Aili Sarpio katosi sairaalasta Heinolassa 1988

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Jason
Poliisikoira Rex
Viestit: 277
Liittynyt: Su Touko 27, 2007 10:15 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja Jason »

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2065207

Nyt kun Heinolan Reumasairaala menee konkurssiin ja mikäli toiminnalle ei löydy jatkajaa, on syytä käydä rakennus läpi erittäin huolelliseti, ihan vaan varmuuden vuoksi. En tiedä minkälaiset kellari- tai ullakkotilat rakennuksesta löytyy mutta varmuus kaikessa.
Mikko82
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 5:12 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja Mikko82 »

Aili Sarpiohan pyysi unitabletin lääkäriltä omaehtoisesti? Voisiko tuo unitabletin pyytäminen olla jonkinlainen peitetarina lopulliselle katoamiselle? Söikö Aili edes sitä tablettia? Jos Aili harhautti Reumasairaalan henkilökuntaa...jotenkin tuntuu toisaalta oudolta tuon ikäiseltä, koska itse pidän tuon ikäisiä rehellisenä ihmisenä? Ei hoitovirhekään voi olla mitenkään absurdia, mikäli omaiset saavat Reumasairaalalta paperit monien vuosien päästä. Jotakin sekavaa tässä täytyy olla.

Isoäitinikin kuoli (toisaalla) sairaalassa n. 3 vuotta sitten hoitovirheeseen kotona tapahtuneen onnettomuuden jälkeen, jota sairaalassa vähäteltiin. Ainakin niin väittää sukulaislääkärimme.

Reumasairaalasta olen saanut sellaisen käsityksen, että se on hyvin sokkeloinen sairaala. Tietenkin on aivan järjetöntä ajatella, että Aili löytyisi vielä jostakin päin ko. sairaalaa yli 20 vuoden jälkeen. Kyllä niistä olisi tullut tieto poliisille.

Toinen asia, joka ei koske Aili Sarpioon tapaukseen on se, että minusta on aivan järjetöntä että ko. Reumasairaalan Suomen politikot veivät tahallaan konkurssiin.
Lyhennetty: "Jokainen joka sunnuntaina tekee työtä, surmattakoon" (2. Moos. 35:2). Jari Tervo: "Ketkä tekee töitä sunnuntaina, PAPIT. Mä en
millään haluaisi tappaa ketään ihmisiä, mutta kai se on jostain aloitettava"
X-tine
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 2:30 pm
Paikkakunta: Länsi-S

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja X-tine »

Hoitovirhe olisi kyllä tunnustettu. Mutta sen ajan tyyliin toimittiin, ja jos oli pelättävissä, että jokin virhe oli tehty, niin sairaala koetti selvittää sisäisesti, kuka oli syyllinen, oliko joku syyllinen, pidettiin hirmuiset kuulustelut talon sisällä. Siksi selvitysten toimittaminen ulkopuoliselle kesti ja kesti.

Luulen, että Aili ei saanut unta. Pyysi unilääkettä, mutta uni ei tullut senkään avulla. Hän lähti ulos.
Ei tuon ajan sairaaloista ollut vaikea ulos päästä, jos ei ollut ns. suljettu osasto. Yöksi ovet lukittiin, mutta kyllä ne voi sisäpuolelta avata.

Ehkä hänellä oli ajatus oikaista jonkun tutun luo, vaikka sinne poikansa luo. Oli ehkä sumuista, lääkekin vaikutti. Hän eksyi suunnasta.

Noilla seuduilla liikkui joskus myös hiukan outoa porukkaa. Niinkuin muuallakin. Hengaili siellä joku huumeporukkakin, tosin ei siellä Reuman alueella, mutta kilometrin säteellä. Muistan myös yhden ekshibionistimiehen, joka hätyytteli naisia ja lapsia pusikossa (linja-autoasemalta ensin Reuman suuntaan, sitten Rainioon päin). Kyllä semmoisia voi vanhakin ihminen säikähtää. Olematontakin voi pelästyä, ja niitä lintutarhasta karanneita ihmelintuja jotkut taikauskoiset mummot säikkyivät. Sarpio ei tietääkseni ollut taikauskoinen.

Vanha väistää ja kiirehtii pakoon, mutta voi eksyä ja liukastua. Oli siellä ojia ja lampia ja soita.
Kyllä ruumis joskus löytyy, tai siis mitä siitä on jäljellä enää.
Kun puhuu totta, ei tarvitse muistaa niin paljon.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Jos johonkin suohon tai järveen/jokeen on yli 20 vuotta sitten joutunut, on kylmä totuus että ei tule löytymään, ainoastaan onnekkaan sattumuksen ansiosta voi löytyä.
Ja kun täällä nyt on spekuloitu tuota lääketokkuraa niin voin kertoa että Imovane on nukahtamislääke ja varsinkin puolikas Imovane (sama kuin Zopinox, vaikuttava aine tsopikloni) ei yksistään nautittuna voi mitenkään aiheuttaa tokkuraa, väittää voi kuka mitä haluaa. Mutta sellainen juttu tosin on, että lääke ei vaikuta juuri mitenkään(!!). Itselläni on ko. lääkettä kaapissa (reseptillä) ja edes kokonainen tabletti ei ainakaan ITSELLÄNI unta tuo. Tammikuussa jouduin sairaalaan tarkkailuun yön yli ja pyysin rauhoittavaa, suostuivat antamaan vain kokonaisena yhden Imovanen ja se ei vaikuttanut mitenkään, tosin tunsin tuolloin oloni levottomaksi kun oli vieras ympäristö joten olisiko Aili Sarpio pettynyt siihen ettei lääkkeestä ollut apua..? ken tietää. Mutta pointtini on että yksistään nautittuna on erittäin epätodennäköistä että puolikas Imovane aiheuttaa pahan sekavuustilan mikäli Sarpio ei ole muita lääkkeitä tai alkoholia nauttinut ja en usko että on sairaalassa iltakonjakkia saanut.
Lisään vielä sen että Imovane ja Zopinox ovat käsittääkseni sairaalassa lyhytaikasina potilaina oleville yleisimmät unilääkkeet mitä annetaan.

!(Lisätty eilen 6.4.2010 viimeinen lause ja nyt korjattu kirjoitusvirhe)
Mikko82
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 5:12 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja Mikko82 »

EDIT: :)

Katsomalla tuon ko. Kadonneet-sarjan uudestaan, niin minusta joku Ailin poliisipojan joskus kiinniottama rikollinen on aikalailla kaukaa haettu teoria.

Se, että Aili ei kyennyt nukkumaan sairaalassa ja tarvitsi siihen seuraavaksi yöksi unitabletin. Tässä suhteessa pillerit ovat voineet mennä sekaisin ja Aili on voinut saada liian vahvoja lääkkeitä on voinut mennä läpi. Toki sairaalan henkilökunta on huomannut tämän ja joutunut kauhun partaalle, että Aili on eloton...mutta miksei naapurisängyssä ollut nainen ole herännyt siihen henkilökunnan koohotukseen, jossa Ailia oltaisi kannettu "väärän hoitovirheen sattuessa" hartioista ja jaloista pois sängystään? Tulee mieleeni vain utopia.

Nykyisin ko. Reumasairaalassa on toiminta loppunut tai loppumaisillaan, koska Suomen valtio ei enää tue Heinolan Reumasairaalaa, vaikka tutkimus ja osaaminen on varmasti heiltä maan kärkiluokkaa (poliitiikkaan en tässä nyt sekaannu).

Aili on varmasti lähtenyt vessaan ja päätynyt jonnekin "vieraaseen käytävään". toki hän on voinut mennä uloskin "happihyppelylle" tai tarkoituksena lähteä kokonaan ko. Reumasairaalasta ja keräten kimpsunsa ja kampsunsa laittamalla päällys- ja ulkoiluvaatteet sairaalan vaatteiden päälle.

Jollakin tavalla Aili on joutunut sairaalan ulkopuolelle, mutta siihen en usko, että joku Ailin poliisipojan linnaan laittama rikollinen ois päässyt vapaaksi lähiaikoina ja lähtenyt kostamaan Ailille siitä mitä Ailin poika on hänelle tuottanut...se että ns. Reumasairaalan henkilökunta olisi syyllistynyt tällaiseen niin...tämä on minulle hieman vierasta!!!

Aili on vaan kylmästi päättänyt lähteä pois sairaalasta ja joutunut jonnekin.

---

Oma isoäitinikin usein vähätteli "sairaalan henkilökuntaa", kunnei ne osanneet kuulemma tehdä mitään (odotti kai, että vaivat paranee kun joku lääkäri vaan puhaltaa?). Sanoin muutaman kerran häntä moikkaamassa käydessäni kun hän sellaisesta jutteli, että lopettaisi jo sellaiset pulinat ja vouhottamiset. Isoäitini kuoli kuitenkin "sairaalan henkilökunnan hoitovirheestä" vai olikohan se lopulta tarkemmin "sairaala henkilökunnan lisätarpeesta" vaiko tarkemmin Kataisen puolueen tarpeesta leikata hoitohenkilökuntaa Suomen eri sairaaloista?

---

Katsoisin, että "lääkespekuloinnit" on mielestäni vain haitaksi Ailin tapauksen tutkimisessa. Oli unilääke mikä hyvänsä niin miten sillä voi olla merkitystä tapauksen selvittelyssä. En ole mikään "lääkintämies", mutta jollakin tavalla nämä lääkitsemiset on epäolettavaa. Oliko lääkkeenä diapam vai joku Imovane, niin sillä tuskin on tämän tapauksen osalta mitään merkitystä?
Lyhennetty: "Jokainen joka sunnuntaina tekee työtä, surmattakoon" (2. Moos. 35:2). Jari Tervo: "Ketkä tekee töitä sunnuntaina, PAPIT. Mä en
millään haluaisi tappaa ketään ihmisiä, mutta kai se on jostain aloitettava"
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja aniko »

matlockb kirjoitti:Mutta sellainen juttu tosin on, että lääke ei vaikuta juuri mitenkään(!!). Itselläni on ko. lääkettä kaapissa (reseptillä) ja edes kokonainen tabletti ei ainakaan ITSELLÄNI unta tuo. Tammikuussa jouduin sairaalaan tarkkailuun yön yli ja pyysin rauhoittavaa, suostuivat antamaan vain kokonaisena yhden Imovanen ja se ei vaikuttanut mitenkään, tosin tunsin tuolloin oloni levottomaksi kun oli vieras ympäristö joten olisiko Aili Sarpio pettynyt siihen ettei lääkkeestä ollut apua..?
Huomaathan kuitenkin että sen lisäksi että lääkkeiden vaikutukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen, vanhuksilla lääkkeet usein vaikuttavat voimakkaammin tai eri tavoin. Tsopiklooni saattaa nimenomaan vanhuksilla aiheuttaa tasapainon heikentymistä ja harhaisuutta. Myös ns. paradoksaaliset reaktiot ovat mahdollisia, eli potilas tuleekin lääkkeestä ahdistuneeksi ja kiihtyneeksi, ei levolliseksi. Silti lääkkeen unettava vaikutus saattaa alkaa yllättäen.

Bentsodiatsepiineja ei niiden riippuvuutta aiheuttavien vaikutusten takia yleensä määrätä ensisijaisesti, joten tosiaan Imovane on todennäköisesti se lääke jota Ailille on annettu. Kyllä sillä on hänen käytöksensä kannalta merkitystä että mitä nimenomaista lääkettä hän on saanut - jos lääke olikin diatsepaami, sen vaikutukset ovat sitten taas erilaiset.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja matlockb »

aniko kirjoitti:
matlockb kirjoitti:Mutta sellainen juttu tosin on, että lääke ei vaikuta juuri mitenkään(!!). Itselläni on ko. lääkettä kaapissa (reseptillä) ja edes kokonainen tabletti ei ainakaan ITSELLÄNI unta tuo. Tammikuussa jouduin sairaalaan tarkkailuun yön yli ja pyysin rauhoittavaa, suostuivat antamaan vain kokonaisena yhden Imovanen ja se ei vaikuttanut mitenkään, tosin tunsin tuolloin oloni levottomaksi kun oli vieras ympäristö joten olisiko Aili Sarpio pettynyt siihen ettei lääkkeestä ollut apua..?
Huomaathan kuitenkin että sen lisäksi että lääkkeiden vaikutukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen, vanhuksilla lääkkeet usein vaikuttavat voimakkaammin tai eri tavoin. Tsopiklooni saattaa nimenomaan vanhuksilla aiheuttaa tasapainon heikentymistä ja harhaisuutta. Myös ns. paradoksaaliset reaktiot ovat mahdollisia, eli potilas tuleekin lääkkeestä ahdistuneeksi ja kiihtyneeksi, ei levolliseksi. Silti lääkkeen unettava vaikutus saattaa alkaa yllättäen.

Bentsodiatsepiineja ei niiden riippuvuutta aiheuttavien vaikutusten takia yleensä määrätä ensisijaisesti, joten tosiaan Imovane on todennäköisesti se lääke jota Ailille on annettu. Kyllä sillä on hänen käytöksensä kannalta merkitystä että mitä nimenomaista lääkettä hän on saanut - jos lääke olikin diatsepaami, sen vaikutukset ovat sitten taas erilaiset.
Kyllä nuo lääkehommat tiedän, mutta en vain usko puolikkaan (3,75 mg tsopiklonia) Imovanen Ailin katoamista aiheuttaneen ja kuten Mikko82 tuossa sanoikin, nämä lääkejutut vievät juttua väärille raiteille. En toki tiedä mitä muuta lääkitystä Sarpiolla on ollut, silloinhan tämä on voinut olla kohtalokas pillerin puolikas.
Tosin edelleen sairaalassa annetaan lähes poikkeuksetta Imovane iltaisin potilaille, tämän kertoi eilen tuttavani joka nyt viikon on ollu sairaalassa, että automaattisesti n. klo 10 tuodaan kaikille Imovane, eikä se pahimmissakaan dementikoissa jotka ovat liikuntakykyisiä, aiheuta kuulemma mitään muuta kuin nukkuvat tavallista paremmin.
kajuhani69

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja kajuhani69 »

Pääsimpäs littymään tänne, lähes koko kesä meni näitä juttuja lukiessa.

Tässä tapauksessa on mielestäni vaihtoehtoja 4 (ei missä todennäköisyys järjestyksessä)

1) Aili päätyi sairalassa vahingossa tilaan/huoneeseen josta ei päässyt pois ja menehtyi
2) Aili poistui sairaalasta ja kuoli metsään
3) Aili poistui sairaalasta ja kuoli vesistöön
4) Aili poistui sairaalasta ja kuoli tapaturmaisesti rakennustyömaalle, häntä ei löydytty koska hautautui maa-ainesten alle esim. maanvyörymän johdosta. Häntä ei löydetty koska etsinnässä tehtiin virheitä tai oltiin huolimattomia.

Itse asiassa uskon että vaihtoehdot tapaturma + metsä/vesistö/rakennustyömaa pätevät myös monen muun kadonneen kohtaloon. En esim. usko että Raisa olisi henkiriköksen uhri.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja matlockb »

kajuhani69 kirjoitti:Pääsimpäs littymään tänne, lähes koko kesä meni näitä juttuja lukiessa.

Tässä tapauksessa on mielestäni vaihtoehtoja 4 (ei missä todennäköisyys järjestyksessä)

1) Aili päätyi sairalassa vahingossa tilaan/huoneeseen josta ei päässyt pois ja menehtyi
2) Aili poistui sairaalasta ja kuoli metsään
3) Aili poistui sairaalasta ja kuoli vesistöön
4) Aili poistui sairaalasta ja kuoli tapaturmaisesti rakennustyömaalle, häntä ei löydytty koska hautautui maa-ainesten alle esim. maanvyörymän johdosta. Häntä ei löydetty koska etsinnässä tehtiin virheitä tai oltiin huolimattomia.

Itse asiassa uskon että vaihtoehdot tapaturma + metsä/vesistö/rakennustyömaa pätevät myös monen muun kadonneen kohtaloon. En esim. usko että Raisa olisi henkiriköksen uhri.
Mielenkiintoinen tuo maanvyörymä-ajatus. Ei tullut mieleenkään, se selittäisi täysin miksi Sarpiota ei löydetty käsittääkseni tehokkaista etsinnöistä huolimatta.
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8190
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Itse en oikein usko tuollaiseenkaan maanvyörymän mahdollisuuteen. Työmaahan taisi olla siihen aikaan aika alkutekijöissään, mutta en usko että maanvyörymä joka voisi haudata vaikka ihmisen, jäisi kokonaan huomiotta ja koskematta työmaan edistyessä.

Mutta kun ei totuuttakaan tiedä niin onhan se parempi silloin tietysti olla sulkematta pois mitään vaihtoehtoa.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Teme-84
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:01 pm
Paikkakunta: Kokkola

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja Teme-84 »

Kadonneiden jaksossahan Reijo Federley totesi että silloin se rakennustyömaa oli pelkkä syvä kaivanto, joten jos olisi sinne joutunut, niin olisi varmaan löydetty. Aika erikoista jos ei olisi sieltä huomattu. Katoamisyönähän satoi, mutta ei se vissiin mitään rankkasadetta ollut, joka olisi voinut aiheuttaa maan vyörymisen Sarpion päälle siellä kaivannossa. Aluehan oli (ja on kai vieläkin, vai?) silloin Federleyn mukaan suosittu marjastusalue, joten erikoista jos olisi jäänyt huomaamatta jos olisi kuollut metsään. Luulisi että olisi silloin ennemmin tai myöhemmin löytynyt.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Zopiklonin ja vastaavien nukahtamislääkkeiden tiedetään joillakin aiheuttavan ns. paradoksaalisen reaktion. Sen sijaan, että uni tulisi, vireystila nouseekin. Lääkkeet kuitenkin sekoittavat potilaan pään. Eli pää sekaisin ja kohonnut vireystila voivat johtaa karkureissuun ja katomiseen. Joku muukin on saattanut lukea lehdistä, että pitkään koomassa ollut potilas oli herännyt, kun hänelle oli annettu juuri tuollaista zopiklonin tyyppistä nukahtamislääkettä. Eli näin olisi voinut Aili Sarpiolle käydä. Todennäköisesti hän ei ole kauas ehtinyt, mutta kuitenkin paikkaan, mistä häntä on vaikea löytää.

Yleensä zopikloni ja sitä lähellä olevat lääkkeet auttavat unen saannissa, mutta tuo paradoksaalinen reaktio osalla ihmisistä on jo ihan hyvin dokumentoitu.

Toinen asia sitten on, että olivatko zopikloni yms. vastaavat nukahtamislääkkeet 80-luvun lopulla vielä markkinoilla. Mahdollisesti lääkkeet olivat bentsopohjaisia, esimerkiksi tematsepaamia (Tenox), jotka tekevät tokkuraisiksi siinäkin tapauksessa, että uni ei tule.

Lyhytvaikutteinen bentso midatsolaami (Dormicum) saattaa hyvinkin tehdä vähän samanlaisen reaktion kuin zopikloni eli pää sekaisin, mutta vaikutus niin lyhyt, ettei uni tule. Nykyisin Dormicumia ei enää unilääkkeinä käytetäkään. Lähinnä sitä käytetään suoneen tiputettuna lyhytkestoisissa ja keveyissä anestesioissa, joissa esim. olkanivel väännetään takaisin paikoilleen tai sydämen rytmi käännetään sähköllä normaaliksi.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja matlockb »

hannu hanhi kirjoitti:Zopiklonin ja vastaavien nukahtamislääkkeiden tiedetään joillakin aiheuttavan ns. paradoksaalisen reaktion. Sen sijaan, että uni tulisi, vireystila nouseekin. Lääkkeet kuitenkin sekoittavat potilaan pään. Eli pää sekaisin ja kohonnut vireystila voivat johtaa karkureissuun ja katomiseen. Joku muukin on saattanut lukea lehdistä, että pitkään koomassa ollut potilas oli herännyt, kun hänelle oli annettu juuri tuollaista zopiklonin tyyppistä nukahtamislääkettä. Eli näin olisi voinut Aili Sarpiolle käydä. Todennäköisesti hän ei ole kauas ehtinyt, mutta kuitenkin paikkaan, mistä häntä on vaikea löytää.

Yleensä zopikloni ja sitä lähellä olevat lääkkeet auttavat unen saannissa, mutta tuo paradoksaalinen reaktio osalla ihmisistä on jo ihan hyvin dokumentoitu.

Toinen asia sitten on, että olivatko zopikloni yms. vastaavat nukahtamislääkkeet 80-luvun lopulla vielä markkinoilla. Mahdollisesti lääkkeet olivat bentsopohjaisia, esimerkiksi tematsepaamia (Tenox), jotka tekevät tokkuraisiksi siinäkin tapauksessa, että uni ei tule.

Lyhytvaikutteinen bentso midatsolaami (Dormicum) saattaa hyvinkin tehdä vähän samanlaisen reaktion kuin zopikloni eli pää sekaisin, mutta vaikutus niin lyhyt, ettei uni tule. Nykyisin Dormicumia ei enää unilääkkeinä käytetäkään. Lähinnä sitä käytetään suoneen tiputettuna lyhytkestoisissa ja keveyissä anestesioissa, joissa esim. olkanivel väännetään takaisin paikoilleen tai sydämen rytmi käännetään sähköllä normaaliksi.
Kyllä tsopikloni on tuolloin markkinoilla ollut ja nimenomaan Imovanen puolikkaan on Sarpio saanut, tämä on aika selväksi tehty. Luulisin lääkärin selvittäneen potilaan muun lääkityksen, varsinkin jos muita bentsopohjaisia lääkkeitä kuului lääkitykseen, silloinhan yhteisvaikutus on pienelläkin määrällä toista bentsoa hyvin mahdollinen.
En kuitenkaan edelleenkään usko että Sarpion katoaminen ja lääke juuri mitenkään liittyvät toisiinsa.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Jostain syystä tämän päivän Iltalehden juttua lukiessani ajattelin Aili Sarpiota. Tämä ei antaisi vastausta hänen katoamiselleen, jos ei lähdetä sille linjalle, että joku olisi piilottanut hänet. Sitä tuskin on tapahtunut, enkä siihen viittaakaan. Mietin ainoastaan, että melkein mitä tahansa voi tapahtua. Sellaistakin, mitä ei välttämättä osattaisi edes ajatella. Onkohän tässäkin tapauksessa unilääkkellä ollut osuutensa?
Poliisi tutkii:
SÄNKY AIHEUTTI KUOLEMAN


Laakson sairaalan vuodeosastolla tapahtuneella turmalla ei ollut silminnäkijöitä.

Ylilääkäri Raine Jussila vahvistaa, että sängyn lisävarusteen osuutta potilaan kuolemaan johtaneessa tapahtumasarjassa selvitetään. Turma paljastui viime perjantaina.

Iäkäs vuodepotilas menehtyi Iltalehden tietojen mukaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Hoitohenkilökunta löysi hänet sängystään. Tutkinta etenee tässä vaiheessa tapaturmaepäilynä.

Viime viikon yövuoroissa oli Jussilan mukaan normaali henkilökuntavahvuus eli kaksi hoitajaa osastoa kohden.

Useita syitä

Laakson sairaalan vuodeosastoilla käytetään tavanomaisia sairaalasänkyjä, joissa on nousutuet. Sivulaitoja pidetään joko ylhäällä tai alhaalla, osaksi potilaiden omien toivomusten mukaisesti.
Sängystä nouseminen voi Jussilan mukaan aiheuttaa vaaratilanteita. Tapaturmia sattuu yleisimmin huonomuistisille potilaille.

- Tapaturmat voivat johtua monista syitä. Potilas saattaa esimerkiksi yrittää lähteä liikkeelle omin avuin.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Aili Sarpio katosi sairaalasta

Viesti Kirjoittaja matlockb »

En usko että jollain unilääkkeellä olisi osuutta tuossa jutussa vaan pillereillä joita vanhuksille laitoksissa/sairaalassa ja kotonakin työnnetään vaikka eivät niitä edes tarvitsisi. En usko että A Sarpion jutussa hoitajalla olisi ollut syytä salata asiaa jos potilas olisi sänkyynsä tapaturmaisesti kuollut, syy salata tapahtuma olisi ennemminkin ylilääkärillä.
Vastaa Viestiin