Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
apila
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Joulu 05, 2008 4:11 pm

Viesti Kirjoittaja apila »

[quote="Asatru"][quote="Tampereen Tyttö"]Kännykän löytyminen olisi ollut erittäin tärkeää. Kännykät olivat silloin jopa arvokkaampia kuin nyt, joten on saatettu myydä jollekin. Tai löytäjä on ottanut käyttöönsä.[/quote]


Jos kännykkä on ollut käytössä Raisan katoamisen jälkeen, niin poliisi olisi varmaankin tietoinen siitä. Kännykkähän voidaan jäljittää IMEI-koodin avulla, vaikka siihen vaihdettaisiin toinen SIM-kortti. Paitsi kenties siinä tapauksessa, että puhelinta on käytetty ulkomailla.[/quote]


Mutta onko IMEi-koodi välttämättä poliisin tiedossa? IMEI -koodinhan saa kännnykästä selville, mutta ilmeisesti Raisan kännykkä on edelleen hukassa (tätä ei kylläkään käsitykseni mukaan ole vahvistettu). Ja jos siis kännykkä on löytynyt, IMEI-koodiahan ei tarvita...

Jos kännykän ostoasiakirjat eivät ole tallella (siis laatikko), ei IMEI-koodikaan varmasti ole tallessa. Sinänsä sen voi ilmoittaa teleoperaattorille, mutta harvoin liittymämyyjä myydessään liittymää tätä kuitenkaan ilmoittaa. Varsinkin kun niitä liittymiä avataan kiireessä. Moni ilmoittaa jälkikäteen IMEIn teleoperaattorille itse.

Toisekseen, tietääkö joku varmasti, että IMEI-koodilla voi paikantaa. Tiedän, että sen avulla puhelin voidaan sulkea, mutta onnistuuko paikantaminen?
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Outoa on Poliisin toiminta. Minä kuitenkin uskon, että taustalla on jotain, jonka takia poliisin on toimittava näin.

Ihmetyttää kyllä tuo 12cm korkokengän löytyminen metsästä... Jos se todella oli Raisan, niin nyt ollaan sitten ihan pihalla. Poliisi etsii havaintoja keskustasta, vaikka kenkä löytynyt 4km (?) päästä. Viedään ne esineet jatkossa poliisille, jos löydetään... :)
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 910
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

Mikko82 kirjoitti: Tuolla joku väitti, että auto olisi jossakin maatilan suulissa pölyttymässä ja piilotettu jonkun pressun alle, kuten monia muitakin vanhoja autoja säilytetään tilassa, jossa ilma kiertää.

Auto on "tärkeä" omistajalle, eikä siihen saa kukaan koskea. Tekijä on uhrannut autonsa "RR:n haudaksi", jonka kroppa varmasti löytyisi auton takakontista tmv. (?)
Miksi ihmeessä se noin olisi tehny?
Suomessa harrastetaan paljon sienestystä, marjastusta ja luonnossa liikkuu paljon myöskin ihmisiä. Kyllä aikoinaan Kyllikki Saarikin ja Tulilahden surmien uhrit löytyivät luonnosta heti miten...onkohan luonnossa liikkuminen vähentynyt jälkeen 50-luvun?
Ne löytyivät koska haudat olivat lähellä katoamispaikkaa. Jos ruumis on haudattu johonkin täysin tuntemattomaan paikkaan keskelle metsää eikä ole silminnäkijöitä eikä tekijä tunnusta, niin sitä ei ole juurikaan mahdollisuutta löytää ikinä. Ehkä sitten jos paikalla tehdään ojitusta tms.
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Ihmetyttää kyllä tuo 12cm korkokengän löytyminen metsästä.
Öö, mikä korkokenkä??
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

villivadelma kirjoitti:
Ihmetyttää kyllä tuo 12cm korkokengän löytyminen metsästä.
Öö, mikä korkokenkä??
Joku tuolla aiemmin sanoi että setänsä löysi Raisan kaltaisen korkokengän (ilmeisesti 12cm korolla tms) Kaupin metsästä. Jos Raisa oli menossa isälleen, niin joku spekuloi, että hän olisi saattanut oikaista tuon metsän läpi...

edit: muoks
Petrus
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 10:45 am

Viesti Kirjoittaja Petrus »

Jos sillä toisen jenkkiauton porukalla olis puhtaat jauhot pussissa, se olis ilmoittautunut.. 8)
Avatar
Hippopotamus
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2008 9:23 am

Viesti Kirjoittaja Hippopotamus »

Lukijana kirjoitti: Joku tuolla aiemmin sanoi että setänsä löysi Raisan kaltaisen korkokengän (ilmeisesti 12cm korolla tms) Kaupin metsästä. Jos Raisa oli menossa isälleen, niin joku spekuloi, että hän olisi saattanut oikaista tuon metsän läpi...
Jep, hänhän kirjoitti että kenkä oli löytynyt aluehälytyskeskuksen liepeiltä. Tämä ei kuitenkaan tue sitä että Raisa olisi kulkenut sen kautta Kauppiin. Lapinniemen sillalta, jossa joku väitti nähneensä Raisan on huomattavasti lyhyempi reitti Kaupin omakotialueelle kuin metsän poikki aluehälytyskeskuksen vierestä.

Heti sillan jälkeen risteyksestä oikealle käännyttäessä pääsee kävelemään suoraan Kekkosentien reunaa Kauppiin.
Oletan nyt tässä että isä asui siis Kaupissa (Petsamo) eikä Käpylässä. Jos taas asui Käpylässä Raisalla, ei olisi ollut mitään syytä edes liikkua aluehälytyskeskuksen lähellä.

Kenkähän voi olla tietysti monesta syystä metsässä, mikäli nyt ylipäätänsä Raisan olikaan ja miksei myös Raisakin jossain siellä...
When I'm thinking, I get thirsty (Chief Inspector Morse)
Scoopy
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Viesti Kirjoittaja Scoopy »

Vähän epäilen jo koko kenkätarinaa, mutta jos juttu on totta niin eipä voi kuin ihmetellä miksi kengästä ja sen löytöpaikasta jauhetaan nettifoorumilla, mutta poliisille siitä ei ole ilmeisesti kukaan koskaan ilmoittanut. Eihän ne jutut tutkijat kaikkea julkisuuteen kerro, kukaties juuri tuo kenkä voi olla jonkun tutkintalinjan puuttuva lenkki. Tai se vahvistaa jotain linjaa, jolloin kaikki voimavarat voi keskittää tähän jne. Puhumattakaan jos koko löytöpaikkaa ei ole edes tutkittu poliisin toimesta -> löytyykö mahdollisesti lisää vihjeitä? Joka tapauksessa veikkaan, että mitättömimmiltäkin tuntuvista vihjeistä on rikoksia vuosien saatossa selvitetty.

Joten kami82 tätineen mars mars poliisiasemalle!
Mikko82
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 5:12 pm
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Mikko82 »

Petrus kirjoitti:Jos sillä toisen jenkkiauton porukalla olis puhtaat jauhot pussissa, se olis ilmoittautunut.. 8)
Niin tai jos sellainen toinen jenkkiauto on ylipäätänsä ollut olemassa vaan se olisi se "alkuperäinen"?

Eikö sen toisen jenkkiauton alibin antanut joku sen kaveri joka oli ollut siinä jenkkiauton kyydissä, joka oli se 60-luvun Caddy? Onkohan sitä autoa edes tutkittu rikosteknisesti? Mihin AIKAAN tämä valvontakameraan osunut auto on ollut Hämeensillalla - kenties klo 23 jälkeen?

Oudoksun vaikken ole mikään jenkkiautojen harrastaja, että Tampereella liikkuisi LOKAKUUSSA 2 erilaista jenkkiautoa samaan suuntaan n. 3-4 tunnin marginaalilla, vaikka edellisenä viikkona olisi ollutkin Tampereella joku jenkkiauto-tapahtuma!!

Aika omituista, että poliisi uskoo tuon tasosiin alibien olevan pitäviä. Alibikin voi olla porukan yhteinen sopimus, kun alibin antaa joku tuttava? Sellainen ei ole minusta kovinkaan "vahva" alibi.

Eiköhän kannattaisi miettiä sitä Caddyä jonkun vanhan maatalon suulista, jossa saattaisi löytyä se jenkkiautokin ja jotakin muutakin..ellei nyt Raisan kroppaa niin ainakin hiusnäytteitä tai veritahroja?

Onkohan sitä Kaupin metsääkään tutkittu?

Joku on tanssittanut Raisan näköistä tyttöä seurahuoneella? Nämä yllätys-silminnäkijät ovat minusta hieman harhaan johtavia.

Silminnäkijöistä vain sillä pariskunnalla taitaa olla alibi kun ovat nähty kamerakuvassa.

Ajat eivät oikein täsmää tämän v. 2000 todistajan kanssa ja tämän pariskunnan välillä?

- Ns. "Amerikankaara-hemmo" havaitsi että Raisan näköistä tyttöä ängetään autoon puoliväkisin klo 23.03

(luulisi että hemmon silmään olisi laittanut jenkkiauton rekkarikin -itse ainakin kiinnitän huomioni usein rekkariin ja varsikin tilanteessa, jossa vängätään jotakin kyytiin vai olikohan jenkkiauton kuljettaja hänelle entuudestaan tuttu, kun ne piirit ovat aikalailla pieniä).

- Silminnäkijä-pariskunta on Kauppakadun valvontakamerassa kello 23.53, jotka näkee Raisan näköisen "vähäpukeisen" tytön.

Se mikä tähän ei "stemmaa" on aika!

Tällöin olisin kyllä vaihtoehto "pariskunnan" kannalla, ettei Raisa mihinkään autoon edes mennyt! Jenkkikaara vaihtoehto tulisi kammeta pois!
Viimeksi muokannut Mikko82, Pe Helmi 13, 2009 7:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Asatru
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 8:53 am

Viesti Kirjoittaja Asatru »

apila kirjoitti: Mutta onko IMEi-koodi välttämättä poliisin tiedossa? IMEI -koodinhan saa kännnykästä selville, mutta ilmeisesti Raisan kännykkä on edelleen hukassa (tätä ei kylläkään käsitykseni mukaan ole vahvistettu). Ja jos siis kännykkä on löytynyt, IMEI-koodiahan ei tarvita...

Jos kännykän ostoasiakirjat eivät ole tallella (siis laatikko), ei IMEI-koodikaan varmasti ole tallessa. Sinänsä sen voi ilmoittaa teleoperaattorille, mutta harvoin liittymämyyjä myydessään liittymää tätä kuitenkaan ilmoittaa. Varsinkin kun niitä liittymiä avataan kiireessä. Moni ilmoittaa jälkikäteen IMEIn teleoperaattorille itse.
Wikipedian mukaan IMEI-koodi on selvitettävissä, vaikka koodia ei olisikaan ilmoitettu teleoperaattorille. Myöskään kännykkää ja/tai ostoasiakirjoja ei tarvitsisi olla saatavilla. Jos Wikipedian tiedot pitävät paikkansa, niin kännykän IMEI-koodi tallentuu automaattisesti teleoperaattorin tietoihin, kun kännykkää käytetään SIM-kortin kanssa. Myöhemmin IMEI-koodin avulla voidaan sitten selvittää, että onko kännykkä edelleen käytössä, vaikka siihen olisikin vaihdettu toinen SIM-kortti:

Prepaid-kortin anonyymiys ei ole täydellistä, koska jos Prepaid-korttia käyttää puhelimessa, jota on käytetty tunnistettavan SIM-kortin kanssa, jää jäljitettävän puhelimen IMEI-koodi kuitenkin tietoon, joka voidaan yhdistää aikaisemmin käytettyihin tai myöhemmin käytettäviin tunnettuihin SIM-kortteihin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prepaid-li ... ite_note-1
Burnett
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 8:32 pm

Viesti Kirjoittaja Burnett »

Scoopy kirjoitti:Vähän epäilen jo koko kenkätarinaa, mutta jos juttu on totta niin eipä voi kuin ihmetellä miksi kengästä ja sen löytöpaikasta jauhetaan nettifoorumilla, mutta poliisille siitä ei ole ilmeisesti kukaan koskaan ilmoittanut. Eihän ne jutut tutkijat kaikkea julkisuuteen kerro, kukaties juuri tuo kenkä voi olla jonkun tutkintalinjan puuttuva lenkki. Tai se vahvistaa jotain linjaa, jolloin kaikki voimavarat voi keskittää tähän jne. Puhumattakaan jos koko löytöpaikkaa ei ole edes tutkittu poliisin toimesta -> löytyykö mahdollisesti lisää vihjeitä? Joka tapauksessa veikkaan, että mitättömimmiltäkin tuntuvista vihjeistä on rikoksia vuosien saatossa selvitetty.

Joten kami82 tätineen mars mars poliisiasemalle!
Ehdottomasti samaa mieltä. Kaupin metsiä poliisit tutkivat jo sillon aikoinaan eli tuskin tuo mikään turha asia on.
apila
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Joulu 05, 2008 4:11 pm

Viesti Kirjoittaja apila »

[quote="Asatru"][quote="apila"]

Wikipedian mukaan IMEI-koodi on selvitettävissä, vaikka koodia ei olisikaan ilmoitettu teleoperaattorille. Myöskään kännykkää ja/tai ostoasiakirjoja ei tarvitsisi olla saatavilla. Jos Wikipedian tiedot pitävät paikkansa, niin kännykän IMEI-koodi tallentuu automaattisesti teleoperaattorin tietoihin, kun kännykkää käytetään SIM-kortin kanssa. Myöhemmin IMEI-koodin avulla voidaan sitten selvittää, että onko kännykkä edelleen käytössä, vaikka siihen olisikin vaihdettu toinen SIM-kortti:


[quote]Prepaid-kortin anonyymiys ei ole täydellistä, koska jos Prepaid-korttia käyttää puhelimessa, jota on käytetty tunnistettavan SIM-kortin kanssa, jää jäljitettävän puhelimen IMEI-koodi kuitenkin tietoon, joka voidaan yhdistää aikaisemmin käytettyihin tai myöhemmin käytettäviin tunnettuihin SIM-kortteihin.[/quote]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Prepaid-li ... ite_note-1[/quote]


ok. no, tiedän varmasti, että IMEI ei ainakaan vielä vuonna 2003 tallentunut operaattorille automaattisesti, vaikka puhelinta käytetään SIM-kortin kanssa.
Mikko82
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 5:12 pm
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Mikko82 »

Olen edelleenkin liikaa esim. Stephen Kingin saappaissa, mutta lukekaa...!

Veikkaisin tekijää/tekijöitä n. 30-40 -vuotiaaksi äijiksi, jotka ovat lähteneet kruisailemaan vuoden viimeistä keikkaansa (ja ehkäpä autonkin viimeistä keikkaa) Tampereen yöhön. Auto saattaa löytyä raatona jostakin hiekkamontulta tai suulista pressun alta vuosia käyttämättömänä? Kroppa joko on siellä tai sitten se on hävitetty uhraamalla ko. harvinainen jenkkikaara.

Suomessa on ollut noita "liftarityttö" surmia ja eiköhän tämäkin ole vähän samanlainen ja muille on varmasti vielä tulossa jatkoa? Se miten tätä juttua tutkijoiden pitäisi lähteä purkamaan, niin tutkijoiden tulisi asettautua ennen kaikkea "tekijöiden housuihin" (jotka saattaisivat olla uhrin puolituttuja), eikä kiinnittää huomiotaan liioin uhriin? Päätekijä saattaa olla mieleltään "sairas", joka on esimerkiksi saattanut lukea liikaa kirjallisuutta, joissa toimii "sarjamurhaaja" tai joku "liftarimurhaaja"?

Kaikkihan täällä on varmasti nähnyt "The Bone Collector" -elokuvan eli suomeksi "Luunkerääjä" (elokuvassa ollaan "sarjamurhaajan jäljillä", jota tarvitsee ajatella tässäkin nyt vain yksittäistapauksellisesti, mutta taustat on samat?).

Varmasti jonkun "mielivikaisen "yhdysvaltalaisen kirjoittamana olisi saattanut jenkkilässä tulla teokselle idea "otetaan liftarityttö jenkkikaaraan/otetaan puolituttu tyttö jenkkikaaraan, kun HÄN soittaa" tmv., jota nämä tekijät olisivat pohjustaneet. Kroppa löytyy sieltä, mihin ko. teos loppuu?

Onko rikostutkijat kysyneet esimerkiksi Tampereen kirjastosta sellaista teosta?

Nämä ovat vain tällaista minun "ajatusleikkiä", ettei ihminen keksi muuta kuin jonkun mielivikaisesta teoksesta tällaisiä liftarijuttuja yms. vaikka maallikkokin varmaan kykenisi ottaa jonkun liftaritytön tai puolitutun tytön kyytiin...mutta se miten homma loppuu niin se on asia erikseen!

Summarum...Suomen rikostutkijoiden tulisi kiinnittää huomionsa nyt tunnettuihin esimerkiksi yhdysvaltalaisiin rikoksiin, joissa on käytetty vanhaa "jenkkikaaraa" jne....kaikki kivet tulee kääntää?

Urho saattaa olla monessa suhteessa oikeassa, mutta varmasti jollakin on ollut Cadillac -57, joka on saattanut käydä jossakin psykologilla tmv.(?)
Enni
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: La Kesä 30, 2007 8:46 pm

Viesti Kirjoittaja Enni »

Kännykkä-asiaa:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... p?id=43607
Samana iltana hieman kello 22 jälkeen vaikeni Raisan kännykkä. Puhelimella ei ole sen jälkeen soitettu eikä siihen ole vastattu.


Raisan siniturkoosi, hilekoristeinen kännykkä vaikeni klo 23 aikaan.
http://www.elisanet.fi/raisa.raisanen/


Tällainen kännykkä (Nokia 3210) on mielestäni ollut kyseessä näillä kuorilla: http://phones.mphone.co.uk/nokia/3210.html
On tullut markkinoille 1999
Iitu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 2:00 am

Viesti Kirjoittaja Iitu »

Sitä mietin, että mikäli tuohon autoon pakotettu tyttö ja ne autoon pakottaneet henkilöt ovat olleet muita kuin tapaukseen liittyviä, niin miksi heistä kukaan ei ole ilmottautunut? Luulisi tuollaisen tapauksen jääneen mieleen asianosaisille.

Toinen asia mitä mietin on se, että aina välillä pakosti käy niin, että ruumis vain jää mystisesti kateisiin, samoin myös syy miksi joku on ruumiiksi päätynyt. Veikkaan että maailmassa on paljon sellaista, mikä ei koskaan paljastu. Voi hyvinkin olla, että Raisan tapaus kuuluu näihin. Toivoisin kyllä että olen väärässä.
Lukittu