Tyhmiä kysymyksiä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

esmes-
Javier Pena
Viestit: 1817
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja esmes- »

kiitokset selvityksestä! etenkin tuo ripperin selitys aukaisi asiaa paljon. näitä anatomiaan liittyviä juttuja tulee tosiaan jonkin verran itsekseen pohdiskeltua, laitan lisää kysymyksiä seuraavan unettoman yön jälkeen :)
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja joey »

Solmu kirjoitti: Sisunautistakin kuulin jossain yhteydessä puhuttavan kun Koprasta oli juttua.
On muuten kaikin puolin naurettavaa tuo sisunautin leipominen :D Ensiksi yritettiin tyrkätä avaruuteen aito suomalainen ja järjestettiin pääsykokeitakin, ja kun suomalaiset lentäjät/fyysikot eivät sitten kelvanneet, pitää valittujen taustalta väkisin kaivaa suomalaisuutta, joka ei ole kyseisen henkilön menestyksessä (tai elämässä) näytellyt minkäänlaista roolia. Siksi ummistan silmäni kokonaan mokomalta sisunautilta ja tunnustan sellaisen olemassaolon vasta sitten, kun sellainen saadaan oikeasti Suomesta :D

Tyhmä kysymys: onko edellä kuvattu kummallinen kansallisen menestyksen kaivelu tyypillistä vain pienille kansoille, vai esiintyykö sitä myös suuremmissa ryhmissä?
zatulee
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Pe Joulu 26, 2008 6:51 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja zatulee »

Tyhmä kysymys: onko edellä kuvattu kummallinen kansallisen menestyksen kaivelu tyypillistä vain pienille kansoille, vai esiintyykö sitä myös suuremmissa ryhmissä?[/quote]

Mä luulen et se on tyypillistä vain suomalaisille, ja johtuu suomalaisten huonosta itsetunnosta. Tai sitten siitä että olemme aika nuori pieni valtio, joka etsii vielä kansallista identiteettiään.

Täällähän ollaan aina vaikka kuinka innoissaan jos joku kansainvälinen stara tms. liitetään jotenkin Suomeen. On sitten käynyt Suomessa, tuntee tai seurustelee suomalaisen kanssa (tai tutun tutun tuttu seurustelee), on hankkinut kotiinsa jotakin suomalaista jne.
Ulkomaalaisille tungetaan suomalaisia ruokia suuhun ja tivataan että "onko se nyt varmasti hyvää?"
KAIKKI kansainvälinen huomio on suomalaisille kuin hunaja karhulle. Ja media hehkuttaa. Mut täytyy kyl tunnustaa et syyllistyn tähän aika usein itsekin... :)
Esim. silloin kun Conan kävi Suomessa ja puhui Suomesta ohjelmassaan, niin olihan se jotenki "makeeta." Ja sekin oli kiva et Madonna viihtyi täällä muutaman päivän. Olis ollu kiva tietää mitä mieltä hän on pienestä maastamme yms. jne jne.
Joten aika turhaan mä tässä paasaan, mut paasaan nyt viel kumminki...

Tää sisunautti homma oli kyl ihan huippu. Pääsee oikein puhumaan presidentille suomalaisuudesta jos nyt isoisovanhemmat (kait?) ovat syntyneet Suomessa. Eihän tää Kopra ole koskaan käynyt täällä. Saati et osaisi puhua suomea edes muutaman sanan. Joten se siitä sisunautista. Tyyppi on yhtä amerikkalainen kuin apple pie! Olis tyypin sukunimi nyt ollu edes Virtanen tai Lahtinen.
-Tuuli käy heidän ylitseen...
IhmeTyyppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja IhmeTyyppi »

joey kirjoitti: Umpilisäke ja (näinkin pitkä) häntäluu sen sijaan kuuluvat turhakkeisiin.
Eikös umpilisäkkeelle löydetty jokin tarkoitus tänävuonna? Jostain tiedelehdestä luin, mutten muista tarkemmin mikä juttu se oli. Oli muistaakseni varastona joillekin hyödyllisille bakteereille tms.
nurich
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 30, 2008 4:03 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja nurich »

Tuosta kansallisesta itsetunnosta... Jos Saksalaiselta kysyy ulkomailla että mistäs oot kotoosin niin ne sanoo yleensä "olen Kölnistä" tai "asun Münchenissä". Monien mielestä on jotenkin noloa sanoa "olen saksalainen", kun ne kuvittelee että ulkomaalaiset ajattelee heti niiden raketavan kellariin omaa kaasukammiota tai että "jaaha, siinä on taas yksi saksalainen matkalla olutta juomaan ja bratwurstia syömään". Sitä paitsi esim. Ameriikan maassa monelta on mennyt Saksojen yhdistyminen tajunnan ohi, niin että sitä usein kuulee kysyttävän että "kummalla puolella se Hampuri on, Itä- vai Länsi-Saksan?" Hauskat kanadalaiset kysyivät anopilta pari viikkoa sitten, tunteeko tämä jonkun joka on ollut keskitysleirissä.

Siis kaiken kaikkiaan saksalaisia nolottaa olla saksalaisia. Kerran erän naisryhmä sopi keskenään että jos joku kysyy niin sanotaan että ollaan tanskalaisia, jooko! Kyllä oli makeaa nauraa niille ja sanoa että jos haluatte että toi menee läpi niin ottakaa sukat jalasta kun käytätte Birkenstockkeja!!! :mrgreen: :mrgreen:
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

IhmeTyyppi kirjoitti:
joey kirjoitti: Umpilisäke ja (näinkin pitkä) häntäluu sen sijaan kuuluvat turhakkeisiin.
Eikös umpilisäkkeelle löydetty jokin tarkoitus tänävuonna? Jostain tiedelehdestä luin, mutten muista tarkemmin mikä juttu se oli. Oli muistaakseni varastona joillekin hyödyllisille bakteereille tms.
Muistelen tästä kuulleeni jo aikoja sitten, ainakin spekulaatioita umpilisäkkeen merkityksestä. Samaan kategoriaan taitavat kuulua nielurisat ja kitarisa, jokin merkitys niilläkin on, mutta ilmankin pärjää mainiosti.

Häntäluusta sen sijaan: ainakin se on kipeä murtuessaan!
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Tavallaan toinen munuainenkin on turha. Yhdelläkin ihminen pärjää ihan hyvin.
Toki aina parempi jos niitä kaksi on.
"Yöperho on koteloitunut"
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Waja »

Solmu kirjoitti:Tavallaan toinen munuainenkin on turha. Yhdelläkin ihminen pärjää ihan hyvin.
Toki aina parempi jos niitä kaksi on.
Sama pätee silmiin,käsiin,jalkoihin,sieraimiin,korvaan,tissiin,pakaraan,joihinkin jänteisiin/hermoihin/verisuoniin etc,etc.
Kukapa meistä ois täydellinen?
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Siis umpisuoli on tietenkin sitä varten, että jos nielee purkan, se tukkeuttaa umpisuolen joka menee solmuun ja tulee kipeeksi ;)
Nanika ga tooku matteiru to
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja joey »

Waja kirjoitti: Sama pätee silmiin,käsiin,jalkoihin,sieraimiin,korvaan,tissiin,pakaraan,joihinkin jänteisiin/hermoihin/verisuoniin etc,etc.
Kukapa meistä ois täydellinen?
Uskomattomia esimerkkejä :D
Yhdellä silmällä syvyys-/stereonäkö katoaa. Kahden käden tarpeellisuutta ei varmaan tarvitse perustellakaan, ja yhdellä sieraimella hengittäminen on yhtä helppoa kuin flunssaisena. Toisen korvan menettäminen vaikuttaisi kuuloon samaan tapaan kuin toisen silmän menettäminen näköön ja esim. äänen lähdettä olisi vaikea paikantaa. Riippuen siitä, mikä osa korvasta lähtisi, saattaisi se vaikuttaa myös tasapainoaistiin. Lasta imettäessä on tietysti parempi omistaa kaksi tissiä, mikäli puhuit maitorauhasesta tissinä. Rintalihaksen tarpeellisuutta käsien toiminnan kannalta ei sitäkään tarvitse varmaan perustella. Yhdellä pakaralla olisi mahdoton istua, ja oletettavasti jalan liikuttaminenkin hankaloituisi. En keksi mitään jännettä, hermoa tai verisuonta, joka olisi niin turha että sitä ilman tulisi normaalisti toimeen. Eikä nyt lähdetä halkomaan hiuksia hiussuonista.

Turhaksi osaksi vartaloa voi määritellä vain sellaisen osasen, jota ilman tulee normaalisti toimeen. Yksi munuainen ei vaikuta merkittävästi elämänlaatuun, umpilisäkkeen, kita- tai nielurisojen puuttumista ei edes huomaisi. Sen sijaan olen sitä mieltä, että häntäluusta on jotakin hyötyä ilman tukea istuttaessa, mutta lyhyempi se voisi varmasti silti olla.
Hexan
Agentti Scully
Viestit: 675
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Hexan »

zatulee kirjoitti: Tää sisunautti homma oli kyl ihan huippu. Pääsee oikein puhumaan presidentille suomalaisuudesta jos nyt isoisovanhemmat (kait?) ovat syntyneet Suomessa. Eihän tää Kopra ole koskaan käynyt täällä. Saati et osaisi puhua suomea edes muutaman sanan. Joten se siitä sisunautista. Tyyppi on yhtä amerikkalainen kuin apple pie! Olis tyypin sukunimi nyt ollu edes Virtanen tai Lahtinen.
Kopran veljekset ovat kotiseudullaan ihan tunnettuja kauppiaita. Minullekin tulee nimestä lapsuusmuistoja mieleen. :)

Ja onhan tuo jannu ihan suomalaisen näköinen.

Villi veikkaus että seuraava suomalainen avaruudessa on venäläinen avaruusmatkan ostanut uusrikas, jolla on Suomen kansalaisuus. :D
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.
Hexan
Agentti Scully
Viestit: 675
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Hexan »

joey kirjoitti:
Waja kirjoitti: Sama pätee silmiin,käsiin,jalkoihin,sieraimiin,korvaan,tissiin,pakaraan,joihinkin jänteisiin/hermoihin/verisuoniin etc,etc.
Kukapa meistä ois täydellinen?
Uskomattomia esimerkkejä :D
Yhdellä silmällä syvyys-/stereonäkö katoaa. Kahden käden tarpeellisuutta ei varmaan tarvitse perustellakaan, ja yhdellä sieraimella hengittäminen on yhtä helppoa kuin flunssaisena. Toisen korvan menettäminen vaikuttaisi kuuloon samaan tapaan kuin toisen silmän menettäminen näköön ja esim. äänen lähdettä olisi vaikea paikantaa. Riippuen siitä, mikä osa korvasta lähtisi, saattaisi se vaikuttaa myös tasapainoaistiin. Lasta imettäessä on tietysti parempi omistaa kaksi tissiä, mikäli puhuit maitorauhasesta tissinä. Rintalihaksen tarpeellisuutta käsien toiminnan kannalta ei sitäkään tarvitse varmaan perustella. Yhdellä pakaralla olisi mahdoton istua, ja oletettavasti jalan liikuttaminenkin hankaloituisi. En keksi mitään jännettä, hermoa tai verisuonta, joka olisi niin turha että sitä ilman tulisi normaalisti toimeen. Eikä nyt lähdetä halkomaan hiuksia hiussuonista.

Turhaksi osaksi vartaloa voi määritellä vain sellaisen osasen, jota ilman tulee normaalisti toimeen. Yksi munuainen ei vaikuta merkittävästi elämänlaatuun, umpilisäkkeen, kita- tai nielurisojen puuttumista ei edes huomaisi. Sen sijaan olen sitä mieltä, että häntäluusta on jotakin hyötyä ilman tukea istuttaessa, mutta lyhyempi se voisi varmasti silti olla.
Jos nyt mennään laajempiin yhteyksiin niin ihmisen kaksi sitä ja kaksi tätä peilisymmetria on esimerkki luonnossa esiintyvistä symmetrioista. Ihmisen geenit on ohjelmoitu jakaantumaan siten että otus on keskiviivan suhteen suht koht symmetrinen. Muita symmetrioita luonnossa ovat useampikertaiset peilisymmetriat kuten kukkien terälehtien lukumäärä ja sitten Fibonaccin lukuihin perustuvat symmetriat. Täällä on kauniita kuvia (kelaa sivua alaspäin niin tulee fotoja kasveista):

http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R. ... ibnat.html
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Fibonaccin teoria on lapsuudesta saakka ollut suurin syy sille, etten usko jumalaan tai muihinkaan taikureihin. Näin ihan sivumennen sanoen.

Päivän tyhmä kysymys kuuluu sen sijaan, että miksi uskovaisilla on oma kanava, mutta kunnon musiikilla ei vieläkään ole?
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Waja »

Ajattelin jo että lopetan maineekkaan urani täällä Minfossa,mutta pakko vielä kuitata tohon joyen tietämättömyyteen ihmisen anatomiasta.
Hän ei tiedä hermoja,verisuonia eikä jänteitä jotka olisivat tarpeettomia ihmisille.Ei silti,ei sitä maalliikolta voi vaatiakkaan,muta kun hän puhuu ikäänkuin tietäisi asiasta.
Joye,esim sormessa on arteria radialis,arteria ulnaris,vaenae radialis,vaenae ulnaris.Kuvitellaan että tapaturmaisesti on sormi hukkunut lautojen mukana sirkkelin muihinkin jätöksiin.
Leikkauksessa sormea takaisin istutettaessa on tulos hyvä jos saa jommankumman arterian toimimaan.
Siis kahdesta toisen.Veenoja on kaksi,riittää kun saa toisen toimimaan.
Sormissa on syvät ja pinnalliset extensorit ja flexorit.Kumpiakin on siis kahdet.Sormet toimii jos näistä saa toisen toimii.Siis kahdesta yhden pelittämään.

Kyllä musta alkaa kohta tuntuu samalta kun Markjasta näiden naisten suhteen jotka jotain asioista luulevat tietävänsä.
Tällaset joyen kaltaiset naiset tekee hallaa koko naissukupuolelle kun yrittävät elvistellä asioilla joista eivät tiedä.
Olen pahoillani.
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Tyhmiä kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

joey kirjoitti:Päivän tyhmä kysymys kuuluu sen sijaan, että miksi uskovaisilla on oma kanava, mutta kunnon musiikilla ei vieläkään ole?
Ehkäpä kunnon uskovaisia on enemmän kuin kunnon musiikkia :D.
Lukittu