Hoitaja myrkyttäjänä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kovax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 11:27 am
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Kovax »

Huh huh, aika psykopaatilta kuullostaa jutut lehdissä. En ihmettelisi, jos tämä päätyisi pehmustettuun koppiin...
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

nemo kirjoitti:Juttuhan paisuu koko ajan. Vaikuttaa täysin kylmäveriseltä tappajalta ja mielentilatutkimuksen jälkeen tuomiona lienee loppuelämä mielisairaalassa Sanna sillanpään tapaan.

Sitä miettii vain kuinka paljon noita vastaavia on tuolla ulkona...
OT, mutta eikös Sillanpää ole jo ulkona?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Ei mun tietääkseni.
Ei ainakaan missään uutisoitu :?
Jossain lehdessä oli juttua hiljan että on mennyt kihloihin Niuvassa jne.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Kyllikki S kirjoitti:Kenties ainoa sarjamurhaajaksi määriteltävä nainen on amerikkalainen Aileen Wuornos, äidin isän kautta suomalaista sukujuurta, joka tappoi seitsemän miestä 1989-1990

Virkaintoinen järjestelmä, joka hanakasti ottaa lapsen huostaan huonoista kotioloista, estää sen monivuotisen perhehelvetin, joka tuottaa äärimmäisiä ihmishirviöitä.

tekijä ei ole tiukassa merkityksessä mielisairas, vaan ymmärtää tekojensa vääryyden. Tässä hän eroaa selvästi Sanna Sillanpään tapaisista joukkomurhaajista.


Lainaukset mielenkiintoisesta linkistä alla jossa mm ihmetellään,että koko maailmassa ei katsota löytyvän nyt kuin yksi ainoa naispuolinen sarjamurhaaja. Kuinkas ollakaan suomensukuinen Aileen.
Taitaa se numero kakkonenkin löytyä samalta maaperältä.. :shock:

http://www.kaltio.fi/index.php?97
Mielestäni Kaltion ukko ei oikein tiedä mistä puhuu. Suurin osa kaikkein pahimmista sarjamurhaajista ei tule mitenkään erityisen huonoista perheistä. Ja toisaalta surkeistakin lähtökohdista tulee kuitenkin etupäässä normaaleita ihmisiä.

Tämä sairaiden hoitelijatarkin tulee ihan normaalista perheestä (vaikka joku pösilö olikin jo ehtinyt I-S:ssä haukkua koko perheen "oudoksi" - ilmeisesti tajuamatta, ettei koko perhe ole syytettynä...).
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Ei tuossa väitettykään, että ihmisistä pääasiassa tulisi murhaajia vaikka olisivat kuinka piinattuja lapsena. Murhaajaksi päätyminen on täysin marginaalinen ilmiö joka on monen asian summa.
Ja kyllä ylivoimaisesti suurimmalla osasta sarjamurhaajista on ollut helvetilliset olot lapsena. Tavalla tai toisella.

Ja turha sitä on spekuloida millainen on tämän naisen lapsuuskoti ollut.
Kukaan ei tiedä minkälaista fyysistä tai psyykkistä väkivaltaa siellä on harjoitettu tai ei. Luultavasti edes lähisukulaiset ei ole tietoisia mitä yhdessä perheessä tapahtuu koska suomalainen ydinperhe elää omaa yksityistä elämäänsä neljän seinän sisällä ilman, että sen todellisuudesta kukaan tietää mitään.Ja lapsethan eivät vanhempiaan käräyttele vaikka joutuisivat kotonaan raiskatuksi vaan puolustavat vanhempiaan viimeiseen saakka.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Näitä myrkyttäjä naisia on kyllä ollut ennenkin maailmalla. Sun muita mustia leskiä, jotka tappaneet monia.

Veikkaan, että käy niinkuin Taskisen jutussa, että homma kuivuu lopulta heikkoon näyttöön joiltakin osilta. Jotain pahoinpitelyjä voidaan tuomita.
Toivottavasti pääsee hoitoon.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Kyllikki S kirjoitti: Ja kyllä ylivoimaisesti suurimmalla osasta sarjamurhaajista on ollut helvetilliset olot lapsena. Tavalla tai toisella.
Ainakaan crimelibraryn perusteella tämä väite siis nimenomaan ei pidä paikkaansa.

Oma teoriani sarjamurhaajan synnystä on nykyisin, että sarhamurhaajassa on päässyt vallalle sellainen metsästäjän- ja tappajanvaisto, joka löytyy meistä kaikista, mutta on käynyt evoluutiossa tarpeettomaksi ja on suurimmassa osassa ihmisiä supressoitunut jo lapsuudessa. Kun tähän yhdistyy psykopatia ja vaikka lievätkin ongelmat jollain elämän osa-alueella (itsetunto, ulkonäkö, seksuaalisuuden ongelmat) niin sarjamurhaaja alkaa ikään kuin ratkomaan näitä muita ongelmiaan päästämällä valloilleen tappajanviettinsä. Tässä kohtaa astuu kuvaan psykopatia, sillä vaikka normaali-ihminen tunteekin suurta vihaa ollessaan voimaton jonkun elämän epäoikeudenmukaisuuden edessä, ei hän kuitenkaan ala niittaamaan kanssaeläjiään. Sen sijaan psykopaatti, joka näkee muut ihmiset vain objekteina ja jolta myötätunto (jonka kehittyminen liittyy ihmisessä lauman säilyttämiseen ja yhteistoimintaan) puuttuu, tappaa pidäkkeettä.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Ei kukaan sattunut lukemaan sitä Nokian Uutisten huhtikuun juttua, mitä siinä oli?
CJS
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 12:19 pm

Viesti Kirjoittaja CJS »

Kyllikki S kirjoitti:Kenties ainoa sarjamurhaajaksi määriteltävä nainen on amerikkalainen Aileen Wuornos, äidin isän kautta suomalaista sukujuurta, joka tappoi seitsemän miestä 1989-1990
Kaikenlaista sitä sarjamurhaajista aina mennään kirjoittelemaan.

Jos noin sanotaan, niin sitten käytetään ihan liian tiukkaa sarjamurhan määritelmää eli ts. viitataan vain ja ainoastaan seksuaaliseen motiiviin - mikä on tietysti tyypillinen monille miessarjamurhaajille, mutta ei läheskään kaikille. Tai sitten käytetään niin laajaa seksuaalisuuden määritelmää, että kaikki - kuten vaikkapa korvan kaivaminen - on seksuaalista. Ei kovin käyttökelpoista mikäli asioihin halutaan jotain tolkkua saada.

Wuornoksenkaan motiivi ei ollut seksuaalinen, vaikka hän käyttikin sitä uhrien houkuttelemiseen. Motiiveina oli kosto ja taloudellinen hyöty. Wuornoskaan ei siis ole seksuaalimotiivikategoriaan kuuluva naissarjamurhaaja. Tiettävästi yhtään yksin toiminutta naissarjamurhaajaa ei voida toistaiseksi sellaiseen luokkaan istuttaa.

Erään melko kattavan laskelman mukaan 17% (62 kpl) USA:ssa vuosina 1925-1995 toimineista sarjamurhaajista oli naisia (miehiä oli sitten 83 % eli 337 kpl). Luvut tietysti riippuvat vähän määritelmistä (tässä oli kai minimimääränä pidetty kolmea uhria), mutta nuo prosentit antavat suuntaa kuitenkin. 68% näistä naissarjamurhaajista toimi yksin ja loput jonkun toisen/toisten kanssa - yleensä miehen.
Kyllikki S kirjoitti:Virkaintoinen järjestelmä, joka hanakasti ottaa lapsen huostaan huonoista kotioloista, estää sen monivuotisen perhehelvetin, joka tuottaa äärimmäisiä ihmishirviöitä.
Ne kotiolot, ne kotiolot... Monilla sarjamurhaajista on olleet tavalla tai toisella huonot kotiolot, muttei kaikilla. Ja monilla muilla ihmisillä on huonot kotiolot, mutta silti ei tule sarjamurhaajia.
Kyllikki S kirjoitti:tekijä ei ole tiukassa merkityksessä mielisairas, vaan ymmärtää tekojensa vääryyden. Tässä hän eroaa selvästi Sanna Sillanpään tapaisista joukkomurhaajista.
Suurin osa joukkomurhaajistakaan ei ole henkisesti sairaita.
Kovax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 11:27 am
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Kovax »

CJS kirjoitti: Suurin osa joukkomurhaajistakaan ei ole henkisesti sairaita.
Aijjaa? Ei kyllä ihan normaalin perus Pentin touhuilta kuullosta.
tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Rezah kirjoitti:Tää on näitä että ihmiset jotka eivät kovin hyvin tunne, puhuvat vilkkaasta ja sosiaalisesta sekä pirteästä äidistä ja on myös kaunis ja urheilullinen. Sisäpiiri taas tietää että äidillä pahasti jotain vikana, tosin vaiekahan sitä ketäään pakkohoitoon saada, tiedä vaikka olisikin lääkityksellä ollut nuoresta pitäen.
Eihän se että on lääkityksellä tarkoita sitä että pitäisi joutua pakkohoitoon.
(Pakko)hoitoon ei monesti pääse/joudu, ei vaikka haluaisi itse sinne. Pari esimerkkiä tulee mieleen:

Entinen kaverini tappoi isäpuolensa kirveellä. Hän oli käynyt hakemassa apua mielenterveysongelmiin Vantaalla, psykiatrisen vastaanotossa sanottiin että kaveri on terve eikä apua tarvitse. Istui sitten 4 vai 5 v taposta ensikertalaisena. Tuomittiin terveenä. Pääsi ehdonalaiseen ja ihan päästään sekaisin oli edelleen. Ajoi samantien ratin, nyt en ole nähnyt vähään aikaan mutta on luultavasti istumassa vanhat pohjat ja ratin, ainakin. Jos ei muuta ennättänyt tehdä.

Toinen juttu oli kun avohoitopotilas poltti useamman asunnon puutalon.(Eräs tuttuni asui siinä talossa.) Oli kanssa käynyt hakemassa sisälle hoitoon, (en tiedä missä), ei päässyt ja sanoi että perästä kuuluu. Sen jälkeen paikka löytyi. Onneksi ei ketään kuollut.
Rezah kirjoitti: Haulikolla ammuntaa, jousella (vahinko ehkä), myrkytyksiä, lapsia...huh. Toivon että lapsikuolemia ei tule ilmi, sen enempää kuin muitakaan kuolemia.
Itse toivon että kaikki naisen tekoset tulevat ilmi, jos hän on henkirikoksia tehnyt.

Mutta joka tapauksessa, käsittämätöntä on jo se, että jätetään tuomitsematta isosta varkausjutusta sillä perusteella, että työnsaanti voi vaikeutua. Mitä kummaa? ei sovi kyllä mihinkään hoitoalalle minun mielestäni. Eikö olisi helpompi kouluttaa kunnollista henkilökuntaa, maksaa kunnon palkkaa ja jättää tämmöiset vähintäänkin "rajatapaukset" pois töistä.
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah »

^ Tottakai kaikki hänen tekemänsä täytyy saada ilmi, toivoinkin vaan (naiivia myönnän), että osa kuolemista olisi luonnollisia.
tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Rezah kirjoitti:^ Tottakai kaikki hänen tekemänsä täytyy saada ilmi, toivoinkin vaan (naiivia myönnän), että osa kuolemista olisi luonnollisia.
Juuri näin. Ei maalailla piruja seinille ja toivotaan että asia tutkitaan kunnolla ja saadaan selväksi, ettei tästä tule mitään uutta Bodomia mitä sitten jahkataan 50 vuotta eteenpäin.
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...
diipadaapa
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 9:13 am

Viesti Kirjoittaja diipadaapa »

Blues kirjoitti:Sekä pukeneen pientä poikaansa tytöksi, ihan saparoineen kaikkineen.
Kyllä tässä voidaan miettiä myös vähän isän vastuuta ja ajatuksenjuoksua. Siinävaiheessa kun meillä vaimo rupeaa laittamaan pojalle saparoita ja hametta päälle niin voin kertoa ettei tule onnistumaan :lol: :lol:
Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Rezah kirjoitti:^ Tottakai kaikki hänen tekemänsä täytyy saada ilmi, toivoinkin vaan (naiivia myönnän), että osa kuolemista olisi luonnollisia.

En pidä naiivina. Eikös nämä terkkariajat olleet kesällä 2006? Ko. kesä oli alun jälkeen erittäin kuuma pitkään, ja saattaa vaikuttaa kuolleisuuslukuihin etenkin vanhusosastoilla.
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...
Vastaa Viestiin