Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Oikeuskansleri:
"Rajamenettelyn käyttöönotolla luotaisiin uusi keino käsitellä tiettyjä turvapaikkahakemuksia hyvin nopeassa menettelyssä niin, etteivät hakijat voisi liikkua vapaasti Suomen alueella tai edelleen muihin EU-maihin.

Rajamenettelyn tarkoituksena on, että turvapaikkatutkinta suoritetaan rajalla, kauttakulkualueella tai näiden läheisyydessä päästämättä hakijaa vielä maahan. ..."

Rajamenettelyn käyttöönotto ja soveltaminen
https://oikeuskansleri.fi/-/rajamenette ... veltaminen


Vielä mitä tulee ehdotukseen pakollisesta ruotsin kielen opettelusta turvapaikanhakijoille:

Tavoitteena on saada ruotsinkielinen äänestäjäkunta ymmärtämään, minkälaista maahanmuuttopolitiikkaa RKP ajaa.

Äänestäjien asiana on sitten joko hylätä politiikka tai hyväksyä politiikka seurauksineen.
Jos äänestäjä hylkää politiikan, hän voi joko äänestää toista puoluetta tai yrittää muuttaa RKP:n politiikkaa.

Jos äänestäjä hyväksyy politiikan, politiikan seuraukset tulisi saada RKP:n kannattajien kannettaviksi.
Eli "put your money where your mouth is". Ota kultamunat (Työministeriö 2006-10-24) mukisematta vastaan.

Jos Keijo Kaarisade tekisi vastaavan satiirisen ehdotuksen, se luultavasti säädettäisiin lakiin.

Selvyyden vuoksi: Minulla ei ole mitään Suomen ruotsinkielisiä vastaan. Jos kaikissa olisi yhtä vähän vikaa, maailma olisi parempi paikka.
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
Zessie
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:37 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Zessie »

C. Semmmone kirjoitti: Ma Joulu 11, 2023 1:53 pm
Vielä mitä tulee ehdotukseen pakollisesta ruotsin kielen opettelusta turvapaikanhakijoille:

Tavoitteena on saada ruotsinkielinen äänestäjäkunta ymmärtämään, minkälaista maahanmuuttopolitiikkaa RKP ajaa.

Äänestäjien asiana on sitten joko hylätä politiikka tai hyväksyä politiikka seurauksineen.
Jos äänestäjä hylkää politiikan, hän voi joko äänestää toista puoluetta tai yrittää muuttaa RKP:n politiikkaa.

Jos äänestäjä hyväksyy politiikan, politiikan seuraukset tulisi saada RKP:n kannattajien kannettaviksi.
Eli "put your money where your mouth is". Ota kultamunat (Työministeriö 2006-10-24) mukisematta vastaan.

Jos Keijo Kaarisade tekisi vastaavan satiirisen ehdotuksen, se luultavasti säädettäisiin lakiin.

Selvyyden vuoksi: Minulla ei ole mitään Suomen ruotsinkielisiä vastaan. Jos kaikissa olisi yhtä vähän vikaa, maailma olisi parempi paikka.
YEP Semmmone minä ainakin ymmärsin ajatuksesi näkökulman ja sitä tukee toisaalta myös aikaisemman invaasion ilmiö, missä rajan yli tulleet yllättäen halusivat ruotsinkielisille paikkakunnille. Siis tietysti, kun Ruotsiin ei päässyt, niin oli hyvä varautua kielitaidolla, että myöhemmin sitten on helpompaa siirtyä rajan yli haluamaansa maahan. Hyvä niin.
Muuten on tulossa mielenkiintoinen tilanne: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010049334.html
Pietarissa myydään jo bussi­lippuja Suomeen torstaiksi, vaikka raja­päätöstä ei ole tehty
Suomi sulki Venäjän-rajansa matkustajaliikenteeltä keskiviikkoon 13. joulukuuta asti. Venäläisyritys myy jo lippuja seuraavan aamun lähdöille.
...
MAANANTAIAAMUNA paikat torstain matkoille Pietarista Helsinkiin olivat Sovavton varausjärjestelmän perusteella kahta lukuun ottamatta myyty.
...
Lauri-75
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Marras 20, 2023 10:42 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Lauri-75 »

Itäraja tulee pitää kiinni, ainakin niinkauan kuin venäjä työntää "turvapaikanhakijoita" rajan yli. Olemme nyt, maahantunkeutuneiden kanssa, tilanteessa mikä pitää pysähdyttää hinnalla millä hyvänsä. Suomeen jo päässeille mamuille tulee laittaa seurantapanta jalkaan karkoitusta odotellessa. Ja karkoittaa heidät vaikka väkipakolla.
Avatar
Ifigeneia
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1311
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Herrakansojen eli Parempaa Uskontoa tunnustavien etnisten ryhmien edustajat saavat vapaasti lyödä ja huoritella suomalaisia naisia, sekä uhkailla suomalaisia miehiä esim. tyttären raiskaamisella ja tappamisella. Kauanko tämmöistä vielä katselemme ja siedämme?
”Mä tapan sut, tiedän missä menet ja missä asut, olen seurannut sinua jo pidempään ja jos vielä käyt täällä, se on sinun loppusi.”

Tämä on esimerkki uhkauksista, joita pääkaupunkiseudulla taksia ajava Aleksi kertoo saaneensa taksitolpilla – siis työpaikallaan. Aleksin mukaan häntä on myös yritetty potkaista kasvoihin.

Uhkailijat ja potkija ovat olleet muita taksikuskeja.

Aleksi ei esiinny tässä jutussa omalla nimellään aiheen arkaluonteisuuden vuoksi. Hän pelkää oman turvallisuutensa puolesta.

Ylen haastattelemat taksikuskit kertovat, että niin sanotut villit taksit eli jonkun muun kun tunnetun taksifirman alla toimivat taksit ovat ryhtyneet jakamaan Helsinkiä eräänlaisiin reviireihin. Taksit pyrkivät siihen, että muut eivät pääsisi niiden hallitsemille taksitolpille.

– Viimeisten kolmen vuoden aikana villit taksit ovat ottaneet tietyt tolpat, kuten Rautatieaseman aukion, kauppakeskus Triplan ja jotkut yökerhot haltuunsa. Siellä on omat säännöt ja omat kartellit, Aleksi kertoo.

Aleksin lisäksi Yle haastatteli tätä juttua varten yhdeksää muuta pääkaupunkiseudulla työskentelevää taksikuskia, jotka edustavat isoja, perinteisiä taksifirmoja, kuten Taksi Helsinkiä tai Lähitaksia. Yle on varmistanut taksikuskien henkilöllisyyden ja sen, että he harjoittavat tai ovat harjoittaneet ammattiaan.

He kertovat yhteneväisesti siitä, että villien taksien haltuunottamilla taksitolpilla ei ole mukava työskennellä.

Taksikuskit kertovat, että heitä on monin eri tavoin uhkailtu, kun he ovat pyrkineet uhkailijoiden mielestä ”väärälle” taksitolpalle.

– Olen lopettanut taksin ajamisen turvallisuussyistä. Kun tyttäreni uhattiin raiskata ja tappaa, päädyin siihen ratkaisuun, että lopetan nämä työt, sanoo Kimmo.

Myöskään Kimmo ei esiinny jutussa omalla nimellään.

Jos esimerkiksi bränditaksin kuskin kanssa on ongelmia, asiasta voi aina reklamoida välitysfirmalle. Villien taksien kohdalla tällaista mahdollisuutta ei ole.

Huutelua ja haistattelua

– Surullinen tilanne.

Näillä sanoilla kiteyttää 1990-luvulta saakka taksia ajanut Mikael Kaasinen Helsingin päärautatieaseman taksiaseman meiningin.

– Se on basaari, joka aiheuttaa niin paljon myötähäpeää, etten sinne enää viitsi mennä. Kun kävin siellä omakohtaisesti viimeisen kerran, eteeni muodostettiin autoilla blokki, enkä päässyt sen paremmin eteen- kuin taaksepäinkään. Melkoisen suunsoiton jälkeen pystyin hoitamaan tilaustani, mutta siinä estettiin työntekoani ihan täysin.

Kaasisen ja muiden kuskien mukaan ainakin asema-aukiolle ja Triplan eteen on muodostunut jonotusjärjestelmä, jota pidetään yllä kyseenalaisin keinoin.

...

Kun asiakas lähestyy taksitolppaa, häntä lähestyy ryhmä ”sisäänheittäjiä”, jotka ohjaavat hänet johonkin tiettyyn autoon, taksikuskien mukaan toisinaan hyvin määrätietoiseen tyyliin.

– Tolpan etu- ja takamerkillä on ajojärjestelijöitä, jotka näyttävät, kuka ottaa seuraavan mahdollisen asiakkaan. Jos asiakas pyrkii ohittamaan tämän systeemin ja valitsee esimerkiksi bränditaksin, seuraa huutelua ja haistattelua, pitkään taksia ajanut Annukka kertoo.

Annukka ei esiinny jutussa omalla nimellään turvallisuussyistä.

Konfliktiherkkyyden ja epämiellyttävän tunnelman takia Annukka välttelee tarkoituksellisesti esimerkiksi Triplan edustaa ja asema-aukiota.

– En yhtään ihmettelisi, jos joku siellä vahingossa peruuttaisi autoani päin. Asema-aukiolla minulta on tultu kysymään, että mitä v**** teet täällä. Olen vastannut asiallisesti, että yritän tehdä täällä ihan sitä samaa kuin sinäkin, eli ansaita oman elantoni. Usein yritetään haastaa riitaa ja jäädään tuijottamaan.

Taksilain mukaan asiakkaalla pitäisi olla oikeus valita mikä taksi hyvänsä.

Kilpailu asiakkaista tiukentunut, uskoo poliisi

Ylen haastattelemien taksikuskien mukaan taksitolppia reviirimäisesti jakavat taksikuskit ovat maahanmuuttajataustaisia.

Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Andreas Grönmanin mukaan taksialan ongelmat liittyvät taksiyrittäjien määrän räjähdysmäiseen kasvuun.

Grönmanin mukaan poliisi on havainnut, että esimerkiksi Helsingin päärautatieaseman aukiolla jotkut taksiyrittäjät pyrkivät ylläpitämään omaa jonotusjärjestelmäänsä, joka on paikalla olevien liikennemerkkien sekä kaupungin päätöksen vastaista.

– Olemme huomanneet sellaista pienimuotoista liittoumaa, joka vaikuttaa perustuvan keskinäiseen sopimukseen.

Samaa kertoo taksikuskina työskentelevä Leena.

– Siellä on selkeästi yksi tai kaksi henkilöä, jotka komentelevat pomon asemassa muita. Minusta tämä voisi viitata klaanikulttuuriin ja mafiamaiseen toimintaan. Toisaalta kyse voi olla henkilöstä, joka omistaa autot, Leena sanoo.

Leena ei esiinny jutussa omalla nimellään.

Annukka sanoo kerran nähneensä, kun rautatieaseman aukiolle ilmaantui mieshenkilö, joka kävi keräämässä somali- ja muilta afrikkalaistaustaisilta taksikuskeilta rahaa. Muut hän jätti rauhaan.

Naistaksikuskeihin kohdistetaan jopa väkivaltaa

Taksikuskien kertomuksissa tulee esille etenkin naisten ala-arvoinen kohtelu, joka kulminoitui viime vuoden kesäkuussa pahoinpitelyyn. Useat maahanmuuttajataustaiset mieskuskit haistattelivat ja huorittelivat Leenaa Triplan edustalla. Sitten yksi kuskeista hyökkäsi Leenan kimppuun ja löi tätä kasvoihin.

– Pahoinpitelystä toipuminen kesti pitkään. Olin aiemmin tottunut siihen, että kaikenlaista suukopua ja nimittelyä voi olla, mutta että joku käy päälle – ja etenkin että mies hyökkää naisen kimppuun. Se rikkoi pahasti turvallisuuden tunnettani, että minua lyödään, ja että toisen koskemattomuutta kohtaan ei ole minkäänlaista kunnioitusta.

Tapaus eteni poliisitutkintaan. Sen käsittely on yhä kesken. Ylen tietojen mukaan pahoinpitelijä ajaa edelleen taksia.

Myös Annukkaan on kohdistettu väkivaltaa, joskin lievempää. Hän oli asema-aukiolla siivoamassa autonsa takapenkkiä, kun joku paiskasi oven kiinni, voimalla. Annukka jäi oven väliin.

Helsingin yliopiston Lähi-idän ja islamin tutkimukseen erikoistuneen yliopistonlehtorin Sylvia Akarin mukaan osassa vanhoillisempaa islamintulkintaa ajatellaan, ettei naisen pidä tehdä töitä sellaisessa kontekstissa, jossa hän joutuu tekemisiin vieraiden miesten kanssa.

– Ajatellaan että on ammatteja, jotka sopivat naisille, tai jotka eivät sovi. Taksikuskin ammatissa joutuu palvelemaan miespuolisia asiakkaita ja tilanteessa ollaan yksin, eivätkä kaikki pidä sitä kauhean suositeltavana tai soveliaana naiselle.

Naistaksikuski tulee ikään kuin miesten alueelle.

– Sellaista on ollut näkyvillä, että osassa muslimiväestöä islamin tulkinta on tiukentunut. Toisin kuin muutama vuosikymmen sitten, islamin sääntöjä pyritään noudattamaan nyt huomattavasti tarkemmin. Tämä ei toki koske kaikkia muslimeja, Akar sanoo.

Erilaiseen nimittelyn kaikki Ylen haastattelemat naispuoliset taksikuskit ovat jo tottuneet.

– Olen milloin huora, rasisti, rasistihuora, milloin apina. En ole kuitenkaan antanut periksi, vaan käyn esimerkiksi asema-aukiolla edelleen. He eivät enää jaksa kovin paljon kiusaamiseeni panostaa, Leena kertoo.

Tuula taas kertoo ylimielisestä komentelusta ja käskyttämisestä, jonka hän kokee johtuvan siitä, että on nainen.

– Minulle on esimerkiksi sanottu, että olen huora enkä tiedä, kuka on lasteni isä.

Alan ongelmat eivät tunnu kuuluvan kenellekään

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen sanoo suoraan, että taksialan tilanne ja taksikuskien kokemukset tuntuvat pahalta.

Pentikäinen ihmettelee, että tilanne taksitolpilla on saanut jatkua tällaisena näinkin pitkään, eikä kukaan halua puuttua siihen.

– Kyse on joko haluttomuudesta, kyvyttömyydestä tai niiden yhdistelmästä. Siinä voi olla työnjaollista tai vastuuseen liittyvää ongelmaa: poliisiviranomainen hoitaa laillisuus- ja liikennevalvontaa, Traficom valvoo taksiliikenteen laatua. Muut alan ongelmat eivät tunnu kuuluvan kenellekään.

Suomen tavoin taksiala vapautettiin muutama vuosi sitten muun muassa Tanskassa.

– Tanskassakin oli kaaosvaihe heti taksiliikenteen vapauttamisen jälkeen. Poliittiset päättäjät kuitenkin tuumasivat, että nyt tämä homma laitetaan kuntoon. Kööpenhaminan poliisilaitoksella työskentelee kahdeksan poliisia, jotka eivät tee mitään muuta kuin valvovat taksimarkkinoita ja niiden sääntöjä – toisin kuin täällä meillä Suomessa, Juha Pentikäinen toteaa.

...

Poliisi: Valvontaa kohdistetaan kaikkiin

Poliisihallituksen poliisijohtaja Sanna Heikinheimo ei osaa sanoa, miksei tilannetta ole saatu hallintaan.

– Se on hyvä kysymys. Poliisi tekee verottajan, Traficomin ja aluehallintoviraston kanssa useita kertoja vuodessa yhteisvalvontaiskuja. Ongelmia ilmenee sitä huolimatta, että pääkaupunkiseutu on valvonnan kannalta viranomaisille painopistealuetta. Ainakaan kyse ei ole valvonnan puutteesta.

Asema-aukion ja Triplan taksitolpilla ovat tapelleet ja uhkailleet lähinnä maahanmuuttajataustaiset kuskit: onko poliisilla korkea kynnys puuttua etnisten vähemmistöjen toimintaan rasismileiman pelossa?

– Tämä on täysin vieras väite, ei poliisilla ole haasteita tämän asian osalta. Kohdennamme valvontaa kaikkiin tahoihin, niin villeihin takseihin kuin somali- ja lähi-itätaustaisiin kuskeihin, jos he eivät noudata lainsäädäntöä, Sanna Heikinheimo summaa.

– Ongelmia on kaikkialla, mutta villien taksin kohdalla niitä on enemmän. Maahanmuuttajat ovat taksialalla tärkeä segmentti, ja pääsääntöisesti he ovat hyviä kuljettajia ja yrittäjiä. Pieni osa kuitenkin aiheuttaa ongelmia, joista kärsivät myös ne hyvät maahanmuuttajakuskit, Taksiliiton puheenjohtaja Tuomo Heino toteaa.
https://yle.fi/a/74-20064460
C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Nähtävästi turvapaikkakysymys jakaa puolueiden kannattajia niin, että RKP on vihervasemmiston kanssa samassa leirissä.
Epäselväksi ei jää, mikä on perussuomalaisten kanta.

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan "46 prosenttia suomalaisista olisi valmis lopettamaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen ja tukemaan sen sijaan pakolaisia pakolaisleireillä. Vastaajista 41 % vastusti ajatusta ja 13 % ei osannut sanoa kantaansa."

Kannatus puolueittain:
Perussuomalaiset 84 %
Kokoomus 59 %
Kristillisdemokraatit 55 %
Keskusta 50 %
Nyt-liike 43 %
SDP 36 %
RKP 27 %
Vihreät 22 %
Vasemmistoliitto 21 %

Kysely: Lähes puolet suomalaisista valmiita lopettamaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen
https://www.suomenuutiset.fi/kysely-lah ... ottamisen/
C. Semmmone kirjoitti: Su Joulu 10, 2023 9:04 am Lueskelin lehtiä ja mieleeni hiipi kaamea ajatus:
Luetaanko RKP nykyään jo vihervasemmistoon, kuten Suomen Keskustakin?
C. Semmmone kirjoitti: Su Joulu 10, 2023 8:59 am Voisiko joku RKP:n äänestäjä antaa vinkin Henrikssonille, ettei turvapaikanhakijoiden kallista aikaa kannata tuhlata suomen kielen opetteluun?

Ruotsin kielen opinnot on saatava pakollisiksi turvapaikanhakijoillekin, niin he pääsevät nauttimaan sen eduista, kuten suomalaisetkin.
Näin RKP saa lisää äänestäjiä eivätkä kaikki uudet äänet mene vihervasemmistolle.
Win-win!

"Henrikssonin mukaan olisi tärkeää nostaa turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia opetella kieliä, suomea ja ruotsia."

RKP:n Henriksson: Minulle ei ole selvinnyt, mitä perussuomalaiset tarkoittaa maahanmuuton merkittävällä kiristämisellä
https://www.keskipohjanmaa.fi/artikkeli ... merkittava

C. Semmmone kirjoitti: La Joulu 09, 2023 6:18 pm Miten olisi tällainen radikaali ehdotus:

Turvapaikan saaneille asetettaisiin pakollinen vaatimus opetella heti ruotsia kotouttamisen helpottamiseksi.
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
C. Semmmone
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 10:45 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja C. Semmmone »

Vaalimaan ja Niiralan rajanylityspaikat avataan liikenteelle torstaina 14. joulukuuta. Hallitus päätti asiasta tiistaina pitämässään ylimääräisessä istunnossa.

Uusi päätös on voimassa 14. tammikuuta 2024 saakka.

Hallitus avaa kaksi itärajan raja-asemaa
https://www.verkkouutiset.fi/a/hallitus ... ja-asemaa/
SDP pitäisi kieltää hyvien tapojen vastaisena.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1792
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

C. Semmmone kirjoitti: Ti Joulu 12, 2023 5:36 pm
– Siitä huolimatta haluamme korostaa, että näissä olosuhteissa Suomen ja Venäjän väliselle rajalle ei kannata lähteä. Suomi aikoo varmistaa, että itärajastamme ei synny uutta välineellistetyn maahantulon väylää Eurooppaan, painottaa sisäministeri Mari Rantanen (ps.).
Paskanvitut. Montako aiemmin tullutta polkypyöräilijää on tähän mennessä saatu maasta pois, ja kuinka moni on kadonnut Suomen viranomaisilta painuttuaan johonkin eteläisempään EU-maahan? Rajan sulkeminen oli oikea päätös, vaikka tulikin viiveellä. Nyt sitten palataan seisomaan siellä rajalla sormi perseessä ja ihmettelemään, kun ryssä alkaa uudestaan puskea polkupyöräjoukkojaan yli.
Avatar
Ifigeneia
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1311
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Polkupyöräpataljoonan voisi ohjata suoraan sinne missä joku EU:n muija parkui sen takia että Suomi sulki rajansa.
Paikalla
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2036
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

C. Semmmone kirjoitti: Ti Joulu 12, 2023 5:36 pm Hallitus avaa kaksi itärajan raja-asemaa
https://www.verkkouutiset.fi/a/hallitus ... ja-asemaa/
Väärä päätös. Venäjältä ei tule mitään hyvää.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja meitzi »

viivahattu kirjoitti: Ti Joulu 12, 2023 5:43 pmMontako aiemmin tullutta polkypyöräilijää on tähän mennessä saatu maasta pois, ja kuinka moni on kadonnut Suomen viranomaisilta painuttuaan johonkin eteläisempään EU-maahan
Miksi meidän pitäisi olla tippaakaan kiinnostunut kuinka monta polkupyöräilijää on kadonnut jonnekin muualle? Sehän on sama asia kuin maasta pois saaminen. Sillä sitten taas on paljonkin merkitystä, että kuinka moni fillaristi jää olemassaolevien fillaristien lailla omaksi riesaksi.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Paikalla
Millavaan
Christopher Lorenzo
Viestit: 1611
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Kertokaa mulle mistä se johtuu että kaikki työntekijät alkaa olla ulkomaalaisia ainakin tuolla vanhustyössä? Että eikö suomalaisia kiinnosta koska eihän ne voi olla halvempia koska TES määrittää palkan?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17154
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Artikkelin muutamat virkkeet toimikoot johdantona. En ota kantaa uutisen pääaiheeseen, vaan mennään muihin epäkohtiin:
Sotapakolaisten asuminen ankeimmillaan

Millaista Ukrainasta sotaa paenneiden arki ja asuminen ankeimmillaan Suomessa on? Yle Novosti vieraili Valkeakoskella Kotokunnan vastaanottokeskuksessa, josta on vireillä valitus.

...
Matematiikan opettaja Julia Šmatko ohjattiin Suomessa kaivinkoneenkuljettajan kurssille.
...

Osa ongelmista liittyy kulttuurieroihin. Eri kieli- ja uskontoryhmiin kuuluvat joutuvat jakamaan saman asunnon.
– He eivät syö sianlihaa, me leikkaamme lihaa pöydällä. Sitten he eivät voi syödä tämän pöydän äärellä, Sergei Kolyvanov kuvailee tilannetta.
– Huonetoverini herää joka yö rukoilemaan ja levittää maton sänkyjemme väliin. Minäkin herään, kertoo Iryna, joka asuu samassa huoneessa toisen yksintulleen naisen kanssa.

Muillakin asukkailla on samanlaisia kokemuksia.
– Vastapäisessä asunnossa on miehiä Lähi-idästä. Me pelkäämme heitä. He ovat hyvin äänekkäitä ja kuuntelevat musiikkia myöhään yöhön, Viktoria sanoo.
– Jouduimme asumaan georgialaisten kanssa, jotka käyttäytyivät aggressiivisesti. Pakenimme sotaa ja päädyimme helvettiin, iäkäs pariskunta sanoo.
...

– Tietääkseni poismuuttaneista kukaan ei ole kaivannut takaisin tänne, Sergei Kolyvanov nauraa.
Enemmän täällä: YLE
12.12.2023 19:13

Uutinen käsitteli valtaosin huonokuntoiseksi mainittua ja jopa todettua rakennusta, ahtaita olosuhteita ja yksityisyyden suojan puutteita.

Mutta:
Matematiikan opettaja Julia Šmatko ohjattiin Suomessa kaivinkoneenkuljettajan kurssille.
Surkuhupaisaa. Kun vertaa esimerkiksi siihen, että Lähi-idästä ja Afrikasta tuodut miehet ohjattiin männä vuosina seurakuntien päiväkerhoihin ja koulujen ala-asteille pikkulasten keskelle. Toistuvasti.

Onhan siitä ketjukin kuvien kera: Irakilaismiesten vierailut päiväkerhoissa, kouluissa yms
- Kirjoitin jo tuolloin, että miksi miehiä ei viety tutustumaan metsätraktoriin ja metsätyömaille tms.
"Edelleenkin penään miksi nuoret miehet eivät mene tutustumaan nk miesten töihin. Pelätäänkö jotain?"

Mutta tuossa miesten vierailuissa asiassa paistoi niin selkeästi läpi keski-ikäisten naisten kiima nuoriin miehiin, että ilmankos heitä sinne haluttiin. Lapsirakkaita kun ovat.

Islamistit päiväkoteihin, naispuolinen matematiikanopettaja kaivinkonetta ajamaan. Eläkööt suomalainen (maailman paras *) kotouttaminen ja ammatinohjaus.

* suomalaiset virkamiehet ja poliitikot ovat tämän todenneet, joten täytyyhän sen niin sitten olla.
Osa ongelmista liittyy kulttuurieroihin. Eri kieli- ja uskontoryhmiin kuuluvat joutuvat jakamaan saman asunnon.
– He eivät syö sianlihaa, me leikkaamme lihaa pöydällä. Sitten he eivät voi syödä tämän pöydän äärellä, Sergei Kolyvanov kuvailee tilannetta.
– Huonetoverini herää joka yö rukoilemaan ja levittää maton sänkyjemme väliin. Minäkin herään, kertoo Iryna, joka asuu samassa huoneessa toisen yksintulleen naisen kanssa.
Kulttuurien leppoisaa rinnakkaiseloa. Nyt ei vaan mainittu iloista puheensorinaa, yhteisiä peli- ja kokkaushetkiä, värikkäitä vaatteita eikä rumpuryhmää. Ehkä ne asiat eivät tuohon uutiseen mahtuneet.
- Mutta eikö monikulttuuri toimikaan kuten on kuviteltu? Jos ei, niin miksi ei?
Muillakin asukkailla on samanlaisia kokemuksia.
– Vastapäisessä asunnossa on miehiä Lähi-idästä. Me pelkäämme heitä. He ovat hyvin äänekkäitä ja kuuntelevat musiikkia myöhään yöhön, Viktoria sanoo.
– Jouduimme asumaan georgialaisten kanssa, jotka käyttäytyivät aggressiivisesti. Pakenimme sotaa ja päädyimme helvettiin, iäkäs pariskunta sanoo.
Äänekkyys = iloinen puheensorina vesipiippuringin porukan kesken, tai sitten siellä puretaan sotatraumaa ja kiikkerän veneen kyytikokemuksia.
Aggressiivisuus = erilainen tapa kommunikoida sekä lähestyä muiden kulttuurien edustajia. Koetaan erilaisuuden pelkona.
Päädyimme helvettiin = Rasistiseen Suomeen. Sitähän tässä kait yritettiin sanoa...?
Kirjailija Jari Tervo epäilee, että suomalaiset ovat autistisempia kuin muut – ja se selittää myös suomalaisten rasismia
Helsingin Sanomat
SDP:n puheenjohtaja Lindtman: Rasismi on repinyt avohaavaa Suomen sieluun
Maaseudun Tulevaisuus

Jo näiden kahden yo. uutisen perusteella voidaan todeta, että ukrainalaiset todellakin päätyivät helvettiin.

Mitä muutes georgialaiset pakenevat?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17154
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

YK:n kidutuksen vastainen komitea: Suomen käsiteltävä uudelleen turvapaikanhakijan hakemus

YK:n kidutuksen vastainen komitea on antanut ratkaisun, jonka mukaan Suomen on käsiteltävä uudelleen turvapaikanhakijan hakemus. Ratkaisusta kertoi keskiviikkona Suomen ulkoministeriö.

Komitea katsoo, että turvapaikanhakijan käännyttäminen Kongon demokraattiseen tasavaltaan loukkaisi yleissopimusta, joka koskee kidutusta ja muuta julmaa, epäinhimillistä tai halventavaa kohtelua tai rangaistusta.

Komitean mukaan on perusteltu syy uskoa, että turvapaikanhakija olisi siellä vaarassa joutua kidutetuksi.

Ratkaisun mukaan Suomen on käsiteltävä uudelleen turvapaikkahakemus ottaen huomioon hakijan erityisen haavoittuva tilanne. Suomea pyydetään pidättäytymään hakijan käännyttämisestä Kongon demokraattiseen tasavaltaan turvapaikkahakemuksen uudelleenkäsittelyn aikana.
Kouvolan Sanomat
13.12.2023 20:29
...jonka mukaan Suomen on käsiteltävä uudelleen turvapaikanhakijan hakemus
Uudelleen käsitellä = Oikeasti: Suomen on pakko hyväksyä kongolaisen pääsy Suomeen

Oliko Suomi ensimmäinen (turvallinen) maa johon hän Kongosta saapui ja haki turvapaikkaa? Jos ei, niin Suomi palauttakoot hänet sinne mikä oli se ensimmäinen (turvallinen) maa. Sehän on kansainvälisten sopimusten mukaista.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
RAJUTOTUUS

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja RAJUTOTUUS »

Näinhän se globalisti agenda menee. Kaikki kynnelle kykenevät raahataan eurooppaan ja nimenomaan eurooppaan.

Katsokaapa vain minne ne pari miljoonaa Palestiinalaista siirretään kohta. Tämä suunnitelma tiedetään jo varmuudella vuodetuista dokumenteista.

Juutalaiset jatkavat keskeytyksettä operaatiotaan USA:n tuella jota vastaan sentään suomikin jo äänesti YK:ssa.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Doctor Lecter kirjoitti: Ke Joulu 13, 2023 4:54 pm
Kirjailija Jari Tervo epäilee, että suomalaiset ovat autistisempia kuin muut – ja se selittää myös suomalaisten rasismia
Helsingin Sanomat
SDP:n puheenjohtaja Lindtman: Rasismi on repinyt avohaavaa Suomen sieluun
Maaseudun Tulevaisuus

Jo näiden kahden yo. uutisen perusteella voidaan todeta, että ukrainalaiset todellakin päätyivät helvettiin.

Mitä muutes georgialaiset pakenevat?
Kuminaama-Tervon ja Natsi-Antin väitteet eivät näyttäisi pitävän ollenkaan paikkaansa World Population Review:n mukaan, vaan Suomi olisi viidenneksi vähiten rasistisin maa maailmassa:

Least Racist Countries 2021.png
Least Racist Countries 2021.png (20.81 KiB) Katsottu 344 kertaa

https://worldpopulationreview.com/count ... -countries


Sen sijaan kaikista rasistisimpien maiden listalta Suomea tai yhtään Euroopan maata ei löydy:

Most Racist Countries 2023 #1.png
Most Racist Countries 2023 #1.png (20.82 KiB) Katsottu 344 kertaa
Most Racist Countries 2023 #2.png
Most Racist Countries 2023 #2.png (48.62 KiB) Katsottu 344 kertaa

https://worldpopulationreview.com/count ... -countries
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Vastaa Viestiin