Oriveden vainaja 2007

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

Muistuttaisin, että mehän emme tiedä, koska nainen on menehtynyt. Kassi on löydetty helmikuun 20., mutta Orituvalla tuntomerkkeihin sopivasta naisesta tehtiin havainto vielä 24.3. Lisäksi arvioitiin, että nainen olisi, ehkä, saattanut kuolla maaliskuun aikana, ja ollut siis muutaman viikon kuolleena löydettäessä. Jos Orituvan havainto pitäisi paikkaansa, ja nainen olisi kuollut pian sen jälkeen, olisi hän ollut kuolleena vajaa kaksi viikkoa.

Aamulehden jutusta, jälleen:
Kuolinajan määrittäminen on vaikeinta. Vainaja on ollut pitkään ulkona, joten sää on vaikuttanut ruumiiseen. Ei puhettakaan, että oikeuslääkäri voisi televisiosarjojen tapaan kertoa kuolinajan minuuttien, tuntien tai päivien tarkkuudella.

Jotain voi kuitenkin päätellä vainajan ja vaatteiden kunnosta sekä kevään säätilasta: ruumis ei todennäköisesti ole ollut metsässä koko talvea. Sarjakuvakirjakin olisi luultavasti täysin kostunut, jos se olisi ollut lumipeitteen alla.

Oikeuslääkärikään ei pysty asiaa täysin varmasti sanomaan. Ehkä se oli maaliskuuta, jolloin hänen päivänsä päättyivät. Ehkä.
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Tapaus on moneltakin osin aivan uskomaton. Vainaja löytyy paikalta, jolta sen ei muut seikat huomioon ottaen pitäisi löytyä. Vainajan henkilöllisyydestä ei saada mitään osviittaa, eikä ketään tuntomerkkeihin sopivaa myöskään tunnisteta kadonneeksi. ja kasseja on jätelty sinne sun tänne. Jotenkin tulee mieleen, että lopullinen ratkaisu voisi olla jotenkin maurisariolamainen?

Minulla ketjun luettuani heräsi mielessä hieman erilainen tapahtumien kulku, jota tässä vielä ei ole käsitelty. Ja koska nyt keskiviikko-torstaina suuntautui työmatka tuonne pohjoiseen, niin poikkesin tapahtumapaikoilla paluumatkalla, kun sopivasti reitille sattui ja aikaa oli. Pistän tämän ajatukseni tuonne loppuun, mutta ensiksi muutama asiaan liittyvä fakta, ilmeinen todennäköisyys tai erikoisuus?

Ajelin siis ensiksi Oriveden keskustaan ja hieman katselin sen elämää. Orivesi on tyypillinen suomalainen pikkukaupunki. Puraisin Shellillä purilaisen ja Cokiksen ja lähdin ajelemaan Oriveden asemalle. Asema, (siis rautatieasema), sijaitsee noin neljä kilometriä keskustasta etelän suuntaan. Jälkeenpäin katsoessani VR:n aikataulu-netistä juna-aikatauluja, niin havaitsin, että aikataulun mukaan Orivedellä on kaksi ”junapysäkkiä”; ”Oriveden asema” ja ”Oriveden keskusta”. Ja edelleen ”Oriveden keskustassa” pysähtyvät taajamajunat ja ”Oriveden asemalla” pääasiassa pikajunat ja sellaiset. Onko siis Oriveden keskustassa jonkinlainen seisake taajamajunia varten; sinänsä tietysti loogista? Tämä on seikka jolla saattaa olla merkitystä?

Oriveden asema on melko nukahtaneen näköinen paikka, jossa paljon liikennettä ei ole. Aseman vieressä on Siwa; ja myös Bub-kippola!? Tämä asiaan liittyvä bussikatos ei sijaitse varsinaisesti kadun varressa, vaan ihan asemarakennuksen vieressä pienellä parkki- ja kääntöpaikalla. Paikka näkyy erinomaisesti myös ilmakuvana mm. ”kansalaisen karttapaikan” nettisivulla, kun laittaa hakusanoiksi Asematie ja Orivesi, klikkailee aseman näkyville ja ottaa suurimman suurennoksen. Asema on parkkipaikan vieressä oleva L:n muotoinen rakennus, ja bussikatos erottuu kuvassa pienenä ”palikkana” L.n pienemmän haaran päässä. Bub ja Siwa ovan kadun toisella puolella. Näin jälkeenpäin harmittaa, etten huomannut vilkaista millainen Bub on sisäpuolelta; voi liittyä tapahtumiin?

Bussikatoksessa ei ollut edes mitään bussiaikatauluja, joten se sopisi bussin odottelua paremmin esimerkiksi junan odotteluun; siis jos asema sattuu olemaan kiinni. Siihen saisi kassinkin mukavasti penkille, ettei tarvitsisi maassa pitää. Junaan olisi matkaa vain parikymmentä metriä? Kaikki nämä tukevat mielestäni sitä, että Oriveden asemalla käynti liittyisi vahvasti juuri pikajunaan ja etenkin junaan menemiseen eikä siltä tuloon?

Toki voihan olla niinkin, että Oriveden keskustassa on kyselty ”rautatieasemaa” ja paikallinen on asiat neuvonut ymmärtämättä, että keskustan seisake taajamajunineen ajaisi saman asian. Mutta jos asemalla olo olisi ihan tietoista ja tarkoituksellista, niin se viittaisi juuri pikajuniin ja hieman pitempään matkarupeamaan? Nykyisten aikataulujen mukaan pikajunia menee etelään mm. kello 17.29 ja 20.29 ja pohjoiseen mm. 17.30, 18,32, 20,30 ja 22.32. Junaa siis voisi joutua asemalla odottelemaan pari kolmekin tuntia; asia jolla saattaa olla merkitystä?

Sitten muutamia otaksumia ja aprikointeja. Mielestäni vainaja on hyvin todennäköisesti ulkomaalainen ja tämä lienee seikka, jota ei tässä enää tarvitse syvällisemmin perustella. Mutta hänellä on kuitenkin hyvin todennäköisesti jokin suomalainen kontakti, joka ei jostain syystä vaan ole ottanut yhteyttä poliisiin. Syynä voi olla jokin rikos-tyyppinen juttu tai ainakin jonkinlainen välinpitämättömyys, josta huono omatunto tai mahdollinen rangaistuksen pelko. Kontakti voi tietysti olla myös täysin tietämätön tapahtumasta. Tässähän jo on gallupia pidettykin, että varsin harva ihminen tämän jutun tietää. Ja voi myös olla niin, että kontakti on asiasta sivumennen kuullut, mutta ei osaa yhdistää tuntemaansa henkilöön?

Yksi kassi löytyi aseman bussikatoksesta, ja toisesta on olemassa jonkinlaisia huhuja? Olisi mielenkiintoista tietää, että mistä toinen kassi löytyi ja mitä siellä oli. Josko esimerkiksi deodorantit, hammasharjat, sisäkengät yms. Mutta sikäli kun naisia tunnen, niin heillä takuuvarmasti on mukanaan myös aina käsilaukkukin. Sieltä löytyvät kännykät, avaimet, meikit ja kaikki muutkin naisten tärkeät tavarat. Ja siellä on myös varsinainen lompakko kortteineen ja isompine rahasummineen.

Vainajan vierestä löytynyt pieni laukku on käsittääkseni tällainen vara- ja pikatavaralaukku, jonne pistetään esimerkiksi Lidlistä ostetut tupakit ja limukat. Ja siellä on myös matkalukemiset, soitin ja pieni kukkaro, josta voi maksaa pikkuostokset. Ei siis tarvitse jatkuvasti räplätä käsilaukkua, vaan riittää kun ottaa pikkurahakukkaron laukun sivutaskusta?

Vainajan löytöpaikalta löytyi nimimerkki Härän mukaan runsaasti tupakinnatsoja? Tämä runsaasti tarkoitta mielestäni ainakin pulisen tusinaa? Näinpä nainen on kannonjuuressa istuskellut ainakin puoli tuntia, mahdollisesti kauemminkin? Kaksi juomapulloa oli myös tyhjinä kannon juurella, joten todennäköisesti ne on myös siinä juotu. Taskusta löytyi myös jotain lääkemöhnää, jonka laadusta ei ole tiedotettu. Jotenkin minusta tuntuu, että nainen on ensisijaisesti kuollut paleltumalla ja lääke- tai huumemyrkytystä ei ole voitu ehdottomasti osoittaa. Ja vaikka lääkkeitä olisi otettukin, niin paleltuminen olisi ehtinyt ensiksi.

Ilmatieteellisen laitoksen tilaston mukaan juuri 19. – 20. helmikuuta 2007 oli Jyväskylässä noin 25 astetta pakkasta ja otaksun Orivedellä olleen suunnilleen samanlainen keli. Lunta on tilaston mukaan ollut noin 15 – 20 cm, joskin metsäalueilla varmasti vähemmän. Niin että tottumaton ei metsään eksyneenä kovin kauaa selviä ja varsinkin jos on pimeä aika.

Vainajan hampaiden välistä löytyi verijälkiä. Tuossa jo joku kirjoittikin, että normaalisti oksennettaessa ei verta tule. Mutta esimerkiksi jos nappaa kourallisen aspiriinia niin se on jo mahdollista? Aspiriini on hapan ja syövyttävä aine. Sitä paitsi parikymmentä aspiriinia on jo sinällään kohtalokas annos.

Naisen soittimesta löytyi mm. brittiläistä ja norjalaista musiikkia. Minusta hän tuskin on venäläinen tai vironvenäläinen, sillä kaikki tuntemani venäläiset kuuntelevat muun musiikin ohessa myös aina venäläisiä kappaleita. Millaisia olivat nuo norjalaiset kappaleet? Ovatko kovin kuuluisia kansainvälisesti vai enemmänkin Norjassa suosittua? Soittimen kielivalintakaan ei mielestäni sitovasti todista mitään. Joku ei viitsi muuttaa asetusta, joku taas ei tiedä että voi muuttaa ja joku taas ei osaa muuttaa vaikka tietäisikin. Näin siis kun pärjää englannillakin.

Kannon läheltä löytyi kuulemma naisen askelten jälkiä, mutta minusta tuo ei mitään kerro varsinaisesta alkuperäisestä tulosuunnasta. Metsässä ja varsinkin pimeässä metsässä sitä eksyneenä pyörii ympäriinsä ja ristiin rastiin.

Sitten taas käyntiini Orivedellä. Seuraavaksi ajeli asemalta etelään päin Vanhaa Kangasalantietä ja käännyin kohta Yliskyläntielle, jota pitkin pääsee myös Jämsä – Tampere-tielle eli valtatielle n:o 9. Noin reilut kolme kilometriä Yliskyläntietä pitkin tulee metsäautotie oikealle löytöpaikan suuntaan. Tuo metsäautotie näkyy Cassandran antamassa ilmakuvalinkissä, kun ottaa yhden näppäyksen etelään. Metsätien alussa oli lukolla suljettu ketju, joskin lukko vaikutti sellaiselta, että lieneekö se siinä kahta ja puolta vuotta ollut on? Tie on kovapohjainen ja talvellakin varmasti routimaton. Sillä pystyy mainiosti ajamaan henkilöautolla talviaikaankin jos lunta ei paljon ole, tai sitten tukkiautot ovat uran tehneet.

Jätin siis auton Yliskylän tien viereen ja käppäilin tietä pitkin noin kilometrin verran. Sen jälkeen kuten kartasta näkyy, tieltä kääntyy sivutie oikealle. Kävelin sitä pienen matkaa ja tie päättyi hakkuuaukealle. Tämä ei ole se oikea aukio. Löytöpaikka sijaitsee tästä metsätien päästä suunnilleen vajaat kilometrin pohjoiseen suuntaan. Aukiolta lähdin kävelemään pohjoiseen päin metsään. Olin tulostanut itselleni valmiiksi kartatkin, mutta valitettavasti unohdin ne kotiin. Näin jouduin suunnistamaan muistikuvan perusteella ja aurinkoa kompassina käyttäen. Maasto on ajoittain melko vaikeakulkuista, osittain jopa soista, mutta siellä on myös metsäkoneen tekemiä uria, joilla käveleminen on helpompaa.

Varsinaista löytöpaikkaa en löytänyt, koska ilman karttaa ja muistikuvien varassa suuntiminen on vaikeaa. Lisäksi vielä hellekelikin vaati veroansa. Ja kun kaiken kukkuraksi törmäsin vielä maa-ampiaispesäänkin, niin mitta oli täysi. Hetken kesti ennen kuin havaitsin, että sakean koko ajan mukana kulkeneen paarma- ja kärpäsparven mukana nyt oli myös uusia kavereita, mutta sen verran Mielikki metsänemäntä ilmeisesti oli puolellani, että pienen spurtin jälkeen yhtään piikkiä en saanut. Takasin suuntiminenkaan ei mennyt aivan piikkiin, vaikka aurinko olikin apuna. Lähtöpaikasta menin pieleen noin puolisen kilometriä. Kaiken kaikkiaan puolisentoista tuntia metsäretkeen meni.

Sitten tämä teoriani. Nainen on jäänyt bussista 19.2.2007 Jämsä – Tampere matkallaan Orivedellä. Joko lippu on ostettu väärin tai sitten hän on jotenkin vahingossa jäänyt bussista. Toki mahdollista on sekin, että bussimatka on tehty Tampereelle asti ja Oriveden keikka on jokin toinen reissu? Oriveden keskustassa hän on kysellyt asemaa ja ajanut sinne taksilla. En oikein usko, että kävellyt olisi, sillä matka on tosiaan nelisen kilometriä.

Junia ei sitten ole ihan heti tullut ja nainen on mennyt Bubiin odottelemaan. Bubissa on löytynyt seuraa ja siinä on sitten tarinoitu ja kaljaa otettu. Junan lähtöajan lähestyessä joku on tarjoutunut kassia kantamaan asemalle ja se on asetettu bussipysäkin katokseen. Toki mahdollista sekin, että itse on kassinsa kantanut. No sitten Bubi-seura tai jokin muu autoseurue on saanut pahoja ajatuksia, ja kaapanneet naisen autoon. Kassi on siinä kaikessa hässäkässä jäänyt penkille. Autolla on ajettu tutulle metsätielle kavalin ajatuksin.

Mutta sitten nainen onkin päässyt tien päässä karkuun metsään. Sitä ei tarvitse pitkään sellaiseen risukkoon piiloon mennä, kun löytäminen on mahdotonta ja varsinkin jos on pimeää. Toki mahdollista on myös heitteillejättö, mutta kummassakin tapauksessa on kysymyksessä rikosjuttu. Auto on lähtenyt ja nainen jäänyt harhailemaan metsään. Käsilaukku jäi autoon tai sitten se pimeässä metsässä putosi jonnekin ja on siellä vieläkin?

Nainen harhailee pimeässä ja kylmässä ja löytää metsäkoneen uran. Sitä pitkin on parempi kävellä, mutta kovin uuvuttavaa se on tottumattomalle. Uralla on kuitenkin risuja ja jopa puunrunkoja.
Uran päästä löytyy metsähakkuu ja koska voimat ovat loppu, niin nainen istahtaa levähtämään. Lopusta pitääkin huolen pakkanen.

Alueen nähtyäni voin varmasti sanoa, että tottumattomalle se on kovassa pakkasessa ja pimeässä jo parin kilometrin harhailun jälkeen kohtalon paikka. Ja kun mitään asutusta ei löydy, niin epätoivo tietysti valtaa mielen ja voi tehdä sellaistakin, mitä ei ole alun perin ajatellut. Joka tapauksessa saattaa hyvinkin olla mahdollista, että isompi tiedottaminen voi hyvinkin saada mahdollisen suomalaisen kontaktihenkilön kellot kalkattamaan. Tai sitten jos tuo kaappausjuttu, tahi jokin sen suuntainen olisi ollut, niin joku vielä kännipäissään puhuu asiasta? Eikös muuten juuri Orivedellä tapahtunut jotain synkkää, johon liittyi auton polttamisia ja tappohommia?
härkä
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 6:34 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja härkä »

Vääristynyt tie-info :

On täytynyt käydä niin, että kun alussa puhuttiin metsäautotiestä , saatettiin tarkoittaa sitä tietä joka johtaa löytöpaikan lähelle Orituvan pohjoispuolelta.
Jäi tiedottamatta, että tämä toinen " mökkitie" on niinkin lähellä.
Siksi Cassandran valaisu oli hyvä. En itsekkään tiennyt noiden mökkien olevan noinkin lähellä. Varsinkin kauempaa seuraaville on välittynyt väärä kuva.
Ranta-Suutarin kuvailema oletus on paljolti samankaltainen kun minulla on ollut.
Siksi olen jankuttanut kauan itsemurhateoriaa vastaan.

T
Härkä
.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tässä yksityishenkilön sääkirjasta tietoja V:la-Mänttä -alueelta eli n. 50 km pohjoisempaa palstalta poimituille pvm:lle:
(säähavainnot kirjattu ylös noin puolen päivän aikaan)

siwan näköhavainto n. 3-5.2
-sää: 3.2. -0,3 astetta, puolipilvistä (lunta satanut runsaahkosti viikkoa aiemmin)

soitin kiinni koneessa 15.2
-sää: -10,6 astetta, lunta satelee

jämsä-tre bussiliput 19.2
-sää: -16,9 astetta, aurinkoista

kassilöytö raut,as Oriv. 20.2
-sää: -18 astetta, aurinkoista

21.2.
-sää: -16,7 astetta, aurinkoista

Vielä yleisesti, kun tuossa aiemmin oli keskustelua tästä scorpionin tuttavan näköhavainnosta Vilppulassa:

helmikuun alku
-pakkasta on ollut muutamia asteita ensimmäisen viikon. Luntakin on sadellut.
6.2. on pakkanen noussut 25,5 asteeseen ja siitä edelleen seuraavina päivinä jopa 32 asteeseen.
11.2. pakkanen on hellittänyt 6,4 asteeseen (pilvistä)
Huomattavampi säämuutos on tapahtunut 17.-18.2. jolloin lämpötila on mennyt plussanpuolelle +0,7. Mutta tämän jälkeen siis taas pakastunut.

maaliskuun alku
1.3. +0,2 astetta, sadellut vähän lunta
2.3. +1,6 astetta, pilvistä
3.3. +1,3 astetta, pilvistä
seuraavina päivinä muutamia pakkasasteita, kunnes 7.3. alkaen taas noin +1-+2 astetta.
14.3. onkin ollut jo +6,8 astetta, puolipilvistä samoin kuin tästä eteenkinpäin muutaman päivän.
Sääpäiväkirjan pitäjä on merkinnyt 16.3 Aurinkoista, lumet melkein kokonaan sulaneet.

Tässä nyt nämä säätiedot. Jäiköhän pois joku tärkeä päivämäärä.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Ranta-Suutari kirjoitti:Asema, (siis rautatieasema), sijaitsee noin neljä kilometriä keskustasta etelän suuntaan. Jälkeenpäin katsoessani VR:n aikataulu-netistä juna-aikatauluja, niin havaitsin, että aikataulun mukaan Orivedellä on kaksi ”junapysäkkiä”; ”Oriveden asema” ja ”Oriveden keskusta”. Ja edelleen ”Oriveden keskustassa” pysähtyvät taajamajunat ja ”Oriveden asemalla” pääasiassa pikajunat ja sellaiset. Onko siis Oriveden keskustassa jonkinlainen seisake taajamajunia varten; sinänsä tietysti loogista? Tämä on seikka jolla saattaa olla merkitystä?
Kyllä keskustan pysäkki on ollut jo vuosia käytössä. Oriveden rautatieasemalla pysähtyvät niin pikajunat kuin taajamajunatkin. Mm. kiskobussi Haapamäki-Tre pysähtyy tässä samoin kuin keskustassakin. Millaista merkitystä ajattelit asialla olevan tapauksen suhteen?

Minä en usko käsilaukkuteoriaan. Itselle ei ole ainakaan koskaan tullut mieleenkään kantaa käsilaukkua, olkalaukkua, matkakassia ja mahdollisesti vielä toistakin kassia, jossa olisi päällysvaatteita. Saisihan ne pikkutarvikkeet kätevästi tuohon olkalaukkuunkin.

Ajattelitko, että ulkopuolinen henkilö olisi repinyt passin, bussilipun ja kaikki laput kassissa olleista vaatteista? Jos naisella ei olisi ollut itsemurha-aikeita, ei kai hän ainakaan tällaiseen sitten itse olisi ryhtynyt.

Voisiko hampaiden välistä löytynyt veri olla yksinkertaisesti ientulehduksen seurausta? Ientaskut ovat jo varmasti kuoleman jälkeen vetäytyneet kiinni ja kuivahtaneet, jolloin ientulehdusta ei enää voi todeta. Vertahan ei käsittääkseni ollut paljoakaan. Ientulehdus voi tulla herkästikin, esim. jos ei ole muutamaan päivään päässyt harjaamaan hampaitaan.

Kiinnostaisi tietää, kuka tuon kassin asemalta talteen otti, joku asemahenkilökunnastako? Mihinkähän aikaan päivästä tuo tapahtui.
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Ailar: No en sen kummemmin junaliikenteestä tiedä, mutta VR:n aikataulun mukaan ”Oriveden asemalla” pysähtyvät pikajunat ja vain harva taajamajuna. ”Oriveden Keskustan” seisakkeella taas pysähtyvät taajamajunat, mutta ei yksikään pikajuna. Katsokaa itse nettiaikatauluista!?

Merkitystä ajattelin olevan sen takia, että jos nainen tiesi menevänsä pikajunaan, niin hän tietysti suunnisti ”Oriveden Asemalle”. Käsilaukusta sen verran, että voivat palstan muut naiset ottaa kantaa, että onko naisella yleensä nk. käsilaukku mukana. Kinaamaan en tästä käy, koska olen mies ja perustan ajatukseni vain yleisen elämänkokemukseni tuomieni näköhavaintojen mukaan?

Bussilipun repimisessä ei tarvitse olla mitään kummempaa. Moni ihminen repii tuollaiset lapukkeet ihan vaikkapa tottumuksestaan. Passin repiminen on kummallisempaa? Tosin voisi kuvitella, että henkilö hakiessaan uutta passia on repinyt vanhan ja pari palasta on lipsahtanut kassiin. Piru sen tietää, vaan ei kerro? Tai sitten, kuten joku jo tuossa kirjoittikin, niin kyseessä ei olekaan kyseisen henkilön oma passi, vaan asiaan liittyy jotain syvällisempää?

Ientulehduksessa veri valuu yleensä vain hampaita harjatessa ja ei silloinkaan tavallisesti niin runsaasti, että sitä peräti havaittavasti hampaiden väliin jäisi? Mutta ei tokikaan se aivan mahdoton ole tuokaan ajatus. Tuo kassin talteenotto on tietysti mielenkiintoinen juttu sinänsä, johon tietysti poliisi osaisi parhaiten valistusta antaa. Itse kuvittelen, että joku säännöllinen junamatkustaja on junaan noustessaan nähnyt kassin. Ja kun se vielä Tampereelta tai töistä tullessa on penkillä ollut, niin on sen talteen ottanut? Aseman seutu vaikuttaa niin hiljaiselta, että noin aivan ensi näkemältä en uskoisi kenenkään kassia hetimmiten poliisille kiikuttavan?
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Perustin nyt kirjoitukseni omiin kokemuksiini. Viimeksi eilen menin junalla reitin Vilppula-Tampere. Lähdin Vilppulasta klo 12.42 ja palasin Tampereelta lähtevällä klo 16.15 junalla. Pirusti oli porukkaa junassa, ei kaikki päässeet edes istumaan.
Orivedeltä tuli ja jäi molemmilta asemilta 5-6 henkilöä.
Tuskin siellä muulloin kuin junien kulkuaikaan ketään juuri liikkuukaan. Talvella matkustajamäärät ovat olleet vähäisempiä, yleensä 1-3 kummaltakin pysäkiltä.

Myös tuo Tampereelta lähtevä klo 20.15 juna pysähtyy noilla molemmilla pysäkeillä. Muilla en juuri ole matkustellutkaan. Tämän Vilppula-Tampere -reitin otin siksikin ajatukseksi, että aiemmin ketjussa spekuloitiin mahdollisuudella, että nainen olisi käynyt/oleskellut Vilppulassa (scorpionin tuttavan havainto).

Itselläni oli lapsena ientulehdus ja pelkäsin aina, että joku kaveri näkee, että hampaitteni välissä saattaa olla verta. Tupakoitsijoilla tuo veri ei valu niin helposti kylläkään, mutta heillä taas mahdollisuus saada ientulehdus on suurempi.

Mutta.....tarkoitukseni ei ollut mollata ihan hyvää kirjoitustasi ja uutteraa maastoon tutustumista kaikkine perässä pörräävine vihulaisineen. :lol: Onhan se naisen tarina voinut noinkin tapahtua kuin kerroit.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja delila »

Ranta-Suutari kirjoitti:Käsilaukusta sen verran, että voivat palstan muut naiset ottaa kantaa, että onko naisella yleensä nk. käsilaukku mukana. Kinaamaan en tästä käy, koska olen mies ja perustan ajatukseni vain yleisen elämänkokemukseni tuomieni näköhavaintojen mukaan?
Naisilla hyvinkin usein on käsilaukku, mutta silloin kyllä käsilaukku on ykköskäytössä esim. ostoksia maksaessa. Koska jos käsilaukku on, tuntuu se turvallisimmalta vaihtoehdolta säilyttää rahat ja muu tärkeä.

Toisaalta passi itselläni pitemmällä matkalla on aina matkalaukussa, koska varashan yleensä ensisijaisesti vie sen rahaa sisältävän käsilaukun, jos varkaan uhriksi joutuu.

Sitten taas tilanne, jossa nainenkin saattaa elää ilman käsilaukkua ;) Eli jos on pitkä matka edessä (tai takana), niin sitä yrittää aina vähentää kantamuksia. Eli silloin tulee pakattua käsilaukun sisältö ehkä samaan laukkuun muiden tavaroiden kanssa. Tosin lähinnä vain mökille lähden kokonaan ilman käsilaukkua, muissa tapauksissa se käsilaukku on ihan omana itsenään mukana, vaikka sitten siellä toisen laukun sisällä, jos ei olalle mahdu.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Näin juuri. Siis minäkin tarkoitin sitä, että en itse kanna koskaan SEKÄ käsilaukkua ETTÄ olkalaukkua. Valitsen jommankumman, yleensä käsilaukun.
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Ailar:"Mutta.....tarkoitukseni ei ollut mollata ihan hyvää kirjoitustasi ja uutteraa maastoon tutustumista kaikkine perässä pörräävine vihulaisineen. Onhan se naisen tarina voinut noinkin tapahtua kuin kerroit."

No kiitos siis, että olet ainakin hengessä mukana!? Monta kertaa esimerkiksi nk. asiantuntija viheriät juttelevat asioista, joista heillä ei sittenkään tietoa piisaa? Laitetaanpa esimerkiksi ilmastotieteilijä Oras Tynkkynen tahi everstin tytär Heidi Hautala samoamaan tuo minun ohuestikin käppäilemäni pikku reissu, niin taitaapa se heillä jo porukolliasteelle jäädä? Ja jos ei vielä siinä jää, niin laitetaan sitten kymmenen kertaa pitempi matka? Näin se punnitaan todellinen viheriys ja se, että ketkä vain sen nimeen touhua pitävät?
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Mä käytän vain yhtä laukkua. Joko on perinteinen, pieni käsilaukku, tai olkalaukku, mut ei molempia. Jos pitää saada enemmän tavaraa mukaan mä vaihdan tavarat isompaan laukkuun, enkä kanna kahta mukana.
Ja näin toimii myös mun tuttavapiirini. Tai ainakaan en oo kiinnittänyt huomiota siihen että kukaan kantaisi mukanaan kahta laukkua.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Ranta-Suutari:
Kun kävit siellä Oriveden aseman kuppilan lähellä, oliko siinä mitään kylttiä aukioloista. Eli onko se paikka auki myös talviaikoina vai joku kesäkuppila?
Ei luulisi talviaikana ihan ruuhkaksi asti olevan asiakkaita.
Toisaalta luulisi, että poliisit ovat käyneet kyselemässä myös sieltä naishavainnoista ja taksikuskit on varmaan hetimmiten jututettu. Tosin paljonhan sitä luullaan.. :?

Kun en tunne käytäntöä, ehkä joku paremmin tietävä voi valaista:
Onko mahd. lapselle (sijoituksen suhteen) jotain hyötyä siitä, että äidin kohtalosta ei ole tietoa? Tarkoitan tällä sitä, että jos nainen on jättänyt lapsensa tutulle ihmiselle tilapäissijoitukseen. Jos tulisi ilmi, että äiti on kuollut, lapsi ehkä sijoitettaisiin johonkin vakipaikkaan (johon nainen ei lastaan halua). Näin ollen nainen ei halua, että hänen ruumiinsa tunnistetaan. Ymmärsiköhän tätä nyt kukaan?
Lydia07
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Tre

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Lydia07 »

Ailar kirjoitti: Onko mahd. lapselle (sijoituksen suhteen) jotain hyötyä siitä, että äidin kohtalosta ei ole tietoa? Tarkoitan tällä sitä, että jos nainen on jättänyt lapsensa tutulle ihmiselle tilapäissijoitukseen. Jos tulisi ilmi, että äiti on kuollut, lapsi ehkä sijoitettaisiin johonkin vakipaikkaan (johon nainen ei lastaan halua). Näin ollen nainen ei halua, että hänen ruumiinsa tunnistetaan. Ymmärsiköhän tätä nyt kukaan?
Juurihan meillä on tämä huoltajuusriitatapaus-Anton otsikoissa. Molemmille vanhemmille lapsi kelpaa, äiti/isä ei. Jospa kyse onkin vastaavanlaisesta tapauksesta;
Huoltajuus on määrätty isälle es. äidin psyykkisen sairauden takia.
Isä tuskin on äidin liikkeistä kiinnostunut, etenkään jos ulkomailla asuva äiti on tähänkin asti käynyt harvoin.
Lapsi saattaa olla hämmentynyt vieraasta tädistä ja sekös olisi omiaan lisäämään äidin henkistä tuskaa, jos taustalta jo löytyy vakavaa masennusta. Epäilen, että nainen on pihistänyt lääkkeet jonkun
lääkekaapista taskunpohjalle. Eikös selkäsärkyynkin määrätä joskus rauhoittavia diapameja?

Miksi jättää passinpaloja kassinpohjalle löydettäväksi, jos haluaa pysyä tuntemattomana?
Ehkä kyse on ollut vaan itsetuhoisesta käytöksestä, johon passin repiminen liittyy.
Kun etsii toisen parasta, löytää omansa.
- Platon -
härkä
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 6:34 pm

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja härkä »

Murtokopla :

Oliko Oriveden seudulla mökkimurtoja ko. ajankohtana ?

Vaihtoehto 1 : Naisemme ollut jonkun esim. latvialaisen konnan heila ?
Kopla asunut Tampereella tai Jyväskylässä, tai ollut suomalaiset kumppanit.
Sitten tapahtunut sisäinen ristiriita tai jotain muuta.

Vaihtoehto 2

Nainen asunut jostain syystä kuitenkin lähimökeissä , silloin yksin.
Kopla sattunut tulemaan juuri silloin. Paennut, saatu kiinni jne.
Mökin omistaja ei puhu, jos nainen on ollut " rakastajatar "

Nämä oli nyt tälläisiä lennokkaita ajatuksia.
Ranta-Suutarin tarinasta tuli mieleen :
Koskien Pubivisiittiä, Millä lailla voisitte kuvitella hänen tulleen harhaanjohdetuksi ?
Erehtyen asiakaskunnasta verraten esim. Tampereen keskustapubiin ?
Luottaen hätätilanteessa väärään henkilöön, -löihin ?
Olisiko ollut kuitenkin ns. # kuuma pakkaus # herättäen voimakkaan seksivietin.
Vaatetushan antaa toisenlaisen kuvan, mutta olihan talvi ?
Oletetussa kolmannessa kassissa on täytynyt olla muita päällysvaatteita ja tavaraa, kuten esim. sisäkengät. Sieltä on voitu ottaa käyttöön vaatteita, tai laittaa kirpparille myyntiinkin. Henkilöpaperit tietenkin poltettu.
Se tässä kummastuttaa, ettei vaikuta ns. normaalituristilta. Jo pelkästään se, että tähänastiset kansainväliset infoamiset, lukuunottamatta Baijerin poliisia ( Barbara Kottmayr ), eivät ole tuoneet mitään merkittävää.
Vielä se seikka, koskien verta hampaissa. Olisiko saattanut kuitenkin johtua väkivallan käytöstä ? En tunne laisinkaan tätä aluetta. Siitähän on muutama henkilö käynyt keskustelua.

T
Härkä
Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Re: Oriveden vainaja

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Ailar” Kun kävit siellä Oriveden aseman kuppilan lähellä, oliko siinä mitään kylttiä aukioloista. Eli onko se paikka auki myös talviaikoina vai joku kesäkuppila?”

Valitettavasti en pannut merkille aukiolon aikoja. Enkä liioin, että onko kesäkippola tahi jatkuvasti päällä oleva? Mutta ulkonäöltä päätellen oli ihan myös talvisin toimiva. Joku joka siellä päin ajelee, niin voisi asian tsekata. Toki itsekin sen voin katsoa, kun taas siellä päin liikun.

Tuossa ohessa on uutinen Orivedellä tapahtuneesta henkirikoksesta. Siinäkin on vahvasti mukana metsäautotie? Juttu on MTV-3:n sivuilta.

Oriveden murhista vankeutta
04.06.2002 20:46
Tampereen käräjäoikeus tuomitsi tänään kaksi miestä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin kahdesta murhasta.



Miehet ampuivat viime heinäkuussa Orivedellä revolverilla kaksi miestä. Oikeus katsoi, että surmatyöt tehtiin suunnitelmallisesti ja teloituksenomaisesti. Espoossa asuva virolaissyntyinen 34-vuotias Marco Ahonen sai elinkautisen rangaistuksen kahdesta murhasta. Orivesiläinen 36-vuotias Juha Mikael Heinonen tuomittiin murhasta ja avunannosta murhaan. Myös kahta muuta miestä ja yhtä naista syytettiin avunannosta murhiin, mutta oikeus hylkäsi syytteet heidän osaltaan.
Murhat tehtiin 28. heinäkuuta viime kesänä. Kuuden hengen seurue, johon tuomitut kuuluivat, lähti kyläilemään Espoosta Orivedelle edellisen vuorokauden puolella kahdella autolla. Toisessa autossa oli mukana Ahosen luvatta hallussaan pitämä 22-kaliiperinen revolveri. Ennen veritekoja seurueessa oli nautittu runsaasti alkoholia ja amfetamiinia.
Uhreja ammuttiin päähän
Ahonen ja Heinonen lähtivät Orivedellä sijaitsevasta asunnosta 29-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen kanssa hakemaan toista orivesiläistä miestä. Tuomitut epäilivät kummankin miehen vasikoineen heistä poliisille. Ahonen ampui autossa 29-vuotiasta jalkaan, minkä jälkeen hän käski Heinosen ajamaan auton sivutielle. Metsäautotien päässä Ahonen talutti 29-vuotiaan pensaikkoon ja ampui tämän päähän revolverillaan kolme laukausta. 29-vuotias kuoli heti. Toinen uhri oli 56-vuotias espoolaismies, jota tuomitut epäilivät myös vasikoinnista. Heinonen ampui miestä kahdesti päähän autossa, jonka Ahonen oli ensin ajanut tarkoituksella pois tieltä. Sen jälkeen auto sytytettiin palamaan bensapullon avulla. Tarkoituksena oli naamioida surmatyö onnettomuudeksi ja hävittää auto, johon oli jäänyt verijälkiä jo orivesiläismiehen ampumisesta.
Molemmat tuomitut syyllistyivät oikeuden mukaan murhien lisäksi ampuma-aserikokseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Lisäksi Ahonen syyllistyi luvattoman aseen takia kätkemisrikokseen. Ahoselle ja Heinoselle tehtiin oikeuslääketieteellinen mielentilatutkimus, jonka mukaan kumpikin oli rikosten tekoajankohtana täydessä ymmärryksessä. Miehet joutuvat maksamaan murhien uhrien omaisille hautaus- ja muita korvauksia yhteisvastuullisesti yhteensä noin 12 500 euroa.
Vastaa Viestiin