Espoon Sellon murhat 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

rosecrux kirjoitti: Valvontaa enemmän, miten olisi metallinpaljastimet/läpivalaisulaitteet kauppakeskusten ovilla? Kaikki terä- ja tuliaseet vaan pois. Varmaan viranomaisetkin yllättyisivät, kuinka paljon vaarallista kamaa jää haaviin...
No niin justiinsa. Metallinpaljastimet ja härvelit myös julkisiin kulkuvälineisiin, huoltoasemille, uimahalleihin, elokuvateattereihin ja kirjastoihin. Unohtamatta päiväkoteja ja neuvoloita.
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

paha tukari kirjoitti:
seppoilmari kirjoitti:Perustelut luettavissa tuossa lainauksessa.
Ahaa. Nyt taitaa olla niin, että mielipiteeni ovat sinulle yksinkertaisesti vain vääriä ja olet vähän kärttyinen. Ainakaan et voi syyttää minua epäjohdonmukaisesta potaskansuoltamisesta ja ajatustenvirrasta tälle palstalle. Tai jos luulet voivasi, osoita se.
Huoh.
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

696 kirjoitti:
seppoilmari kirjoitti:Kaikkein kauhein lopputulos tälle tragedialle on se ettei mitään tapahdu, perusteettomat ja loputtomat oleskeluluvan saaneet muttei kansalaisiksi kelpaavat lepäilevät ja matkustelevat yhteiskunnan laskuun, lopullinenkin mielenkiinto kotoutumisesta jää haaveeksi jos 5 murhasta ei saa kuin päänsilitystä palkaksi
Ai pitäiskö ny kaikki loputkin kosovosta tulleet potkia pihalle kun yks niistä murhas viis ihmistä? Vai meinaatko että löydättäessä Ibrahim Shkupollin ruumis sen päätä siliteltiin palkkioks hyvin tehdystä työstä? Menee nyt vähän ohi.
Ei tietenkään niitä jotka kotiutuvat ja elelevät asiallisesti oli sitten somppu tai kosovolainen.
Niinku tämän ampujan vaimo ja lapset, ei niitä tarvi pois lähettää jos ei hirveetä rekisteriä löydy.
Eiköhän täällä ole omastakin takaa hulluja ja muuten vaarallisia käveleviä aikapommeja ettei niitä tarvitse muualta raahata tänne elätettäväksi, eiköhän niilläkin rahoilla voisi auttaa jotain oikeaa avuntarvitsijaa eikä pelkkää rikollista loisijaa jolla ei ole aikomustakaan muuttaa tapojaan.
rosecrux
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 6:29 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja rosecrux »

Kelju K. Kojootti kirjoitti:No niin justiinsa. Metallinpaljastimet ja härvelit myös julkisiin kulkuvälineisiin, huoltoasemille, uimahalleihin, elokuvateattereihin ja kirjastoihin. Unohtamatta päiväkoteja ja neuvoloita.

Noh, sentään yritän pohtia asiaa sillä vaatimattomalla järjellä, joka minulle on suotu, ja arvostaisin rakentavia vastaehdotuksia. Anyone? :roll:

Minua ei metallinpaljastimet haittaisi, koska en kanniskele kynsiviilaa kammottavampaa tuhoasetta mukanani. Yritteliäs kaveri tietysti keksisi keinot niistäkin huolimatta, ja silloin voidaan jo puhua vakaasta aikomuksesta eikä pelkästä päähänpistosta.
"Faster, faster, faster... until the thrill of speed overcomes the fear of death." -Hunter S. Thompson
Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

rosecrux kirjoitti: Minua ei metallinpaljastimet haittaisi, koska en kanniskele kynsiviilaa kammottavampaa tuhoasetta mukanani. Yritteliäs kaveri tietysti keksisi keinot niistäkin huolimatta, ja silloin voidaan jo puhua vakaasta aikomuksesta eikä pelkästä päähänpistosta.
Mun mielestä valvonnan lisääminen ei nyt kuitenkaan ole ratkaisu tässä tapauksessa, eikä edes käytännön tasolla toteutettavissa. Kukahan se maksaisi jokaisen kauppakeskuksen jokaiselle ovelle metallinpaljastimen ja henkilön sitä käyttämään. Niin, asiakas. Maitopurkki 5 euroa, leipä kympin.

Jos joku kaheli haluaa mennä kauppakeskukseen tai minne hyvänsä julkiseen tilaan listimään ihmisiä, niin se kyllä onnistuukin siinä.
janita
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja janita »

Kaljamaha kirjoitti: Lisäksi en pidä tekijää mielenterveysongelmaisena(toki sitä täytyy vähän olla), mutta selkeästi tapot on suunniteltu ja jos ei nyt ammatimaisesti tapettu, niin ei ampuja nyt ihan tavallinen kadun tallaajakaan ollut.
Tuosta mielenterveydestä.

Minun mielestä tämä viittaisi aika vahvasti narsistiseen persoonallisuushäiriöön. Sille on tyypillistä, että koettuaan tulleensa loukatuksi ei pääse asiasta yli, vaan kokee oikeudekseen kostaa. Tyypillistä on myös entisten puolisoiden vainoaminen ja uhkailu, kun naristisesti häiriintynyt saa tyydytystä toisten hallitsemisesta. "Täyspäiseltä" ihmiseltä turvakseen kukaan ei tarvitse lähestymiskieltoa.

http://www.narsistienuhrientuki.info/in ... &valikko=2
"Tunnetasolla tällainen ihminen on pinnallinen, impulsiivinen, kateellinen, toisia omiin tarpeisiinsa käyttävä, ihailua vaativa, itsestään ja ominaisuuksistaan suuria kuvitteleva, vastuuton, ei koe syyllisyyden tuntoa ja lisäksi hänellä on empatian puute. Hän ei ota riittävästi huomioon muita ihmisiä tai heidän tarpeitaan ja oikeuksiaan, vaan käyttäytyy ylimielisesti ja röyhkeästi. Hänellä ei ole kykyä tai halua myötäeläytyä toisen tilanteisiin tai tunteisiin."

*

Tämähän on tosi hankala psyykehäiriö siksi, kun se on vaikea ulkopuolisen tunnistaa, ennen kuin jotain tällaista tapahtuu. Siitä pääsevät osalliseksi lähinnä vain läheiset ihmiset ja työelämässäkin tämä heijastuu yleensä nimenomaan alaisiinpäin, ei siihen suuntaan mihin täytyy menestyäkseen säilyttää suhteet.

Aselakien tiukentamiset eivät tähän auta, ei myöskään maahanmuuttopolitiikan tiukentamiset. Psykiatrisen hoidon lisääminen ei sekään taida tepsiä, koska toisin kuin useimpiin muihin psyykeongelmiin, narsistiseen persoonallisuushäiriöön ei liity sairaudentuntua. Ehkä ainoa mikä näihin Sellon tapatumiin olisi voinut vaikuttaa, on tuo lähestymiskielto ja ennen kaikkea sen toteutus käytännössä. :cry:
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja Damien »

"Sellon surmaaja Ibrahim Shkupolli asui perheineen, vaimonsa ja kahden pienen lapsensa, kanssa Kajaanissa 1990-luvun alkupuolella.

Kajaanissa asui tuolloin muitakin Kosovon albaaneja, ja kaupunkia järkytti kevättalvella 1995 albaanimiehen murha, joka sekin oli mustasukkaisuustragedia.

Kajaanilaismies ampui albaanimiehen Teppanassa aikaisin aamulla, ja ampui itsensä myöhemmin Murtomäessä. Albaanimies oli alkanut seurustella kajaanilaismiehen ex-tyttöystävän kanssa. Albaanimies asui naisen luona.

Kajaani vastaanotti 1993 pakolaisia, johon kuului Kosovon albaaneja. Shkupolli perheineen ei tullut tuon joukon mukana, vaan hän muutti perheineen Kajaaniin Mikkelistä.

Ryhmää läheltä seuranneen kajaanilaisnaisen mukaan Shkupollin harvinainen kielitaito jäi mieleen, sillä hän osasi paitsi ruotsia myös norjaa.

Myös hänen vaimonsa, joka kertoi olevansa kotoisin Mitrovicasta, puhui ruotsia. Kajaanilaisnainen tunnisti Shkupollin kuvista, jotka poliisi julkaisi Sellon murhien jälkeen.

Kajaanilaisnainen muistaa Shkupollin röyhkeänä. Koska mies osasi ruotsia, hänen ajatuksensa eivät jääneet epäselviksi.

– Hänen vaimonsa oli alistettu, ja hän oli usein täysin rahaton. Autoin häntä ja lapsia, joilla ei ollut ruokaa, kertoo kajaanilainen, joka ei halua nimeään julkisuuteen. Shkupollin vaimo odotti Kajaanissa kolmatta lastaan.

Shkupolli osallistui vaimonsa kanssa Kajaanissa albaaniryhmälle järjestetylle suomen kielen kurssille. Osa albaaneista, muun muassa Shkupollin vaimo, ei osannut lukea eikä kirjoittaa millään kielellä.

Albaanien ryhmä oli riitaisa erilaisten etnisten taustojensa vuoksi. Miehet äityivät joskus nyrkkitappeluunkin.

Shkupolli sairasti Kajaanissa oloaikanaan paljon; hänellä oli tiettävästi tuberkuloosi. Mies jätti Kajaanissa suomen kielen kurssin kesken ja ilmoitti lähtevänsä Kosovon vapautusarmeijaan."
Kainuun Sanomat
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
paha tukari
Remington Steele
Viestit: 241
Liittynyt: To Loka 09, 2008 7:01 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja paha tukari »

seppoilmari kirjoitti:
paha tukari kirjoitti:
seppoilmari kirjoitti:Perustelut luettavissa tuossa lainauksessa.
Ahaa. Nyt taitaa olla niin, että mielipiteeni ovat sinulle yksinkertaisesti vain vääriä ja olet vähän kärttyinen. Ainakaan et voi syyttää minua epäjohdonmukaisesta potaskansuoltamisesta ja ajatustenvirrasta tälle palstalle. Tai jos luulet voivasi, osoita se.
Huoh.
Niin vähän ajattelinkin.
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Ei metallinpaljastimet näitä ceissejä lopulta ratkaise. Kyllä näissä se isoin ongelma on tappajan korvien välissä. Tekotapoja on niin paljon ettei niiden kitkemisestä tule loppua vrt. kirvessurmaaja.
Mielestäni moni henki olisi säästynyt mikäli nämä sairaalloisen mustasukkaiset miehet olisivat hakeutuneet lähipiirin "suosituksella" hoitoon.
Pakkohoidon kriteerithän täyttyy jo siinä mikäli henkilö on vaaraksi itselle tai muille.
Taustalla hyvin monissa ko.draamoissa on jo aiempaa pahoinpitelyä. Miksi tällaista henkilöä ei saada hoitoon??
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Pakkohoidon kriteerithän täyttyy jo siinä mikäli henkilö on vaaraksi itselle tai muille.
Taustalla hyvin monissa ko.draamoissa on jo aiempaa pahoinpitelyä. Miksi tällaista henkilöä ei saada hoitoon??
Eivät täyty, vaan pitää olla myös mielisairas (pelkkä väkivaltaisuus ei riitä).
Mielenterveyslain mukaiset kriteerit M1-lähetteeseen täyttyvät, kun:

1. Potilaan todetaan tai epäillään olevan mielisairas
2. Potilas on mielisairautensa vuoksi hoidon tarpeessa siten, että hoitoon toimittamatta jättäminen olennaisesti:

• pahentaisi hänen mielisairauttaan
• vakavasti vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan tai
• vakavasti vaarantaisi muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta

3. Mitkään muut mielenterveyspalveluiden vaihtoehdot eivät sovellu käytettäviksi tai ovat riittämättömiä

Kaikkien edellytysten 1-3 on täytyttävä samanaikaisesti.
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Maahanmuuttoviraston karkotuslinja lieventynyt

12.2.2008 20:32
A A

STT

Suomen maahanmuuttovirasto on lieventänyt karkotuslinjaansa. Viime vuonna virasto hyväksyi poliisin esittämistä karkotuksista vain alle puolet, kun muutama vuosi sitten karkotusesitys johti lähtöpasseihin kolmessa tapauksessa neljästä, kertoi Nelosen uutiset tiistaina.

Maahanmuuttoviraston mukaan linjan lieventyminen johtuu hallinto-oikeuksien päätöksistä.

Suurin osa karkotusesityksistä koskee miehiä, ja niiden syinä ovat useimmiten rikokset. Naisten karkotusesitysten syynä on yleensä luvaton oleskelu Suomessa. Perhesiteet eivät välttämättä suojaa karkotukselta. Edes lapset eivät anna miehille aina oikeutta jäädä maahan, mutta äitejä ei yleensä eroteta lapsista.

Nelosen uutiset kävi selvitystä varten läpi kaikki karkotuspäätökset kuuden vuoden ajalta.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135 ... lk_is_ko_2
seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

paha tukari kirjoitti: Niin vähän ajattelinkin.

Hienoa, kyllä nyt voi olla tyytyväinen.
HarrietM
Roger Murtaugh
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Taas tälläinen ikävä ampumistapaus.
Kyllä kun nyt tässä on tekijänä maahanmuuttja eikä oma peräkammarin poika,
ehkä nyt ruvetaan vihdoinkin toimiin ettei vastaava enää tapahtuisi.

Kyllä ihmetyttää viranomaisetn toiminta siltä osin, että miestä ei ole poistettu maasta, vaikka hänellä on mm ampumaaserikoksia taustallaan ollut.
Yli 80 vuotiaat mummut karkoitetaan maasta, mutta rikolliset saavat jatkaa rauhassa oleskelua maassa.
Kyllä hänen kohdalla oli vain ajan kysymys, että jotain tälläistä (eli raaka surma) tapahtuu, naisen työnkavereiden määrätietoinen teloittaminen on kuitenkin jo jotain sellaista, jota ei tietääkseni ole aikaisemmin Suomessa tapahtunut.
sääliksi käy tätä naista, jota mies vainosi, seurasi, kiusasi ja uhkaili vielä suhteen päättymisenkin jälkeen, eikä lähestymikiellostakaan ollut mitään hyötyä, joka on muutenkin hampaaton ja jota valvoo hakija itse.
naisen oli altistunut väkivallalle useiden vuosien aikana eikä hänellä ole ollut voimia päästä irti väkivaltaisesta suhteesta. :(
Aamulla toi naisen töihin, illalla haki pois ja päivälläkin kävi sitä vahtimassa Prismassa kuin vahtikoira.. Työpaikan juhliin ei ollut asiaa.. :(

Mutta eiköhän niihin ampumistapauksiin Suomessa kohta totuta, oliko so se nyt Jaakonsaari joka sanoi että siinä mielessä Suomi ja Yhdysvallat ovat aika samanlaisia, asioista keskustellaan paljon mutta mitään ei oikeastaan tapahdu.

Voimia uhrien omaisille.
That's a crock!
saippuakauppias
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias »

Kyllä päättäjät ovat sekaisin sekä koko valtiovalta..
Lisätkää vaan vartiointia ja tiukentakaa lupia yms..
Voin sanoa ettei mitään vaikutusta..
Ihminen joka on päättänyt päästää jonkun hengiltään ei siinä vartijat auta.. Mielenterveystyö on sana yksi!
Laittoman aseen kun hankkii niin aina löytyy paikkoja jossa telottaa ihmisiä. Juna-asemat, konsertit, kauppakeskukset, esiintymispaikat, liikenne ym yms. Lista on loputon ja lohduton..
Nimimerkillä joskus itsekin miettinyt laajennetun itsemurhan tekemistä.. Suorastaan liian houkuttelevaa ja helppoa :(.. Tehkää musta päättäjä ja kuunnelkaa mua joka ymmärtää paremmin tekijän ajatusmaailmaa..
tikat
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 9:08 pm

Re: Espoon Sellon surmat

Viesti Kirjoittaja tikat »

Vähän kyllä ihmettelen tätä uhriksi joutunutta naistakin. Ainakin tuon Damienin postaaman Kainuun Sanomien jutun perusteella tämä äijä on asunut vaimonsa ja lapsiensa kanssa 90-luvun alussa Kajaanissa. Eli miehellä on koko (?) suomessa olo ajan ollut sekä vaimo että tyttöystävä. Onko tämä uhri seurannut äijää eri paikka kunnille vuosien saatossa, eläneet haaremissa vai mikä tämä homma oikein on ollut?
Vastaa Viestiin