Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Mactar »



Mistä tämä viha suomenruotsalaisia kohtaan kumpuaa, haluaisitko valaista? Onko heillä ihmisryhmänä jotain mitä vaille itse olet jäänyt elämässäsi? Ihan oikeasti ihmetyttää, kun tässä ketjussa moni tähän suomenruotsalaisuuteen ottaa kantaa. Toisaalta minfo on minfo, vähemmistökortit aina esillä kaikissa ketjuissa.
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »

Lraipe kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:08 pm Olen jo monesti tähänkin ketjuun kommentoinut, mutta vielä kerran.

En ymmärrä miksi äitiä puollustellaan, heitä on varoitettu moneen otteeseen ja ihmetelty ääneen pojan mukanaoloa ja tämän tiedän kun asun täällä ja tämä asia puhuttaa täälä nyt paljon, lisäksi paikallisia oli etsintätehtävissä (ajatella täällä lähellä asutaan, tämä ei ole mikään turistien leikkikenttä).

Äiti otti täysin tietoisen riskin lähtiessään avotunturiin, täällä jokainen paikallinen olisi osannut kertoa että huonosti käy, jos ei luovuta ajoissa. Itse en pentuna saanut keskitalvella mennä tunturiin, eipä siinä mitäpä siellä olisi silloin tehnyt, paikallisilla vielä järki juoksee sen verran ettei sinne missä vaan olosuhteissa mennä. Joskus toki teininä ajeltiin sinne 250 Lynxillä kattelemaan revontulia ja sekuvain rälläämään, mutta ei muuten.
Ja en ole istunut pelaamassa videopelejä sisällä, kairassa on kuljettu, mutta ei itseä vaarantaen. En vaan ymmärrä mikä ihme tämä nykyajan trendi itsensä vaarantamisesta on? Luontoa ei osata kunnioittaa enää yhtään!
Juurikin noin. Kaikki kunnioitus teille sinne Lappiin, tunnette paikat ja olosuhteet. Vain hölmö ei kuuntele. Ja niitä pölöjiä riitta Pohjanmaalla ja täällä hieman etelämmässäkin. Arvostan teitä siellä, ihme, että yleensä jaksatte, varsinkin meitä pösilöitä eränkävijöitä.
Avatar
Mystique
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Joulu 29, 2010 2:38 am

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Mystique »

CSI kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 8:31 pm Paikkaa en kommentoi mutta tämähän on juuri se pointti: eipä ole vt verkkoja kairassakaan/Pallaksen kansallispuistossa. Siten puhelimeni joutui oikeasti hakemaan satellittien kautta positionsa ja sehän kesti. Ei päässyt fuskaamaan. Nyt saattaa olla huonot gepsi-säät.

Mitä muuten kuvittelet tuttavalta kyselystä irtoavan? Monitoroiko hän siellä koko ajan paikannussatelliittien tilaa ja tarkkuuta vai mitenkä? Entäs jos en ollutkaan Jääskössä vaan muualla?
Eipä 150km etelään nyt skaalaltaan kovin paljoa anna ja epäilen että olisit ajellut muuta kuin valtatietä.

Ne ihmiset oikeasti liikkuvat kairassa kuin myös valtatien läheisyydessä eli osaavat tyhmälle (minä)kertoa, että pelittääkö joku verkko ja onko ollut paljon ongelmia ja sitä rataa.

Kaupunkilaiset eivät sellaista tajua, että pelit ja vehkeet eivät toimikaan joissain olosuhteissa

Mitäs me tuolla tiedolla teemme ja miten se liittyy tähän ajankohtaan? Puhelinhan voi saada sen paikkatiedon fuskulla kuten kerroin.
Ruukaatko fuskata paljonkin?

Siis syrjäisimmilläkin teillä puhelimet yleensä toimii ihan ok mutta on paikkoja ja kohtia joissa ei toimi.
Sitähän ei sellainen ihninen ymmärrä, jonka pohjoisin paikka on Vantaan Seutula.
Et taida oikein käsittää tätä koko asiaa? Kommenttisi nimittäin paljastaa, että sotket 4G peiton ja GPS-lokaation (GPS/Glonass/Galilei satelliitit) keskenään.Ne on täysin eri asioita. GPS-positio voidaan saada vaikka operaattorikuuluvuu olisi nolla.
No, kerro merkki/malli mikä on 110% luotettava.
Viimeksi muokannut Mystique, Pe Tammi 05, 2024 9:33 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
One cannot have a right to life without the right to defend it with deadly force

🖤

And he that killeth any man shall surely be put to death. Lev. 24:17
PelderH
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 7:15 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja PelderH »

CSI kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 8:01 pm
PelderH kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 7:49 pm Ehkä näin, enkä sitä ihan täysin kielläkään. Mutta vielä ylivoimaisesti suurempi syy valtavalle keskustelulle taitaa olla tämän tapauksen harvinaisuus verrattuna vaikkapa sitten siihen tieliilenteeseen, jossa kuolee 5 ja loukkaantuu 260 lasta joka vuosi ties mistä syistä. Lumivyöryonnettomuus Suomessa ylittäisi uutis- ja keskustelukynnyksen jo ihan ilman sitä lastakin, ja taas kaivautuvat kaikki oman elämänsä asiantuntijat koloistaan kertomaan mielipiteitään samoin kuin kotisohvavirologit koronan kanssa ja kotisohvaulkopolitiikka-asiantuntijat Ukrainan sodan kanssa. Nyt keskustelu on vain saanut lisäpontta, kun on oikein sormet syyhyten päästy syyttämään uhria myös lasten kaltoinkohtelusta ja ties mistä äärivaarallisesta rajojen rikkomisesta.


Jo aiemmassa kirjoituksessasi kiinnitin huomiota siihen, ettet taida kovin syvällisesti ymmärtää tätä asiaa josta puhut. Fiilispohjalla vedät ja jatkat sitä samaa jankutusta mitä muutama muu on harrastanut täällä: Kuulemma jumppamamma teki kaiken oikein. Mitään virhettä ei sattunut. Kävi vain "huono tuuri". Lapsen kuoleman käsittelyä et käsitellyt millään tavalla. Taisit sinäkin lähteä sille pleikkari-sipsit-plääplää radalle kuten muutkin "ymmärtäjät". Ei siinä mitään. Jauha vain skeidaasi.

Yhteen asiaan puutun. Harvinaisuus.

Ei. Eivät nämä harvinaisia ole. Ja nämä ovat lisääntymään päin. Aina vain ei kuole joku. Eikä varsinkaan lapsi. Hätäpelastukset, maastohaut ja helikopteri tehtävät ovat lisääntymään päin.

Näitä tulee vielä lisää jos tällä radalla jatketaan. Ja mehän jatketaan, jos sitä kysytään sinulta. Se on käynyt kyllä selväksi.
Taisi jäädä aika moni rivi molemmista viesteistäni lukematta jos on sitä mieltä, että mielestäni mitään virhettä ei sattunut ja kävi vain huono tuuri, tai sitten on luetunymmärtämisessä ongelmia. Tai kolmas vaihtoehto on tietenkin klassinen olkinukke-argumentointi, jossa pyritään tekemään karikatyyri toisen sanomisista ja laittamaan sanoja hänen suuhunsa. Itse pyrin katsomaan tilannetta monelta kantilta ja arvioimaan todennäköisyyksiä, eli virhe tai virheitä on luultavasti tehty, mutta edes se ei yleensä johda pahimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Nyt johti, ja sen perusteella monet näyttävät sitten alkavan arvostelemaan ihan kaikkea muutakin.

Sitten taas muutamat muut kirjoittajat näyttävät diagnosoivan sairauteen verrattavaa adreanaalikoukkua tai lasten laiminlyöntiä yksittäisen asiayhteydestä irrotetun kuvan ja/tai lauseen perusteella. Jos jotain, niin omasta mielestäni noissa kommenteissa on aika paljon enemmän kärjistystä kuin yhdessäkään minun kirjoittamassani virkkeessä, mutta ehkä nekin näyttäytyvät eri valossa, jos on niiden kirjoittajien kanssa lähtökohtaisesti samaa mieltä.

Suomessa tapahtui viimeksi lumivyörykuolema 23 vuotta sitten, ja kaiken kaikkiaan näitä on tapahtunut historiassa 4. Näiden speksien perusteella en nyt ihan vielä menisi sanomaan, että kyse ei ole harvinaisuudesta. Hätäpelastukset ja maastohaut voivat olla yleistymään päin, mutta eipä tuostakaan nyt ihan suoralta kädeltä osaa sanoa, onko kyse hengenvaarallisista tilanteista vai enemmän siitä, että ihmiset ovat varsinkin koronan aikana ja jälkeen alkaneet liikkua ulkona enemmän. Jälkimmäinen, eli ihmisten lisääntynyt ulkoilu, on ainakin sekä yksilöiden että kansakunnan kannalta toivottava piirre. Monien tutkimusten perusteella on kyseessä toivottava muutos nykyihmisen elämäntyyliin henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta, vaikka sinun mielestäsi voikin olla skeidaa.

EDIT: Mitä nyt uusimmat uutiset luin, niin vain vahvistui ensimmäisessä viestissä kirjoittamani näkemys. Ilmeisen onnistunut ja ongelmaton reissu ollut useidenkin tuntureiden yli kovassa pakkasessa, eikä viimeisen kirjoituksen perusteella mitään hätää tai lapsen kaltoinkohtelua ollut sillä hetkellä näkyvissä. Virhearvio ja/tai eksyminen ja lumivyöry, ja sen jälkeen sitten kaikki valtakunnan ekspertit ovatkin sitten syyttämässä uhria ties mistä.
Lamminsuo
Nikke Knakkertton
Viestit: 164
Liittynyt: Su Elo 21, 2016 12:25 am

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Lamminsuo »

Sellaista kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:02 pm
Sissi kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 8:57 pm Pallaksen turman uhrien viimeinen, koskettava kirjoitus – ”Meillä on ollut satumaiset päivät”
Perheen isän IS:lle lähettämässä vieraskirjan kirjoituksessa Eva kirjoittaa, että kaksikolla on ollut hienoa matka.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010102048.html
"Tunturiin tulimme ja tunturiin haluamme jäädä", no näin toive totetui. Halusiko lapsikin sitä todella. Enkeleitä matkaan.
Eli yöjuna oli ollut täynnä. Oisko onnettomuus jäännyt tapahtumatta jos oltaisiin päivää aikasemmin lähdetty kotia. :|
Upponalle
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 4:31 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Upponalle »

jasso kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:00 pm
poliisikoiran pentu kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 7:16 pm Ja sitten tämä, että nuorin Sindre on polkenut 4-vuotiaana pyörää 130 km (150 km retkestä)! Tuohon kuulostaa taas pelkältä rääkiltä, kidutukselta... varmasti on kroppaan sattunut. (Strömsö-jakso: https://areena.yle.fi/1-3119281 )
Katsoin tuon ja voi luoja mikä akka. Siis ihan oikeasti, ei tulisi itselleni mielenkään laittaa omaa alle kouluikäistä pyöräilemään 130 km.
Onneksi oma äiti oli normaali eikä mikään liikuntahullu, tai sairautta tuo on eikä mitään hulluutta.
En kyllä enää ihmettele miksi lähti hiihtovaellukselle tuossa kelissä tuon videon nähtyäni.
Katsoin minäkin, pikkuiset pyöräilijät kaatosateessa väsyneen ja totisen näköisenä. Hirveätä rääkkäystä, mutta ä i t i kertoi haluavansa aina vain suurempia haasteita tai jotain sinnepäin. Oliko/ onko isällä vieläkään munat tallella, vai onko näkki vienyt?
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »

PelderH kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:27 pm
CSI kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 8:01 pm
PelderH kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 7:49 pm Ehkä näin, enkä sitä ihan täysin kielläkään. Mutta vielä ylivoimaisesti suurempi syy valtavalle keskustelulle taitaa olla tämän tapauksen harvinaisuus verrattuna vaikkapa sitten siihen tieliilenteeseen, jossa kuolee 5 ja loukkaantuu 260 lasta joka vuosi ties mistä syistä. Lumivyöryonnettomuus Suomessa ylittäisi uutis- ja keskustelukynnyksen jo ihan ilman sitä lastakin, ja taas kaivautuvat kaikki oman elämänsä asiantuntijat koloistaan kertomaan mielipiteitään samoin kuin kotisohvavirologit koronan kanssa ja kotisohvaulkopolitiikka-asiantuntijat Ukrainan sodan kanssa. Nyt keskustelu on vain saanut lisäpontta, kun on oikein sormet syyhyten päästy syyttämään uhria myös lasten kaltoinkohtelusta ja ties mistä äärivaarallisesta rajojen rikkomisesta.


Jo aiemmassa kirjoituksessasi kiinnitin huomiota siihen, ettet taida kovin syvällisesti ymmärtää tätä asiaa josta puhut. Fiilispohjalla vedät ja jatkat sitä samaa jankutusta mitä muutama muu on harrastanut täällä: Kuulemma jumppamamma teki kaiken oikein. Mitään virhettä ei sattunut. Kävi vain "huono tuuri". Lapsen kuoleman käsittelyä et käsitellyt millään tavalla. Taisit sinäkin lähteä sille pleikkari-sipsit-plääplää radalle kuten muutkin "ymmärtäjät". Ei siinä mitään. Jauha vain skeidaasi.

Yhteen asiaan puutun. Harvinaisuus.

Ei. Eivät nämä harvinaisia ole. Ja nämä ovat lisääntymään päin. Aina vain ei kuole joku. Eikä varsinkaan lapsi. Hätäpelastukset, maastohaut ja helikopteri tehtävät ovat lisääntymään päin.

Näitä tulee vielä lisää jos tällä radalla jatketaan. Ja mehän jatketaan, jos sitä kysytään sinulta. Se on käynyt kyllä selväksi.
Taisi jäädä aika moni rivi molemmista viesteistäni lukematta jos on sitä mieltä, että mielestäni mitään virhettä ei sattunut ja kävi vain huono tuuri, tai sitten on luetunymmärtämisessä ongelmia. Tai kolmas vaihtoehto on tietenkin klassinen olkinukke-argumentointi, jossa pyritään tekemään karikatyyri toisen sanomisista ja laittamaan sanoja hänen suuhunsa. Itse pyrin katsomaan tilannetta monelta kantilta ja arvioimaan todennäköisyyksiä, eli virhe tai virheitä on luultavasti tehty, mutta edes se ei yleensä johda pahimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Nyt johti, ja sen perusteella monet näyttävät sitten alkavan arvostelemaan ihan kaikkea muutakin.

Sitten taas muutamat muut kirjoittajat näyttävät diagnosoivan sairauteen verrattavaa adreanaalikoukkua tai lasten laiminlyöntiä yksittäisen asiayhteydestä irrotetun kuvan ja/tai lauseen perusteella. Jos jotain, niin omasta mielestäni noissa kommenteissa on aika paljon enemmän kärjistystä kuin yhdessäkään minun kirjoittamassani virkkeessä, mutta ehkä nekin näyttäytyvät eri valossa, jos on niiden kirjoittajien kanssa lähtökohtaisesti samaa mieltä.

Suomessa tapahtui viimeksi lumivyörykuolema 23 vuotta sitten, ja kaiken kaikkiaan näitä on tapahtunut historiassa 4. Näiden speksien perusteella en nyt ihan vielä menisi sanomaan, että kyse ei ole harvinaisuudesta. Hätäpelastukset ja maastohaut voivat olla yleistymään päin, mutta eipä tuostakaan nyt ihan suoralta kädeltä osaa sanoa, onko kyse hengenvaarallisista tilanteista vai enemmän siitä, että ihmiset ovat varsinkin koronan aikana ja jälkeen alkaneet liikkua ulkona enemmän. Jälkimmäinen, eli ihmisten lisääntynyt ulkoilu, on ainakin sekä yksilöiden että kansakunnan kannalta toivottava piirre. Monien tutkimusten perusteella on kyseessä toivottava muutos nykyihmisen elämäntyyliin henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta, vaikka sinun mielestäsi voikin olla skeidaa.

EDIT: Mitä nyt uusimmat uutiset luin, niin vain vahvistui ensimmäisessä viestissä kirjoittamani näkemys. Ilmeisen onnistunut ja ongelmaton reissu ollut useidenkin tuntureiden yli kovassa pakkasessa, eikä viimeisen kirjoituksen perusteella mitään hätää tai lapsen kaltoinkohtelua ollut sillä hetkellä näkyvissä. Virhearvio ja/tai eksyminen ja lumivyöry, ja sen jälkeen sitten kaikki valtakunnan ekspertit ovatkin sitten syyttämässä uhria ties mistä.
No minusta ei ole kyse siitä, kuinka todennäköistä Suomessa on lumivyöry. Ns uhri eli äiti, joka tietoisesti tai siinä addiktiossa oli valmis viemään itsensä ja lapsensa aivan turhaan vaaraan, johon ei edes paikalliset olisi valmiita. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää. Ei syytetä ketään, ei ole enää tarvetta, vahinko tapahtui, mutta josko vaikka nyt sitten muut extreme-höhlät ottaisivat opiksi. Kuunnelkaa paikallisia ja noudattakaa heidän ohjeita, he varmaan ihan saatanan hyvin tietävät vaarat.
Pahani Julmu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: To Touko 28, 2020 10:38 am

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Pahani Julmu »

Jasonnn kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 3:58 pm
Jos poika ei olisi ollut ahkiossa minusta se ilmaistaisiin niin että poika löytyi ahkion avulla ja ahkio oli hänessä kiinni vetoköyden avulla.

Ahkion jompikumpi pää on voinut näkyä lumesta ja poika ollut sidottuna siihen.
Ei poika ole ollut ahkiossa köytettynä! Jos hänet on löydetty 1,5 metrin syvyydestä, niin ei sitä noin olisi ilmaistu, jos ahkiota näkyy pinnalla ja poika ahkiossa. Silloinhan hän olisi itsekin ollut lähes pinnassa eli maks. 50 cm syvyydessä.
Kalinka Holmes
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Loka 30, 2014 9:15 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Kalinka Holmes »

Jessica-Fletcher kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:29 pm
Minuakin kummastutti tuo kommentti. :| En tiedä... Omasta mielestäni ehkä vähän sopimaton.
Eiköhän tuo kommentti kukista ja rahoista ole tarkoitettu läheisille ja tutuille. Tuskin isä mitään maanlaajuista keräystä on ajatellut, haloo nyt sentään. Liekö ikinä edes kuullut murha.infosta? Tokkopa tarkoittanut, että suruperheen someja kuola leukaperissä valuen stalkkaavat minfoilijat alkavat tekemään tilisiirtoja heidän hyväkseen.

Ja mitä tulee vakuutuksiin: useissa tapaturmavakuutuksissa on suljettu pois esim. laitesukellus, kiipeily, liito- ja laskuvarjo yms. harrastukset, samoin luonnonkatastrofien (joksi ehkä lumivyörykin luetaan) aiheuttamat menehtymiset jäävät usein vakuutusten ulkopuolelle.

Kaunis kirjoitus vieraskirjassa.Kunpa olisivat lähteneet aikaisemmin tunturista.
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »

jasso kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:00 pm
poliisikoiran pentu kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 7:16 pm Ja sitten tämä, että nuorin Sindre on polkenut 4-vuotiaana pyörää 130 km (150 km retkestä)! Tuohon kuulostaa taas pelkältä rääkiltä, kidutukselta... varmasti on kroppaan sattunut. (Strömsö-jakso: https://areena.yle.fi/1-3119281 )
Katsoin tuon ja voi luoja mikä akka. Siis ihan oikeasti, ei tulisi itselleni mielenkään laittaa omaa alle kouluikäistä pyöräilemään 130 km.
Onneksi oma äiti oli normaali eikä mikään liikuntahullu, tai sairautta tuo on eikä mitään hulluutta.
En kyllä enää ihmettele miksi lähti hiihtovaellukselle tuossa kelissä tuon videon nähtyäni.
Samaa mietin minäkin. Mikä friikkipari. Mutta lapsi varmaan 4 v nauttii, kun saa pyöräillä ja sitten 12 v mennääkin kaamosvaellukseen. Ja ehkä haluan kuolla ehkä en. Karmeaa.
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »

Kalinka Holmes kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:44 pm
Jessica-Fletcher kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:29 pm
Minuakin kummastutti tuo kommentti. :| En tiedä... Omasta mielestäni ehkä vähän sopimaton.
Eiköhän tuo kommentti kukista ja rahoista ole tarkoitettu läheisille ja tutuille. Tuskin isä mitään maanlaajuista keräystä on ajatellut, haloo nyt sentään. Liekö ikinä edes kuullut murha.infosta? Tokkopa tarkoittanut, että suruperheen someja kuola leukaperissä valuen stalkkaavat minfoilijat alkavat tekemään tilisiirtoja heidän hyväkseen.

Ja mitä tulee vakuutuksiin: useissa tapaturmavakuutuksissa on suljettu pois esim. laitesukellus, kiipeily, liito- ja laskuvarjo yms. harrastukset, samoin luonnonkatastrofien (joksi ehkä lumivyörykin luetaan) aiheuttamat menehtymiset jäävät usein vakuutusten ulkopuolelle.

Kaunis kirjoitus vieraskirjassa.Kunpa olisivat lähteneet aikaisemmin tunturista.
No mutta saa postauksia instaan, sehän se on tärkeää ja sillä varmaan myös saa fyrkkaa.
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »



Kunpa äiti ei olisi vienyt sinne lastaan ollenkaan. Jos itse halusi, niin ihan sama.
ginganagareboshigin
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ti Joulu 13, 2022 11:04 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja ginganagareboshigin »

Pitkälti melko surkeaa seurattavaa on tämän palstan keskustelu. Vaaroilta välttyy hyvin kun pysyy kotona, mutta ankeaa on semmoinen elämä ja se kyllä välittyy kommenteista. Jos sattuu kotona kompastumaan kynnykseen ja lyömään pään niin kannattaa muistaa, että pysymällä sängyssä sitäkään ei olisi tapahtunut.
VittoriaVetra
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra »

"Perheen isä lähetti puolisonsa Evan kirjoittaman kirjoituksen Ilta-Sanomille ja halusi jakaa koskettavan viestin".

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010102048.html

Vähän erikoista tämä edesmenneistä "jauhaminen" lööppilehtiin... Useasti sosiaalisessa mediassa ihmiset pyytävät jo lehtien jättää kuolleet rauhaan. Mutta entä jos perheen isä ei jätä rauhaan....
Sellaista
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Tammi 04, 2024 1:53 pm

Re: Lumivyöry Muonion Pallastunturilla - äiti ja lapsi kuolivat

Viesti Kirjoittaja Sellaista »

ginganagareboshigin kirjoitti: Pe Tammi 05, 2024 9:48 pm Pitkälti melko surkeaa seurattavaa on tämän palstan keskustelu. Vaaroilta välttyy hyvin kun pysyy kotona, mutta ankeaa on semmoinen elämä ja se kyllä välittyy kommenteista. Jos sattuu kotona kompastumaan kynnykseen ja lyömään pään niin kannattaa muistaa, että pysymällä sängyssä sitäkään ei olisi tapahtunut.
No niinpä, ei pitäisi syntyä ensinkään. Mutta mutta, joitain riskejä voi silti edes yrittää ennakoida. Kaikki onkin sitten kyllä korkeamman kärees.
Vastaa Viestiin