Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen ammuskelu (ketju 1)

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

apollo kirjoitti:
Ja tuosta aseiden haltuun ottamisesta, yksikin noista mainitsemistasi syistä riittää perusteeksi peruuttaa hallussapitolupa. Toki jokainen tapaus katsotaan tapauskohtaisesti, mutta kutsu haastatteluun tulee varmasti jos hölmöilee kännissä vaikka autolla.
Ei ainakaan meidän kylän vallesmanni pyydä mihinkään lupahaastatteluihin huumausaine sekä rattien takia. Tiedän tapauksen, jolla em. rikoksista huolimatta luvalliset 22 ja ysimillinen. Sama tyyppi mielenterveydellisten syiden takia eläkkeellä alle nelikymppisenä.
Uskotko tosiaan lakien tiukennus auttaa, jos kerta teidan kylan vallesmanni ei noudata nykyisiakaan saantoja?
Kenties nyt, saatuasi heratyksen taman asian tiimoilta, olisi aika tehda valitus kyseisen poliisilaitoksen hovelista aselupien jakelusta?

Itseani on jalkikateen harmittanut kun en joskus aikanaan nuorena kloppina tehnyt ilmiantoa eraasta hullusta jolla oli lupa haulikkoon. Tana paivana jos sama tilanne tulisi vastaan niin ilmianto olisi varma ja jos paikallis poliisi antaisi luvan pysya niin valittaisin myos poliisin toimista.
samurai
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Pe Huhti 04, 2008 10:52 am

Viesti Kirjoittaja samurai »

Olikos Saari sillä luokalla jonka tunnille iski?
Koulukiusattu joittenkin saittien mukaan ja outona pidetty. Siksikö iski kouluun?
Samoin kun viime syksyinen. Seurausta syrjjityksi tulemisesta ja katkeroitumisesta?

Tommoset kaverit just ketkä ei oo niitä kovimpia rääväsuita yläasteella ja nauti suuresta kaveriporukasta ym. suosiosta, kypsyttelevät niitä KAIKKEIN VAARALLISIMPIA ajatuksia pääkopassaan.
Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Maikkarin nettikysely: Käsiaseet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että käsiaseet pitäisi kieltää yksityishenkilöiltä. Vastauksia on illan ja yön aikana kertynyt jo reilusti yli 6 000.
-----------------------------------

Tämä poliisia joka kuulusteli Saarta ja sama mies oli myöntänyt mt-ongelmalliselle eli Saarelle aseluvan, ei ilmeisesti aiokaan ottaa vastuuta.
Hämmästyttää poliisin ylijohtajan asenne
ARVIOIMME OLIKO KYSEESSÄ ARVIOINTIVIRHE.
WTF? :shock:
Arthur Nebe
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe »

Mielenkiintoisena havaintona, vainajat siirrettiin sota-ajan malliin teolliseen tapaan suurella umpikuorma-autolla ilmeisesti Kauhavan lentokentälle ja lentoteitse Helsinkiin.

Ilmeisesti uhrien määrä (10 kpl) sekä tunnistamisen kiire sanelivat tämän metodin. Ruumisautojen pitkä kulkue Konginkankaan malliin olisi todennäköisesti suuremmasta kunnioittavuudestaan huolimatta ollut epäkäytännöllinen.
Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 348
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Syitä tapahtuneeseen on tietenkin paljon, useita syitä nipussa. Minäkin - kuten ehkä joku muukin - puhuin tuohon jonkin verran ylemmäs ehkä vähän liian "kovaa". Ehkä parin päivän päästä voin ikään kuin syvemmin ja rauhallisemmin tätä valitettavaa tapausta pohtia ja tapahtuman syitä miettiä.

Jokainen ihminen maapallolla on tietyllä lailla osa meitä kaikkia. Taidamme vielä olla pahoin keskeneräisiä.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Jaakko Terävä kirjoitti: Jokainen ihminen maapallolla on tietyllä lailla osa meitä kaikkia. Taidamme vielä olla pahoin keskeneräisiä.
Niin kauan kuin maailmassa on sotia ja armeijoita, olemme keskeneräisiä.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

vilja kirjoitti:
itse kuvannu nuo, jalustalla tai millä lie. sen voin sanoa varmasti, ettei nuissa kolmessa ole kaveria ollut mukana. ja voin perustaa väitteen ihan saamaani koulutukseen. En sitten tiedä muista videoista, kun en ole kaikkia nähnyt.

Galluboin tuossa päiväsellä tuttuja peliaddikteja. Saari (tai ainakin pelaaja nickillä wumpscut86) on pelaillut maanantai-iltana diablo 2:ta ja uhitellut kanssapelaajille chatroomissa: "Älkää tulko mun tielle tai ammun teidätkin" jne.

Että sen ku ois joku ottanutkin todesta, vois ehkä asiat olla nyt toisin :?
Nämä on hänen itsensä kuvaamia varmasti,mutta Iltalehden parista videosta selviää varmasti,että joku toinen kuvannut :!: Ampumarata pätkiä...
Arthur Nebe
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe »

Jäin pohtimaan, miksi Saari päätettiin siirtää Seinäjoelta Tampereelle vaikka miehen vamman fataalius oli varmasti tiedossa jo heti Seinäjoella tehdyn ensitarkastelun perusteella. Sairaalassa on kuitenkin neurokirurgi ja annetusta hälytyksestä johtuen kaikki spesialistit olivat käytössä ja saatavilla. Silti päätettiin siirtää Saari vielä viime vaiheessa Tampereelle, kuitenkin maateitse joka sinällään tuntuu oudolta jos hätäsiirtoon kuitenkin ryhdytään.

Yhtä lailla outoa on myös ettei videokuvan perusteella kuljetuksessa ollut mukana kuin kolme sairaankuljettajaa poliisi. Ilmeisesti esim. lääkäriä ei mukaan lähtenyt Seinäjoelta.

Väkisinkin syntyy mielikuva että Saari haluttiin viedä kuolemaan mieluummin yliopistosairaalaan ettei alueen omaa keskussairaalaa syyteltäisi mahdollisista hoitovirheistä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008092 ... 1_uu.shtml
Kirsi
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ke Elo 06, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Kirsi »

Arthur Nebe kirjoitti:Jäin pohtimaan, miksi Saari päätettiin siirtää Seinäjoelta Tampereelle vaikka miehen vamman fataalius oli varmasti tiedossa jo heti Seinäjoella tehdyn ensitarkastelun perusteella. Sairaalassa on kuitenkin neurokirurgi ja annetusta hälytyksestä johtuen kaikki spesialistit olivat käytössä ja saatavilla. Silti päätettiin siirtää Saari vielä viime vaiheessa Tampereelle, kuitenkin maateitse joka sinällään tuntuu oudolta jos hätäsiirtoon kuitenkin ryhdytään.

Yhtä lailla outoa on myös ettei videokuvan perusteella kuljetuksessa ollut mukana kuin kolme sairaankuljettajaa poliisi. Ilmeisesti esim. lääkäriä ei mukaan lähtenyt Seinäjoelta.

Väkisinkin syntyy mielikuva että Saari haluttiin viedä kuolemaan mieluummin yliopistosairaalaan ettei alueen omaa keskussairaalaa syyteltäisi mahdollisista hoitovirheistä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008092 ... 1_uu.shtml
Mua mietityttää kuljetuksen kesto SeKS-TAYS= tuon IL:n kellotuksen mukaan 1 h 5 min. Aika haipakkaa on menty, matkaa on jotakuinkin 160-170 km kuitenkin?

Mistä on peräisin tieto, että jo SeKSissa olisi ollut neurokirurgi ja kaikki spesialistiti saatavilla? Kuljetettiinhan myös ilmeisesti pään alueen ampumahaavoja saanut naisuhri TAYS:iin. Miksei häntäkään hoidettu Seinäjoella, jos valmiudet olisivat olleet?
Viimeksi muokannut Kirsi, Ke Syys 24, 2008 8:58 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
llewellyn
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 2:13 pm

Viesti Kirjoittaja llewellyn »

Aika vähän tietoa vielä tullut tästä tapauksesta, siis Saaresta ja hänen taustoistaan. Ulkonaisesti muistuttaa kyllä paljon Auvisen tekoja. Auvisestahan jäi sellainen käsitys, että oli jo melko varhain eristäytynyt (tai joutunut eristetyksi), ja sitten oli vain rationalisoinut vähemmän nöyryyttävän syyn ideologiasta sosiaaliselle syrjäytymiselleen. Oli ruvennut vihaamaan sitä, mitä ei pystynyt saavuttamaan. Tosin tämäkin lienee pitkälti vain spekulaatiota. Toivoisi kummastakin tapauksesta kirjoitettavan mahdollisimman seikkaperäisen ja informatiivisen teoksen anglo-amerikkalaisen journalismin malliin. Jotain on Suomessa muuttunut, mutta ei ole varma miten paljon on tehtävissä näiden silti hyvin harvinaisten tapausten estämiseksi. Epäilen kyllä että auttaisi jos nuorten mielenterveyspalvelut ja yhteiskunnallinen syrjäytyminen olisivat paremmin hoidettuja: perherakenteet ovat osin pahasti kärsineet ja lapsia jää emotionaalisesti heitteille yhä enemmän. Toki on myös niin että erittäin pieni osa rikollisista syntyy psykopaatteina, mutta tuskinpa Auvinen tai Saari kuuluvat tähän ryhmään. Paremmalla onnella olisivat ehkä löytäneet harrastuksen tai ihmissuhteen, joka olisi vetänyt takaisin yhteisöön eikä siitä poispäin. Epäilisin että usein nämä murhenäytelmät ovat hyvinkin pienistä asioista kiinni.
Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Sytytä kynttilä Kauhajoen uhrien muistoksi.


Tässä on heille omistettu sivu!

http://www.gratefulness.org/candles/can ... =eng&gi=kj
Nettie
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 4:51 pm

Viesti Kirjoittaja Nettie »

Syitähän tuohon siirtoon voi olla vaikka millä mitalla. Se että siirto tehtiin maateitse vaikuttaa äkkiseltään oudolta, mutta toisaalta matka-aika oli kuitenkin "vain" tunnin luokkaa. (Kieltämättä tuolle matkalle melkoisen kova aika)

Sitten muita syitä voidaan hakea laitteistosta, tietotaidosta, kirurgien määrästä ja kokemuksesta ja vaikka mistä. Todennäköisesti siirto tehtiin jotta potilaan henki säilyisi, vaikkakin oli varmaan jo selvää että vauriot ovat pahat ja ettei tapahtuneesta tultaisi selviämään täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Kun potilas saadaan stabiiliksi niin hänet voidaan luomatta lisäriskiä siirtää "parempaan" sairaalaan.
"Kustannusleikkausten vuoksi on tunnelin päässä näkyvä valo tilapäisesti sammutettu."
Arthur Nebe
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe »

Kirsi:

SeKS:n www-sivuilta:
http://www.epshp.fi/kotisivu/kirurgia/A22.html
http://www.epshp.fi/kotisivu/kirurgia/Ortopedia.html

Eli osastolla A22 on 6 neurokirurgista paikkaa + neurokirurgian erikoislääkäri osastonylilääkärinä. "Kaikki saatavilla olevat spesialistit" perustuu omaan tulkintaani sairaalan tiedotustilaisuuksista joissa korostettiin täyshälytystä, varauduttiin ottamaan vastaan kymmeniä vaikeasti loukkaantuneita. Joidenkin tietojen mukaan ohjeistus oli että Vaasaan vietäisiin rintakehään loukkaantuneet, Seinäjoelle vakavat verisuoni- ja päävammat. Tämän vuoksi TAYS valmisteli tehohoitohenkilöstön lähettämistä helikopterilla Seinäjoelle, oletuksena että leikkauskelpoisia neurokirurgisia potilaita olisi tullut enemmän.

Tuntuu varsin kummalliselta, miksi päädytään noinkin kiireelliseen mutta samalla omituisen vähäisin resurssein (pieni VW-ambulanssi käytössä, esim. Nuottajärven tunnetut keltaiset Sprinter-pakut huomattavasti tilavampia ja yleensä käytetäänkin SeKS:n tehosiirroissa Treelle). Kovasti pisti silmään sekin ettei lääkäriä ja teho-osaston hoitajaa tuntunut olevan mukana.

En jaksa uskoa että ampujan tila tuli kenellekään todellisena yllätyksenä. Yksi syy siirtoon voi tietysti olla että Tampereella oli parempi kuvantamisvalmius mutta voisi silti luulla että Seinäjoellakin CT-laitteistot löytyy ja miehitetään tällaisen tilanteen myötä, ainakin useimmissa keskussairaaloissa kuuluu hälytysohjeistukseen.

Sinälläänhän lopputuloksen kannalta olisi ollut lääketieteellisesti toivottomalle tapaukselle aivan sama, olisiko kuolinpaikkana ollut Seinäjoen vai Tampereen teho-osasto...
Kirsi
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ke Elo 06, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Kirsi »

Nettie kirjoitti:Syitähän tuohon siirtoon voi olla vaikka millä mitalla. Se että siirto tehtiin maateitse vaikuttaa äkkiseltään oudolta, mutta toisaalta matka-aika oli kuitenkin "vain" tunnin luokkaa. (Kieltämättä tuolle matkalle melkoisen kova aika)

Sitten muita syitä voidaan hakea laitteistosta, tietotaidosta, kirurgien määrästä ja kokemuksesta ja vaikka mistä. Todennäköisesti siirto tehtiin jotta potilaan henki säilyisi, vaikkakin oli varmaan jo selvää että vauriot ovat pahat ja ettei tapahtuneesta tultaisi selviämään täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Kun potilas saadaan stabiiliksi niin hänet voidaan luomatta lisäriskiä siirtää "parempaan" sairaalaan.
Niin, edelleen, myös naisuhri siirrettiin tiettävästi maateistse TAYSiin. Loogisin johtopäätös: Seinäjoella ei ollut valmiuksia hoitaa tämän tason vammoja niiden vaatimin keinoin. Vain välittömin mahdolinen ensiapu voitiin tarjota tai lääkärin arvio että SeKS ei pysty heitä hoitamaan.

Tunteen tasolla olen kaikesta huolimatta hyvilläni siitä, että tekijä oli ilmeisesti heti itseensä kohdistaman laukauksen jälkeen tajuton ja siis tunnoton eikä kärsinyt matkojen aikana. Sama koskien naisuhria. Tarvittaessa tosin lanssimiehistö toimii "nukkumatteina" näissä tilanteissa ts. tajuissaan olevat, kivuliaat uhrit tai haavoittuneet saavat välittömästi ainakin anestesian jos muuta ei voida tehdä.
Arthur Nebe
Nikke Knakkertton
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe »

Vielä liittyen toiseen päävammoja saaneeseen uhriin. Hänen siirtonsa Tampereelle ei sinällään ihmetytä. Neurokirurgian klinikassa tietysti paremmat leikkausvalmiudet ja mahdollisesti -tilatkin. Oletettavasti Seinäjoella varauduttiin tilanteeseen jossa päähän vammautuneita olisi useampia, jolloin kraniotomioita ym. (en tunne neurokirurgista hoitokäytäntöä kovin perusteellisesti, oikoa saa!) olisi suoritettu hätäkirurgiana kenttäsairaala-tyylisesti ja evakuoitu sitten stabiloidut potilaat lopulliseen hoitopaikkaan. Näin luultavasti meneteltiinkin tämän naisuhrin kohdalla, joka tuotiin vasta tunnin verran tms. Saaren jälkeen.

Ilmeisesti hänen kohdallaan tehty myös kirurgisia ensitoimia Seinäjoella, varsinainen korjaava kirurgia ja ennen kaikkea neurokirurgisen potilaan tehohoito tietysti pyritään suorittamaan siellä jossa neutrotraumatologiasta on laajin kokemus ja otanta.
Lukittu