Mika Mäenpää katosi Asikkalasta 15.10.2004 - Löytyi vuonna 2008

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Kotipeikko
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2008 2:06 am

Viesti Kirjoittaja Kotipeikko »

Entäpä, jos Mika yksinkertaisesti saikin jotain kamaa hankittua ja otti sitä ja oli sen jälkeen niin sekaisin, että kuusen latvaan hirttäytyminen vaikutti ihan fiksulta vedolta?
Anteeksi että elän. En tee sitä toista kertaa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mika Mäenpään kuolemaan ei liity rikosta

Asikkalalaisen Mika Mäenpään katoamiseen ja kuolemaan ei liity rikosta. Mäenpää katosi kotoaan Asikkalan Viitailasta neljä vuotta sitten. Hänen ruumiinsa löytyi melko läheltä katoamispaikkaa viime lauantaina.

Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus vahvisti poliisin käsityksen siitä, ettei tapaukseen liity rikosta.

Mäenpää oli kadotessaan 38-vuotias. Poliisi tutki aikoinaan katoamista laajasti. Siihen epäiltiin liittyvän rikos erityisesti siksi, että Mäenpäällä oli huumetaustaa.


http://www.ess.fi/?article=207157 (3.9. klo 19:24)

-DNA kuusesta, toinen köydestä ja kolmas Mäenpäästä. Ovat näemmä yhteneväiset ja case is closed-

Niin huonosti sitä toisen ihmisen lähin ja rakkain piiri tuntee, ettei itsemurhalle juurikaan mahdollisuutta annettu: "M oli niin lapsirakas, ettei ikimaailmassa..."
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

Kadonneen asikkalalaismiehen kuolemaan ei liity rikosta
4.9.2008 8:30

Pikkulapset löysivät Mika Mäenpään lauantaina.

Lokakuussa 2004 kotoaan Asikkalan Viitailasta kadonneen Mika Mäenpään kuolemaan ei liity rikosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Vainajalle tehtiin tiistaina oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus, joka vahvisti poliisin ennakkokäsityksen. Rikosylikonstaapeli Jukka Sivula kertoi ESS:lle, että asia on poliisin osalta loppuun käsitelty.

Kaksi pikkutyttöä löysi neljä vuotta kateissa olleen vainajan lauantaina leikkiessään kotinsa läheisyydessä. Mäenpää oli kadotessaan 38-vuotias.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008090 ... 8_uu.shtml

Hinaamiset köysien tai reppuselässä bodareitten avulla voidaan kait unohtaa jo viimein :roll:
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Minä en nyt ajattele tuota ^, että tunsiko joku hyvin vai huonosti.

Epäilyttävää jutussa oli M:n taustat, poliisin korostama musta auto, katoaminen ikään kuin kesken kaiken kiireellä. Ja kummaa on minusta myös suikkari tapa ja paikka.

Mutta nythän juttu tuntuu ratkaistulta, joten hyvä.

Varmasti myös läheisille on helpotus, kun Mika löytyi. Jaksamista heille.
atzq92
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: To Kesä 21, 2007 10:56 pm

Viesti Kirjoittaja atzq92 »

JOs illan tapahtumat ovat menneet suurinpiirtein näin:
Mika on laittamassa takkaan tulta, ja lämmittämässä saunaa kun velkojat saapuvat paikalle sanoen että Mikalla on seuravaan päivään mennessä maksettava velkansa, tai muuten nirri pois. Mika on sitten vakuutellut että kyllä onnistuu ja velkojat ovat kaasuttaneet tiehensä. Tämä on sitten se musta farmari. Mika on ruvennut panikoimaan ja häpeämään omaa elämäänsä ja sitä, että on valehdellut perheelleen olevansa kuivilla. Mika on hätääntynyt ja yksinkertaisesti päässä on naksahtanut ja suoraa tietä puuhun ja kiikku heilahtaa !
saralinton
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:07 am

Viesti Kirjoittaja saralinton »

atzq92 kirjoitti:JOs illan tapahtumat ovat menneet suurinpiirtein näin:
Mika on laittamassa takkaan tulta, ja lämmittämässä saunaa kun velkojat saapuvat paikalle sanoen että Mikalla on seuravaan päivään mennessä maksettava velkansa, tai muuten nirri pois. Mika on sitten vakuutellut että kyllä onnistuu ja velkojat ovat kaasuttaneet tiehensä. Tämä on sitten se musta farmari. Mika on ruvennut panikoimaan ja häpeämään omaa elämäänsä ja sitä, että on valehdellut perheelleen olevansa kuivilla. Mika on hätääntynyt ja yksinkertaisesti päässä on naksahtanut ja suoraa tietä puuhun ja kiikku heilahtaa !
Oon tässä jotenkin samoilla linjoilla. En vaan usko (halua uskoa) että asia on ollut niin yksinkertainen etteikö siihen liittyisi jotain hämärää :lol:
atzq92
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: To Kesä 21, 2007 10:56 pm

Viesti Kirjoittaja atzq92 »

Sepä se ! Ei tämä juttu voi olla vaan pelkkä itsemurha! No KRP:n kannalta helpoin ratkaisu. Mappi vaan arkistoon ja mafia kirmaa tyytyväisenä kun eivät jääneet kiinni!
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Miksi mustakin tuntuu siltä, että tämä on helpoin tapa päästä asiasta ja säästää rahaa?

Yksi potentiaali kauppias vähemmän. Hyvä. Ja mappi hyllyyn.
Skool ja toivottavasti moni muukin päätyy konstilla tai toisella puun latvaan.

:cry:
nemi
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Elo 03, 2007 1:52 pm
Paikkakunta: RAISIO

Viesti Kirjoittaja nemi »

atzq92 kirjoitti:Sepä se ! Ei tämä juttu voi olla vaan pelkkä itsemurha! No KRP:n kannalta helpoin ratkaisu. Mappi vaan arkistoon ja mafia kirmaa tyytyväisenä kun eivät jääneet kiinni!
Mä olen samoilla linjoilla! Olen monesti peräänkuuluttanut täällä poliisien laiskuutta näissä katoamisissa. Helpompi vaan sanoa, että itte ittensä tappo ja case is closed. Alkaa jo melkein naurattaa kun joka kerta jos kadonnut ihminen löytyy, niin IKINÄ siihen ei liity rikosta. Ihan pelletouhua, oikeesti.

Voisko joku postata Iltalehden linkin siitä kuusen kuvasta? Mä en löytänyt semmosta mistään sieltä nettisivuilta.
~Nemi~
Poiroo
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: Vaasan tienoo

Re: faktaa?

Viesti Kirjoittaja Poiroo »

Poiroo kirjoitti:Katselin taasen karttaa ja huomasin että Mikan katoamispaikan lähellä n 1,5 km on saha joka liittyi siihen salakuljetusprojektiin jossa tuotiin venäjältä tukkeja jotka olivat onttoja. Purkivat niitä sitten ainakin tuossa samaisessa sahalla. Joku artikkeli mainitsi että tukkirekat olivat venäläisiä.

Ohessa joku vanha linkki MTV3:lta. Artikkelissa ei manita että erityisesti Lahdenseutu oli vahvasti edustettuna. Mutta milloinkas se Mika istui vankilatuomioitaan, ennen vai jälkeen tuon salakuljetuksen. Eivät välttämättä tuoneet pelkkää viinaa ja tupakkaa venäjältä!


Ontot tukit apuna salakuljetuksessa
27.03.2003 12:29


Useita miljoonia savukkeita sekä viinaa on salakuljetettu Venäjältä Suomeen onttojen tukkien sisällä.

Itäisen tullipiirin mukaan onttoja tukkeja on tuotu maahamme jo pitkään. Niissä arvioidaan salakuljetun useita miljoonia savukkeita, joista olisi pitänyt maksaa maahantuotaessa veroja ja tulleja monta miljoonaa euroa. Salakuljetetun alkoholin määrä on vielä hämärän peitossa.

...

Esitutkinnassa rikoksesta epäiltynä on useita henkilöitä, joista osa on edelleen vangittuna. Asian esitutkinta on edelleen kesken.

(MTV3)
Niin faktahan on se että Mikan löytymispaikka on noin puolessavälissä tuota sahaa ja Mikan katoamispaikkaa.

Edelleen on selvittämättä ja vastausta vailla se että tuota mustaa (farmari)autoa peräänkuulutettiin todella vahvasti myös kadonneet ohjelmassa ja se on ollut Poliisin tutkintalinjassa yhtenä mahdollisena vihjeenäm ilmeisen vahavanakin.....
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Ja onkohan nuo rikollisetkin jo oppinut sen, että uhrin tila kannattaa mahdollisuuksien mukaan saattaa näyttämään itsemurhalta.
(ellei sitten äkkipikaistuksissa tule ammuttua esim niin, että itse vaikka takaraivoon yläviistosta olisi mahdotonta...)

Mitä pidempää uhri jossain killuu, sen varmemmin jäljellä on niin vähän, että mitään ''merkkejä ulkoisesta väkivallasta'' ei löydy.

ja tuohan voi olla jo kisa piireissä: kuka tuunaa parhaan itsemurhan.... :wink:

Jos niin on, niin tämä kuusikuristautuminen on kyllä omaa luokkaansa.
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

MissHolmes kirjoitti:ja tuohan voi olla jo kisa piireissä: kuka tuunaa parhaan itsemurhan.... :wink:

Jos niin on, niin tämä kuusikuristautuminen on kyllä omaa luokkaansa.
Väännetään vitsiä hiukan vakavammaksi.

Kuinkas monta keissiä on tiedossa, että murha olis tehty tarkoituksella siten, että se näyttäisi uskottavasti itsemurhalta.
En siis tarkoita tämmöisiä tapauksia, että pikaistuksissa tehty tappo, jälkikäteen lavastetaan itsemurhaksi. Tyyliin "itteään tökkäs puukolla kylkeen". Tai Alabaman neekerin itsemurha: kuusi laukausta keskivartalossa, 42 veitsen iskua ja hirttoköysi kaulassa.

Haen suunniteltuja, monimutkaisiakin juttuja, jossa kaikki viittaa itsemurhaan, mutta jokin seikka on sitten selvittänyt asian oikean laidan.
Vai onko niin, että poliisi ei onnistu näitä ikinä selvittämään?
Jenkeistä muistan yhden jutun, jossa tekijä oli muistaakseni itse poliisi ja murhattu oli vaimo... mutta en edes muista mitenpäin juttu lopulta kääntyi.

Yleensähän nämä yritetään lavastaa onnettomuuksiksi, koska itsemurhissa lähes aina otetaan tutkinnassa huomioon rikoksen mahdollisuus.
Hans
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 4:21 pm

Viesti Kirjoittaja Hans »

^^^
Ketjussa on aikaisemmin esitetty, että kuolema olisi voinut olla vahinko, hirttyminen, ja siis tapaturma. Poliisi olisi voinut todeta narun olevan tarttumissolmussa, ja siitä päätellyt, ettei kyseessä ole rikos. Poliisi tietää enemmän kuin me, ja on käsitellyt asian loppuun. Sallittakoon vielä hieman arvailua:


Ajatellaan, että musta auto vei MM:n jonnekin, mistä hänen piti itse selvitä pois, tuntematta seutua. Ehkä paikka oli iso rakennus 200 m löytöpaikalta, ehkä sorakuoppa 150:n päässä, ehkä saha pellon takana.

Jos hän lopulta katsoi olevansa eksyksissä, niin ehkä hän nousi kuuseen nähdäkseen taajaman valot. Kuusi oli korkea, ja sopiva tähystämiseen. Päätöstä olisi helpottanut, jos hän olisi saanut jotain vauhtiainetta. Olisiko ottanut jotain tavallista jo saunaa odottaessa?

Isot kuuset kasvavat latvastaan enää suhteellisen vähän, ehkä 0,5-1 m neljässä vuodessa. Latva oli nyt löydettäessä kuolemaisillaan, eikä siten enää paljon kasvanut. Sanotaan, että naru oli kiinni 2,5 m silloisesta latvasta. Rungon paksuus on ollut latvajoulukuusen tyven verran. Jalat ovat olleet 4 m latvasta, ja paino niillä. Latvuksen runko kapenee nopeasti ylhäällä, joten se on taipunut eri lailla kiinni pitävien käsien kuin jalkojen kohdalla. Pää on alkujaan ollut lähellä runkoa, että tasapaino säilyy.

Otaksutaan, että kuusen latva kallistui, minkä vuoksi MM olisi lähtenyt nopeasti alaspäin. Samalla jokin vaatetuksessa oleva nailonnaru, esim. hupparin hupusta roikkuva, olisi pyörähtänyt ohuen rungon ympäri itsensä kanssa tarttumissolmuun, päässään olevan nappulan varaan, oksanhankaan. Ei ole harvinaista, että vaatteista roikkuva naru lukittuu johonkin. Kiristyvä naru olisi vetänyt latvan vinoon, tukijalka olisi livennyt seisontaoksan päältä, kuormituspiste olisi siirtynyt puolitoista metriä ylemmäs, ja latva kallistunut niin, ettei siitä enää saanut otetta sivulta päin.

Naru olisi ollut liian ohut tartuttavaksi ja kiivettäväksi. Hän olisi jäänyt roikkumaan vaatteittensa varaan, ehkä huppu päällä. On vaikea sanoa, kauanko hän olisi ollut tajuissaan, ellei niska katkennut heti.

Ajanmittaan mitään ei olisi varissut maahan, koska ruumis olisi ollut kokonaan vaatteiden sisällä, ja pusero olisi kannatellut kainaloista.

Tätä vastaan puhuu se, että poliisin voisi ajatella tiedottavan, jos kysymyksessä olisi näyttänyt olleen onnettomuus.
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Hans kirjoitti:^^^
Ketjussa on aikaisemmin esitetty, että kuolema olisi voinut olla vahinko, hirttyminen, ja siis tapaturma. Poliisi olisi voinut todeta narun olevan tarttumissolmussa, ja siitä päätellyt, ettei kyseessä ole rikos. Poliisi tietää enemmän kuin me, ja on käsitellyt asian loppuun.
Poiroon meille julkituoman silminnäkijäkertomuksen mukaan kyseessä oli köysi ja köyden kiinnitysjäljet olivat näkyvissä vielä köyden poiston jälkeen oksasta. Ei minusta kuulosta siltä että hupparin naru olisi tarttunut kiinni. Sen lisäksi kuusessa on ylhäällä melko paljon muita oksia, joita apuna käyttäen pitäisi kyetä pelastamaan itsensä, jos nikamat on vielä ehjiä ja elämänhalua löytyy.
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

Nyt ne ovat löytäneet mahdollisesti 60+ vuotta puussa roikkuneen ruumiin viidakosta:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7595869.stm

Laskuvarjomies tai lentäjä vissiinkin.
Vastaa Viestiin