Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1190
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Knobster »



Mikä helvetti? Mistä tuo kuva on? Linkkiä?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ou­lu­lais­läh­töi­nen Tiina Ylitalo antoi kas­von­sa van­ki­la-ar­jel­le Ylen Lin­na-do­ku­men­tis­sa – takana värikäs ri­kos­taus­ta ja neljä van­ki­la­tuo­mio­ta

Naisvankien arjesta kertova Linna-dokumentti pyörii parhaillaan Yle TV1-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myö Yle Areena -palvelussa.<br />KUVA: YLE
Naisvankien arjesta kertova Linna-dokumentti pyörii parhaillaan Yle TV1-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myö Yle Areena -palvelussa.
KUVA: YLE
hörhönainen.jpg (29.52 KiB) Katsottu 9122 kertaa
Kun oululaislähtöiseltä Tiina Ylitalolta, 36, kysytään hänen rikostaustastaan, on lista pitkä ja värikäs.
– Väkivaltarikoksia, omaisuusrikoksia, huumausaineen käyttö- ja hallussapitorikoksia, kortitta ajoa..., Ylitalo luettelee.
– Melkein kaikkea muuta, paitsi ei seksuaalirikoksia eikä mitään lapsiin taikka vanhuksiin liittyvää, hän huomauttaa.

Tiina Ylitalo on istunut tekemistään rötöksistä tähän mennessä neljä ehdotonta vankeusrangaistusta. Ylitalon viimeisintä, puolen vuoden mittaista vankilareissua pääsee seuraamaan parhaillaan Yle TV1-kanavalla pyörivässä Linna-dokumenttisarjassa, joka avaa naisvankien elämää telkien takana.
– Kun Yleltä kysyttiin, lähtisinkö mukaan dokumenttiin, ei asiaa tarvinnut kauan miettiä. Kerron TikTokissakin avoimesti elämästäni, joten miksipä en voisi tehdä niin telkkarissakin.

Ylitalo kuvailee olevansa avoin ja suora persoona eikä rikos- ja vankilatausta hävetä.
– Tiettyjä asioita on tapahtunut eikä tehtyä saa tekemättömäksi. Sovitan vankilassa tekojani ja pystyn kyllä asiasta selkä suorassa puhumaan. Rehellisyys itselleen ja muille on tärkeä osa kuntoutumisprosessia.

Ylitalo uskoo avoimuutensa auttavan paitsi häntä itseään, myös muita.
– Toivon, että voisin olla nuorille varoittava esimerkki, ja toisaalta myös vertaistuki samankaltaisessa elämäntilanteessa oleville.

Amfetamiinia jo 14-vuotiaana
Tiina Ylitalo kertoo ajautuneensa väärille poluille jo varhaisteininä.
– Lapsuuteni ei ollut helppo. Monista eri syistä tukeuduin kavereihini enemmän kuin perheeseeni, menin aivan liikaa muiden mukana.

Rohkea, utelias ja spontaani luonne pisti nuoren Tiinan usein tekemään ensin ja miettimään vasta sitten.

Ylitalo oli vain 14-vuotias kokeillessaan ensimmäistä kertaa amfetamiinia.
– Muistan aivan elävästi, kuinka innoissani asiasta olin. Olin koulun huumevalistustunnilla päättänyt, että haluan kokeilla huumeita. Valistus toimi minulla aivan päin vastoin kuin olisi pitänyt.

Mitä Ylitalo sanoisi nyt 14-vuotiaalle itselleen?
– Sanoisin, että älä helvetissä kokeile. Et voi kuvitellakaan, mitä kaikkea paskaa siitä seuraa!

Ylitalo on kokenut paitsi itse aiheutettuja, myös itsestään riippumattomia vastoinkäymisiä. Kolmen lapsen äiti menetti keskimmäisen lapsensa, ja syöksykierre vain syveni.
– Puoli vuotta lapseni kuolemasta, jota kannan edelleen suurena surumöykkynä sisälläni, sain ensimmäisen vankilatuomioni.

Vankila voi myös antaa
Tiina Ylitalon pisin vankilatuomio on kolmen vuoden ja kahden kuukauden mittainen. Se oli hänen aikuiselämässään pisin yhtäjaksoinen ajanjakso ilman päihteitä.
– Kun sain etäisyyttä päihde-elämään, tuli monenlaisia inhon ja pettymyksen tunteita itseäni kohtaan. Vapaaksi päästyään on kuitenkin helppoa lipsahtaa samaan vanhaan, jos siviiliin lähtee takki auki, ilman minkäänlaista suunnitelmaa, Ylitalo tietää.

Hän sanoo jokaisen vankilareissun opettaneen hänelle jotakin.
– Jos itsellä on halu, vankila voi myös antaa paljon. Ajan voi tuhlata tekemättä mitään, tai sitten voi sivistää itseään lukemalla ja opiskelemalla, tehdä töitä ja pitää fyysisestä kunnostaan huolta.

Ylitalo sanoo itse keskittyneensä vankilassa eritoten urheiluun.
– Olen pienestä pitäen ollut liikunnallinen, ja kivitalossa liikunnan merkitys on vain korostunut. Käyn salilta hakemassa endorfiinit ja olen aina lähtenyt vankilasta paremmassa fyysisessä kunnossa kuin olen sinne mennyt.

Positiivista palautetta
Tiina Ylitalo istui viimeisimmän tuomionsa uudessa Hämeenlinnan naisvankilassa, jonka arkea Ylen Linna-dokumenttikin seuraa. Maailman moderneimpiin lukeutuvan älyvankilan ikkunoita eivät peitä kalterit ja jokaisesta sellistä löytyy muun muassa oma tietokone ja suihku.

Runsaasti keskustelua herättänyt sarja on kirvoittanut kommentteja myös vankien liian hyvistä oloista.
– Vapauden menetys itsessään on jo iso asia eivätkä vankien huono kohtelu ja kurjat oltavat edesauta kuntoutumista, Ylitalo kommentoi.

Hän kertoo itsekin saaneensa runsaasti palautetta ohjelmasta ja seuraajamäärien TikTokissa kasvaneen liki kymmeneentuhanteen.
– Pääasiassa palaute on ollut positiivista, vaikka kauppakeskuksessa kyllä huomaan vartijoiden pitävän minua nyt tavallista tarkemmin silmällä.

Kasvojen antaminen vankilaelämälle ei Ylitaloa kaduta.
– Dokkari oli hyvin tehty. Draamaa ja sanallista kärhämää naisvankien kesken on todellisuudessa enemmän kuin sarja antaa ymmärtää, mutta muutoin se antaa melko todenmukaisen kuvan vankilan arjesta.

Ainoa asia, joka Ylitaloa jäi harmittamaan, oli se, ettei kuvausryhmä päässyt hänen mukaansa vankisairaalaan.
– Jouduin sinne epilepsiakohtausten vuoksi. Olisi ollut hyvä, jos sitäkin puolta olisi näytetty.

Uusi tuomio edessä
Tiina Ylitalo on ollut vapaalla jalalla nyt kymmenen kuukautta. Seuraava 70 päivän vankilatuomio on edessä huhtikuussa.
– Se on vanhoista jutuista. Tämä Suomen oikeusjärjestelmä on niin ihanan hidas!

Tulevasta tuomiostaan huolimatta Ylitalo sanoo juuri nyt elämän hymyilevän.

Juuri nyt mulla menee hyvin, sanoo Tiina Ylitalo.
Juuri nyt mulla menee hyvin, sanoo Tiina Ylitalo.
hörhöinen.jpg (36.94 KiB) Katsottu 9122 kertaa
Hän on ollut kuivilla vuoden 2021 tammikuusta saakka ja suunnittelee parhaillaan joko parturi-kampaajan tai viittomakielen tulkin opintoja.
– Mulla menee hyvin. Tukenani on ihana ystävä, jolle voin soittaa vaikka keskellä yötä. Rakkauskin kukoistaa. Olen ensimmäistä kertaa löytänyt rinnalleni miehen, joka ei tule samanlaisista taustoista kuin minä itse, nykyisin Pirkanmaalla asuva Ylitalo hymyilee.
Kaleva
04.03.2022 06:15
Rohkea, utelias ja spontaani luonne
Ei siis missään nimessä väkivaltainen, arvaamaton, äkkipikainen...?
Tämä Suomen oikeusjärjestelmä on niin ihanan hidas!
- Sanoo henkilö, joka on valittanut hoviin ja näin ollen pitkittänyt tuomionsa täytäntöönpanoa.
- Sanoo henkilö, joka ei itse ole pannut edes rikkaa ristiin yhteiskunnan eteen
- Sanoo henkilö, jonka olisi pitänyt saada kepposistaan huomattavasti pidempi tuomio - ei tullut hälle mieleen sanoa mitään lyhyistä tuomioista...
...eikä mitään lapsiin taikka vanhuksiin liittyvää...
Tulikohan tästä jälkimmäisen ihmisryhmän kohtelusta riitaa sen mustalaisakan, Mirella Flinkin kanssa? Heillehän kantaväestön vanhukset ovat silkkaa paskaa, joiden kotiin voi "vettä juomaan ja pitsiliinoja myymään" ja sen jälkeen sitoa tuoliin tai tunkea komeroon ja hakata kasvot verille. Sitten onkin omaisuuden rosvoamisen vuoro.
- Ohjelmassa tämä mustalaisakka ruikutti - kuten he aina ruikuttavat - kun heitä ei kohdella hyvin tms höpöä.
- Millaista kohtelua hän sitten odottaa? Sellaista kunnioittavaako?

Mutta mutta, takaisin Ylitaloon: Hänellä on (ainakin) kaksi aiempaa sukunimeä; Salmela ja Lindfors.

Tässä yksi rohkean, uteliaan ja spontaanin luonteen aikaansaannos:
Tör­keäs­tä pa­hoin­pi­te­lys­tä ja tör­keäs­tä ryös­tös­tä tuo­mi­tun naisen ran­gais­tus aleni hovissa – teot ta­pah­tui­vat Oulussa

Naiskaksikko pahoinpiteli uhrejaan Oulussa huhtikuussa 2017.

Hovioikeus on tuominnut vuonna 1986 syntyneen Tiina Maria Karoliina Lindforsin kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota siltä osin, että naisen käräjillä saama tuomio toisesta törkeästä pahoinpitelystä hylättiin. Näin hänen vankeusrangaistuksensa pituus lyheni viidellä kuukaudella.

Rikokset tapahtuivat Oulussa huhtikuussa 2016.

Toisessa tapauksessa kaksi naista oli repinyt sammuneen naisen ulos autosta. Tämän jälkeen he olivat raahanneet hänet Isonkadun varressa olevaan syvennykseen ja pahoinpidelleet naisen. Pahoinpitelyssä oli käytetty teräasetta.

Vajaa kaksi viikkoa myöhemmin sama kaksikko oli ollut erään toisen naisen asunnossa varastamassa asukkaan omaisuutta. Kun omistaja oli tullut paikalle, naiset olivat potkineet, lyöneet ja kuristaneet asukasta.

Jälkimmäisen rikoksen osalta hovioikeus katsoi, että Lindforsia ei ole syytä tuomita törkeästä pahoinpitelystä, vaan ainoastaan törkeästä ryöstöstä.
Toinen tuomituista naisista ei valittanut käräjäoikeuden tuomiosta. Hänet tuomittiin käräjillä kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen.
Kaleva
17.10.2017 08:40

Lisää tästä spontaanista ämmästä mm. Iltalehdessä:
Naiset perivät "tonnin velkaa" veitsellä ja meisselillä – uhri olikin itse velkoja


...ja siitä vanhan hyvän ajan MV-lehdestä:
Tiina Salmela ja Niina Saviluoto vankilaan törkeistä pahoinpitelyistä – valokuvia puukkosankareista
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Veera84
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: To Elo 20, 2020 12:39 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Veera84 »

Tiina vaikutti sarjassa siltä, että asiat on niin huonosti, ettei mitään tulevaisuutta ei ole. Tuo haastattelu antaa kuitenkin sen kuvan, että oikeasti kaikki olisi vaihteeksi menossa parempaan suuntaan. Toivottavasti se linja pysyy.
TT-
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Touko 24, 2021 2:13 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja TT- »

Veera84 kirjoitti: To Maalis 10, 2022 12:52 pm Tiina vaikutti sarjassa siltä, että asiat on niin huonosti, ettei mitään tulevaisuutta ei ole. Tuo haastattelu antaa kuitenkin sen kuvan, että oikeasti kaikki olisi vaihteeksi menossa parempaan suuntaan. Toivottavasti se linja pysyy.
Joku ihan rapanistihän toi sen "uusi mieskin" oli, josta on ilmeisesti jo eronnut. Hauska toi miehen pusuttelukuva uuden naisen kanssa, missä töötti on valmiina kädessä.
Xysma
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: La Marras 23, 2013 8:33 pm
Paikkakunta: Saramäki

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Xysma »

Katso Yle Areenassa:

https://areena.yle.fi/1-67709627


1.2.2024 Linna II areenassa
Rikoksista Pahin On Rikos
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Suomalaisten naisvankien asenne kiukutti katsojia – Uusissa jaksoissa mukana vanha tuttu

Linna-sarjan kakkoskaudella seurataan vankien elämää Vanajan avovankilassa.

Ristiriitaisia tunteita katsojissa aiemmin herättänyt Linna-sarja palaa ohjelmistoon uusin jaksoin. Osa toivoinkin niitä tuoreeltaan pari vuotta sitten, kun ensimmäinen tuotantokausi oli esitetty.

Ykköskauden kohdalla monesta sarjaa somessa kritisoineesta tuntui silti siltä, että jokin sarjassa hiersi. Kaikki tuolloin kuvatut naisvangit eivät heidän mielestään katuneet tekojaan, vaan jopa leveilivät tuomioillaan. Myös olosuhteita kuntouttavine hoitoineen pidettiin liian hienoina, etenkin, kun niitä vertasi vanhustenhoitoon. Sekin kyseenalaistettiin, voiko tuomituille rikollisille antaa tällä lailla näkyvyyttä.

Toisaalta puolustajat muistuttivat, että vanki on harvoin valinnut rikollisen elämän. Katsojilla vain ei ole tiedossaan kattavasti taustoja, kuten mielenterveys- ja päihdeongelmia. Sekin mainittiin, että kaikki ansaitsevat toisen mahdollisuuden taistella laitostumista ja vankilakierrettä vastaan. Ne eivät ole kenenkään etujen mukaisia, eivät veronmaksajienkaan.

Nyt käynnistyvällä toisella tuotantokaudella ollaan Suomen ainoan suljetun, Hämeenlinnassa sijaitsevan naisvankilan sijaan Vanajan avovankilassa. Sekin on tarkoitettu vain naisille. Sinänsä sarjan idea on pysynyt ennallaan. Linnassa seurataan henkilökunnan ja vankien elämää.

Evellä ei ole suurta intoa suorittaa lukio-opintoja loppuun. Hänellä on muita suunnitelmia. YLE
Evellä ei ole suurta intoa suorittaa lukio-opintoja loppuun. Hänellä on muita suunnitelmia. YLE
Linnan_Eve.jpg (56.67 KiB) Katsottu 5401 kertaa
Mukana on viisi vankia. Krista, 41, on rangaistuksensa loppusuoralla, mutta kaikki ei suju ongelmitta. Australiaan muuttanut espanjalainen Mona, 74, on jäänyt kiinni heroiinin salakuljetuksesta. Niin ikään espanjalainen Francisca, 58, taas on salakuljettanut 30 kiloa marihuanaa.

Sarjassa seurataan viiden naisen vaiheita. Lilja saapuu Vanajan avovankilaan joukon viimeisenä. YLE
Sarjassa seurataan viiden naisen vaiheita. Lilja saapuu Vanajan avovankilaan joukon viimeisenä. YLE
vanha_tuttu_Lilja.jpg (49.08 KiB) Katsottu 5401 kertaa
Myöhemmin ohjelmaan saapuu väkivaltarikostuomioita suorittava Eve, 23. Hän pääsee suljetuista oloista Vanajalle. Samoin käy sarjan loppupuolella Liljalle, joka on saanut elinkautisen tuomion. Hänet nähtiin sarjassa jo ensimmäisellä kaudella, jolloin hän oli yksi niistä, jonka asenne aiheutti keskustelua muun muassa Areenan julkisilla Facebook-sivuilla.

Linna tänään TV1:llä kello 20.00 & Areenassa. Katso kaikki TV-ohjelmat ja lähetysajat Telkun TV-oppaasta.
Enemmän täällä: Iltalehti
1.2.2024 7:43
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Voimamies lahest
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Ke Touko 04, 2022 6:53 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Voimamies lahest »

No huh huh. Tyypillinen suomalainen vosu, piri sekä käyttäjä ja kortisonia perään kunnon annos. Oikeita baarruusuja, kertakaikkiaan !
Mäntyharjun ihmemies
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2367
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Doctor Lecter kirjoitti: To Helmi 01, 2024 3:30 pm puolustajat muistuttivat, että vanki on harvoin valinnut rikollisen elämän
Miten tämä on edes mahdollista?

Täysin sama asia, kun huumeista on jo peruskoulussa varoitettu ja silti alkaa narkkariksi.

Vankeuden ei tulisi olla hoitomuoto, vaan rangaistus. Kaikenlainen kuntoutus tulisi olla vain veronmaksajille, eikä näille torakoille.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5343
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Eikö tuo Lilja oo sen verran vaarallinen ihminen, ettei pitäis olla asiaa avovankilaan? :roll:
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2367
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

ruusumaa kirjoitti: Pe Helmi 02, 2024 9:49 am Eikö tuo Lilja oo sen verran vaarallinen ihminen, ettei pitäis olla asiaa avovankilaan? :roll:
Voihan tuo tulipaloja sytytellä. Fyysisesti hänestä ei ole sen enempää vastusta kuin muistakaan pöhöttyneistä läskeistä linnaharpuista. Sen verran on myös aivokemiaa muutettu psyykelääkkeillä ja laitostamisella, ettei sama persoona ole enää kuin murhapolton aikoihin. Tästä voimmekin todeta, että vankeinhoito toimii erinomaisesti. Mielisairaan hoitoahan tuo on, koska suomalainen vankiaines on juuri tuollaista arkielämässä pärjäämätöntä reppanaa.

Kummeli tuli mieleen sarjaa katsoessa. Avotalossa oli tämän Liljan mukaan itsenäistä olemista ja asumista. Kunnon haahuilijoita jokainen. Se espanjatar, joka lennätettiin omasta pyynnöstään tuomionsa loppusuoralla takaisin Espanjaan, huvitti. Sai kesämökkeilyn ja järvenrantakävelyiden tilalle sitä aitoa epsanjalaista vankila-arkea.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5343
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Lilja näkyy laihtuneen viime jaksoista.

Naama kyllä pöhössä, psyykenlääkkeet tosiaan plus munuaissairaus. Dialyysipotilaat eivät yleensä kovin pitkäikäisiä oo.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8164
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Katselin juuri ekan osan. Aika hyvin saavat liksaa töistä. Ulkotöistä maksetaan yli 900 € kuussa. Sisähommista saa puolet tuosta, mutta töitä on vain 2–3 tuntia päivässä, joinakin päivinä ei ollenkaan. Kuitenkin täysi ylöspito: majoitus, ruoka, vaatteet, harrastuksia, ostosmatkoja ym.
Onko tämä rangaistuslaitoselämää???
tomato
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Kesä 11, 2020 10:45 pm

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja tomato »

Lilja on kyllä niitä tyyppejä, joka saa harkitsemaan kannattaako olla tahtona elinluovutus. Sarjassa kävi ilmi, että elinluovutusjonoon menossa.
Myöskin sanoi, että "ei tähtää työntekoon vapauduttuaan", koska haluaa että ei ole velvollisuuksia ja paljon kivoja harrastuksia.
Mun mielestä tällasissa dokumenteissa pitäisi tuoda tietoon myös tehdyt rikokset. Tietääkö kukaan, mikä oli Even väkivaltarikos?
SherlockBitch
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: Su Marras 01, 2015 1:42 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja SherlockBitch »

tomato kirjoitti: La Helmi 03, 2024 12:48 am Lilja on kyllä niitä tyyppejä, joka saa harkitsemaan kannattaako olla tahtona elinluovutus. Sarjassa kävi ilmi, että elinluovutusjonoon menossa.
Myöskin sanoi, että "ei tähtää työntekoon vapauduttuaan", koska haluaa että ei ole velvollisuuksia ja paljon kivoja harrastuksia.
Mun mielestä tällasissa dokumenteissa pitäisi tuoda tietoon myös tehdyt rikokset. Tietääkö kukaan, mikä oli Even väkivaltarikos?
viewtopic.php?t=35592

tuolla keskustelu kyseisestä henkilöstä.
Tyyttyyt
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Syys 22, 2020 7:06 am

Re: Linna-sarja Ylellä - kertoo Hämeenlinnan naisvankilasta

Viesti Kirjoittaja Tyyttyyt »

SherlockBitch kirjoitti: La Helmi 03, 2024 10:13 pm
tomato kirjoitti: La Helmi 03, 2024 12:48 am Lilja on kyllä niitä tyyppejä, joka saa harkitsemaan kannattaako olla tahtona elinluovutus. Sarjassa kävi ilmi, että elinluovutusjonoon menossa.
Myöskin sanoi, että "ei tähtää työntekoon vapauduttuaan", koska haluaa että ei ole velvollisuuksia ja paljon kivoja harrastuksia.
Mun mielestä tällasissa dokumenteissa pitäisi tuoda tietoon myös tehdyt rikokset. Tietääkö kukaan, mikä oli Even väkivaltarikos?


viewtopic.php?t=35592

tuolla keskustelu kyseisestä henkilöstä.


Väärinymmärryksen välttämiseks, eli tämä veljensä hakkaaja/raiskari Anna-Leena Niemi on yhtäkuin Linnan Eve? Vai mitä tarkoitit?
Vastaa Viestiin