Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Mirja11
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Marras 13, 2023 5:56 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Mirja11 »

Mirja11 kirjoitti: Pe Joulu 01, 2023 7:36 pm
SuomenColumbo kirjoitti: Pe Joulu 01, 2023 7:29 pm Oli kuulemma Virolainen liivimies
Saattaa hyvinkin olla ollut. Hauskaa olisi kuitenkin kuulla hieman enemmän, koska kaiken kirjoittamasi perusteella jää kuitenkin liian paljon asioita tulkinnan varaiseksi.
Virolainen liivimies taisi häipyä huppisten hämärään maahan muiden vastaavien herrojen joukkoon?

Vaan leikki leikkinä, nyt hieman enemmän perehdyttyäni tapaukseen niin miehestä puhuminen todennäköisenä murhaajana on mielestäni raju väittämä.
Miksikö? No, lähes kaikki sotii sitä vastaan, että murhaaja olisi mies. Ensinnäkin kaikkein olennaisin asia, eli fileerausveitsi. Uskoisin lähes kaikkien miesten joskus fileoineen kalaa tai ainakin pitäneen kyseistä veistä kädessään. Tosin monet naisistakin ovat fileoineet kalaa, ja tietävät siis millainen on fileerausveitsi. Kuitenkin fileoiminen on voittopuolisesti "miesten töitä", joten on aivan mahdotonta uskoa, että mieshuppis olisi puukotellut fileerausveitsellä yhtäkään kertaa- saati sitten erittäin useita kertoja. Toisena on tämä täysin epälooginen ikkunasta sisään meno ja sieltä poistuminen. En ole tavannut yhtään noin epäloogista miestä, ja en kyllä kovin montaa naistakaan, mutta jokusen kuitenkin.
Pieni ajatusleikki (yhdistettynä ajatuksiin tuolta toisesta ketjusta): Ajatellaan, että huppis on pitkähkö nainen, jolla on ollut tai on suhde talon isäntään. Heille on tullut jokin vakava riita, joka sitten on johtanut traagisiin tapahtumiin. Hupputar on kohtuullisen varakas, mutta esittää köyhempää kuin onkaan. Onkohan tällaista skenaariota tutkittu? Jos ei niin mielestäni kyllä pitäisi. Anneli ja tyttö ovat todenneet huppiksen mieheksi, mutta hänen kasvonsahan olivat tuon hupun peitossa. Housuitta hän ei kuitenkaan varmaankaan ollut, jotta sukupuoli olisi varmuudella varmistunut. Housut hänellä voidaan olettaa siis olleen jalassa, enkä kuitenkaan usko, että meistä löytyisi niin epälooginen nainen, joka laittaisi hameen päälleen lähtiessään murhaamaan. Housut siis jo tasa-arvonkin puolesta. Tämä nainen on rikas, muttei näytä rikkauttaan mitenkään. Kuinka monta tällaista henkilöä lieneekään ollut Jukan lähipiirissä?
Pendipei
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Marras 19, 2019 8:49 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Pendipei »

ässähai kirjoitti: Su Marras 28, 2021 7:14 pm ^
Nice shirtin kysymykseen vastausta etsiessäni törmäsin muissa Lahden yhteyksissä nimeen John Pihlaja.

Jukka S. Lahti ja John Pihlaja tekivät yhdessä tutkimuksen "Muutosta mittaamassa", joka on julkaistu Varsinais-Suomen TE-keskuksen työvoimaosaston tutkimuksia-sarjassa.

Onko täällä kellään tarkempaa tietoa Pihlajan ja Lahden yhteistyöstä:

1. Tekivätkö he tämän tutkimuksen Varsinais-Suomen TE-keskuksen työntekijöinä, vai onko tutkimus tehty tilaustyönä? Tekivätkö he muuta yhteistyötä tämän tutkimuksen lisäksi? Olivatko he ystäviä niin että tapailivat toisiaan vapaa-ajalla?

2. Oliko John Pihlaja jo tuon tutkimusyhteistyön aikana mukana psykoterapia-alalla?
- Lisätietoja Pihlajan toiminnasta psykoterapia-alalla esim. Iltalehdessä 3.5.2021: "Instituutti myi psykoterapeuttikoulutuksia, joista ei voinut valmistua psykoterapeutiksi", https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2188 ... c87f701842

3. Entä onko kellään mitään tietoa Jukka S. Lahden suhtautumisesta eri psykoterapiasuuntauksiin, kuten pitkiin psykodynaamisiin terapioihin ja lyhytterapioihin? Oliko jomman kumman suuntauksen ehdoton kannattaja? Kävikö itse koskaan psykoterapiassa?

4. Entä olikohan Jukka koskaan puhunut Annelille tai tuttavilleen, että olisi kuullut vakavista ongelmista VSSHP:n alueen psykoterapeuttien ja psykiatrien ammatillisessa ja eettisessä toiminnassa, sekä tämän alan valvontaa liittyvistä laiminlyönneistä?

5. Jos Jukka S. Lahti olisi kuullut vakavasti otettavia vihjeitä isommistakin epäselvyyksistä VSSHP:n alueen psykoterapeuttien ja psykiatrien ammatillisessa ja eettisessä toiminnassa, sekä tämän alan valvontaa liittyvistä laiminlyönneistä, niin oliko Jukka sen tyyppinen ihminen, että olisi kääntynyt tietojensa kanssa suoraan poliisin puoleen?
Missä yhteydessä Pihlajaan olet törmännyt Jukan tapauksessa? Onko tätä Pihlajalinjaa tutkittu enemmän?
Pihlajahan on noihin aikoihin cv.n mukaan yksityistä vastaanottoa on psykoterapeuttina (jota hän ei ole) pitänyt. Milloin tämä tapahtunut ja missä. Kiinnostaa.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Pendipei kirjoitti: Pe Joulu 15, 2023 9:30 pm Missä yhteydessä Pihlajaan olet törmännyt Jukan tapauksessa?
Pihlajaanko, hm hmm... en nyt muista, tai sanotaan vaikka niin että en voi kommentoida juuri tätä kohtaa; enhän silloin edes tiennyt törmäystä tapahtuneen.

Pihalla olen törmännyt Jukan tapauksessa.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Jukan kuolema on voinut olla hänen tappajalleen win-win-tilanne. Hän on voinut päästä eroon itseään suunnattomasti ärsyttävästä/häiritsevästä henkilöstä ja on jopa mahdollisesti saanut teolla vielä paikkailtua heikentynyttä talouttaan, jos hän on saanut palkkion teostaan tai velkojaan anteeksi.
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Pieni liekki kirjoitti: La Joulu 16, 2023 10:28 pm Jukan kuolema on voinut olla hänen tappajalleen win-win-tilanne. Hän on voinut päästä eroon itseään suunnattomasti ärsyttävästä/häiritsevästä henkilöstä ja on jopa mahdollisesti saanut teolla vielä paikkailtua heikentynyttä talouttaan, jos hän on saanut palkkion teostaan tai velkojaan anteeksi.
No nyt olen PL:n kanssa 100%:ti samaa mieltä,,, mistäs nyt tuulee, kun pienen pieni liekki lepattaa tähän suuntaan?!
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

sörsse kirjoitti: Su Joulu 17, 2023 2:04 am
Pieni liekki kirjoitti: La Joulu 16, 2023 10:28 pm Jukan kuolema on voinut olla hänen tappajalleen win-win-tilanne. Hän on voinut päästä eroon itseään suunnattomasti ärsyttävästä/häiritsevästä henkilöstä ja on jopa mahdollisesti saanut teolla vielä paikkailtua heikentynyttä talouttaan, jos hän on saanut palkkion teostaan tai velkojaan anteeksi.
No nyt olen PL:n kanssa 100%:ti samaa mieltä,,, mistäs nyt tuulee, kun pienen pieni liekki lepattaa tähän suuntaan?!
Ihan vaan muistutukseksi, että Pieni liekki on lepattanut tähän suuntaan jo joulukuusta 2006 saakka. Ja kuten olen aiemminkin todennut, mielestäni ratkaisin tämän tapauksen kesällä 2013 eivätkä omat perimmäiset ajatukseni ole sen ratkaisun suhteen muuksi muuttuneet. Jonkin verran on matkan varrella tullut mukaan sivujuonteita, mutta edelleen liekkini lepattaa siihen suuntaan, että Ulvilan murhatutkimukset pitäisi aktivoida uudelleen käyntiin ja palata tutkimaan asioita alusta. Murhapaikalle jääneestä veitsestä voisi lähteä liikkeelle ja fileerausveitsen kanssa Ulvilassa aikoinaan riehuneesta miehestä. Siitä sitten eteenpäin muihin tutkintalinjoihin, jos tarvetta ilmenee. Joka tapauksessa anteeksipyyntö syyttömälle leskirouvalle ja hänen perheelleen vuosikausien vainoamisesta ja vääristä syytöksistä olisi paikallaan - tehdään sitten murhatutkimusten eteen jotain tai jätetään tekemättä.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Lahden työhuoneesta takavarikoitiin murhan jälkeen mm. kivennäisvesipullo ja cd-levy, joista helmikuussa löydettiin "tunnistamattomia sormenjälkiä".

Onkohan näitä sormenjälkiä verrattu kaikkien jutussa kuulusteltujen sormenjälkiin? Sanotaan nyt vaikka AV:n avovaimoon? Onko tältä tai kuulusteltavilta yleensäkään otettu sormenjälkiä? Otettiinko vain AV:n jäljet?

Jos ei poliisilla muuta tekemistä ole, niin tämä olisi mielenkiintoinen ja konkreettinen asia selvittää. Ei välttämättä selviä mitään, mutta jos kukaan Luvatan työntekijöistä ei ole ilmoittautunut cd:n ja vesipullon tuojiksi, niin on tuo nyt tutkimisen arvoinen asia kuitenkin. Jollei cd ollut kirjastosta lainattu, niin ihmettelen, miten se on Lahden pöydälle päätynyt tuntemattomin sormenjäljin varustettuna. Oliko se musiikki-cd? Tai kuka jättää vesipullonsa toisen pöydälle? Kuka ylipäätään kuskaa vesipulloa mukanaan joulukuussa työpaikalla, ei kovin moni mies ainakaan? Joiko Lahti vettä päivän aikana, jos ei, niin mistä se puteli oli sinne tullut? Oliko pullo tyhjä vai vajaa?

Minusta tällaiset faktoihin perustuvat selvitettävissä olevat asiat pitäisi tutkia. Saisi ainakin avoimia kysymyksiä suljettua.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2552
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 12:16 pm Lahden työhuoneesta takavarikoitiin murhan jälkeen mm. kivennäisvesipullo ja cd-levy, joista helmikuussa löydettiin "tunnistamattomia sormenjälkiä".

Onkohan näitä sormenjälkiä verrattu kaikkien jutussa kuulusteltujen sormenjälkiin? Sanotaan nyt vaikka AV:n avovaimoon? Onko tältä tai kuulusteltavilta yleensäkään otettu sormenjälkiä? Otettiinko vain AV:n jäljet?

Jos ei poliisilla muuta tekemistä ole, niin tämä olisi mielenkiintoinen ja konkreettinen asia selvittää. Ei välttämättä selviä mitään, mutta jos kukaan Luvatan työntekijöistä ei ole ilmoittautunut cd:n ja vesipullon tuojiksi, niin on tuo nyt tutkimisen arvoinen asia kuitenkin. Jollei cd ollut kirjastosta lainattu, niin ihmettelen, miten se on Lahden pöydälle päätynyt tuntemattomin sormenjäljin varustettuna. Oliko se musiikki-cd? Tai kuka jättää vesipullonsa toisen pöydälle? Kuka ylipäätään kuskaa vesipulloa mukanaan joulukuussa työpaikalla, ei kovin moni mies ainakaan? Joiko Lahti vettä päivän aikana, jos ei, niin mistä se puteli oli sinne tullut? Oliko pullo tyhjä vai vajaa?

Minusta tällaiset faktoihin perustuvat selvitettävissä olevat asiat pitäisi tutkia. Saisi ainakin avoimia kysymyksiä suljettua.
Saisiko niitä edes verrata A.V :n vaimoon, koska Anneli puhunut miehestä, joka tappaja. Kyllähän käsittääkseni, kun omistaa henkilökortin tai passin, sormenjäljet on poliisilla. Mutta saako sitä tietokantaa ajaa rikoksesta epäiltyihin? Erikseen on tietenkin rikoksesta tuomitut. Ja entä, jos cd oli itsepoltettu ja sisälsi muuta kuin musiikkia.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Mirja11
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Marras 13, 2023 5:56 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Mirja11 »

Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 12:16 pm Lahden työhuoneesta takavarikoitiin murhan jälkeen mm. kivennäisvesipullo ja cd-levy, joista helmikuussa löydettiin "tunnistamattomia sormenjälkiä".

Onkohan näitä sormenjälkiä verrattu kaikkien jutussa kuulusteltujen sormenjälkiin? Sanotaan nyt vaikka AV:n avovaimoon? Onko tältä tai kuulusteltavilta yleensäkään otettu sormenjälkiä? Otettiinko vain AV:n jäljet?

Jos ei poliisilla muuta tekemistä ole, niin tämä olisi mielenkiintoinen ja konkreettinen asia selvittää. Ei välttämättä selviä mitään, mutta jos kukaan Luvatan työntekijöistä ei ole ilmoittautunut cd:n ja vesipullon tuojiksi, niin on tuo nyt tutkimisen arvoinen asia kuitenkin. Jollei cd ollut kirjastosta lainattu, niin ihmettelen, miten se on Lahden pöydälle päätynyt tuntemattomin sormenjäljin varustettuna. Oliko se musiikki-cd? Tai kuka jättää vesipullonsa toisen pöydälle? Kuka ylipäätään kuskaa vesipulloa mukanaan joulukuussa työpaikalla, ei kovin moni mies ainakaan? Joiko Lahti vettä päivän aikana, jos ei, niin mistä se puteli oli sinne tullut? Oliko pullo tyhjä vai vajaa?

Minusta tällaiset faktoihin perustuvat selvitettävissä olevat asiat pitäisi tutkia. Saisi ainakin avoimia kysymyksiä suljettua.
Tämähän on mullistava tieto! Onko tämä nyt aivan tuoretta tietoa, jota om pimitetty, vai jo vanhastaan tiedettyä ja tutkimatta jätettyä?
Olet varmaankin ollut joka tapauksessa yhteydessä poliiseihin asian tiimoilta, joten olisi mielenkiintoista kuulla mihin toimenpitesiin he ovat ryhtyneet/ aikovat ryhtyä?
Itse asiassa sormenjäljistä voisi hyvinkin löytää myös dna:ta, kun ne usein koostuvat sormenpäiden rasvasta. Vesipullo on vakavasti otettava asia, ja kuten toteat: kuka tosiaan tuo vesipullon töihin joulukuussa... erittäin epäilyttävää.
P.S. CD:ssä voi tosissaan olla vaikka uhkauksia Jukkaa kohtaan, tai muuta paljastavaa materiaalia. Joululauluihin en jaksa uskoa...se olisi liian banaalia.
Mirja11
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Marras 13, 2023 5:56 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Mirja11 »

Mirja11 kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 8:58 pm
Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 12:16 pm Lahden työhuoneesta takavarikoitiin murhan jälkeen mm. kivennäisvesipullo ja cd-levy, joista helmikuussa löydettiin "tunnistamattomia sormenjälkiä".

Onkohan näitä sormenjälkiä verrattu kaikkien jutussa kuulusteltujen sormenjälkiin? Sanotaan nyt vaikka AV:n avovaimoon? Onko tältä tai kuulusteltavilta yleensäkään otettu sormenjälkiä? Otettiinko vain AV:n jäljet?

Jos ei poliisilla muuta tekemistä ole, niin tämä olisi mielenkiintoinen ja konkreettinen asia selvittää. Ei välttämättä selviä mitään, mutta jos kukaan Luvatan työntekijöistä ei ole ilmoittautunut cd:n ja vesipullon tuojiksi, niin on tuo nyt tutkimisen arvoinen asia kuitenkin. Jollei cd ollut kirjastosta lainattu, niin ihmettelen, miten se on Lahden pöydälle päätynyt tuntemattomin sormenjäljin varustettuna. Oliko se musiikki-cd? Tai kuka jättää vesipullonsa toisen pöydälle? Kuka ylipäätään kuskaa vesipulloa mukanaan joulukuussa työpaikalla, ei kovin moni mies ainakaan? Joiko Lahti vettä päivän aikana, jos ei, niin mistä se puteli oli sinne tullut? Oliko pullo tyhjä vai vajaa?

Minusta tällaiset faktoihin perustuvat selvitettävissä olevat asiat pitäisi tutkia. Saisi ainakin avoimia kysymyksiä suljettua.
Tämähän on mullistava tieto! Onko tämä nyt aivan tuoretta tietoa, jota om pimitetty, vai jo vanhastaan tiedettyä ja tutkimatta jätettyä?
Olet varmaankin ollut joka tapauksessa yhteydessä poliiseihin asian tiimoilta, joten olisi mielenkiintoista kuulla mihin toimenpitesiin he ovat ryhtyneet/ aikovat ryhtyä?
Itse asiassa sormenjäljistä voisi hyvinkin löytää myös dna:ta, kun ne usein koostuvat sormenpäiden rasvasta. Vesipullo on vakavasti otettava asia, ja kuten toteat: kuka tosiaan tuo vesipullon töihin joulukuussa... erittäin epäilyttävää.
P.S. CD:ssä voi tosissaan olla vaikka uhkauksia Jukkaa kohtaan, tai muuta paljastavaa materiaalia. Joululauluihin en jaksa uskoa...se olisi liian banaalia.
P.S.2 Epäselväksi hieman jää se, että mikä taho on nuo takavarikoinnit tehnyt? Oletan kuitenkin, että kyseessä on yhtiön johto. Kuka nuo sormenjäljet on todennut? Jos poliisi niin tästähän tulee entistä sakeampi soppa.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Mirja11 kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 8:58 pm
Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 12:16 pm Lahden työhuoneesta takavarikoitiin murhan jälkeen mm. kivennäisvesipullo ja cd-levy, joista helmikuussa löydettiin "tunnistamattomia sormenjälkiä".

Onkohan näitä sormenjälkiä verrattu kaikkien jutussa kuulusteltujen sormenjälkiin? Sanotaan nyt vaikka AV:n avovaimoon? Onko tältä tai kuulusteltavilta yleensäkään otettu sormenjälkiä? Otettiinko vain AV:n jäljet?

Jos ei poliisilla muuta tekemistä ole, niin tämä olisi mielenkiintoinen ja konkreettinen asia selvittää. Ei välttämättä selviä mitään, mutta jos kukaan Luvatan työntekijöistä ei ole ilmoittautunut cd:n ja vesipullon tuojiksi, niin on tuo nyt tutkimisen arvoinen asia kuitenkin. Jollei cd ollut kirjastosta lainattu, niin ihmettelen, miten se on Lahden pöydälle päätynyt tuntemattomin sormenjäljin varustettuna. Oliko se musiikki-cd? Tai kuka jättää vesipullonsa toisen pöydälle? Kuka ylipäätään kuskaa vesipulloa mukanaan joulukuussa työpaikalla, ei kovin moni mies ainakaan? Joiko Lahti vettä päivän aikana, jos ei, niin mistä se puteli oli sinne tullut? Oliko pullo tyhjä vai vajaa?

Minusta tällaiset faktoihin perustuvat selvitettävissä olevat asiat pitäisi tutkia. Saisi ainakin avoimia kysymyksiä suljettua.
Tämähän on mullistava tieto! Onko tämä nyt aivan tuoretta tietoa, jota om pimitetty, vai jo vanhastaan tiedettyä ja tutkimatta jätettyä?
Olet varmaankin ollut joka tapauksessa yhteydessä poliiseihin asian tiimoilta, joten olisi mielenkiintoista kuulla mihin toimenpitesiin he ovat ryhtyneet/ aikovat ryhtyä?
Itse asiassa sormenjäljistä voisi hyvinkin löytää myös dna:ta, kun ne usein koostuvat sormenpäiden rasvasta. Vesipullo on vakavasti otettava asia, ja kuten toteat: kuka tosiaan tuo vesipullon töihin joulukuussa... erittäin epäilyttävää.
P.S. CD:ssä voi tosissaan olla vaikka uhkauksia Jukkaa kohtaan, tai muuta paljastavaa materiaalia. Joululauluihin en jaksa uskoa...se olisi liian banaalia.

Ei se ole yhtään uusi tai mullistava tieto, vaan etp:stä löytyvä asia. Näytteet 69 ja 70. Sinulle tietenkin uusi, kun et ole ept:tä lukenut. Pullo ja cd:t (itse asiassa näitä oli useampi näköjään) siis takavarikoitiin Lahden työpöydältä (Suomessa poliisi takavarikoi rikostutkimuksessa käytettävät näytteet, tiedoksi. Ei "yhtiön johto".) murhaa seuranneena päivänä (tai 3.12., en muista ulkoa. 3.12. takavarikoitiin Lahden työmeilin tiedot, eli saattoi olla, että nämäkin otettiin silloin). Mutta sitä ihmettelen, että tyydytään vaan kertomaan, että löydettiin sormenjälkitutkimuksessa "tuntemattomia sormenjälkiä" ja homma loppuu siihen. Olisi tässä ollut ainakin aikaa selvitellä ketä kamat oli pöydälle tuonut. On muistettava, että "puolta Luvataa" kuulusteltiin surman jälkeen, joten ilmeisesti ei ainakaan kukaan työpaikan seinänaapuri ilmoittautunut tavaroiden jättäjäksi.

Jos cd on vaikka Greatest Lovesongs ja siinä jonkun naisen sormenjälkiä, niin näppärämpi polliisi voisi ajatella vaikkapa jonkinlaisen ihastuksen tai suhteen mahdollisuutta.
Niin tärkeinä noita löytöjä kuitenkin pidettiin, että helmikuun loppuun asti olivat poliisin hoteissa ja sormenjälkitestit tehtiin KRP:n toimesta 6.3..


EDIT: ja takavarikoitiin pöydältä myös "henkilökohtaisia papereita", joiden sormenjälkiä ei myöskään onnistuttu tunnistamaan. Voihan olla, että olivat liian tuhruisia Jukan omia? Voi olla. Tunnistamaton sormenjälki voi tarkoittaa, ettei sormenjäljet olleet tarpeeksi tarkkoja, että niitä olisi voitu tunnistaa. Vesipullon pinnassa tosin luulisi niiden pysyvän aika selkeinä.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ylipäätään, jos joku tässä jutussa epäonnistui, niin se oli KRP:n rikoslaboratorio, joka ei käytännössä saanut mitään tietoa tapahtumista eikä mitään tulosta mistään näytteistä joita se tutki. Aina kun oli joku sellainen näyte, joka olisi voinut viedä tutkimusta eteenpäin, niin ei tullut tulosta. Näytteitä kyllä otettiin ja labraan lähetettiin.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Ehkä nuokin sormenjäljet kuuluu jollekin rikoslaboratoriossa työskentelevälle poliisille? Ainakin se olisi johdonmukainen visio muuhun epämääräiseen aineistoon tässä tapauksessa.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Nuo kamat siis olivat Luvatalla Lahden työpöydällä, eli tottakai todennäköisimmin eivät liity murhaan mitenkään. Mutta olisi hyvä kun tällaisista saataisiin varmuus. Koska jos sieltä nyt sattuisi löytymään surmasta epäillyn ja pidätetyn avovaimon sormenjälkiä, niin ehkä juttua vielä jaksettaisiin tutkia.

Näytteitä, joista ei saatu DNA:ta, oli mm.

1. Jukan oikean käden kynnen alta löytynyt "karva ja oletetusti pala ihoa". Olis ollut ihan kiva, kun olisi dna tästä irronnut. Varmasti olisi "suunnannut tutkintaa". Uhri on siis raapaissut tekijää oikein kunnolla. Auerista oikeuden tuomion mukaan "puuttuivat jäljet puolisoiden kesken kiinni käymisestä", eli hänellä ei ollut mitään naarmuja. Sekä karva että ihonpala tutkittiin, ei saatu DNA:ta. Laboratorio hävitti koko näytteen joulukuussa 2008, kun siitä ei kahden vuoden sisällä pyydetty lisätutkimuksia. Santaojan & co olisi pitänyt huolehtia, ettei näytettä hävitetä.

2. Rikotun ikkunan alareunasta, lasinpalojen joukosta löytynyt juurineen irronnut visuaalisesti verinen karva tai hius. Ei saatu dna:ta sen paremmin juuresta kuin verisestä pintaosasta. Todennäköisimmin kyseessä Lahden hius, joka tarttunut tekijän housuihin siinä kun Lahti oli lattialla sängyn laidan vieressä istumassa ja surmaaja repi häntä takaapäin lattialle selälleen. Pyyhkiytynyt lasin reunaan ikkunasta könytessä. Pikkiriikkinen mahdollisuus, että olisi ollut surmaajan ihokarva. Toisesta klapista löytynyt verinen hius kyllä tunnistettiin Lahden hiukseksi. Mutta juu, missäs vaiheessa Anneli olisi Jukan verisiä hiuksia saanut laitettua rikotun ikkunan pieleen lasinsirujen joukkoon? Siihen tarvitaan verisiä hiuksia ja kokonaan rikottu ikkuna. Verijälkien mukaan Lahti itse ei ikkunan luona verisenä käynyt. Päävammat annettiin puhelun aikana.

3. Takapihalta nurmikolta, läheltä terassia löydetty purukumi. Ei saatu DNA:ta. Erottaako poliisi, onko kyseessä kesällä jostain syystä omalle nurmikolle sylkäisty purukumi, vai muutama tunti sitten takapihalla hermostuksissaan jauhettu? Ottaisiko poliisi vanhan purukumin talteen?

4. Veitsestä otettiin 10 näytettä, joista kuudesta ei saatu DNA:ta. Muissa oli Lahden DNA.

5. Erään epäiltynä pidätetyn autotallissa olevan auton takakontin sisäpuolella ollut veritahra. Tahra tunnistettiin labrassa vereksi, mutta dna:ta ei osattu kaivaa esille. Kyseisen näytteen pitäisi olla vieläkin poliisilla, elleivät ole hävittäneet, koska tutkittiin vain yksi osanäyte. Voitaisiinko tehdä uusi testi, mikäli näytettä on jäljellä? Voisi suunnata tutkimusta, jos olisi Lahden verta. DNA-tekniikat ovat tunnetusti parantuneet.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Mirja11
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Marras 13, 2023 5:56 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Mirja11 »

Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 11:46 pm (Suomessa poliisi takavarikoi rikostutkimuksessa käytettävät näytteet, tiedoksi. Ei "yhtiön johto".)
Tietysti. Ajattelin, että tuot tässä esiin jotain mullistavaa ja uutta esim. oletuksen, että Luvatan johto olisi pyrkinyt jollain lailla vaikuttamaan tutkimuksiin.
Kuolemannaakka kirjoitti: Ma Joulu 18, 2023 11:46 pm ...Niin tärkeinä noita löytöjä kuitenkin pidettiin, että helmikuun loppuun asti olivat poliisin hoteissa ja sormenjälkitestit tehtiin KRP:n toimesta 6.3..

...ja takavarikoitiin pöydältä myös "henkilökohtaisia papereita", joiden sormenjälkiä ei myöskään onnistuttu tunnistamaan. Voihan olla, että olivat liian tuhruisia Jukan omia? Voi olla. Tunnistamaton sormenjälki voi tarkoittaa, ettei sormenjäljet olleet tarpeeksi tarkkoja, että niitä olisi voitu tunnistaa. Vesipullon pinnassa tosin luulisi niiden pysyvän aika selkeinä.
Eli varsinaisesti tässä ei ollut mitään uutta tutkitavaa, mutta mahdollissti toki uudelleen tutkittavaa. Uskoisin poliisilla kuitenkin olevan riittävästi töitä kaikissa rikoksissa, jotta he ryhtyisivät näitä uudelleen läpikäymään. Uskon toki, että sekin on mahdollista, mutta esiin täytyisi tulla jotain aidosti uutta ja asiaa valaisevaa aineistoa.
Vastaa Viestiin