Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Mielenkiintoista tosiaan. Jospa nyt on joku tunnontuskissa oleva antanut tietoa Raisan kohtalosta. Kyllä asiaa pystyy kovahermoinen salaamaan jonkin aikaa, ehkä jopa koko ikänsä. Ja nuoret tekevät aika paljon itsemurhia, voihan olla, että Raisan kohtalosta jotakin tietävä on itse päättänyt päivänsä jo ajat sitten. Voihan olla, että tuon illan aikana on nautittu jotain uutta muotihuumetta ja se on tehnyt tehtävänsä. Ja sitten on tullut tarve hävittää ruumis jonnekkin. Tai Raisa on itse mennyt uimaan tai joutunut veteen ja joku on nähnyt sen. Silloin, oli kyllä jo kylmä, mutta jos on kamaa veressä ei mikään estä hölmöiltä teoilta. Toivottavasti tähän asiaan tulisi selvyys. Kyllä joku tietää, mitä on tapahtunut. Toivottavasti alkaa omatunto soimata.
Ajattelin vaan, että jos on huumeet olleet kuvioissa, se tukkii monta suuta, sillä tiettyjä henkilöitä huumepiireissä pelätään. Mutta ei nyt tehdä Raisasta narkomaania noin vaan. Kokeiluhan on ihan mahdollista ja kyllä yksikin kerta voi olla vahingollinen.
Petrus
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 10:45 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Petrus »

Millainen paikka tuo Hintsala on? Asuuko/asuiko silloin siellä ihmisryhmiä joista on ollut Raisan tapauksessa puhetta; MaMuja, tummia, jenkkiautoharrastajia...?
Matulan Henkke
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 5:43 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Matulan Henkke »

Mikko82 kirjoitti:
Matulan Henkke:
Tuon Raisan tunteman koriskaverin tulisi kertoa asiansa poliisille, eikä lähteä kertomaan asioistaan huhuja muille. Tällöin vaan toiminnallaan hankaloittaa kadonneen tutkintaa!!

Mistä nämä vaatekappaleet on löytyneet eli minkä vesistön läheltä? Kerro se tänne heti tai patista kaveriasi kertomaan asian poliisille.

Moni näyttää siis tietävän, mitä Raisalle tapahtui, mutta ei uskalla kertoa mitä tapahtui. Uutena oli tuo pariskunta, joka oli nähnyt Raisan Hämeenkadulla ja joka oltiin todistettu valvontakameroiden turvin seisovan Tampereen KappAhlin edustalla tmv. paikassa, josta olivat nähneet Raisan nousseen jonkin auton kyytiin.

Siis kerro heti, mistä nämä mahdollisesti Raisalle kuuluneet vaatekappaleet on poliisi löytäneet ta joku muu taho (Tampere-Huittinen väliltä?)?

Harvoin näistä Kadonneista kerrotaan mitään ratkaisevaa julkisesti. Monesti täälläkin saatetaan spekuloida kadonneista, jotka ovat saattaneet jopa jostakin löytyä ja se on mielestäni inhottavaa?
Poliisi siis tietää nämä asiat! Sieltä se tieto on tälle henkilölle vuotanut. Tarkoitin nyt sitä, että tässä tapauksessa on poliisilla paljon tietoa, mitä ei medialle kerrota, mutta läheisille kerrotaan.
jamiroo_04
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 9:31 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja jamiroo_04 »

vaatekappaleita niin, ei taida enää jäädä paljoa arvailujen varaan kuin Raisalle on käynyt. en tiedä onko asia näin, mutta eikö rikoksen tekijä heitä uhrin tavarat myöhemmin jonnekin teiden varsille, metsään, piilottele ties minne, voi jopa ottaa "muistoja" uhrista itselleen, koruja tms. Itse uhri on kuitenkin piilotettu tai hävitetty jollakin muulla tavalla ja jonnekin ihan toiseen suuntaan. tai vähäpukeinen/alaston uhri on päässyt pakenemaan vaikka metsään, peloissaan säntäillyt ees sun taas,eksynyt, piiloutunut, ja lopulta menehtynyt kylmään.tai tekijä/tekijät saivat tytön kiinni. onkohan tyttöä etsitty metsästä tuolta alueelta, mikäsenytoli? (onko siellä edes metsää???)
joidenkin vanhojen rakennusten ympärillä on myös ikivanhoja vesi- ja lietekaivoja, niissä on puukannet jotka ovat jo peittyneet sammalen alle ja muuhun kasvillisuuteen, välttämättä talon/tontin uudet asukkaat eivät tiedä sellaisten olemassaolosta. olen näistä vaaratilanteista kuullut lähipiiristä; työnsä puolesta joutuvat kulkemaan myös vanhojen asutusten tms. ympärillä ja tilanteita on tullut useita eteen, jolloin kaivon kansi on pettänyt jalan alla. kaivot ovat myös syviä.
miss nosey
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 31, 2010 2:07 am
Paikkakunta: Gryffindor

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja miss nosey »

Missä tämä Hintsala on? Google maps tarjoaa vain Loimaalla olevaa Hintsalaa...

Niin ja onhan sitten vesistöistä olemassa tämä 150km pitkä Kokemäenjoki, joka alkaa Sastamalan Liekovedestä ja laskee Porin Pihlavanlahden kautta Selkämereen.
jamiroo_04
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 9:31 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja jamiroo_04 »

samaa googletin, eikä ensin ollut löytyä, vain joku varsinais-suomen maakuntakaavan lista joistakin vanhoista autio/muinaistonteista/kylistä, joissa on jotain ikivanhoja rakennuksia ym.siellä mainitaan tuo hintsala, 1800-l joku vanha kylä (?) lisäksi google tarjosi paljon hintsala-sukunimellä olevia yksityishenkilöitä sekä yrityksiä. näin sitä viedään kuin pässiä narussa, meinaan että tää Raisan tapaus on jotenkin kaikkien huulilla, vaikka ei henkilökohtaisesti tuntisikaan ko. henkilöä, tytön kohtalo on erityisesti koskettanut ihmisiä. erikoista siksikin, kuinka paljon henkilöitä katoaa ja vain yhden kohtalon haluaa useampi "salapoliisi" selvittää 8) mutta täälläkin sivustolla voi olla paljon niitä "oikeitakin" päätelmiä,en tosin tiedä sitäkään, seuraako näitä kukaan oikea ammatilainen.
Lisbeth
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 3:51 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Lisbeth »

Vaikka tapaus on vanha, satuin katsomaan sitä koskevan ohjelman uudestaan eilen Ylen elävästä arkistosta, ja lisäksi olen muutenkin tapausta seurannut vuosien varrella. Voisin antaa tähän ketjuun nyt jonkinlaisen panoksen omista käsityksistäni tapauksen tiimoilta. Itsemurha ja vapaaehtoinen katoaminen jätetään nyt spekulaatiosta pois, koska ilmeisestikään niistä ei juurikaan viitteitä ole eikä sellaisia mahdollisina pidetä. Ketjun olen lukenut, ja isolta osalta postini sivuaa ketjun teemoja jotka mielestäni käsittelevät kattavasti kaikki järkevät mahdollisuudet katoamiselle. Ainakaan oma mielikuvitus ei taivu keksimään kummempaa selitystä, ellei sitten ufolinjalle lähdetä... Mutta aloitetaan.

1. Vesistöön hukkuminen. Raisa ei ole päätynyt itse tai jonkun avustamana lähialueen vesistöön ja kokenut hukkumiskuolemaa. Kuten tässä ketjussa on tuotu esiin, Tammerkoski kuivataan joka kesä. Olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että Raisa olisi tippunut koskeen ja jäänyt löytämättä. On myös erittäin epätodennäköistä että Raisa olisi päätynyt vahingossa Pyhä- tai Näsijärveen siten että on vieläkin löytämättä. Raisan todennäköisimpien kävelyreittien varrella ei juurikaan syviä, kaiteettomia järvipaikkoja ole. Jos taas joku olisi kipannut Raisan vaikkapa Kehräsaaren sillalta alas, luulisi sen jonkun huomanneen. Havaintoja Raisasta ei tosin Pyhäjärven suunnalta edes ole. Mikäli Raisa siis on vesistössä, olettaisin että Raisan ruumis on sinne hävitetty esimerkiksi veneellä eikä kuolinsyy ole siis ollut hukkuminen. Mahdollisesti hävityspaikka ei ole lähivesistöissä.

2. Lähialueen metsät. Taas, pidän erittäin epätodennäköisenä että Tampereen kantakaupungin metsikössä voisi olla ruumis löytämättä. Metsät ovat pienehköjä, vilkasliikenteisiä ja niissä liikkuu paljon koiria joiden voisi olettaa kiinnostuvan ruumiista joka olisi puun alla tai matalassa haudassa. Syvää kuoppaa ruumiille kukaan on tuskin Kaupin tai Pyynikin seudulle kaivanut, se herättäisi todennäköisesti jonkun huomion sekin. Jos siis Raisa on metsässä, en pitäisi kovin todennäköisenä lähialueen metsiä. Itse hän ei varmasti tuollaiseen kaukaisempaan metsään ole onnistunut juhlavaatteissaan hankkiutumaan joten tällöin herää taas kysymys henkirikoksesta.

3. Vanhemmat henkirikoksen tekijöinä. Poliisi on varmaankin sulkenut mahdollisuuden melko tehokkaasti pois. Vaikka poliisi ei ole erehtymätön, vanhempien ja etenkin äidin julkisten esiintymisten perusteella pitäisin kovin epätodennäköisenä että vanhemmat olisivat tekijöitä. Vanhemmat vaikuttavat surevan tytärtään aidosti, eikä mitään viitteitä siitä että Raisa olisi saapunut kummankaan vanhempansa kotiin ole olemassakaan. Ei ole mitään erityistä syytä epäillä vanhempia tässä tapauksessa. Edes tilastot eivät tue sitä, että teini-ikäisen surmaaja olisi aina oma vanhempi.

4. Kaverit tekijöinä. Tätä pidän kahdestakin syystä epätodennäköisenä. Ensimmäinen on se tosiasia, että Raisa on kavereistaan erottuaan havaittu sen verran monta kertaa keskustan alueella että pidän todennäköisenä sitä että joku näistä havainnoista on ollut totta. Raisa on siis ystävistään erottuaan ollut hyvin suurella todennäköisyydellä hengissä. Toinen syy on, etten usko että normaalien, nuhteettomien nuorten porukka pystyisi salailemaan vuosikaudet henkirikosta. Raisan kaverit eivät olleet Teemu Puumalan kavereiden kaltaisia (puoliammattilais)rikollisia, vaan melko tavallisia nuoria.

5. Autolinja. Vaikka on olemassa yksittäisiä silminnäkijähavaintoja siitä, että tyttö on pakotettu autoon keskustan alueella, en pidä todennäköisenä että tyttö on ollut Raisa. Raisa on ollut pitkä ja vahva urheilijatyttö, hänen pakottamisestaan autoon tai mihinkään olisi aivan varmasti lähtenyt ääntä sen verran että sen olisi useampi henkilö vilkkaasti liikennöitynä viikonloppuiltana havainnut. Asia on toinen, mikäli hän on noussut autoon vapaaehtoisesti joko keskustan alueella tai sen ulkopuolella koska on ollut vaikka kylmissään tai halunnut kyydin Pirkkalaan. Jos joku on tappanut Raisan, on todennäköistä että hän on kuljettanut ruumiin keskustan ulkopuolelle jollain kulkuneuvolla ja on melko epätodennäköistä että se kulkuväline olisi ollut TKL:n bussi. Joku auto siis on jollain ollut jossain vaiheessa käytössään mikäli Raisa on henkirikoksen uhri ollut. Se, onko Raisa noussut siihen autoon elävänä vai kuolleena on asia erikseen. On myöskin ihan oma juttunsa onko tämä auto noussut esiin poliisin tutkimuksissa missään vaiheessa. Ehkä havaintoa kriittisestä autosta ei ole. Koska Raisan kohtaloa ei varmuudella tiedetä, on tietenkin luontevaa väittää että kriittinen silminnäkijähavainto - koski se sitten autoa tai jotain ihmistä - puuttuu tai sitä ei ole ilmoitettu syystä tai toisesta poliisille lainkaan.

6. Raisa on nähnyt jotain. Jos nyt pysytään keskusta-alueella, en pysty hyvälläkään mielikuvituksella keksimään mitä se jotain voisi olla. Pahoinpitelyjen silminnäkijöitä harvoin tapetaan. Muita pimeitä henkirikoksia tai katoamisia ko. viikonlopulta ei ole joten henkirikosta Raisa ei varmaankaan ole nähnyt. Huumejengit tai järjestäytynyt rikollisuus ei varmasti hoida hämäriä bisneksiään ulkoilmassa, ei ainakaan keskustan tuntumassa. Eikä jonkun hasislätkän välitystapahtuman silminnäkijää yleensä nähdä tarpeelliseksi tappaa.

Kaiken kaikkiaan näyttäisi siis siltä, että Raisa tuskin on onnistunut joutumaan onnettomuuteen ja hukkaamaan ruumiinsa keskusta-alueelle niin tehokkaasti että häntä ei löydy. Taipuisin siis minäkin uskomaan, että kysessä on henkirikos jossa ruumis on tehokkaasti piilotettu. Enkä siis ylläolevan perusteella ole taipuvainen uskomaan, että tekijä on ollut tuttu. Erittäin epätodennäköinen mahdollisuus on sekin, että joku on tehnyt Raisalle "nataliekampuschit" eli että Raisa eläisi tai ainakin olisi elänyt jonkun vankina. Teorian uskottavuutta kuitenkin heikentää se, että tällaisia tapauksia on länsimaissa melko vähän. Suomesta en muista ainuttakaan sellaista jossa vankeus olisi kestänyt vuosia ja vanki olisi palannut siitä kertomaan. Tietenkään emme varmasti tiedä pysyvästi kadonneiden nuorten naisten kohtaloa, mutta epätodennäköisenä tällaista pidän.

Raisa siis näyttäisi olevan sattumanvaraisen seksuaali/henkirikoksen uhri. Seksuaali tuohon alkuun nyt sen vuoksi, etten oikein kykene muutakaan motiivia keksimään noin nuoreen tyttöön kohdistuvalle henkirikokselle.
Lisbeth
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 3:51 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Lisbeth »

jamiroo_04 kirjoitti:vaatekappaleita niin, ei taida enää jäädä paljoa arvailujen varaan kuin Raisalle on käynyt. en tiedä onko asia näin, mutta eikö rikoksen tekijä heitä uhrin tavarat myöhemmin jonnekin teiden varsille, metsään, piilottele ties minne, voi jopa ottaa "muistoja" uhrista itselleen, koruja tms. Itse uhri on kuitenkin piilotettu tai hävitetty jollakin muulla tavalla ja jonnekin ihan toiseen suuntaan.
Mikäli siis löytö pitää paikkansa eikä ole vain juoru tai huhu. Tuskinpa poliisi Raisan koriskavereille erikseen mitään ilmoittelee tutkinnan etenemisestä, eiköhän tiedotuslistalla ole lähinnä vanhemmat. Tutkinnallisista syistä kaikkea ei ilmoiteta välttämättä edes heille. Poliisin tehtävä ei ole olla mikään yleinen tietotoimisto, ja suurelle yleisölle asioista ilmoitetaan syystä harkiten.

Mikäli Raisan vaatteita on löytynyt muualta vesistön läheltä, herää tietenkin kysymys siitä miten Raisa on päätynyt Tampereen ulkopuolelle ja miksei kyyditsijä ole poliisille ilmoittautunut. Onko kyseessä siis kuitenkin ruumiin hävityspaikka eikä esimerkiksi itsemurhapaikka?
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Luulisi kuitenkin, että suurimmassa osassa henkirikoksia ruumis vain viskataan jonnekkin. Aika harvoin piilotetaan niin totaalisesti, ettei koskaan löydy. Vaikka ei uskota tuttuun tekijään, niin siltä osin se sopisi tilanteeseen, että sellainen henkilö saattaisi ruumiin piilottaakin. Jos on ns. normi raiskaustapaus, jossa uhri kuolee, yleensä jätetään siihen ja kadotaan paikalta. Jos siis on raiskattu jossain syrjäisessä paikassa tai autossa. Jos taas jonkun kotona, silloin ruumiista tietenkin halutaan nopeasti eroon, mutta sekin tehdään monesti niin, että ajetaan syrjäiseen paikkaan ja kipataan jonnekkin.
Pidän ihan mahdollisena, että Raisa ulkona hortoiltuaan on törmännyt johonkin hänelle tuttuun henkilöön, kyytiin tai tämän kotiin on lähtenyt, koska tuntee hänet. Ei se tarvitse olla koris- tai koulukaveri.
Onhan nämä kaveritkin voineet tulla hakemaan Raisaa, tai joku heistä. Tullut katumapäälle, kun ei aluksi ottanutkaan kyytiin.
Kuinka humalassa Raisa oikeasti oli? Jos joku ystävällinen sivullinen on tarjonnut saattoseuraa ja sitten osoittautunutkin vähemmän ystävälliseksi. Kyllä nuoria tyttöjä kovassa humalassa välillä tuntemattomien matkaan lähtee, varsinkin jos on kylmä.
Lisbeth
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 3:51 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Lisbeth »

mamma71 kirjoitti:Luulisi kuitenkin, että suurimmassa osassa henkirikoksia ruumis vain viskataan jonnekkin. Aika harvoin piilotetaan niin totaalisesti, ettei koskaan löydy. Vaikka ei uskota tuttuun tekijään, niin siltä osin se sopisi tilanteeseen, että sellainen henkilö saattaisi ruumiin piilottaakin. Jos on ns. normi raiskaustapaus, jossa uhri kuolee, yleensä jätetään siihen ja kadotaan paikalta. Jos siis on raiskattu jossain syrjäisessä paikassa tai autossa. Jos taas jonkun kotona, silloin ruumiista tietenkin halutaan nopeasti eroon, mutta sekin tehdään monesti niin, että ajetaan syrjäiseen paikkaan ja kipataan jonnekkin.
Tässä olet mielestäni osittain oikeassa. Toisaalta voi olla, että syyllinen on syystä tai toisesta poliisin rekisterissä ja että uhriin on jäänyt sellaisia jälkiä, joiden avulla hänet löydettäisiin mikäli hän jäisi kiinni. Tai että tekijä on muuten vaan vainoharhainen. Mikäli Raisan on tuntematon (seksuaali)murhaaja tappanut, niin tuskinpa Raisa hänen ensimmäinen uhrinsa on. Eiköhän taustalta löydy ainakin raiskaustuomio tai vähintään epäily...
Pidän ihan mahdollisena, että Raisa ulkona hortoiltuaan on törmännyt johonkin hänelle tuttuun henkilöön, kyytiin tai tämän kotiin on lähtenyt, koska tuntee hänet. Ei se tarvitse olla koris- tai koulukaveri.
Tämä on jo paljon mahdollisempaa. Raisan tuttavapiiri on varmaan ollut kohtuullisen laaja ja tutun kyytiin lähtee helpommin.
Onhan nämä kaveritkin voineet tulla hakemaan Raisaa, tai joku heistä. Tullut katumapäälle, kun ei aluksi ottanutkaan kyytiin.


Toisaalta jotenkin luulisi, että poliisi on selvittänyt Raisan kavereiden liikkeet aika tarkkaan?
Kuinka humalassa Raisa oikeasti oli? Jos joku ystävällinen sivullinen on tarjonnut saattoseuraa ja sitten osoittautunutkin vähemmän ystävälliseksi. Kyllä nuoria tyttöjä kovassa humalassa välillä tuntemattomien matkaan lähtee, varsinkin jos on kylmä.
Totta. Tätä tai puolitutun matkaan lähtemistä ihan vapaaehtoisesti en pidä ollenkaan mahdottomana. Jos nyt itse muistelee omaa käytöstä Raisan ikäisenä, nimittäin. Kyllä autokyyti aina kylmällä säällä kelpasi joltain kaverinisoveljenkumminkaimalta ja joskus liftattiinkin... Eikä tämä tapahtunut kultaisella 70-luvulla, vaan paljon myöhemmin.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Rezah »

There are no crimes behind enemy lines
Herra Hattu
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:52 am

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Herra Hattu »

Tämä on kyllä se tapaus, jonka kaikkein mieluiten löytäisi joku aamu löydetyt-osiosta.
Omia ajatuksia lyhyesti:

- Pidän vesistöön tai metsään itsekseen joutumista/hukkumista/katoamista/onnettomuutta epätodennäköisenä. Nämä ovat tyypillisemmin humalaisten miesten kohdalle osuvia.

- Itsemurha tai tahallinen katoaminen eivät mielestäni ole saaneet mitään tukea.

- Suhtaudun lähes kaikkiin tapaukseen liittyviin myöhäisillan havaintoihin kuin ne eivät pitäisi paikkaansa tai vahvistuisivat vasta jonkin todetun faktan kautta.
Nyt on puhuttu löytyneistä vaatteista. Tätä pidän 100% pelkkänä huhuna.

- Eniten itseäni kiinnostaisi tietää, oliko Raisalla oikeasti poikaystävä vai eikö. Pidän erikoisena, että Raisa on juhlinut toisaalla, kun poika on ollut kotibileissä toisaalla. (Ilmeisesti kyseessä on joko tulossa ollut tai menossa ollut poikaystävä...)

Oma arvaus: Itse taivun henkirikoksen kannalle. Raisa ei mahtunut autoon. Tämä lienee ainakin varma fakta. Jos on ollut lähdössä kotibileisiin, niin ilmeisesti hakenut kyytiä ilmaiseksi tutuilta tai vähemmän tutuilta jäätyään yksin keskustaan. Uskon, että tässä on sitten jotain ikävää sattunut. Todisteita ei ole, mutta sopii kuitenkin henkirikoksen uhriksi joutuneen tytön profiiliin joutua tuntemattoman kyydin tarjoajan armoille.
Eniten jää kiinnostamaan Raisan soitto pojalle, jossa kertoo tulevansa kotibileisiin. Kadonneet-jaksossa tämä jää epäselväksi. Jos Raisa on todella sanonut tulevansa (eikä esim että saatan tulla...) niin tämä tukee henkirikos-linjaa...
Egoism is the very essence of a noble soul.
- Friedrich Nietzsche -
mamma71
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Ke Kesä 16, 2010 10:43 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja mamma71 »

Niin tuo poikaystävä on mielenkiintoinen. Muistan itse nuoruudestani (tai ei me nyt kovin nuoria enää oltu n. 20-25 v.) kun parin kaverini kanssa oltiin ravintolassa. Yhtä kaveriani piiritti koko illan eräs kundi, vaikka hänelle sanoimme monta kertaa, että tämä likka on varattu, ei auttanut. Kun sitten lähdimme kotiin, kaverimme sanoi menevänsä eri taksilla kotiin ja yritti vielä soittaa poikaystävälleen, että on tulossa. No hän jo nukkui, joten ei saanut viestiä.
Seuraavana päivänä sitten kaverini soitti, että arvaas missä hän on? Oli taksijonossa törmännyt tähän häntä koko illan piirittäneeseen heppuun ja lähtenyt hänen kanssaan jatkoille, ja lopun arvaattekin. Ja myös sen, että poikaystävä ei todellakaan ollut kovin iloinen tapauksesta. Taisi siinä ero tulla, mutta ei suoranaisesti tuon yön takia vaan niiden muutamien nyrkiniskujen, joita ystäväni sai osakseen.
Eli, voisiko samantyyppinen kuvio olla mahdollinen Raisan tapauksessa. Hän on ravintolassa tavannut jonkun tyypin, johon on sitten ulkona hortoiltuaan törmännyt ja lähtenyt tämän matkaan. Ja poikaystävä ei sitten ole tykännyt, kun on kuullut asiasta. Eikä tämä yhden yön tuttavuus halua ilmoittautua poliisille, koska hänhän olisi viimeinen, joka on Raisan nähnyt hengissä.
Siis kannattaisi myös kavereiden, poikaystävän yms. liikkeet seuraavalta päivältä parilta tarkistaa. Onhan Raisalle voinut tapahtua jotain vasta parin päivänkin kuluttua. Ja jos kaverit muistaisivat, oliko joku Raisasta erityisen kiinnostunut tuona iltana? Voihan hänelläkin olla osuutta asiaan.
Lisbeth
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 3:51 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja Lisbeth »

Herra Hattu kirjoitti: - Pidän vesistöön tai metsään itsekseen joutumista/hukkumista/katoamista/onnettomuutta epätodennäköisenä. Nämä ovat tyypillisemmin humalaisten miesten kohdalle osuvia.
Niin, ja tätä vastaan sotii kaksi ilmeistä faktaa.
1. Raisa oli ottanut alkoholia, muttei kuitenkaan ollut missään ihan tolkuttomassa humalassa. Jokiin horjahdelleet tai hankeen sammuneet kaverit yleensä ovat. Siis sen tason humalassa, että jalat ei kanna ja askeleet menee vähän miten sattuu.
2. Jos Raisa olisi päätynyt kantakaupunkialueen vesistöön tai metsistöön, hänet oltaisiin jo löydetty. Ja miksi tai paremminkin miten Raisa olisi vähävaraisena ja ilman autoa onnistunut hankkiutumaan korpeen eksymään?
- Suhtaudun lähes kaikkiin tapaukseen liittyviin myöhäisillan havaintoihin kuin ne eivät pitäisi paikkaansa tai vahvistuisivat vasta jonkin todetun faktan kautta.
Olen tästä tavallaan samaa mieltä kanssasi. Toisaalta havaintoja on niin paljon, että pidän melko todennäköisenä sitä että ainakin joku havainnoista on nimenomaan Raisasta. Kaikki havainnot eivät ole aitoja, mutta joku todennäköisesti on.
Nyt on puhuttu löytyneistä vaatteista. Tätä pidän 100% pelkkänä huhuna.
Ilman varmennusta, kyllä.
- Eniten itseäni kiinnostaisi tietää, oliko Raisalla oikeasti poikaystävä vai eikö. Pidän erikoisena, että $Raisa on juhlinut toisaalla, kun poika on ollut kotibileissä toisaalla. (Ilmeisesti kyseessä on joko tulossa ollut tai menossa ollut poikaystävä...)
Ymmärtääkseni ja mm. Ylen Kadonneet-sarjan perusteella Raisalla oli uusi poikaystävä joka oli bileissä Pirkkalassa jonne Raisa ei ollut onnistunut hankkimaan kyytiä.
Jos on ollut lähdössä kotibileisiin, niin ilmeisesti hakenut kyytiä ilmaiseksi tutuilta tai vähemmän tutuilta jäätyään yksin keskustaan. Uskon, että tässä on sitten jotain ikävää sattunut. Todisteita ei ole, mutta sopii kuitenkin henkirikoksen uhriksi joutuneen tytön profiiliin joutua tuntemattoman kyydin tarjoajan armoille.
Eniten jää kiinnostamaan Raisan soitto pojalle, jossa kertoo tulevansa kotibileisiin. Kadonneet-jaksossa tämä jää epäselväksi. Jos Raisa on todella sanonut tulevansa (eikä esim että saatan tulla...) niin tämä tukee henkirikos-linjaa...
Olisin myös taipuvainen uskomaan, että kyydin hankintayritys on voinut koitua kohtalokkaaksi. Muitakin vaihtoehtoja on, mutta tämä on aika ilmeinen. Puheliton, rahaton ja kevyesti pukeutunut Raisa on yksin keskustassa. Kai siinä alkaa kyyti houkuttaa jonnekkin. Vaikka oman kullan luo.
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Raisan tapaus

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Mikä on tämä vaatekappaleiden löytö huhu. Mistä tämä on peräisin? Vai onko tämä faktaa?
Lukittu