Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
AnitaBlake
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Touko 20, 2016 1:57 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja AnitaBlake »

Minä en sitten millään usko, että poika palautettaisiin kotiin saatikka samaan kouluun. Tai ehkä varmaan kotiin jossain vaiheessa paljon myöhemmin mutta kouluun ei. Oman turvallisuuden vuoksi varmaan kodin pitäisi muuttaa myös kauaksi Vantaalta. Ja myös muiden vuoksi sillä kukaan noista luokkatovereista ei varmasti halua törmätä poikaan jossain Jumbon ostarilla parin vuoden päästä. Ja eihän sitä todellakaan voida sinne Viertolaan laittaa suorittamaan oppivelvollisuutta loppuun. Eiköhän hän päädy jonnekkin valtion koulukotiin kauaksi Vantaalta asumaan ja koulunsa käymään. Tai sitten jonnekkin lasten/nuorten psykiatrian laitokselle.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jmit »

Täysin riippumatta siitä mikä tässä on totuus, niin tämä antaa aika hyvän työkalun kiusatuille. Jos kiusattu toteaa kiusaajalleen, että 'En pidä siitä mitä sinä teet. Jos et lopeta, niin saat kuulan kalloosi.' Kiusaaja saattaa nykytiedon valossa antaa painoa tällaiselle lausunnolle. :)
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Oli jotenkin erikoinen muotoilu tässä Ylen jutussa tänään, kun kerrotaan poliisin selvittävän "miksi epäillyn ampujan perhe muutti Vantaalle". Eikö vanhemmat, tai kuka nyt ikinä onkaan lapsen huoltajana, voi kertoa, miksi on muutettu? Liittyykö muuttamiseen jotain hämärää? Tuosta nimittäin jotenkin saa sen vaikutelman, että ihan pelkästä perinteisestä paikkakunnan vaihdoksesta ei ehkä olisikaan kyse...

YLE:

"Ylen tiedot: Poliisi selvittää, miksi epäillyn ampujan perhe muutti Vantaalle
Ylen saamien tietojen mukaan poliisi on edistynyt Vantaan koulun ampumistutkinnassa ”järjettömän nopeasti”.

Tutkinnassa selvitetään nyt Ylen tietojen mukaan myös sitä, miksi ampujaksi epäillyn 12-vuotiaan lapsen perhe muutti Vantaalle.

Vantaan kaupungin tiedotustilaisuudessa kerrottiin keskiviikkona, että epäilty ampuja tuli Viertolan kouluun vuoden alussa..."

-> https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-219287
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

jmit kirjoitti: To Huhti 04, 2024 5:19 pm Täysin riippumatta siitä mikä tässä on totuus, niin tämä antaa aika hyvän työkalun kiusatuille. Jos kiusattu toteaa kiusaajalleen, että 'En pidä siitä mitä sinä teet. Jos et lopeta, niin saat kuulan kalloosi.' Kiusaaja saattaa nykytiedon valossa antaa painoa tällaiselle lausunnolle. :)
Onhan alaikäiset kiusatut mm. puukottaneet kiusaajiaan lukuisia kertoja, eikä se mihinkään ole vaikuttanut. Miksi tilannetta muuttaisi yksi pistoolin käsiinsä saanut 12-vuotias?
QwertyKeyboard
Agentti Scully
Viestit: 698
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Aether kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:22 pm 12 vuotias on vielä aivan lapsi. Tuon ikäisen moraalikäsitys ei ole vielä täysin kehittynyt, hän ei voi ymmärtää tekojensa lopullisia seurauksia. Itsellä on samanikäinen poika ja hän on todellakin vielä aivan lapsi. Tätä tapausta on ollut jotenkin todella vaikea käsittää ja samanikäisen vanhempana jotenkin samaistun tilanteeseen vielä syvemmin. Tällä tekijällä on varmasti ollut jokin alttius, ei pelkästään koulukiusaamistausta, vaan mahdollisesti jokin geneettinen piirre tai ominaisuus, mahdollisesti perhe-olosuhteet, jokin diagnoosi.. joka edesauttanut tekoon ryhtymisen. Todella surullinen tapaus ja toivon ettei vastaavaa ikinä enää toistuisi. Tiktokissa olen seurannut lasten ja nuorten kommentointia ja kyllähän siellä on aistittavissa valtava suru ja järkytys. Tämä tapaus koskettaa varmasti kaikkia Suomen nuoria.
Varmaan on joku diagnoosi ei välttämättä ole kuitenkaan vielä diagnosoituna. Myös ampujan perheen jäsenten päät kannattaisi tarkistuttaa. Omenathan eivät puusta putoa kauas koko ampujan perhe vaikuttaa oudolta ei normaalissa perheessa hankita mitään revolvereja egon jatkeeksi ja opeteta 12 vuotiasta käyttämään niitä, sekä anneta mahdollisuutta lapselle ottaa revolveri käyttöön ammuksineen, jotta voi tappaa ja vammauttaa luokkakaverinsa. Kukaan ei tarvitse kotioloissa tuollaista revolveria yhtään mihinkään sellaisella ei saa edes metsästää. Paitsi tietenkin nämä ketkä välttämättä tarvitsevat tuollaisen aseen jatkaakseen sillä egoaan.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

Saatan tällä tiedolla paljastaa joillekin kuka oikeasti olen mutta joo asiaan. Minä olin myös koulukiusattu sekä vapaa-ajalla kiusattu, ihan niin kakarasta kuin muistan meno jatkui kunnes alkoi 7 luokka.
Äitini sanoi että puolusta itseäsi joten niin aloin myös tietysti toimimaan. Sitten alkoi se toisten kiusaaminen ja hakkaaminen. Eli kyllä useasti uhreja on molempi osapuoli ja seuraamukset voi olla sitten elämässä mukana kuolemaan asti. JOTEN ÄLKÄÄ KIUSATKO KETÄÄN KOSKAAN!!!
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
AnitaBlake
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Touko 20, 2016 1:57 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja AnitaBlake »

Niin luulisi ettei muuttamisessa kaupungista toiseen ole mitään ihmeellistä. Koko ajanhan jengi muuttaa. Syynä voi olla vaikkapa työpaikan vaihto tai niinkin arkinen asia että naapurikaupungista löytyi kiva kämppä. PK-seudulla nyt ainakin kun Helsinki/Espoo/Vantaa ovat niin viereikkäin ja päälle vielä ympäröivät pienemmän kaupungit. Kaveri muutti just Helsingistä Järvenpäähän kun erosi ja Jäkestä sai halvemmalla kivan kämpän. No big deal. Itse suunnittelen muuttoa Viertolan vierestä Vantaalta Stadin ytimeen ihan vaan koska haluan enemmän sykettä kodin ympärille. Ehkäpä se tässä tapauksessa liittyy asiaan kun sitä tutkitaan. Ei kai asiaan muuten juurikaan huomiota kiinnitettäisi.
Mies 1968
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Ke Loka 23, 2019 10:11 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Mies 1968 »

Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:18 pm
stirlock_187 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:12 pm
CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:06 pm

Juu, se poika ainakin niitattiin kahdella kudilla. Veikkaan että antoi samaa käsittelyä kaikille.

Ei ole muuten helppoa, koska rivolli pitää käsin virittää ja sitten vielä osuakkin kunnolla.
Poliisi ei ole kertonut tietoa ammusten määrästä. Veikkauksia voisi hieman vähentää.
Sama koskee aiempaa arveluasi loukkaantuneiden aivovammasta/koomasta.
Poliisi ei ole tosiaan vahvistanut laukausten määrää, ja siitäkään ei ole tietoa, että oliko pojalla panoksia kuusi eli yksi rullallinen, olisiko niitä ollut taskuissa tai repussa lisää jne. MTV:lläkään tuskin on kuitenkaan syytä omiaan keksiä, kun uutisoivat jo pari päivää sitten:
MTV Uutisten tietojen mukaan poikaa oli ammuttu kaksi kertaa... Tämän jälkeen 12-vuotias poika ampui kahta luokassa ollutta tyttöä, jotka ovat tällä hetkellä erittäin vakavasti loukkaantuneita...
Sen verran voin tarkentaa että 22lr rullia löytyy kuudesta yhteentoista patruunan vetoisina. Taas järeämpiä esim 38 Special/357 Magnum 5-8 patruunalle. Kaikki reukut eivät ole kuudesti laukeavia.
Myllynkivi
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2015 8:13 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Myllynkivi »

En nyt väitä että juuri tämä tapaus liittyy tähän Vantaan juttuun millään lailla, mutta kunhan tuli mieleen tuosta koulun vaihtamisesta:

"Yle: Turun alakoulun väkivaltainen lapsi vaihtaa koulua"



"Turkulaisessa alakoulussa väkivaltatilanteita aiheuttanut oppilas vaihtaa koulua, uutisoi Yle. Asiasta kertoo Ylelle oppilaan äiti.

Äiti kertoo, että tilanteeseen on haettu apua ja koulu on tehnyt voitavansa.

– Tilanne on ollut kohtuuton myös muille oppilaille. Olen hyvin tyytyväinen, että muut vanhemmat puuttuivat vihdoin tilanteeseen. Olen itse taistellut lapsen puolesta useamman vuoden, että hän saisi apua. Olen odottanut, että tulisi joku ulkopuolinen voima, joka saisi muutoksen liikkeelle, äiti kertoo Ylelle.

Luokan vanhemmat kirjoittivat aiemmin vetoomuskirjeen, jossa vanhemmat kertoivat lastensa pysyvän kotona niin kauan, että heille taataan lain vaatima turvallinen oppimisympäristö.

Iltalehden eilisessä haastattelussa luokkatoverin isä kertoi olleensa yhteydessä useisiin Turun kaupungin viranomaisiin, mutta mitään konkreettista ei ollut tapahtunut.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c40e ... 4c2e5645e6
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Vilmavain kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:47 pm Eikö tosiaan kukaan tule juoruamaan taustoista enempää. Ihmetyttää, vai pysyykö kaikilla suut kiinni kun on kyse lapsesta. Kiinnostelee kovasti mistä ja miksi on muutettu Vantaalle. Minkälaiset kotijoukot taustalla on. Nimetkin voi jättää sanomatta, mutta tiedonhalu on kova ylipäätään kotioloista ja taustoista.
Kumma kyllä ettei taustoista mainittu ku yleensä nämä juorut kulkee nopeasti. Jossainhan tuo on miltei 6 vuotta kouluansa käynyt ja jonkulainen lähipiiri/perhekin on.

Väärän tiedon levittämisestä voi tulla seuraamuksia mut kyllähän joku oikeastikin tietää jotain..
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Mies 1968 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 6:08 pm
Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:18 pm
stirlock_187 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:12 pm

Poliisi ei ole kertonut tietoa ammusten määrästä. Veikkauksia voisi hieman vähentää.
Sama koskee aiempaa arveluasi loukkaantuneiden aivovammasta/koomasta.
Poliisi ei ole tosiaan vahvistanut laukausten määrää, ja siitäkään ei ole tietoa, että oliko pojalla panoksia kuusi eli yksi rullallinen, olisiko niitä ollut taskuissa tai repussa lisää jne. MTV:lläkään tuskin on kuitenkaan syytä omiaan keksiä, kun uutisoivat jo pari päivää sitten:
MTV Uutisten tietojen mukaan poikaa oli ammuttu kaksi kertaa... Tämän jälkeen 12-vuotias poika ampui kahta luokassa ollutta tyttöä, jotka ovat tällä hetkellä erittäin vakavasti loukkaantuneita...
Sen verran voin tarkentaa että 22lr rullia löytyy kuudesta yhteentoista patruunan vetoisina. Taas järeämpiä esim 38 Special/357 Magnum 5-8 patruunalle. Kaikki reukut eivät ole kuudesti laukeavia.
Näinhän se on, mutta kyllä tuo kiinniottovideon revolveri kovasti näyttää Rugerin .22:lta, joka on kuudesti laukeava. Voi olla tietysti aina joku muukin, koska kuvalaatu on niin heikko, mutta itse sanoisin että noin 90 prosenttisesti ainakin on Ruger.
URSULÅ
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Helmi 13, 2022 10:06 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja URSULÅ »

URSULÅ kirjoitti: To Huhti 04, 2024 6:30 pm Miksei kaveria voida pitää sankarina? Hän ratkaisi koulukiusaamisen ongelman, jota aikuiset eivät ole saaneet 20 vuodessa suoraan?
URSULÅ kirjoitti: To Huhti 04, 2024 5:01 pm nyt ihan sankarina kuitenkaan mutta mielestäni tämä on hyvä opetus ( jos otetaan opiksi?) niille että näinkin voi käydä jos on ilkeä toiselle. Jos pitää kiusata niin pitää ottaa myös vastuu siitä kiusaamisesta. Toki meni hitusen överiksi pojan teko mutta joskus on vaan pakko?!?!??
Aina kun kuulen Aivastuksen, poistan varmistimen.
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 463
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja uusitma »

AnitaBlake kirjoitti: To Huhti 04, 2024 5:48 pm Niin luulisi ettei muuttamisessa kaupungista toiseen ole mitään ihmeellistä. Koko ajanhan jengi muuttaa. Syynä voi olla vaikkapa työpaikan vaihto tai niinkin arkinen asia että naapurikaupungista löytyi kiva kämppä. PK-seudulla nyt ainakin kun Helsinki/Espoo/Vantaa ovat niin viereikkäin ja päälle vielä ympäröivät pienemmän kaupungit. Kaveri muutti just Helsingistä Järvenpäähän kun erosi ja Jäkestä sai halvemmalla kivan kämpän. No big deal. Itse suunnittelen muuttoa Viertolan vierestä Vantaalta Stadin ytimeen ihan vaan koska haluan enemmän sykettä kodin ympärille. Ehkäpä se tässä tapauksessa liittyy asiaan kun sitä tutkitaan. Ei kai asiaan muuten juurikaan huomiota kiinnitettäisi.
Kyllä siinä on aina jotain hämärää, jos muuttaa Vantaalle.
Saattoi tosin muuttaa vaikka Tampereelta, ei sitä ole kerrottu mistä, mutta toisesta kaupungista.
Hallituksen leikkausten takia nyt muuttoaalto käynnissä, kun asumistukea ei saa, jos asunto katsotaan liian kalliiksi tai isoksi. Vantaan vuokrataso on vielä kohtuullinen.
Lapsille tulee ongelmia, jos katkotaan sosiaaliset suhteet, kun joutuvat muuttamaan pois tutuilta seuduilta vanhempien heikentyneen rahatilanteen takia. Psyykkisen kuormituksen pisteitä tulee esim. muutosta, koulun vaihtamisesta ja vanhempien avioerosta. Jos noita pisteitä kertyy lapselle liikaa, niin riski mielenterveyden häiriöille kasvaa.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6528
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Voisi ollakkin samaa, missä perheet veti lapsensa pois koulusta ja vasta sitten tapahtui jotakin muutosta.
Kieltämättä samanlaiselta kuulostaa.
Mutta ihmetyttää todella jos nykyinenkään koulu ole tehnyt asialle mitään.
Viimeksi muokannut Ghost hunting, To Huhti 04, 2024 6:37 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Myllynkivi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 6:20 pm En nyt väitä että juuri tämä tapaus liittyy tähän Vantaan juttuun millään lailla, mutta kunhan tuli mieleen tuosta koulun vaihtamisesta:

"Yle: Turun alakoulun väkivaltainen lapsi vaihtaa koulua"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c40e ... 4c2e5645e6
Tuskin liittyy, hyvin erilaiseksi kuvattua käytöstä tuolla Turun tapauksella: "yksi luokan oppilaista on käynyt toistuvasti lasten ja koulun henkilökunnan kimppuun."

Tämä Vantaalainen ei käynyt randomilla kaikkien kimppuun, opettajaakin vain uhkasi ja poistui harkitun oloisesti paikalta.
Vastaa Viestiin