Markja vs. naiset

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Viesti Kirjoittaja ketsku »

ubuntus kirjoitti:
Mikä siinä on, että miesten pitää aina yrittää SELITTÄÄ noita palkkaeroja? Kun niitä on ja n. 8% niistä on tutkijoiden mukaan SELITTÄMÄTTÖMIÄ eli niille ei löydy selitystä mistään osaamisesta. Mutta sun kanssasi on ihan yhtä turha vängätä kun markjankaan. Markja vaatii tuhansia oikeusjuttuja, sä taas liikut maaperällä josta ei todisteita löydy mutta jolla voi yrittää kumota annettuja tutkimustuloksia. Ei mee läpi.
No edelleen sinun on hieman vaikea vedota noihin tutkimuksiin kun et tiedä mitä niissä on tutkittu. Tutkimuksissa löydettiin 8%:n palkkaero, mutta ei voida suoraan sanoa että se johtuisi syrjinnästä vaan tutkimus EI todellakaan ota kaikkia muuttujia tarkasteluun.


Johtuisko se siitä, että kaikkia muuttujia ei voi ottaa tarkasteluun? Kun on kyse ihmisistä ja sosiaalisista tekijöistä niin kaikkia muuttujia ei voi kuule ottaa huomioon. Jos vaikka jonkun muijan naama ei miellytä työnantajaa niin miten sellaisen asian voisi ottaa huomioon palkkakartoitusta tehdessä? Ja edelleen korostan, että se 8% ero oli selittämätön. Jos sen voisi selittää osaamisella tai osaamattomuudella niin se olisi sillä selitetty. Kyllä niihin tutkimuksiin vetoavat paljon vaikutusvaltaisemmatkin tahot kun minä ;)
Lisäys: Koin juuri ahaa- elämyksen! Sua vituttaa se, että sille naiselle teillä maksetaan enemmän joten koitat sitten selitellä, että se johtuu hänen osaamisesta. Tosiasiassa sun miehistä itsetuntoa raapii se ajatus, että yleensä aina naisille maksetaan pienempää palkkaa vaikka he olisivat yhtä hyviä/parempia kun miehet. Sun mielestäsi siis sillekin akalle kuuluisi oikeasti pienempi liksa kuin sulle koska sä olet MIES. Lisäksi itsetuntoasi kohottaa kuvitelmasi siitä, että YLEENSÄ (sun mielestä) naiset on siis sen 8% miehiä huonompia työntekijöitä. Kestät ehkä juuri ja juuri sen, että koska palkat maksetaan vain osaamisen perusteella (sun mielestä) niin teillä se nainen nyt TÄMÄN KERRAN on osaavampi kun sinä mutta onneksi ne akat on yleensä aina huonompia kuin miehet!
Oliko tämä joku idiotísmin riemumarssi. Ei minua kiinnosta muiden palkat vaan ainoastaan se että oma palkkani on osaamistani vastaavalla tasolla (sitä se tällä hetkellä onkin). Jos nainen, tummaihoinen, keltainen, inuiitti on minua parempi työssään niin luonnollisesti hän saa enemmän palkkaa. Moni nainen tienaa varmasti minua enemmän vaikka samaa työtä teemmekin. En tiedä millä alalla työskentelet mutta veikkaisin että joko valtio tai kunta on palkanantajana, siksi sinun on vaikea ymmärtää että ihmisille pitää maksaa osaamisen mukaan jotta kilpailija ei heitä veisi.
Juu, juu. Kyllä, kyllä. Mun työnantaja muuten on yksityinen mutta kukaan muu ei tee samalla koulutuksella hommia.
Mielipiteistäsi oikein paistaa läpi sovinismi ja ajatus siitä, että nainen ei oikeastaan voi olla parempi työntekijä kun mies. Hehe, ihan oikein, että sille naiselle maksetaan enemmän kun sulle Wink
Öööö, ilmeisesti feministikiihkossa elävät kokevat kaikki muut sovinisteiksi?
No kerrataan nyt vielä, että en ole feministi tietääkseni. Koskaan en ole naisten asioiden eteen mitään tehnyt enkä niistä edes keskustellut ennenkuin tulin tänne palstalle ja törmäsin markjaan. Toki myönnän, että minusta alkaa pikkuhiljaa tulla feministi ja kiitos kuuluu yksin markjalle. Markjan myötä aloin tutkia naisten asioita ja tilastoja joihin en koskaan ennen ollut kiinnittänyt mitään huomiota. En pidä mistään kiihkoilusta joten minkäänlaista kiihkofeministiä minusta ei saa. Monet ajatukseni ovat myös aikalailla punainen vaate feministeille (mua on kutsuttu täälläkin monesti vanhanaikaiseksi kun mielestäni jotkut tehtävät ja jutut on naisten tehtäviä) ja miehiä tarvitaan todellakin.

Monet kunnon femakot on markjan käänteisilmiöitä eli sitä mieltä, että nainen pystyy kaikkeen mihin mieskin ja että miehiä ei nainen tarvitse mihinkään. Mä olen aivan eri mieltä. Lisäksi feministikaveriani ällöttää esim. mun tapani ajatella, että kaikki fyysiset jutut (auton renkaiden vaihto, taulujen laitto seinälle ym. ) on miesten tehtäviä ja yleensä miehen saa tekemään ne kun vähän kehuu miestä tai vihjailee jostain muusta miestä miellyttävästä mikä odottaa raavasta urosta ;)

Sen sijaan sun ajatuksesi on sovinistisia eikä sillä ole mitään tekemistä mun feministisyyden kanssa.
Mutta älä pelkää: kyllä sä löydät työn jossa naiset on "huonompia" kuin sinä (eli niille maksetaan vähemmän sukupuolensa vuoksi). Ja kiinnostaisi vielä kovasti, että mistä sä tiedät sun työkavereiden palkat??
Meillä puhutaan ihan avoimesti palkoista, ei ole tabu.
Just joo. Pakko kai se on uskoa mutta on kyllä aika kummallinen työyhteisö ;)
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

markja kirjoitti:Ilmeisesti olet siis työtön tai eläkkeellä, koska sun aivoillasi ei töitä voi paljoa tehdä.
ihan sujuvasti töissä käyn ja älykkyysosamääristä mun on turha sun kanssa puhua yhtään mitään (riittää ku sanon et mulle on kotona opetettu sentään jonkinlaiset käytöstavat). mites oma työssä käymises sujuu nyt potkujen ja paikkakunnan vaihdoksen jälkeen? entäs se sun oikeusjuttu siitä syrjimisestä?

totuus on se että kaikkia ihmisiä joskus syrjitään, se on elämää, get over it. opettele vastaisuudessa käyttäytymään ja hoitamaan duunisi paremmin, niin muutkin joutuu, ehkä niitä potkujakaan ei sit niin herkästi sulle jaella.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

ubuntus lainasi tekstiäni asiayhteydestä irrotettuna.
kommentit olivat vastauksia markjalle, joka sanoi siis näin:
Naiset ovat mm. huomattavasti miehiä useammin poissa töistä...
Niin ikään naiset kokevat kaikenlaisia oireita ja stressiä töissä selvästi miehiä enemmän.
sekä että:
Niin ikään naisilla on useinmiten heikompi koulutus kuin miehillä on...
voi tietysti olla että mun tuttavapiiri on jotenkin valtaväestöstä poikkeava, mut useimmat mun tuntemat naiset on keskimäärin koulutetumpia ku useimmat mun tuntemat miehet. saattaa olla että otanta on napattu jostakin marginaalisakista ja valtaväestön kohdalla asia on just päinvastoin.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

tmk666 kirjoitti:Ei ole,laissa ihan selvästi sanotaan että asevelvollisuuden säätämistä ainoastaan miehille EI OLE pidettävä SUKUPUOLEEN perustuvana SYRJINTÄNÄ,ja silloin se EI SITÄ OLE.
Niin, silloin se ei ole LAISSA KIELLETTYÄ SYRJINTÄÄ. Se on silti SYRJINTÄÄ, koska se täyttää syrjinnän yleisesti hyväksytyt kriteerit. Sinä debiili et tietenkään tajua eroa laissa kielletyllä syrjinnällä ja syrjinnällä ylipäätään.
mutta laissa sanotaan ettei se ole NIIN SILLOIN SE EI SITÄ OLE.
Olet siis legalisti. Jos laissa sanotaan, että maapallo on pannukakku niin sinusta maapallo muuttuu samassa sekunnissa pannukakuksi. Vittu millainen idiootti olet. Siis oikeasti. Onko sulla ikää yli 8v?
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Viesti Kirjoittaja esmes- »

nyt ne markjan parjaamat "kommunistit" eli vasemmistolaiset on suomessa ensimmäisenä puolueena laatimassa miespoliittista ohjelmaa:
Miehet saavat oman miesohjelman
05.02.2009 08:16

Vasemmistoliitto laatii miespoliittisen ohjelman ensimmäisenä puolueena. Ohjelmaa laativan ryhmän vetäjäksi ryhtyy Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila, joka toimii myös Tasa-arvoasian neuvottelukunnan miesjaoston puheenjohtajana.

- Suomessa on syytä vakavasti pohtia, millaista mieskuvaa ja -kulttuuria haluamme siirtää sukupolvelta toiselle. Hyvin tehty ja molemmat sukupuolet huomioiva tasa-arvotyö palvelee yhtä lailla sekä miesten että naisten etua, Uotila toteaa.

Uotilan mukaan miehillä on oltava oikeus ja velvollisuus aktiiviseen ja läsnä olevaan isyyteen.

- Voitaisiinko miehenä onnistumista mitata jo tänä päivänä pehmeämmin, Uotila sanoo.

Uotila muistuttaa siitä, että työmarkkinat ovat edelleen jakautuneet vahvasti miesten ja naisten töihin. Tästä on aiheutunut monenlaisia yhteiskunnallisia ja yksityisiä ongelmia.

- Esimerkiksi vanhempainvapaan jakamisella on seurauksia paitsi naisten ja miesten asemaan työelämässä, myös palkattomien kotitöitten jakautumiseen. Miesten aktiivisemmalla osallistumisella isyyteen ja hoivaan voitaisiin ennaltaehkäistä myös perheiden hajoamisia.

Vasemmistoliitto käsittelee tulevassa miespoliittisessa ohjelmassaan näitä asioita, mutta yhtä lailla siinä tullaan ottamaan kantaa muun muassa kaupallistuneen seksin, ja pornon vaikutuksesta käsitykseen inhimillisestä läheisyydestä.
IS
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1641162
vaihtuuko puolue seuraavissa kunnallisvaaleissa? äkkiäkös sitä takkia kääntää..
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
exgod777
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 10:23 am
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja exgod777 »

ABC kirjoitti:http://www.ovaali.org/janssonaattori/

:lol: :lol: :lol:

PS. Päivittyy reload-nappia painamalla...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :arrow: :idea:
*6 §* Kohtele muita niin, kuin tahtoisit heidän itseäsi kohtelevan.
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

markja kirjoitti:
tmk666 kirjoitti:Ei ole,laissa ihan selvästi sanotaan että asevelvollisuuden säätämistä ainoastaan miehille EI OLE pidettävä SUKUPUOLEEN perustuvana SYRJINTÄNÄ,ja silloin se EI SITÄ OLE.
Niin, silloin se ei ole LAISSA KIELLETTYÄ SYRJINTÄÄ. Se on silti SYRJINTÄÄ, koska se täyttää syrjinnän yleisesti hyväksytyt kriteerit. Sinä debiili et tietenkään tajua eroa laissa kielletyllä syrjinnällä ja syrjinnällä ylipäätään.
mutta laissa sanotaan ettei se ole NIIN SILLOIN SE EI SITÄ OLE.
Olet siis legalisti. Jos laissa sanotaan, että maapallo on pannukakku niin sinusta maapallo muuttuu samassa sekunnissa pannukakuksi. Vittu millainen idiootti olet. Siis oikeasti. Onko sulla ikää yli 8v?
Ei se EI ole syrjintää,sinä idiootti vain et sitä ymmärrä. Jos se olisi syrjintää niin kai se silloin olisi kriminalisoitu? Kaikki asiat joita SINÄ pidät syrjintänä niin ne eivät sitä välttämättä ole.
Ei en ole legalisti,osaan käytää myös tervettä järkeä jota sinulla tuskin on laisinkaan. Siis oikeasti sulla oli vielä paskat housussa kun minä kävin koulua,taitaa tosin olla paskat vielä nykyäänkin housussa. Ainakin osaat kinata asioista samalla tavalla kuin 2 vuotiaat.
Onko sua mahdollisesti kovastikkin syrjitty lyhyen elämäsi aikana? Kiusaako tytöt sua töissä(oletetaan että olet töissä)vai eikö ne ota sua juttuihinsa mukaan,siis syrjii?
Onko sua syrjitty koulussa,et olekkaan päässyt ompelukoneen kimppuun vaan puukäsitöihin?
Onko sua syrjitty terveyskeskuksessa,joku NAINEN on päässyt kipeän lapsen kanssa jonon ja SINUN ohi? Sehän on selvää miesten syrjintää.
Eikö mielenterveystoimisto ole määrännyt sinulle samoja lääkkeitä kuin naapurin Liisalle? Todella törkeää syrjintää ja miesten hoitamatta jättämistä.
Mikä sun perimmäinen ongelma oikeistaan edes on? Oletko vain sovinisti vai misantrooppi? Veikkaan jälkimmäistä.
One,two,fuck you!
groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Viesti Kirjoittaja groot »

Miten te jaksatte tuollaisen ääliön kuin markja kanssa väitellä? Ei voi kuin ihmetellä.
---------
Allekirjoitus.
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

^Sehän on kivaa! Mielenkiinnolla odotan milloin markukselta poksahtaa verisuoni päästä,sen verran tuntuu välillä verenpaine olevan koholla että taitaa olla lyhyt odotus.
One,two,fuck you!
ubuntus
Remington Steele
Viestit: 217
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 8:47 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja ubuntus »

tmk666 kirjoitti:^Sehän on kivaa! Mielenkiinnolla odotan milloin markukselta poksahtaa verisuoni päästä,sen verran tuntuu välillä verenpaine olevan koholla että taitaa olla lyhyt odotus.
No kokeillaan vaikka tälläisellä jutulla, joka sattui silmään kalevaa selaillessa.

"Lähes kaikki suomalaiset miehet joutuvat kokemaan elämänsä aikana sukupuolista syrjintää. Miehiin kohdistuva syrjintä sivuutetaan kuitenkin virallisessa tasa-arvopolitiikassa lähes aina.

Hallintotieteiden lisensiaatti Pasi Malmin tutkimus paljastaa, että naiset kokevat epätasa-arvoa pääasiassa työelämässä, kun miesten tasa-arvovaltuutetulle tekemät valitukset jakautuvat tasaisemmin eri elämänalueille. Miehiä syrjitään työelämässä naisvaltaisilla aloilla, palvelujen käyttäjinä antamalla etuisuuksia naisille, huoltajuuskiistoissa ja asevelvollisuuslaissa.

Lapin yliopistossa perjantaina tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan miehiin kohdistuu sukupuolisyrjintää sekä työelämässä että vapaa-ajalla. Malmin väitöstutkimus perustuu tasa-arvovaltuutetulle tehtyyn 800:n valitukseen ja sekä lukuisiin tasa-arvotilannetta kartoittaneisiin tilastoihin.

Valituksista kolmasosa on miesten tekemiä. Valitukset paljastavat yksityisten ja julkisen sektorin syrjivän miesasiakkaita melko laajasti. Naisille annetaan etuisuuksia, alennuksia ja ilmaisia sisäänpääsyjä ja niitä puolustellaan kampanjaluonteisuudella. Asiakkaisiin kohdistuva syrjintä on Malmin mukaan kuitenkin sellainen syrjinnän muoto, josta tasa-arvolaissa ei ole selkeitä säännöksiä.

Malmin mielestä nykyinen tasa-arvokeskustelu kaipaa asennemuutosta. Nykyäänhän tasa-arvolla tarkoitetaan edelleen vain naisten aseman parantamista. Sen sijaan miehiin kohdistuvasta syrjinnästä vaietaan. "Myös miehille pitää antaa oikeus vaatia tasa-arvoa", sanoo Malmi.

Konsulttina tietotekniikka-alalla työskentelevä Malmi toimii myös aktiivisesti Suomen miestutkimuksen seuran hallituksessa sekä "Miesten tasa-arvo"- yhdistyksen varapuheenjohtajana."

Lähde: http://www.kaleva.fi/plus/L%E4hes_kaikk ... i_779194+0
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

^Jumalauta nyt on taas vettä myllyssä!
One,two,fuck you!
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/ ... 25950.html
Lähes kaikki suomalaiset miehet joutuvat kokemaan elämänsä aikana sukupuolisyrjintää, kertoo tuore väitöstutkimus...miehiin kohdistuva syrjintä ohitetaan tasa-arvopolitiikassa lähes systemaattisesti...
Että silleen. Miettikääpä tuota, arvoisat idioottimme.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

tmk666 kirjoitti:Ei se EI ole syrjintää,sinä idiootti vain et sitä ymmärrä. Jos se olisi syrjintää niin kai se silloin olisi kriminalisoitu?
Et idioottina legalistina tajua, että laki ei ole täydellinen, eikä useinkaan kovinkaan looginen. Sinusta esimerkiksi jokunen vuosi sitten oli vielä ihan OK juttu ja oikein ja hyvä ja oikeudenmukaista raiskata oma vaimo, koska vasta myöhemmin avioliitossa raiskaaminen tehtiin laittomaksi jne.

Olet siis paitsi idiootti niin myöskin legalisti. Onnea vaan vitusti loppuelämällesi, debiili juntti.
Kaikki asiat joita SINÄ pidät syrjintänä niin ne eivät sitä välttämättä ole.
Jos ne täyttävät syrjinnän yleiset kriteerit, niin ne ovat syrjintää riippumatta kenenkään ihmisen tai ihmisjoukon mielipiteestä. Idioottina et tajua logiikasta mitään.
Mikä sun perimmäinen ongelma oikeistaan edes on?
Argumentum ad hominem.
Ongelmani on, että Suomessa miehiä syrjitään, eikä naisia, vaikka niin media väittää ja kaltaisesi juntit uskovat.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Eiköhän Suomessa syrjitä ihan jokaista joskus tilanteesta riiippuen. Tuolta voi vaikka lukea: http://www.ihmisoikeusliitto.fi/julkais ... i_suomessa
Se ketä syrjitään eniten on ikuinen kysymys. Mielestäni lähemmäs tasa-arvoa ollaan koko ajan menossa korjaamalla yksittäisiä epäkohtia yksi kerrallaan. Sukupuolet eivät ikinä tule olemaan kaikissa asioissa tasa-arvoisia biologisista lähtökohdista johtuen.
tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/ ... 25950.html

Lukekaa toki nyt sitten koko juttu,eikä vain marjan valittuja paloja.

Malmin väitös tarkastetaan Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa perjantaina.

Ja tämähän siis on VÄITÖS jota ei ole edes vielä tarkistettu.
One,two,fuck you!
Lukittu