Ah Venäjää!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Hank Voight
Javier Pena
Viestit: 1841
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 9:34 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Hank Voight »

Henkilökohtaisesti mä en ymmärrä ollenkaan, että miksi media jatkuvasti nostaa framille tuon sekopään lausuntoja. Äijähän on umpihullu, tai sitten vaan esittää umpihullua. Niin tai näin, niin hiljaiseksi se pitäisi vaientaa.
#FreePlato
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja jhou »

Taas on paksua potaskaa valtamediassa. Kaikki tietää, että Lebedev oli enintään Venäjän toiseksi korkeimman oikeuden puheenjohtaja. Tai peräti vasta kolmanneksi korkeimman, jos kellokauppias Kirill lasketaan mukaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010251483.html
Venäjän korkeimman oikeuden puheenjohtaja on kuollut

Korkeimman oikeuden pitkäaikainen puheenjohtaja Vjatšeslav Lebedev kuoli 80-vuotiaana sairauteen.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Venäjän valheet ammuttiin alas alle viidessä minuutissa YK:ssa – Puolan ulkoministerin puheen­vuoroa hehkutetaan

Puolan tuoreen ulkoministerin puheenvuoroa kehutaan ”mestarilliseksi” taidonnäytteeksi.

SIKORSKI piti puheensa perjantaina 23. helmikuuta. Näin ulkoministerin puhe kääntyy suomeksi:

Olen äimistynyt Venäjän lähettilään puheiden sävystä ja sisällöstä. Ajattelin, että olisi hyödyllistä oikoa hänen väittämiään.

Suurlähettiläs Nebenzja hän on kutsunut Ukrainaa ”lännen asiakkaaksi”. Todellisuudessa Ukraina taistelee ollakseen itsenäinen kaikista.

Hän kutsuu [valtionjohtoa] ”Kiovan rikolliseksi hallinnoksi”, vaikka Ukrainalla on demokraattisesti valittu hallitus. Hän kutsuu heitä natseiksi. No, heidän presidenttinsä on juutalainen, puolustusministeri on muslimi eikä heillä ole poliittisia vankeja.

He sanoivat, että Ukraina ryvettyy korruptiossa. [Venäläinen oppositiojohtaja] Aleksei Navalnyi dokumentoi kuinka rehellinen ja vilpitön hänen oma valtionsa oli.

Hän syytti Yhdysvaltoja uuskolonialismista. Itse asiassa Venäjä yritti tuhota Ukrainan 1800-luvulla, uudestaan bolsevikkien aikana ja tämä on heidän kolmas yrityksensä tehdä se taas.

Hän väittää, että olemme russofobian kahlitsemia. Fobia tarkoittaisi järjenvastaista pelkoa. Mutta olemme lähes joka päivä Venäjän entisen presidentin ja Putinin propagandistien ydinaseuhittelun kohteena. Sanoisin, että se ei ole järjenvastaista. Kun Venäjä laukoo uhkauksia, me uskomme heitä.

Hän sanoo, että kiellämme Venäjän kansalliset turvallisuusintressit. Se ei ole totta. Olemme alkaneet uudelleenaseistautumaan vasta, kun Venäjä aloitti invaasionsa naapurivaltioon.

Hän peräti väitti, että Puola hyökkäsi Venäjälle toisen maailmansodan aikaan. Mistä hän puhuu? Eikö se ollut Neuvostoliitto, joka hyökkäsi yhdessä natsi-Saksan kanssa Puolaan 17. syyskuutta 1939? Heillä oli jopa yhteinen voitonparaati 22. syyskuuta.

Hän sanoo että Venäjä on aina ainoastaan vastannut aggressioihin. Mitä venäläisjoukot tekivät Varsovan porteilla elokuussa 1920? Olivatko he topografisella huviretkellä? Ei – totuus on, että joka kerta, kun Venäjä on miehitetty, se on tehnyt saman kymmenisen kertaa.

Hän sanoo, että tässä on kyse lännen petollisesta sijaissodasta. Neuvoni on, että älä lankea lännen ansoihin. Vedä joukkosi takaisin kansanvälisesti tunnustettujen rajojesi taakse ja väistät tämän länsimaisen juonen.

Hän sanoi myös, että Ukrainassa tapahtui vuonna 2014 laiton vallankaappaus. Olin siellä, eikä näin tapahtunut. Presidentti [Viktor] Janukovitsh murhasi 100 maanmiestään ja hänet tilalleen tuli demokraattisesti muodostettu Ukrainan parlamentti, joka erotti hänet. Sisältäen hänen oman puolueensa.

Lopuksi hän sanoi, että me länsimaat yritämme jotenkin vakuutella, ettei Venäjää voi koskaan voittaa.

No, Venäjä ei voittanut Krimin sotaa. Se ei voittanut Venäjän-Japanin sotaa. Se ei voittanut toista maailmansotaa. Se ei voittanut Varsovan taistelua. Se ei voittanut Afghanistanissa eikä se voittanut kylmää sotaa.

Mutta on hyviäkin uutisia. Jokaisen tappion jälkeen tapahtui uudistuksia.

Tällainen kansankiihotus ei ole YK:n turvallisuusneuvoston vakituisen jäsenen arvon mukaista puhetta. Mutta [Venäjän lähettiläs] onnistui muistuttamaan meitä siitä, miksi vastustimme Neuvostoliiton herruutta ja mitä Ukraina vastustaa tällä hetkellä.

He eivät silloin onnistuneet alistamaan meitä. Eivätkä he pysty alistamaan Ukrainaa ja meitä nyt.

Kiitos paljon.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-20000102 ... t=promobox
Paikalla
Honey_Badger
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2023 10:37 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Honey_Badger »

Nebenzja on kyllä niitä kaikkein huvittavimpia ryssien hevonpaskan suoltajia - joka kerta saa makeat naurut kun se ihrasika avaa naamansa :D
PiL
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Loka 21, 2022 12:06 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja PiL »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010253193.html

Ei ole halpa mies tämäkään puppugeneraattori:

Asiakirjoista selviää myös Kremlin suosituimpiin propagandisteihin kuuluvan Vladimir Solovjovin palkka. Viime vuonna hän tienasi 15 miljoonaa euroa, mutta tälle vuodelle Kremlin puolesta valehtelusta saatavaa palkkiota on oltu nostamassa 30 miljoonaan euroon.

Saattaa Peskovin ja Zaharovin tilipussi olla samaa luokkaa. Rahaa on, kuten entinen pätkäpääministeri meilläkin julisti. Luulisi, että burjaatteja ja muita vastaavia rupeaa jossain vaiheessa sylettämään kun eliitti mällää ja he saavat vain perunasäkkejä kuolleista pojistaan ja aviomiehistään.
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8190
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Listaan voidaan myöskin lisätä Neuvostoliiton takaisin tavoitteleminen alueellisestikin?

Venäjän budjetti vuoti länsimedialle: Kreml rakentaa uutta Neuvostoliittoa someseurannalla ja sotapeleillä

Venäjän hallinto on ottamassa käyttöön keinoja, jotka tuovat yhä selvemmin ilmi maan liikkumisen kohti Neuvostoliitosta opittuja malleja, käy ilmi länsimedialle vuodetusta Kremlin budjetista. Ideologisen puhdasoppisuuden valvomiseen ollaan valmiita santsaamaan miljoonia ja taas miljoonia ruplia.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ven ... #gs.52e0f3
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
AlexKrycek
Olivia Benson
Viestit: 747
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

Eikö Putin juuri luvannut Tuckerille että ei hän mihinkään hyökkää
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8190
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Venäjällä ikävöidään jälleen kansainvälisien jääkiekkoturnauksien perään. Syytkin sille että miksi Venäjä ei niihin pääse, ovat selvät: Suomen syy koska pelkäämme Venäjän joukkueelle häviämistä. :D

Roman Rotenberg esitti naurettavia väitteitä Suomesta
– On olemassa politiikkaa ja olosuhteita, joihin emme voi vaikuttaa. Suomalaiset johtavat Kansainvälistä jääkiekkoliittoa. Ja me tiedämme, mikä heidän asenteensa on jääkiekkomme kohtaan tällä hetkellä, Rotenberg jyrisi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja on ranskalainen Luc Tardif. Suomalaisia IIHF:n 15 hengen hallituksessa on kaksi: Matti Nurminen ja Heikki Hietanen.

– He (suomalaiset) pelkäävät meitä, he eivät halua pelata meitä vastaan. He pelkäävät, että häviävät meille. He tekevät kaikkensa estääkseen vahvan joukkueen pääsyn mukaan, mutta tämä on epäurheilijamaista käytöstä, Rotenberg väitti.
https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/29 ... fe5391865e
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
strömmingen
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2020 6:25 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja strömmingen »



Se on se tuntemattoman pelko. Nykyisellä suomalaisella jääkiekkosukupolvella ei ole kokemusta Venäjälle häviämisestä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA »

:D
Venäjän testit kaatoivat Telegramin – Kansa pääsi Instagramiin

Vaaleja edeltävät stressitestit kaatoivat Telegramin ja toivat kansalaisten käyttöön estetyt Instagramin ja Facebookin.

Tänään klo 22:28

Venäjän suosituin viestintäsovellus Telegram kaatui tiistaina, kun turvallisuuspalvelut suorittivat stressitestejä haavoittuvuuksien poistamiseksi ennen vaaleja, uutisoi Reuters. Venäjällä järjestetään presidentinvaalit maaliskuun puolivälissä. Maata yli 20 vuotta hallinneen Vladimir Putinin odotetaan voittavan vaalit.

Telegramin ohella katkos koski muitakin sivustoja. Kääntöpuolena kansa pääsi yllättäen täysimittaisen hyökkäyssodan alun jälkeen estetyille sosiaalisen median alustoille, kuten Instagramiin ja Facebookiin. Reutersin toimittajien mukaan estettyjen alustojen käyttö ei tiistaina vaatinut suojattua VPN-yhteyttä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e30 ... b509426bc1
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8190
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Kyllä meillä vaan oli paljon paremmat vaalit kokonaisuudessaankin. :D

Asiantuntija: Tässä asiassa Putinin itseluottamus horjuu

Vladimir Putin ei ole tiettävästi koskaan osallistunut presidentinvaaleja edeltäviin väittelyihin. Se on osa Kremlin strategiaa.
Maanantai-iltana Venäjän valtiollisella Rossija 1 -kanavalla nähtiin ensimmäinen televisioitu ”vaaliväittely” ennen maaliskuun presidentinvaaleja.

Neljästä ehdokkaasta paikalle oli vaivautunut vain kaksi, sillä ”pääehdokas” Vladimir Putin ei Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan kerinnyt kiireiltään mukaan.

Myöskään äärinationalistisen liberaalidemokraattisen puolueen (LDPR) puheenjohtaja Leonid Slutski ei väittelyyn osallistunut, vaan lähetti paikalle avustajansa. Niinpä jäljelle jäivät vain kommunistien Nikolai Haritonov sekä Uusi kansa -puolueen Vladislav Davankov.

Kaksi kolmesta juontajan esittämästä kysymyksestä käsitteli Putinin presidenttinä tekemiä aloitteita, eikä pienintäkään kritiikkiä presidenttiä kohtaan kuultu.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/205 ... 2bf743887f
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
1lpo
Martin Riggs
Viestit: 605
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

Huvittaa tuo ryssien uhkailu sodan eskaloitumisesta jos NATO lähettää ukkoja Ukrainaan. Minä kun olen ollut kuulevinani ryssiltä että siellä on ollut niitä sodan alusta asti. Olen myös ollut kuulevinani että ryssät ovat omien sanojensa mukaan ollut jo jonkun aikaa sodassa länttä ja NATOa vastaan. Joku tässä logiikassa ei nyt aukene itselle.
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3279
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Virdon kirjoitti: Ti Helmi 27, 2024 3:57 pm Roman Rotenberg esitti naurettavia väitteitä Suomesta
https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/29 ... fe5391865e
Ehdottomasti Manne Rottavuori on se penaalin terävin kynä, senhän kertoo jo ulkonäkökin...
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Taitaa löytyä pari "coolia" minfostakin, tosin vanhoja.
Putin-nuorten uusi Z-suku­polvi on jo täällä: ”hyveelliset”

Olga, Nikita ja Aljosha valmistavat Venäjän nuorisoa sotaan länttä vastaan
Kreml kasvattaa Venäjälle kovaa vauhtia uutta fasistista ”Z-sukupolvea”. Lapset ja nuoret opetetaan sosiaalisen median avulla jatkamaan Vladimir Putinin sotaa, kanadalainen tutkija Ian Garner varoittaa uutuuskirjassaan.

5:50

LÄNNESSÄ monet tuudittautuvat nyt siihen uskoon, että Venäjä muuttuu pian taas kohti parempaa, kunhan vain Kremlin sotaisa ja imperialistinen itsevaltias Vladimir Putin, 71, poistuu viimein vallasta.

– Pelkään pahoin, että näin ei käy, kanadalainen tutkija Ian Garner varoittaa.

Garnerilta on ilmestynyt vastikään kirja nimeltä Z-sukupolvi — Venäjän fasistiset nuoriso- ja lapsisotilaat (Docendo). Kyösti Karvosen suomentamaa kirjaa lukee kuin olisi keskellä aivan liian todellista painajaisunta, sillä Garnerin kuvailemaa Venäjän tulevaisuutta ei tekisi mieli millään uskoa todeksi.

Kirja ei ole kuitenkaan fiktiota, vaan Garner dokumentoi lukuisten haastattelujen ja esimerkkien avulla, kuinka Venäjän lapset ja nuoret on saatu kiedottua Putinin harhaisten suurvalta- ja historiakuvitelmien pauloihin.

Lapsiin ja nuoriin vedotaan ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa, jossa Kreml rahoittaa nuorisolle suunnattua pelottavan tehokasta fasistista aivopesuohjelmaa.

– Nuoret venäläiset verkon käyttäjät rehentelevät raivollaan ja yllyttävät toinen toisiaan ukrainalaisvastaiseen kiihkoon... He uskoivat olevansa puhdistamassa Venäjää – maata, joka on olemassa kaikkialla, missä Venäjä on joskus hallinnut ja kaikkialla, missä venäjää puhutaan, Garner kuvailee kirjassaan.


He uskoivat olevansa puhdistamassa Venäjää – maata, joka on olemassa kaikkialla, missä Venäjä on joskus hallinnut ja kaikkialla, missä venäjää puhutaan.
Garnerin mukaan venäläisnuoria valmistetaan pitkään jatkuvaan sotaan kaikkea ”ei-venäläistä” vastaan.

– Vielä sittenkin, kun Putin on ollut jo kauan poissa, tämä ”frankensteinilainen” identiteettityökalupakki jatkaa elämäänsä, hän varoittaa.

APUNA Kremlin sanoman levittämisessä käytetään lukuisia nuorisojärjestöjä sekä influenssereita eli sosiaalisen median nuoriso- ja lapsitähtiä.

Näiden nuorten elämä näyttää olevan suorastaan täydellistä putinilaista onnelaa. Kauniita valkoihoisia heteroihmisiä, korostetun hyveellisiä arvoja ja vakaumus, jonka mukaan jokaisen venäläisen oltava valmis uhraamaan vaikka henkensä Kremlin asettamien tavoitteiden puolesta.

– Lännessä me ajattelemme helposti, että kaikki Venäjän johtavat poliitikot ovat Putinin ja Sergei Lavrovin tapaan jo iäkkäitä miehiä, jotka ovat täysin irti todellisuudesta eikä heillä ole mitään kosketusta nuorisoon. Että kaikki muuttuu paremmaksi viimeistään sitten, kun he kuolevat ja nuoret venäläiset tulevat tilalle, Garner kuvailee.

Garnerin kirja on kuitenkin suorastaan hyytävä varoitus siitä, että muutosta ei välttämättä tule – ainakaan parempaan suuntaan.

– On hyvin vähän merkkejä siitä, että Venäjän nuorison kriittinen massa haluaisi itselleen vapaampaa ja demokraatti­sempaa elämää, Garner selittää Helsingin-vierailullaan.

TUTKIMUSTEN mukaan venäläiset katselevat yhä vähemmän maan valtiollista propagandatelevisiota, mikä on herättänyt lännessä toiveita Kremlin otteen kirpoamisesta. Garner kuittaa tämänkin harhaluuloksi.

– Nuoriso ei katsele televisiota, mutta Kreml tavoittaa heidät nykyisin todella tehokkaasti internetin sosiaalisen median alustoilla.

Garnerin mukaan myös länsimaiden median ja päättäjien olisi syytä herätä seuraamaan, mitä tapahtuu Venäjän sosiaalisessa mediassa. Kun lännessä raportoidaan toistuvasti Vladimir Solovjovin tai Dmitri Kiseljovin tapaisten tv-juontajien raivoisista ydinsotauhkailuista länttä kohtaan, Venäjän sosiaalisen median syövereissä välitetään samaan aikaan paljon ovelampia viestejä maan nuorille.

– Kreml vetoaa Venäjän nuorisoon aivan toisenlaisilla, paljon pehmeämmillä viesteillä. Militarismi on taustalla, mutta sitä syötetään vaivihkaa, Garner kuvailee.

Garnerin mukaan venäläiset nuoret ovat yhtä kiinni omissa kännyköissään kuin läntisetkin nuoret, joten Kremlin tarvitsee vain täyttää algoritmien avulla nuorten sosiaalisen median näkymiä sopivansuuntaisilla ”isänmaallisilla” viesteillä.

Nuoret imetään taitavasti mukaan some-kuplaan, jossa on cool olla isänmaallinen. Nuoret oppivat myös, että suurinta sankaruutta on tavoitella itselleen samantyyppistä historiallista roolia Kremlin palvelijana kuin on heidän alati ylistetyillä isovanhemmillaan toisen maailmansodan ajalta.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010251261.html

Ensin Suomessa hoettiin "se on vaan Putlerin sota, ei tavallisten venäläisten sota". Sitten hoettiin "tavalliset venäläiset kannattaa sotaa, mutta ei sota ole ainakaan nuorten syytä". Mitä seuraavaksi? "Vauvat ei ainakaan tajua mitään sodasta edes Venäjällä".
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8190
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Venäjä kommentoi Transnistrian apupyyntöä ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä

https://yle.fi/a/74-20010573
Moldovan ja Ukrainan välissä sijaitseva Transnistrian venäjämielinen separatistialue pyysi tänään ”suojelua” Venäjältä.

Venäjän ulkoministeriön mukaan ”Transnistrian asukkaiden, meidän maanmiestemme, etujen suojeleminen on yksi päätavoitteistamme”, RIA Novosti uutisoi.
Mitähän tämä tarkoittaa? Transnistrian(kin) varastamista omakseen ja Moldovaan hyökkäämistä?
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Vastaa Viestiin