Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
WinstonSmith
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Joulu 10, 2013 10:40 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja WinstonSmith »

Nyt tulee spekua kuolemaa edeltävästä päivästä:
Isäpuoli tullut nuppi sekaisin ja pitkään valvoneena kotiin. Viimeinen asia jota haluaisi tehdä on toimia lapsenvahtina. IP komentaa pojan huoneeseen ja pelottelee, että jos tuolta poistut niin ei hyvin käy. Pojalla tulee aamupäivän mittaan tarpeet vaippaan ja menee ilmoittamaan tästä IP:lle. IP:llä nousee kierrokset samantien tappiin, repii vaipan irti ja hieroo pojan naamaan eritteisellä vaipalla. Seuraavaksi lähdetään peseytymään. IP edelleen täysin hermona, pesee lapsen ja heittää sängylle, kieltää liikkumasta senttiäkään. IP palaa höyrymopin kanssa ja alkaa kidutuksenomainen höyrykäsittely. Tämän jälkeen lähtee viesti äidille, että pesuilla käyty kun lapsella oli kusta naamassa. Muusan selittelyt leppoisasta koti-illasta, kuinka lapsi on normaalisti leikiinyt ja syönyt ei mene läpi. Tuo on täyttä kusetusta.
burned
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Touko 28, 2014 7:42 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja burned »

Tuntuu niin pahalta tän Milon puolesta. Ja kuinka paljon näitä tapauksia on tälläkin hetkellä, missä lapset asuu kauhujen keskellä.
Mä oon itse elänyt lapsuuden tuon tyyppisen helvetin keskellä. Nyt tätä kirjoittaessakin oon psykiatrisella osastolla, ei meinaa jaksaa, kun mieli hajonnut sen kaiken jäljiltä ja hyvin vaikeat traumaoireet yhä elämässä läsnä. Melkein pahinta on se, ettei ympärillä olleet "aikuiset" tehneet mitään, hyssyteltiin ja peiteltiin vain jälkiä. Se tuntuu välillä jopa pahemmalta kuin ne teot itsessään. Lastensuojelu epäonnistui täysin. Mutta sen minkä lastensuojelussa luulivat säästäneensä on tullut hyvin paljon kalliimmaksi nyt jälkeenpäin, vuosikausien terapiat, osastojaksot jne, tuetut asumiset, puhumattakaan siitä ajasta kun en ole pystynyt olemaan työssäkäyvä veronmaksaja.

Niin ja toi vaippajuttu, muistan et oma pikkuveljeni käytti vaippaa vielä 5 vuotiaana. Vaikka siis ei ollut mitään sairautta tms, mistä ois johtunut. Oli vain kans niin kaltoinkohdeltu ja traumatisoitunut.
NorppaS
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2023 1:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja NorppaS »

Jokukukavaan kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 5:23 pm
Ludmina kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 4:52 pm Täytyy ehkä nyt näin sosiaali- alalla työskennelleenä sanoa ja lisätä muutamia asioita.
Vilja -Eerikan jälkeen laki muuttui ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan on tehtävä lain mukaan ilmoitus saman päivän aikana soittamalla sosiaalipäivystyksen kun kyse on mahdollisesta pahoinpitely tai seksuaali rikoksesta.
Näissä tapauksissa varhaiskasvatuksen henkilökunta ei siis voi jäädä odottelemaan ja keskustelemaan vanhempien kanssa vaan konsultaatio - soitto tulee tehdä heti,
Jos varhaiskasvatuksen henkilökunnalle menee kaikki selittelyt lävitse mustelmineen päivineen, niin ei voi kuin huokaista että voi kamala.
En usko että kyseisessä perheessä on käynyt perhetyöntekijä koska tukitoimena on ollut varhaiskasvatuksen tukitoimet, ja tavoitteena on ollut että lapsi on varhaiskasvatuksen piirissä päivisin, varmasti ajatuksella 8.20-15.30 tai jotain, jotta lapsi saa siellä aamupalan, lounaan ja välipalan

Varhaiskasvatuksen johtajan tulee ohjeistaa henkilökuntaa joka työskentelee lastensuojelun avoimien tukien ja toimien piirissä, jotta työntekijä voi kiinnittää erityistä huomiota ulkoisiin vammoihin ja mustelmiin, seurata varhaiskasvatuksessa käynnin säännöllisyyttä sekä haku -ja tuntiaikoja sekä millaisessa kunnossa hakevat ovat..
Juuri näin. En nimittäin nyt lainkaan usko että päiväkoti on hoitanut tämän velvollisuutensa soittaa Milon hoitopöivän aikana 5.6 lasuun ja kertoneen tästä isosta pään alueen mustelmasta. Tuollaista mustelmaa pitäisi nimittäin Sote alalla lapsella aina käsitellä mahdollisena väkivallan vammana ja varautua pahimpaan.

JOS vaka onkin velvollisuutensa suorittanut ja soittanut lasuun 5.6 Milon hoitopöivänä niin lasu on laiminlyönyt velvollisuutensa, koska nyt voi jo kertoa että Milo ei ole lääkäriin päässyt tuolloin 5.6.

Lääkäri olisi nimittäin vamman pään mustelman osannut tulkita johtuuko se kaatumisesta potkulaudalla vai väkivallasta.

Ja jos on yhtään väkivallan epäilyä niin lapsi lähtee todella laajaan tutkimukseen erikoissairaanhoitoon missä ilmeisesti on osallisena poliisi, lääkäri ja psykologi ja lapsi tutkitaan perinpohjin sen varalta että joskus on pahoinpidelty.

Voi Milo parka 🥺💟

Vilja-Eerikan myötä tulleet muutokset lastensuojeluun eivät siis taida käytännössä lainkaan toteutua enää vuonna 2024.

Lähtökohtaisesti päiväkoti ei kyllä joka mustelmasta ilmoittele, mutta tottakai tällaisen perheen kohdalla tulisi olla erityisen herkkäkorvainen. Mutta huolimatta siitä, hoitiko varhaiskasvatus tässä velvollisuuttaan, suurin ongelma on silti lastensuojelu.
Sitä on ihan turha kenenkään "sosiaalialan ammattilaisen" tulla selittelemään. Olen itse koulutukseltani sekä sosionomi, että vakaope ja lastensuojelussa työskennelleenä valitettava totuus on, että päätökset on täysin mielivaltaisia sosiaalityöntekijästä riippuen, toiset on tiukempia ja toiset antaa anteeksi mitä vain.

Mutta näittekö kuvia tuosta asunnosta? Miksi kahdelle narkkarille on palautettu pieni lapsi kotiin? Miksi perhetyö on lopetettu? En näe yhtäkään perustelua näille päätöksille, kuka tahansa maallikkokin näkee, että perhe ei ole ollut missään kohtaa turvallinen. Yksi vilkaisu tuohon asuntoon, jossa on neuloja ym. pitkin lattioita olisi kertonut, ettei tuo ole lapselle sopiva paikka, mutta kukaan ammattilainen ei ole ollut katsomassa vaan lapsi on jätetty oman onnensa nojaan.

Tästäkään tuskin tulee tuomioita sos.työntekijöille, he kun tuntuvat olevan täysin turvassa kaikilta syytöksiltä, vaikka mitä tapahtuisi. Murhasyytös kuuluu tässä kohtaa isäpuolen lisäksi myös äidille ja isoäidille, jotka antoivat tämän tapahtua, sekä ehdottomasti jokaiselle sosiaalityöntekijälle, jotka ovat tämän perheen kanssa työskennelleet ja siten mahdollistaneet tämän lopputuloksen.
Ipsi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Ipsi »

Surullista, että suvussa vaikuttaa olevan ylisukupolvisesti vastuunpakoilua ja avuttomuutta toimia. Jossain vaiheessa olisi hyvä vain pystyä yhdessä myöntämään, ettei meistä ole tähän, tarvitsemme kaiken mahdollisen avun. Mutta he ovat vain keskittyneet händlaamaan tilanteet keskittymällä siihen, ettei vain jäisi jälkiä tai tulisi ilmi tämä koko sotku. Hämmentävä sakki.
NorppaS
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2023 1:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja NorppaS »

Sun40 kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 3:43 pm
Anti-Bini Laden kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 3:13 pm
Sun40 kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 2:49 pm
Sellaista olen myös miettinyt oliko perheellä tukena perhetyötä? Eli lastensuojelun tukitoimena kotiin annettavaa palvelua: perheohjaajat käyvät säännöllisesti perheen kotona.
Uskaltaisin veikata, että kyseisessä tapauksessa ei asuntoon ole haluttu ”pyörimään” perheohjaajia yms, koska sehän olisi haitannut ”isäpuolen” huumeiden myyntiä sekä käyttöä.
Sekä sairaita kidutuksen luonteisia lapsen kasvatus tapoja, jotka olisi tullut tällä tavalla ilmi. Ja asuntokin olisi jouduttu siivoamaan ja pitämään siistinä, ettei mitään olisi paljastunut. Niin surulliselta, kun se kuulostaakin.
Tämä voi olla. Toki jos on pätevä ja luja sossu niin hän voi velvoittaa perheen ottamaan vastaan perhetyötä, toisessa vaakakupissa sitten jotain radikaalimpaa vaihtoehtoa.
Toki tässä tapauksessa olisi pitänyt olla vaihtoehtona vain ja ainoastaan kiireellinen huostaanotto.

Ei tarvitse olla "luja sossu". Jos perhetyö määrätään lastensuojelun tukitoimena, se on pakko ottaa vastaan tai sitten lapsi sijoitetaan. Eli tällaista päätöstä ei silloin ole lastensuojelussa tehty, tässä nähdään sen seuraukset.
KalleKoolla
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 9:53 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja KalleKoolla »

viivahattu kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 6:03 pm 1. Äitimyytti valitettavasti elää edelleen vahvana, ja varsinkin naisten tuntuu keskimäärin olevan hyvin vaikea uskoa, että kukaan äiti tekisi tai sallisi tehdä lapselleen niin hirvittäviä asioita kuin mistä Milon kehossa olleiden jälkien olisi ihan itsestäänselvästi pitänyt kertoa. Ja totta tietenkin on että hyvin harva äiti tekeekään, mutta siitä päästäänkin kohtaan 2...

2. ...eli että Muusa on ilmiselvä psykopaatti ja varmastikin erittäin taitava valehtelija ja manipuloija. Aina on ollut riittävän uskottavan kuuloinen selitys jokaiselle lapsen kolhulle ja vammalle. Tästähän hän yhdessä viestissään Sebulle sanoikin ihan suoraan, että ei "aina jaksaisi selitellä jokaista mustelmaa päikyssä".

3. Milon käytös Muusaa kohtaan on oletettavasti hälventänyt epäilyjä. Poika on luultavasti ollut hyvin kiintyneen oloinen äitiinsä, jopa takertuva. En tiedä, kuuluuko varhaiskasvatuksen ammattilaisten opintoihin minkäänlaista kurssia traumatisoituneiden lapsien psykologiasta, mutta syytä ehkä olisi. Päinvastoin kuin voisi ehkä kuvitella, niin nimenomaan laiminlyödyille ja kaltoinkohdelluille lapsille on nimittäin tyypillistä, että he ovat hyvinkin vanhempiinsa ja varsinkin äitiinsä takertuvia, etenkin silloin kun vanhemmat eivät huuda tai hakkaa. Ne hetket, kun Muusa haki Milon päiväkodista tai kun oltiin tekemisissä lastensuojeluviranomaisten kanssa, ovat voineet olla ainoita tai melkein ainoita hetkiä, kun Muusa on joutunut käyttäytymään edes jonkin verran äidillisesti Miloa kohtaan, joten totta kai poika on niitä suorastaan odottanut.

4. Joensuun lastensuojelu vaikuttaisi oikeasti olevan melkoinen ongelmapesäke ja mätäpaise muutenkin.

5. Moraaliton ja/tai pihalla kuin lumiukko ollut Muusan äiti, joka on tiukoissa paikoissa terveydenhuoltoalan ammattilaisen arvovallalla vuodatetuilla lässytyksillä ihan tavallisesta nuoren perheen elämästä luultavasti onnistunut kääntämään päätöksiä Muusalle ja Sebulle suotuisiksi.

6. Sen paremmin päiväkodista kuin lastensuojelustakaan ei löytynyt ketään, jolla olisi ollut riittävästi selkärankaa luottaa vaistoonsa, nähdä kaiken sumutuksen ja selittelyn läpi ja kerta kaikkiaan toimittaa Milo turvaan hirviövanhempiensa luota.

Minä luulen, että näin pääsi tapahtumaan se, minkä ei enää koskaan pitänyt tapahtua. Milo oli täysin pelastettavissa, mutta myös yhteiskunnan koneisto petti hänet, eivät pelkästään lähimmäiset.
1. En usko, että äiti on tehnyt kehon jälkiä.

2. Tuskin on psykopaatti vaan uhri itsekin.

3. Eivät ole takertuvia, päinvastoin, eivät luota keneenkään.

4. Valitettavasti uskon että resurssipula vaivaa joka paikassa.

5. Muusan äidillä ei ole ollut minkäänlaista terveydenhuoltoalan ammattilaisen arvovaltaa. Hänhän valmistui lähäriksi vasta alkuvuonna 2023.

6. Resurssit. Tälläkin hetkellä ainakin tuhansia lapsia kaltoinkohdellaan. Ketä sinä äänestit?
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Sarjo kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 6:25 pm
Mummu on siis tiennyt sijoituksista ja perheen ongelmista jo pitkään.
Silti juttelee käräjillä, että ihan normi perhe on.
Eikö väärä vala ole rikos?
Juuri näin. Mummeli on estänyt oikeutta toteutumasta, peitellyt rikoksia ja edesauttanut murhassa.
Välinpitämättömyys on valinta.
kriminalisti
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Helmi 19, 2020 11:54 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja kriminalisti »

Paskasäkki väittää palovammojen tulleen suihkusta.
Määräysten mukaan hanasta saa tulla maksimissaan 65 asteista vettä.
Tähän ei pysty vaikuttamaan asukas, vaan kuumemman veden saanti vaatisi pääsyä lämmönjakohuoneeseen ja osaamista laitteiston säätöjen muuttamiseen.

65 asteinen vesi sattuu saatanasti, mutta ei liene riitä aiheuttamaan noin vakavia vammoja.
Plus, että vammat ovat olleet liian tarkkarajaisia suihkulla aiheutetuiksi=pilleriville puhuu täyttä paskaa vammojen syntymisestä.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Kumpikaan saastavanhemmista ei ole kenenkään uhri. Ei varsinkaan yhteiskunnan. Varsinkin äiti-M on vain sukunsa tuotos. Oman äitinsä sairas jälkeläinen, joka on omilla valinnoillaan ollut osallinen murhaan. En ymmärrä enkä hyväksy mitään lieventäviä asianhaaroja, joilla koetetaan sepitellä paskaa puhtaammaksi. On hyväksyttävä tosiasiat, etteivät kaikki vain kuulu yhteiskuntaan ja heidät pitää eristää normikansalaisten suojaksi.
Välinpitämättömyys on valinta.
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

KalleKoolla kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 7:02 pm
viivahattu kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 6:03 pm 1. Äitimyytti valitettavasti elää edelleen vahvana, ja varsinkin naisten tuntuu keskimäärin olevan hyvin vaikea uskoa, että kukaan äiti tekisi tai sallisi tehdä lapselleen niin hirvittäviä asioita kuin mistä Milon kehossa olleiden jälkien olisi ihan itsestäänselvästi pitänyt kertoa. Ja totta tietenkin on että hyvin harva äiti tekeekään, mutta siitä päästäänkin kohtaan 2...

2. ...eli että Muusa on ilmiselvä psykopaatti ja varmastikin erittäin taitava valehtelija ja manipuloija. Aina on ollut riittävän uskottavan kuuloinen selitys jokaiselle lapsen kolhulle ja vammalle. Tästähän hän yhdessä viestissään Sebulle sanoikin ihan suoraan, että ei "aina jaksaisi selitellä jokaista mustelmaa päikyssä".

3. Milon käytös Muusaa kohtaan on oletettavasti hälventänyt epäilyjä. Poika on luultavasti ollut hyvin kiintyneen oloinen äitiinsä, jopa takertuva. En tiedä, kuuluuko varhaiskasvatuksen ammattilaisten opintoihin minkäänlaista kurssia traumatisoituneiden lapsien psykologiasta, mutta syytä ehkä olisi. Päinvastoin kuin voisi ehkä kuvitella, niin nimenomaan laiminlyödyille ja kaltoinkohdelluille lapsille on nimittäin tyypillistä, että he ovat hyvinkin vanhempiinsa ja varsinkin äitiinsä takertuvia, etenkin silloin kun vanhemmat eivät huuda tai hakkaa. Ne hetket, kun Muusa haki Milon päiväkodista tai kun oltiin tekemisissä lastensuojeluviranomaisten kanssa, ovat voineet olla ainoita tai melkein ainoita hetkiä, kun Muusa on joutunut käyttäytymään edes jonkin verran äidillisesti Miloa kohtaan, joten totta kai poika on niitä suorastaan odottanut.

4. Joensuun lastensuojelu vaikuttaisi oikeasti olevan melkoinen ongelmapesäke ja mätäpaise muutenkin.

5. Moraaliton ja/tai pihalla kuin lumiukko ollut Muusan äiti, joka on tiukoissa paikoissa terveydenhuoltoalan ammattilaisen arvovallalla vuodatetuilla lässytyksillä ihan tavallisesta nuoren perheen elämästä luultavasti onnistunut kääntämään päätöksiä Muusalle ja Sebulle suotuisiksi.

6. Sen paremmin päiväkodista kuin lastensuojelustakaan ei löytynyt ketään, jolla olisi ollut riittävästi selkärankaa luottaa vaistoonsa, nähdä kaiken sumutuksen ja selittelyn läpi ja kerta kaikkiaan toimittaa Milo turvaan hirviövanhempiensa luota.

Minä luulen, että näin pääsi tapahtumaan se, minkä ei enää koskaan pitänyt tapahtua. Milo oli täysin pelastettavissa, mutta myös yhteiskunnan koneisto petti hänet, eivät pelkästään lähimmäiset.
1. En usko, että äiti on tehnyt kehon jälkiä.

2. Tuskin on psykopaatti vaan uhri itsekin.

3. Eivät ole takertuvia, päinvastoin, eivät luota keneenkään.

4. Valitettavasti uskon että resurssipula vaivaa joka paikassa.

5. Muusan äidillä ei ole ollut minkäänlaista terveydenhuoltoalan ammattilaisen arvovaltaa. Hänhän valmistui lähäriksi vasta alkuvuonna 2023.

6. Resurssit. Tälläkin hetkellä ainakin tuhansia lapsia kaltoinkohdellaan. Ketä sinä äänestit?
Allekirjoitan.
Muusa on nuori äiti, joka on aivan kädetön ollut tässä. Unelmien prinssi ei ollutkaan Unelmien prinssi, vaan nisti,joka kiusaa lasta. Muusa saa tuomion heitteille jätöstä. Se tässä on kyseessä ja useamman kerran.
Erittäin surullinen juttu tämä. Oksentaa.
Sebu ole nyt mies ja myönnä tekosi, itse teko ei ole miehen teko. Säälittävä raukkamaista tekoa ei voi millään puolustaa. Yök!

Päästäkää se Muusa äiti käymään vapaalla. Milo ansaitsee tulla haudatuksi!
Muusa luulee pääsevänsä kotiin, jotta voi lapsen haudata. Kertoo tuosta Miisan ymmärryksestä!
.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1824
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

KalleKoolla kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 7:02 pm 1. En usko, että äiti on tehnyt kehon jälkiä.

2. Tuskin on psykopaatti vaan uhri itsekin.

3. Eivät ole takertuvia, päinvastoin, eivät luota keneenkään.

4. Valitettavasti uskon että resurssipula vaivaa joka paikassa.

5. Muusan äidillä ei ole ollut minkäänlaista terveydenhuoltoalan ammattilaisen arvovaltaa. Hänhän valmistui lähäriksi vasta alkuvuonna 2023.

6. Resurssit. Tälläkin hetkellä ainakin tuhansia lapsia kaltoinkohdellaan. Ketä sinä äänestit?
1. Siinähän olet uskomatta. Tarinat Muusan käytöksestä Miloa kohtaan ihan julkisillakin paikoilla eivät kyllä uskomuksiasi tue.

2. Jos se näyttää psykopaatilta, kuulostaa psykopaatilta ja käyttäytyy kuin psykopaatti, se todennäköisesti on psykopaatti. Lue nyt aikasi kuluksi vaikka ne Muusan viestit Sebulle. Ensimmäinen ja oikeastaan ainoa huolenaihe pojan rääkkäämiseen liittyen olivat ongelmat, joita siitä seurasi hänelle itselleen. Ei pojan hyvinvointi.

3. Olet ihan yksiselitteisesti väärässä. Pienet lapset on ihan evoluutio ohjelmoinut takertumaan ja turvautumaan vanhempiinsa ja etenkin äitiinsä vaikka nämä olisivat minkälaisia hirviöitä, koska ei lapsella muutakaan turvaa ole. Kaltoinkohdellut lapset kaipaavat äidiltään esimerkiksi turvallista sylissä oloa niin valtavasti, että silloin kun he sitä saavat, he roikkuvat sylissä kuin takiaiset. Vanhempana tulee sitten syrjäänvetäytymistä ja itsetuhoista käytöstä, mutta ei vielä 4-vuotiaana.

5. Valmistunut alkuvuonna 2023. Ollut siis lähäri monta kuukautta ennen Milon kuolemaa juuri niinä aikoina, kun pojan kokema väkivalta on ilmeisesti alkanut eskaloitua ihan kunnolla, ja kun näitä sijoittamisia ja takaisin palauttamisia on tehty.

6. Helvettiäkö se sinulle kuuluu, ketä minä äänestin, ja miten se tähän liittyy? Oli meitä kaltoinkohdeltuja lapsia jo vuosikymmeniä sitten, kun resurssien olisi muka pitänyt olla kunnossa, mutta ei meidän hyväksemme silloinkaan välttämättä yhtään mitään tehty, jos "vanhemmat" osasivat vedellä oikeista naruista. Sen takia tämä tapaus niin suuria raivon tunteita herättääkin, kun oma lapsuus ei ihan hirveästi Milon kokemuksista poikennut. Höyrymoppeja ei kyllä oltu silloin vielä keksittykään.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Kuulemisensa aikana äiti kiisti, että pojalle olisi koskaan tehty väkivaltaa. Hänen mukaansa poika oli saatettu joskus nostaa sängystä hieman kovakouraisesti, mutta varsinaista väkivaltaa ei hänen mukaansa lapselle koskaan tehty.

Syyttäjä kyseli naiselta, miksi tämä oli kesäkuun 7. päivä ripittänyt isäpuolta tekstiviesteissä muun muassa pojan satuttamisesta ja "kiduttamisesta", kun äiti on poissa.

– Olen kärkäs, mutta en ole tarkoittanut sitä niin kirjaimellisesti, että hän satuttaa poikaa aina kun olen poissa, nainen vastasi.

Äidin kertomuksen mukaan hän ei huomannut, että poika oli saanut tappavat palovammat ollessaan isäpuolen hoidossa. Äidin mukaan poika ei ilmaissut kipua millään tavalla.

Syyttäjä ihmetteli tätä, sillä nainen oli itse ottanut päivän aikana pojasta valokuvia, joissa pojan kasvojen palovammojen turvotus oli kasvanut "melkoisesti".

Naisen mukaan hän ajatteli vammojen liittyvän sienellä hankaamiseen ja suunnitteli lapsen viemistä lääkäriin, jos vammat vielä pahenisivat.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/4-v ... #gs.4z0w3x

Ämmä joka kuvailee puhelimellaan lapsen vammoja ei ole niistä tietämätön vaan täysin tietoinen. "Huvittavaa" että selittelee miten veisi lapsen sairaalaan jos vammat pahenee muttei soita ees hätänumeroon kun ne vammat pahemmat ja lapsi eloton. Johonkin hän kyllä soittaa ja se soitto menee - ylläripylläri- mummolle!
Miki77
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

Päihdeongelmainen, kuten nämä kaksi ovat, on aina narsistinen, itsekäs, muista piittaamaton. Omat himot ja tarpeet ovat näiden ihmisten primus motor ja kaikki muu saa väistyä niiden tieltä, mukaanlukien omat lapset. Huomiota vaativa lapsi ei tässä yhtälössä ole kuin tiellä, rasite. Itseensä ja nurkkaan vetäytyvällä lapsella voi olla jonkinlainen mahdollisuus selvitä tällaisessa kuviossa, surullista kyllä tässä tapauksessa lasta ei saatu ajoissa irti myrkyllisestä perheestään.
työn sankari
Sabrina Duncan
Viestit: 378
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja työn sankari »

kriminalisti kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 7:14 pm Paskasäkki väittää palovammojen tulleen suihkusta.
Määräysten mukaan hanasta saa tulla maksimissaan 65 asteista vettä.
Tähän ei pysty vaikuttamaan asukas, vaan kuumemman veden saanti vaatisi pääsyä lämmönjakohuoneeseen ja osaamista laitteiston säätöjen muuttamiseen.

65 asteinen vesi sattuu saatanasti, mutta ei liene riitä aiheuttamaan noin vakavia vammoja.
Plus, että vammat ovat olleet liian tarkkarajaisia suihkulla aiheutetuiksi=pilleriville puhuu täyttä paskaa vammojen syntymisestä.
No, kyllä sieltä hanasta tulee vaikka kiehuvaa vettä jos termari menee varaajasta rikki, näin on itselle käynyt rivitalossa. Tässähän taisi olla kyse kerrostalosta missä ei omaa varaajaa ole, eikä sillä että tuota tarinaa kukaan muutenkaan uskoisi.
Neonataali
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 7:34 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Neonataali »

NorppaS kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 6:59 pm
Sun40 kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 3:43 pm
Anti-Bini Laden kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 3:13 pm Uskaltaisin veikata, että kyseisessä tapauksessa ei asuntoon ole haluttu ”pyörimään” perheohjaajia yms, koska sehän olisi haitannut ”isäpuolen” huumeiden myyntiä sekä käyttöä.
Sekä sairaita kidutuksen luonteisia lapsen kasvatus tapoja, jotka olisi tullut tällä tavalla ilmi. Ja asuntokin olisi jouduttu siivoamaan ja pitämään siistinä, ettei mitään olisi paljastunut. Niin surulliselta, kun se kuulostaakin.
Tämä voi olla. Toki jos on pätevä ja luja sossu niin hän voi velvoittaa perheen ottamaan vastaan perhetyötä, toisessa vaakakupissa sitten jotain radikaalimpaa vaihtoehtoa.
Toki tässä tapauksessa olisi pitänyt olla vaihtoehtona vain ja ainoastaan kiireellinen huostaanotto.
Ei tarvitse olla "luja sossu". Jos perhetyö määrätään lastensuojelun tukitoimena, se on pakko ottaa vastaan tai sitten lapsi sijoitetaan. Eli tällaista päätöstä ei silloin ole lastensuojelussa tehty, tässä nähdään sen seuraukset.
Lastensuojelusta ei pystytä ”määräämään” mitään tukitoimia, koska avohuollon tukitoimet ovat aina vapaaehtoisia. Avohuollon tukitoimista kieltäytyminen ei myöskään ole laillinen peruste lapsen sijoitukselle. Se on kyllä yksi kolmesta perusteesta, joiden tulee täyttyä samanaikaisesti.
Vastaa Viestiin