16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

MissHolmes kirjoitti:Olen miettinyt samaa. Ja ihmetellyt sitä myös, ettei tällaisissa tilanteissa hyödynnetä armeijaa.
On aika selvää, että jos poika maastosta löytyy, on jo kuollut. Miksi siis pitkittää omaisten odotusta, kun kasarmit on täynnä ''joutoväkeä'' jolla muutenkin koulutusohjelmaan kuuluu metsässä rytyäminen??
Niin tuo syy on kuulemma se, kun ei tiedä mistä etsiä? Voi elämän kevät jos kerran on jo toisesta suunnasta etsitty niin laittaisivat nyt ne vapaaehtoiset ja armeijan sinne toiselle suunnalle. Lähialueen omakoti talojen pihoilla ei myöskään ole kuulemma etsitty, kun niihin pääsee vaan poliisi, on vaan pyydetty talojen omistajia tutkimaan pihakinoksensa, kellarit, ulkorakennukset ym. Kyllä on pakko sanoa, kun niin paljon Puumalaa muistuttaa tämä juttu, olisi aika vaihtaa poliisi KRP.siin ja ottaa mukaan ne ruumiskoirat, nyt ei enään lumesta etsitä elävää poikaa.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme
Norsula
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Voisikohan puutteellinen etsintä johtua niinkin karusta syystä, että kun poliisi ei kerran rikosta epäile niin enää ei yksinkertaisesti kannata etsiä vaan odotellaan vain mitä lumet paljastavat sulaessaan?
miss
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Helmi 27, 2010 1:24 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja miss »

Jos mulla ois rahaa, ylimääräistä.... Maksaisin palkkion Kasimirin löytämiseen johtavasta vihjeestä palkkion. Mutta ei, köyhä olen.
Tässä tapauksessa varmaankin jo muutamalla tonnilla olisi vaikutusta...

Joten vetoan näin: Sinä ihminen, joka tiedät missä Kasimir on (elävänä tai) vainaana) Kerro siitä poliisille nimettömänä.

Perheen saisi pahimmassa tapauksessa Kasimirin siunattuun maahan.
Narkissos
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Loka 14, 2008 10:06 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Narkissos »

Kasimir Ringvall edelleen kateissa

Julkaistu: 06.03.2010 13:43

Poliisi on tehostanut Vaasassa lauantaina 20.2. kadonneen 16-vuotiaan Kasimir Ringvallin etsintää. Mukana etsintäpartiossa on nyt myös kaksi etsintään erikoistunutta koiraa. Vielä mitään uutta tietoa Kasimirista ei ole ilmennyt.

Kasimir on noin 180 senttimetriä pitkä. Hän on vartaloltaan hoikka ja hänellä on pitkä ruskehtava tukka.

Katoamishetkellä pojalla oli yllään farkut ja tumma takki, jonka alla huppari. Jalassaan hänellä oli Skate-tyyliset kengät.

Havainnoista pyydetään ilmoittamaan Pohjanmaan poliisilaitokselle puhelinnumeroon 040 5285820.

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?a ... n+kateissa
Mallbella
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 8:59 pm
Paikkakunta: Itä

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Mallbella »

Aurataanko sitä puistoa mihin jäljet päättyivät (tai siis näin on ainakin täällä kerrottu).
Olisiko niin, että hajujäljet päättyvät siihen mihin poika on sammahtanut ja siitä sitten aura-auton mukana joutunut ties minne.

Itsestäni tuntuu ehdottomasti ilmeisimmältä tuo lumien mukana lumenkaatopaikalle tms joutuminen. :|
Munch
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 6:43 pm
Paikkakunta: Savo

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Munch »

Pojanhan ei pitänyt niin humalassa että olisi sammunut. Tosin 16 vuotias ei varmaan paljon tarvii viinoo että humaltuu, kavereitten vastuu..missä pelaa. Kyllähän teinit ovat sen verran leväperäistä porukkaa että sattuu ja tapahtuu, mutta tässä vaan maksettiin liian kova hinta. Voi olla lumikaatopaikalla tai jossain isossa kinoksessa, voinee löytyä kun lumet sulaa.
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1168
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Toivottavasti tämä "etsintöjen tehostaminen" (?) tuottaisi nyt vihdoin tulosta!

Tuo Norsulan esittämä ajatus etsintöjen puutteellisuudesta voisi tietysti olla mahdollinen ainakin siinä tapauksessa, että kadonnut olisi täysi-ikäinen ja kadonnut mahdollisesti omasta tahdostaan/ei epäillä rikosta/on todennäköisimmin jo kuollut. En tunne "pykäliä" niin tarkasti, mutta miten on alaikäisen kohdalla?

Yksi syy (mielestäni ei kylläkään hyväksyttävä sellainen) voisi olla se, että etsintöjä voi olla vaikea kohdistaa millekään tietylle alueelle, oletuksena siis, että katoamispaikan lähistö on jo tutkittu?! Mikäli Kasimiria ei ole löydetty alueelta, jonne hänen on voitu olettaa kävelleen, on tietenkin mahdollista, että hän on poistunut paikalta autokyydillä tms. jolloin hän voi periaatteessa olla missä vaan...

Itse olen kyllä sitä mieltä, että kaikki mahdollinen hänen (ja muidenkin kadonneiden) löytämiseksi on tehtävä!
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
Ilona80
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 4:04 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Ilona80 »

Olikohan kuitenkin niin, että koirat ovat vasta nyt tulleet etsintään mukaan... Sen suuntaisen käsityksen saa tuosta uudesta uutisesta. Eli aiemmin huhuillut puistoon päättyneet vainut olisi ollut tosiaan vain huhua.

Ilmaetsintöjäkään ei liene tehty. Armeija ja VaPePa ei myös ole olleet mukana (?).
Toivottavasti nämäkin keinot otetaan nyt etsinnän tehostamisessa käyttöön. Ymmärrän kyllä sen, että on hankala määrittää etsittävää aluetta, mutta jos vaan on tarpeeksi porukkaa niin kyllä sitä luulisi riittävän vähän useampaankin paikkaan. Parempi etsiä edes jostain kuin ei mistään.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja delila »

En tiedä, onko kyse vain Pohjanmaan poliisin saamattomuudesta, vai onko yleinen ajatusmaailma sellainen, että kun teinityttö katoaa, niin etsinnät ovat heti aktiivisempia? Esim. vapepa on äkkiä hälytetty apuun. Mutta teinipoika taasen..
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja lost »

Niin olisihan se hyvä edes etsiä jostain kuin seisoa vain tumput suorana tekemättä mitää. Toisaalta yhdenkin neliökilometrin tutkimiseen tarvitaan todella monia ihmisiä ja paljon aikaa (kuultu yhdeltä Vapeaan etsijältä). Lisäksi tuolla hangessa etsintä tietenkin paljon vaikeampaa.
Ihmiset valehtelevat, todisteet eivät.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Tuntematta kadonnutta tai hänen kyyditsijää,eli pelkkää spekulointia... : jos kyyti onkin tavannut Kasimirin ja lähteneet ajamaan,mutta tullut sitten eri-mielisyyttä. Esim Kasimir halunnut välttämättä vielä jatkoille johonkin ja kuski ollut eri mieltä,väsynyt ja halunnut kotiin, ja jättänyt sitten pojan kyydistä...jonnekin? Seuraavan kerran kuski kuulee että Kasimir kadonnut sinä yönä, eikä vain uskalla tai kehtaa kertoa että jätti Kasimirin tienposkeen tai muualle minne lie. Tieto siitä että onko kuski kadonneen sukulainen tai muuten hyvä tuttu perheelle auttaisi hieman spekuloinnissa, sillä itse mietin että jos kuski EI kohdannut Kasimiria,-ilmoittiko samantien kotiin että ei löydä poikaa? Näin voisi olettaa jos on läheinen perheen kanssa. Tai soittiko muille kavereille ja yritti kysellä missä K on? Jos kuskilta aamulla kysytty näkikö Kasimiria ja tokaissut siinä että ei nähny,niin voiko olla että ei enää uskalla kertoa totuutta? Vierivä lumi-pallo... Onko tuo aika täsmentynyt,milloin K jätettiin yksin - milloin kuski oli paikalla? Mitä eniten todennäköisiä asioita siinä ajassa ehtii tapahtua JOS K olisi siellä seissyt? Kävellyt jonnekin kylmää suojaan ja paleltuminen? Ollut palelluksissa ja pysäyttänyt auton ja kyyti olisi ollu kohtalokas(itse varmaan viime hädässä yrittäisin pysäyttää jonkun ja pyytää apua)? Kasimir odottanut ja paikalle osunut vääriä tyyppejä? Tässä niin monta mahdollisuutta spekulaatioon kun ei tunne ja tiedä tapahtuman ihmisiä. Nythän varaa jää epäillä niin kuskia kuin tätä pariskuntaa sekä talolla olevia ihmisiä. Myös ulkopuoliset tekijät. Henkirikosta jos ei epäile, niin arvailu-skaala pienenee huomattavasti. Mutta täältä myös voimia perheenjäsenille ja ystäville ja kavereille. Ja omatunto käskee jo pyytämään anteeksi omaa spekulointiani jos sattuu lukemaan kyseiset ihmiset. On niin hirveä kohtalo kadonneilla ja heidän omaisillaan... Itsellä teini-ikäisiä lapsia ja tulisin varmaan hulluksi jos katoaisi. Kyllähän tästä meidän nurkilta Puumala on edelleen kadoksissa ja huhut vain edelleen niissä kavereissa kenen kanssa asiasta vain puhuukin. Millainen persoona lie Kasimir, olisiko lähtenyt mielellään vielä jatkoille tai tuntemattomien luo, vai olisiko odottanut kyytiä kotiin?
tumppi1991
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Elo 31, 2008 3:30 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja tumppi1991 »

Nyt on tullut luettua koko viestiketju ja täällä aikaisemmin keskusteltiin tavarajunan kyytiin hyppäämisen mahdollisuutta. Ja joku kirjoittaja jopa totesi, että tavarajunien aikatauluja ei julkaista, mikä ei pidä paikkansa. Tuolta löytyvät tavarajunien aikataulut (tosin vain vakinaisen liikenteen ja tottakai on kaiken maailman yksittäisiä kuljetuksia radoilla joita ei aikatauluissa näy.)
http://www.rhk.fi/radan_kaytto/liikenne ... ikataulut/
Uusimpia aikatauluja ei ole, koska liikenneviraston käyttämässä ohjelmassa on jotakin vikaa.
Mutta tällaisen vuoron löysin. ( http://www.rhk.fi/@Bin/3411824/S%C3%A4% ... alkaen.pdf )
H 440 VS SK 5:53 6:42 ma ti ke to pe la 11.1.2010 alkaen
Eli Vaasasta lähtee kaikkina päivinä sunnuntaita lukuun ottamatta kello 5.53 tavarajuna Seinäjoelle.
Eli Kasimirin katoamisyönä on (ainakin aikataulun mukaan) lähtenyt tavarajuna Vaasasta, kello 5.53 eli yli neljä tuntia viimeisen havainnon jälkeen, Seinäjoelle ja tuolla matkalla ohitetaan Laihian asema. Tavarajuna on aikataulun mukaan saapunut Seinäjoelle 6.42.
miss
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Helmi 27, 2010 1:24 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja miss »

unohtakaa ne tavarajunat, ja junat muutenkin. Ei tässä mitää junia ole käytetty.

Voi Kasimir, löydy jo. Sivullistenkin on paha olla vuoksesi. :`(
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Clyde »

miss kirjoitti:unohtakaa ne tavarajunat, ja junat muutenkin. Ei tässä mitää junia ole käytetty.
Olisko sulla linkittää poliisin tiedotetta tähän esittämääsi faktaan?
Jos ei, niin taisi olla oma mielipide tai huhu, ja tiedät varmaan, miten ne tulee esittää. Siihen asti myös junien spekulointi on varmaankin sallittua? Siinä missä kaikki mustalaisten uhriksi joutumisen ja Laihialle kävelemisetkin.
Outoa olisi, ettei kukaan muka olisi Kasimiria nähnyt tuon bileistä lähtemisen jälkeen. Jos Kasimir on lähtenyt, niin varmaan joku olisi nähnyt (joka ei kerro tai vaan yksinkertaisesti muista). Poliisi on varmaan kuulustellut bileissä olevia jo useampaan kertaan? Ainakin toivoisin. Tässä tapauksessa ainakaan ei ole mitään remonttia alettu tekemään asuntoon heti katoamisen jälkeen.
Nanika ga tooku matteiru to
rii
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Touko 21, 2009 4:20 pm

Re: 16-vuotias Kasimir Ringvall katosi yöllä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja rii »

Mallbella kirjoitti:Aurataanko sitä puistoa mihin jäljet päättyivät (tai siis näin on ainakin täällä kerrottu).
Olisiko niin, että hajujäljet päättyvät siihen mihin poika on sammahtanut ja siitä sitten aura-auton mukana joutunut ties minne.

Itsestäni tuntuu ehdottomasti ilmeisimmältä tuo lumien mukana lumenkaatopaikalle tms joutuminen. :|
Osaa puistosta aurataan, koska se toimii pienenä parkkipaikan lisänä lähiseudulle. Suuri osa puistosta ja sen poluista pidetään kuitenkin auraamattomana. Monet käyttää sitä kuitenkin läpikulkumatkana, joten luultavasti tälläkin hetkellä sieltä löytyy tallottuja polkuja vaikkakin lunta on toki koko ajan tullut lisää ja polut myöskin helposti peittyy.. Tuossa puistossa on myös ojia, eli se ei ole pelkkää tasaista maata... *edit. puisto on myös suurelta osin pimeä. Keskusteluahan on kyllä paljon ollut siitä, että valot oli pimeänä muutenkin.. mutta vaikka ei olisi ollut, niin tämä puisto kuitenkin on*

Alueella on myös toinen "puisto". En tiedä onko sillä mitään nimeä, mutta lähellä ravirataa kummiskin. Klementinkadun ja Omakotikadun välissä. Siinä on luistinrata ja leikkipuisto tällä hetkellä, ja pitkän matkaa kauempaa tuotua lunta. Muistelisin, että juuri siihen silloin maanantaina, tän Kasimirin katoamisviikonlopun jälkeisenä aikana tuotiin lunta ainakin Lastenkodinkadulta - mikä on yksi risteävä katu tälle Asemakadulle. Onkohan tätä aluetta tarkistettu? Siellä on paikoin lunta tällä hetkellä metritolkulla...
Vastaa Viestiin