Helsingin pimeät taksit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Erasmus
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: To Syys 25, 2008 10:32 pm
Paikkakunta: Suomen Chicago

Helsingin pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja Erasmus »

to 20.11.2008 klo 15:57 Vartti.fi
http://www.vartti.fi/artikkeli/f5c36280 ... 64debcb21e

Valetaksin kuljettaja heitti matkustajan autosta katuun Helsingin Kampissa varhain torstaiaamuna

Renault-merkkisen taksitunnuksilla varustetun auton epäillään liikkuneen kantakaupungin huvittelupaikkojen läheisyydessä ja ottaneen kyytiin naisasiakkaita. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat nettisivuillaan.

Nainen tilasi Renaultin kuljettajalta kyydin kotiinsa hotelli Presidentin lähistöltä torstaina noin kello kolme aamulla. Kuljettaja kuitenkin lähti päinvastaiseen suuntaan. Naisen halutessa suorinta tietä kotiin kuljettaja pysäytti auton ja veti matkustajan katuun.

Helsingin Sanomien haastattelema taksitarkastaja Sakari Hellstedt sanoo, että valetaksiin on syytä suhtautua vakavasti. Matkustajien kannattaa tarkistaa, että taksin katolla lukee kaupungin nimi ja taksin numero."

Ei voi enää edes taksiin luottaa????

Otsikko vaihdettu ja kaksi ketjua yhdistetty
-NILS-
Luvattomat kulkijat ammutaan, henkiinjääneet ammutaan uudelleen!
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Hyvät tuntomerkit oli nainen onneksi saanut, rekisterinumeronkin ottanut ylös.
Luulisi että poliisi aika äkkiä kyseisen auton/kuskin käsiinsä saa.

Hesarin juttu:
Valetaksin kuski heitti naisen katuun Kampissa

Julkaistu: 14:26

Helsingissä liikkuu taksitunnuksilla varustettu Renault-merkkinen henkilöauto, jonka kuljettajalla ei ole taksilupaa. Valetaksin epäillään liikkuneen kantakaupungin huvittelupaikkojen läheisyydessä, jossa sitä ajava mies ottaa aamuyön tunteina kyytiinsä naisasiakkaita.

Varhain torstai-aamuna valetaksia kuljettanut mies poimi hotelli Presidentin lähistöltä kyytiinsä naisen, joka tilasi kyydin kotiinsa. Auton lähtiessä päinvastaiseen suuntaan nainen sanoi haluavansa suorinta tietä kotiin.

Kuljettaja pysäytti auton Kampissa. Sitten hän astui ulos autosta, kiersi takaovelle ja veti naisen ulos autosta katuun. Tapahtumat ajoittuivat noin kello 3.00–3.30 aikaan.

Auton sisätiloissa on silminnäkijän mukaan navigointilaitteisto kuten tavallisessakin taksissa. Sen sijaan hän ei havainnut taksissa tilausvälitysjärjestelmän mittaria.

Naisen onnistui ottaa ajoneuvon rekisterinumero ylös. Sitä ei taksitarkastaja Sakari Hellstedtin mukaan löydy Helsingin taksien joukosta.

Hänen mukaansa valetaksiin on syytä suhtautua vakavasti. Lisäksi pikkujoulukauden vuoksi kaupungilla liikkuu yöaikaan runsaasti alkoholia nauttineita väsyneitä juhlijoita.

"En ole tällaisista tapauksista kuullut, mutta vaarallista tuo kuulostaa, jos tällaisia tulee."

Hellstedtin mukaan matkustajien on syytä varmistaa, minkälaiseen kulkuneuvoon ollaan nousemassa.

"Kannattaa katsoa, että taksin katolla lukee Helsinki, Vantaa tai Espoo ja lisäksi taksin numero. Myös auton sisällä kannattaa tarkistaa laitteet kuten tilausvälitysjärjestelmän mittari. Ainakin silloin auto on aito taksi."
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Val ... 5241267691
"Yöperho on koteloitunut"
sepi65

Viesti Kirjoittaja sepi65 »

:idea: Miks muuten helsingin poliisi ei juuri tee mitään näille pimeille taxeille?toisaalta pääkaupunkiseudulla on paljon joukkoliikenneluvalla liikkuvia pikkubusseja missä ei ole taksi lamppua katolla mutta lukee isolla mainos kyljessä taxi ihmiset mieltää auton silloin olevan taxi vaikka kyseessä on tilausajo.en tässä tarkoita että pikkubusseja kuljettavat kriminaalit kuitenkin joukkoliikenneluvan ehdot lukee siinä luvassa jonka pitää olla siellä autossa mukana.Näitä ehtoja sitten rikotaankin törkeästi kun ei niitä kukaan tunnu valvovan,POliisihan myöntää ammatiajoluvan näihin oikeisiin taxeihin,näitä toisia härveleitähän voi sitten kuskata kaikki joilla on d1 taiD ajokortissa ja vaikka kuinka pitkä rikosrekisteri..
HILLOPAALLIKKO
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 6:16 pm
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja HILLOPAALLIKKO »

Heti tuli semmonen fiilis et näin pikkujoulukauden lähestyessä varoitellaan pimeistä takseista näin. Voisko olla ihan taksikuskejen huhuista lähtenyt juttu? Pimeitä takseja on silloin enemmän liikenteessä kun on kuljetettaviakin -> tulot pimeille yrittäjille, ei taksiluvallisille...
Lars
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Su Syys 02, 2007 9:42 pm

Viesti Kirjoittaja Lars »

sepi65 kirjoitti::idea: Miks muuten helsingin poliisi ei juuri tee mitään näille pimeille taxeille?toisaalta pääkaupunkiseudulla on paljon joukkoliikenneluvalla liikkuvia pikkubusseja missä ei ole taksi lamppua katolla mutta lukee isolla mainos kyljessä taxi ihmiset mieltää auton silloin olevan taxi vaikka kyseessä on tilausajo.en tässä tarkoita että pikkubusseja kuljettavat kriminaalit kuitenkin joukkoliikenneluvan ehdot lukee siinä luvassa jonka pitää olla siellä autossa mukana.Näitä ehtoja sitten rikotaankin törkeästi kun ei niitä kukaan tunnu valvovan,POliisihan myöntää ammatiajoluvan näihin oikeisiin taxeihin,näitä toisia härveleitähän voi sitten kuskata kaikki joilla on d1 taiD ajokortissa ja vaikka kuinka pitkä rikosrekisteri..
Ei noille pimeille takseille oikein mitään voi. Ite on tullut käytettyä muutamaan otteeseen ko. palveluita edullisen hintansa vuoksi. Brakulta rautatientorille hakemaan kaveri ja siitä samaisella kiesillä kallioon takaisin, 8euron reissu. Tässä tapauksessa oltiin kyllä ihan taksikeskuksesta tilattu pirssi, mutta joku pakistanilaisen olonen sälli tarjos kyytipalvelua, ni mikä ettei. Onhan se tietysti ikävää, että menee luvallisilta ammattikuskeilta fyffet sivu suun, mutta ei voi mitään. Hintakilpailu on rankkaa.
Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Lars kirjoitti:Tässä tapauksessa oltiin kyllä ihan taksikeskuksesta tilattu pirssi, mutta joku pakistanilaisen olonen sälli tarjos kyytipalvelua, ni mikä ettei. Onhan se tietysti ikävää, että menee luvallisilta ammattikuskeilta fyffet sivu suun, mutta ei voi mitään. Hintakilpailu on rankkaa.
Oliko tuo käyttämäsi kulkuneuvo muuten valkoinen VW tila-auto (Transporter)?

Onhan noita laittomia takseja siellä liikenteessä ja oikeat taksikuskit kyllä tietävät nuo autot. Niistä tietyt nimittäin harjoittavat kyydityksiä säännöllisesti. Poliisi vaan ei ole jaksanut puuttua asiaan, koska valvonta vaatisi työtä. Ei ole jaksettu valvoa kun ei mitään vakavaa ole sattunut. Ehkä sitten kun joku raiskataan ja toinen löytyy pahoinpideltynä tien varresta, tähänkin asiaan puututaan.

Laittomat tuntuvat muuten valikoivan kyytiinsä ne kaikkein jurrisimmat asiakkaat, näin kuski on aina vahvoilla jos asiakkaan kanssa tulee joku ongelma.
janita
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja janita »

Pikkujouluaika lähestyy ja vuosittainen keskustelu pimeistä takseista on taas käynnissä. Iltalehti uutisoi pimeissä takseissa sattuneista matkustajiin kohdistuneista anastustapauksista:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112 ... 0_uu.shtml

Oletko käyttänyt pimeää taksia?
Miksi/miksi et?
Minkälaisin kokemuksin?

Minä myönnän turvautuneeni pimeisiin takseihin lukuisia kertoja (nyt en pariin vuoteen, kun en ole juuri käynyt viihteellä).

Olen turvautunut pimeään taksikyytiin tilanteissa, jolloin taksijonot ovat olleet aivan kohtuuttoman pitkät. Helsinkiläisenä kohtuuttoman pitkillä jonoilla tarkoitan sitä, kun rautatieaseman taksijono yltää pidemmälle kuin se aseman edessä oleva grilli ja takseja ei paikalle saavu koko ajan ja jono on samanpituinen myös linja-autoaseman puolella. Tällöin jonotusaika saattaa olla jopa tunnin-pari. Kovassa pakkasessa koen tuon aivan kohtuuttomaksi ja vaihtoehdoiksi miellän silloin taksin ottamisen lennosta kauempaa (epäreilua, tiedän) tai pimeän taksin käytön (kyyti on helpompi saada, kuin lennosta).

En muista että koskaan olisi kohdalle osunut pimeä taksi, jonka kuljettaja ei olisi ollut maahanmuuttajataustainen. Olen kokenut oloni aina turvalliseksi. Uskoisin sen johtuvan myönteisestä suhtautumisesta maahanmuuttajiin yleisesti, sekä avokätisestä maksusta. En uskaltaisi käyttää pimeää taksia, mikäli en olisi valmis maksamaan kyydistä vähintään sen verran, kuin ihan oikea taksikyyti maksaa (pyynti on yleensä linjassa sen kanssa, mtä oikeakin taksi maksaa, mutta olen aina laittanut enemmän kuin on pyydetty). Luulen, että altistaisin itseni siten vaaraan, kun kuski saattaisi kokea olonsa petetyksi tai kyydin kannattamattomaksi. Lisäksi olen pyrkinyt maksamaan osan kyydistä jo autoon astuessani omasta aloitteestani (luodakseni kuskille varmuuden siitä, että hän tulee rahansa saamaan).

Luulen, että pimeät taksit joutuvat melko usein myös vedätysyritysten kohteeksi kyytiläisten puolesta (maksetaankin vähemmän kuin on sovittu, tai yksinkertaisesti otetaan ritolat alle - koska voidaan luottaa siihen ettei pimeä taksi tee rikosilmoitusta). Uskon vakaasti että pimeää taksia voi käyttää aivan turvallisesti, kunhan toimii itse reilusti.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja poikani »

Älä nyt hyvä ihminen ole noin herkkäuskoinen! Riittää kun lukee uutisia aiheesta. Toisaalta, kuinka paljon tapahtuu sellaista, mitä ei (täysin aiheettoman) häpeän vuoksi ikinä kerrota, ainakaan viranomaisille.

Jos et kertakaikkiaan arvosta itseäsi tuon enempää, etkä viitsi odottaa taksia 30-60 minuuttia, lähetä ainakin pimeän taksin rekisterinumero kaverillesi ja kerro tämä myös kuskille - ennen kuin matka alkaa. Jos sanoo sanankin vastaan, äkkiä ulos autosta.

Muista, että Suomessa nainen on kuningatar ja häneen kajoavalta alkaa nopeasti ns. läski tummua, mutta monissa muissa kulttuureissa roolit ovat toisin päin. Olen ihan riittävän monta kertaa saanut näitä naiiveja ihmisiä mennä oman turvallisuuteni riskeeraten puolustamaan, joten voisitteko itsekin edes yrittää välttää vaaratilanteita. Kiitos.

Ai niin - kannattaa ottaa selvää parhaista taksipaikoista. Ainakin PK-seudulla oikeat paikat ja niksit tietävä voi nauraa makeasti partaansa mersun takapenkillä, kun muut seisovat räntäsateessa jonottamassa.
????? ?? ??????.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Voihan sitä ystävällinen ilme kasvoilla mennä taksijonon kärkeen ja anteeksi pyydellen selittää, että "mulla on nyt vähän kiire ja pikkasen paleleeki." Ei tarvi pimeitä takseja, vaikka tietty pimentymisen riski on olemassa.
Rokkijäbä
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Syys 03, 2010 10:34 pm

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja Rokkijäbä »

Itellä hieman kokemusta alalta. Osaavat tienaavat ihan hyvinkin.
Mitä taksikuskeilta liksoja kysellyt niin pimeällä voi jopa tienata paremmin vilkkaana perjantai/lauantai iltana kuin ns oikeaa taksia ajava.

Kaveri ( :D ) alalla, jos mieltänne kutkuttaa kysymyksiä niin voin kysellä.
,,;`Rikollinen mieli, hyvä mieli!`;,,
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

^En kysele.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/varo- ... 41282.html

Varo tätä yöelämässä - jo 130 uhria Helsingissä
Julkaistu: 01.12.2011 15:41

Poliisi varoittaa ravintolasta palaavaa pikkujoulukansaa uudesta ilmiöstä.
Poliisin mukaan pelkästään Helsingissä on tänä vuonna ilmoitettu yli 130 tapausta, joissa pimeän taksikyydin ottanut asiakas on joutunut rikoksen uhriksi.

Tyypillinen tilanne on Helsingin poliisin mukaan sellainen, jossa juopunut ihminen houkutellaan autoon ja matkan aikana häneltä anastetaan rahat ja luottokortit. Usein matkustajalta urkitaan myös korttien tunnuslukuja, ja tilit tyhjennetään heti kyydin jälkeen.

Matkustajille on joissakin tapauksissa jopa tarjottu lisää alkoholia humalatilan vahvistamiseksi.

Luvatonta taksitoimintaa harjoittavat kalastelevat asiakkaita useimmiten oikeiden taksitolppien läheisyydessä tai ravintoloiden ulkopuolella.

Erityisesti tulevina juhlapyhinä ja viikonloppuina heitä on entistä enemmän liikenteessä, arvioi poliisi.

Poliisi kertoo seuraavansa loppuvuoden aikana tehostetusti pimeää taksiliikennettä.
Pumpuli
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: To Joulu 02, 2010 1:17 pm

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja Pumpuli »

Olen täällä Porvoossa käyttänyt kahta eri pimeää taksia muutamia kertoja - ei ongelmia.

Niitäkin vain silloin kun ei oo saanut tavallista taksia.
Dulce et decorum est pro patria mori.

Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.
Penkkimurheilija
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 12:43 am

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja Penkkimurheilija »

Vieläkö ne Porvoon pimeät on siinä torin parkkiksella? Pari kertaa käytin itse siellä asuessani ilman ongelmia. Liikkeellä tosin oltiin aina isolla seurueella, joten meitä oli huono yrittää pettää.
I try to do my own thinking. And I recommend you do yours.
Pumpuli
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: To Joulu 02, 2010 1:17 pm

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja Pumpuli »

^Siinähän niitä.

Ja ainakin yksi pimeä taksi toimii vain soittamalla, eli pitää olla jotain kautta tietää tyyppi ja numero.
Dulce et decorum est pro patria mori.

Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.
annaanna

Re: Pimeät taksit

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Viimekesäisestä tapauksesta uutisoi Aamulehti:

Pimeä taksikuski ryösti miehen, pysäköi invapaikalle ja yritti ajaa pysäköinninvalvojien päälle

Tuomas Rimpiläinen, Aamulehti

Pysäköinninvalvojien työpäivä oli päättyä vakavaan loukkaantumiseen Nokialla heinäkuussa 2011. Tilanne alkoi, kun pysäköinninvalvoja huomautti Nokian S-marketin invapaikalle ajaneelle miehelle, että pysäköimiseen tarvitaan lupa.

Vuonna 1956 syntynyt tamperelaismies asetti autonsa ikkunaan luvan, mutta valvoja halusi tarkistaa luvan asianmukaisuuden. Mies kiihtyi ja kieltäytyi näyttämästä sitä.

Tällöin nainen kirjoitti miehelle sakon ja lähti jatkamaan työtään toisen naisen kanssa.

Pian valvojat kuulivat takaansa kiihdyttävän auton äänen ja juoksivat syrjään. Miehen kaupunkimaasturi ohitti heidät niin läheltä, että heidän mielestään miehen tarkoitus oli joko ajaa heidän päälleen tai uhkailla heitä.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.
Ryösti kyyditettävänsä

Lisäksi mies todettiin syylliseksi huhtikuussa 2011 tapahtuneeseen ryöstöön. Mies oli tarjonnut baarissa pimeää taksikyytiä ja ryöstänyt matkalla asiakkaansa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksan kuukauden vankeuteen, joka muunnettiin 200 tunnin yhdyskuntapalveluksi.

Lue lisää tapauksesta torstain Aamulehdestä.
_________________________________________________________________________________

- todella kivan extreme -kokemuksen kotimatkalla itselleen voi hankkia, ei ehkä ensimmäisellä kymmenellä, mutta sillä yhdennellätoista kerralla. Liftatessakin mennään summanmutikassa vieraan kyytiin ja odotellaan miten käy. Samantapaiset riskit. Tässä pimeän kyytiin änkeämisessä jo lähtökohtaisesti kuitenkin kavutaan laittomuuksiin ryhtyneen takapenkille. Humalassa voi tietty laillinen taksikuskikin olla, mutta luultavasti omistaa sentään ajokortin ja puhtaan rikosrekisterin. Näitten kanssa ei edes promilleista tietoa.

Ja mitä tulee tuohon tuomioon. Auto rikoksenteko välineenä valtiolle. Ehdottomasti. Mahtuuko tuohon kahteensataan tuntiin yhtään tuntia rangaistusta "lappuliisojen" uhkaamisesta. Taisivat henkensä pelastaa. Jos mies odotti vasiten sitä hetkeä kun pysäköinninvalvojat siirtyivät ajoradalle, niin onhan tuo mitätön rangaistus. Lukaiskaa nyt huomenna Aamulehtenne niin ootte viisaampia.

Edit. Ja tuo oma tai vieraan inva-lappuhan antaa jotain etuoikeuksia pysäköintiin. Miehensä lapulla yksi tuttavarouva kuulemma pysäköi mihin mielii ilman huolta sakoista. Nice! Hyvä että valvojat kiinnittää noihin huomiota. Itse sakkolapun ansaittuani laiton ne jämät joskus kiertoon jonkun invapaikalle pysäköineen juipin tuulilasinpyyhkijän alle. Hekumoin ajatuksesta, et sain vähän edes hupia sakostani.
Vastaa Viestiin