Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2419
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Saag@ kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 2:47 pm Maxgyverille pari sanaa kaikella hyväntahtoisuudella:

Teidän perheestä on piirtynyt melko selkeä kuva. Te pidätte toistenne puolta ja pidätte yhteyttä. Rakkauttakin varmasti on perheenjäseniä kohtaan. Mutta kaikki tuo hyvä, mikä teillä on, ei välttämättä kuitenkaan ole "riittävää huolenpitoa". Teidän taustanne on mikä on. Taisit sen itse kuulustelussa sanoittaa, että kaikillehan teille kalja maistuu. Et ehkä itse edes ymmärrä perheenne haasteita tai heikkouksia. Siksi siis tosiaan haluaisin sanoa pari pointtia siltä varalta, että saat jonain päivänä omia lapsia.

- Hyvässä lapsiperheessä päivän ainoa lämmin ateria ei valmistu puolilta öin.
- Hyvässä lapsiperheessä lapsen huone ei ole täynnä paskaa, likaisia vaippoja, verta seinillä, patja täynnä paskaa ja kusta (virtsan haju Muusan kuulustelusta, uloste ensihoitajien kertomana). Lapsilla on sängyssään (puhdas) lakana, peitossa pussilakana.
- Hyvässä lapsiperheessä keskiviikkoiltana ei tarvita casea kaljaa juuri myyntiajan sulkeutuessa. Ei vaikka toinen vanhempi olisi selvin päin. Sä voit kyseenalaistaa tämän ihan niin paljon kuin haluat, mutta Piitun kuulustelusta paistaa kyllä läpi se kaljanmaistumisen puolustelu. Kuinka hän olisi ottanut vain sitten, jos saa lapselle hoitajan. Hyvässä perheessä voitaisiin ostaa muutama olut lauantain saunaa varten. Monessa hyvässä lapsiperheessä ollaan myös sitä mieltä, että lapsen ei kuulu nähdä vanhempiensa alkoholinkäyttöä ollenkaan. Edes sen saunakaljan verran.
- Hyvässä perheessä ei viestitellä omien lääkkeiden myynnistä, eikä siitä, että subua pitäisi ostaa. Ja nämähän siis ovat Muusan sanomia, ei edes Sebun.
- Hyvään lapsiperhearkeen ei kuulu huumeet - ollenkaan - missään muodossa, ei siis bilekäytössä sen enempää kuin päivittäisessä sekaisinolossakaan.
- Hyvä äiti ei anna oman lapsensa kodissa tapahtua huumekauppaa, eikä jätä lastaan hoitoon miehelle, joka on valvonut vuorokauden narkaten.
- Hyvässä perheessä 4-vuotias ei jää kotiin yksin. Koskaan. Missään tilanteessa. Eikä varsinkaan tyyliin: "en ehtinyt edes omaan huoneeseen laittamaan", josta käy ilmi, että kerta ei ole ainutkertainen.
- Hyvässä lapsiperheessä äiti ei nuku, jos lapsi on vakavasti sairas.
- Hyvässä lapsiperheessä äiti ei googleta, voiko lapselle antaa unilääkettä. EI VOI.
- Hyvässä lapsiperheessä äiti ei peittele omia vastuuttomuuksiaan lastensuojelun pelossa, vaan vie lapsen lääkäriin, jos se sitä tarvitsee. Rakkaus lapseen ja vastuuntunto lapsen hyvinvoinnista tulee ensimmäisenä. Vasta sen jälkeen kaikki muu.
- Hyvässä lapsiperheessä äiti ei viestittele isäpuolelle kiduttamisesta, lapsen pelosta ja siitä, että päiväkodin takia uusia jälkiä ei saa tulla. Tällaisessa tilanteessa hyvä äiti olisi jo vienyt lapsensa turvaan. Pelkästä epäilystäkin. Sinä pidät tätä todisteena Muusan hyväntahtoisuudesta ja rakkaudesta lapseen, minä pidän tätä todisteena Muusan kyvyttömyydestä hyvään äitiyteen.
- Hyvässä lapsiperheessä lapsi ei pelkää ketään perheenjäsentä.
- Ja vielä viimeinen. Ei, lapselle ei todellakaan tarvitse huutaa, se ei ole mitenkään tarpeellista tai olennaista lapsen kasvatuksen kannalta. Ei ole niin, että se olisi jotenkin kaikissa perheissä normaalitilanne, jota pitää ymmärtää. Tässä en sano, että yksin huutaminen tekisi vanhemmista kelvottomia tai huonoja, jos asia jälkeenpäin lapsen kanssa käsitellään ilman, että hänelle jää pelkotiloja, mutta ei se mikään välttämätön asia ole lapsenkasvatuksessa. Eli jos ihmiset ovat kauhistuneita siitä, että Muusa huutaa lapselleen, niin se ei ole mitään kukkahattuilua, vaan ihan aitoa lapsen puolustamista ja hyvää vanhemmuutta.

Kaiken tämän puolustelu kertoo siitä, miten rajoittunut näkökulmasi on ja siitä, miten paljon rakenteellista ongelmaa teidän perheessä on ja on ollut ja siksi saat paljon vihaisia vastauksia.
Amen! Tuossa näkyy hyvin ne monisukupolviset ongelmat, joiden vuoksi kaikki ovat tottuneet epänormaaliin, ja alkaneet pitää sitä normaalina.

Jos Milon kohtalo ei olisi ollut tämä kuin oli, niin hän olisi siirtänyt aikuiseksi kasvettuaan tuota samaa sairasta perintöä omille lapsilleen.
Ahmi
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2021 10:26 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ahmi »

Cadi John kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 2:19 pm
Ahmi kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 1:58 pm Kiinnostaisi tietää mitä muusan poistetuissa viesteissä luki kun siskonsa kerennyt lukea ne kuusi tuntia lähettämisen jälkeen ja vasta myöhemmin poistettu. Tulee mieleen, että poistaminen on tapahtunut kuoleman jälkeen. Tämä ja sukulaisille lähetetyt snap viestit suihkutuksesta kuulemisen jälkeen saa epäilemään, että sukulaisilla on jotain tietoa enemmän kuin annetaan ymmärtää. Tai ainakin tällä lähimmällä siskolla sekä äidillä.
Siinä sovelluksessa on asetus milloin ne on ajastettu poistamaan kun kaikki ovat viestin lukeneet. Luulisi et tänä päivänä ne saadaan esiin jos tutkinnan kannalta oleellista.
Jos olisi ajastettu niin muutkin siskolle lähetetyt viestit olisi poistettu, mutta nyt on ainoastaan kahdelle käynyt niin. Samoin pauttiarallaalle lähetty pari poistettua viestiä. Onko lie kukaan miettinyt, että miksi pauttiarallaa on kirjautunut Google tililleen yöllä 8.6 ja 2fa on lähettänyt varmistuskoodin puhelimeen. Saa epäilemään, että on älynnyt poistaa kaiken historian GPS tiedot, viestit ja selaushistorian.
Miss Fisher
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 9:31 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Miss Fisher »

vipeltäjä kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 10:17 am Tästä puhuttu aikaisemmin eli kello 1:18 on laitettu jollekin viestiä Muusan kännykästä et katso whatsapp t:Sebu. Kumpikaan ei tunnusta et tätä viestiä ois laittanut. Ensin numeroon on koitettu soittaa.

Katsokaa Muusan ja Sebun viestittelyä 1:03 - 1:06 jossa Muusa lopuks laittaa et menee nukkumaan, jos tänne tuut niin älä sit metelöi. Tämä tieto näkyy vain Sebun puhelimen tiedoissa. Muusa poistanut nämä viestit? Miten tämä mennyt ohi? Sebu tullut vasta yöllä kotiin, niin tämähän kumoaa kaiken aikaisemman sepityksen heidän illasta.

Ja mitä tulee Muusan pidätyskuviin, niin oikealla puolella kylkeä selvät raapimajäljet. Onko jopa Muusa se päätekijä?
S on WhatsAppissa laittanut tällä tyypille viestejä, rahaa on yrittänyt ruinata (niin kuin kaikilta muiltakin). S on ollut 7.-8.6. yön Telegramissa tekemässä huumekauppoja ja yrittänyt saada jengiä liikkumaan Rantakylään eli on viestien perusteella kyllä itse ollut kotona.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 911
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Ahmi kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 2:58 pm Paitsi jos se onkin ollut muusa pauttiarallaan tunnuksilla jatkamassa huumekauppaa.
Totta muuten. Mistäs sen tietää, kuka tota kauppaa faktisesti on käynyt. Jos pauttiarallaa lähetetty hoitamaan biznezsexiä - koska fakta on se, että moppimyysseli hallinnoi nettiä siinä dunkussa luukussa. Se on monesti tullut todistettua.

Viddu ku olis ollu jtn cat camia siinä huushollissa, taltioivaa sellaista. Siis monellahan on.

Kissat se iso* vissii vei kaljakeissille. Montahan kissaa? Vissiin kaksi. Mitähän ne söi?
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Tyttö Bodomilta
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: La Kesä 10, 2023 9:58 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Tyttö Bodomilta »

Ok kiitos kisujen tiedoista
Tuskin nekään ovat säästyneet huonolta karmalta kämpässä ollessaan.Ne tosin alkavat nopeastikin pysymään piiloissaan jos on kohdeltu huonosti.
Niiden tasapainoiseen ruokkimiseen en usko.
Toivottavasti niitä ei palauteta Muusalle😡
Eikä varmaan palautetakaan jos on käytetty lääkärissä ja jos on jotain löydetty.
Toivottavasti toi Muusa ei hanki yhtään elävää hoidettavaa ikinä enää.
Onneksi sillä on ehkäisy.
tiwi
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Marras 03, 2014 7:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja tiwi »

Kahlasin tuon etpn läpi ja pari asiaa jäi mietityttämään.
1) keittiön pöydällä olevat uunipellit ja kumpikaan epäillyisyä ei muista tehneensä ko. ruokaa. Pellistä saisi myös Vn muotoiset palovammat.
2) kuolinsyylausunnon mukaan kun pelkät palovammat tai sisäelinvauriot ei selitä kuolemaa vaan oli se lause että ”olisiko tukahdutettu”, niin ihmettelen miksei tätä nostettu enempää kuulusteluissa esiin, koska itselle tuli se ajatus että tuon mukaan jonkun on selkeästi pitänyt Milo tappaa, eli hän ei ole menehtynyt palovammoihin ja ns piittaamattomuuden seurauksena.
Ahmi
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2021 10:26 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Ahmi »

sivusta_seuraaja kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:02 pm milo8.png Sä oot niin vitun ylpee...
Oliko tässä tieto tekosista? Naaman pesusta ja palovammoista. Ajallisesti OLI! :x :x
Tulee kieltämättä kuva, että on kyllä tiennyt mitä on tekemässä/tullut tehtyä, muttei älynnyt sekopäissään siitä koituvia seurauksia. En itsekään ole tiennyt palovammoista näin paljoa ennen tätä tapausta, joten on voinut luulla, ettei palovammat nyt niin vaarallisia ole. Olivat sitten kuitenkin.
Taavi
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2020 10:21 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Taavi »

^^Jos kissat kävivät yöllisistä ruoanlaittosessioista jääneet jämät syömässä liedeltä. Kakkaa kun kuitenkin tuottaneet.
Plan B
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 10:34 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Plan B »

Kaiken tämän järkyttävyyden lisäksi vielä nuo kissaparat!!! Kissa on siisti eläin ja hiekkis pitäisi tyhjentää ainakin kerran päivässä, raikasta vettä pitäisi olla useammassa juomakupissa jne. Kuka luovuttaa eläimiä tällaisille narkkipaskoille kysyn vaan!

Ja kissatko nyt sen kaljankittaajasiskon luona? Nyt on Joensuun eläinsuojeluyhdistykselle tarkastuksen paikka. Koskahan maahamme saataisiin eläintenpitolupa käyttöön?
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

Tyttö Bodomilta kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:17 pm Onneksi sillä on ehkäisy.
Kenellä on ehkäisy? Muusallak0 ? ja faktatietoako?
sivusta_seuraaja
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ti Kesä 19, 2012 11:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja sivusta_seuraaja »

Plan B kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:24 pm

Ja kissatko nyt sen kaljankittaajasiskon luona? Nyt on Joensuun eläinsuojeluyhdistykselle tarkastuksen paikka. Koskahan maahamme saataisiin eläintenpitolupa käyttöön?
Onko jotain ajatusta, ettei osaa kissoja hoitaa? Kaljan juominen kun ei ole syy eläintenpitokieltoon :mrgreen: :roll:
Miss Fisher
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Helmi 21, 2024 9:31 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Miss Fisher »

Haisunäätä kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 10:49 am Täällä nyt mennyt kyllä puurot ja vellit sekaisin.
Asioissa jotka ei liity millään tavalla murhaan eikä edes huonoon vanhemmuuteen.
Kirjoitatte että verhot oli kiinni joka huonessa , ja se kertoo päihdeperheestä, oli kesä kun tuo murha tapahtui ja silloin auringonkin takia on verhot kiinni aika usealla , ja jopa päivin ja öin. Plus lapsihan löydettiin aamulla , eikös öisin aika monella ole verhot kiinni?
Toiseksi puhutte jos vanhemmat ei ole työelämässä niin ovat syrjäytyneitä, siis yleistys tuo jos ei ole työelämässä. Sekään ei pidä pikansa että olisi huono äiti , tai vanhempi jos on työtön, kotiäiti tai vaikka työkyvyttömyys eläkkeellä.
Asunnon sotkuisuuskaan ei kerro vanhemmuudesta. Jokaisella on joskus sekaista ja tavarat hujan hajan.
Noista kuvista ei tosiaan näe onko asunto saastainen.
Sossut näkee ihan kaikenlaista ja tuo asunto kertoo vain kuvien perusteella ,että siellä eletään. (Roskat olisi voinut kyllä kerätä makkarin lattialta) tiskivuori ei kerry jos astiat laittaa käytön jälkeen koneeseen. Muuten aika tavallisen näköinen parikymppisen asunto.
Jokainen varmaa tietää millaisia huoneita kotona asuvilla nuorilla on, astioita löytyy nuorten huoneista kuin ikeasta ja vaatteet hujan hajan.
Ainoa, mitä näen itse tossa keisissä on huumeet ja elämäntapa jotka iso syy lapsen murhaan.
Perhe jota me normaalit emme voi ymmärtää, sillä emme käytä huumeita, vaikka tuo äiti ei käyttäisi huumeita päivittäin hän elää silti päihteiden keskellä sosiaalisesti ja päihteet kuuluu tuohon arki päivään, siihen ei mahdu pienen lapsen hoito eikä mikään normaali.
Naulan kantaan! Täällä on jotenkin tosi laiskaa ja epäloogista ajattelua ja argumentointia, kaipaisin vähän laadukkaampaa keskustelua. Taitaa olla nykyajan some ja siellä öyhötys tehnyt tehtävänsä...
Sanemi74
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Pe Syys 10, 2021 5:08 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Sanemi74 »

sivusta_seuraaja kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:30 pm
Tyttö Bodomilta kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:17 pm Onneksi sillä on ehkäisy.
Kenellä on ehkäisy? Muusallak0 ? ja faktatietoako?
Oli tieto etp
Mummo 68
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: To Helmi 13, 2020 3:10 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Mummo 68 »

Tulevaa mahdollista tuomiota mietin joka ilmeisesti 11.3 tulee,niin eikös näissä joskus ole niin ,että tuomio ei ole heti lainvoimainen eli tarkoittanee ajallisesti mitä?Sitäkö mahdollista kuukauden valitusaikaa vai muuta?Sekava mietintä mutta ytimenä se,että istuvatko linnassa vasta oikeesti vasta mahdollisen hovituomion jälkeen?
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2419
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittiin ja vapautettiin

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

tiwi kirjoitti: Su Helmi 25, 2024 3:17 pm Kahlasin tuon etpn läpi ja pari asiaa jäi mietityttämään.
1) keittiön pöydällä olevat uunipellit ja kumpikaan epäillyisyä ei muista tehneensä ko. ruokaa. Pellistä saisi myös Vn muotoiset palovammat.
2) kuolinsyylausunnon mukaan kun pelkät palovammat tai sisäelinvauriot ei selitä kuolemaa vaan oli se lause että ”olisiko tukahdutettu”, niin ihmettelen miksei tätä nostettu enempää kuulusteluissa esiin, koska itselle tuli se ajatus että tuon mukaan jonkun on selkeästi pitänyt Milo tappaa, eli hän ei ole menehtynyt palovammoihin ja ns piittaamattomuuden seurauksena.
Mietin myös kohtaa 2.
Siinä lausunnossa myös kerrotaan, että tuon tyyppisten palovammojen ei olisi pitänyt olla kohtalokkaita alle 24h niiden synnystä.. ja että turvotusta voisi (harvinaista) ilmetä ilman hoitoa 24- 48h vammojen synnystä, ja se voisi olla kohtalokasta tullessaan kaulalle/ kasvoille.

Eli mihin ajankohtaan ne palovammat oikeasti syntyivät?? Turvotuksen näkymisestä vähintään 24h aiemmin. Milon huulet olivat turvoksissa vasta 7.6. 16:21 otetussa kuvassa, ja Muusa se taisi olla Milon kanssa 24h aiemmin, koska Sebu oli radalla ja kömpi kotiin vasta 7.6. aamulla 9:30 aikaan??
Vastaa Viestiin