WinClub/WinCapital

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Mitenköhän pääätetään ketkä on ollut "sponsoreita" ja ketkä ei? Homman nimihän kumminkin oli se, että kun houkuttelet muita mukaan niin oma pottis kasvaa. Eiköhän siellä ole aika monta "sponsoria", tokihan jokainen on houkutellut sukulaisiansa ja tuttuja mukaan hommaan jotta oma potti kasvaisi. Ilmeisemmin pidätetyt on niitä jotka on kerennyt nostamaan rahoja pois ahtopainemittaristansa :) . Käräjistä varmaan tulee kyllä kunnon mediasirkus ja väenpaljous, kun kaikki osalliset haluu paikalle.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.
Lauryn
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2007 1:14 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Lauryn »

Näppärää toimintaa, etten sanoisi.

"WinCapita-epäiltyjen thaivaimoilla miljoonatulot
WinCapitan jäsenten thaimaalaiset vaimot ovat saaneet klubista valtavia summia. MTV3:n uutisten tietojen mukaan WinCapitasta on tullut useille vaimoille satojatuhansia, jopa yli miljoona euroa.

Joitain wincapitalaisten thaimaalaisia puolisoita on merkitty myös klubin jäseniksi. Sijoituskerhossa toimiminen on kuitenkin käytännössä vaatinut suomen tai englannin kielen taitoa. Viranomaiset epäilevät, että monessa tapauksessa tiliä on todellisuudessa hoitanut suomalainen puoliso.

Myös Suomessa WinCapita-varoja ja niillä hankittua omaisuutta on joissain tapauksissa siirretty sukulaisten nimiin. Näissä tapauksissa kyse voi olla rahanpesusta."

Koko juttu täällä
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /03/836343
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

"WinCapitan jäsenten thaimaalaiset vaimot ovat saaneet klubista valtavia summia."

Kertoisivat jo, että minkä palmun alla kannattaisi seistä, jotta taivaasta sataisi rahaa niskaan!

Sanotaan, että valuuttakauppaa ei ole tehty, saatu sijoituksia vain osallistujilta, osallistujatkin kokee saaneensa ihan hyvin tuloja - haluavat jatkaa, eivätkä koe tulleensa huijatuksi. Paljon on laitettu vielä jemmaankin moneen suuntaan.

Kyllä jossakin on pakko olla jokin rahapuu, muuten tämä yhtälö ei täsmää.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

WinCapitan ympärille kutoutui salaliittoteorioiden verkko

14.3.2009 0:22

Helsingin Sanomat

Erilaiset salaliittoteoriat jylläävät WinCapitan poliisitutkinnan ympärillä. Keskusrikospoliisin (krp) julkisuuteen kertomat todisteet eivät vakuuta kaikkia.

Lisäksi krp:n tiedotuslinjaa on kritisoitu. Kriitikoiden mukaan toisaalta tiedottaminen on ollut liian niukkaa ja toisaalta WinCapitaan sijoittaneet on leimattu esitutkintavaiheessa rikollisiksi.

Sijoitusklubin ympärillä alkoi velloa kunnolla syksyllä 2007. Sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikön päällikkö Jouni Laiho kertoo, että heille tulvi yhteydenottoja klubiin liittyen. Ihmiset halusivat tietää, uskaltaako WinCapitaan sijoittaa.

Mitään viitteitä valuuttakaupasta ei ole löytynyt. Poliisilla on hallussaan asiakirja, jossa pääepäilty Hannu Kailajärvi kertoo toiminnan olevan petollista.

Perjantaina krp tiedotti, että esille ei ole tullut näyttöä siitäkään, että kukaan olisi antanut millekään ulkopuoliselle taholle toimeksiannon suorittaa valuuttakauppaa WinCapitan varoilla tai hyväksi.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/WinC ... 03?ref=rss

Linkissä uutinen kokonaisuudessaan, edellä vain osia siitä. Edelleen kysyn, että mistä nämä valtavat rahasummat sitten ovat tulleet, kun jälleen edellä taas vain vakuutellaan, että mitään valuuttakauppaa tai muutakaan tuottavaa toimintaa ei ole harjoitettu.

Jos joku vakavissaan haluaa saada uskomaan, että thaimaalaiset vaimotkin tulivat miljonääreiksi tällä sijoitustoiminnalla, joka ei sitten ollutkaan sijoitustoimintaa - niin parempaa näyttöä olisi näille mijoonille euroille jossakin vaiheessa löydyttävä.
Alethes doksa meta logu
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

"Vyölaukkumies" eli Timo Martiskainen on laskettu vapauteen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /04/851982
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009050 ... 9_uu.shtml

WinCapita imi sijoittajilta 35 miljoonaa muutamassa kuukaudessa
Maanantai 4.5.2009 klo 09.53

WinCapita-sijoitusklubi keräsi sijoittajilta nopeasti lähes 35 miljoonaa euroa vähän ennen kuin klubin toiminta päättyi, kertoi KRP maanantaina.

KRP tiedotti WinCapita-tutkimuksen tilanteesta maanantaina. Esitutkinnan mukaan klubin rahavarat kävivät vähiin vuoden 2007 loppupuolella. Vuoden 2008 alussa jäsenmäärä ja sijoitukset kasvoivat taas huomattavasti klubin kampanjoitua parannuksista sijoittajille. Pian tämän jälkeen, 7.3.2008 klubin sijoittamiseen tarkoitetut verkkosivut sulkeutuivat ja WinCapitan toiminta päättyi.

Sivujen sulkeutumista edeltävien parin kuukauden aikana klubiin siirrettiin tilisiirtoina noin 35 miljoonaa euroa. Lisäksi jäsenet ovat antaneet suosittelijoilleen käteistä rahaa sijoitettavaksi.

Jäsenhankinnan loppurutistus

Uusien jäsenten hankinta oli keskeytetty syksyllä 2007. Suoritusten maksaminen jäsenille kuitenkin jatkui. Vuoden 2008 alkupuolella klubin varat olivat alimmillaan alle kaksi miljoona euroa.

Jäsenhankinta käynnistyi uudestaan vuoden 2008 alussa. 4.1.2008 WinCapita ilmoitti uudistavansa toimintaansa esimerkiksi siten, että uudet jäsenet tekevät valuuttakauppaa itsenäisesti ja tällöin varojen hallintaoikeus olisi jäsenellä itsellään.

Pääepäillyn Hannu Kailajärven mukaan huhtikuun alussa 2008 oli tulossa uusi ominaisuus, joka olisi mahdollistanut automaattisen kaupankäynnin jäsenille. Kailajärven mukaan ideana oli muutenkin, että jäsenet olisivat tehneet itsenäisesti valuuttakauppaa jo ennen uudistusta.

Tuotot maksettiin suoraan uusien jäsenten sijoituksilla

Esitutkinnan mukaan ainakin osa jäsenistä tulkitsi 4.1. annetun ilmoituksen niin, että WinCapita jatkaa valuuttakauppojen tekemistä niiden jäsenten hyväksi, jotka liittyvät klubiin ennen 15.1.2008. Sen jälkeen liittyneet taas joutuvat tekemään kauppoja itse. Esitutkinnan mukaan valuuttakauppaa ei kuitenkaan ole harjoitettu klubin vanhojenkaan jäsenten hyväksi vaan varat jäsenille maksettuihin suorituksiin saatiin jäsenten WinCapitaan siirtämistä rahoista.

Ennen muutosta eli 4.1. - 14.1.2008 välisenä aikana klubiin liittyikin paljon uusia jäseniä. WinCapita kertoi verkkosivuillaan jäsenmäärän kasvaneen 40 %.

WinCapitan toiminta päättyi 7.3.2008, jolloin klubin sijoittamiseen tarkoitetut verkkosivut sulkeutuivat. Vuoden alusta siihen mennessä tehtyjen 35 miljoonan euron sijoitusten määrä on suuri siihen nähden, että koko vuonna 2007 pankkitilien kautta tehtyjen sijoitusten määrä oli vajaa 50 miljoonaa euroa. WinCapitaan vuodesta 2005 lähtien tehtyjen sijoitusten kokonaismäärä on noin 100 miljoonaa euroa.

1.1.-7.3.2008 välisenä aikana WinCapitasta maksettiin jäsenille 32,6 miljoonaa euroa. Suorituksia maksettiin pääasiassa WinCapitan vanhoille jäsenille, jotka olivat pyytäneet rahojensa kotiuttamista.
aunila
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Ti Elo 26, 2008 3:53 pm

WinCapita - Suomen laajin rikosjuttu

Viesti Kirjoittaja aunila »

WinCapita-sijoitusklubin toimien tutkinta alkoi keväällä 2008. Värväri, huijattu, toiveikkaat sijoittajat, kriitikot ja viranomaiset puhuvat.

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=103&t=&a=6926

Vuosina 2005-2008 toiminut WinCapita (ent. WinClub) lupasi mukaan kutsutuille jäsenille parhaimmillaan 400 prosentin voittoja. Voitot saataisiin valuuttakauppojen avulla.

TV2:n Poliisi-tv käsitteli WinClubin toimintaa jo syksyllä 2007. Poliisitutkimukset käynnistyivät seuraavana keväänä.

Niissä on paljastunut, ettei väitettyä valuuttakauppaa ole käyty, vaan varat tulivat jäsenten liittymismaksuista.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /05/872390

Kari Uoti ei avusta WinCapita-jutun pääepäiltyä oikeudessa
05.05.2009 18:12

Oikeustieteen tohtori Kari Uotia ei nähdä WinCapita-jutun pääepäillyn avustajana oikeudessa. Muun muassa syyttäjät ovat epäilleet Uotin mahdollisuutta toimia Hannu Kailajärven avustajana oman historiansa takia.

Uotin mukaan tehtävästä luopumisessa on kyse Kailajärven edusta. Uoti arvioi, että ilman asiamiehen vaihtamista Kailajärvi ei saisi prosessin aikana asiallista kohtelua.

- Hänen elämänsä tehdään tutkinnan, syyteharkinnan ja oikeudenkäynnin aikana erittäin vaikeaksi, jos minä olen avustajana sen takia, että syyttäjät eivät halua minua vastapuolekseen.

Uotin mukaan Kailajärvi olisi nimenomaan halunnut, että hän toimii koko prosessin ajan avustajana.

Uotin toiminta Kailajärven avustajana on herättänyt epäilyjä Helsingin syyttäjänvirastossa ja käräjäoikeudessa. Uotin mahdollisesta esteellisyydestä on keskusteltu eri yhteyksissä, ja mielipiteet näyttävät olleen varsin yhdensuuntaisia.

Uoti kuitenkin tähdentää, että Oulun käräjäoikeudessa, jossa Kailajärvi on vangittu ja jossa asia on vireillä, ei ole asetettu hänen kelpoisuuttaan kyseenalaiseksi.

WinCapita-syyttäjät ovat neuvotteluissa katsoneet, ettei Uoti täytä oikeudenkäymiskaaren rehellisyysvaatimusta. Syyttäjä on aikonut ottaa asian esille myös mahdollisen pääkäsittelyn alussa.

Uoti kirjelmöi valtakunnansyyttäjälle

Mahdollista esteellisyyttä koskeva kysymys on saatettu myös tutkinnanjohtajan tietoon. Tähän Kari Uoti puuttui ja kanteli Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Uotin mielestä Helsingin kihlakunnansyyttäjä on pyrkinyt vaikuttamaan tutkinnanjohtajaan ja saamaan hänet pois avustajan paikalta. Yli kymmenen vuotta vanhojen rikosten ei pitäisi Uotin mukaan enää vaikuttaa lisärangaistuksena hänen toimintaansa lakimiehenä.

Syyttäjän mukaan motiivina tutkinnanjohtajalle lähetettyyn viestiin ei ollut vaikeuttaa Uotin elinkeinon harjoittamista. Syyttäjällä on virkavelvollisuus huolehtia ja turvata pääkäsittelyn onnistuminen. Pääkäsittely voisi vakavasti vaarantua, jos pääepäillyn avustaja jouduttaisiin vaihtamaan käsittelyn alkaessa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen päätöksen mukaan syyttäjä ei menetellyt lainvastaisesti tai virheellisesti saattaessaan Uotin mahdollista esteellisyyttä koskevan kysymyksen tutkinnanjohtajan tietoon.

Kalske toteaa, että Uotin esteellisyyttä koskevan ratkaisun tekeminen kuuluu tuomioistuimen tehtäviin, jos Kailajärveä vastaan nostetaan syyte ja Uoti ilmoittautuu oikeudenkäynnissä hänen avustajakseen.

(MTV3-STT)
John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Määräaika WinCapita -tutkintapyynnöille ja vahingonkorvausvaateiden esittämiselle 15.6.2009
14.05.2009


Keskusrikospoliisi pyytää, että tutkintapyynnöt WinCapita -asiassa tehdään poliisille viimeistään 15.6.2009.

Jutun syyttäjät ovat esittäneet toivomuksen, että henkilöt, jotka kokevat kärsineensä asiassa taloudellista vahinkoa, ilmoittavat poliisille yksilöidyt korvausvaatimuksensa 15.6.2009 mennessä. Jutun esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan aikana esitettyjen vaatimusten oikeellisuus tutkitaan. Myös epäiltyjen tulee voida ottaa kantaa vahingonkorvausten määrään ja sisältöön.

15.6.2009 jälkeen esitettyjä vahingonkorvauksia ei mahdollisesti voida ajaa syyttäjien toimesta. Tällöin vahingonkorvausvaateet jäävät henkilön itse ajettavaksi ja myös tarvittava näyttö vahingonkorvaukseen oikeuttavasta teosta on esitettävä itse sekä kohdennettava vahingonkorvaus oikealle taholle.

Poliisi arvioi asianosaisen rikosoikeudellisen aseman esitutkinnassa tapauskohtaisesti.

Vahingonkorvausvaatimus esitetään tutkintapyynnön tekemisen yhteydessä tehtävässä asianomistajakuulustelussa.

Ohjeita rikosilmoituksen tekemisestä löytyy keskusrikospoliisin internet-sivuilta osoitteesta http://www.poliisi.fi/krp
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1701039

WinCapitasta yli 2 000 rikosilmoitusta
17.06.2009 15:27

Sijoitusklubi WinCapitaa koskevien rikosilmoitusten määräaika on päättynyt.

Poliisi asetti toukokuussa määräajan tutkintapyynnöille. Määräaika päättyi viime maanantaina, johon mennessä rikosilmoituksia oli tehty yli 2 000.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkisen mukaan asianomistajien korvausvaatimukset kohoavat yli 30 miljoonaan euroon.

Määräaikaan mennessä tehtyjen rikosilmoitusten ja korvausvaatimusten tarkat tiedot selviävät ensi viikon alussa.

Poliisi epäilee, että WinCapitaan on liittynyt myös huumekaupalla ja talousrikoksilla saatujen rahojen pesua. WinCapitaan tehtyjen sijoitusten kokonaismäärä on noin 100 miljoonaa euroa.

Rikosilmoituksen voi tehdä nyt päättyneen määräajan jälkeenkin, mutta syyttäjät eivät välttämättä voi ajaa vahingonkorvausvaateita niiden osalta.

STT
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Damien »

Nelosen uutisten mukaan "käiläjärvi" on aloittanut syömälakon. :D
Wincapita-jutun pääepäilty Hannu Kailajärvi on aloittanut Oulun vankilassa syömälakon.
Tiedotteessaan Kailajärvi ilmoittaa protestoivansa sitä vastaan, ettei hänelle ole annettu mahdollisuutta oikaista median hänestä välittämää virheellistä tietoa. Tiedotteen mukaan Kailajärvi jatkaa syömälakkoaan kuolemaansa asti, mikäli oikaisumahdollisuutta ei anneta. Tutkintavankeudessa oleva Kailajärvi on rikostutkinnan takia eristettynä.

Kailajärven mukaan suuri osa vääristä tiedoista ei liity Wincapitan asiaan. Tiedotteessaan hän uhkaa myös aloittaa rikosprosessin kunniaansa loukanneita tiedotusvälineitä vastaan. Kailajärvi ei erittele mistä vääristä tai valheellisista tiedoista on kyse tai mitkä tiedotusvälineet niitä ovat esittäneet.

Kailajärvi julkaisi tiedotteensa tänään Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskuliitto -nimisen yhdityksen verkkopalvelussa avustajansa Petter Kavoniuksen välityksellä.

Kailajärveä epäillään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Wincapitan epäillään keränneen kymmeneltä tuhannelta suomalaiselta jopa 100 miljoonaa euroa. Yli kaksi tuhatta sijoittajaa on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

46-vuotias Kailajärvi pidätettiin viime joulukuussa Ruotsissa.
http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=59825
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Milloin sivut aukeavat ja voisi taas kotiuttaa sijoituksia?

Tähän yksi hymiö. Sellainen perushymynaama.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Damien »

Voin pykätä jonkin näköiset.Jos Marsalkalla kovakin kiire on,
voin antaa tilinumeroni pikasijoituksia varten. :wink:
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Sanomat24 kirjoitti:http://sanomat24.fi/index.php?option=co ... Itemid=176

23.06.2009

Wincapitan asian pääepäillyn tiedotusmahdollisuuksista on neuvoteltu kompromissi. Tämän perusteella Hannu Kailajärvi lopettaa lähes viikon kestäneen syömälakkonsa.

WinCapitan asian pääepäillyn puolustajan OTT, dosentti Petter Kavoniuksen omat tutkimukset ovat paljastaneet näyttöä siitä, että WinCapitan valuuttakauppaohjelmistolla on käyty voitollista valuuttakauppaa.

Voitollista valuuttakauppaa on käyty sekä ammattilaisen että amatöörin tasoisilla alan osaamisilla. Asian tarkempi selostaminen näyttää kuitenkin kuuluvan esitutkinnan salassa pidettäviin tietoihin.

Ohessa jäljempänä Kailajärven puolustajan asiaa koskeva tiedote, joka on toimitettu Sanomat24:lle ensimmäisenä julkaistavaksi.

(Sanomat24.fi)

Wincapitan asian pääepäillyn puolustajan tiedote 23.6.2009

Wincapitan asian pääepäillyn tiedotusmahdollisuuksista on neuvoteltu kompromissi. Tämän perusteella Hannu Kailajärvi lopettaa syömälakkonsa.

Hannu Kailajärvi ei kommentoi Wincapitan asia edelleenkään. Puolustuksen poliisilta tiedoksi saamia asioita ei paljasteta tai kommentoida. Puolustaja kuitenkin selvittää hyvin lyhyesti omien tutkimustensa tuloksia niiltä osin, jotka ovat ilman poliisin tai edes päämiehen luovuttamaa tietoa selvinneet. Tämän kompromissin mukaan Hannu Kailajärvi myös toimittaa valitsemalleen toimittajalle vastineaineistoa koskien julkisuuden väitteitä hänestä ennen Wincapitaa.

Puolustajan omissa tutkimuksissa on ilman poliisin tai edes päämiehen luovuttamaa tietoa selvinnyt: Wincapitalla on ollut käytössä toiminnassaan todellinen tuote, jota apuna käyttäen on tehty voitollista valuuttakauppaa.

Esimerkiksi erään Wincapitan valuuttakauppaohjelmistoa käyttäneen valuuttakaupan ammattilaisen allekirjoittaneelle toimittaman lausuman mukaan: "Voin vakuuttaa, että signaalijärjestelmä oli täysin reaaliaikainen ja hyvä apukeino tehdä voitollista valuuttakauppaa". Eräs valuuttakaupan amatööri puolestaan ilmoittaa allekirjoittaneelle: "sain yli 80 % WC:n tekemästä pipsimäärästä, ja rahani aika tarkkaan kaksinkertaistui."

Yksityiskohtien kommentoiminen on vaikeaa ellei mahdotonta tältäkin osin kommentoimatta poliisin tutkintasalaisuuksia, jollaisten varjeleminen on tavanomainen syy pitää ihmisiä eristyksessä. Puolustajalla on velvollisuus kunnioittaa käräjäoikeuden päättämää päämiehensä eristystä. Puolustuksen työ on myös selkeästi kesken, oikeastaan vasta aluillaan.

On olemassa aiempia tapauksia väitetyistä rahankeräyshuijauksista, joissa vastineen osoittaminen rahalle on kaatanut tuollaisiin väitteisiin liitetyt syytteet. Nämä ovat Kailajärven puolustajalle aiemman työkokemuksen perusteella hyvin tuttuja. Puolustajan käsityksen mukaan niiden antamat opetukset yhdessä syyttömyyslähtökohdan kanssa tulisi ottaa vakavasti, jotta eurooppalainen oikeusturva toteutuisi Suomessa tältä osin ihan käytännössäkin.

Paine lavastaa syyttömistäkin syyllisiä on todella kova, jos jo palkintoja "roistojen paljastamisesta" on jaettu, ja ihmiset ovat muutoinkin ankkuroituneet syyllistävään kantaansa. Suurella osalla ihmisistä ei ole henkisiä voimia kyseenalaistaa tällaista asenteellista ankkurointiaan.

Allekirjoittaneen aiempien oikeudellista päättelyä koskevien tieteellisten tutkimusten mukaan siksi tuomioistuinlaitoskaan ei ole täysin immuuni tällaisille paineille. Edellä todettu on yksi syy siihen, että tässä maassa tarvitaan voimistuvaa järjestäytymistä oikeusturvajärjestöihin tukemaan totuuteen perustuvaa työtä tuomioistuimissa ja muissa viranomaisissa.

Allekirjoittaneelle moni Wincapitan toimintaan rahaa sijoittanut on ilmaissut huolensa, että esitutkinta pakkokeinoineen tuhoaa Wincapitan omaisuuden ja siten mahdollisuuden saada tuottoa sijoitetuille varoille. Tämän huolen perusteita poliisin tutkintasalaisuuksia paljastamatta on Kailajärven puolustajan mahdotonta kommentoida. Siksi sekä huolen osoitus että keskustelut asiaan liittyen tulisi suunnata ensisijaisesti poliisille.


Petter Kavonius
Hannu Kailajärven puolustaja
Oikeustieteen tohtori
Dosentti, yleinen oikeustiede, Helsingin yliopisto
Oikeusapulakimies (Oikeusapulakimiehet Ry:n hallituksen jäsen)
Liittohallituksen pj. - EOK ry
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: WinClub/WinCapital.

Viesti Kirjoittaja joey »

Puolustajan omissa tutkimuksissa on ilman poliisin tai edes päämiehen luovuttamaa tietoa selvinnyt: Wincapitalla on ollut käytössä toiminnassaan todellinen tuote, jota apuna käyttäen on tehty voitollista valuuttakauppaa.

Esimerkiksi erään Wincapitan valuuttakauppaohjelmistoa käyttäneen valuuttakaupan ammattilaisen allekirjoittaneelle toimittaman lausuman mukaan: "Voin vakuuttaa, että signaalijärjestelmä oli täysin reaaliaikainen ja hyvä apukeino tehdä voitollista valuuttakauppaa". Eräs valuuttakaupan amatööri puolestaan ilmoittaa allekirjoittaneelle: "sain yli 80 % WC:n tekemästä pipsimäärästä, ja rahani aika tarkkaan kaksinkertaistui."
????
Eli koska joku on saanut lähes-kaksinkertaistettua rahansa, todellinen tuote on olemassa? Jos todellinen tuote on olemassa, miksi:
a) kukaan muu ei myy sitä
b) Kailajärvi ei ole vapaa?
Vastaa Viestiin