Äiti surmasi kolme lastaan Espoossa 2007

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Lauryn
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2007 1:14 pm

Viesti Kirjoittaja Lauryn »

kahvitar kirjoitti:Ei isä varmaan uskonut naisen pystyvän tappamaan omat lapsensa, uskon, että hänen suurin pelkonsa on ollut lasten kaappaaminen ulkomaille.
Ihan riittävä pelko tämäkin. Ymmärtääkseni nainen oli nimittäin kertonut suunnitelleensa jotain sen suuntaista. Anyway, nainen on syyllisempi kuin mies. Ja vaikkei mies olisi osannut ihan tätä aavistaa tapahtuvaksi, hän oli ollut lapsistaan selvästi huolissaan. Kauhea paikka hänelle varmasti. Osanottoni.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

Yhdyssana kirjoitti:
Surku kirjoitti:En usko, että tämä nainen on syntyjään paha. Uskon, että vastoinkäymiset (lue: mies, ero, lapsiasiat) ovat tehneet hänestä pahan. Enkä missään tapauksessa puolustele tekoa edelleenkään.
No jotenkin nyt vaan tämmöisistä teksteistä saa sellaisen kuvan, että sinusta ilkeä mies(huom! "Mies teki hänestä pahan") PAKOTTI avuttoman naisen tappamaan lapset koska halusi itse osallistua heidän kasvatukseen ja peräti tavata heitä.
Tekoa et ehkä puolusta mutta tekijää 100% varmasti.
samalta se minustakin kuulostaa ja kommentti ;" ei kannataisi haastaa riitaa, blaa,blaa,blaa"-nosti niskakarvat pystyyn...en ole moista kukkahattutäteilyä täällä aikaisemmin nähnytkään ja feminismi tietty omana lukunaan, mutta herranjeesus sentään...pitäisikö mun sit jos joskus raiskaaja hyökkää kimppuun kotimatkalla niin aukaista vaan housut valmiiksi ja ajatella;"et no, kannattaa miettiä, et haastaako riitaa vai ei?"
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Samarina kirjoitti:
Surku kirjoitti: En väitä etteikö sitä tapahtuisi, että Pertti Peräkamaripoika Taka-Hikiältä tilaa postimyynnistä oman seksi- ja kotiorjan, kyllähän näitäkin löytyy sitten turvakodeista, mutta en yleistäisi sitä noin rankasti kuin sinä.
Monesti nämä peräkammaripojat ovat kuule niin kilttejä,että eivät kyllä taida mitään orjia ottaa. Tiedän useita,jotka eivät ole suomalaista kumppania löytäneet,mutta parhaan joko aasiasta tai venäjältä. Tasa-arvoa ja kunnioitusta on puolin jos toisin.
On muistettava,että tottakai kaikissa näissä ulkomailta tulleissa naisissa,niinkuin meissä kenessä vain voi alkaa masennus tai puhjeta jokin sairaus/mielisairaus,joka ei johdu varsinaisesti mistään tai kenestäkään.
SE vain tulee.
Tämäkin äiti on selkeästi ollut masentunut,syistä siihen en nyt käy arvailemaan kun en ole tarkemmin asiaan perehtynyt.

Tähän komenttiin :
"Aivan kuin surmaajan paljastuminen naiseksi olisi ollut pettymys joillekin tahoille... Shocked "

Ei lainkaan ihme,olisin ollut enemmän yllättänyt jos tässä olisi joku muu ollut kyseessä.Äidit surmaavat yleensä lapsensa juuri sillä ajatuksella,että tahtovat heitä suojella(toki äiti on silloin jo ylitsepääsemättömien ongelmien sisällä). Tämä ei toki tee tekoa yhtään sen hyväksytymmäksi.

Monasti näissä tapauksissa on tietysti tarkoitus tehdä itsemurha lopuksi,siksi lapset surmataan, ajatuksella etteivät jäisi tänne maailmaan "yksin",Mutta välttämättä kaikki eivät sitten lopulta pystykkään itsemurhaa tekemään. Nythän oli amerikassa joku suomalaisalkuperää oleva painijamies tappanut perjantaina vaimonsa,lauantaina poikansa ja sunnuntaina vasta itsensä. Pitkä aika on ollut miettiä samassa talossa ruumiiden kanssa... :roll:
Totuus on tarua ihmeellisempää
anamasa
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 1:56 am

Viesti Kirjoittaja anamasa »

Iltalehti (Tiia Rantalainen?) käyttää kyllä vähintäänkin hämmentäviä sanavalintoja kuvaillessaan kolmoismurhaajaa. Miltähän alla lainattu olisikaan näyttänyt, jos murhaaja olisikin ollut joku pienikokoinen isä, joka olisi itkenyt oikeudessa? "Pihtiputaan mummoille" syötetään nyt ilmeisen tarkoituksella siloteltua kuvaa naismurhaajasta.
IL kirjoitti:Surullinen surmaajaäiti vangittiin

Pienikokoinen taiwanilaisnainen oli oikeussalissa murheen murtama.

...

Pieni ja hento, tumma ja tuuheatukkainen nainen istui käräjäoikeuden salissa täysin murtuneen näköisenä ja peitti kasvojaan käsillään.

Ulkopuolisten saavuttua oikeussaliin nainen tuijotti hetken salin seiniä, painoi sitten päänsä alas ja itki lohduttomasti hiljaa käsiinsä.
vrt. HS
HS kirjoitti:Harmaamustaan raitapaitaan pukeutunut nainen näytti murheellisesta ja nyökytteli kevyesti, kun puheenjohtaja kertoi oikeuden käsittelevän häntä koskevaa vangitsemisesitystä.

Hän yritti peitellä kasvojaan kädellä.
vrt. Iltasanomat
IS kirjoitti:Ulkopuoliset vierailivat istuntosalissa muutaman minuutin ennen salauspäätöstä. Syytetty istui asianajajansa vieressä murheellisen näköisenä ja peitti kasvonsa median edustajien ollessa paikalla.
vrt. STT
STT kirjoitti:Pienikokoiselta näyttänyt ja ulkopuolisen silmin murheelliselta vaikuttanut mustatukkainen nainen piti vangitsemisistunnossa toista kättään silmiensä suojana sen ajan, kun median edustajat olivat salissa.
Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

^Tuo anamasan esimerkki. Mä luulen että "Tia Rantalainen" tunsi sympatiaa naisen puolesta, tuolla alalla näkee kaikenlaista. Oma tunteeni surmaajaa kohtaan on jotensakin kylmä johtuen teoista, mutta voin hyvin kuvitella tuntevani surua myös Hänen Puolestaan jos hän olkapätäni vasten itkisi tai hänet itkemässä näkisin. Luultavasti itku on kuitenkin surua lapsista, eikä tulossa olevasta tuomiosta tmv. Tekoa hän tuskin koskaan keltään saa anteeksi ja olen aika varma että lapset tulevat uniin loppuelämän. Se on varmasti karmea rangaistus jota nainen tulevan tuomionsa ohessa kärsii, toivottavasti ei unohda pyytää anteeksi joka helv*tin päivä.

Äidin teko oli julma, mun mielestä julmin teko mitä maa päällään kantaa. Hän on sairas ihminen joka tarvitsee apua ja todennäköisesti sitä nyt sitten saa. Isän puolesta olen surullinen vaikken hänestä ole "vaikutelmaa" saanut edes mediassa kuten surmaajasta. Surmaajalle on jo luotu "profiili", isä on jäänyt vähemmälle huomiolle. Me emme tiedä kummankaan vanhemman taustoja niin hyvin, että olisimme valideja tekemään muita arvioita kuin nämä lynkkaus-tuomiot ja säälit isälle. Aineisto on julistettu salaiseksi syystä etteivät lähiomaiset ylimääräistä surua joutuisi kärsimään.
Samarina
Martin Beck
Viestit: 802
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina »

Patricia C. Itämaa kirjoitti:
Samarina kirjoitti:
Surku kirjoitti: En väitä etteikö sitä tapahtuisi, että Pertti Peräkamaripoika Taka-Hikiältä tilaa postimyynnistä oman seksi- ja kotiorjan, kyllähän näitäkin löytyy sitten turvakodeista, mutta en yleistäisi sitä noin rankasti kuin sinä
Monesti nämä peräkammaripojat ovat kuule niin kilttejä,että eivät kyllä taida mitään orjia ottaa. Tiedän useita,jotka eivät ole suomalaista kumppania löytäneet,mutta parhaan joko aasiasta tai venäjältä. Tasa-arvoa ja kunnioitusta on puolin jos toisin.
Öö.. näinhän mä just sanoin. Eli kommentoin Surkun yleistykseen siitä, että suomalaiset miehet hakevat seksiorjia Aasiasta.
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Samarina kirjoitti:
Patricia C. Itämaa kirjoitti:
Samarina kirjoitti: Monesti nämä peräkammaripojat ovat kuule niin kilttejä,että eivät kyllä taida mitään orjia ottaa. Tiedän useita,jotka eivät ole suomalaista kumppania löytäneet,mutta parhaan joko aasiasta tai venäjältä. Tasa-arvoa ja kunnioitusta on puolin jos toisin.
Öö.. näinhän mä just sanoin. Eli kommentoin Surkun yleistykseen siitä, että suomalaiset miehet hakevat seksiorjia Aasiasta.
Juu kyllä,vaan lainasin nyt tuon lauseen tähän oman kirjoituksen tueksi,sorry jos se nyt antaa väärän vaikutelman irrallisena,pitää olla tarkempi jatkossa.
Totuus on tarua ihmeellisempää
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

En tunne tekijää kohtaan erityisemmin sääliä, jos en vihaakaan. Kun en kerran edes tunne koko akkaa.

Teko on kertakaikkisen törkeä, mutta aina on löydettävissä seikkoja, jotka tekevät tehdystä jotenkin ns. "ymmärrettävän". Siis vaikka sitä ei mitenkään pystykään hyväksymään, yleinen elämänkokemus vain sanoo, että näitä tapahtuu.

Jos jotakin haluaisin, niin valvottujen tapaamisten yms. lisäämisellä saatettaisiin saada jonkinlaista myönteistä kehitystä aikaiseksi.
Sellaisessa arvioidaan aika tiukasti (suorastaan epäilevästi) vanhempien todellisia motiiveja ja mielenterveyden tilaa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
hupilainen
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 1:04 am

Viesti Kirjoittaja hupilainen »

en oo ny lukenu kaikkea teitin kirjoittamia juttuja tästä aiheesta... eli en tiiä onko joku jo jotain samantyyppistä kirjoittanu...
tuli sellanen mieleeni että nainen oli miehelle katkera erosta ja halusi "kostaa jotenkin" ja sitten oli aatellu että tapan lapset niin mies kärsii, tai että tappaa kaikki kun ei saanu tyttöjen huoltajuutta itelleen..
meinaan tuli mieleeni se juttu ku oli juttuu joskus ehkä pari vuotta sitten, kun mies oli tullu käymään naisen tykönä (en muista miksi, hakiko kenties tavaroitaan) niin sillä välin kun nainen oli alhaalla( asui kerrostalossa) niin mies oli ylhäällä ja ampui lapset sillä välin... joku kosto juttu vissii.... erosta katkera tjn. :?: :?:

tai että ei halunnu antaa lapsiaan muille kun ei halunnu elää erossa lapsistaan niin että ne on muualla ja tappanu ne ettei isä saa tai ketään muukaan..... mutta ihan järjetöntä silti toi surmaaminen...

joskus äitini kanssa juttelin jostain asiasta, että mitä jos "naksahtaa" päässä ja tekee jotain pahaa jollekin.. niin äiti siihen että ei kyl varmaan mitään sellaista" naksahdusta" ees tapahdu siellä päänupissa.. toiset vaan yrittää puolustella itteensä sillä.. "että en tienny mitä tein kun päässä vaan jotenkin naksahti" :?

tai sitten se äiti oli vaan niin väsyny että ei jaksanu enää.. miksi se tappoi lapset, olis päättäny oman elämänsä ennemmin... ihan selkee kosto isälle... mun mielipide
jamp
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Elo 10, 2007 2:43 pm

Viesti Kirjoittaja jamp »

Surku kirjoitti: Lisäksi ihmetyttää se, miten jotkut uskovat sokeasti sitä, mitä isä on kertonut äidistä. Äiti sulki isän kellariin? Äiti pahoinpiteli isää? Kyllähän mies on fyysisesti vahvempi kuin nainen. Ja lisäksi kun kyseessä on hento taiwanilaisnainen (aasialaisnaisethan ovat siroja), niin kuulostaa aika tekaistulta, että tämmönen pieni nainen kykenisi antamaan köniin yhdellekään miehelle. Jotenkin tuntuu siltä, että totuudesta on lipsuttu katkeran huoltajuuskiistan takia.
Isä ei ole kertonut äidistä julkisuuteen yhtään mitään. Nuo pahoinpitelyjä ja perheen ongelmia koskevat tiedot ovat viranomaisilta. Ilmeisesti ne ovat peräisin avioeroa ja huoltajuutta koskevista papereista. Ne ovat viranomaisilta (turvakoti, päiväkoti, sosiaaliviranomaiset) saatuja tietoja, ei isän mielipiteitä.

Se, miten ihmeessä pieni nainen voi antaa köniin isolle miehelle, voi johtua esimerkiksi siitä, että jotkut ottavat iskut vastaan, koska eivät itse kykene minkäänlaiseen väkivaltaan. Siitäkin huolimatta, että on fyysisesti vahvempi. Jos asetelma olisi toisin päin (nainen ei puolustaudu), niin ilmeisesti ymmärtäisit paremmin? Vai millä tavoin ajattelit, että "iso mies" lopettaa "pienen naisen" väkivallan? Sukupuolesta viis, väkivaltaista puolisoa ja vanhempaa on järkevää paeta lasten kanssa turvakotiin. Lapsille tuollaiset tilanteet ovat varmasti todella ahdistavia.

(Jos kuvio olisi toisin päin (isä olisi ollut väkivaltainen), niin todennäköisesti mies olisi parhaimmassa tapauksessa saanut valvotut tapaamiset lasten kanssa :roll:.)

Surku, väität aiemmin lasten huoltajuuden vaatimisessa olevan kyse egosta? Ei sitä huoltajuutta vaadita useinkaan oman egon vuoksi eikä edes toisen kiusaksi, vaan yleensä ihan siitä syystä, että omat lapset ovat rakkaat. Käsilaukku-vertauksesi on todella hölmö. Osuvampi vertaus olisi, jos vaihdat käsilaukun tilalle oman lapsesi... Harva vanhempi päästäisi lapsesta irti, vaikka henkeä uhattais.

Ja tässä tapauksessa isä on varmaankin vaatinut huoltajuutta ihan siitä syystä, että äiti on väkivaltainen. Toisin sanoen, lasten edun vuoksi. Näin siinä sitten kävi. Jossain artikkelissa sanottiin, että Espoon sosiaaliviranomaisten selvitys äidistä oli suppeampi kuin Oulun viraomaisten, joilla oli tiedossa perheen ongelmat vuosien ajalta.

Tässä ketjussa esitetyt spekulaatiot orjavaimoista ja isän ulkonäöstä, luonteesta ja muusta kertovat ennen kaikkea ihmisten suppeudesta sekä stereotypioihin jumittumisesta.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Kulttuurierot

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Hiukan tein internethakuja ja ennen tosiaan Taiwanilaiseen kulttuuriin ei kuulunut avioero, mutta sielläkin ollaan menossa nykyaikaisempaan suuntaan. (googlatkaa "divorce taiwan" en jaksa tähän lähteitä listailla)

Sen verran tiedän kiinalaisesta kulttuurista että häpeä ulkoisesti menestyvän avioliiton kaatumisesta on voinut olla suuri.

Ehkä hieman kliseisesti voisi arvella että häpeä / kasvojen-ja vanhempien hyväksynnän menetys on voinut ko. naiselle olla paljon isompi isku kuin perussuomalainen ymmärtää.

Siihen kun lisää sen tiedon että ei ihan ongelmattomasta henkilöstä ole kyse niin soppa alkaa olla valmis....

Isän osuudesta on paha muuta mennä sanomaan kuin että ei tosiaan mistään postimyyntivaimosta ollut sitten kyse.

Paska homma, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
McAbre
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre »

jamp kirjoitti: Jossain artikkelissa sanottiin, että Espoon sosiaaliviranomaisten selvitys äidistä oli suppeampi kuin Oulun viraomaisten, joilla oli tiedossa perheen ongelmat vuosien ajalta.
Minkähän vuoksi Oulun tieto ei ole siirtynyt eteenpäin Espooseen? Toivottavasti tämä ei ole taas yksi esimerkki ylikorostuneen tietosuojan muodostamista ongelmista.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

olen omassa työssäni huomannut, että pt:n oikeus rajoittaa muiden hoitolaitosten tiedonsaantia voi aiheuttaa hankaliakin tilanteita. ja siis on ihan laillista kieltää sairaalaa luovuttamasta omia papereitaan, esim. voi rajata, että psykan lehtiä ei saa luovuttaa eteenpäin tai vaikka kirran lehtiä, valinnanmahdollisuus potilaalla on kuitenkin.
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Huhutaan että kyseinen perhe olisi ollut Kaksplus -lehdessä kesällä 2004? Onkohan kenelläkään tuota lehteä ja voisi tarkistaa asian?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

minttusuklaa kirjoitti:Huhutaan että kyseinen perhe olisi ollut Kaksplus -lehdessä kesällä 2004? Onkohan kenelläkään tuota lehteä ja voisi tarkistaa asian?

Aiheena tietysti onnellinen monikulttuurisuus.... :?
Jaahas mammat.Etsikää kätkönne. Itse oon jo laittanut lehdet kiertoon.
Harmistus.... :|
Vastaa Viestiin