Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
kukkuu
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1369
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:25 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja kukkuu »

banzai kirjoitti:Tässähän on AA:n ääni viekää kursori puuhatupa kuvakkeen päälle. Äänestä paistaa mielestäni hieman kylmyys.

http://www.perhekerho.net/lapsille/
Ihan selvä tappajan ääni. :D
Tämäkin pitäisi liittää todisteeksi oikeuteen.
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

kujala kirjoitti:Ihmisillä on tällaisissa tapauksissa tapana heijastaa omia toiveitaan/mielikuviaan sen sijaan, että pystyisivät objektiivisesti näkemään asian sellaisena, kuin se on. Marttyyriys merkitsee kärsimistä oman vakaumuksen vuoksi eikä kulissien pito ole mikään vakaumus. Mitä tahansa tekijä on, niin ei ainakaan marttyyri. Näyttää päinvastoin siltä, että tässä tapauksessa tekijä on monin keinoin pyrkinyt välttämään omaa kärsimystään (= kiinnijäämistä ja siihen liittyvää häpeää ja oman henkisen tilan tiedostamista), minkä vuoksi muut ovat joutuneet kärsimään ja asioiden saattamista oikealle tolalle on tarpeettomasti pitkitetty.
Niinkö? No minä ajattelin lähtökohtaa jo ennen rikosta. Eli elämää vaikean ihmisen rinnalla. Ja minun teoriani olikin se, että teko ei olisi suunniteltu.

Onko kaikilla niillä ihmisillä taas, jotka puhuvat naisen psykopaattisuudesta tai rajatila - persoonallisuushäiriöistä heijastus profiloida omia toiveitaan/mielikuviaan keskusteluun?
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
llewellyn
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 2:13 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja llewellyn »

Lissu kirjoitti:Ja justiin kuulin erittäin luotettavalta taholta, että AA on suhteellisen kylmän oloinen ihminen. Tätä todistaa sekin, että tapettuaan miehensä se on vielä kirjoitellut ihania kertomuksia tuonne perhekerhoon ja kotiäidit.nettiin perhe-elämän arvoista, isänpäiväkorttien askarteluohjeita yms...
Siis todella vakavasti karmiva on tuo sivusto. Vaikka nainen olisi ollut syytönkin niin uskon että tuosta sivustosta olisi jäänyt aika outo, jopa puistattava tunne. Creepy...
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja cicero »

Käsittääkseni vaimo on itse halunnut jäädä kotiin lasten kanssa. Olen myös käsittänyt että hän ei ole sellainen henkilö joka jäisi kuuntelemaan muiden v--ua tai antaisi jonkun hakata itseään. Tämän verran olen tästä naisesta kuullut eikä hänen toimintansa surman jälkeen anna minkäänlaista osviittaa siihen että hän olisi jotenkin jossain vaiheessa ollut alakynnessä. Näin toimii ihminen jolla on suuret luulot itsestään ja joka on tottunut saamaan sen minkä haluaa.

Lähtökohdat on melko selkeät vaikka poliisi ei haluakaan kertoa riidan syytä. Täytyy muistaa että poliisi on kuullut myös muilta ulkopuolisilta näistä rajuista riidoista.

Itsekin neljän lapsen äitinä joista kaksi todella nuoria voin sanoa että ulkopuolisen rakastajan olemassa olo kuulostaa enemmän huuhaalta kuin mikään muu tässä keskustelussa. Neljän lapsen kanssa touhuaminen vie mehut keneltä tahansa.

Tästä tulee mieleen ystäväpariskunnan ero vuosia sitten...vaimo alkoi jossain vaiheessa antamaan sellaista signaalia perheen ystäville että mies pahoinpitelisi häntä ja olisi hyvin mustasukkainen..me ystävät ihmettelimme asiaa...ei sopinut ystävän profiiliin lainkaan... tosin samaan aikaan ennen nallekarhumainen ja mukava mies alkoi olemaan erittäin vittumainen töissä ja ystävien keskellä. Kaikki ei ollut hyvin. Asia selvisi jonkin ajan päästä..vaimo oli pahoinpidellyt ja kohdellut kaltoin miehen aikaisemmasta liitosta syntynyttä poikaa (pahoinpitelyn mies oli just saanut selville) sekä myös omaa poikaansa, tuhlannut kaikki perheen rahat systemaattisesti uusiin rätteihin ja jättänyt laskuja maksamatta...eikä päivääkään käynyt töissä vaan kotiäitinä eleli monta vuotta...mies oli alkanut saamaan tarpeekseen ja vaati selvityksiä ja niinpä vaimo oli päättänyt alkaa puhumaan paskelia muille hyvän aikaa ennen eroa kun tiesi sen varmasti tulevan...vaimo sai aikaiseksi sen että hänen entiset ystävänsä alkoivat puhelemaan että aviomiehelle pitäis antaa opetus...voitte arvata kuinka siinä kävi kun selvisikin että vaimo puhui puutaheinää omaa persustaan suojellakseen...

Niin että ei se mies aina ole se pipipää ...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
CJS
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 12:19 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja CJS »

joey kirjoitti:Noista teknisistä todisteita tuli mieleen vielä sellainen, että AA ei välttämättä ole ollut aivan järkyttävänhirveänkamalan verinen, jos Lahti on kaatunut ennen useimpia pistoja. ...Toisaalta AA:n vaatteisiin ja iholle (esim. veitsikäteen) on täytynyt väkisinkin tulla roiskeita, jotka ovat syntyneet kun hän on pistänyt veitsellä miestään. Luulisi, ettei niitä roiskeita voisi selittää teknisessä tutkinnassa mitenkään muuten kuin sillä, että AA on pistänyt itse.
Se tietysti nyt ole vielä tiedossa mitä vaatteita AA:lla on ollut ja kuinka verinen on ollut (kuinka paljon verta hänen oma haavansa on vuotanut, paljonko roiskunut päälle jne.). Etenkin vähäiset vaatteet voivat veriintyä aika lailla, jolloin pieniä roiskeita ei enää olekaan. Koska vaimo on kuitenkin ollut haavoittunut poliisin ja ensihoitajien tullessa paikalle, tämä tietysti täytynyt toimittaa hoitoon. Hoitotoimenpiteet ovat niin ikään voineet sotkea jälkiä. Sitä tuskin voidaan vaatia, että puukosta saanut tutkittaisiin perusteellisesti ja yksityiskohtaisesti läpikotaisin ennen hoidon aloittamista tai sairaalaan viemistä. Jos vaimolla on ollut kädet paljaana (lyhythihainen tms.), niin kaikkein pienimmät puukotuksesta kielivät veriroiskeet (siis ne, jotka lentävät vain puukottavan käden etäisyydelle) ovat niin ikään helposti voineet pyyhkiytyä/sotkeutua jo tekopaikalla tai sittemmin hoidossa. Mene ja tiedä...
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

llewellyn kirjoitti: Siis todella vakavasti karmiva on tuo sivusto. Vaikka nainen olisi ollut syytönkin niin uskon että tuosta sivustosta olisi jäänyt aika outo, jopa puistattava tunne. Creepy...
Nainen on psykopaatti. Miellyttävä, lempeäkatseinen, empatiakyvytön psykopaatti.
Jos hän olisi mielisairas, niin muut olisi sen huomanneet jo kauan sitten.
Tästä syystä hän kykeni elämään tekonsa kanssa näinkin kauan ja ennen kaikkea jatkamaan elämäänsä normaalisti.
Ehkä tuo liiallinen täydellisyys tuo tunteen outoudesta.
Auerin sivut on minusta kylmät ja epäaidot, jos nyt oman henkilökohtaisen mielipiteeni sanon.
Hyvähän se tietysti näin jälkikäteen on sanoakin :lol: , mutta enpä ole koskaan käynyt kuin vilkaisemassa tuolla vaikka aihepiirin luulisi äitinä itseänikin kiinnostavan.
Se oikea pullantuoksu puuttuu :roll:
Totuus
Who was it
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:00 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Who was it »

Eikös jossain ole mainittu, että takkahuonetta on käytetty myös makuuhuoneena. Nukkuivatko Lahdet eri huoneissa...? Vaimo makuuhuoneessa ja uhri takkahuoneessa. Nythän uutisoidaan, että riita on alkanut makuuhuoneesta. Tarkoitettaanko tällä takkahuonetta vai makuuhuonetta? Jos pariskunta on nukkunut eri huoneissa, on varmasti jotakin kiistaa ollut jostakin. Tai avioelämä vuoteessa on ollut niukkaa. Pohdintaa vain. Saattaahan olla, että mies/nainen oli kova kuorsaamaan.
kujala
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Su Helmi 24, 2008 11:55 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja kujala »

joey kirjoitti:^^ Jos teknistä tutkintaa tehtäessä kuviteltiin että paikalla on ollut ulkopuolinen, joka on käynyt vain pihalla, kuistilla ja takkahuoneessa, tuskin koiratkaan ovat käyneet sen pidemmällä.
Juuri näin. Jos koiria käytettiin, koirat eivät välttämättä käyneet edes sisällä vaan ne ohjeistettiin löytämään hajureitti kuistin luota. Tässä tapauksessa koira yrittää etsiä selkeästi muusta massasta erottuvaa hajujälkeä, jota lähtee seuraamaan. Tässä tapauksessa tällaista jälkeä ei ilmeisesti ollut, joten koirat eivät löytäneet mitään.

Poliisikoirakoulun tekstin mukaan ainoastaan ruumiskoiraksi koulutettu koira osaa myös erikseen tunnistaa (= ilmeisesti haistaa) ihmisveren. Arvelen kyllä, ettei tällaista osattu käyttää.
(Ruumis)Koira tunnistaa myös ihmisveren ja veriroiskeet - -
poliisikoirakoulu
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Who was it kirjoitti:Nythän uutisoidaan, että riita on alkanut makuuhuoneesta. Tarkoitettaanko tällä takkahuonetta vai makuuhuonetta?
Tämän päiväisessä lehdessä oli pohjapiirustus talosta ja sen mukaan riita alkoi makuuhuoneesta, siirtyi eteisen kautta keittiöön ja päätyi takka/makuuhuoneeseen mistä on ovi terassille.
Ilmaistu siis takka&makuuhuoneena!
Totuus
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja cicero »

Pienimmät lapset kuulemma nukkuivat äidin kanssa makuuhuoneen sängyssä ja isä takkahuoneessa.

Poliisi varmasti tarkentaa vielä yksityiskohtia. Se että puukko olisi ollut Jukan kädessä jossain vaiheessa perustuu vaimon kertomukseen joka varmasti tyylilleen uskollisena yrittää vedota jonkunlaiseen itsepuolustukseen. Mielestäni itsepuolustautuminen on heikko esitys tässä vaiheessa. Naisen ajatusmaailma kun näyttää menevän sitä rataa että ei sen väliä jos joku muu saa syyt niskoilleen kun itse pääsee pälkähästä. Myöskään riidan alkaminen makuuhuoneesta perustuu vain vaimon kertomukseen.

Muutenkin jos kyseessä oli puolustautuminen niin miksi surmaaminen piti erikseen viedä finaaliin ja miten jo hätäkeskukseen soittaessa pystyi niin kylmästi valehtelemaan. Järkyttynyt ihminen olisi pyydellyt anteeksi tekoaan jo tuossa vaiheessa.

Jossain vaiheessa täällä oli tietoa siitä että poliisikoiria ei käytetty.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Who was it
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:00 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Who was it »

Kyllikki S kirjoitti:
Who was it kirjoitti:Nythän uutisoidaan, että riita on alkanut makuuhuoneesta. Tarkoitettaanko tällä takkahuonetta vai makuuhuonetta?
Tämän päiväisessä lehdessä oli pohjapiirustus talosta ja sen mukaan riita alkoi makuuhuoneesta, siirtyi eteisen kautta keittiöön ja päätyi takka/makuuhuoneeseen mistä on ovi terassille.
Ilmaistu siis takka&makuuhuoneena!
Kiitos tiedosta. Pitänee hankkia lehti 8)

Muistan "varmasti", että jossakin vanhassa uutisoinnissa mainittiin, että takkahuonetta käytettiin myös makuuhuoneena. Pohjapiirros siis viitannee vahvasti siihen, että puolisot ovat nukkuneet eri huoneissa. Koska siis virallinen makuuhuonekin löytyy talosta.
Who was it
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:00 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Who was it »

cicero kirjoitti:Pienimmät lapset kuulemma nukkuivat äidin kanssa makuuhuoneen sängyssä ja isä takkahuoneessa.
Ah, ok! Mutta kummallista, jos nämä pienet lapset eivät heränneet riitelyyn, joka alkoi juuri makuuhuoneesta :roll:

edit: Miksiköhän riita ON alkanut makuuhuoneesta (vai onko), jos kerran lapset nukkuvat siellä??
Viimeksi muokannut Who was it, To Loka 01, 2009 2:40 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Myrskylintu
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu »

Kovasti täällä on pohdittu sitä, oliko uhri kusipää. Se on sinänsä merkityksetöntä, että juridisesti sillä ei ole mitään merkitystä. Uhrin provosointi ja henkinen väkivalta ei paina oikeudessa mitään. Olen ollut oikeudessa tällaisen tapauksen tiimoilta, ja kuullut sen suoraan tuomarin suusta. Oliko uhri henkisesti väkivaltainen tai ei, on merkityksetöntä, vaikka olisi liuta todistajia todistamassa sen puolesta, että oli tosi paha. Vain fyysiset teot merkitsevät oikeudessa, uhkaukset sitten erikseen. Joutsenlahdesta sen verran, että miehen pään oli sumentanut lapsuuden trauma. Hän on äidinpoika, todennäköisesti. On olemassa tietty ryhmä miehiä, jokasaa raivokohtauksen, jos mistä tahansa naisesta epäillään mitään pahaa. Totta kai heitä on myös virkamiehinä. Iltalehden mukaan ensimmäinen tutkija teki juuri puhelunauhasta sen johtopäätöksen, että Auer oli syytön. Toinen tutkija teki samasta nauhasta 180 astetta päinvastaisen johtopäätöksen. Mielenkiintoista, todellakin. Olen tavannut oikeudessa tällaisia tekijöitä kuten Auer, eivät he ainutlaatuisia ole. Sairaana en heitä pidä, he ovat vain yksinkertaisesti pahoja. Täysin tietoisia, eli vastuussa tekemisistään. Jotkut ihmiset vain haluavat vilipittömästi pahaa, ei se ole sairaus.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja joey »

CJS kirjoitti: Se tietysti nyt ole vielä tiedossa mitä vaatteita AA:lla on ollut ja kuinka verinen on ollut (kuinka paljon verta hänen oma haavansa on vuotanut, paljonko roiskunut päälle jne.). Etenkin vähäiset vaatteet voivat veriintyä aika lailla, jolloin pieniä roiskeita ei enää olekaan. Koska vaimo on kuitenkin ollut haavoittunut poliisin ja ensihoitajien tullessa paikalle, tämä tietysti täytynyt toimittaa hoitoon. Hoitotoimenpiteet ovat niin ikään voineet sotkea jälkiä. Sitä tuskin voidaan vaatia, että puukosta saanut tutkittaisiin perusteellisesti ja yksityiskohtaisesti läpikotaisin ennen hoidon aloittamista tai sairaalaan viemistä. Jos vaimolla on ollut kädet paljaana (lyhythihainen tms.), niin kaikkein pienimmät puukotuksesta kielivät veriroiskeet (siis ne, jotka lentävät vain puukottavan käden etäisyydelle) ovat niin ikään helposti voineet pyyhkiytyä/sotkeutua jo tekopaikalla tai sittemmin hoidossa. Mene ja tiedä...
Siksi luulenkin, että tällaisissa tapauksissa vammat/roiskeet/vaatteet kuvataan ennen kuin ketään toimitetaan hoitoon. Ja tämä siis pelkkää omaa luuloani, jonka totisesti toivon osuvan oikeaan - muuten systeemissä olisi parantamista.
Who was it kirjoitti:
cicero kirjoitti:Pienimmät lapset kuulemma nukkuivat äidin kanssa makuuhuoneen sängyssä ja isä takkahuoneessa.
Ah, ok! Mutta kummallista, jos nämä pienet lapset eivät heränneet riitelyyn, joka alkoi juuri makuuhuoneesta :roll:
En tiedä mistä tuo ciceron tieto on peräisin, mutta julkisuuteen annettu tieto on se, että lapset nukkuivat kaikki lastenhuoneissa (ilmeisesti pienimmät samassa ja kaksi vanhinta omissaan?), vanhemmat takkahuoneessa (tosin nythän on selvinnyt, etteivät he käyneet nukkumaan lainkaan) ja vanhin lapsi, eli 9-vuotias tyttö, heräsi omasta huoneestaan meteliin. Siinä vaiheessa kun ratsuväki saapui, oli toinenkin lapsi (7-vuotias poika) herännyt.

edit: korjaus
Belaja Smert
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 3:00 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Belaja Smert »

Kyllikki S kirjoitti:Nainen on psykopaatti. Miellyttävä, lempeäkatseinen, empatiakyvytön psykopaatti.
Joko se virolais/venäläistausta ammuttiin lopullisesti alas?
Lukittu