Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Tietämättä tapauksesta yhtään sen enempää kuin useimmat muutkaan, tulee mieleen, että ko. poika on muuttanut Vantaalle jostain pikkukaupungista, Lahdesta, Forssasta tms. Siellä hän on voinut olla kovakin kaveri, tai ainakin sillä roolilla yrittänyt sitten aloittaa Vantaalla uudessa koulussa, koska landella on se käsitys, että kaikki "hesalaiset" tappelee ja on jotenkin kovia. Näitä ainakin aikanaan tuli kyllä nähtyä, kun joku landelta muuttanut kovanaama veti rooliaan ihan 110 lasissa.

Uudessa koulussa on kuitenkin sitten joutunut kiusatuksi, ehkä maalaisuutensa, ehkä typerän roolin esittämisensä vuoksi. Jopa tytöt ovat saattaneet naureskella. Siitä sitten asiat ovat pienessä päässä alkaneet kehkeytyä ihan väärään suuntaan.

Toi revolverikin on pääkaupunkiseudun harrastajalle outo valinta, ellei sitten ole hankittu nimenomaan pojalle tai lapsenlapselle ensi aseeksi, vaikka luvat ovatkin olleet tämän aikuisen lähiomaisen nimissä. Voisi selittää sitäkin, että poliisi selvittää, kenen ase on. Jos siis poika on sanonut saaneensa sen vaikka lahjaksi. Revolverilla ei harrasteta reserviläisammuntoja eikä nykypäivänä oikein tarkkuusammuntaakaan, joku western-harrastaja voisi moisen hankkia.

Mietityttää myös, mikä motiivi oli sillä väitetyllä vanhemmalla, joka väitetysti jo eilen pian tapahtuman jälkeen levitti huhua, että ampuja oli häirikkö? Ettei vain olisi niin, että oma lapsi on lirkutellut omiaan, kun on syytetty tekijän kiusaamisesta? Eihän häiriköiden sanaa tarvitse uskoa jne.

Surullinen tapaus. Osanotot kaikkien läheisille ja ystäville.
ahtialanparoni
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Elo 07, 2023 11:52 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja ahtialanparoni »

CSI kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 4:43 pm Eikä tuolla mitään loppuelämä pilalla ole. Vankilaan hän ei joudu. Eikä joudu koulukotiinkaan. Ittestä on kiinni täysin kaikki mitä elämässä saavuttaa. Jos nuo mitä hän niittasi oli ns. paskiaisia, niin ei tarvitse jälkikäteen niillekään ajatusta uhrata. Elämässä vain eteenpäin. Suorittaa koulut riittävän hyvin, hakee tutkinnot ja painelee vaikka ulkomaille. Yhteiskunta tulee tuota paapomaan 1000 kg resursseilla koska enää hän ei ole uhri vaan rikollinen. Jolle kuuluu kaikki oikeudet ja jota paapotaan.
miksei joutuis laitokseen täysikäsyyteen asti?
hhelin
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2024 12:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja hhelin »

Mactar kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:13 pm
Juuri tämä! Kiusaamismotiivi on "helppo ostaa", mutta kukaan ei ole kertomassa tarinan toista puolta. Asiat eivät todellakaan aina ole mustavalkoisia. Kyse voi olla systemaattisesta, brutaalista kiusaamisesta. Kyse voi yhtä hyvin olla siitä, että on vittuiltu takaisin ja ampuja on päättänyt näyttää että hänelle ei vittuilla. Voi olla että ampuja on päätynyt tähän tekoon pitkällisen kiusaamistrauman vuoksi, mutta voi myös olla

Voi myös olla että ampuja onkin se kiusaaja ja koko homma on jotain muuta kuin kosto.
Matti Ja Maija
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1336
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

Toivotaan ettei enempää kuolonuhreja tule.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010334114.html

" Kaksi 12-vuotiasta tyttöä loukkaantui ja heidän vammansa ovat erittäin vakavia.

– Puhuin tänään aamulla tytön isän kanssa. Tyttö on lääkäreiden hoidossa ja kaikki tehdään, että tyttö selviäisi. Mutta hänen tilansa ei ole hyvä, kertoo kosovolaistaustaisten vanhempien ystävä heidän luvallaan.

– Me kaikki rukoilemme, että hän selviäisi ja paranee.

– Tilanne on aika huono, lausuu surullinen perheystävä."....
Slava Ukraini! <3
JJhero
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Pe Tammi 29, 2021 11:44 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla

Viesti Kirjoittaja JJhero »

töölöläinen kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 7:07 pm
Tessu kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 1:07 am Sekin kerrotiin uutisissa että ase olisi ollut sukulaisen,isästä ei kerrottu mitään
Uutisessa kerrottiin, että ase olisi lähisukulaisen. Isä on yksi lähisukulaisista. Muita lähisukulaisia ovat ainakin äiti ja sisarukset. Ehkä myös isovanhempi on lähisukulainen, varsinkin jos hän asuu samassa taloudessa.

Tänään tosin on kirjoitettu niinkin, että poliisilla ei ole varmaa tietoa aseen omistajasta. Epämääräiset ilmaukset ovat tyypillistä nykypäivän (epä)uutistekstiä. Tämän jutun yhteydessä en ole vielä törmännyt saman genren ilmaisuun "epäilty ampuja".
Ehkä jos poika on poliisisedälle kertonut aseen olevan isän tai muun lähisukulaisen. Sen tiedon varassa taidamme nyt elää. Valitettavasti.

Teon motiiviin, joka tuntuu olevan yhtä vaikeasti ymmärrettävissä. Jotenkin vaikuttaa siltä että poika antautui poliisille malliesimerkein, oli yhteistyöhaluinen heti alustavissa kuulusteluissa sekä myönsi teon välittömästi.

Kuitenkin taustalla saattaa olla osittaista kusetusta, tietojen pimittämistä tai valheellisen tiedon antamista viranomaisille. Sen kakarat jos ketkä osaa. Varsinkin tuollainen ipana, jolla jo muutenkin kerrottiin häirikkö -statuksen olevan luokkatovereiden ympäröimänä.

Vielä jos sähkötupakkaa on myyntiin asti hänellä ollut. Oliko alkanut liian paksua valkoista savupilveä poitsulta tulemaan että tytöt oli alkanut valittamaan häiritsevästä käytöksestä? Sen jälkeen röökit uhrille, mutta rahoja ei löytynytkään.
Detsi
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Detsi »

En laita mitään minkään häiriön piikkiin. Mainitsin vain, että ADHD on yksi monista häiriöistä ja hyvin yleinen.
LilyM
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Huhti 03, 2024 5:03 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja LilyM »

Calabash kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:59 pm
CSI kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:47 pm Tässähän vain Viertolan koulun kiusaajat saivat vähän karmaa. Kerrankin. Miksi tästä pitäisi tekijälle jotain traumoja tulla?
Mistä sä edes tiedät, että uhrit ovat olleet kiusaajia? Poika on sanonut sen motiiviksi kuulemisessa mutta tietoa ei ole vielä a) pitääkö se paikkaansa, b) jos pitää, onko kiusattu Viertolassa ja c) jos on, ovatko uhrit nimenomaan syyllisiä kiusaamiseen.
Tiedämme koska paitsi että epäilty on itse kertonut motiiviksi kiusaamisen, poliisi on kertonut voineensa vahvistaa kiusaamisen omalla esitutkinnallaan.
skoune
Martin Riggs
Viestit: 649
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla

Viesti Kirjoittaja skoune »

Sil5 kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 2:09 pm ...
Koskahan meillä tunnustetaan tosiasiat. Väkivallan hyväksyntään ja käyttöön pitäisi puuttua jo kotona. Lähtökohtaisesti tässäkään ei ole kysymys enää mistään vähättelevästä kiusaamisesta. ...

- jos aikuinen ihminen joutuisi samanlaisen hakkaamisen, potkimisen, alistamisen ja vielä netissä videoidun vainon kohteeksi, rikos olisi välittömästi poliisin ja oikeuslaitoksen käsittelyssä.
- vastaava väkivalta lapseen kohdistuneena onkin vain "harmitonta kiusaamista".
- miksi ihmeessä lapseen kohdistuva väkivalta/pahoinpitely on vähäisempi rikos kuin aikuisen kohdalla?

Silloin kun väkivallankäyttöön ei ...millään tavoin puututa se johtaa uhrin osalta siihen että hän yleensä alistuu, ryhtyy välttelemään jopa kouluun tulemista monenlaisilla tavoilla. Usein käy niin että uhriksi joutunut muuttaa toiseen kouluun..Mutta se pahoinpitelijä löytää aina uuden uhrin.
...
Tuo mihin uhriin kohdistuva koulukiusaaminen ja työpaikkakiusaaminen johtaa on kiinni kiusatun luonteesta - ja myös kotioloista. - Hän saattaa masentua tai ääritapauksessa ryhtyä väkivaltaiseksi itse.

Olen ollut eläkkeellä pitkään, eli en ole aivan nuori. Minulla on kokemusta kiusatuksi tulemisesta alaluokilta tiettyihin työpaikkoihin asti.

Olen miettinyt syitä tähän ja suurimmaksi syyksi kiusaamiseen uskon olevan uhrin "erilaisuus" lahjakkuus/hyvä koulumenestys, "hyvä" ulkonäkö jne voivat aiheuttaa kateutta - tai sitten päin vastoin eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvuus ja esim poikkeava vaatetus ja tavat voivat aiheuttaa myös kiusaamista. - Ja nykyään eivät lapset ymmärrä eroa virtuaalimaailman ja oikean elämän välillä. Eivät kiusaajat eivätkä uhrit...

Ennen kiusatut alistuivat, vaihtoivat koulua, masentuivat..

Ja yllätys, yllätys pahimpia kiusaajia ovat kokemukseni mukaan tyttöjä ja naisia (olen itse nainen).

Kävin kouluni siihen aikaan kun ei some -kiusaamista luonnollisesti ollut. Mutta väkivaltaista kiusaamista kyllä, jopa vielä lukiossa naispuolinen koulukaverini käytti fyysistä väkivaltaa. Ja sitten opiskeluaikoinani naispuolinen opiskelutoverini teki samoin. - Ja henkisen väkivallan mestareita ovat kokemukseni mukaan nimenomaan naiset, työpaikoilla ja muualla. He saavat myös "heikot" miehet kiusaajiksi juonittelujensa ansiosta.

En syytä tässä ko tapauksessa tyttöjen olleen erityisesti niitä kiusaajia. Nykyajan kiusausmenetelmät ovat niin salaisia, että opettajilla ei todellakaan ole mahdollisuuksia valvoa kaikkea. Ja pahinta on se, että monia opettajiakin (todistetusti) saatetaan kiusata aika rankastikin.
Detsi
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Detsi »

Matti Ja Maija kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 7:47 pm Toivotaan ettei enempää kuolonuhreja tule.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010334114.html

" Kaksi 12-vuotiasta tyttöä loukkaantui ja heidän vammansa ovat erittäin vakavia.

– Puhuin tänään aamulla tytön isän kanssa. Tyttö on lääkäreiden hoidossa ja kaikki tehdään, että tyttö selviäisi. Mutta hänen tilansa ei ole hyvä, kertoo kosovolaistaustaisten vanhempien ystävä heidän luvallaan.

– Me kaikki rukoilemme, että hän selviäisi ja paranee.

– Tilanne on aika huono, lausuu surullinen perheystävä."....
Ei kovin hyvältä kuulosta jos "hänen tilansa ei ole hyvä". Eli tuskin mitään positiivisia uutisia on kuultu.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

hhelin kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 7:42 pm
Mactar kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:13 pm
Juuri tämä! Kiusaamismotiivi on "helppo ostaa", mutta kukaan ei ole kertomassa tarinan toista puolta. Asiat eivät todellakaan aina ole mustavalkoisia. Kyse voi olla systemaattisesta, brutaalista kiusaamisesta. Kyse voi yhtä hyvin olla siitä, että on vittuiltu takaisin ja ampuja on päättänyt näyttää että hänelle ei vittuilla. Voi olla että ampuja on päätynyt tähän tekoon pitkällisen kiusaamistrauman vuoksi, mutta voi myös olla

Voi myös olla että ampuja onkin se kiusaaja ja koko homma on jotain muuta kuin kosto.
Ihan sillai aikuisten oikeesti luulette, ettei poliisi ole esimerkiksi jututtanut luokkakavereita ja koulun muita oppilaita tästä kiusaamisasiasta, ennen kuin tänään viimein median perässä sen julkistivat motiiviksi? Aivan varmasti ovat ja aivan varmasti luokkakaverit tietävät, mitä on tehty ja tapahtunut ennen tätä tragediaa.

"Tieto kiusaamisesta on vahvistunut myös poliisin esitutkinnassa", kertoo mm. MTV. Ei siis tekijän kuulusteluissa vaan esitutkinnassa. Nyt vähän valoja päälle.
LilyM
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Huhti 03, 2024 5:03 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja LilyM »

Calabash kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:59 pm
CSI kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:47 pm Tässähän vain Viertolan koulun kiusaajat saivat vähän karmaa. Kerrankin. Miksi tästä pitäisi tekijälle jotain traumoja tulla?
Mistä sä edes tiedät, että uhrit ovat olleet kiusaajia? Poika on sanonut sen motiiviksi kuulemisessa mutta tietoa ei ole vielä a) pitääkö se paikkaansa, b) jos pitää, onko kiusattu Viertolassa ja c) jos on, ovatko uhrit nimenomaan syyllisiä kiusaamiseen.
Tiedämme koska paitsi että epäilty on itse kertonut motiiviksi kiusaamisen, poliisi on kertonut voineensa vahvistaa kiusaamisen omalla esitutkinnallaan.
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Calabash »

LilyM kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 7:55 pm Tiedämme koska paitsi että epäilty on itse kertonut motiiviksi kiusaamisen, poliisi on kertonut voineensa vahvistaa kiusaamisen omalla esitutkinnallaan.
Onko poliisi kertonut, että ammutut ovat olleet hänen kiusaajiaan?
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Detsi kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 1:59 amVaikka 12-vuotiailla olisi mitä monenlaisia kokemuksia ja kykyjä, ei voida todellakaan olettaa, että kaikki tuon ikäiset osaavat käsitellä aseita tai ymmärtävänsä niiden mahdolliset vakavuudet ja seuraukset.
Totta. Idiootteja, jotka kykenevät elämänsä aikana tuottamaan lähinnä kuolaa on kaiken ikäisissä, ja tuohon ikään mennessä ei luonnollinen poistumakaan ole tavoittanut kaikkia niitä, joita ehtii tavoittamaan ennen täysi-ikäisyyttä ja heti sen jälkeen.

Mutta kyllä ne vähemmistössä ovat. Revolverit ovat tavattoman yksinkertaisia aseita, ja kun tuolla mainittiinkin jo 8-vuotiaat, niin niistäkin suurin osa selviää lataamisesta laukaisuun minuuteissa jos vaan mielenkiintoa asiaan riittää.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Jopsten
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2023 3:11 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jopsten »

Jos ampuja on tammikuussa siirtynyt tähän kouluun, olisi mielenkiintoista tietää mistä ja miksi hän on siirtynyt/ siirretty. Onko ollut vaan ihan perus perheen muutto vai onko ollut jotain minkä takia on vaihdettu toiseen kouluun, kuten kiusaaminen?
You asked me if I had a god-complex. Let me tell you something: I am god!
Paikalla
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Kiusaamis motiiviin ottaisin eriävän kannan.

Ei koulukiusatut lähde toisia oppilaita kouluun ampumaan. Älytön koko vertaus.

Mielipuolen teko, näillä tiedoilla, ei mitään selityksiä.
Vastaa Viestiin