Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
AnitaBlake
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Pe Touko 20, 2016 1:57 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja AnitaBlake »

"Kansallisen merkkihenkilön tai jonkin suuronnettomuuden yhteydessä sisäministeriö voi kuitenkin suosittaa yleistä suruliputusta." kerrotaan sisäministeriön sivuilla. Käsittääkseni tässä tämän päivän liputuksessa ei ole nyt niinkään kyse liputtaminen vain tälle menehtyneelle pojalle tai loukkaantuneille tytöille vaan koko tapahtumalle. Uhreja sielä on muitakin kuin menehtynyt poika - nämä loukkaantuneet, paikalla olleet, kaikkien läheiset, tekijäkin. Minusta on hyvä tapa että näin kauhean tapahtuman kohdatessa suruliputetaan. Todella suurta suruahan tästä on seurannut.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Sarjo kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:59 pm
Ampuja sanoo olleensa koulukiusattu. Mielipideilmasto muuttui aika paljon. Nyt kuollut uhri ja kaksi vakavasti loukkaantunutta tyttöä on leimattu koulukiusaajiksi. Entä jos he ovat syyttömiä kiusaamiseen? Jos olisin uhrin läheinen, nämä syytökset tässä vaiheessa olisi sietämätöntä kestää.

Kouluikäisten kanssa työskennellessäni olen usein törmännyt nuoreen, joka häiriköi ja kiusaa muita. Kun joku antaa vähän takaisin, tai tyyppi jätetään porukasta, hän uhriutuu. Nämä uskovat vakaasti olevansa kiusattuja, eivätkä näe omaa osuuttaan tilanteessa. näiden vanhemmat ovat usein niitä, jotka valittavat Aviin ja avautuvat somessa, että heidän lastaan kiusataan, eikä koulu tee yhtään mitään.
Tekee toki. Mutta kun ei haluta kuulla koko totuutta.

Sitä en tiedä, onko tässä tapauksessa taustalla yksipuolista kiusatuksi tulemista. Ja tuomitsen kaikenlaisen kiusaamisen. Asiat eivät vaan aina ole niin mustavalkoisia.
Juuri tämä! Kiusaamismotiivi on "helppo ostaa", mutta kukaan ei ole kertomassa tarinan toista puolta. Asiat eivät todellakaan aina ole mustavalkoisia. Kyse voi olla systemaattisesta, brutaalista kiusaamisesta. Kyse voi yhtä hyvin olla siitä, että on vittuiltu takaisin ja ampuja on päättänyt näyttää että hänelle ei vittuilla. Voi olla että ampuja on päätynyt tähän tekoon pitkällisen kiusaamistrauman vuoksi, mutta voi myös olla että tunne-elämässä on jotain häikkää kotiolojen tai/ja synnynnäisten syiden kautta.
Viimeksi muokannut Mactar, Ke Huhti 03, 2024 6:13 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Detsi
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Detsi »

MikaK kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:03 pm
Mactar kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:55 pm Surullista lukea näitä aikuisten kommentteja joissa teko hyväksytään ja ollaan sitä avoimesti sitä mieltä, että uhrit sai ansionsa mukaan.

Kyseessä on 12-vuotiaita LAPSIA. Kaikkien aivot ja tunne-elämä on vielä täysin kehittymätöntä - niin ampujan kuin uhrien. Vielä ei tiedetä taustoista ja motiiveista oikeasti mitään. Todennäköistä on että kiusaamista ja/tai ulkopuolisuuden kokemusta löytyy, mutta varmasti myös paljon muuta. Eiköhän ampuja pääse psykiatrisiin tutkimuksiin, joista selviää lisää selittäviä tekijöitä. Tuskin ymmärtää oikeasti mitä tuli tehtyä.

Koulukiusaaminen on ehdottomasti väärin ja siihen tulisi puuttua rankemmalla kädellä, mutta väkivalta ei ole vastaus. Tämä lapsi tulee sen myös huomaamaan, kun ulkopuolisuuden tunne tulee teon myötä vain syvenemään. Mutta hän onkin 12v, eikä pystynyt näkemään tekonsa seurauksia hetken mielihyvää pidemmälle.
Uskon hyvinkin että lapsi ymmärsi tekonsa seuraukset. Omat kokemukseni kiusaamista olivat kuitenkin melko lieviä ja näin paljon pahempaakin aikanaan mutta kyllä itselläkin joskus oli se pelko ja jos nyt ei tosissaan niin muitan kyllä kuinka sivumennen kävi mielessä ottaa joskus vaikka puukko turvaksi mukaan. Uhrit eivät ehkä tätä ansainneet ihan mutta jos tästä jotain hyvääkin on niin ehkä jatkossa kiusaajat miettivät että siinä voi oma elämäkin olla lopulta pelissä ja jättävät siksi tekemättä väkivaltansa.
Väkivallan käyttäminen ei ole koskaan hyväksyttävää. Missä on muuten sanottu, että kiusaajat olisivat käyttäneet väkivaltaa?
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 934
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Sarjo kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:59 pm Ampuja sanoo olleensa koulukiusattu. Mielipideilmasto muuttui aika paljon. Nyt kuollut uhri ja kaksi vakavasti loukkaantunutta tyttöä on leimattu koulukiusaajiksi. Entä jos he ovat syyttömiä kiusaamiseen?
Tietenkin he voivat olla syyttömiä, ja tietenkin ampuja sanoo, että häntä on kiusattu. Tässä ei ole ollut mitään yllättävää.

Onhan se loogista. Ei sellaisella, joka ammuskelee koulussa, taida pilvin pimein kavereita olla enkä muuten ihmettele yhtään.
Matti Ja Maija
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1323
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

"Valetieto hätäpuhelusta leviää somessa – Ei liity kouluampumiseen, poliisi aikoo toimia

Sosiaalisessa mediassa leviää hätäpuhelutallenne. Tallenteen väitetään liittyvän Viertolan koulussa tapahtuneeseen kouluampumiseen.

Sosiaalisessa mediassa leviää 12 vuotta vanha hätäpuhelutallenne, jonka väitetään olevan peräisin eilen tapahtuneesta Viertolan kouluampumisesta.

Tallenne ei liity Viertolan kouluampumiseen, vahvistaa poliisi. Hätäpuhelutallenne on vuodelta 2012. Sen on soittanut matematiikanopettaja Oriveden yhteiskoulusta, kun 22-vuotias mies syöksyi matematiikanluokkaan metsästyskiväärin kanssa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Särkkä kertoo, että poliisi suhtautuu valheellisen tai tarkoituksellisesti väärässä kontekstissa levitettyyn tietoon vakavasti.

– Väärän tiedon levittäminen, pelon ja uhan kierteen aiheeton levittäminen, siinä voi hyvin herkästi syyllistyä johonkin rikokseen.

Hätäpuhelutallenne
Orivedellä vuonna 2012 opettaja sai ohjattua metsästyskiväärin kanssa luokkaan tulleen miehen ulos tilasta. Hän lukitsi oven ja soitti hätäkeskukseen.

Sosiaalisessa mediassa nyt leviävä pätkä on osa pidempää tallennetta. Pätkässä kuuluu ensin hätääntynyttä puhetta, sitten kovaääninen laukaus. Laukauksen jälkeen joku huutaa muun muassa ”lopeta!”. Sosiaalisessa mediassa leviävä tallenne päättyy siihen, kun hätäkeskustyöntekijä aloittaa kysymään ”elikkä missä”.

Hätäpuhelutallennetta on levitetty saatesanoilla, joissa uhkaillaan Viertolan kouluampujaa. Särkkä kertoo, että poliisi pyrkii tämänkaltaisissa tilanteissa selvittämään uhkauksien tekijöiden henkilöllisyyden ja sitä myötä myös mahdollisia rikosnimikkeitä.

– Näitä ei koskaan paineta villaisella, vaan vaan ne perin juurin selvitetään ja saatetaan tekijät edesvastuuseen."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c574 ... 0ee916d7d4

Toivottavasti ovat käyttäneet VPN-palvelua, ettei poliisi saa tietää ip-osotetta.
Slava Ukraini! <3
Sherlock Solmu
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: La Marras 21, 2015 11:26 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sherlock Solmu »

Samaa mieltä, että väkivalta ei todellakaan ole mikään ratkaisu. Jos (iso JOS, emme tiedä) tuo kuolonuhri edes ylipäänsä oli kiusaaja, menetti hänkin nyt mahdollisuuden kasvaa, varttua ja tulla paremmaksi ihmiseksi. Ja se on yksi monista tragedioista tässä tilanteessa, koska ihmiset voivat todellakin muuttua. En tuota ampujaakaan halua liikaa syyttää, koska kyseessä on lapsi, vaan etsin syyllistä aikuisista ympäriltä. Kenen vastuulla on että 12 - vuotias sai edes aseen käsiinsä, saati osasi sitä käyttää?

Enkä todellakaan ole mikään kiusaajien symppaaja. Olen itsekin pahaakin kiusaamista kokenut, mutta siitä huolimatta kasvoin fiksuksi, itsevarmaksi ja ystävien ympäröimäksi aikuiseksi, vaikka silloin aikoinaan kaikki näytti välillä todella synkältä. Mielestäni ihmisten tappaminen on kuitenkin turhan lopullinen ratkaisu tällaiseen.
Rotteni
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Su Joulu 17, 2023 11:25 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Rotteni »

Detsi kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:23 pm
CSI kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 4:43 pm
JudgeCooper kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 3:33 pm Kun ei koulu puutu kiusaamiseen, tekijä päätti ratkaista tilanteen niillä vajailla sosiaalisilla taidoilla mitä monella 12-vuotiaalla on. Tekoa ei voi hyväksyä, mutta motiivin ymmärtää. Todella sääli tuhlattua elämää. Tässä olivat kaikki osalliset uhreja.
Minä taas hyväksyn teonkin. Suomi on tässä pikkuhiljaa muuttunut yhteiskunnaksi, jossa uhrilla ei ole mitään oikeuksia.

Tuon pojan tilanteessa, kun ei kerran sitä rikosoikeudellista vastuutakaan ole - voi aivan hyvin toimia noin. Taatusti loppuu kiusaaminen.

Jatkossakaan ei kukaan uskalla vittuilla tuolle kaverille. Ei tartte kuin pistää vähän silmät hyvätpahatrumat loppukohtauksen gangstan malliin viiruksi, pihistä hampaiden välistä että "mä hommaan mutkan ja hoitelen sut" niin kovin kovis koulussa on paskat housussa. Kaverillahan on aiempaa näyttöä siitä saattaa käydä ohraleipä kun tuon kaverin kanssa alkaa hippasille.

Eikä tuolla mitään loppuelämä pilalla ole. Vankilaan hän ei joudu. Eikä joudu koulukotiinkaan. Ittestä on kiinni täysin kaikki mitä elämässä saavuttaa. Jos nuo mitä hän niittasi oli ns. paskiaisia, niin ei tarvitse jälkikäteen niillekään ajatusta uhrata. Elämässä vain eteenpäin. Suorittaa koulut riittävän hyvin, hakee tutkinnot ja painelee vaikka ulkomaille. Yhteiskunta tulee tuota paapomaan 1000 kg resursseilla koska enää hän ei ole uhri vaan rikollinen. Jolle kuuluu kaikki oikeudet ja jota paapotaan.

Näin tämä menee.
Väkivaltaisten tekojen hyväksyminen ei ole missään tilanteessa oikeutettua. Väkivaltaiset reaktiot eivät ratkaise ongelmia pitkällä aikavälillä ja voivat pikemminkin pahentaa tilannetta entisestään.

Koulukiusaamiseen on todella olemassa muita ratkaisuja kuin väkivalta.

Toiseksi, reagoimalla väkivallalla tai uhkaamalla väkivallalla, kuten mainitsit kommentissa, luodaan vain lisää konflikteja ja riski siitä, että tilanne eskaloituu entisestään.
No ei ollu 90 luvulla, muuta vaihtoehtoo ku olla kiusattu tai lyödä takas,
Ihan hyvin oon pärjänny elämässä.
Aika lailla rauhassa nykyäänkin, mitä nyt joku apina kävi pihalla, mut pesäpallomailankanssa kävin ettii,
kyliltä, ja tuun ettimään jatkossakin, jos erehtyy miulta jatkossa pöllii, yhtään mitään!
Muistan eilisen, kuin eilis päivän!
pilipali
Harjunpää
Viestit: 325
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja pilipali »

Sarjo kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:59 pm Mielestäni tässä on pari ikävää juttua uhrien kannalta. Tai siis tietysti koko tapaus on uhreille hirveä.

Nyt suruliputetaan kunnioittaen uhreja. Monikossa. Kaksi on vielä elossa. Ei heitä tarvitse suruliputtaa. Entä jos yksi kuolee muutaman päivän kuluttua ja toinen viikon kuluttua? Suruliputetaanko heitä uudestaan?

Ampuja sanoo olleensa koulukiusattu. Mielipideilmasto muuttui aika paljon. Nyt kuollut uhri ja kaksi vakavasti loukkaantunutta tyttöä on leimattu koulukiusaajiksi. Entä jos he ovat syyttömiä kiusaamiseen? Jos olisin uhrin läheinen, nämä syytökset tässä vaiheessa olisi sietämätöntä kestää.

Kouluikäisten kanssa työskennellessäni olen usein törmännyt nuoreen, joka häiriköi ja kiusaa muita. Kun joku antaa vähän takaisin, tai tyyppi jätetään porukasta, hän uhriutuu. Nämä uskovat vakaasti olevansa kiusattuja, eivätkä näe omaa osuuttaan tilanteessa. näiden vanhemmat ovat usein niitä, jotka valittavat Aviin ja avautuvat somessa, että heidän lastaan kiusataan, eikä koulu tee yhtään mitään.
Tekee toki. Mutta kun ei haluta kuulla koko totuutta.

Sitä en tiedä, onko tässä tapauksessa taustalla yksipuolista kiusatuksi tulemista. Ja tuomitsen kaikenlaisen kiusaamisen. Asiat eivät vaan aina ole niin mustavalkoisia.
Poliisin mukaan tieto kiusaamisesta on vahvistettu kuulemalla muita oppilaita. Koulukiusaaja on kiusaaja oli sitten kuollut tai koomassa. Kiusaajaa ei leimata tässä mitenkään vaan kyse on totuudesta ja samalla motiivi teolle. Mun mielestä suomalainen yhteiskunta on ihan pihalla. Järjestetään valtakunnallisia surutapahtumia kuolleiden puolesta mutta ongelmiin ei saa puuttua. Mitä se kertoo ihmisistä? Sen että se suru ei tule sydämestä vaan sillä paikataan omatuntoa. Mitä jos nämä kiusaajat olisivat saaneet jatkaa kiusaamista ja menneet pidemmälle ja tappaneet tämän kaverin. Sitten surtaisiin tätä kaveria ja nykyiset uhrit olisivat pohjasakkaa. Kannattaa miettiä tarkkaan sitä omaa moraalia. Se on monelta täysin hukassa.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jmit »

'Samaa mieltä, että väkivalta ei todellakaan ole mikään ratkaisu.'

Väkivalta todellakin on ratkaisu. Kuten Josef Stalin sanoi 'olipa ongelma mikä hyvänsä, niin kuolema ratkaisee aina ongelman'

Se, että onko tuollainen ratkaisukeskeisyys sitten järkevää saati hyväksyttävää on ihan oma juttunsa.

Esimerkiksi koulukiusaaja lopetaa kiusaamisen aivan varmasti siihen paikkaan, kun menettää henkensä. Tässä tapauksessa ei ole mitään tietoa siitä onko tekijää kiusattu vai ei. Murhapojan selityksille en hirveästi painoa antaisi. Tarvitaan muuta näyttöä.
Detsi
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Detsi »

MikaK kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:03 pm
Mactar kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:55 pm Surullista lukea näitä aikuisten kommentteja joissa teko hyväksytään ja ollaan sitä avoimesti sitä mieltä, että uhrit sai ansionsa mukaan.

Kyseessä on 12-vuotiaita LAPSIA. Kaikkien aivot ja tunne-elämä on vielä täysin kehittymätöntä - niin ampujan kuin uhrien. Vielä ei tiedetä taustoista ja motiiveista oikeasti mitään. Todennäköistä on että kiusaamista ja/tai ulkopuolisuuden kokemusta löytyy, mutta varmasti myös paljon muuta. Eiköhän ampuja pääse psykiatrisiin tutkimuksiin, joista selviää lisää selittäviä tekijöitä. Tuskin ymmärtää oikeasti mitä tuli tehtyä.

Koulukiusaaminen on ehdottomasti väärin ja siihen tulisi puuttua rankemmalla kädellä, mutta väkivalta ei ole vastaus. Tämä lapsi tulee sen myös huomaamaan, kun ulkopuolisuuden tunne tulee teon myötä vain syvenemään. Mutta hän onkin 12v, eikä pystynyt näkemään tekonsa seurauksia hetken mielihyvää pidemmälle.
Uskon hyvinkin että lapsi ymmärsi tekonsa seuraukset. Omat kokemukseni kiusaamista olivat kuitenkin melko lieviä ja näin paljon pahempaakin aikanaan mutta kyllä itselläkin joskus oli se pelko ja jos nyt ei tosissaan niin muitan kyllä kuinka sivumennen kävi mielessä ottaa joskus vaikka puukko turvaksi mukaan. Uhrit eivät ehkä tätä ansainneet ihan mutta jos tästä jotain hyvääkin on niin ehkä jatkossa kiusaajat miettivät että siinä voi oma elämäkin olla lopulta pelissä ja jättävät siksi tekemättä väkivaltansa.
POLIISI vahvisti aiemmin keskiviikkona, että teon motiiviksi selvisi kiusaaminen. Toistaiseksi muita motiiveja tekoon ei ole ilmennyt.

Rikoskomisario Särkkä kertoi aiemmin, että vielä ei ole tietoa siitä, onko kiusaaminen ollut fyysistä vai sanallista.
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

Sarjo kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 5:59 pm Mielestäni tässä on pari ikävää juttua uhrien kannalta. Tai siis tietysti koko tapaus on uhreille hirveä.

Nyt suruliputetaan kunnioittaen uhreja. Monikossa. Kaksi on vielä elossa. Ei heitä tarvitse suruliputtaa. Entä jos yksi kuolee muutaman päivän kuluttua ja toinen viikon kuluttua? Suruliputetaanko heitä uudestaan?

Ampuja sanoo olleensa koulukiusattu. Mielipideilmasto muuttui aika paljon. Nyt kuollut uhri ja kaksi vakavasti loukkaantunutta tyttöä on leimattu koulukiusaajiksi. Entä jos he ovat syyttömiä kiusaamiseen? Jos olisin uhrin läheinen, nämä syytökset tässä vaiheessa olisi sietämätöntä kestää.

Kouluikäisten kanssa työskennellessäni olen usein törmännyt nuoreen, joka häiriköi ja kiusaa muita. Kun joku antaa vähän takaisin, tai tyyppi jätetään porukasta, hän uhriutuu. Nämä uskovat vakaasti olevansa kiusattuja, eivätkä näe omaa osuuttaan tilanteessa. näiden vanhemmat ovat usein niitä, jotka valittavat Aviin ja avautuvat somessa, että heidän lastaan kiusataan, eikä koulu tee yhtään mitään.
Tekee toki. Mutta kun ei haluta kuulla koko totuutta.

Sitä en tiedä, onko tässä tapauksessa taustalla yksipuolista kiusatuksi tulemista. Ja tuomitsen kaikenlaisen kiusaamisen. Asiat eivät vaan aina ole niin mustavalkoisia.
Poliisi varmaan ottaa selville asian taustat tältäkin kantilta.
Avatar
Nokus
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 6:10 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Nokus »

Hei koululaiset kannattaa vähän alkaa miettii kun alkaa kiusaamaan! Joku voi suuttuu oikein kunnolla!
21 polkua pimeyden valtakuntaan
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1749
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

En ihan purematta niele ampujan väitettä kiusatuksi tulemisesta. Mahdollista se tietenkin on, mutta ei tässä välttämättä tosiaankaan ole kyse tapauksesta, jossa yhteen uhriin on kohdistettu julmaa rääkkäystä ja sillä uhrilla on sitten napsahtanut päässä. Yksityiskohtia tuskin saadaan koskaan tietää ainakaan viranomaistiedottamisen kautta, ellei sitten Kosovon ulkoministeriö kerro jatkossakin julkisuuteen enemmän tietoja kuin Suomen viranomaiset.

En ymmärrä, mikä oli siinäkin asiassa niin vaikeaa tiedottamisen kannalta. "Kaksi uhreista on suomalaisia, yksi Suomen ja Kosovon kaksoiskansalainen. Epäilty on suomalainen." Kas noin, olisi heti alkuunsa leikattu siivet enimmältä huhuilulta. Nyt sen sijaan pistettiin taas yksi klapi lisää pesään tämän asian polarisoitumisen eteen, kun tiedotettiin ensin, että sekä epäilty että uhrit ovat "suomalaisia" ja heti perään Kosovon ulkoministeriö kertoikin yhden uhreista olevan kosovolainen. Antaa äärimmäisen amatöörimäisen kuvan Suomen viranomaisista ja vaikuttaa monen silmiin siltä, että asioita yritetään vääristellä ja peitellä tahallaan.
Detsi
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Detsi »

jmit kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:26 pm 'Samaa mieltä, että väkivalta ei todellakaan ole mikään ratkaisu.'

Väkivalta todellakin on ratkaisu. Kuten Josef Stalin sanoi 'olipa ongelma mikä hyvänsä, niin kuolema ratkaisee aina ongelman'

Se, että onko tuollainen ratkaisukeskeisyys sitten järkevää saati hyväksyttävää on ihan oma juttunsa.

Esimerkiksi koulukiusaaja lopetaa kiusaamisen aivan varmasti siihen paikkaan, kun menettää henkensä. Tässä tapauksessa ei ole mitään tietoa siitä onko tekijää kiusattu vai ei. Murhapojan selityksille en hirveästi painoa antaisi. Tarvitaan muuta näyttöä.
Melko kyyninen ja epäinhimillinen näkökulma.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Mactar »

pilipali kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:24 pm

Poliisin mukaan tieto kiusaamisesta on vahvistettu kuulemalla muita oppilaita.
Koulukiusaaja on kiusaaja oli sitten kuollut tai koomassa. Kiusaajaa ei leimata tässä mitenkään vaan kyse on totuudesta ja samalla motiivi teolle. Mun mielestä suomalainen yhteiskunta on ihan pihalla. Järjestetään valtakunnallisia surutapahtumia kuolleiden puolesta mutta ongelmiin ei saa puuttua. Mitä se kertoo ihmisistä? Sen että se suru ei tule sydämestä vaan sillä paikataan omatuntoa. Mitä jos nämä kiusaajat olisivat saaneet jatkaa kiusaamista ja menneet pidemmälle ja tappaneet tämän kaverin. Sitten surtaisiin tätä kaveria ja nykyiset uhrit olisivat pohjasakkaa. Kannattaa miettiä tarkkaan sitä omaa moraalia. Se on monelta täysin hukassa.
Mistä tuo tieto on peräisin? Onko poliisi kuulustellut jo muita oppilaita?

Itse en ole nähnyt tällaista, joten mielestäni on liian aikaista leimata uhreja vielä millään tavalla.
Vastaa Viestiin