Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

catlover kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 12:06 pm Siis uskokaa nyt hyvät ihmiset, että Apteekista ei saa enempää Kela korvattavia lääkkeitä kuin max 3 kuukautta kerrallaan vaikka olisi miten sairas. Tiedän kun mies 2 kertaa sydänkohtauksen saaneena jatkuva lääkitys.
Juuri niin

Kerralla korvattavaksi lääkemääräksi on sairausvakuutuslaissa säädetty enintään 3 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä. Jos kyseessä on niin sanottu kallis lääke, kerralla korvattavaksi lääkemääräksi on sairausvakuutuslaissa säädetty enintään 1 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä.
Välinpitämättömyys on valinta.
Neonataali
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Kesä 14, 2023 7:34 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Neonataali »

Helunaa kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 10:24 am
A Better Tomorrow kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 10:05 am
Helunaa kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 9:36 am Pidetäänhän huoli jookos, että tämä asia ei unohdu edes tuomioiden julkistamisen jälkeen ja mahdollisen hovioikeuden jälkeen?

Vilja Eerikan tapaus "unohtui" kun aikaa kului kunnes taas tuli tällainen kamala kidutuskuolema lapselle. Taistellaan tän asian puolesta, ettei tulis enää yhtäkään näin järkyttävää kohtaloa kenellekään pienelle ihmisen alulle 🥺
Just näin! Olen tässä kirjoitellut päättäjille ja ollut yhteydessä mediaan, että nostaisivat vielä enemmän lastensuojelun aihetta esille. Tätä täytyy jatkaa tulevaisuudessakin. Ja tietysti se kaikki, mitä voidaan yksilöinä tehdä arjessa.
Mie kanssa tutulle kansanedustajalle laitoin viestii. Mut kuulemma on tulossa lastensuojeluun lakimuutoksia ja rikoslakia haluaisi oikeusministeri muuttaa kovemmaksi.
On surullisen helppo sanoa, että ”tulossa lakimuutoksia” kun ihmiset ei näitä jaksa tarkistaa. Onhan sekin tietty lastensuojelulain uudistus, kun jälkihuollon ikärajaa laskettiin vuoden alusta kahdella vuodella.. Muut tällä hetkellä kaavaillut lastensuojelulain uudistukset onkin sitten ihan vaan pilkun paikan viilailua, eli teknisiä korjauksia sanamuotoihin sote-uudistuksen jäljiltä. Tämä selviää hallituksen esityksestä 56/2023.
Avatar
taotao
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Maalis 24, 2016 12:59 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja taotao »

Lastensuojeluun voi tulla vaikka minkälaisia lakimuutoksia, mutta hyvinvointialueet eivät niitä noudata. Tai eivät pysty noudattamaan. Ei ole rahaa, ei ole resursseja, ei ole työntekijöitä. Joten se siitä.
Vlad
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 1:00 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Vlad »

Oxyt ovat N-lääkkeitä, joita ei saa apteekista kerralla ulos, kuin 1-4 viikon tarvetta vastaavan määrän ja reseptien ennenaikaisia uusimisyrityksiä seurataan tarkasti.
-suokuokkajajussi
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Su Tammi 30, 2011 1:02 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja -suokuokkajajussi »

K9Wifey kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 11:04 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 10:43 am No ei tunnu tietävän. Kysyit roppakaupalla. Vastasin roppakaupalla. Jos tarpeeksi viisastelee niin niillä on ero.
Kyllä niitä voidaan määrätä useamman kuukauden ajaksi.
No voidaanhan niitä määrätä toki, mut ainakin itsellä se, et kolmiolääkkeitä saa apteekista kerralla vain kk annoksen... Ja sekin tietty eri juddu, et onko pakkauksessa 10 x 10 liuskaa vai 30 tablettia.

Tuo oxy on mulle (onneksi) ihan tuntematon _lääke_ mut jos vaikka tuosta 10 liuskan pakkauksesta pari katoaa nii huomaisko sitä ees. Tai jos tää Mjyysä on ollut niin 'avulias, et 'mie voin mummukka irroittaa sulle nuo kapselit valmiiksi purkkiin' (jos ovat listassa)... Ja korvaa sit jollain samannäköisellä 'kalkkitabulla'. Tai tietysti pro osaa asettaa korvaavat lääkkeet siihen listaan nii, ettei sitä foliorikkoa edes huomaa.
Eikös nuo oxyt oo esim. syöpäkivun hoitoon? Valistakaa meitä, ketkä tiedätte paremmin. Ne ovat kuitenkin pääroolissa siinä toisessa syytteessä.

Ja hyvä huomio tuo.tukahdutus/'en oo muuta antanu'/oxyt.
Oxyt on kovan kivun hoitoon. Esim. lääkäri määrää oxynorm 5 mg x 4 tarvittaessa. Saat kk annoksen apteekista purkissa. Mummo käyttää päivässä 5 mg x 1-2 päivässä, siitähän jää ylimääräistä, kun ei tarvise enempää. Mummo voi kuitenkin hakea apteekista lisää kk päästä, vaikka entisiä olisi jäljellä tai ei ole. Kun määrätään tarvittaessa, niin ei tarvitse koko annosta syödä päivään, ellei tarvitse. Eli oxyja saa paketeissa/liuskoissa tai purkissa.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 547
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Babehen kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 9:56 am Mietin myös että voiko olla että isäpuoli on ollut niin sekasin ettei oikeesti muista mitä lapselle teki :x
Ehkä? Lisättynä shokkiin, vaikkakin moni varmaan väittäisi, ettei tuollainen kiduttaja voi shokkia tuntea. Kertomuksethan eivät kuitenkaan ole kovin johdonmukaisia.

Päihteistä (kooste oikeudenkäynnistä):

Äidin mukaan isäpuoli näytti kuitenkin aamulla täysin toimintakykyiseltä, kun äiti itse lähti asioille ja jätti poikansa isäpuolen hoitoon. Isäpuoli saapui kotiin, äidin mukaan hän ei vaikuttanut päihtyneeltä. Toisaalta mainitaan että mies oli aineiden vaikutuksen alaisena. Lakimiehen mukaan äiti ei tiennyt isäpuolen olevan aineissa, mutta äiti myöntää että isäpuoli on ollut joskus "tarpeettoman kovakourainen" lasta kohtaan.

Syyttäjä nosti esille isäpuolen veren huumausainepitoisuudet. Miehen verestä löytyi erilaisia huumaavia aineita tapahtumien jälkeen. - Aika tillintallin on täytynyt olla aamusta, syyttäjä kertoo.

Äidin verikokeissa ei ollut viitteitä päihteidenkäytöstä.

Suihkussa käynnistä (kooste oikeudenkäynnistä):

Isäpuoli myöntää käyttäneensä kuumaa vettä lapseen, mutta kiistää, että tämä olisi aiheuttanut lapsen kuoleman. Äidin puolustus kertoo, että isäpuoli on kertonut pesseensä lasta karhealla rätillä tai pesusienellä.
- Näyttää kyllä aika kauheen rajulta toi naama, oli äiti kirjoittanut isäpuolelle saadessaan tiedon väitetystä suihkussakäynnistä.

Syyttäjä kertoo myös isäpuolen eriävän kertomuksen jäljistä. Isäpuoli on kertonut esim. liian kuumasta suihkusta ja hankaamisesta. Hätäpuhelussa isäpuoli puhui heti palovammoista, vaikka myöhemmin kiisti tienneensä niiden olevan palovammoja.
(Rekonstruktio:) Poliisit ja isäpuoli ovat paikalla perheen asunnossa ja isäpuoli käy läpi tapahtumat. Isäpuoli kertoo pesseensä lasta noin parin minuutin ajan, jonka jälkeen hän kuivasi lapsen.... Suihkun lopussa huomasin, että sillä naama vähän punoitti, isäpuoli kertaa.

Syyttäjä: – Tässä (rekonstruktiossa) ei myöskään mainita mitään hankaamisesta, syyttäjä huomioi. Yksi isäpuolen puolustuksen kertomuksista on, että kasvojen jäljet ovat aiheutuneet pesusienellä hankaamisesta. Isäpuoli ei mainitse videolla, että olisi hangannut lasta naamasta.

Äidin mukaan lapsi ei kertonut muusta kuin siitä, että "isi" käytti suihkussa. Syyttäjä kertaa, että lapsen kasvojen punotus/turvotus on pahentunut äidin kuvien ottamisen välillä "silminnähden". Äiti myöntää huomanneensa sen, mutta on luullut että kyse on lapsen kasvojen hankaamisesta johtuneista jäljistä. Isäpuoli on kertonut, että on pessyt lapsen kakkavahingon vuoksi.

Syyttäjä kysyy, vilkaisiko äiti takapuolen kuntoa, kun naama oli niin punainen. – Kyllä mä vaipan jossain vaiheessa vaihdoin. (pohdintani: miten vaipan vaihdon yhteydessä ei huomata palovammoja?)

Syyttäjä kysyy äidiltä palovammoista. – Sain tietää, että kyse on palovammoista sinä aamuna, kun lapsi löytyi kuolleena. (ja edelleen:) Äidin mukaan hän ei tiennyt lapsen vammojen olevan palovammoja ennen kuin 8. kesäkuuta aamulla, kun lapsi löytyi sängystään kuolleena. Äiti oli kuitenkin laittanut kylmäkääröjä lapsen vammoihin. Esitutkinnassa hän kertoi, että ajatteli kylmän auttavan, jos lapseen vaikka sattuu. Aiemmin äiti kertoi oikeudessa käyttäneensä kylmäkääröjä kuumeen laskemiseksi.

Syyttäjä kysyy äidiltä, valittiko lapsi kipua missään vaiheessa päiviä ennen palovammojen aiheutumista. Lapsen sisäiset vammat ovat ainakin osin syntyneet jo aiemmin, kertoo oikeudenkäynti. – Ei, kertoi äiti.
Ja edelleen, poliisi on tutkinut äidin puhelimen. Äiti etsinyt tietoa muun muassa mustelmien paranemisesta, ihotulehduksista, lapsen unilääkkeistä ja univaikeukseista. Syyttäjä summaa tähän, että lapsi on saattanut kärsiä kivuista. Toisaalta, äidin puolustus on vedonnut siihen, että äiti ei ole ymmärtänyt hakea lapselle apua, jos lapsi ei ole kipuaan kertonut.

Syyttäjä kysyy, miltä lapsen vammat näyttivät torstaiaamuna 8. kesäkuuta. Äidin mielestä lapsen mustelmat olivat lisääntyneet seuraavasta aamusta etenkin otsassa. (oma huomautukseni - mitä lapselle on tehty tuona aikana?)

Mopista on myös väännetty, onko sitä verrattu palovammoihin. Tässä syyttäjän pohdintoja:

Kotietsinnässä poliisi löysi höyrymopin. Esitutkinnassa moppia on kohdistettu nuken päälle ja tarkkarajaiset palovammat sopivat moppiin. Tutkijat ovat siis tarkastelleen, millaisen jäljen tai pinta-alan moppi jättää ihoon. Mopin vartta ei oltu tutkittu ja ehkä se onkin turhaa, kun siitä voi löytyä kenen tahansa dna:ta.
catlover
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja catlover »



Ai että onko isäpuli ollut sekaisin illalla? Kuunnelkaa puhelu häkeen, ihan sekaisin vielä aamullakin! Kuka vitun äiti menee nukkumaan ja jättää lapsesta huolehtimisen tollaselle huume hörhölle? Kysyn vaan!

Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
catlover
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja catlover »

Jos joku satuttais mun lasta niin se olis helvetti irti!
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

catlover kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 11:21 am
Lääkkeitä saa max 3 kuukauden annoksen kerrallaan ja uusia lääkkeitä saa jos kotona 1 kuukauden annos. Aikaisemmin ei saa Apteekista!
PKV lääkkeissä todellakin on seuranta, mutta näissä on tehty poikkeuksiakin. Olen itse hakenut useamman kuukauden erän. Toki kyseessä asiakas, jolla ei epäilty mitään olevan. Tämän jälkeen tuli tarkennus lääkkeisiin ja saa juuri noin kuin kerroit tässä.
Sarjo
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2021 3:14 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sarjo »

-suokuokkajajussi kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 12:20 pm
K9Wifey kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 11:04 am
sivusta_seuraaja kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 10:43 am No ei tunnu tietävän. Kysyit roppakaupalla. Vastasin roppakaupalla. Jos tarpeeksi viisastelee niin niillä on ero.
Kyllä niitä voidaan määrätä useamman kuukauden ajaksi.
No voidaanhan niitä määrätä toki, mut ainakin itsellä se, et kolmiolääkkeitä saa apteekista kerralla vain kk annoksen... Ja sekin tietty eri juddu, et onko pakkauksessa 10 x 10 liuskaa vai 30 tablettia.

Tuo oxy on mulle (onneksi) ihan tuntematon _lääke_ mut jos vaikka tuosta 10 liuskan pakkauksesta pari katoaa nii huomaisko sitä ees. Tai jos tää Mjyysä on ollut niin 'avulias, et 'mie voin mummukka irroittaa sulle nuo kapselit valmiiksi purkkiin' (jos ovat listassa)... Ja korvaa sit jollain samannäköisellä 'kalkkitabulla'. Tai tietysti pro osaa asettaa korvaavat lääkkeet siihen listaan nii, ettei sitä foliorikkoa edes huomaa.
Eikös nuo oxyt oo esim. syöpäkivun hoitoon? Valistakaa meitä, ketkä tiedätte paremmin. Ne ovat kuitenkin pääroolissa siinä toisessa syytteessä.

Ja hyvä huomio tuo.tukahdutus/'en oo muuta antanu'/oxyt.
Oxyt on kovan kivun hoitoon. Esim. lääkäri määrää oxynorm 5 mg x 4 tarvittaessa. Saat kk annoksen apteekista purkissa. Mummo käyttää päivässä 5 mg x 1-2 päivässä, siitähän jää ylimääräistä, kun ei tarvise enempää. Mummo voi kuitenkin hakea apteekista lisää kk päästä, vaikka entisiä olisi jäljellä tai ei ole. Kun määrätään tarvittaessa, niin ei tarvitse koko annosta syödä päivään, ellei tarvitse. Eli oxyja saa paketeissa/liuskoissa tai purkissa.
Okei, mä yleensä haen lisää vasta kun on loppumassa.

Oletettu veli kertoi, että mummo oli kaatunut ja pyörätuolissa. Ehkä siihen on saanut kipulääkettä?
-suokuokkajajussi
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Su Tammi 30, 2011 1:02 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja -suokuokkajajussi »


Niin varmaan moni muukin tekee.
Ehkä, mutta mummo ei itse ainakaan ole pyörätuolilla mennyt apteekkiin.
catlover
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja catlover »

↑↑

Varmaankin juuri kipuihinsa kaatunut jos näin oli. Muusa auttanut mummoa pöllimällä lääkkeet!
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1415
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Sarjo kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 9:46 am
Jospa se ihana ja avulias Muusa on laittanut mummon pilleripurkkiin jotain jokseenkin saman näköisiä pillereitä tilalle. Tiedä vaikka on itse "huolehtivaisena ja auttavaisena" antanut tabut mummon kouraan ja käskenyt nielemään. Mummo vaan sitten ihmetellyt, kun ei lääkkeet auta kipuihin ollenkaan... Mutta on nää ruokottomia saastoja, että mummokin saa kitua varmaankin kovissa tuskissaan, kunhan itse vain saa oman päänsä sekaisin ja helpotettua sitä omaa "ahdistusta"...
catlover
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja catlover »

JohanPomppas kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 1:13 pm
Sarjo kirjoitti: Ke Helmi 21, 2024 9:46 am
Jospa se ihana ja avulias Muusa on laittanut mummon pilleripurkkiin jotain jokseenkin saman näköisiä pillereitä tilalle. Tiedä vaikka on itse "huolehtivaisena ja auttavaisena" antanut tabut mummon kouraan ja käskenyt nielemään. Mummo vaan sitten ihmetellyt, kun ei lääkkeet auta kipuihin ollenkaan... Mutta on nää ruokottomia saastoja, että mummokin saa kitua varmaankin kovissa tuskissaan, kunhan itse vain saa oman päänsä sekaisin ja helpotettua sitä omaa "ahdistusta"...
Juuri näin! Sebu käskeny pölliä lääkkeet kauppahinta tullut jo aikaisemmin esille eli kuulemma 40 euroa nappi!
catlover
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: La Helmi 17, 2024 11:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja catlover »



Sillä rahalla sitten haettu mitä lie omaan tarpeeseen tarvittu, metaa tai muuta mutta ihan kiva ale prossa kumminkin!
Vastaa Viestiin