Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

MLV kirjoitti: To Maalis 07, 2024 8:46 am
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 06, 2024 8:49 pm
Eihän varmaan kenellekään tule mieleen, että joku hullu murhamies piillottaisi ruumiin parvekkeelle. Ei, vaikka makuuhuoneen parvekkeen eduksen
verhot olleet poikkeuksellisesti eteen vedettyinä ja juuri makuhuoneen matto oli kahdonnut. Ei vaikka veli julkisuuteen tulleen tiedon mukaan veli sanonut epäileensä Tn murhanneen Vn, vaikkei ollut silloin poliiseille sanonut. Ehkä joku ulkopuolinen, esim. poliisi herkemmin katsoisi parvekkeelle - ja se olisi tietysti tullut tarkastetuksi etsintä - tarkastuksessa.
Niin ja jos vaikka mieleen meinaisi ajatus tullakin siitä, että parvekkeella se ruumis saattaa olla, niin silloin voivat läheisen oman psyyken puolustusmekanismit estää häntä näkemästä liian rankkaa tosiasiaa, jota ei vain voi sillä hetkellä kohdata. Oma psyyke/alitajunta voisi kokea sellaisen tilanteen samassa asunnossa murhaajan kanssa kahden tai pienellä porukalla ollessa, niin vaaralliseksi, että asia/epäilys poistetaan tietoisuudesta ja päästään turvallisesti pois tilanteesta.
Noin varmasti. Siksipä juuri joku ulkopuolinen, esim. poliisi sen parvekkeen olisi tarkistanut ja varsinaisessa etsinnässä niin olisivat tehneetkin. Kyllä T oli hyvän paikan valinnut. Mitäpä, jos asunnossa ei olisi ollut parveketta eikä sittä toista sisäänkäyntiä tuulikaappineen <— oletettavasti omaiset eivät sinnekään katsoneet. Sängyn alleko olisi ruumiin tunkenut.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1829
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Muutamia huomioita.

Poliisin pitää katsoa asuntoa ’sillä-silmällä’.
Ensinnäkin kaaos voi kertoa pahasti hukassa olevasta elämänhallinnasta, voi näkyä tappelun jälkiä, jotain voi olla piilotettuna/ peitettynä. Ensitilanne voi kertoa mahdollisesta alkoholin/huumeiden käytöstä jne
Eli kyllä heidän koulutukseenkin varmasti sisältyy yleisvaikutelman arviointi.

Täällä paistaa ajoittain huvittava ’varakkaat vaimot on AINA veemäisiä narttuja’-asenne.
Tässäkin on tullut monasti esiin, että uhri oli ’ilopilleri’, joka suhteen aikana muuttui sulkeutuneeksi.
Se kertoo minusta suoraan sen kuka ko perheessä sitä ’palautetta’ antoi. Alistettu, vetäytynyt ihminen on hiljaa ja myötäilee.

Veneen pressuja ei kiinnitetä teipillä. Toisekseen sitä on turha enää joulukuussa paketoida, koska lopputulemana on homeen pilaama purkki keväällä. Kolmanneksi: jos kyseessä oli muu kuin peräprutkulla varustettu Terhi (kuten oletan), se on jo kuukausia ennen toimitettu asianmukaiseen talvisäilöön. Siitäkin löytyy varmasti molempien/ jommankumman allekirjoittama sopimus.

Vaikka uhri olisi viettänyt aikaansa töissä ylenpalttisesti jonkun miespuolisen työkaverinsa kanssa, se ei oikeuta Tikkasta edes läppäsemään. Silloin avataan netti ja täytetään avioerohakemus.

Kynttilänjalassa oli uhrin verta, mutta se tutkittiin vasta 2023 ja veren ikää ei enää pystytty määrittämään siksi.

Jos Tikkasella oli uhrin puhelin mukana shoppailemassa, se kertoo ainoastaan siitä, että halusi olla koko ajan jyvällä läheisten huolen määrästä.

Auto saattoi olla Tikkasen parkkeeraama. Jos hänen oli tarkoitus kadottaa uhri omalla autollaan, saattoi siirto viiväystyä siksi, että yöllä sitä ei saanut tarpeeksi lähelle rapun ovea ja keskellä katua lastaus olisi varmasti kiinnittänyt huomiota.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
vanhavakanssi
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Kuulustelupöytäkirja 19.12.2022 klo 16.16

Kuulusteltavana yläkerran mies jonka vaimon kuulustelupöytäkirja jo aiemmin ketjuun kirjoitettu.

> Menin torstaina 15.12. klo 22.09 nukkumaan. Kuulin yöllä arvioni mukaan klo 03.00-04.00 aikaan huonekalujen ääntä, huomattavan kovaäänistä, paukahtelevaa ääntä Osittain kuului myös huonekalujen raahaamiseen viittaavaa ääntä. Kuulin näitä ääniä kahteen eri otteeseen, ajallisesti lähellä toisiaan.

Ääni oli poikkeuksellisen voimakasta, varsinkin siihen aikaan yöllä. Kovilla äänillä oli korkeintaan 5 minuutin ero toisiinsa nähden. Äänet olivat lyhyitä kovia kolahduksia, kuten huonekaluihin olisi törmätty tai heitetty seinään. Mitään ihmisten ääniä en kuullut kuten vaimoni kuuli.

Äänet kuuluivat alapuolella olevasta asunnosta ja meidän makuuhuoneen alla olevasta huoneesta.


Omaisuuteen kohdistuneet pakkokeinot

> Tapahtuma kohteen asuntoon suoritettu kotietsintää sellainen omaisuuden löytämiseksi, jota voidaan käyttää todisteena tai joka voi itsessään olla todisteena rikosasiassa. Asunnolta takavarikoitiin omaisuutta.

> Epäillyn Volvo takavarikoitiin ja siihen suoritettiin teknistä tutkintaa

> Sekä Tn että Wn takavarikoituihin matkapuhelimiin ja tietoteknisiin laitteisiin kohdistettiin laite-etsintää., minkä yhteydessä puhelimien ja laitteiden dataa jäljennettiin Tn laitteiden laite-etsinnässä mukana oikeuden määrämä etsintävaltuutettu.

> Tn omaisuutta vakuustakavarikkoon 145 000€.

LIITE 14

> Liite sisältää editoidun valvontakameratallenteen Tn liikkumisista 17.12 Triplan ostoskeskuksen apteekissa sekä Prismassa ja editoidun tallenteen käynnistä Pasilan poliisitalossa.

LIITE 15

> Liite sisältää valvontakameran tallenteen Tn liikkumisesta 13.12.2022 Espoon Motonetissa

Siivosfirman työaikaraportti

Työaikaraportti pitää sisällään päivät ja tarkat ajat aloitus ja lopetus aikoineen milloin firma on käynyt siivoamassa kohdeasuntoa.

Työvuoron perustiedoissa on myös tarkkaan määritelty mitä kohteessa tulee tehdä. Aikataulu joka vko 3 h to klo 08.45-11.30.
Viimeksi muokannut vanhavakanssi, To Maalis 07, 2024 12:30 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
vanhavakanssi
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Kuulustelupöytäkirja 20.12.2022 klo 12.55

Vielä kohta kenttäpartion toisen poliisin kuulustelupöytäkirjasta.

> Poikkeavat havainnot Tikkasesta Väsyneen oloinen ja itkuisen näköinen sekä se, että ei halunnut, että asuntoa tarkastetaan. Hän oli kuitenkin rauhallinen koko tilanteen ajan.

> Poikkeavat havainnot asunnossa Olohuoneen/ keittiön pöydällä oli kasa vaatteita levitettynä. Asunto oli muuten siistissä kunnossa. Ei käyty kaikissa huoneissa, käytiin vain mkh, josta puuttui tämä matto.

Kuulustelupöytäkirjassa poliisi kertoo myös, että asunnossa Vn tytär näytti puuttuvan maton paikan. Kysyttiin myös verestä jolloin Tn kertoi ettei ollut nähnyt verta missään ja että vaimo on voinut saada verta käsiinsä muuttolaatikoista. Tai jäljel lapsista lähtöisin.

Tässä vaiheessa partio otti yhteyttä kenttäjohtajaan > Tuli fiilis, että tässä voisi olla jotain, vaikka mitään konkreettista ei ollut havaittavissa kuin se matto.

Lupaa kotietsinnälle ei myönnetä. Tn ei halua etsintää koska mietitytti se miten tarkasti etsimme asuntoa. Varsinkin häntä huoletti 17-v ja 19-v lasten huoneet. Sanoi että ovat yksityisiä eikä sinne mentäisiin tonkimaan.

Tämän jälkeen partio kävi Tn kanssa läpi verkkokellarin ja pyöräkellarin.

Poliisipartio huomasi jälkikäteen, että Tikkanen antoi erilaiset tuntomerkit puolisostaan kuin ne tuntomerkit mitä hän oli ilmoittanut katoamisilmoitukseen

Tikkanen kertoi myös kysyttäessä sairauksistaan, että sairastaa masennusta ja syö siihen myös uni- ja masennuslääkettä.
mielistelijä
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: La Syys 17, 2022 6:37 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja mielistelijä »

Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.

Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. Ei kuitenkaan koskaan tunnusta, vaan pysyy suunnitelmassaan, mitä se ikinä onkaan. Huonosti näytelty.
Tosin helppo selittää ”rauhallisuuttaan” ammatillaan, lääkityksestä johtuvana tai sairauden takia, jos kysytään miten niin ”leppoisasti” reakoi. Spekulointia ja sarkasmi yritys
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.

Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. Ei kuitenkaan koskaan tunnusta, vaan pysyy suunnitelmassaan, mitä se ikinä onkaan. Huonosti näytelty.
Tosin helppo selittää ”rauhallisuuttaan” ammatillaan, lääkityksestä johtuvana tai sairauden takia, jos kysytään miten niin ”leppoisasti” reakoi. Spekulointia ja sarkasmi yritys
Kompuroinnilta vähän vaikuttaisi. Epäloogiselta ainakin, kuten niin paljon tässä.

Psykoosiin kertoi olevansa tuntemustensa mukaan menossa vasta lauantaina. Oli kuitenkin kontaktissa useamman ihmisen kanssa jo perjantaina, joille olisi voinut kuvailla vointia.
Miksi kuitenkin kertoi kokevansa siirtymää vasta lauantaina (muistelen ruotsiksi lainatun ilmaisua "Jag är på väg in i psykosen" tms, voi tietysti liittyä journalismiin eikä olla eksakti lainaus)?
Näin ollen olisi ollut torstai-perjantaina jossakin muussa kuin psykoottisessa tilassa. Mielenkiintoista ja kaiketi merkityksellistäkin syyntakeellisuusarvioinnin kannalta että omasta mielestä vasta lauantaina aisti esiaskeleita todellisuudentajun häiriöitä ja aistiharhoja kohti.

Koskakohan jotakin uutta tiedotetaan julkisuuteen.
vanhavakanssi
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Kuulustelupöytäkirjan salassa pidettävät pöytäkirja merkinnät

> Salassa pidettävissä pöytäkirja merkinnöissä oli myös VW:n oikeushammaslääkärin lausunto.

------------

https://thl.fi/palvelut-ja-asiointi/val ... laaketiede

Oikeushammaslääkärin tutkimukset rikosasiassa:

> kuolemansyyn ja rikosten selvittämiseen liittyvät suun ja leukojen alueen tutkimukset

-----------

Julkisuuteen tulleissa tiedoissa oli uhrille aiheutetuista vammoista kuvaus. Siinä oli mm. tiedot päänaluelle kohdistuneesta tylpän väkivallan traumasta jonka seurauksena uhrille oli aiheutunut aivo- kallovamma > aivoverenvuoto.

Ilmeisesti tämä silmitön astalolla hakkaaminen oli aiheuttanut myös suun ja leuan alueelle merkittävät vammat joista oikeushammaslääkäri oli antanut lausunnon.
mielistelijä
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: La Syys 17, 2022 6:37 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja mielistelijä »

keijo_kaleva kirjoitti: To Maalis 07, 2024 2:38 pm
mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.

Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. Ei kuitenkaan koskaan tunnusta, vaan pysyy suunnitelmassaan, mitä se ikinä onkaan. Huonosti näytelty.
Tosin helppo selittää ”rauhallisuuttaan” ammatillaan, lääkityksestä johtuvana tai sairauden takia, jos kysytään miten niin ”leppoisasti” reakoi. Spekulointia ja sarkasmi yritys
Kompuroinnilta vähän vaikuttaisi. Epäloogiselta ainakin, kuten niin paljon tässä.

Psykoosiin kertoi olevansa tuntemustensa mukaan menossa vasta lauantaina. Oli kuitenkin kontaktissa useamman ihmisen kanssa jo perjantaina, joille olisi voinut kuvailla vointia.
Miksi kuitenkin kertoi kokevansa siirtymää vasta lauantaina (muistelen ruotsiksi lainatun ilmaisua "Jag är på väg in i psykosen" tms, voi tietysti liittyä journalismiin eikä olla eksakti lainaus)?
Näin ollen olisi ollut torstai-perjantaina jossakin muussa kuin psykoottisessa tilassa. Mielenkiintoista ja kaiketi merkityksellistäkin syyntakeellisuusarvioinnin kannalta että omasta mielestä vasta lauantaina aisti esiaskeleita todellisuudentajun häiriöitä ja aistiharhoja kohti.

Koskakohan jotakin uutta tiedotetaan julkisuuteen.

”Luovutti” vasta kun paketti pihalla avattiin, jolloin suusta tuli sanat: No niin… ja jotain psykoosista.

”Saattanut kuitenkin ajatella tyyliin: voi paska, toi ärsyttävä veli ja ystävät pilasivat mun täydellisen suunnitelman, ilman sitä veljeä olisin onnistunut, mutta Show must go on.”

”Eikä se ”tehtävään” menny putkeen, ihan liikaa tuli meteliä ja laitto vielä vastaan oletettua enemmän, lattiaki piti saakeli pestä, aikaa kulu ihan liikaa siinäkin. Ärsyttävät ystävätkin koko ajan häiritsivät asioitani. Ihme sakkia kaikki.”
Onneksi ”terveystiedot” hommasin etukäteen, niin saan salattua asioita suurelta yleisöltä.

Kaikki yllä oleva on mielikuvituksellista tekijän mahdollisesta ajatus tyyleistä.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1829
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Julkisuuteen tulleissa tiedoissa oli uhrille aiheutetuista vammoista kuvaus. Siinä oli mm. tiedot päänaluelle kohdistuneesta tylpän väkivallan traumasta jonka seurauksena uhrille oli aiheutunut aivo- kallovamma > aivoverenvuoto.

Ilmeisesti tämä silmitön astalolla hakkaaminen oli aiheuttanut myös suun ja leuan alueelle merkittävät vammat joista oikeushammaslääkäri oli antanut lausunnon.
Hyi Helvetti🤮🤬

Raakaa, silmitöntä väkivaltaa.

Tuossa ei voida puhua rakkaudesta.
Onko sitä ollut koskaan? Vai onko ollut ainoastaan otettu, että sai huomiota ja ihailua niljakkaalle käytökselleen?

Mä ymmärtäisin sellaisen +30 vuotta avioliiton, jossa olet kuunnellut jatkuvaa nalkutusta kotirouva vaimolta, jolle mikään ei riitä, eikä mikään kelpaa. Siinä saattaa vuosien varrella se rakkaus karista ja jonain päivänä vaan riittää.

Mutta 1,5 vuoden avioliiton jälkeen, noin 3 vuoden tuntemisen jälkeen. Avioliiton, jota itse halusi niin paljon, että ympäripuhui suhteesta lähdössä olevan avioitumaan kanssaan.

Olisi mielenkiintoista tietää ehtikö Tikkanen tindertreffeille jonkun muunkin kanssa ennen Viciä? Saattaa laittaa nyt käsiään ristiin, ettei suhde edennyt….
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

Miss Holmes #1 kirjoitti: To Maalis 07, 2024 5:13 pm
Olisi mielenkiintoista tietää ehtikö Tikkanen tindertreffeille jonkun muunkin kanssa ennen Viciä? Saattaa laittaa nyt käsiään ristiin, ettei suhde edennyt….
Tietty ihmistyyppi tietää mitä hakee ja on nimenomaan hallitsevassa asemassa koko prosessissa. Tekijä tietää miten näytellä ja hurmata. Uhri kartoitetaan kuitenkin tärkeimmiltä ominaisuuksiltaan jo ennen tapaamista. On merkityksellistä kuunnella huolellisesti ja antaumuksella. Se antaa vaikutelman uskomattoman ihanasta miehestä ja saa samalla henkilön avautumaan nopeastikin luottamuksellisista, kipeistä ja jopa kipeimmistä teemoista. Myöhemmin nämä kaikki tiedot voi hyväksikäyttää henkisessä vallankäytössä ja esimerkiksi kiristämään paljastuksilla.

Spekuloin, ettei epäilty ole tavannut muita, mutta on ollut yhteydessä ja skannannut tavoitteidensa suhteen potentiaalisia useitakin.
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Miss Holmes #1 kirjoitti: To Maalis 07, 2024 11:48 am Muutamia huomioita.

Poliisin pitää katsoa asuntoa ’sillä-silmällä’.
Ensinnäkin kaaos voi kertoa pahasti hukassa olevasta elämänhallinnasta, voi näkyä tappelun jälkiä, jotain voi olla piilotettuna/ peitettynä. Ensitilanne voi kertoa mahdollisesta alkoholin/huumeiden käytöstä jne
Eli kyllä heidän koulutukseenkin varmasti sisältyy yleisvaikutelman arviointi.

Täällä paistaa ajoittain huvittava ’varakkaat vaimot on AINA veemäisiä narttuja’-asenne.
Tässäkin on tullut monasti esiin, että uhri oli ’ilopilleri’, joka suhteen aikana muuttui sulkeutuneeksi.
Se kertoo minusta suoraan sen kuka ko perheessä sitä ’palautetta’ antoi. Alistettu, vetäytynyt ihminen on hiljaa ja myötäilee.

Veneen pressuja ei kiinnitetä teipillä. Toisekseen sitä on turha enää joulukuussa paketoida, koska lopputulemana on homeen pilaama purkki keväällä. Kolmanneksi: jos kyseessä oli muu kuin peräprutkulla varustettu Terhi (kuten oletan), se on jo kuukausia ennen toimitettu asianmukaiseen talvisäilöön. Siitäkin löytyy varmasti molempien/ jommankumman allekirjoittama sopimus.

Vaikka uhri olisi viettänyt aikaansa töissä ylenpalttisesti jonkun miespuolisen työkaverinsa kanssa, se ei oikeuta Tikkasta edes läppäsemään. Silloin avataan netti ja täytetään avioerohakemus.

Kynttilänjalassa oli uhrin verta, mutta se tutkittiin vasta 2023 ja veren ikää ei enää pystytty määrittämään siksi.

Jos Tikkasella oli uhrin puhelin mukana shoppailemassa, se kertoo ainoastaan siitä, että halusi olla koko ajan jyvällä läheisten huolen määrästä.

Auto saattoi olla Tikkasen parkkeeraama. Jos hänen oli tarkoitus kadottaa uhri omalla autollaan, saattoi siirto viiväystyä siksi, että yöllä sitä ei saanut tarpeeksi lähelle rapun ovea ja keskellä katua lastaus olisi varmasti kiinnittänyt huomiota.
Tottakai poliisit ovat iän kaiken katsoneet katsoneet asuntoja tms "sillä silmällä" ja ensihavainnot ovat tärkeitä. Valokuvia pystyvät ottaman varmasti vasta sitten, kun on etsintälupa.

Se, että joku kirjoitti palautteen antamisesta haukkumisena (tarkoittaen oliko nyt Tn ikkunanpesuun (muka) ostamiaan Lasol kanistereita ) - ei ollut "varakkaat vaimot on aina veemäisiä narttuja - asennetta. Luulen, että plautetta saattaa tulla puolisoille puolin ja toisin, epätasaisesti tai tasaisesti ihan varallisuuden asteesta riippumatta. Ei tuon esille nostaminen ollut mielestäni millään tavoin uhria moittivaa.

Ei tiedetä kumpi tuossa perheessä palautetta antoi tai antoi enemmän vai antoivatko molemmat. Se tiedetään, ettei heiltä ollut kuulunut naapureihin ennen murhayötä tappelun ääniä, ei huutoina tms. tai kiinnikäyneeseen väkivaltaan viittaavia ääniä.

Luulen, ettei uhrikaan aina jaksanut olla "ilopilleri" - varsinkan rankan syksyn myötä stressaannuttuaan Tn tilanteen vuoksi. Kuka olisikaan / jaksaisi olla ihan aina. Luulen, ettei V suostunut alistetuksi eikä ollut kotona vain hiljaa, vaikka olikin loppuvuodesta sulkeutunut. Luulen hänen miettineen ainakin avioliiton kehnoa tilaa ja miettineen avioeroa. On hänestä tullut vaikutelma itsellisestä, rohkeasta naisesta.

Pressun, köyden ja kangsteipin muun käytön pohdinta on lopulta turha. T kävi ostamassa ne murhan jälkeen ja käytti juuri siihen, mitä varten osti - ruumis oli pakattava lopulliseen pakettiin, jotta sen olisi voinut siirretyä asunnosta Volvon takakonttiin.
Sinänsä, jos suunnitlemansa murhasta olisi tyystin epäonnistunut, olisi noilla hankinnoilla voinut tosiaan oll muuta käyttöä kesäpaikalla. Veneen peittoon köyttä (ei kangasteippiä) pressun kanssa - vaikka sitten seuraavn kesänä.

Epäilikö T Vn viettäneen töissä ylenpalttisesti aikaa jonkun miespuolisen työkaverinsa kassa? Vai mihin viittaat?

Vn auton merkistä, koosta ei taida olla tietoja? Olisiko ruumis mahtunut sen auton kyytiin. Omalla Volvollaan oli T ainkin suunnitellut lähtevänsä.
vanhavakanssi
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Huomioitava asia

MOTONETISSA asiointi tapahtui jo 13.12, hyvissä ajoin ennen tekoa!
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.

Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. Ei kuitenkaan koskaan tunnusta, vaan pysyy suunnitelmassaan, mitä se ikinä onkaan. Huonosti näytelty.
Tosin helppo selittää ”rauhallisuuttaan” ammatillaan, lääkityksestä johtuvana tai sairauden takia, jos kysytään miten niin ”leppoisasti” reakoi. Spekulointia ja sarkasmi yritys
Siivooja oli käynyt to 15.12. aamupv:lla, siivonnut normaalin 3 t koko huushollin. Murha seuraavana yönä. T joutunut siivoaman loppuyön aikana; Lasolia kului. Vn lasten makuuhuoneet ovat pohjapiirroksen mukaan ihn toisessa päässä vanhempien mkuuhuoneesta katsoen. Ei T oletettavasti raahannut ruumista kuin makuuhuoneesta parvekkeelle, jonne oli ovi suoaan.

Ei T varmaan voinut jättää siivousta kesken, välineitä hujan hajan, kun pitänyt pelätä, että Vn omaisia saattaa tulla asunnolle. Ruumiin pakkaus oli silloin mattoon kierittämisen asteella, kun parvekkeelle käärön laittoi.

Vn lapsi, veli ja oliko ystäväkin olleet ekan kerrn asunnolla hyvin varhain pe 16.12. aamusta (klo aikakin oli jossain). Heillä ei muu kiinnittänyt huomiota, kuin että jonkun oven karmissa oli verijälki, mh:n matto puuttui, parvekkeen edessä olevat verhot olivat kiinni. Ehkä verhot olivat kiinni aamullakin? - hehän tulivat uudelleen asunnolle joskus alkuillasta.

On tässä pussiin puhumista 2 x 2 l Lasolkanistereiden osalta."Vaimo lähti töihin, sanoi Jag älskar dig. Vaimo ei palannut töistä. Kiva ilta, Yllättäen vmo pimeässä huoneessa lattialla kasvot alaspäin. Käsipaino aiheuttanut "onnettomuuden"."Vaimo pyysi lyömään (lisää)." "En minä ainakaan kynttilänjalalla ole lyönyt." Mitä lienee kertonut arvotavaroista ja Vn autonavaimista.
"Mitähän muuta. Miten T on kertonut kadonneista arvo-esineistä.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja ässähai »

mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Eihän niitä huoneita saanut katsoa, kun oli paketointi välineet hujan hajan, ja siivous muutenkin kesken.
Ja taasko sinivuokot oli niin sinisilmäisiä että eivät rohjenneet kävellä lääkärihöpisijän ohi tai yli, ihan miten vaan, mutta ovesta sisään asti niin että olisivat oikein nähneet mikä on asioiden todellinen laita Tn ja Vn hissitalon asunnossa.
mielistelijä kirjoitti: To Maalis 07, 2024 1:42 pm Mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa. ( A Lincoln) .

Tekijä kompuroi omaan omahyväisyyteen, puhuu itsensä pussiin. [...]
Turun torilla kompuroinnut, itsensä telonut, oikeuspsykiatriguru ja vankilalääkäri Hannu Lauermahan on jostain syystä toistellut tuota kommenttiin heittämääsi huijaus-sanontaa useammankin kerran viimeisten vuosien aikana. Aina kun näen tuon huijaus-runon kokonaan tai osan siitä, niin mietin että kuinkahan tavallista se on, että psykiatri onnistuu huijaamaan toista psykiatria, ja vieläpä useaa psykiatria samaan aikaan, ja vieläpä niin kauan aikaa, että voidaan sanoa että siinä on psykiatri huijannut psykiatreja kaiken aikaa. Vielä Lauerman rynäsemisestä, niin siinä vasta äijä, ei jäänyt torakkana torille eikä maahan makaamaan, vaan nousi ylös kuin vieteriukko synttärikakun sisältä, ja sitten vaan linkkasi aikansa keppiensä avulla, toista poskeaan peitellen. Toivottavasti Roope Bob Tikkanen pääsee Lauerman huomaan vielä jonain kauniina päivänä. Ihmisenä Tikkasenkin pitää saada kokea mitä on olla turvallisessa tilassa turvallisen henkilön kanssa. Kyllä siinä Tikkakin alkaa laulamaan...
Viimeksi muokannut ässähai, To Maalis 07, 2024 6:35 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

Talvi24 kirjoitti: To Maalis 07, 2024 5:50 pm
Ei tiedetä kumpi tuossa perheessä palautetta antoi tai antoi enemmän vai antoivatko molemmat. Se tiedetään, ettei heiltä ollut kuulunut naapureihin ennen murhayötä tappelun ääniä, ei huutoina tms. tai kiinnikäyneeseen väkivaltaan viittaavia ääniä.
Se tiedetään, että ainakin toinen pystyy valehtelemaan kirkkain silmin jopa surmasta.
Se tiedetään, että toinen pohti eroa.
Se tiedetään, että toinen oli ulkopuolisten mukaan muuttunut ilopilleristä sulkeutuneeksi.

Paljon muutakin tiedetään, jonka perusteella kyllä tiedetään kumpi oli henkisesti altavastaaja ja uhri jo pitkään.

Moni asia summaa kokonaisuuden, jonka ymmärtävät ne, jotka tiettyjä ilmiöitä syvällisesti ymmärtävät. He tietävät ja jäävät todennäköisesti ainoiksi tietäjiksi, koska toinen avaintodistaja on kuollut ja vienyt kokemuksensa mennessään.
Vastaa Viestiin