Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
deadpan
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Ti Helmi 22, 2022 12:09 pm

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja deadpan »

Nyymi Nyyminen kirjoitti: Pe Loka 27, 2023 8:49 am
Matti Ja Maija kirjoitti: To Loka 26, 2023 4:45 pm Niin oliko tämä kersa suomen-kansalainen, vai miksi hänestä käytetään titteliä suomalainen räpätti-artisti.

ps. rap ei ole musiikkia, vaan lausuma ääntä "musiikin" tahdissa.
Muistan kun yläasteella oli tapana haukkua niitä musiikkigenrejä joista ei itse pitänyt. Onneksi kasvoin aikuiseksi.
Mutta räppi ei olekaan musiikkia, joten no harm done.
I got the devil in my blood
Tellin' me what to do
(And I'm all ears).
AC/DC - Rock 'N' Roll Singer
Random
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Marras 06, 2023 3:11 pm

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Random »

On se kovaa hommaa tuo käräjöinti.

Alko klo 9.05 niin 13:50
"Asiaesittelyjä ei enää tänään pidetä, koska päivä on venynyt jo muutenkin pitkäksi. Istunto päättyy ja asian käsittely jatkuu jälleen maanantaina."

Torstaina lomalle klo 14 eli pitkälle viikonlopulle maanantaihin asti,töitä tuli tehtyä(istuttua kuuntelemassa) pitkä päivä : 4 tuntia 50 minuuttia. jossa oli tunnin tuokatuntiki.

Olen ihmettellyki ku nykyään,muutaman viime vuoden aikana, varataan yhteen semi selvään juttuun 1-2 viikkoa tai jopa kuukausi istuntoaikaa,mutta tajusin just että eihän ne jaksa istua muutamaa tuntia pitempään per päivä.

Ennen saatettiin olla käräjillä vielä illalla 19 aikaan jos alko aamusta 9 iso juttu,mutta asiat istuttiin loppuun,tai ainaki niin pitkään kuin oikeasti jaksettiin että asia saatas pois päivänjärjestyksestä. Nyt lähetään kotia heti puolen päivän jälkeen,reilu tunti lounaan jälkeen,ku oli niin piitkä päivä..

Tämän takia joskus käräjät voi olla vuoden tai kahden päästä ja käräjäoikeudet on rajusti ruuhkautunu. Väkisinki ku työpäivät on pari tuntia+ruokatunti ja taukoja,kotia pitää päästä puolilta päivin,klo 14 on jo helvetin pitkä päivä takana,sit ollaan ihan poikki,vaatii kolme-neljä päivää lepoa.

Mitä vittua?
Peni S
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Marras 07, 2023 12:37 am

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Peni S »

viivahattu kirjoitti: Ke Loka 11, 2023 8:37 am
JanitaSlim kirjoitti: Ke Loka 11, 2023 7:37 am Kaippa se tuomio on ihan aiheellinen, kun Järvenpään musiikki keskittyi musiikillisten ansioiden sijaan vaan kevyeen hissipimputukseen, joka oli höystetty läpeensä rasistisilla sanoituksilla ja muukalaisvihalla.
Tällä hetkellä Vain elämää -ohjelmaan osaa ottava A. W. Yrjänä on uransa alkuvaiheessa säveltänyt, sanoittanut ja levyttänyt kappaleen, jonka sanoitus menee näin:

Lapsi lattialla
Se on oma poikani
Musta potkupuku
Niittihelistin

Raiskaan sen
Raiskaan sen

Lapsi pöydällä
Se oli oma poikani
Revitty potkupuku
Verinen perse
Raiskasin sen

Raiskaan sen
Raiskaan sen
Raiskaan sen
Raiskaan sen

Kappale on nimeltään "Lapsi" ja se on edelleen kaikkien kuunneltavissa mm. YouTubessa. Miksi tästä ei ole nostettu syytteitä eikä luettu tuomioita? Meillähän on ennakkotapauksia, että vihapuhe rikoksena jatkuu niin kauan kuin vihapuhetta sisältävä teksti on saatavilla. Esimerkiksi Päivi Räsäsen tapauksessa katsottiin, että rikos ei ole vanhentunut tekstin julkaisupäivän mukaan, koska teksti on edelleen netissä luettavissa. Vai onko sittenkin niin, että koko "vihapuhe" on pelkkä savuverho poliittisten vastustajien mäiskimiselle?
Odotin Robinin versiota lapsi-biisistä, mutta ei! Ja Matti biisiäkään kukaan ei ottanut työn alle. Paska ohjelma.
Kotkan poikii ilman siipii
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8149
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Virolaismiehet yllätettiin, pian parkkihallissa ammuttiin
Poliisin esitutkintamateriaali valottaa sekavaa ampumavälikohtausta, joka sattui espoolaisessa parkkihallissa 23. maaliskuuta.

Materiaalin perusteella neljästä virolaisesta miehestä koostunut seurue oli mennyt myöhään illalla parkkihalliin vahingoittamaan yhden miehen ex-puolison autoa. Epäillystä vahingonteosta on tehty erillinen tutkinta, joka on tällä hetkellä syyteharkinnassa.
Miehillä oli käsissään vahingontekoon tarkoitetut astalot. Yksi virolaismies kertoi hajottaneensa autoa sorkkaraudalla, jollainen löydettiin myöhemmin heidän autostaan.
Noin kello 22 kesken romutuksen parkkihalliin ajoi valkoinen Mercedes-Benz, jonka kyydissä oli viisi miestä. Auto pysähtyi parkkihallin suulle ja sen kyydistä nousi kolme miestä. Kuulusteluissa eräs virolaismies kertoi nähneensä kahdella heistä aseet.
Kuulusteluissa asianosaisten käsitykset ammuttujen laukauksien määrästä vaihtelivat. Parkkihallissa tapahtuneen ampumisen jälkeen Mersulla liikkunut seurue oli pyrkinyt poistumaan paikalta.
Poistumisen aikana auto oli kuitenkin peruuttanut päin valaisinpylvästä, joka oli kaatunut.
Poliisin mukaan törmäämisen jälkeen viisikosta neljä nousi uudelleen autosta. Poliisin mukaan kaksi miestä ampui tämän jälkeen useita laukauksia, joista kaksi osui kahteen eri mieheen.
Yksi virolaisista miehistä sai osuman oikeaan käteensä ja toinen mahaansa. Vammat vaativat sairaalahoitoa.

Uhkaava tilanne
Valkoisen Mersun kuljettaja, jota ei syytetä rikoksista, kertoi poliiseille, että tilanne vaikutti heidän seurueensa näkökulmasta uhkaavalta.
– Ajettiin sinne Karakallioon, ajettiin parkkihalliin alas ja heti sisäänkäynnillä näin mun edessä neljä viis kuus henkilöä. Ne oli aika aikuisia, paljon meitä vanhempia, yhdellä oli sorkkarauta, yhdellä pesäpallomaila [ja] yhdellä veitsi kädessä, mielestäni näin, että yhdellä oli ase, hän kuvaili.
Hän kertoi miesten puhuneen keskenään venäjää. Seurueet eivät ymmärtäneet toisiaan.
– Ne oli tutkimassa jotakin autoa, kun näin ne, menin sokkiin ja ne käveli meitä päin ja osoitti meitä jollakin, ajattelin että ne ampuu tai heittää jollakin.

Ampuiko Kerza?
20-vuotias syytetty on myöntänyt ampuneensa kaksi laukausta. Ensimmäinen oli maahan suunnattu varoituslaukaus. Toinen oli itsepuolustukseksi törmäyksen jälkeen.
– Minä olin autosta noin 10–15 metrin päässä ja näin, kun tämä mies oli autosta noin 1 metrin päässä ja osoitti aseella kuljettajaa päähän. Otin aseen uudestaan taskusta ja ammuin tätä asemiestä, kertoi 20-vuotias syytetty. Virolaismiesten hallusta ei löytynyt ampuma-asetta.
Yhtäkään ammuskelussa käytettyä asetta ei ole löydetty. Poliisi löysi ammuskelupaikalta kaksi hylsyä, jotka olivat eri kaliiperia. KRP:n lausunnon perusteella ne on ammuttu erilaisilla aseilla.
– [H]aluan lisätä, että mikäli luoti on osunut pohkeesta alaspäin, niin se ei ole minun ampuma. En halua kertoa kuka muu ampui tekopaikalla, kertoi 20-vuotias mies kuulusteluissa.
Yksi henkilö on kertonut nähneensä Muslahin pitelevän asetta. Kerim Muslah on kiistänyt ampuneensa.

”Ei mitään ihmeellistä”
Oikeudessa tapon yrityksen uhrit eivät ole esittäneet rangaistusvaatimuksia. Heistä kaksi kiisti joutuneensa edes kuvatun rikoksen uhriksi.
Kuulusteluissa yksi epäillyn rikoksen uhreista kertoi, että eräs toiseen seurueeseen kuulunut mies oli huutanut ”L-City”. Kun hänelle näytettiin poliisin tunnistusriviä, hän oli tunnistanut huutajaksi Kerim Muslahin.
Poliisi pitää L-Cityä espoolaisena katujenginä. Tapon yrityksistä syytetyn 20-vuotiaan miehen mukaan L-City ei viittaa mihinkään rikolliseen toimintaan.
– Tarkoittaa Leppävaaran kaupunkia, ei mitään ihmeellistä, hän sanoi.

Katujengikytkös
Puukotusoikeudenkäynnissä ei viitattu katujengeihin, mutta myöhemmin Helsingin katujengikäräjillä tuota puukotusta pidettiin sytykkeenä, joka laukaisi Kurdish Mafian ja espoolaisen L-City-jengin välisen vihanpidon.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c4a6 ... 191e59d204
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17154
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tapon yrityksistä syytetyn rap-artistin oikeudenkäynnissä yllättävä käänne

Kerzana tunnettu Kerim Muslah pääsi vapaaksi tiistaina.

Neljästä tapon yrityksestä syytteessä oleva Kerim Muslah, 21, on vapautettu tutkintavankeudesta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätti paremmin artistinimellä Kerzana tunnetun miehen vapauttamisesta pääkäsittelyn lopuksi tiistaina.

Oikeus arvioi, että hänen syyllisyydestään ei ole todennäköisiä syitä. Aluesyyttäjä Mika Mäkelä arvioi, että Muslahin osalta syytteet tulevat kaatumaan.
– Oikeus sen arvioi, mutta se on vahva oletus, kun tuomioistuin vapauttaa tutkintavankeudesta tässä vaiheessa.

Käräjäoikeus ei ole vielä antanut asiassa tuomiotaan, vaan se annetaan joulukuussa.

Toinen syytetty, 20-vuotias mies, pysyy edelleen vangittuna.

Sanaharkka kärjistyi
Syytteet liittyvät viime maaliskuussa Espoossa sijaitsevassa parkkihallissa tapahtuneeseen ammuskeluun.

Neljä virolaista miestä oli parkkihallissa vahingoittamassa yhden miehen entisen puolison autoa. Kesken romutuksen parkkihallin suulle ajoi valkoinen Mercedes-Benz, jonka kyydissä oli viisi miestä. Heistä kolme nousi ulos autosta.

Sananvaihto kärjistyi ammuskeluksi, jonka jälkeen Mersulla paikalle tullee miehet nousivat takaisin auton kyytiin ja pyrki pois paikalta. Mersu kuitenkin törmäsi peruuttamalla valopylvääseen, joka kaatui.

Poliisin mukaan autosta nousi törmäämisen jälkeen neljä miestä, joista kaksi ampui useita laukauksia.

Yksi virolaisista sai osuman käteensä ja toinen vatsaansa. Vammat vaativat sairaalahoitoa.

Ei ole kommentoinut
Muslah on kiistänyt kaikki syytteet. Hän ei halunnut tulla oikeudenkäynnissä kuulluksi asiasta, eikä halunnut esitutkinnassa kommentoida tapahtumia poliisille.

Hän on myöntänyt, että oli autossa, mutta kiistää ampuneensa ketään kohti tai yrittäneensä tappaa ketään.

Toinen syytetty on myöntänyt, että ampui yhden laukauksen maahan parkkihallin suulla ja toisen itsepuolustuksena törmäyksen jälkeen. Hän on kiistänyt, että laukaus olisi osunut kehenkään.

Toisen syytetyn mukaan tilanne parkkihallin ovella oli uhkaava, koska astaloilla aseistautunut ja autoa romuttanut seurue oli alkanut lähestyä heitä.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime viikon torstaina ja jatkui tällä viikolla. Tuomio asiasta annetaan joulukuussa.
Iltalehti
22.11.2023 12:35
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Matti Ja Maija
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1336
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

"Tapon yrityksistä syytetyn rap-artistin oikeudenkäynnissä yllättävä käänne."

Vitsi joo taas.

Voi video! Saako tätä edes karkotettua?

Värialennus ja/tai toiset ottavat syyt niskoilleen. Muuten on koko suku vaarassa.???
Slava Ukraini! <3
Avatar
Wildchild79
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Su Kesä 18, 2023 10:21 pm

Re: Helsinki: Suomalainen rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 epäily neljästä tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Wildchild79 »

Matti Ja Maija kirjoitti: Ke Marras 22, 2023 2:55 pm
Voi video! Saako tätä edes karkotettua?
Ei
Ennen vaadittiin yrittämään, mutta nykyään opetetaan vaatimaan - Sotaveteraani Gunnar Kotiranta 103-v
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6556
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Kyllä tää jossain vaiheessa tekee sellasen teon ettei kusettamalla enään selviä, hyvin on päästy alkuun näissä hommissa.
Eskobar
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Marras 07, 2023 9:44 pm

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Eskobar »

Free Kerza :D
L337
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 10:48 pm

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja L337 »

Räppäri Kerzan syytteet tapon yrityksestä hylättiin – "Poikkeuksellisen suuri haluttomuus kertoa tapahtumista"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rap ... ta/8844502

Ööh, oliko se nyt siinä :shock:

Lisätty uutisen otsikko linkin takaa.
-NILS-
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8149
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

L337 kirjoitti: To Joulu 21, 2023 4:24 pm https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rap ... uction,pwa

Ööh, oliko se nyt siinä :shock:
Omerta, vaikenemisen laki. Tuttu termi mafian piirissä.
Suomen poliisi täysin voimaton. Ei pysty hankkimaan mitään pitäviä todisteita. Luokatonta toimintaa...
Limonchili
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Marras 11, 2023 1:02 am

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Limonchili »

Hämmentävää. Luulisi, että jotain todisteita olisi ollut kun kerran oikeuteen asti menty. Niin ja, että jotain syytteitä olisi edes tullut.

Iltalehden tekemä juttu:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1ce1 ... daff735308

Jossa kerrottiin näin:
”Oikeuden mukaan asiassa esitetystä näytöstä ei kuitenkaan pystytty osoittamaan, että nimenomaan syytetyt miehet olisivat ampujia. Autossa oli kaikkiaan viisi miestä.

Asiassa ei kuultu lainkaan ulkopuolisia todistajia. Oikeuden mukaan myös uhrien kuulemisia on leimannut ”poikkeuksellisen suuri haluttomuus kertoa tapahtumista”.

Kumpaakaan parkkihalliampumisessa käytettä asetta ei löydetty esitutkinnan aikana.”
…mutta toisaalta, jos autossa 5 henkilöä ja aseitakaan ei löydetty.
Rockyfist
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: To Kesä 08, 2023 2:13 am

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Rockyfist »

Rapin suuressa maailmassa valtameren tuolla puolen tuosta olisi saanut 10-40 vuotta ehdotonta. Sun ois pitäny todistaa, ettet ole ollut ampuja toisin kuin suomessa (ja ehkä joissain muissakin euroopan maissa?), jossa syyttäjän pitää todistaa aukottomasti että kuka ampui. Eikö perkele saada sellasta lakia aikaan, että jos yhdessä ammutaan niin yhdessä istutaan, ellei joku sit vasikoi? Nyt on Räppäri tästä keissistä vapaa vaikka kaikki tietävät että hän ampui.
Luulin, että se on kuollut, mutta se onkin aloittanut koteloitumisen.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja Collie »

Millä perusteella tämä Kerim Khalid Ahmed Muslah on muuten suomalainen? Nimikään ei ole suomalainen vaan viittaa ennemmin jonnekin Arabian niemimaalle.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3295
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Helsinki: Rap-artisti Kerza 2021 tapon yritys, 2023 syyte neljästä tapon yrityksestä kaatui

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Hän on myöntänyt, että oli autossa, mutta kiistää ampuneensa ketään kohti tai yrittäneensä tappaa ketään.

Toinen syytetty on myöntänyt, että ampui yhden laukauksen maahan parkkihallin suulla ja toisen itsepuolustuksena törmäyksen jälkeen. Hän on kiistänyt, että laukaus olisi osunut kehenkään.

Toisen syytetyn mukaan tilanne parkkihallin ovella oli uhkaava, koska astaloilla aseistautunut ja autoa romuttanut seurue oli alkanut lähestyä heitä.
Kukkaan ei oo ampunnu, mutta yhellä eestipojkella on luoti kädessä ja vatsassa :mrgreen:

Kai se täytyyp uskua, että näin on, ko oikeuski niin laussuu..

Itsestään lentäviä ja ohjautuvia luoteja ollut parkkihallissa. Eikö siellä perkele oo kameroita?
Vastaa Viestiin