Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1130
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

canis lupus kirjoitti: La Touko 11, 2024 6:41 pm Miten olisi, jos kioski toteaisi että sisäänpääsy evätään "asiakkaan päällä olleiden järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkkeihin pukeutumisesta"? Kun siitähän tässä on puhe. Bollströmmin tyttösellä ei olisi mitään ongelmia sisäänpääsystä, jos ei olisi pukeutunut "varasteluun tarkoitettuun asuun".
Onhan se tietysti valitettavaa, jos joku kohtaa rasismia arjessaan. On kuitenkin täysin kohtuutonta edellyttää, jos oma heimo on satoja vuosia kouluttanut kantasuomalaisia siihen, että mihinkään ei voi luottaa, kaikki viedään mikä irti lähtee ja väkivalta saattaa olla täysin provosoimatonta, että jokaiseen suhtaututtaisiin edelleen uudella toivolla, uskolla ja puhtaalta pöydältä. Uudestaan ja uudestaan.

Lisäksi mustalaiset kulkevat useimmiten laumoissa, ainakin iltaisin tuolla ravintoloissa. Täysiä mersuja kaartaa ravintolaparkkiin. Täälläpäin oli yksi ravintola, johon päästettiin mustalainen, koska hän tuli yksin, lauloi karaokea ja tilasi jaffaa. Ihan ok tyyppi. Ei pahaa sanottavaa.

Kunnes sitten kävi niin, että sana ilmisesti levisi, että siihen ravintolaan pääsee mannet sisään. Ja siitä alkoi helvetti. Autokunnittain rahtihameporukkaa alkoi lapata (tai yrittää) sisään. Muut asiakkaat vaihtoivat ravintolaa. En tiedä miten juttu lopulta päättyi, mutta nykyään paikalla on uusi omistaja ja nimi. Joten tuskin kovin hyvin kävi.

Se on kokemuksen tuomaa varovaisuutta ja ihan järjen käyttöä. Ihan sama ilmiö tapahtuu joka ilta satojen ravintoloiden ovilla: Portsari ei päästä humalaista ihmistä sisälle. Onko se syrjintää? Ei, vaan poke tietää, että siinä kunnossa oleva asiakas aiheuttaa potentiaalisesti ongelmia ja siksi on viisainta puhaltaa peli poikki jo ennen kuin se edes alkaa.

Onhan se karua, mutta jos joku mustalainen haluaisi tulla hyvin kohdelluksi ja vakavasti otetuksi, hänellä on kyllä mahdollisuudet siihen. Voisi aloittaa esimerkiksi siitä, että lopettaisi varastelun, valehtelun, huutamisen, huorittelun, kävisi koulunsa ja menisi töihin ja lakkaisi viikonloppuisisn pesemästä pyykkiään uimahallin pesutiloissa sekä pukeutuisi normaalisti vaatteisiin, joiden poimuihin ei saa piilotettua kaljakoria.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2328
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Sipi kirjoitti: Su Touko 12, 2024 9:51 pm lakkaisi viikonloppuisisn pesemästä pyykkiään uimahallin pesutiloissa
Onko nämä pajeettineekerit alkanut tämmöistä tekemään?
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1130
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

RL11/6 kirjoitti: Su Touko 12, 2024 10:10 pm
Onko nämä pajeettineekerit alkanut tämmöistä tekemään?
Kyllä. Oon käynyt uimassa vuosia, ja kaksi mustalaisnaista täysin rajattomien ja todella likaisten lastensa kanssa tulevat uimahalliin pyykkisäkkiensä kanssa. Tulevat pesutiloihin vaatteet päällä (hameet kyllä riisuttu ja sukat sekä kengät), eivät peseydy vaan nyrkkipyykkäävät alusvaatteita säkkikaupalla suihkussa. On uskoamattoman vastenmielistä. Samaan aikaan lapset juoksevat vaatteet päällä allastiloihin, sieltä takaisin, saunaan, ovet auki ja pois, takaisin, pois, altaalle, roiskivat vettä ympäriinsä, kastelevat muiden asiakkaiden pyyhkeet naulakoissa jne. Samaan aikaan nämä kaksi äitiä ovat varanneet kaksi rivillistä suihkuja (8 kpl) , ovat kontillaan lattialla, pesevät vaatteita ja keskustelevat huutamalla keskenään. Vittua, huoraa ja saatanaa tulee suusta. Muut asiakkaat jonottavat päädyssä oleviin kahteen suihkuun, jotka ovat vapaana ja poistuvat vähin äänin.

Kahteen kertaan olen tämän nähnyt ja vaihdoin hallia. Tulemastahan heitä ei voi kieltää, koska se olisi rasismia.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2328
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »



Uimahalleissa käy vain roskaväki. Suomessa moiset perustettiin köyhälistön peseytymispaikoiksi. Yleensä sossu maksaa näille pesukoneet, mutta miksi nämä näkevät vaivaa pestä itse pyykkinsä jalkasilsaisella kaakelilattialla? En ymmärrä. Harvemmin nämä edes uimahalleissa on minun tietojeni mukaan viihtynyt. Joskus olen kuullut itähelsingin emänsä nussijoiden olleen paikallisuimahallin saunassa slaavikyykyssä ja juoneen leijonaviinaa.
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1130
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

RL11/6 kirjoitti: Su Touko 12, 2024 10:34 pm Uimahalleissa käy vain roskaväki.
No omat tuloni eivät riitä uima-altaan rakentamiseen saati ylläpitoon. Pidän uimisesta, ja klo 6 jälkeen kun sipaisee reilun kilometrin, lähtee päivä kivasti käyntiin. Silloin ei juurikaan ole paikalla muita kuin uimareita.

Nää pyykkärit, esinahanvenyttelijät ja altaalla niskaan hyppivät koululaisryhmät ovat paikalla vasta myöhemmin.

Nää pyykkärit tapasin molemmilla kerroilla viikonloppuna, jolloin en ollut itsekään klo 6 liikkeellä. Olin pettynyt hallin valvojiin ja munattomaan reagointiin, josta saattoi päätellä muissakin asioissa luistettavan. Olen ihan tyytyväinen halliin, jossa nykyään käyn.

Valintojen maailma.

Niin, mulla on muuten myös siirtolapuutarhamökki, joka myös aluneprin rakennettiin köyälistön vilejypalstan reunalle sotien jälkeen perheille, jotta he saattoivat viljellä perunaa ja muuta syötävää. Nidenkin funktio on hiukan muuttunut ajan saatossa. Mustalaisia ei sentään siirtolapuutarhamökkien omistajissa näy.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja meitzi »

THS kirjoitti: Su Huhti 28, 2024 6:57 pmLapset opetetaan pienestä pitäen toimimaan oikein ja heille opetetaan, miksi se on niin tärkeää
Näitä kahta näkee opetettavan aika useinkin. Esimerkiksi ihan kierrätyskeskuksessa, jossa kaiken haluamansa saa viedä ilmaiseksi. Alle kouluikäisiä vanhemmat tönivät "ota ota nyt jotain, käsi oppii". Siinä opetetaan toimimaan oikein, ja kerrotaan lihasmuistin kehittämisen tarpeesta.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2328
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Sipi kirjoitti: Su Touko 12, 2024 10:51 pm
Niin, mulla on muuten myös siirtolapuutarhamökki, joka myös aluneprin rakennettiin köyälistön vilejypalstan reunalle sotien jälkeen perheille, jotta he saattoivat viljellä perunaa ja muuta syötävää. Nidenkin funktio on hiukan muuttunut ajan saatossa. Mustalaisia ei sentään siirtolapuutarhamökkien omistajissa näy.
Ei niiden luonne ole muuttunut. En ymmärrä koko siirtolapuutarhamökin ideaa. Mustalaisilla on vähän vastaavanlainen fiksaatio asuntoautoihin. Sitäkään en ymmärrä, minkälainen henkilö alkaa karavaanariksi? Yleinen mielikuva on paksumahaisesta kaljanjuojasta, joka naama korkeasta verenpaineesta punaisena ähertää ja kähisee tupakka suussaan pallogrillin luona. Mustaksi hiiltyneitä jauhomakkaroita, halpaa sinappia, lippuviinaa ja härskejä keskusteluita. Sitä kummempaa se paska ei voi olla. Paljon mieluummin sitä kuolisi kuin alkaisi karavaanariksi, eli valtateiden Jim Crowiksi.
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1130
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sipi »

RL11/6 kirjoitti: Su Touko 12, 2024 11:26 pm
Ei niiden luonne ole muuttunut.
No sikäli on, että niille on kovasti kysyntää ja hyötyputarhoina ne eivät oikein enää toimi. Suurin osa on intohimoisia puutarhaharrastajia, jotka panostavat estetiikkaan funktionaalisuuden kustannuksella. Lisäksi moni on parannellut mökkinsä varustetasoa siten, että niissä on suihkut, vessat, tulisijat ja muutenkin yöpyvät niissä koko kesän. Vanhoja pariskuntia pitkälti jotka haluavat talvisin helppoutta asumismuotoonsa ja kesällä voivat sitten mullassa möyriä.

Itselläni on omakin puutarha ja mökki on jäänyt äidiltäni, joka ei siellä jaksa enää käydä. Mutta upeat perennat ja hedelmäpuut siellä on. Aion kyllä myyntiin sen laittaa kun aika on, ei oikein riitä ruutia työn ja muun elämän ohella ylläpitää kahta puutarhaa. :( Viime kesänä kävin siellä kolme kertaa tekemässä ns. raskaampia hommia ja äitini siellä sitten tykkää istuskella kärhöjensä ja pioniensa keskellä kahvia lipittelemässä. Leikkelee jollain kolmikiloisella sähköleikkurilla pientä nurmea ja varmaan kynsisaksilla tasoittelee kiveyksen reunojen korsia :D

Sinänsä kyllä jaan sun ajatuksesi siitä, että ei ole myöskään itselleni mikään lomailun ykkösvaihtoehto.

Mutta jollekin, joka asuu kerrostalossa se on kiva vaihtoehto, jos puutarhanhoito kiinnostaa.

Rentoutumiseen, ajanviettoon tai lomailuun ei niinkään. Mutta ei mua kyllä karavaanariksikaan saisi etenkään nyt kun paljastit, että leirintäalueilla on mustalaiskaravaaneja. Mulle ihan uutta tietoa.
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1297
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Gentle kirjoitti: Pe Touko 10, 2024 8:17 pm Minusta on pöyristyttävää, että mustalaisnaiset saa mennä rahtihameissaan kauppoihin.
Sinänsä peukkua pystyyn tälle jos kerran töitä tekee.
Tietää kuitenkin itsekin, että myyjän teolle on syynsä ja se teko oli täysin ymmärrettävä.
Yksi sukulaiseni oli aikoinaan kaupassa duunissa, ja kyllähän siellä sitten sai näitä mustalaisia kyttäillä. (Puhun mustalaisista silloin kun on vilunkipeli kyseessä, muutoin romaneista.)

Joissakin kaupoissa näkee kaappeja joihin kuuluisi jättää reppu. Koska minulla ei ole ikinä mitään kolikoita mukanani, en sitten pysty sitä reppua jättämään, kun pitäisi sohlata kolikko systeemiin pantiksi. Ja ärsyttäisi alkaa nyppimään kamaa (puhelin + lompakko) repusta mukaansa.

Sitten tulee rikollinen olo, kun ei ole tehnyt niin kuin toivotaan.

Mitenkähän jos mustalaisia edellytettäisiin jättämään se hame lokeroon... Eipähän ainakaan tulisi itkua ja parkua siitä että ei päästetty sisään. Mutta kova huuto jokatapauksessa, jos ei sen "hamosen" alla ole esim. leggingsejä.
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1297
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Onko se jumalaton huutaminen ihan tarkoituksella valittu, että saa kaikkialla aina tahtonsa läpi ja muut väistämään... Onko kukaan koskaan kokeillut miten käy kun huutaa ihan yhtä kovaa takaisin?
Allieshna
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Maalis 17, 2021 6:41 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Allieshna »

Ifigeneia kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 9:02 am
Gentle kirjoitti: Pe Touko 10, 2024 8:17 pm Minusta on pöyristyttävää, että mustalaisnaiset saa mennä rahtihameissaan kauppoihin.
Sinänsä peukkua pystyyn tälle jos kerran töitä tekee.
Tietää kuitenkin itsekin, että myyjän teolle on syynsä ja se teko oli täysin ymmärrettävä.
Yksi sukulaiseni oli aikoinaan kaupassa duunissa, ja kyllähän siellä sitten sai näitä mustalaisia kyttäillä. (Puhun mustalaisista silloin kun on vilunkipeli kyseessä, muutoin romaneista.)

Joissakin kaupoissa näkee kaappeja joihin kuuluisi jättää reppu. Koska minulla ei ole ikinä mitään kolikoita mukanani, en sitten pysty sitä reppua jättämään, kun pitäisi sohlata kolikko systeemiin pantiksi. Ja ärsyttäisi alkaa nyppimään kamaa (puhelin + lompakko) repusta mukaansa.

Sitten tulee rikollinen olo, kun ei ole tehnyt niin kuin toivotaan.

Mitenkähän jos mustalaisia edellytettäisiin jättämään se hame lokeroon... Eipähän ainakaan tulisi itkua ja parkua siitä että ei päästetty sisään. Mutta kova huuto jokatapauksessa, jos ei sen "hamosen" alla ole esim. leggingsejä.
Vai onko vain liikaa pyydetty tulemaan kauppaan ilman kansallispukua..? Itselläni myös kokemusta kaupasta 90-luvulta. Valitettavasti aina samat ihmiset kävivät varkaissa ja alkoi kova huuto, kun heidän perässään käveli. Yhden kerran saatiin heidät lukittua tuulikaappiin odottamaan poliisien tuloa. He saavat ladella tappouhkauksia ym, mutta kun heitä "syrjitään", niin kyllä kaikki kuvataan ja haetaan korvauksia.
makkaraperunamies
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Marras 19, 2023 11:22 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja makkaraperunamies »

tottij kirjoitti: Su Tammi 07, 2024 8:00 pm Juu mannet on niin avuliaita :lol: :lol:
Sitten jos joku heitä yrittää auttaa (esim jos manne on kännissä/kamoissa ajanut ojaan) niin yleensä kiitokseksi pöllivät autosi ja uhkaavat tappaa. Samoin ovat varsin avuliaita esim auttaessaan ikäihmisiä esimerkiksi sähkömittarin lukemisessa tai putkiremontin suunnittelussa.
Naurattaa tää ihan hirveesti kun kävi itelleni just näin. Umpikännissä oleva manne oli motarilla yöllä ajanu ojaan ja siinä mentiin sitten kaverin kanssa auttamaan. Hetken se huuti ja vollotti kun serkun päässä vänkärin paikalla oli aika iso vekki, ja sen jälkeen kun soitettiin hätäkeskukseen pomppaa manne autosta ja huutaa, että puukottaa meiät ja rupee tulemaan vauhilla kohti. Autonkin koitti pölliä mutta luojan kiitos samutettiin ja otettii avaimet pois virtalukosta
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1297
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Allieshna kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 10:04 am
Ifigeneia kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 9:02 am
Gentle kirjoitti: Pe Touko 10, 2024 8:17 pm Minusta on pöyristyttävää, että mustalaisnaiset saa mennä rahtihameissaan kauppoihin.
Sinänsä peukkua pystyyn tälle jos kerran töitä tekee.
Tietää kuitenkin itsekin, että myyjän teolle on syynsä ja se teko oli täysin ymmärrettävä.
Yksi sukulaiseni oli aikoinaan kaupassa duunissa, ja kyllähän siellä sitten sai näitä mustalaisia kyttäillä. (Puhun mustalaisista silloin kun on vilunkipeli kyseessä, muutoin romaneista.)

Joissakin kaupoissa näkee kaappeja joihin kuuluisi jättää reppu. Koska minulla ei ole ikinä mitään kolikoita mukanani, en sitten pysty sitä reppua jättämään, kun pitäisi sohlata kolikko systeemiin pantiksi. Ja ärsyttäisi alkaa nyppimään kamaa (puhelin + lompakko) repusta mukaansa.

Sitten tulee rikollinen olo, kun ei ole tehnyt niin kuin toivotaan.

Mitenkähän jos mustalaisia edellytettäisiin jättämään se hame lokeroon... Eipähän ainakaan tulisi itkua ja parkua siitä että ei päästetty sisään. Mutta kova huuto jokatapauksessa, jos ei sen "hamosen" alla ole esim. leggingsejä.
Vai onko vain liikaa pyydetty tulemaan kauppaan ilman kansallispukua..? Itselläni myös kokemusta kaupasta 90-luvulta. Valitettavasti aina samat ihmiset kävivät varkaissa ja alkoi kova huuto, kun heidän perässään käveli. Yhden kerran saatiin heidät lukittua tuulikaappiin odottamaan poliisien tuloa. He saavat ladella tappouhkauksia ym, mutta kun heitä "syrjitään", niin kyllä kaikki kuvataan ja haetaan korvauksia.
https://voima.fi/blogit/hameentie-48/20 ... aisromani/

Tuolla perustellaan hameen käyttöä aikuisuudella.

Mutta miksi juhla-asu pitää olla yllä jokaikinen päivä? Sehän kuluukin. Sossusta saa tukea kansallispuvun hankintaan, onkohan sille mitään rajoitusta kuinka moneen kertaan?
Nkiy
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Huhti 26, 2024 6:34 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Nkiy »

Ifigeneia kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 5:54 pm Sossusta saa tukea kansallispuvun hankintaan, onkohan sille mitään rajoitusta kuinka moneen kertaan?
Riippuen hyvinvointialueen täydentävän toimeentulotukiohjeistuksesta 2-3 vuoden välein. Toki vaatii siis pidempiaikaisen toimeentulotukioikeuden pohjalle ja haku kuukaudelle perustoimeentulotukipäätöksen Kelasta.
Voimamies lahest
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Touko 04, 2022 6:53 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Voimamies lahest »

RAP-ARTISTI Mercedes, oikealta nimeltään Linda-Maria Raninen (o.s. Roine), saa lapsen puolisonsa Janne Ranisen kanssa..
Siis mustalaisten kanssa.
Mäntyharjun ihmemies
Vastaa Viestiin