Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen ammuskelu (ketju 1)

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Peetuli
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Syys 25, 2008 8:28 am

Viesti Kirjoittaja Peetuli »

Anile kirjoitti:Katsoin juuri A-Talkin.
Vittu toi Holmlund on tyhmä.
"Ei voinu muuttaa lainsäädäntöä kun piti odottaa jotain eu-direktiiviä"
Voi vittu!
Kuinkakohan kauan tässä vielä odotellaan?
En ota kantaa Holmlundin tyhmyyteen mutta direktivin odottelu vaan on ainoa järkevä keino toteuttaa lakimuutos. Lait eivät muutenkaan mene läpi millään sormien napsautuksella. Helppo huudella taustalta kun homma on jo reisillä...
Anile
Martin Beck
Viestit: 770
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:30 am

Viesti Kirjoittaja Anile »

^Jos Suomessa olisi kuollut johonkin lääkkeeseen 19 ihmistä 12 kuukauden sisällä, niin se lääke kiellettäisiin heti eikä siinä odoteltaisiin mitään direktiivejä.
Peetuli
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Syys 25, 2008 8:28 am

Viesti Kirjoittaja Peetuli »

Anile kirjoitti:^Jos Suomessa olisi kuollut johonkin lääkkeeseen 19 ihmistä 12 kuukauden sisällä, niin se lääke kiellettäisiin heti eikä siinä odoteltaisiin mitään direktiivejä.
Tämä on aivan totta. Siihen riittäisi todennäköisesti pienempikin kuolleiden määrä.

Lakimuutos on kuitenkin aivan eri asia, se vaan eivät tapahdu kovinkaan nopeasti. Tuohon lääkevertaukseen sopii paremmin esim. se päätös että p-karjalan poliisipiiri ei aio myöntää aseenkantolupia ennen kunnon ohjeistusta.
Viimeksi muokannut Peetuli, Pe Syys 26, 2008 2:11 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Arska
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: Ke Elo 22, 2007 12:14 am

Viesti Kirjoittaja Arska »

ABC kirjoitti:Ettekö muista, miten Columbinen jälkeen täälläkin päiviteltiin, että milloinkohan ko. trendi leviää Eurooppaan?

Ei vain tullut kenellekään mieleen, että mikä maa on jo jonkun aikaa muistuttanut USA:a eniten Euroopassa...
Öö.... Ranska? Jos et satu tietämään, niin joka maassa kukkahattusedät voivottelee, kuinka se on Euroopan amerikkalaisin maa. Ranska on kyllä pessyt toistaiseksi 6-2 kaikki muut kilpailijat. (No Sveitsi on kanssa, mutta siellä en ole paljon pyörinyt.)
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

^ Jos et satu tietämään, niin Ranskassa ei ole juuri minkäänlaista asekulttuuria kuten USA:ssa ja Suomessa.

Ranskassa myös ihmisten ostovoima on suurempi, ja terveydenhuolto pelaa paremmin kuin Suomessa.
Every ship must sail a world.
Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

llewellyn kirjoitti:Ne jotka sanovat, ettei olosuhteilla ole merkitystä, ettei saisi tätä toimintaa selittää muulla kuin tekijän olemassaololla sanovat käytännössä, että Auvinen ja Saari syntyivät joukkotappajiksi, että oli alusta saakka väistämätöntä, että näin kävisi. Minusta tämä on täysin kestämätön asenne - jos näin oli näiden kohdalla niin miksi ei sitten aina, jos kerran olosuhteiden muuttumisella ei ole väliä? Kysymyksessähän ovat ensimmäiset joukkosurmat suomalaisen koululaitoksen historiassa. Väitän kyllä että jotain tapahtui näiden kahden elämässä, joka lopulta käänsi tien kohti näitä hirvittäviä rikoksia. Mysteeri on vain mitä tarkalleen tapahtui, mikä oli ratkaisevaa, oliko kysymyksessä esimerkiksi kiusaaminen tai väärä ideologia tai vaikkapa perhetausta vai yhdistelmä näitä.
Olen samaa mieltä. Eihän se lapsi synnytyslaitokselta kotiin päästessään vielä mikään koulusurmaaja tai sen alku ole. Kyllä nämä ovat nyky-yhteiskunnan tuotoksia ja sitä saadaan mitä tilataan :roll:

Eivätkä nämä koulusurmaajat ole ainuita laatuaan :( Ihmisillä on paha olla;jotkut siitä selviävät lääkityksellä ja terapialla tai jollakin muulla keinoin ja osa ei selviä ja lopputulos voi olla sitten jotain tämän kaltaista. Ja kun ajatellaan kuinka paljon suomessa onkaan mielenterveysongelmia,etenkin nuorilla niin emme voi muuta olettaakaan kuin tämän kaltaisia järjettömiä väkivallan tekoja tulevaisuudessa. :shock:

Ja eihän se nyt tosiaankaan ole mikään ratkaisu aselakia tiukentaa ja lisätä määrärahoja mielenterveystyöhön. Todella naiivia edes noin ajatella. Sama kuin lakaisisi ongelman maton alle. Ei niistä toki mitään haittaakaan ole :wink:

Minä en voi ainakaan käsittää,että jos ajatellaan miten fiksu ihminen onkaan mitä kaikkea tähän maailmaan on keksitty niin miten hemmetissä se antaa yhteiskunnan mennä tähän jamaan :evil:
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.
Catherine
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ti Huhti 15, 2008 5:22 pm

Viesti Kirjoittaja Catherine »

Matti Saaren eno:
"Äidin järkytykselle ei ole sanoja"
26.9.2008 2:24

Perhe tapasi Matti Saaren viimeisen kerran viikonloppuna. He eivät aavistaneet mitään.

SURU Omaiset surevat paitsi Matti Saarta myös kaikkia viattomia uhreja. (KARRI LEHTIÖ)
KILTTI Enon mukaan Matti oli kiltti ja sympaattinen nuorukainen.

Kauhajoen kouluampujan Matti Juhani Saaren, 22, eno haluaa surevan perheen toivomuksesta tarkentaa julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan perhettä ei olisi tavoitettu ennen Saaren kuolemaa sairaalassa.

- Paikallispoliisi oli koko ajan virkapuvussa äidin vieressä, ja minä olin toisella puolella, eno sanoo surua äänessään.

Koko kauheus alkoi valjeta Pyhäjärvellä asuville sukulaisille tiistaina, kun enon poika etsi tietoa Kauhajoen tapahtumista internetistä ja löysi kuvat ja videot, jotka ampuja oli ladannut jäähyväisiksi.

Hän tunnisti kuvasta serkkunsa Matin.

- Läksin välittömästi ajamaan heidän kotiaan kohti. Matin vanhemmilla oli jo jonkinlaista ensitietoa asiasta. En tiedä, mistä he olivat sen saaneet, äidin veli sanoo.

Perhe odotti ja rukoili parasta

Kolmen aikaan tuli vielä epävarma tieto, että Mattia oltaisiin viemässä Tampereelle sairaalaan. Matkaa lapsuudenkodista pojan sairaalavuoteelle Tampereelle olisi ollut noin 450 kilometriä.

- Emme voineet päästää heitä lähtemään liikenteeseen suuren järkytyksen vallassa. Omaiset odottivat ja rukoilivat parasta, mutta turhaan, eno kertoo.

Perhe sai ensisokkiin apua sukulaisilta ja poliisilta.

Matin äiti valvoi koko ajan puhelimen ääressä ja odotti tietoja tai elomerkkejä pojastaan.

Varmistus oman pojan kuolemaan tuli puhelinsoittona heti viiden jälkeen. Sydän oli lyönyt viimeisen kerran kello 16.46.

Lopullisesti poika tunnistettiin tatuoinnin perusteella.

Haastattelu on tehty Matti Saaren omaisten aloitteesta.
http://www.iltalehti.fi/kauhajoentraged ... 7_kj.shtml
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Lisää eestaas-uutisointia lehdistöltä: Saarella ja Auvisella ei ole vahvistettua yhteyttä...iltalehti kirjoittaa...

Kauhajoen koulusurmien tutkinnanjohtaja Jari Neulaniemi rauhoitteli torstaina Jokelan ja Kauhajoen tapausten ympärillä vellovia huhuja.

Poliisilla ei ollut iltaan mennessä vahvistettua näyttöä siitä, tunsivatko koulusurmaajat toisensa. Neulaniemen mukaan arviot ampujien mahdollisesta yhteydenpidosta perustuvat heidän profiiliensa samankaltaisuuteen.

Neulaniemi ei vielä torstai-iltana tiennyt, ovatko ampujat koskaan edes tavanneet toisiaan. Hän huomautti kuitenkin, että samanmieliset henkilöt löytävät verkossa helposti toisensa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi tiedotustilaisuudessa, että Auvinen ja Saari ovat mahdollisesti liikkuneet samoilla sivustoilla. Hänen mukaansa tämä ei tarkoita, että he olisivat tunteneet toisensa.

Kymmeniä nuoria kuultu

Koulusurmien tutkinta jatkui hiljentyneellä Kauhajoella. Kaupungin poliisilaitoksella on kuultu useita kymmeniä nuoria. Neulaniemi vahvistaa, että kuultujen joukossa on ainakin yksi oppilas, joka onnistui pakenemaan luokasta ampumisen alkaessa.

Lähiviikkojen aikana kuulusteluissa haastatellaan myös muita kuin surmakoulun oppilaita.

Uhreja oli torstai-iltaan mennessä tunnistettu useita. Kaikki heistä olivat kotoisin Kauhajoen lähialueilta.

Neulaniemen mukaan kaikki uhrit saadaan luultavasti tunnistettua viikon loppuun mennessä. Nimilistaa surmatuista ei aiota julkaista.

- Julkisella listalla ei ole mitään arvoa. Kauhajoen kokoisella paikkakunnalla nimet ovat kyllä kaikkien tiedossa, ja kaikkiin omaisiin on oltu yhteydessä, Neulaniemi kertoi.

Neulaniemi korosti, että surmien tutkinta jatkuu vielä viikkoja.


http://www.iltalehti.fi/kauhajoentraged ... 9_kj.shtml
Paavo Arhinmäki on äijä!
Buli
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: To Syys 25, 2008 2:19 pm
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja Buli »

Löytyisiköhän tuohon poliisin puuttuvaan ohjeistukseen syitä tuolta ministeriöstä? Siellähän esim. Markku Salminen lähti sairaseläkkeelle hyvinkin kyseenalaisten syiden takia. Herttainen, riittävän sosiaalidemokraattinen ja oikeaa sukupuolta oleva kansliapäällikköhän johti organisaatiota selvittämään Salmisen työsuhdeauton mahdollista käyttöä kotimatkoihin. Olisikohan pitänyt käyttää tämä aika vaikkapa aselupa-asioihin? Nyt sitten Kirkkokadulla puhalteleekin uudet tuulet.
No uudet tuulet puhaltavat siellä ja nämä vähäpätöiset aseasiathan hän siirsi lääninhallituksille.
Lainaus Viljasen tekstistä
"Ministeriö on vastuuministeriö syrjinnän ja rasismin vastaisesta työssä sekä etnisen yhdenvertaisuuden edistämisessä.
Ministeriö onkin määritellyt uuden visionsa seuraavasti: Suomi on Euroopan turvallisin ja moniarvoisin maa, jonka kansainvälistä kilpailukykyä tukevat aktiivinen maahanmuuttopolitiikka sekä jokaisen kokemus yhdenvertaisuuteen perustuvasta ja turvallisesta yhteiskunnasta", kansliapäällikkö Viljanen kertoi.

Kyllä Viljanen jatkaa poliisin resurssien kohdistamista ja kontrollia. Painotukset ovat uusien ministeriön visioiden myötä hieman siirtyneet noista niin tavanomaisista tehtävistä modernimpaan suuntaan:
"Vuoden vaihteessa vähemmistövaltuutetun toimisto siirtyy sisäasiainministeriön yhteyteen.
- On tärkeää, että vähemmistövaltuutetun toimintaedellytyksiä parannetaan mm. voimavaroja vahvistamalla. Tätä edellyttää jo maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa ehdotetun syrjintään puuttumisen tehostaminen. Sisäasiainministeriön ja poliisin on ryhdyttävä aktiivisiin toimiin yhdenvertaisuuden edistämiseksi sekä rasismin ja syrjinnän torjumiseksi", kansliapäällikkö Viljanen painotti.

Viljanenhan nimitettiin presidentin toimesta vastoin hallituksen tahtoa uudelle toimikaudelle kansliapäälliköksi. Viljasen kilpailijana ollut turvallisuuden huippuammattilainen jäi nimityskilvassa toiseksi väärän sukupuolen ja sos.dem. jäsenkirjan puutteen vuoksi.
Ori Jorhonen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 10:56 pm
Paikkakunta: itäpuoli

Viesti Kirjoittaja Ori Jorhonen »

Jengi on täällä pohtinut oliko Saarella mielenterveysongelmia vai ei. Totta vitussa oli, jätkähän oli seinähullu. Ei päästään terveet suorita massamurhia.

Toinen juttu on tämä hysteria aseluvista. Jos mutkan välttämättä haluaa, kyllähän sellaisen saa ilman lupaakin. Tuskin nää massamurhaajat kelailee, että "hei, enhän mä nyt laittomalla aseella voi..."
just just.
Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Viesti Kirjoittaja Hande »

Ongelma aseohjeistuksessa kai on se että aselupa myönnetään pääsääntöisesti, luvan evääminen poikkeustapaus.

Tässä Matin tapauksessa poliisilla olisi ollut täysi oikeus ottaa ase pois, jos materiaali siltä näyttää. Siinä suhteen ohjeistuksessa ei ole vikaa. Kuintenkin arviointi tehdään lyhyen 20-30min face-to-face tilanteen mukaan. Parempi olisi olla kaksi haastattelijaa, jolloin vastuu ei ole yhden ihmisen harteilla.

(Viesti nojaa A-Talkin keskusteluun)
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Ori Jorhonen kirjoitti: Tuskin nää massamurhaajat kelailee, että "hei, enhän mä nyt laittomalla aseella voi..."
Mitä luulet, kuinka hyvät yhteydet alamaailmaan ja laittomien aseiden omistajiin näillä nyhveröillä on?

Olen ehdottoman samaa mieltä siitä, että jos joku tosissaan haluaa toisen tappaa, se kyllä onnistuu sitten vaikka nyrkein. En ole itse vielä kuullut järkevää malliehdotusta siitä, kuinka aselakia tulisi kiristää. Kuten joku lehdessä sanoikin, 650 000 aseenomistajasta 2 massamurhaajaa ei ole mitenkään hälyttävän paljon. Lisäksi tuon ikärajan nostaminen 18:een on minusta älytön aloite, kun näistä ampujista molemmat olivat jo täysi-ikäisiä.

Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että nyt tuon kaltaisen teon toteuttaminen on liian helppoa ja siihen tulisi puuttua. En usko, että kumpikaan näistä kouluampujista olisi suorittanut tekoaan, mikäli se olisi vaatinut esimerkiksi laittoman aseen hankkimisen tai psykologisissa testeissä juoksemisen.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Ori Jorhonen kirjoitti:Jengi on täällä pohtinut oliko Saarella mielenterveysongelmia vai ei. Totta vitussa oli, jätkähän oli seinähullu. Ei päästään terveet suorita massamurhia.

Toinen juttu on tämä hysteria aseluvista. Jos mutkan välttämättä haluaa, kyllähän sellaisen saa ilman lupaakin. Tuskin nää massamurhaajat kelailee, että "hei, enhän mä nyt laittomalla aseella voi..."
Näin unta uudesta kouluammuskelusta. Kaksi lukiolaispoikaa marssi columbotakit päällään koulussa luokasta luokkaan, kuin Columbinessa konsanaan. Toisella oli Suomi-konepistooli, joka oli deaktivoituna ostettu Hämeenlinnan asevarikolta hintaan 200 euroa vuonna 2006. Deaktivointi oli purettu ja rumpulippaita ostettu huuto.netistä kymmenkunta kappaletta lisää. Pojalla oli kaikki ladattuna mukana, yht. 770 laukausta siis ammuttavana. Toisella oli puoliautomaattinen haulikko, 8 patruunaa yhteensä kerralla ammuttavana. Kuolonuhreja tuli yli 40 kunnes haulikkopoika alkoi ladata asettaan ja konepistoolipoika vaihtoi lipasta. Kaksi oppilasta ja miesopettaja näkivät tilaisuutensa koittaneen ja taklasivat ammuskelijat maahan. Pojat saatiin pidätettyä mutta seuraavana yönä toinen teki itsemurhan peräsuolessaan kindermunan muovikellossa olleilla lääkkeillä. Tämä ammuskelu tapahtui jossain Turku-Pori-akselilla.

Minulla oli jotain ihme sisäpiirintietoa ja koetin varoittaa poliiseja että pojilla on konstit tappaa itsensä. Hätäkeskuksen neiti lupasi välittää varoituksen mutta viesti jäi johonkin matkalle ja näin toinen tekijöistä pääsi kuin koira veräjästä autuaammille metsästysmaille. Toinen poika taisi olla aivotärähdyksen vuoksi sairaalassa tarkkailussa, hänelläkin oli hivakka mutta ei päässyt sitä ulostamaan ja syömään sisältöä.

Kummankin ampujan etunimi alkoi J-kirjaimella...Olihan ahdistava ja yksityiskohtainen uni. En syö enää ikinä 400 grammaa lindströminpihvejä juuri ennen nukkumaanmenoa. :roll: :roll: :roll:
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Viesti Kirjoittaja Hande »

Aseet kehittyy ja sitten kun ne tulee kadulle ja rikollisten käyttöön meininki sen kuin paranee.

Eräs paha ase on wasp-puukko joka käytännössä räjäyttää kohteen palasiksi:

http://www.youtube.com/watch?v=f8yPAFisApM
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Hande kirjoitti: Eräs paha ase on wasp-puukko joka käytännössä räjäyttää kohteen palasiksi:

http://www.youtube.com/watch?v=f8yPAFisApM
Paha ase, muttei todellakaan sopiva kaikkien käteen. Harvalla on pokkaa tuikata räjähtävä kappale uhrinsa sisään. Ja näillä nyhveröillä sitä pokkaa nyt ei ole muutenkaan.
Lukittu