Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Murhasta Tuli Totta
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ke Loka 17, 2018 2:33 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Murhasta Tuli Totta »

Talvi24 kirjoitti: Ti Maalis 12, 2024 1:16 pm Tikkasen olisi ollut mahdollista kokeilla joihinkin / useampiin masennuslääkkeisiin huonosti reagoineeseen masennukseensa muitakin hoitoja.

Lääkeresistentin masennuksen hoidosta Duocecimin artikkeli  (2013;129(20):2149-56) / alla artikkelin tiivistelmä

MASENNUS ON LÄÄKERESISTENTTI, JOS OIREIDEN VOIMAKKUUS EI OLE PUOLITTUNUT lähtötilanteesta, vaikka hoito olisi toteutettu asianmukaisesti KAHDELLA ERI farmakologiseen ryhmään kuuluvalla MASENNUSLÄÄKKEELLÄ. Lääkeresistentin masennuksen esiintyvyys väestössämme on noin 1 %. Sitä hoidetaan Suomessa liian passiivisesti, mikä lisää työkyvyttömyyseläkkeiden määrää. Lääkeresistentin masennuksen hoito suunnitellaan kullekin potilaalle yksilöllisesti.

Käypiä hoitoja ovat MASENNUSLÄÄKKEIDEN YHDISTEKMÄT, MASENNUKSEN LISÄLÄÄKKEET, PSYKOTERAPIA, SÄHKÖHOITO ja SARJAMAGNEETTISTIMULAATIO. Eri hoitomuotojen käyttäminen samanaikaisesti saattaa olla edullista, sillä esimerkiksi sarjamagneettistimulaation aiheuttama aivojen muovautuvuuden lisääntyminen saattaa parantaa samanaikaisen psykoterapian tehoa. VIIKOTTAISET subanesteettisina pitoisuuksina annetut KETAMIINI-INFUUSIOT ovat jo päivien kuluessa vaikuttava ja tehokas lääkeresistentin masennuksen hoito. Tieto ketamiinihoidon pitkäaikaisturvallisuudesta on vielä puutteellista, ja se on toistaiseksi potilaan tietoisen suostumuksen edellyttävää kokeellista hoitoa. 

Artikkeli on 10 vuoden takaa. Tällä ajalla on em. Ketamiini-infuusioista kertynyt kokemusta ja 2019? tullut käyttöön esketamiini nenäsuihkekin, mutta käsittääkseni sekin annostelleeaan hoitajan seurannassa?

https://www.duodecimlehti.fi/duo11274
Masennuksen hoidossa on oltava dokumentoitua lääkehoitoa vähintään kahdella eri depressiolääkkeellä, usein useammallakin ennen kuin voidaan puhua lääkeresistenssistä.

Suomessa annetaan lääkärin lähetteellä sähköhoitojaksoja, ketamiini-infuusioita sekä rTMS-sarjoja (magneettistimulaatio) sairaaloissa. Nämä kaikki ovat neuromodulaatiohoitoja, joihin tiukat kriteerit ja kohtuullisen pitkät jonot. Sähkö- ja ketamiinisarjat annetaan nukutuksessa.

Esketamiini on erittäin vähän käytetty Suomessa. Se ei sovellu päihdeongelmaisille ja/tai skitsofrenisesta psykoosista kärsiville. Haitta- ja päihdevaikutuksia ovat esimerkiksi hallusinaatiot, hyvän olon tunne ja mielialavaihtelut.

Ketamiinin hoitovaste tuppaa olemaan kohtalaisen lyhyt, esketamiinin vielä lyhyempi. Pelkkä ketamiini ei yleensä paranna masennusta. Yhdistettynä psykoterapiaan se voi kuitenkin olla hyvä lääke. Yksi esketamiinisumuteplo maksaa kolmatta sataa euroa.

Esketamiinisumutteen reseptinkirjoitukseen liittyy suht tarkkoja kriteerejä normaalisti. Lääkeresistenttiä masennusta on ollut yritettävä hoitaa kolmella eri masennuslääkkeellä pitkäjänteisesti. Näistä kolmesta yhden lääkityksen on ollut oltava 1) kahden masennuslääkkeen yhdistelmä tai
2) masennuslääkkeen ja psykoosilääkkeen yhdistelmä tai
3) masennuslääkkeen ja litiumin yhdistelmä.
Kriteerien täyttyessä on potilaalle laadittava myös hoitosuunnitelma.

Mitä tulee masennuslääkkeiden mahdollisesta vaikutuksesta ihmisen persoonaan, tällaista ei nykylääkkeillä tapahdu.
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

keijo_kaleva kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 12:01 am Epäillyn tulot romahtivat ja hänen arkensa muuttui täysin siitä minkälaisen kuvan (illuusio?) hän oli itsestään seurusteluvaiheessa antanut.
Hänestä on muodostunut epäorganisoitunut ja omaa etua tavoitteleva vaikutelma. Hessu Hopolta on vallan hyvin voinut jäädä kuukausittaiset maksut ohjelmoimatta. Miksi hän olisi osallistunut? Mitä vastuuta hän oli muutoinkaan osoittanut kantavansa?

Sitä paitsi ei mikään viittaa siihen, että kaveri olisi painostettu sitoutumaan. Päinvastoin. Hänen uhriuttamisensa ja sääli ei ole perusteltua. Aikuinen ihminen olisi lähtenyt kohti uusia seikkailuja, jos niin kovin alkoi elitismi ahdistaa. Och samma på svenska.
Pohjustusta - ketjun kirjoittelusta:

Murhaaja on aina ja kaikessa kaiken pahan alku ja juuri. Oikeastaan häntä ei saisi tällaisessa ketjussa pohtia, ei sitä minkälaiset tekijät ovat vaikuttaneet siihen, että hän teki tällaisen julman henkirikoksen. Ei saisi pohtia sitä, miten esim. entisten työtovereiden kokemus on hänestä ollut; rauhallinen, ei muuttunut väkivaltaiseksi alkoholia nauttiessaankaan (jotenkin noin mediassa pari entistä työtoveria kuvaili) - miksi päätyi tekoon. Ei sitäkään saisi mainita, että hänestä on vuosien varrella tieto, että oli tehnyt työnsä hyvin. Päinvastoin pitäisi epäillä hänen hoitaneen työnsä todella huonosti (potilaiden diagnosoinnin ja hoidon): Ei sitäkään saisi pohtia, miten ruotsinkieliseen kouluun joutuminen, ja miten erikoinen isänsä - isäsuhteensa on vaikuttanut lapsuuden mahdollisiin turvattomuuskokemuksiin.

Ei saisi pohtia, koska henkilö on jo leimattu suoraan mm. psykopaatiksi, narsistiksi, lääkeaineaddiktiksi, joka operoi jopa alamaailman kanssa. Ketjussa säin sanovat ovat mielestään ehdottomasti oikeassa. Leimattu tunnekylmäksi (miten lääkkeet tähän vaikuttaneet?) pyrkyriksi, joka ei ollut oikeasti rakastunut V:aan. Hän halusi vaan rikkaan vaimon ja päästä muuttamaan arvoasuntoon. Ja itseasiassa Tinderissä sopivaa uhria etsiessään hän jo alkoi fantasoimaan vaimon murhalla ihan vaan siksi, kun oli tutkimusryhmänsä kanssa tutkinut murhafantasioita.

ADHDn diagnosoi itsellään vain voidakseen käyttää siihen sopivia lääkkeitä. Hän on niin huono ihminen, että ihan omaa jotain etua tavoitellakseen jäi pois töistä - myös kiusatakseen vaimoaan. Vain siksi hän on näytellyt sairasta, ei hän ole voinut olla oikeasti masentunut. Kun hän vihdoin saavuttaa - tässä ketjussakin monen luoman tavoitteen murhata vaimonsa, epäonnistuu kuitenkin ruumiin hävittämisessä. Mitäs nyt tuumii kohta 50 v täyttävä kahden lapsen isä.

Itse olen pohtinut tätä tapausta kokonaisuutena, myös sitä, miten juuri nämä kaksi päätyivät yhteen ja miksi noin 3 vuoden kuluttua tapahtuu pahin mahdollinen. Eikä tuollainen pohdinta ole tekijän uhriuttamista. Jokaisella on ketjussa oikeus tuoda pohdintansa esille.

T murhasi vaimonsa. Murhan tunnusmerkit käsittääkseni täyttyvät, kun teko on ollut raaka, julma, eikä se ollut lyhytkestoinen. Ensimmäisestä päähän lyönnistä meni avuttomaksi, sitä ennen kamppaii hengestään. Ensimmäisen ja viimeisen, viidennen päähän lyönnin väli enimmillään tunti. Suunnitelmallinen toimintansa murhan jälkeen täyttää myös hautarauhan rikkomisen kriteerit. En usko, että olisi jotenkin kummallisesti mennyt teon hetkellä psykoosiin. Vaikuttaa olleen syyntakeinen. Hänelle kuuluu elinkautinen vankeusrangaistus

*********
Kommenttin viestiin:
Kaikkien tulot romahtavat, kun on sairauslomalla. Sekä sairauslomalla olevan, että perheen muiden jäsenten arki muuttuu - erityisesti, jos on kyseellä vaikea masennus. Läheisten tilanne taitaa jäädä lähes aina vaille huomiota - se tuki, mitä he tilanteessa tarvitsisivat.
Niin, kyllä siinä seurusteluajan "naamiot" tippuvat varmaan puolin ja toisin. Ja oli jo luvattu rakastaa toista myötä - ja vastamäessä. Sekin on ymmärrettävää, että terveen puolisonkin rakkaus alkaa olla tilanteessa koetuksella. Hoitava psykiatri piti sairauslomia tarpeellisena.

Minkälainen on epäorganisoitunut ihminen? Minkälainen on esim. vaikeasti masentunut ihminen? Millä keinoilla T tavoitteli omaa etuaan? Muutti toki vaimonsa omistamaan arvoasuntoon, mutta avioehto oli.
Oletus todellkin on, että he jakoivat juoksevat kustannukset tasan suoran tileiltään menemään. Ei silloin ole tarvinnut kuukausittain maksaa maksuja. Tällainen on nykyaikaa ja todellakin molemmilla yksi avioliitto takanaan omaisuuksien jakoineen, V finanssialalla töissä ja luultavasti Vn veli vielä neuvonut. Mistä T ei kantanut vastuuta? Milloin? Sairaus vie tietenkin omansa ja luulen, ettei edes ruokakupassa käynyt. Ruoanlaittoon ei tainnut terveenäkään osallistua. V hoiti nuo, samoin pyykkipuollon. Siivooja kävi kerran viikossa. Ei tainnut ulkoiluttaa Vn koiraa?

Ei kait kumpaakaan painostettu sitoutuman? Ei ole ainakaan sellaista tietoa ollut. Luulen, ettei Keskustelua erosta olisi ollut aiemmin ennen kuin tapahtuman iltana - yönä.
skoune
Martin Riggs
Viestit: 635
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

Ulrica kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 8:03 am Henkirikoksessa voi myös motiivina olla aikaisempi rikos, mikä olisi saattanut tulla tietoon. Tässä casessa se voisi olla mereenajo.

...
Niin tuosta mereenajosta! Toivottavasti on selvitetty missä "tunnelmissa" matkustajat, kuski ja se koira tuossa mereenajoautossa olivat.
1. tunkiko koira kuskin jalkatilaan ja häiritsi oikean vaihteen löytymistä?
2. soiko autossa kovaääninen musiikki?
3. Kiukuttelivatko pienemmät lapset ja heittivätkö jotkut muut ajo-ohjeita kuskille?
4. olivatko kaikki yksimielisiä autoajelun kohteesta?

Allaoleva ei liity asiaan
Ja tuosta kompastumisista ja polvivammoista.Jos jollakulla on yliliikkuvat nivelet ja horoskooppimerkkinä rapu, se on tiettyjen ei-tieteellisten tutkimusten mukaan paha yhdistelmä. Tällaiset henkilöt kompastuvat helpolla ilman polvivammaakin :) - Lisäksi kompastumisten riskitekijöinä voi olla myös korkeakorkoiset kengät ja ehkä myös tiettyjen juomien käyttö. Kertoo nimimerkki "kokemusta on"
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:07 pm Ei saisi pohtia, koska henkilö on jo leimattu suoraan mm. psykopaatiksi, narsistiksi, lääkeaineaddiktiksi, joka operoi jopa alamaailman kanssa.
Höpö höpö. Suoraan ei ole leimannut juuri kukaan. Asioita tuntevat ja ymmärtävät ovat tunnistaneet kokonaisuudessa merkkejä, jotka viittaavat tai vahvasti viittaavat tiettyihin asioihin ja ovat perustellusti spekuloineet niitä.

Mieletön on tarve uhriuttaa etenkin väkivallan tekijöitä. Se näkyy täällä, mutta ikävä kyllä myös oikeuslaitoksessa. Jotenkin hyvin sairasta.
QwertyKeyboard
Agentti Scully
Viestit: 698
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Talvi24 kirjoitti: Ti Maalis 12, 2024 8:49 pm Lähinnä ajattelinkin, että, jos T oli pyytänyt poliisia sulkemaan firman sivut. Poliisithan on käyneet siellä, kun Tn taloudellista tilannetta ovat käyneet läpi. Toki yhtä hyvin tai ehkä luontevammin on voinut pyyrää kaksoissiskoaan sen tekemään elli sitten ehtinyt sulkeutuajo itsekseen.
Todennäköisintä on, että laskut ovat jääneet maksamatta firman sivuja verkossa pitävälle web-hotellille / pilvipalvelulle ja kun palvelu ei ole saanut rahojaan se poistaa sivut verkosta automaattisesti. Tikkanen on myös voinut ulkoistaa koko firmansa web-sivujen ylläpidon, päivittämisen ja verkkoon laittamisen, jollekin ulkopuoliselle, koska hän on lääkäri tuskin hän haluaa kuluttaa aikaansa miettimällä verkkosivujaan vaan enemmin maksaa jollekin siitä, että joku muu huolehtii niistä hänen puolestaan. Ulkopuolinen on vetänyt sivut pois verkosta kun ei ole saanut rahojaan Tikkasen firmalta tai sitten Tikkanen on irtisanonut sopimuksen, jolloin sivut on otettu alas.

Pidän tätä todennäköisimpänä sille miksi Tikkasen firman sivut ovat kadonneet verkosta.
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

keijo_kaleva kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:32 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:07 pm Ei saisi pohtia, koska henkilö on jo leimattu suoraan mm. psykopaatiksi, narsistiksi, lääkeaineaddiktiksi, joka operoi jopa alamaailman kanssa.
Höpö höpö. Suoraan ei ole leimannut juuri kukaan. Asioita tuntevat ovat tunnistaneet kokonaisuudessa merkkejä, jotka viittaavat tai vahvasti viittaavat tiettyihin asioihin ja ovat perustellusti spekuloineet niitä.

Mieletön on tarve uhriuttaa etenkin väkivallan tekijöitä. Se näkyy täällä, mutta ikävä kyllä myös oikeuslaitoksessa. Jotenkin hyvin sairasta.
Suoraan ei ole leimannut JUURI kukaan. Eli on leimattu. En ole palannut ketjun alkupuolelle, mutta ei tarvinne pitkälle edetä ketjua alusta, kun on jo leimattu. Mutta se taitaa olla tämänkin tyyppisessä ketjussa tavallista. Kuten sekin, että jotkut asiat jäävät elämään totuuksina olematta sitä. Nyt kun ajattelen, niin aika paljon on tainnut olla nimenoman psykopaatiksi leimaamista ilman perusteluja. Voihan se olla, että T on psykopaatti tai narsisti - mt- tutkimus selvittänee sitä.

Ehkä me ihmiset luemme ketjua, sen mahdollisia rivienvälienkin juttuja eri tavalla, Minä en ole nähnyt, lukenut ketjussa tekstejä, joissa olisi "mieletön tarve uhriuttaa väkivallan tekijää." Oikeuslaitoksesta en tiedä, mutta Lasol 2 x 2 l ihmetyttää ja sekin minkälainen, minkä asteinen mustasukkaisuus olisi ollut motiiviksi riittävä. Voimkas mustasukkaisuus? Mustasukkisuudestakin jää varmasti paljon ulkopuolisilta näkemättä. V ei enää kertomassa. T sanoo, etti ollut mustasukkainnen.
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

QwertyKeyboard kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:49 pm
Talvi24 kirjoitti: Ti Maalis 12, 2024 8:49 pm Lähinnä ajattelinkin, että, jos T oli pyytänyt poliisia sulkemaan firman sivut. Poliisithan on käyneet siellä, kun Tn taloudellista tilannetta ovat käyneet läpi. Toki yhtä hyvin tai ehkä luontevammin on voinut pyyrää kaksoissiskoaan sen tekemään elli sitten ehtinyt sulkeutuajo itsekseen.
Todennäköisintä on, että laskut ovat jääneet maksamatta firman sivuja verkossa pitävälle web-hotellille / pilvipalvelulle ja kun palvelu ei ole saanut rahojaan se poistaa sivut verkosta automaattisesti. Tikkanen on myös voinut ulkoistaa koko firmansa web-sivujen ylläpidon, päivittämisen ja verkkoon laittamisen, jollekin ulkopuoliselle, koska hän on lääkäri tuskin hän haluaa kuluttaa aikaansa miettimällä verkkosivujaan vaan enemmin maksaa jollekin siitä, että joku muu huolehtii niistä hänen puolestaan. Ulkopuolinen on vetänyt sivut pois verkosta kun ei ole saanut rahojaan Tikkasen firmalta tai sitten Tikkanen on irtisanonut sopimuksen, jolloin sivut on otettu alas.

Pidän tätä todennäköisimpänä sille miksi Tikkasen firman sivut ovat kadonneet verkosta.
On suljetty pysyvästi - taphtui sulkeminen kenen toimesta tahansa. Outoa on, että nuo kommentit (olikohan niitä 12) ovat kuitenkin näkyvissä ja kaikki kommentit vangitsemisen jälkeen ilmeisimmin lööppien perusteella kirjoitettuja.
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:56 pm
keijo_kaleva kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:32 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:07 pm Ei saisi pohtia, koska henkilö on jo leimattu suoraan mm. psykopaatiksi, narsistiksi, lääkeaineaddiktiksi, joka operoi jopa alamaailman kanssa.
Höpö höpö. Suoraan ei ole leimannut juuri kukaan. Asioita tuntevat ovat tunnistaneet kokonaisuudessa merkkejä, jotka viittaavat tai vahvasti viittaavat tiettyihin asioihin ja ovat perustellusti spekuloineet niitä.

Mieletön on tarve uhriuttaa etenkin väkivallan tekijöitä. Se näkyy täällä, mutta ikävä kyllä myös oikeuslaitoksessa. Jotenkin hyvin sairasta.
Suoraan ei ole leimannut JUURI kukaan. Eli on leimattu. En ole palannut ketjun alkupuolelle, mutta ei tarvinne pitkälle edetä ketjua alusta, kun on jo leimattu. Mutta se taitaa olla tämänkin tyyppisessä ketjussa tavallista. Kuten sekin, että jotkut asiat jäävät elämään totuuksina olematta sitä. Nyt kun ajattelen, niin aika paljon on tainnut olla nimenoman psykopaatiksi leimaamista ilman perusteluja. Voihan se olla, että T on psykopaatti tai narsisti - mt- tutkimus selvittänee sitä.

Ehkä me ihmiset luemme ketjua, sen mahdollisia rivienvälienkin juttuja eri tavalla, Minä en ole nähnyt, lukenut ketjussa tekstejä, joissa olisi "mieletön tarve uhriuttaa väkivallan tekijää." Oikeuslaitoksesta en tiedä, mutta Lasol 2 x 2 l ihmetyttää ja sekin minkälainen, minkä asteinen mustasukkaisuus olisi ollut motiiviksi riittävä. Voimkas mustasukkaisuus? Mustasukkisuudestakin jää varmasti paljon ulkopuolisilta näkemättä. V ei enää kertomassa. T sanoo, etti ollut mustasukkainnen.
En ole lukenut ketjua kokonaan enkä muista täsmälleen lukemaanikaan. Sen olenkin oppinut jo varhain, että ihan kaiken kattavat yleistykset harvoin ovat absoluuttinen totuus. Siksi valitsin sanan juuri. Lisäksi arvasin, että nimenomaan sinä tarttuisit lauseeseen, joka yleistäisi liikaa. Sitä en arvannut, että väännät vaikka pyrkisi miten sensitiiviseen ilmaisuun 🤦‍♂️

Sitä paitsi itse en tuomitsisi yhtäkään ihmistä, joka leimaa tuorehkon vaimonsa kuolemaan myötävaikuttaneen ja teon piilotelleen, katumuksen ja myötätunnon hiventäkään osoittaneen psykiatrin miksi tahansa pahaksi.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1808
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Tikkasen yrityksellä ei ollut mitään sivustoa. Ainoastaan googlehaulla tuli tieto osoitteesta ja toiminnasta.
Sivusto on esim tällainen https://www.terveystalo.com/

Tuo suljettu pysyvästi on todennäköisesti Koorttin tai siskon korjaus google-hakutietoihin. Samalla on tehty myös osoitteenmuutos pois Pietarinkadulta Haagaan.

*******
Olen samaa mieltä siitä, että täällä tulee erittäin paljon esille Tikkasen sympatiseeraamista. Muutamat nikit hakemalla hakevat syytä kenestä tahansa muusta, jopa koirasta.
Minusta on suorastaan säälittävää, että joku voi suoda edes yhden ymmärtävän ajatuksen henkilölle, joka on riistänyt toisen hengen raa'lla ja väkivaltaisella tavalla. Vienyt lapsilta äidin, läheisiltä ystävän.
Minulta ei ikävä kyllä heru sympatiaa.
Nyt ei kuitenkaa ole mitenkään epävarmaa etteikö Tikkanen olisi vaimoaan surmannut.
On ihan sama mikä syy on, se on väärin.
Jos sitä joku ymmärtää, on se minusta pelottavaa.

******
Minusta on luonnollista, että täällä pohditaan Tikkasen pään sisältöä. On aika luonnotonta tappaa ja on vielä luonnottomampaa yrittää piilottaa ruumis.
Silloin ei ''kaikki muumit yksinkertaisesti voi olla laaksossa''.

Ja kun ollaan tilanteessa, että on selkeää jonkin asteisen korvien väliin sijoittuvan asian olevan syynä tekoon (näinhän hän itsekin väittää) käydä läpi kaikki mahdolliset skenaariot viasta siellä päässä.
Tämä palsta olisi aika turha, jos kaikki olisi ekalla sivulla yhteenääneen todennut: Tikkanen sanoo psykoosi, se on psykoosi. Piste.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1808
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Tikkasen yrityksellä ei ollut mitään sivustoa. Ainoastaan googlehaulla tuli tieto osoitteesta ja toiminnasta.
Sivusto on esim tällainen https://www.terveystalo.com/

Tuo suljettu pysyvästi on todennäköisesti Koorttin tai siskon korjaus google-hakutietoihin. Samalla on tehty myös osoitteenmuutos pois Pietarinkadulta Haagaan.
SULJETTU PYSYVÄSTI
tarkoittaa tuossa yhteydessä yritystä/vastaanottoa

….ei mitään sivustoa.

Samalla kohtaa oli ennen vastaanoton aukioloajat.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Talvi24
Theo Kojak
Viestit: 1162
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

keijo_kaleva kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 2:19 pm
Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:56 pm
keijo_kaleva kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 1:32 pm

Höpö höpö. Suoraan ei ole leimannut juuri kukaan. Asioita tuntevat ovat tunnistaneet kokonaisuudessa merkkejä, jotka viittaavat tai vahvasti viittaavat tiettyihin asioihin ja ovat perustellusti spekuloineet niitä.

Mieletön on tarve uhriuttaa etenkin väkivallan tekijöitä. Se näkyy täällä, mutta ikävä kyllä myös oikeuslaitoksessa. Jotenkin hyvin sairasta.
Suoraan ei ole leimannut JUURI kukaan. Eli on leimattu. En ole palannut ketjun alkupuolelle, mutta ei tarvinne pitkälle edetä ketjua alusta, kun on jo leimattu. Mutta se taitaa olla tämänkin tyyppisessä ketjussa tavallista. Kuten sekin, että jotkut asiat jäävät elämään totuuksina olematta sitä. Nyt kun ajattelen, niin aika paljon on tainnut olla nimenoman psykopaatiksi leimaamista ilman perusteluja. Voihan se olla, että T on psykopaatti tai narsisti - mt- tutkimus selvittänee sitä.

Ehkä me ihmiset luemme ketjua, sen mahdollisia rivienvälienkin juttuja eri tavalla, Minä en ole nähnyt, lukenut ketjussa tekstejä, joissa olisi "mieletön tarve uhriuttaa väkivallan tekijää." Oikeuslaitoksesta en tiedä, mutta Lasol 2 x 2 l ihmetyttää ja sekin minkälainen, minkä asteinen mustasukkaisuus olisi ollut motiiviksi riittävä. Voimkas mustasukkaisuus? Mustasukkisuudestakin jää varmasti paljon ulkopuolisilta näkemättä. V ei enää kertomassa. T sanoo, etti ollut mustasukkainnen.
En ole lukenut ketjua kokonaan enkä muista täsmälleen lukemaanikaan. Sen olenkin oppinut jo varhain, että ihan kaiken kattavat yleistykset harvoin ovat absoluuttinen totuus. Siksi valitsin sanan juuri. Lisäksi arvasin, että nimenomaan sinä tarttuisit lauseeseen, joka yleistäisi liikaa. Sitä en arvannut, että väännät vaikka pyrkisi miten sensitiiviseen ilmaisuun 🤦‍♂️

Sitä paitsi itse en tuomitsisi yhtäkään ihmistä, joka leimaa tuorehkon vaimonsa kuolemaan myötävaikuttaneen ja teon piilotelleen, katumuksen ja myötätunnon hiventäkään osoittaneen psykiatrin miksi tahansa pahaksi.
Olen lukenut ketjun kokonaan. Ensin pitkän tarinan osuuden mitä oli kertynyt vähän yli vuoden ajalta. Luin vuodenvaihteessa enkä tietenkään muista kaikkea lukemaani. Noin tiiviillä aikataululla luettuna jäi yllättävän paljon mieleen. Sen jälkeen on ollut helppo pysyä ajantasalla.

Tottakai sekin on ymmärettävää, että ihmiset haluavat nimetä vaimonsa murhanneen henkilön kuka miksikin. Nämä jäävät nettiin ikuisiksi ajoiksi, todennäköisesti Tn lapset aikuistuttuaan tulevat näitä lukemaan. Enkä tarkoita, että sen vuoksi pitäisi kirjoittamaansa siistiä. Minkäpä sille voi, nykyaika on tällaista.

Samalla ovat jotkut päässeet purkamaan asioitaan jopa ihan koko terveydenhuoltoonkin, erityisesti lääkärikuntaan. No purkaa kellä on tarvetta, mutta oikea osoite sellaiseen ei löydy täältä, jos hakee sioiden korjaantumista.

Ei minulla ole mitään tarvetta vääntää. Ei mistään. Tuon juuri sanankin havaitsin vasta jo aloitettua kirjoittamaan kommenttiin vastausta.
Koetko itsellesi esitetyt kysymykset vääntämisenä, miksi?
skoune
Martin Riggs
Viestit: 635
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

Miss Holmes #1 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 2:27 pm ...
Olen samaa mieltä siitä, että täällä tulee erittäin paljon esille Tikkasen sympatiseeraamista. Muutamat nikit hakemalla hakevat syytä kenestä tahansa muusta, jopa koirasta.
...
Hyvä Miss, olen "yksi nikki", joka esitti tuossa mereenajo -teoriassa olleen mahdollista, että koira olisi voinut sählätä kuskin jaloissa ja olla yhtenä syynä siihen, että auto joutui mereen.. Huom! tässä ei ollut kyseessä koiran syyllistäminen. - Ja jos kiinnostaa, olen edelleen sitä mieltä, että mereenajo ei ollut suunniteltu, vaan vahinko.

Toisessa paikassa aiemmin pähkäilin sitä, että RT olisi tuntenut ulkopuolisuutta kodissaan, kun koirallekin piti puhua ruotsia. Se nyt ei nähdäkseni syyllistä koiraa tässä tapauksessa.- Mutta ihan omien kokemusteni takia tunnen myötätuntoa RTsta kohtaan juurikin tässä asiassa. - En ole kylläkään koiraihminen, sillä pidän enemmän kissoista.- Ikävä kyllä tulin aikoinani allergiseksi omalle kaksikieliselle /sic!/ (suomi/ruotsi) kissalleni ja jouduin luopumaan siitä.. Oli hienoa, että voin puhua kissalleni suomea huolimatta siitä, että se oli paljastassuinen ruotsalainen katti, joka kutsui minua mammaksi...
keijo_kaleva
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: La Helmi 10, 2024 6:47 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja keijo_kaleva »

Talvi24 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 2:42 pm
Koetko itsellesi esitetyt kysymykset vääntämisenä, miksi?
Ylläpito voi poistaa ja toivottavasti poistaakin:

Aika ajoin koen hiusten halkomista täällä tehtävän siinä määrin, että vääntäminen kuvaa sitä parhaiten ja koko ketju menee sivuraiteille ja sitä myöten pilalle. Väännössä on keskiössä ihan muu kuin tasavertainen keskustelu. Ymmärrystä siitä koska olisi hyvä lopettaa uupuu.

Eikä tarvitse vastata. Vere id significo!
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1808
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

skoune kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 3:15 pm
Miss Holmes #1 kirjoitti: Ke Maalis 13, 2024 2:27 pm ...
Olen samaa mieltä siitä, että täällä tulee erittäin paljon esille Tikkasen sympatiseeraamista. Muutamat nikit hakemalla hakevat syytä kenestä tahansa muusta, jopa koirasta.
...
Hyvä Miss, olen "yksi nikki", joka esitti tuossa mereenajo -teoriassa olleen mahdollista, että koira olisi voinut sählätä kuskin jaloissa ja olla yhtenä syynä siihen, että auto joutui mereen.. Huom! tässä ei ollut kyseessä koiran syyllistäminen. - Ja jos kiinnostaa, olen edelleen sitä mieltä, että mereenajo ei ollut suunniteltu, vaan vahinko.

Toisessa paikassa aiemmin pähkäilin sitä, että RT olisi tuntenut ulkopuolisuutta kodissaan, kun koirallekin piti puhua ruotsia. Se nyt ei nähdäkseni syyllistä koiraa tässä tapauksessa.- Mutta ihan omien kokemusteni takia tunnen myötätuntoa RTsta kohtaan juurikin tässä asiassa. - En ole kylläkään koiraihminen, sillä pidän enemmän kissoista.- Ikävä kyllä tulin aikoinani allergiseksi omalle kaksikieliselle /sic!/ (suomi/ruotsi) kissalleni ja jouduin luopumaan siitä.. Oli hienoa, että voin puhua kissalleni suomea huolimatta siitä, että se oli paljastassuinen ruotsalainen katti, joka kutsui minua mammaksi...
Tikkanen ei ole kokenut olevansa SUOMENKIELINEN.
Hänen tiedoissaan terveystalon sivuilla, ennen kuin ne poistettiin, oli ruotsi äidinkielenä, suomi kakkoskielenä.

Miksi hän olisi kokenut itsensä ulkopuoliseksi suomenruotsalaisessa ympäristössä, jos itse mielsi itsensä enemmän ruotsinkieliseksi, kuin suomenkieliseksi?

Minusta on turha tehdä johtopäätöksiä, jotka sotivat vastaan faktoja, jotka ihminen itse itsestään kertoo.

Ja jos suomenruotsalainen ympäristö ei ollut hänelle hyväksi, miksi ihmeessä hakeutui sinne? Idempää helsingistä löytyy ihan vaikka venäjää äidinkielenään puhuvia, jopa lääkäreitä.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1808
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Jos koira olisi härvännyt autossa mereenajotilanteessa, olisi se varmasti tuotu esiin tuolloisessa tutkinnassa.
(Mäyräkoira on huono pomppimaan autossa valtoimenaan.)

*******

Minusta faktojen voi antaa olla faktoina.
Jos Tikkanen olisi kokenut ruotsin itselleen haastavaksi, hän ei varmasti olisi ilmoittanuyt ruotsia äidinkielekseen, eikä varmasti olisi hakeutunut suhteeseen suomenruotsalaisen naisen kanssa.
Eikä hän varmasti olisi vaatinut tutkintaa ruotsiksi, eikä olisi etsinyt ruotsinkielistä asianajajaa itselleen.
Ei olisi puhunut lapsilleen kotona ruotsia, eikä olisi etsinyt ''tinderistä'' suomenruotsalaista vaimo-kandidaattia.

Eikö ole aika selväksi tullut, että huolimatta suomenkielisestä lapsuudestaan, hän oli erittäin sinut 'suomenruotsalaisen' identiteettinsä kanssa?

******

Ja jos hän koki kielen itselleen vieraaksi, miksi ihmeessä käytti sitä? Olisi elo ollut varmasti huomattavasti helpompaa supi-suomalaisena siinä tapauksessa.

******
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Vastaa Viestiin