Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
McCall
Neuvoja-Jack
Viestit: 587
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 9:35 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja McCall »

Hämeen Sanomat 28.12.2023 / https://www.hameensanomat.fi/paikalliset/6447298

Pankin asiakas uhkasi ampua Hämeenlinnan konttorin johtajan – "Nyt sinä kuolet"

Koska hovioikeus ei antanut asialle jatkokäsittelylupaa, jää käräjäoikeuden ratkaisu pysyväksi.

Sibeliuksenkadun ja Hallituskadun kulma
Sibeliuksenkadun ja Hallituskadun kulma
OmaSP.jpg (106.31 KiB) Katsottu 653 kertaa

1970-luvulla syntynyt mies uhkaili syyskuussa 2022 pankin asiakaspalvelun työntekijää ja Hämeenlinnan konttorin johtajaa.

Syyttäjän mukaan asiakaspalvelun työntekijälle mies oli uhannut tappaa Oma Säästöpankin henkilökuntaan kuuluvia. Lisäksi mies oli uhannut tappaa konttorinjohtajan ja muita pankin henkilökuntaan kuuluvia.

Käräjäoikeudessa kuunnellulta puhelutallenteelta ilmenee, että keskustelu pankin asiakaspalvelijan ja miehen välillä oli ensin asiallista. Kun puhe oli kääntynyt miehen osakeyhtiön konkurssiasiaan, mies oli alkanut uhkailla asiakaspalvelijaa tappamisella.

Mies oli muun muassa sanonut, että ”vittu, nyt käy sit sillee, että mä tuun ja tapan jonku sitte seuraavaks”. Hetken kuluttua mies sanoi kiintyneenä, että ”mä meen nyt tonne Hämeenlinnan konttoriin ja menen lopettamaan sen tilin. Ja jos en mä lähde sielt rahojen kans, ni mä tapan jonkun seuraavaks sieltä”.

Samana päivänä mies kävi Oma Säästöpankin Hämeenlinnan toimipisteessä, jossa tapasi myös konttorinjohtajan.

Asiakas oli ollut tapaamisessa levoton ja rauhaton, muttei agressiivinen. Keskusteluiden jälkeen mies oli poistunut toimipisteestä.

Tapauksen käsittely jatkui seuraavana päivänä puhelimessa. Kun konttorinjohtaja oli ilmoittanut miehelle, ettei hänelle luovuteta pankissa olevia rahoja, mies oli ensimmäisenä vastannut ”nyt sinä kuolet”.

Konttorinjohtaja oli kehottanut miestä olemaan yhteydessä konkurssipesän pesänselvittäjään. Mies oli hermostunut ja sanonut, ettei mitään konkurssia ole tapahtunut, ja että tämä on vapaamuurarien salaliitto.

Mies oli toistamiseen uhannut "ampua jonkun". Kun konttorinjohtaja ei ollut noteerannut tätä, mies oli sanonut hänelle, että ”minä ammun sinut” ja jatkanut, että ”minulla on ase, minä ammun sinut, minä tulen sinne konttorille ja minä ammun sinut”.

Tämän jälkeen konttorinjohtaja teki rikosilmoituksen asiasta. Hän myös keskusteli tilanteesta pankin turvallisuuspäällikön kanssa ja sen jälkeen pankissa päätettiin laittaa ovet lukkoon. Asiakkaat päästettiin sisään ovikelloa soittamalla.

Turun hovioikeus päätti 27.12. että Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa viime kesäkuussa annettua tuomiota laittomasta uhkauksesta ei ole tarvetta muuttaa.

Miehen vuoden 2021 verotietoihin perustuvien tietojen perusteella yhden päiväsakon määrä on kuusi euroa. Mies tuomittiin maksamaan Oma Säästöpankin asiakaspalvelijalle ja konttorinjohtajalle 1100 euron korvaukset kärsimyksestä ja oikeudenkäynnistä 3600 euron korvaukset.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1970 syntyneen miehen kahdesta laittomasta uhkauksesta 50 päiväsakkoon. Koska hovioikeus ei antanut asialle jatkokäsittelylupaa, jää käräjäoikeuden ratkaisu pysyväksi.
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6448722
Ilkivallan tekijät ampuivat heti ilotulitteita Kuopion torilla

Asta Tenhunen
Tänään 18:05

Keskiviikkona alkanut ilotulitteiden myynti näkyi heti keskiviikkona ja torstaina ilkivaltaisena ilotulitteiden käyttönä Kuopion keskustassa.

Keskiviikkona iltapäivällä alaikäiset nuoret ampuivat ilotulitteita kadulla Kuopion kaupungintalon edessä ja hetken päästä kauppakeskus Aapelin luona. Alkuyöstä aikuinen mies ampui ilotulitteita keskustan kadulla lähellä palvelukotia, jonka asukkaat voivat säikähtää yöllistä tarpeetonta metelöintiä.

Torstaina iltapäivällä nuori mies ampui ilotulitteita rännikadulla Kuopion torin ja kirjaston välillä samaan aikaan, kun lähistöllä oli muun muassa koiranulkoiluttajia ja iäkästä väkeä, jotka säikähtivät metelöintiä.

Ilotulitteiden sallittu käyttöaika alkaa vasta sunnuntai-iltana eli uudenvuodenaattona kello 18. Ruutukaavakeskustassa ei myöskään saisi käyttää ilotulitteita silloinkaan, sillä pelastuslaitos on määrännyt Kuopion ydinkeskustan kieltoalueeksi, jossa ei saa ampua ilotulitteita.

.....
.....

Lisää aiheesta:
https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6446399
Pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden käytön Kuopion ydinkeskustan lisäksi Petosen ja Tahkon keskustoissa – vahinkoja sattunut liikaa

.....
.....

Esimerkiksi vuosi sitten Kuopion yliopistollisessa sairaalassa hoidettiin uutenavuotena kaksi silmävammaa.

Sen lisäksi pelastuslaitos joutui sammuttamaan viisi ilotulitteista alkanutta tulipaloa. Ilotulitteet olivat sytyttäneet tuleen tai aiheuttaneet savuvahingot urheilukentän pukukoppiin, rakennusjätelavalla, syväkeräysastiaan, kierrätyspaperiastiaan ja jäteastiaan.

Paloista kolme oli Kuopiossa ja yhdet Varkaudessa ja Lapinlahdella.

Sen lisäksi Tahkolla räjäytettiin kaksi ilotulitetta ravintolassa, minkä lisäksi ilkivallan tekijät räjäyttelivät useita postilaatikoita ainakin Varkaudessa ja Leppävirralla.

.....
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Kuntohoitaja käytti väärää ammattinimikettä yli 25 vuotta – Sai jo toisen rikostuomionsa
Osteopaatin ammattinimikettä laittomasti käyttänyt 63-vuotias pohjoissavolainen kuntohoitaja tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 25 päiväsakkoon luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta. Maksettavaa sakosta tulee 150 euroa.
Mies sai jo vuonna 2016 sakkotuomion samasta toiminnasta. Tuolloin kävi ilmi, että hän oli käyttänyt yrityksensä mainonnassa osteopaatin nimitystä jo vuodesta 1994. Ilmoituksia oli ollut muun muassa puhelinluettelon keltaisilla sivuilla sekä internetin hakupalvelussa. Mies ei poistanut ilmoituksia tuomionsa jälkeen.
Tällä kertaa käräjäoikeus käsitteli Itä-Suomen aluehallintoviraston tekemää rikosilmoitusta vuodelta 2021. Osteopaatin ammattinimikettä saa käyttää vain henkilö, jolle sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on myöntänyt ammatinharjoittamisoikeuden.

Käräjäoikeus totesi, että nimisuojatun ammattihenkilön tehtävissä voivat toimia muutkin kuin nimikkeen käyttöön oikeutetut henkilöt, mikäli siihen on riittävä koulutus, kokemus ja ammattitaito. Ratkaisevaa oikeuden mukaan on nimenomaan osteopaatti-nimikkeen käyttäminen.
Oikeuden mukaan kyse on myös siitä, syntyykö mainonnasta asiakkaille sellainen kuva, että mies olisi laillistettu osteopaatti. Oikeus totesi, että miehen toiminta oli tahallista, koska hän ei poistanut mainoksia edellisen tuomionsa jälkeen.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6449938
Avatar
Wildchild79
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Su Kesä 18, 2023 10:21 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Wildchild79 »


Jopas osui jännästi. Eilen kyselin Osteopaatilta mitä vaatisi että voisin käyttää "hierojan" ammattinimikettä. Vastaus oli että ei mitään mutta jos haluat olla "Virallisoitu hieroja" niin on suoritettava näyttökoe, ei siis mitään kursseja yms vain pelkkä 3 osainen näyttökoe. Osteopaatin nimike vaatii kuulemma samanlaisen suorituksen mutta on laajempi.

Edit:
Tosin jos sakkoa saa vain 150€ niin se on kuitattu parilla hieronnalla eikä näyttökoetta tarvita 🤔
Ennen vaadittiin yrittämään, mutta nykyään opetetaan vaatimaan - Sotaveteraani Gunnar Kotiranta 103-v
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Nainen pahoinpiteli 10-vuotiaan tyttärensä, kun tämä ei suostunut lähtemään turvakotiin
Nelikymppinen äiti hermostui, kun 10-vuotias tytär ei suostunut lähtemään mukaan turvakotiin.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1981 syntyneen naisen pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Pahoinpitelyn uhri oli naisen tapahtumahetkellä 10-vuotias tytär.
Rikos tapahtui maaliskuussa 2021, kun nainen oli lähdössä tyttärensä ja tämän pikkusisaren kanssa turvakotiin. Taustalla oli vanhempien riitaisa ja vuosia jatkunut huoltajuuskiista.
Lapsen mukaan äiti oli repinyt häntä käsistä, pitänyt paikallaan ja yrittänyt katkaista saksilla tytön kaulassa roikkuneen avainnauhan.

KÄRÄJÄOIKEUDEN mukaan lapsi oli kertonut tapahtumista yksityiskohtaisesti ja uskottavasti. Tytön käsistä tapahtuneen jälkeen otetut kuvat tukivat hänen kertomustaan.
Naiselle tuomittiin 30 päiväsakon rangaistus pahoinpitelystä. Sen lisäksi hänet määrättiin maksamaan tyttärelleen 1 000 euron korvaus kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.
Tuomio on lainvoimainen.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010091782.html
Avatar
Wildchild79
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Su Kesä 18, 2023 10:21 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Wildchild79 »

Kyllä on sairasta menoa nykyään jos pitää lasta väkisin raahata/viedä turvakotiin.

Eikä tämä päivittely täällä mitenkään auta mutta mikä auttaisi?

Vilpitön kysymys eikä liity rotuun, kotimaahan eikä seksuaalisuuteen.
Ennen vaadittiin yrittämään, mutta nykyään opetetaan vaatimaan - Sotaveteraani Gunnar Kotiranta 103-v
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Isoisän jäämistöstä löytyi pistooli – Lapsenlapsi tuomittiin
Ase ei ollut luvallinen. Mies oli säilyttänyt isoisänsä pistoolia komerossa.

Vuonna 1966 syntynyt vaasalaismies löysi isoisänsä jäämistöstä sisällissodan aikaisen pistoolin. Tuttava oli kehottanut häntä deaktivoimaan sen.
Mies kertoi yrittäneensä ottaa yhteyttä poliisiin ja aseseppään, mutta kun poliisiasema ei ollutkaan auki, hän oli päättänyt toimittaa aseen viranomaisille myöhemmin.
Asia kuitenkin unohtui. Luvaton ase ehti olla miehen hallussa yli kuukauden ajan ennen kuin poliisit löysivät sen. Hän säilytti pistoolia ullakollaan olleessa komerossa.
Aseen löytymisen jälkeen mies oli kuvaillut pistoolia poliiseille ”pikkuaseeksi”, joka oli ”unohtunut deaktivoida”. Vaasalaismiehellä oli entuudestaan luvat kahteen pistooliin, kahteen kivääriin, haulikkoon ja pienoiskivääriin.

Menetti työpaikkansa
Mies kuvaili Zulaica & Co. Model 1914 -merkkistä pistoolia myös ”siantappoaseeksi”.
Miehen mukaan isä ei ollut uskaltanut ampua niin vanhalla aseella, jonka toimintakunnosta ei ollut varmuutta.
Mies oli poliisitutkinnan vuoksi kiinniotettuna neljän päivän ajan. Hän kertoi menettäneensä rikosepäilyn vuoksi työpaikkansa.
Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen ampuma-aserikoksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Oikeus piti raskauttavana sitä, että mies oli säilyttänyt isoisänsä pistoolia ullakolla olleessa varastokomerossa, josta se olisi voitu helposti varastaa.

Hovi lievensi
Epäilty rikos tapahtui loppuvuodesta 2018 Vaasassa. Oikeuteen ampuma-aserikos eteni vasta helmikuussa 2023. Vaikka asian käsittelyyn oli kulunut yli neljä vuotta, käräjäoikeus ei katsonut, että tällä olisi vaikutusta rangaistuksen mittaamiseen.
Mies valitti tuomiostaan hoviin.
Vaasan hovioikeus asettui asiassa tuomitun kannalle. Vaikka asetta oli kiistatta pidetty hallussa luvatta, ei menettelyä voinut oikeuden mukaan pitää erityisen moitittavana. Myös pitkä käsittelyaika, joka ei hovioikeuden mukaan ollut suhteessa asian laatuun tai laajuuteen, puolsi rangaistuksen lieventämistä.
Hovioikeus tuomitsi miehen 60 päiväsakon sakkorangaistukseen, joka teki miehen tuloilla 1620 euroa. Koska mies oli tutkinnan aikana vangittuna, vähennettiin sakoista 16 päiväsakkoa. Sakkojen määräksi tuli siis 1188 euroa. Muilta osin käräjäoikeuden tuomiota ei muutettu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0940 ... 963f685b65
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mies riepotteli naisystäväänsä hytissä kesken risteilyn
Oikeuden mukaan pahoinpitelyissä on ollut kyse lähisuhdeväkivallasta.

ESPOOLAISMIES pahoinpiteli seurustelukumppaninsa mustelmille Tallinnan risteilyllä. Pahoinpitely tapahtui hytissä aluksen ollessa satamassa Tallinnassa. Mies riepotteli naisystäväänsä hytissä, repi tämän hiuksia ja kuristi naista.
Teko käy ilmi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiosta, jossa käsiteltiin useita entisen pariskunnan väkivaltaisuuksia. Tuomion mukaan molemmat osapuolet olivat suhteen aikana kohdistaneet väkivaltaa toisiinsa.
Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen viidestä seurustelukumppaniinsa kohdistuneesta pahoinpitelystä.

NAISEN kertoman mukaan heidän parisuhteensa oli myrskyisä.
Väkivaltaiseksi äityneitä riitoja oli naisen mukaan aiheuttanut molempien kiivas luonne ja alkoholinkäyttö.
Käräjillä käsiteltiin samanaikaisesti pariskunnan molempiin osapuoliin kohdistuneita pahoinpitelysyytteitä.
Vuonna 1981 syntyneen naisen syyksi luettiin lopulta kaksi vuonna 2021 tapahtunutta pahoinpitelyä. Hänet tuomittiin näistä päiväsakkoihin.
Oikeuden mukaan syytteissä on kyse lähisuhdeväkivallasta. Väkivaltaisiksi äityneiden riitojen osapuolet eivät oikeuden mukaan olleet kaikilta osin tasavertaisia. Nainen joutui tuomion mukaan kärsimään kumppaninsa huonosta kohtelusta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010088405.html
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mies päätti tehdä naisesta vaimonsa ”keinolla millä hyvänsä”
Lohjalainen mies halusi tehdä ystävänaisesta vaimonsa ”keinolla millä hyvänsä”. Hovioikeudessa miehen rangaistusta alennettiin.

VIISIKYMPPINEN mies vainosi vuosien ajan pyörätuolissa istunutta tuttavanaista. Mies sai vankeustuomion.
Vainoaminen alkoi vuonna 2014. Mies ja nainen olivat tutustuneet toisiinsa, juoneet välillä yhdessä viiniä ja olleet läheisiä, mutta parisuhdetta heidän välilleen ei syntynyt.
Naisen mukaan mies ei kuitenkaan hyväksynyt sitä, että suhde jäi ystävyydeksi.
Naisen mukaan mies kertoi tekevänsä naisesta vaimonsa ”keinolla millä hyvänsä”.

MIES oli myös ilmestynyt naisen ikkunan taakse tuijottamaan ja seurannut tämän liikkumista kodin ulkopuolella.
Vuosien saatossa mies oli tuonut naiselle muun muassa kymmeniä orkideoja. Naisen arvion mukaan mies lähetti hänelle jopa 500 kukkalähetystä.
Välillä mies ja nainen tapasivat toisiaan yhteisymmärryksessä. Eräs tapaaminen päättyi riitaan, jonka yhteydessä mies oli laittanut naisen käden kuumalle liedelle.
Miehen uhkaava käytös jatkui vuoteen 2020.

MIES myönsi käyneensä naisen luona välillä ”normaaleilla yllätysvierailuilla”.
Käräjäoikeus arvioi, että miehen ihastuminen on muuttunut pakkomielteiseksi kontrolloimiseksi, koska hän ei saanut vastakaikua tunteilleen.
Miehellä oli aiempia tuomioita muun muassa pahoinpitelystä.

LÄNSI-UUDENMAAN käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1970 syntyneen miehen vainoamisesta, kolmesta pahoinpitelystä, yhdestä perusmuotoisesta ja yhdestä törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta lähestymiskiellon rikkomisesta sekä laittomasta uhkauksesta 10 kuukauden vankeuteen.
Sen lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia 8 700 euroa.

MIES valitti tuomiostaan hovioikeuteen.
Miehelle määrättiin rangaistukseksi kuusi kuukautta vankeutta. Hovioikeus katsoi, että mies voi sovittaa rangaistuksen 143 tunnin yhdyskuntapalvelulla.
Sen lisäksi naiselle määrättyjä korvauksia alennettiin 3 200 eurolla.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010091878.html
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ti Tammi 02, 2024 8:42 am Isoisän jäämistöstä löytyi pistooli – Lapsenlapsi tuomittiin
Ase ei ollut luvallinen. Mies oli säilyttänyt isoisänsä pistoolia komerossa.

Vuonna 1966 syntynyt vaasalaismies löysi isoisänsä jäämistöstä sisällissodan aikaisen pistoolin. Tuttava oli kehottanut häntä deaktivoimaan sen.
Mies kertoi yrittäneensä ottaa yhteyttä poliisiin ja aseseppään, mutta kun poliisiasema ei ollutkaan auki, hän oli päättänyt toimittaa aseen viranomaisille myöhemmin.
Asia kuitenkin unohtui. Luvaton ase ehti olla miehen hallussa yli kuukauden ajan ennen kuin poliisit löysivät sen. Hän säilytti pistoolia ullakollaan olleessa komerossa.
Aseen löytymisen jälkeen mies oli kuvaillut pistoolia poliiseille ”pikkuaseeksi”, joka oli ”unohtunut deaktivoida”. Vaasalaismiehellä oli entuudestaan luvat kahteen pistooliin, kahteen kivääriin, haulikkoon ja pienoiskivääriin.

Menetti työpaikkansa
Mies kuvaili Zulaica & Co. Model 1914 -merkkistä pistoolia myös ”siantappoaseeksi”.
Miehen mukaan isä ei ollut uskaltanut ampua niin vanhalla aseella, jonka toimintakunnosta ei ollut varmuutta.
Mies oli poliisitutkinnan vuoksi kiinniotettuna neljän päivän ajan. Hän kertoi menettäneensä rikosepäilyn vuoksi työpaikkansa.
Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen ampuma-aserikoksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Oikeus piti raskauttavana sitä, että mies oli säilyttänyt isoisänsä pistoolia ullakolla olleessa varastokomerossa, josta se olisi voitu helposti varastaa.

Hovi lievensi
Epäilty rikos tapahtui loppuvuodesta 2018 Vaasassa. Oikeuteen ampuma-aserikos eteni vasta helmikuussa 2023. Vaikka asian käsittelyyn oli kulunut yli neljä vuotta, käräjäoikeus ei katsonut, että tällä olisi vaikutusta rangaistuksen mittaamiseen.
Mies valitti tuomiostaan hoviin.
Vaasan hovioikeus asettui asiassa tuomitun kannalle. Vaikka asetta oli kiistatta pidetty hallussa luvatta, ei menettelyä voinut oikeuden mukaan pitää erityisen moitittavana. Myös pitkä käsittelyaika, joka ei hovioikeuden mukaan ollut suhteessa asian laatuun tai laajuuteen, puolsi rangaistuksen lieventämistä.
Hovioikeus tuomitsi miehen 60 päiväsakon sakkorangaistukseen, joka teki miehen tuloilla 1620 euroa. Koska mies oli tutkinnan aikana vangittuna, vähennettiin sakoista 16 päiväsakkoa. Sakkojen määräksi tuli siis 1188 euroa. Muilta osin käräjäoikeuden tuomiota ei muutettu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0940 ... 963f685b65
Melkoinen sirkus kyllä yhdestä unohtuneesta antiikkipistoolista, jos tuomittua on todella pidetty kopissa neljän päivän ajan, kuten uutisessa sanotaan. Vai liittyisikö tähän jotain muutakin, mitä ei uutisessa jostain syystä kerrota. Mutta hyvä kun hovi päätti lieventää rangaistusta, kerrankin alennukset meni oikeaan osoitteeseen.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Alaston mies riehui tiistaina Linnatuulessa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Janakkalan Sanomien mukaan mies oli saapunut Linnatuuleen iltapäivän aikana ja syönyt kahvilassa. Mies oli valittanut kahvilan kassalla huonoa oloaan.

Illalla noin yhdeksän aikaan mies oli edelleen Linnatuulessa. Lehden mukaan mies oli kävellyt siellä alasti. Hän oli yrittänyt ostaa kaupasta lonkeroa, mutta sitä ei enää myyty.
Sen jälkeen mies alkoi riehua ja heitellä muun muassa tuoleja. Linnatuulen henkilökunta soitti paikalle poliisit, jotka ottivat miehen kiinni ja taluttivat hänet ulos liikenneasemalta. Mies otettiin kiinni ja poliisit veivät hänet säilöön Hämeenlinnan poliisilaitokselle.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6459311
Matti Ja Maija
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1336
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Alaston mies riehui tiistaina Linnatuulessa

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ke Tammi 03, 2024 12:42 pm Janakkalan Sanomien mukaan mies oli saapunut Linnatuuleen iltapäivän aikana ja syönyt kahvilassa. Mies oli valittanut kahvilan kassalla huonoa oloaan.

Illalla noin yhdeksän aikaan mies oli edelleen Linnatuulessa. Lehden mukaan mies oli kävellyt siellä alasti. Hän oli yrittänyt ostaa kaupasta lonkeroa, mutta sitä ei enää myyty.
Sen jälkeen mies alkoi riehua ja heitellä muun muassa tuoleja. Linnatuulen henkilökunta soitti paikalle poliisit, jotka ottivat miehen kiinni ja taluttivat hänet ulos liikenneasemalta. Mies otettiin kiinni ja poliisit veivät hänet säilöön Hämeenlinnan poliisilaitokselle.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6459311
pieni psykoosi päällä, kun hiki ja sitten aatamin asuun?
Slava Ukraini! <3
Alfons Jokinen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Loka 29, 2022 12:00 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Alfons Jokinen »

Tuossa on psykoosit iskeneet, tai sitten sinä aikana kun mies on viettänyt useamman tunnin tuolla, on laitettu dödöjä kassiin ja impattu. Eikös edesmennyt mestarihiihtäjäkin heilunut alasti huoltoaseman vessassa ensin dödöjä impattuaan?

Diabetes-korttia tuolla on esim. uutisen fb-kommenteissa väläytelty, mutten osta. Hypo/hyperglykemia ei järjissään olevalla ihmisellä aiheuta mitään Dr. Jekyll-Mr. Hyde -muodonmuutosta, vaikka korkeat ja matalat voivatkin tehdä ärtyisäksi ja käytös saattaa olla irrationaalista ja puhe epäloogista.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Lääkäripariskunta vuokrasi asuntoja seksityöntekijöille – tuomittiin törkeästä parituksesta
Oikeus on tuominnut 43-vuotiaan lääkärinaisen ja hänen 47-vuotiaan lääkärimiehensä törkeästä parituksesta. Pariskunta määrättiin maksamaan valtiolle parituksen rikoshyötynä reilut 135 000 euroa.

Vietnamilaistaustainen pariskunta hankki Suomesta yhteensä seitsemän asuntoa, joita he vuokrasivat normaalin vuokraustoiminnan lisäksi tshekkiläiselle parittajalle ja ulkomaalaisille seksityöntekijöille.
Asunnoista viisi sijaitsi Turun keskustassa, yksi Porissa ja yksi Kotkassa. Vuokralaiset maksoivat vuokran pääsääntöisesti käteisellä pariskunnan miesosapuolelle.
Vuokraustoiminta seksityön tekemiseen jatkui kaksi vuotta, sitten poliisi keskeytti toiminnan.
Työnjako toimi niin, että nainen hankki asunnot ja mies hoiti käytännön vuokraustoimintaa sillä aikaa, kun nainen täydensi opintojaan Suomessa ja työskenteli lääkärinä eri sairaaloissa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että lääkäripariskunta oli tietoisia asunnoissaan harjoitetusta prostituutiosta. Pariskunta peri seksipalvelutoimintaa harjoittavilta saman vuokran kuin muiltakin vuokraajilta.
Oikeus katsoi pariskunnan syylliseksi paritukseen.
– Kun otetaan huomioon vastaajien tavoittelema huomattava taloudellinen hyöty ja teon jatkuminen lähes kahden vuoden ajan, tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä, oikeus totesi ratkaisussaan.
Oikeus otti rangaistusta määrätessään huomioon sen, ettei pariskunta ollut tekemisissä asunnoissa harjoitetun prostituution käytännön järjestelyiden kanssa, tiennyt prostituoiduilta perittyjen korvausten suuruudesta tai heidän muusta kohtelustaan. Oikeus huomioi myös sen, etteivät prostituutiota harjoittaneet naiset olleet alisteisessa asemassa vuokranantajiinsa nähden.
Nämä seikat lievensivät tuomiota.

Oikeus tuomitsi 43-vuotiaan naisen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä parituksesta. 47-vuotias mies sai samasta rikoksesta vuoden ja seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/laa ... #gs.3axu1d
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Taksinkuljettajalta ryöstettiin auto ja rahat Vantaan Tikkurilassa - ryöstäjä tavoitettiin

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Taksinkuljettaja joutui viime viikon keskiviikkona 3.1.2024. törkeän ryöstön uhriksi Vantaan Tikkurilassa.

”Epäilty tekijä ryösti taksinkuljettajalta auton ja käteistä rahaa teräasetta käyttämällä. Tämän jälkeen epäilty pakeni poliisia anastamallaan autolla Jokiniemenkatua Tikkurilan lukion suuntaan. Tehtävälle liittyi useita poliisin partioita”, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas.
Pakeneva auto havaittiin Urheilutiellä, missä kuljettaja ei reagoinut poliisin pysäytysvaloihin vaan jatkoi matkaansa Talkootielle ja siitä edelleen Talvikkitielle, Koivukyläntielle ja siitä Lahden moottoritielle pohjoisen suuntaan. Pakenevalle autolle mitattiin enimmillään nopeudeksi 100 km/h. Moottoritiellä nopeus oli jo noin 160 km/h.
”Järvenpään eteläisen liittymän kohdilla partio pääsi pakenevan auton rinnalle ja sai sen pysäytettyä lumipenkkaan. Autosta otettiin kiinni noin kolmekymppinen mies, joka päätyi kiinniotettuna vantaan poliisivankilaan”, Lylykangas jatkaa.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeän ryöstön lisäksi myös törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä törkeään rattijuopumukseen. Seulonta-alkometrin tulos näytti 1,16 mg/l.

https://autotoday.fi/poliisi-sai-teraas ... n-jalkeen/
Vastaa Viestiin