Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 980
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

John Doe kirjoitti:No nyt on kyllä pakko "yhtyä" edelliseen "puhujaan".Näyttäis vaan kaikenkaikkiaan siltä,että osa porukasta on sitä mieltä,että tuollainen lapsen "unohtaminen" on jotenkin normaalia!?Tuollaista käsitystä en suostu IKINÄ allekirjoittamaan,missään tilanteessa,minkään takia. :evil: 8)
No minäkin voin yhtyä edelliseen puhujaan. On paljon mahdollista, että joku selittävä tekijä löytyy. Mutta en vaan voi allekirjoittaa sitä, että kaikki mahdolliset selittävät tekijät johtavat siihen lopputulokseen, että putket vaan poikki ja tuon ihmisen ei olisi koskaan pitänyt lisääntyäkään. Jos lapsi unohtuu sen vuoksi, että iskä oli vielä vähän kännissä eilisillan jäljiltä ja alkoholista johtuvat lapsen laiminlyönnit on ihan tavallisia perheessä niin se on aika eri asia kuin vaikka valvomisesta johtuva pään pöppyräisyys. Ei kukaan etukäteen tiedä, miten hyvin oma lapsi tulee nukkumaan ja miten hyvin oma pää sitä valvomista kestää.

Mikä sitten on normaalia? Normaali-sana pitäisi ensin määritellä hyvin tarkkaan, kun sillä voidaan tarkoittaa niin monta eri asiaa, ennen kuin kannattaa ruveta kiistelemään siitä, onko jokin normaalia vai ei.

Onko hyvä asia unohtaa lapsi autoon tai tehdä jotain muuta huolimatonta, josta seuraa lapsen kuolema? Ei tietenkään.
Onko se tavallista? Ei onneksi.
Onko se sairauden tai häiriön merkki? Saattaa toki olla. Jos ihmisellä on muistihäiriöitä aiheuttava sairaus, vamma tai lääkitys niin unohteluja sattuu tietysti enemmän ja riski siihen, että käy huonosti ja joku kerta päädytään uutisiin on sitä myöten suurempi. (Jos lisääntyminen kiellettäisiin kaikilta sairailta tai kaikilta jotka voisivat johonkin sairastua, se ratkaisisi kyllä kerta heitolla liikakansoituspulmat.)
Onko se sellaista, mitä ei missään tapauksessa voi koskaan edes harvinaisissa poikkeustapauksissa sattua tavallisille mukaville ihmisille, jotka yleensä huolehtivat lapsistaan hyvin ja joista ei kenenkään heidät tuntevan olisi tullut koskaan mieleenkään sanoa että hirveitä ihmisiä jotka pitäisi kastroida välittömästi? Enpä usko. Ihminen ei ole kone, ja varsinkaan väsynyt ihminen ei ole kone. Unohtaminen ei ole aina omasta hyvästä tahdosta ja hyvästä tarkoituksesta riippuvaista, vaikka tietysti se edesauttaa toistuvaa "unohtamista" jos asia ei edes kiinnosta.

Mä oon väsyneenä lapsen kanssa valvoneena aika monta kertaa tehnyt päinvastaisetkin. Kuljetellut vaippoja ja vauvanruokaa mukana vaikka lapsi ei ole matkassa, jutellut takapenkillä olevalle tyhjälle turvaistuimelle, heijannut ostoskärryä, jossa ei istu lasta. Mitä tämä kertoo vanhemmuuden laadusta? Tapahtuuko teille koskaan tätäkään? :P
Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

Jokainen pienen lapsen tapaturma on heitteillejättö! Kyllä vanhemmat ovat 24/7 vastuussa pienen lapsensa turvallisuudesta (tai joku muu aikuinen, jos lapsi on hoidossa). Noista "vahingoista" ei voi syyttää ketään muutakuin vanhempia itseään. Vai naapurin pirjoako syytät jos jätät esimerkiksi pienen lapsen leikkimään yksin pihaan ihan vaan vaikka vessareissun ajaksi ja lapsi hukkuukin pihalampeen tms. Kyllä se on ihan puhtaasti omaa tyhmyyttä. Lieventäähän se toki varmaan omaa syyllisyyttä, kun lohdutetaan itseään, että vahinkoja sattuu ja kukaan ei ole täydellinen.

Kyllä minusta pienen lapsen vierellä täytyy olla kokoajan joku aikuinen, olkoon sitten äiti/isi tai hoitotäti. Ei pieniä lapsia jätetä yksin sisälle, eikä ulos leikkimään tai nukkumaan vaunuihin.

Jos on väsynyt tai mielenterveysongelmia, niin sillon täytyy osata pyytää ajoissa apua!!
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.
surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 980
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Pienille lapsille sattuu toisinaan tapaturmia, vaikka vanhemmat olisivat vieressäkin.

Edelleen, on moraalisesti eri tason asia jättää tarkoituksella lapset yksin oman onnensa nojaan uima-altaaseen kuin se että tapahtuisi joku väsymyksestä tms. johtuva ajatuskatko, jonka johdosta lapsi päätyy altaaseen vanhemman huomaamatta. Jos lapsi hukkuu niin lopputuloksen kannalta se on tietysti se ja sama, mutta on sillä moraalin ja lain kannalta kuitenkin vähän väliä, miksi niin kävi.

Joo ja on ihan hyvä sanoa, että pyytäkää ajoissa apua jos väsyttää, mutta ollaan nyt edes vähän realistisia ja mietitään... Jos olet väsynyt ja valvonut lastesi kanssa eikä mummokaan aina pääse hätiin niin kenelle sitä voisi soittaa ja sanoa, että tule hakemaan mun lapset, minä en uskalla niitä hoitaa koska olen väsynyt ja jotain voisi ehkä mahdollisesti sattua? Ei sellaista tahoa ole olemassakaan mistä riittäisi kaikille väsyneille vanhemmille lapsen- tai vanhempien vahti ihan vain varmuuden vuoksi, kun ei lastensuojelun resurssitkaan aina riitä puuttua edes kaikkiin vakaviin ongelmatapauksiin.

On se onni, että täällä on näin paljon täydellisiä vanhempia, jotka tietävät varmuudella, ettei heidän lapsilleen voi koskaan tapahtua mitään pahaa :roll:
vandt
Jack Bauer
Viestit: 917
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja vandt »

Vodkan kanssa samaa mieltä olen.

Mulla on kaksi pientä lasta. Kumpaakaan en ole koskaan mihinkään unohtanut, enkä suunnitellutkaan unohtavani, mutta aika helposti se kävisi. Pienempi on parikuinen ja niin perkeleeen rauhallinen tapaus kaupungilla ollessa, että joudun vähän väliä tarkistamaan, että onko se vielä mukana, kun mitään ei kuulu. (mutta yli-ihmisenä muistan tarkistaa :D )

Sympatiat on isän puolella. Vahinkoja sattuu. Ei tietenkään saisi sattua, eikä tämä minun sympatiani sovi näkyä tuomiossa. Siis se että ymmärrän, että noin periaatteessa voisi käydä kenelle vaan, ei tarkoita että hyväksyisin mitään. Isällä varmaan aikas paska fiilis tällä hetkellä, mikäli tosiaan vahingosta kyse. Entä sitten äidillä? Hänen miehensä huolimattomuus tappoi hänen lapsensa.

No joo, kootut selitykset: mulla on nälkä, eli en osaa ilmaista ehkä tarpeeksi selkeästi mitä olisin sanomassa :wink:
Kuusamon kutsuma jo kohta seitsemättä vuotta
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Damien »

surfergirl kirjoitti: On se onni, että täällä on näin paljon täydellisiä vanhempia, jotka tietävät varmuudella, ettei heidän lapsilleen voi koskaan tapahtua mitään pahaa :roll:
Onko tapahtua ja aiheuttaa itse huolimattomuuttaan siis sama asia? :wink:
On olleet työt tärkeitä kun on unohtunut sen päivähoitopaikan kautta ajaminen tyystin mielestä.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
mirelia
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Su Heinä 15, 2007 6:43 pm

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja mirelia »

Tässä taloudessa molemmat osapuolet olivat sitä mieltä että jos noin kävisi, ero tulisi. Tuo on niin törkeä heitteillejättö ja kun se vielä on johtanut lapsen kuolemaan, niin isäntä (kuten itsekin) oli sitä mieltä ettei koskaan voisi elää enää ihmisen kanssa joka on vastuussa hänen lapsensa kuolemasta.

Sä unohdat autoon valot, ehkä ovet auki, kenties kauppakassi voi jäädä autoon. mutta siinä kohtaa kun se on lapsi joka koko päivän grillaantuu onnettomana turvaistuimessaan ja lopulta kuolee siihen, niin onhan se hieman eri asia.

Täältä ei heru sympatiaa isälle, paistaahan tuokin pitäisi saunan lauteille. Vahinkoja sattuu mutta suoraan sanottuna päässä on vikaa tai ainakin pahasti prioriteetissa on vikaa kun lapsen unohtaa.

Miten voi olal koko päivän duunissa tajuamatta että 'hei, multa taisi aamulal unohtua jotain'.

Ja ennen kuin joku ehtii arvostelemaan minua lapsettomaksi tyhmäksi paskiaiseksi, niin kerrottakoon että talossa asuu myös 5v ja toinen on tulossa. Ja ei, enä pidä itseäni yli-ihmisenä joka ei koskaan unohda mitään. Paljon unohtelen, jopa kesken lauseen, mutta joka asiassa lapset tulevat aina ensin. Sellaista ei voi unohtaa.
Life sucks, then you die.
surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 980
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Epäilemättä se on ihmissuhteille ja mielenterveydelle aina paha paikka jos lapsille tapahtuu jotain pahaa ja siitä voi syyttää itseään tai jotakuta muuta.

Mutta kyllä minä väitän, että vaikka lapset olisivat kuinka tärkeitä tahansa niin työkiireissä päivä kuluu suurimmalta osalta ihmisiä ihan helposti ilman, että miettii, hetkinen hetkinen, kävinkö aamulla päiväkodissa vai unohdinkohan lapset autoon, joo, kävin, en unohtanut, huhhuh.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Chopper »

^ Sepä se kun sellaista ei edes tulisi miettiä,pitäisi olla itsestään selvyys ettei lapsia unohdella autoon,edes työkiireiden takia :evil:
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Niinpä. Koko juttuhan on ihan absurdi. Ei tuollaista tosiaan pitäisi tapahtua. Vaan kun nyt tapahtui. Mitkä fiilarit isällä onkaan lopun ikäänsä... Itsesyytökset, -inho, -viha ja jossittelu ovat taatusti ultimateluokkaa. Puhumattakaan oman lapsen mentyksen mukanaan tuomasta surusta. Kammottava, painajaismainen kohtalo.
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Niin,jos itselleni olisi joskus käynyt vastaavaa,en varmaan pystyisi elämään itseni kanssa ja päätyisin lähtemään oman käden kautta,omalle kohdalle sattuessa olisi sen verran rankka juttu.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Lueskelin tossa junassa lehteä, ja siinä oli maininta, että lämpöhalvaukseen ei kuole ihan niin helposti, jollei ole jtn vikaa sitten muuten. Heikossa hapessa se muksu tietenkin olisi, mutta siihen ei kuole välttämättä.
No en tiedä, taisi olla lähde iltalehti.
Sen tiedän, että tällasia vahinkoja ei saa sattua, käsittämätöntä, että olisi muka unohtanut. Ja jos oli, niin pahvi mikä pahvi.
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Damien »

Noin tunti-kaksi jos on ollut hyvässä kunnossa.
Noheva iskä tosiaan tai rakastanut kovasti työtään.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Nyt täytyy tunnustaa, etten lukenut koko ketjua, kun vastasin ja luettuani koko ketjun hetki sitten, lievennän kommenttiani hieman. Eli inhimillisiä virheitä sattuu kaikille, se on selvä, eikä kukaan tietenkään ole yli-ihminen, varsinkaan tenavien kanssa. Olen ihan varma, että taustalta löytyy jotain muuta vielä, joka selittää lapsen autoon unohtamisen.
Mun mielestä on ihan turhaa vauhkoontua ja alkaa sättimään taaskaan toisia, jos toinen sanoo samaa asiaa hieman laajemmalla kulmalla. Kamalan kärkkäitä jotkut kommentit, ja olen huomannut itsestänikin, että tietyt kirjoitustyylit provoavat haistattelemaan, vaikkei sitä tarkoittaisikaan...

Varmaan kaikki ovat silti samaa mieltä siitä, että pienen tytön kuoleman olisi voinut välttää, jos isä ei olisi unohtanut lastaan kuumaan autoon?
ABC:n kanssa samoilla linjoilla, että taustalta paljastuu jonkinlainen selitys tälle tapahtuneelle.
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja Damien »

rosamarine kirjoitti: ABC:n kanssa samoilla linjoilla, että taustalta paljastuu jonkinlainen selitys tälle tapahtuneelle.
Työnarkomaani. 8)
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Yksi vuotias kuoli kuumaan autoon

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Damien kirjoitti:Työnarkomaani. 8)
Niin, oliskohan se vaan sitä? :shock:
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Vastaa Viestiin