Ah Venäjää!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

stirlock_187
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: La Elo 15, 2020 8:32 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja stirlock_187 »

Eivät edes ymmärrä, että tämän kaltaiset kommentit vievät kehitysmaata vielä syvemmälle suohon. Kukaan ei halua investoida tuohon paskamaahan enää. Tuon valtion touhu ja kommentit ovat niin absurdeja, että näin sivistyneessä demokratiassa voisi kommentoida taantuneen vähintään 300 vuoden taakse.
Ryssät voivat osata tehdä suunnilleen samaa nyt ryöstämällä meidän teknologian, mutta kymmenen vuoden päästä ovat edelleen lähtöpisteessä ja me kaukana edellä.


https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ ... 480b03b6c2
Venäläiset ilkkuvat Suomelle: Meillä on hallussamme Nokian Renkaiden tekniikka – Voimme tehdä tasan samanlaisia, eri nimellä vain
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Eivätkä edes osaa, tuotekehitys ja siihen liittyvä tuotanto on aivan muualla :mrgreen:
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja jhou »

No sehän on aivan taivahan varma asia, että vaikka venäläisillä olisi tuotantolinjat, reseptit ja raaka-aineet, niin samanlaisia tuotteita ei siltikään tule. Se kaatuu ensinnäkin siihen, että merkittävä osa tuotantoon tarvittavista tavaroista jää joko kokonaan tulematta tehtaalle, tai on korvattu laadultaan heikompitasoisella korvikkeella. Väliportaidenkin pitää saada oma siivunsa vedettyä kuormasta. Ja tuotannossa sitten kaikenlainen laadunvarmistus on täysin turha kuluerä, koska kyllähän ne menee kaikki kaupaksi kuitenkin.

Näihin puheisiin palataan, kun Venäjä on tunnustanut tappionsa Ukrainassa, ja anelee että saataisiinko edes jotain investointeja maahan. "Meillähän on jo investointeja siellä teillä. Maksakaapa ensin ne pöllimänne tuotantolaitokset takaisin, niin katsotaan sitten mitä voidaan tehdä." :lol:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10856
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin »

stirlock_187 kirjoitti: La Loka 28, 2023 9:24 pm Eivät edes ymmärrä, että tämän kaltaiset kommentit vievät kehitysmaata vielä syvemmälle suohon. Kukaan ei halua investoida tuohon paskamaahan enää. Tuon valtion touhu ja kommentit ovat niin absurdeja, että näin sivistyneessä demokratiassa voisi kommentoida taantuneen vähintään 300 vuoden taakse.
Ryssät voivat osata tehdä suunnilleen samaa nyt ryöstämällä meidän teknologian, mutta kymmenen vuoden päästä ovat edelleen lähtöpisteessä ja me kaukana edellä.


https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ ... 480b03b6c2
Venäläiset ilkkuvat Suomelle: Meillä on hallussamme Nokian Renkaiden tekniikka – Voimme tehdä tasan samanlaisia, eri nimellä vain
No olihan venäläisillä (neuvostoliitolla) sotien jälkeen hallussaan bemarinkin tekniikka ja valmistivat vuosikymmeniä "tasan samanlaisia eri nimellä" eli mossen nimellä, taisivat vielä 80-luvullakin olla "tasan samanlaisia" kuin 40-luvun bemarit, mitä nyt huonommista materiaaleista ja huonommalla laadulla valmistettuja :lol:
Avatar
ketunlenkki
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ma Helmi 28, 2022 10:11 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja ketunlenkki »

Ryssälän perähikiällä tapahtuu.
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5397
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

^ Menee mielenkiintoiseksi ryssälässä tuo juutalaisjahti. Varsinkin kun ryssän pääpropagandisti Vladimir Solovyov on juutalainen.
Israelissa varmaan katsellaan mielenkiinnolla tuota juutalaisjahtia ryssälässä mikä tuo mieleen WW2 natsien juutalaisvainot. Sitten ei muuta kuin Israel tukemaan kunnolla Ukrainaa kunhan ovat hoidelleen Hamasin.




jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja jhou »

Siellä nyt kansan syvät rivit vain osoittavat oikeutetusti mieltään jutkunatzeja kohtaan. Oli otettu oikein liputkin mukaan spontaaniin mielenilmaukseen lähdettäessä. :roll:

Sinänsä hämmästyttävää, miten vähillä poliisivoimilla ja virkailijoilla kv. lentokenttiä nykyään voidaankin pyörittää. Lentokentän sisäpuolen kuvissa näkyy pari tullivirkailijaa, siinä kaikki. Miten olivatkin kaikki osanneet painella teelle juuri sopivasti pogromin ajaksi.

Jokohan Solovyov on ehtinyt verbaalimasturboida suorassa lähetyksessä, miten dagestanilaiset pitäisi hoidella pois päiviltä parilla ennaltaehkäisevällä ydinaseiskulla?
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
Modesty_Blaise
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Ke Joulu 02, 2015 9:05 pm

Suomen ja Venäjän välinen ystävyys, yhteistyö ja avunanto

Viesti Kirjoittaja Modesty_Blaise »

Venäjä antoi Suomelle nootin. Noottikriisi kuumenee jälleen:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009954038.html

Noottikriisi:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Noottikriisi

Onko itärajalle rakennettu jo Kivisen puolustuslinja (vrt. Mannerheim-linja)? https://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerheim-linja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_Kivinen

Pelkkä aita on hidaste, ei este! https://yle.fi/a/74-20057062
Hevosen pää minun, pirun pää hevosella, minun pää pirun.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja jhou »

Iloisia uutisia Venäjältä: jopa vähän yli puolet kansalaisista tulee toimeen palkallaan. Ne loputhan voi mennä sitten vaikka Ukrainaan sotimaan, niin vähenee tuommoinen sietämätön ja lähes maanpetoksellinen ruikutus hintojen noususta. :lol:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c07 ... bb9a892ab2
Madonluvut Venäjän taloudesta julki: Lähes puolet kansasta ei pärjää palkallaan

Venäjän ongelma on sen Ukrainaan aloittama hyökkäys. Talous näivettyy, eikä ulospääsyä näy.


Venäjän keskuspankki jatkoi perjantaina jyrkkää rahapolitiikan kiristämistä ja nosti jälleen ohjauskorkoaan 13 prosentista 15 prosenttiin.

Kyseessä on keskuspankin neljäs ohjauskoron nosto neljän kuukauden sisään. Vielä kesäkuussa korko oli 7,5 prosentissa.

Pankki sanoi tiedotteessa, että Venäjän talouden inflaatiopaineet ovat lisääntyneet ”huomattavasti odotuksia korkeammalle tasolle”.

Keskuspankin johtajan Elvira Nabiullinan mukaan vuotuinen inflaatio on nyt 6,6 prosentissa. Pankin virallinen tavoite on 4 prosenttia.

Talouden ylikuumenemisen takana on Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Kreml käyttää valtavia summia valtion budjetista kun sotateollisuuden tukemiseksi.

Vuonna 2021, eli vuotta ennen laitonta invaasiotaan Ukrainaan, Venäjä käytti 2,7 prosenttia bkt:sta sotavoimiinsa. Tänä vuonna luku on 3,9 prosenttia, ja ensi vuonna sota nielaisee jo noin 6 prosenttia valtion kokonaisbudjetista, arvioi uutistoimisto Reuters.

Kysely

Jo ennen keskuspankin viimeisintä koronnostoa venäläismedioissa manattiin tavallisten palkansaajien tukalaa tilannetta.

Muun muassa talousmedia RBK uutisoi viikko sitten Venäjän suurimman työnhakusivuston ja verkkorekrytointialustan toteuttamasta kyselystä, jonka mukaan kahden viime vuoden aikana niiden venäläisten osuus, jotka eivät pärjää enää palkallaan, on noussut 20 prosenttiyksikköä 45 prosenttiin.

Lokakuun alussa toteutettuun kyselyyn vastasi lähes 5000 venäläistä.

Tulosta kommentoi myös tunnettu ekonomisti ja taloustieteen tohtori Igor Lipsits ex-oligarkki Mihail Hodorkovskin Youtube-kanavan haastattelussa.

Hänen mukaansa venäläiset näkevät aivan toisenlaisen hinnankorotuksen kuin mistä tilastoviranomainen Rosstat ja keskuspankki puhuvat.

– Kaupoissa tilanne on täysin erilainen. Ihmiset näkevät, kuinka ostoskori tulee kalliimmaksi. Se ei ole 6–7 prosenttia, vaan kymmeniä prosentteja. Inflaatio kiihtyy edelleen, se syö väestön tuloja, useita talouden oppikirjoja laatinut Lipsits sanoi.

Ekonomisti on epäileväinen myös Kremlin hehkuttamasta palkkojen noususta.

– Viranomaiset ja hallitus huusivat iloisesti kasvusta, mutta nyt se on pysähtynyt. Syyskuussa palkat jopa laskivat.

Lipsitsin mukaan syntymässä on noidankehä, sillä kasvuvaraa ei enää ole.

– Liiketoimintaa rajoittaa tuotteiden myyntihinta, se ei nouse. Ihmiset ovat köyhiä, he eivät voi ostaa lisää. Ratkaisu on joko kansalaisten tai yritysten konkurssi.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10856
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Suomen ja Venäjän välinen ystävyys, yhteistyö ja avunanto

Viesti Kirjoittaja damfin »

Niin se maailma muuttuu, venäläisillä voi mennä hetki ennen kuin alkavat ymmärtää tuon muuttuneen tilanteen, kun vuosikymmeniä ovat tottuneet siihen että neuvostoliitto tai venäjä jakelee nootteja ja suomi nöyristelee ja pahoittelee, ja jos vastavuoroisesti on uskaltautunut minkäänlaisen noottiin verrattavan kyselyn venäjän suuntaan esittämään esimerkiksi ilmatilaloukkauksista on venäjän vastaus ollut lakoninen "mitä sitten"...

Nyt siellä joudutaankin venäjällä raapimaan päätä ja ihmettelemään kun Suomi alkaakin vastaamaan venäjän nootteihin olankohautuksella tai sillä samalla lakonisella "mitä sitten" kommentilla :D

Ehkä tulevaisuuden ystävyys, yhteistyö ja avunanto päästäänkin neuvottelemaan tasa-arvoiselta pohjalta eikä niin että venäjä sanelee ehdot ystävyydelle ja yhteistyölle.
1lpo
Martin Riggs
Viestit: 605
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

^^
Tuo on varmaankin valeuutinen tai mäskirovaa tjsp. Olemme kuulleet kuinka emme tajua talousasioista mitään, ryssän talous on vahva ja nousussa, pakotteet ei toimi ja me kuolemme kohta kylmyyteen.
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5397
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Saastaiset ryssät ovat nyt keksineet syyllisen musulmaanien lynkkausjoukkojen riehumiselle lentokentällä ja juutalaisvainoille Dagestanissa.

Syyllinen on tietenkin Kiovan hallinto! :mrgreen:

jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja jhou »

OnyxPhoenix kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 4:48 pm Saastaiset ryssät ovat nyt keksineet syyllisen musulmaanien lynkkausjoukkojen riehumiselle lentokentällä ja juutalaisvainoille Dagestanissa.

Syyllinen on tietenkin Kiovan hallinto! :mrgreen:
Totta helvetissä, kaikki on aina kaikkien muiden vika. Venäjä on uhri. Ulinaa.

Kukas siellä muuten esti venäläisiä paikallisviranomaisia puuttumasta uusnatsististen lynkkausjoukkojen riehumiseen? Oliko sekin Kiovan hallinto? Vaiko ehkä Nato? :lol:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
NootNoot
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Ke Maalis 01, 2023 10:01 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja NootNoot »

OnyxPhoenix kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 4:48 pm Saastaiset ryssät ovat nyt keksineet syyllisen musulmaanien lynkkausjoukkojen riehumiselle lentokentällä ja juutalaisvainoille Dagestanissa.

Syyllinen on tietenkin Kiovan hallinto! :mrgreen:
Jos Kiovan hallinnolla on näin vahvasti vaikutusvaltaa Venäjällä, että pystyvät tällaisia voimannäyttöjä järjestämään, olisikohan se aika Venäläisten pakata kimpsunsa ja kampsunsa sieltä Ukrainasta ja keskittyä oman maansa hallintaan. Milloinkohan toteavat Kiovan jannujen hallitsevan Venäjän keskuspankkiakin kun se tuolla tavalla korkoja nostelee ja tavallisten Venäläisten elämää vaikeuttaa. Ja duumaa, kun ne budjetoi aina vaan enemmän varoja pois tavallisten kansalaisten palveluista, korvauksista, palkoista ja eläkkeistä.
sikakoira kirjoitti: Ti Touko 30, 2023 8:34 pm
NootNoot kirjoitti: Ti Touko 30, 2023 8:19 pm Ja taas sä valehtelet.
Niin ja mitä sitten.
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Eiköhän tuo ollut Katuroskan kätyröimä mellakka? Tse tse kärpäset kuitenkin naapureina..
Vastaa Viestiin