Sannan surma - Mikkeli 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
piupali
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 10:09 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja piupali »

Länsi-Savon nettisivuilta tällänen:

Mikkeliläisnaisen surman tutkinta jatkuu joulukuuhun

29.10. 12:32

Poliisi ei ole saanut merkittävää uutta tietoa 28-vuotiaan mikkeliläisnaisen surmasta. Tutkintaa johtavan rikoskomisarion Pekka Jäntin mukaan tutkinta jatkuu joulukuun 4. päivään asti, jolloin syyte tulee viimeistään nostaa.

– Pysymme sovitussa määräpäivässä mutta emme kyllä saa sitä aikaisemminkaan kaikkia asioita valmiiksi.

Naisen surmasta ja raiskauksesta todennäköisin syin vangittu 23-vuotias taksinkuljettaja ei ole edelleenkään tunnustanut. Näin ollen myös motiivi on hämärän peitossa. Poliisi epäilee, ettei motiivi välttämättä koskaan täysin selviäkään.

– Mies on kertonut aika tarkkaan illan tapahtumista. En voi kuitenkaan tarkemmin kertoa siitä, mitä mies on sanonut.

Poliisi ei halua kertoa myöskään sitä vielä, mikä on se konkreettinen todiste, jonka perusteella miestä epäillään naisen surmasta.

Taksinkuljettaja on myöntänyt, että surmansa saanut nainen oli ollut hänen kyydissään aamuyöllä 27. syyskuuta. Poliisin mukaan samalla taksilla oli kuljetettu naisen kanssa yhtä aikaa useampia ihmisiä. Taksinkuljettaja on kuitenkin ainoa surmasta ja raiskauksesta epäilty.

Epäillyllä miehellä on aikaisempaa rikostaustaa. Poliisin mukaan kyse ei ole kuitenkaan vakavista rikoksista vaan lähinnä omaisuus- ja liikennerikoksista.

– Ei kuitenkaan voi sanoa, että mies olisi mikään taparikollinen, Jäntti sanoo.

Naisen lopullinen kuolinsyy ei ole edelleenkään selvinnyt.

– Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lopullisia tuloksia naisen kuolinsyystä ei ole vielä tullut. En tiedä, milloin ne tulevat.
LilyValley
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: To Kesä 04, 2009 8:45 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Mikkelissä kuollut 28 - vuotias nainen, kuka hän on?

Viesti Kirjoittaja LilyValley »

ABC kirjoitti:
otus kirjoitti:Kaunis enkeli..

Mitä lie käynyt, henkirikos?
Kaunis on juu, mutta pupillit teelautasen kokoiset. Huumekuolema?
Kyllä pupillit ihan normaalikokoiset ovat.
Potilas kuuro, muuten asiallinen.
Justiina

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Justiina »

On pakko kommentoida uutena täällä... :D olen siis kuitenkin seurannut tätä keskustelua alusta asti. Nuo pikkusiskon kommentit on niin asiattomia, eivätkä liity millään lailla tähän tapaukseen! Olet olevinaan "muka tuttu", mutta et tunnu tietävän mistään oikeasti mitään ja aiheutat vain pahennusta kommenteillasi :evil:
pikkusisko
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 9:15 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja pikkusisko »

Ajattelin vaan itsekkin tuota ketä pidätetty suojelee jos ei halua kertoa totuutta. Ja siksi kirjoitin tuon edellisen kommentin. En ole sanonut tuntevani henkilöitä. Mutta kaikilla on mahdollisuus miettiä asioita vai?
Justiina

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Justiina »

pikkusisko kirjoitti:Huhuina olen kuullut sen verran että Sannan isä on istunut puukotuksesta vankilassa; ehkä myös useamman kerran. Kylällä myös tunnettu sekakäyttäjänä? Tää on vaan sitten kuultua ei omaa tietoa asiasta, koska keneenkään ei voi enää luottaa.
Niin, siis miten tämä tieto liittyy millään lailla tähän asiaan????
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Hmm kuolinsyy ei selvinnyt ruumiinavauksessa? Tarkoittanee sitä että oikeuskemian puolelle mennään ja mitään selviä (tappavia) vammoja ruumiista ei edes ruumiinavauksessa löytynyt. Veren alkoholipitoisuus lienee jo tiedossa joten alkoholimyrkytys ei ehkä ole ollut. Ja jos kyseessä oli joku sairauskohtaus niin kai kuski olisi jo kertonut poliisille, vaikka tämä tarkoittaisikin sitä että joutuisi ehkä tunnustamaan raiskauksen, mutta kai se on pienempi paha kuin tapposyyte kuitenkin.. Eli siis mitä tapahtui? Sanna raiskattiin, sai kesken kaiken pahan epileptisen tms. kohtauksen mutta kuski ei uskaltanut viedä sairaalaan koska tajusi jäävänsä heti itse kiinni joten jätti Sannan oman onnensa nojaan..? Hmm.. ääh.
pikkusisko
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 9:15 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja pikkusisko »

Justiina kirjoitti:
pikkusisko kirjoitti:Huhuina olen kuullut sen verran että Sannan isä on istunut puukotuksesta vankilassa; ehkä myös useamman kerran. Kylällä myös tunnettu sekakäyttäjänä? Tää on vaan sitten kuultua ei omaa tietoa asiasta, koska keneenkään ei voi enää luottaa.
Niin, siis miten tämä tieto liittyy millään lailla tähän asiaan????
Olisitko itse syyttömänä vapaalla jalalla vai odottaisitko kotona tuomiota, jos tietäisit tuon asian??? Pelkäisitkö perheesi puolesta??? Ajattelin ääneen...mutta sekin on varmaan kiellettyä täällä??? Enkä usko onko pidätetty syyllinen vai syytön sen enempää kuin muutkaan.
Bloodhound
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: To Maalis 19, 2009 3:09 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Bloodhound »

Muakin jotenkin hämää ettei kuolinsyytä ole saatu selville jo. Mites huumeet/yliannostus? Voisiko tahallinen yliannostus olla mahdollista? Olisiko se saatu jo selville aiemmin..?

Koska teoriassa on vielä mahdollista että kuski suojelee jotakuta muuta, eikä kyse ole välttämättä raiskaus ja vahinkotappo, jaan huhun, joka on kyllä monien tiedossa muutenkin.. Eli että Sannan lähipiiristä löytyy myös huumeidenkäyttäjiä. Tuolla jo aiemmin kyseltiin tunsiko Sanna huumepiirejä, johon oli vastattu, että Sanna ei todellakaan käyttänyt huumeita. Se pitää varmasti paikkansa, mutta ei sulje pois em. tosiasiaa ja siksi en pysty omissa spekulaatioissa vielä sulkemaan kolmannen osapuolen mahdollisuutta pois enkä myöskään huumeiden osallisuutta kuolemaan asiaan.

En mainitse millainen suhde uhrilla oli henkilöihin, mutta koska pikkusisko aiemmin esitti omia huhujaan viitaten suoraan Sannan isään, haluan painottaa että tässä huhussa ei ole kyse hänestä.

Pikkusiskon ja justiinan kommentteista mietteitä:
Se ettei uhrin lähipiiriin kuuluvien henkilöiden taustoilla olisi uhrin kuoleman kanssa tekemistä, on tietysti toivottavaa ja on kyllä loukkaavaa kertoa noin arkaluonteisia huhuja uhrin lähiomaisesta "nimellä".

Mutta heitetään nyt vielä kommentti, että jos puhdas pulmunen elää "liian lähellä" rikollisuutta ja tulee tapetuksi, niin kyllä siinä väkisinkin herää pari kysymystä..
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Bloodhound kirjoitti:Muakin jotenkin hämää ettei kuolinsyytä ole saatu selville jo. Mites huumeet/yliannostus? Voisiko tahallinen yliannostus olla mahdollista? Olisiko se saatu jo selville aiemmin..?
Nimenomaan arvelen että nyt tutkitaan huumeiden ja lääkeaineiden pitoisuuksia veressä ja poliisi odottaa näitä tuloksia. Mahdollisesti tehdään myös tarkempia DNA-testejä, mutta enpä tiedä mistä sitä DNA:ta sitten haetaan, jos mitään vakavampia vammoja ei ole eikä mitään kamppailuakaan sitten kai ole käyty jne..

Itsemurha on aina mahdollisuus mutta miten se sitten olisi kääntynyt tapoksi? Tosin.. jostain syystä jonkin aineen yliannostus --> sekava tila --> seksin ehdottelu kuskille ja/tai raiskaus --> edelleen sekavana taksista pakeneminen --> kuski luulee että kai se asuu tässä ja antaa olla (vrt. Myllärin tapaus), etenkin kun tajuaa että seksi ei ehkä ollutkaan hyvä idea/vapaaehtoista --> Sanna harhailee pusikkoon ja kuolee. Syyte on linjalla raiskaus, heitteillejättö, kuolemantuottamus.

Yritän vielä vastata avoimiksi jääneisiin kysymyksiin:

Mitä ainetta Sannan veressä on ja miksi? -Bentsodiatsepiinejä ja alkoholia. Hän on joko saanut niitä kuuluisia tyrmäystippoja, tai on saanut bentsoja ahdistukseen/unilääkkeeksi äskeittäin eikä ole tajunnut, että niiden yhteisvaikutus alkoholin kanssa on juuri tätä sitten.

Mikä on poliisin konkreettinen todiste jonka vuoksi taksikuski voitiin pidättää todennäköisin syin? - Kuski ilmoitti itse olleensa mahdollisesti viimeinen henkilö joka näki Sannan elossa, joten hän joutui heti syyniin. Taksia ja/tai Sannan ruumista tutkittaessa seksin harrastaminen kävi ilmi. DNA-näyte kertoi loput, joten kyllähän se aika selvältä on näyttänyt tuossa vaiheessa. Oliko poliisilla pientä painetta saada syyllinen kiinni Sannan poikaystävän takia, no tätä arvailen.

Miksi kuski ei ole tunnustanut? -Ei ole voitu todistaa raiskausta eikä etenkään tappoa, joten kuski pysyy tarinassaan siitä että seksi oli vapaaehtoista ja hän ei tappanut ketään. Jos hän kerran pystyy kertomaan tarinan joka on johdonmukainen sen kanssa mitä poliisi tietää ilman että tunnustaa mitään, niin näyttää siltä, että syyte lievenee taposta. Kun nyt se kuolinsyykään ei aukea eikä ruumiissakaan siis todella näytä olevan vammoja.

Toiselta suunnalta sitten, jos poikakaveri on poliisi mutta omissa kavereissa on huumeiden käyttäjiä, niin saattahan siinä jäädä vähän hankalaan välikäteen.
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Aniko niinpä. On siinä sitten kova luu taksimiehenä, jos ei yhtä tappoa suostu tunnustamaan :roll: Tosin, en minäkään tunnustaisi sellaista, mitä en ole tehnyt...

Joku/jotkut täällä tuntuivst olevan sitä mieltä, että tyrmäystipat ovat urbaalilegenda taijtn. Tässä vähän uutista pastena.
Iltalehti kirjoitti:Lehti: Ylen toimittajat huumattiin tyrmäystipoilla
Torstai 29.10.2009 klo 07.48


Kaksi Ylen toimittajaa pökertyi kadulle ravintolaillan päätteeksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Yle Radio Suomen toimittajien illanvietto päättyi sairaalareissuun toissa yönä Lahdessa.

Seitsenhenkinen porukka oli suuntaamassa kotiin, kun ryhmän kaksi toimittajaa pökertyi kadulle.

Toimittaja kuvailee Ilta-Sanomissa, että kotimatkalla olo alkoi tuntua raskaalta ja voimat katosivat. Seuraavan kerran hän havahtui, kun työkaverit nosti hänet ylös kadulta.

Sairaalassa selvisi, että toimittajien laseihin oli laitettu tyrmäystippoja.

Huumattu toimittaja epäilee, että laseihin laitettiin tippoja sillä välin, kun hän oli laulamassa karaokea.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102 ... 4_uu.shtml

Onko siis niin, että poliisin mielestä myös tyrmäystipat ovat niin urbaania tietoa, ettei sitä suuntaa edes tutkita. kannattaa höylätä siis edes ja takaisin ja saada pikkurikollinen tunnustamaan tekemätön tappo.
Niin ne jäljet siitä jäähtyy.
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Damien »

rosamarine kirjoitti:Onko siis niin, että poliisin mielestä myös tyrmäystipat ovat niin urbaania tietoa, ettei sitä suuntaa edes tutkita. kannattaa höylätä siis edes ja takaisin ja saada pikkurikollinen tunnustamaan tekemätön tappo.
Niin ne jäljet siitä jäähtyy.
Eiköhän ne siellä toksikologisissa tutkimuksissa selviä, jos nyt siellä mitään selvittävää on.
Kiinnostaisi tuosta uutisesta tietää miten toimittajalle selvisi sairaalassa että hän oli saanut
tyrmäystippoja.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Oikeuskemialla sen kuolinsyyn nyt kai olisi pakko selvitä, kun eihän noin nuori ihminen itsestäänkään vain kuole. Tietysti veressä olevat aineet voivat myös kertoa esim. epileptisestä kohtauksesta. Pitäisi myös tietää että mitä perussairauksia ja kuolinhetkellä akuutteja sairauksia Sannalla oli, mutta tämä nyt on liian luottamuksellista tietoa taas että sitä mistään saisi.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Ihmiset voivat käyttäytyä eri tavoilla, mutta kun tuota suojelujuttua on täällä spekuloitu niin itse en usko pienen vauvan isän lähtevän jonkun toisen puolesta linnaan ellei sitten ole perhettä uhkailtu ja jotain kalavelkoja taksikuskilla menneisyyden vuoksi, eli jääty kiitollisuudenvelkaan tms... tunne-elämältään normaalin miehen on kova paikka olla puolison ja lapsen luota pois pitkiä aikoja, mutta jos on raiskaukseen ja tappoon syyllistynyt voidaan kyseenalaistaa myös tuo normaali tunne-elämä ja hermojenhallinta.
Paavo Arhinmäki on äijä!
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja aniko »

Damien kirjoitti:Kiinnostaisi tuosta uutisesta tietää miten toimittajalle selvisi sairaalassa että hän oli saanut tyrmäystippoja.
Jos testi on tehty valikoiden niin tulokset on mahdollista saada alle tunnissa, parhaimmilaan ajoajat ovat luokkaa minuutti per aine (jos ei pyritä oikeuskemialliseen tarkkuutteen vaan semmoinen hoidon kannalta oleellinen riittää). Luulisin että testit on tehty nopeasti koska tässä tapauksessa mukana oli todistajia jotka näkivät tajunnan menetyksen, joka on sen verran vakava asia että syy pitää löytää heti.
Lisa Simpson
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 6:52 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Lisa Simpson »

aniko kirjoitti:Oikeuskemialla sen kuolinsyyn nyt kai olisi pakko selvitä, kun eihän noin nuori ihminen itsestäänkään vain kuole.
Säikähdykseen voi kuolla.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... lla/160151
Vastaa Viestiin