Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Johnny_B kirjoitti:
Kukkakaali kirjoitti:^ Jostain luin, en nyt muista mistä, että ennuste selviämiselle on huono. Niin pahoin ehti Timo palaa...
Taisi olla toissapäivän Iltiksessä kun poliisi kertoi, että selviämisennuste on huono laajojen palovammojen vuoksi.
Juurikin näin. Ja voi vain kuvitella pään alueen palovammojen vakavuuden. Videokuvissa - voidaan kai sanoa onnettomuudesta - kasvojen läpi tihkuu kudosnestettä, tai siltä se näyttää.

Eli kyllähän tutkinnalle on aihetta, kun aiemmin ei vastaavaa ole sattunut, ainakaan Heinolassa. Onkohan muualla päin Maailmaa?

Venäläinen kuoli, mutta käykö taas niin, että hyvänä kakkosena tulee maaliin pieni ja sisukas Suomi...
MTee
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Marras 04, 2009 12:17 pm

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja MTee »

taavetti kirjoitti:Minä en edes jaksa lukea tätä ketjua, mutta mielipiteeni voin kai siltikin laittaa. Jos mennään henkensä uhalla saunomaan ja siinä sitten kärsitään tai henkensä menetetään, niin kärsitään ja menetetään sitten. Minun mielestäni poliisilla olisi tärkeämpääkin tekemistä, kuin tutkia kaiken maailman seinähullujen toilauksia. Se, joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.

Juuri näin , ja eikös molemmat ollut allekirjoittanut jonkun "vastuuvapautus paprun " ... seuraavaksi vois kisata siitä, kuka pyörii kauiten vartaassa :roll:
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1168
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

^ Pahoittelen OT:a mutta mm. tällainen tapahtuma on tiedossa (ilmeisesti tänään?):
Chilin syönnistä kilpaillaan Tampereella
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2239599

Ymmärrän kyllä, että tällaisissa "extreme"-kilpailuissa on järjestäjillä oltava tarvittavat luvat kunnossa ja vastuu tapahtuman järjestelyistä. Mutta ihmettelen silti, missä vaiheessa "katoaa" se ajatus, että jokainen aikuinen, täyspäinen ihminen on kuitenkin viimekädessä vastuussa itsestään? Missä menee se raja, että "oma tyhmyys" voidaan siirtää toisten vastuulle?
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja teppo »

taavetti kirjoitti: Minun mielestäni poliisilla olisi tärkeämpääkin tekemistä, kuin tutkia kaiken maailman seinähullujen toilauksia. Se, joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.
No eipä tässä kuollutta ja vammautunutta henkilöä ole edes epäilty mistään rikoksesta. Sen sijaan on ihan järkevää tutkia, onko laillista järjestää kisaa, johon haetaan osallistujiksi näitä hulluja, ja mitellään, kuka kestää kipua ja palovammoja lähimmäksi kuoleman rajaa. Jos järjestäjä on yrittänyt kieroilla itseään irti vastuusta laatimalla lappuja, joissa mahdolliset uhrit vapauttavat yllyttäjän korvausvelvollisuudesta vahinkojen sattuessa, niin eivät ne riskit ihan yllätyksenä tulleet.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja aniko »

Mielenkiintoista olisi tietää venäläiskilpailijan kuolinsyy, oliko kyseessä esim. sydänkohtaus vai ehtikö hän menehtyä suoranaisesti palovammoihin. Selvää kuitenkin on se, että joko kilpailun riskit eivät olleet järjestäjilläkään tiedossa tai sitten niistä ei ainakaan tiedotettu kilpailijoille selkeästi. "Tässä on koppi jossa kuolee kuudessa minuutissa. Nyt kilpaillaan siitä että kuka istuu siellä kauimmin. Allekirjoittakaa nämä paperit joissa vapautatte järjestäjän vastuusta." En usko että kilpailijat yksinkertaisesti ymmärsivät mihin olivat lähdössä.

Tuosta chilinsyöntikisasta oli Aamulehdessä artikkeli http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/188065.shtml
jonka mukaan "Suurin osa [kilpailijoista] makasi kisan jälkeen pitkin pituuttaan oksentaen ja itkien." Ei siis niin järkevältä hommalta vaikuta tämäkään, sillä kapsaisiinin yliannostus saattaa johtaa myös myrkytykseen ja kuolemaan.

Kyllä ihmisiä pitää suojella omalta tyhmyydeltään, senhän vuoksi on olemassa mm. nopeusrajoitukset ja turvavyöpakko liikenteessä ja lasinpesuneste pitää denaturoida ettei jengi joisi sitä ja leffoissa pitää olla ikärajat etteivät vanhemmat menisi lasten kanssa johonkin splattergoreleffaan jne. jne. Olen tepon kanssa samaa mieltä siitä että ei tulisi olla laillista järjestää kisoja joissa yllytyshullut kisailevat siitä että kuka saa itselleen eniten vahinkoa aikaan, tai ainakin kisan riskeistä tulee selkeästi tiedottaa ja järjestäjän tulee kantaa vastuu kaikista sattuneista tapaturmista (tätä varten on vakuutukset). Eli kyllä maratonillakin kuolleiden tapaukset tietenkin tulee selvittää että saadaan tietää, johtuiko kuolema jotenkin kisaolosuhteista jolloin se on järjestäjien vastuulla.
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

aniko kirjoitti:." En usko että kilpailijat yksinkertaisesti ymmärsivät mihin olivat lähdössä.
Aniko, olet niin oikeassa mitä kirjoitat. Mutta tämä suomalainen osallistuja taisi olla mukana kys. kisassa jo ties kuinka monetta kertaa. Kyllä hän taisi tietää, mitä kisa pitää sisällään.
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
BlackFriday
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 7:52 pm
Paikkakunta: Kotham City

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja BlackFriday »

Tässä koko finaali katsojan kuvaamana, en suosittele ainakaan herkille.

http://www.youtube.com/watch?v=HjVw0uOITsI
Hmm. Kuulostaa mielenterveysongelmaiselta kakkapyllyltä!
ny rillataan @ murobbs: "En puutu tuohon sherlockointiin mutta nyt tässä ketjussa alkaa olla oikeanlaista otetta. Vähän kuin murha.info mutta järkevillä ihmisillä."
Irma Lam
Sabrina Duncan
Viestit: 363
Liittynyt: To Touko 07, 2009 9:06 pm

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja Irma Lam »

BlackFriday kirjoitti:Tässä koko finaali katsojan kuvaamana, en suosittele ainakaan herkille.

http://www.youtube.com/watch?v=HjVw0uOITsI
Että oikein kaksi viittomakielen tulkkia. Olis pitäny olla varmaan useempi selkokielen tulkkikin tuollaisille, jotka vaivautuvat moista idioottitapahtumaa katsomaan. Eipä silti, minäkin olisin halunnut tällä kertaa olla paikan päällä eturivissä katsomassa, kuinka idiootti ihminen voi olla, että menee koppiin istumaan kunnes kuolee tai ainakin menee koomaan. Lapsiakin olisin haalinut jostain mukaani, että varmasti näkevät. Ja ihan turha tuohtua tästä viestistä, en sitä kadu. Voi jeesus.

JOS se suomalainen sattuisi tuosta selviämään, kohdeltaisiin häntä varmaan kansallissankarina, karpaasien karpaasina.
aniko
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja aniko »

rosamarine kirjoitti:Aniko, olet niin oikeassa mitä kirjoitat. Mutta tämä suomalainen osallistuja taisi olla mukana kys. kisassa jo ties kuinka monetta kertaa. Kyllä hän taisi tietää, mitä kisa pitää sisällään.
Niin, mutta ilmeisesti uusi saunatyyppi oli otettu käyttöön vasta edellisenä vuonna, joten tiesivätkö kilpailijat tai järjestäjät että 6 minuuttia on oikeasti tappava aika tuossa kopissa? Eihän saunaan normaalisti _kuole_ tuossa ajassa kuitenkaan. Tietysti kivun määrästä pitäisi ehkä voida päätellä että nyt ei ole kaikki ihan kunnossa, ja muut kilpailijat lähtivätkin saunasta jo joskus neljän minuutin paikkeilla, mikä on varmaan se raja minkä siellä voi ilman pahempia kuin ensimmäisen asteen palovammoja viettää. Joku tosin mainitsi että alkukarsinnassa siellä olisi istuttu yli 5 minuuttiakin, onkohan sitten riippunut paikasta tuo vai päätyikö kilpailija rakkuloille? Useampi kilpailija näytti kyllä aika punaihoiselta jo finaaliin lähdettäessä että alla oli jo palanut iho.

Ylläolevalta videolta kyllä selvisi tapahtumien kulku aika hyvin, tosiaan venäläinen näytti vielä pistävän vastaan kun häntä oltiin hakemassa pois, ja mitä toisista kuvista katsoin niin hetkeä myöhemmin makasi maassa ja palovammat kyllä näyttivät siltä että ne olivat kolmannen asteen ja varmasti tappavia. En kyllä ihan jaksa uskoa että pelkällä sisulla kukaan voi istua paikallaan niin kauan että palaa kuoliaaksi, suomalainen kilpailija olikin selvästi tuskissaan ja huusi ja näytti olevan kivusta shokissa kun törmäili alaspäin lauteilta, mutta venäläinen vaikutti yllättävän tyyneltä, että jotain avustavaa ainetta ehkä oli otettu. Huumeseula opiaattien paljastamiseksi olisi ollut paikallaan, kun ei ehkä ihan buranallakaan ole liikkeessä oltu?
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

aniko kirjoitti: Niin, mutta ilmeisesti uusi saunatyyppi oli otettu käyttöön vasta edellisenä vuonna, joten tiesivätkö kilpailijat tai järjestäjät että 6 minuuttia on oikeasti tappava aika tuossa kopissa?
Eivät varmaan tienneet. Olisiko tässä ollut tosiaan kyse jostain Suomi - Venäjä matsista, sillä Kaukonen ja Ladyzhenskiy olivat tuttuja kilpakumppaneita toisilleen ed. vuosilta.
Lahtelainen Timo Kaukonen saunoi tiukkaakin tiukemman Löylyn MM-kisan voittoon Heinolassa lauantai-iltana. Mestaruus oli Kaukosen viides.
Miesten finaaliin selviytyi viisi suomalaista ja yksi venäläinen.
Kilpailupäällikkö Ossi Arvela kuvasi kisaa järkyttävän tiukaksi. - Nyt tässä oli kunnon urheilujuhlan tuntua, Arvela hehkutti. Hänen mukaansa erot saunojien kesken muodostuivat uusien saunojen myötä hyvin pieniksi. - Kuka tahansa kuudesta finalistista olisi voinut voittaa.
Uusien saunojen löylyt olivat Arvelan mukaan todella tujut. Löylyssä viihdyttiin kerrallaan kolmesta neljään minuuttia eli lyhemmän aikaa kuin vanhoissa saunoissa. - Kovat, nopeat löylyt ovat paljon turvallisemmat kuin aiemmat pitkäkestoiset erät.

Miesten tulokset: 1) Timo Kaukonen, 2) Ilkka Pöyhiä, 3) Vladimir Ladyzhenskiy
.
http://www.ess.fi/?article=246151
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1885
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Kaikenlaisten seinähullujen extreme-kisojen lisääntyminen pistää kaipaamaan niille tiukempia pelisääntöjä. Pelkkä vastuuvapausvakuutus ei riitä, jos osallistujat eivät ole saaneet todenmukaista tietoa siitä, mihin ovat ryhtymässä. Esimerkiksi saunakisojen järjestäjillä olisi pitänyt olla mittausdataan perustuvaa tietoa siitä, milloin sauna muuttuu osallistujille kuolettavaksi, ja tämä tieto olisi pitänyt jakaa kirjallisena osallistujille. Moni olisi ehkä harkinnut osallistumistaan uudestaan, mutta varmasti moni olisi myös osallistunut vaarasta huolimatta. Ihmisiä ei voi kielloilla estää vaarantamasta henkeään ja terveyttään, jos he itse sitä haluavat, mutta tiedon puutteesta johtuvat virhearviot voidaan estää.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja ketsku »

^ Ei. Ei voida antaa mielenterveyongelmaisten (yllytyshullujen ja suisidaalisten) ihmisten päättää jos tiedossa on, että luultavasti kuolema ja/tai vakavat palovammat korjaa ihmisen liian pitkässä löylyttelyssä. Se on ihan muiden tehtävä päättää, että näin vaarallisia kisoja ei järjestetä tai tutkia miten kauan saunassa voi turvallisesti olla jonka jälkeen jokaisen kilpailijan on tultava ulos halusi tai ei. Ja tietenkin jokaisen sietokyky ja iho on erilainen joten mitään pakettivastausta tuohon ei edes voi löytää.
tyyli-lyyli
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 9:02 am
Paikkakunta: Tyrvää

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja tyyli-lyyli »

Tätä ketjua lukiessa tulee tunne, että kaikki mistä voi olla vaaraa ihmishengelle pitäisi kieltää. Jos nyt miettii esimerkiksi ensin näitä saunomiskisoja. Jokainen osallistuja taatusti tietää riskit saunaan mennessään. Ja näillä osallistujilla olisi pitänyt olla lääkärin todistus jopa omasta terveydentilastaan tuotuna järjestäjille. Kuitenkin kävi niin, että kaksi kilpailuhenkistä ei osannut antaa periksi. Hamaan tappiin istuivat lauteilla. No, ei voi kuin todeta, että voi voi. Pikkasen pitää olla pöllö luonne jos ei osaa antaa periksi. Mutta onko toimittu jotenkin väärin tai voiko jotain tahoa syyttää kuolemasta?
Nyt mietin sitten kaikkea mahdollista urheilua tai kilpailua missä ihminen "suorittaa" jopa henkensä uhalla.
Muutama vuosi sitten oli Pirkan Hiihdossa, 90km Niinisalosta Tampereelle, kuolemantapaus. Miehen sydän ei vaan kestänyt sitä rasitusta mutta ei hän periksi halunnut antaa. Kilpailuvietti on niin kova toisilla ihmisillä. Vaan tehtiinkö asian tiimoilta poliisitutkinta? Lopetettiinko tapahtuman järjestäminen? Ei varmaankaan koska tänäkin keväänä se taas hiihdettiin ja monta oli reissussa hiihtäjää vaikka kaikki tietävät riskit tapahtumaan osallistuessaan. Kaikenlaisia tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Maratoneja, ultramaratoneja, teräsmieskisoja, hölkkiä, eukonkantokisoja, suopotkupallokisoja, hiihtoja ja vaikka mitä. Osallistuessaan kilpailijat tietävät riskit mutta haluavat osallistua. Kaikissa fyysisesti raskaissa suorituksissa on kuoleman riski tai pelko.
Minä haluan tänä vuonna päästä maaliin elämäni ensimmäiseltä maratonilta. Vaikka kolme viikkoa sitten sain nitropurkin taskuun. Se on se vietti mikä vie suorittamiseen ja maaliin pääsemiseen. Toivon, että minulla on tosipaikan tullen järki päässä ja tajuan lopettaa jos oikein huonoksi menee mutta tiedä häntä.
Samalla logiikalla ajatellen jokainen sinne saunaan mennessään tiesi riskit, osa ehkä tunti itsensä ja tuli ajoissa sieltä pois ja sitten oli tämä parivaljakko joka ei antanut periksi.
rara avis
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Touko 16, 2008 1:08 am

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja rara avis »

Netistä löydettyä, järkyttävät kuvat tapahtumapaikalta. Huonolta näyttää Kaukonenkin.

http://www.b0g.org/wsnm/articles/Sauna% ... relaxation
rara avis
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Touko 16, 2008 1:08 am

Re: Poliisi selvittää Heinolan löylyottelun olosuhteita

Viesti Kirjoittaja rara avis »

No eipä toimi linkki. Kuvat löytyy linkin antamasta sivulta vasemmasta valikosta kohdasta "offensive shit" sekä saunakuvat kohdassa "sauna, the place of relaxation". En noviisina osannut niitä suoraan tähän siirtää.

Huom! En suosittele avaamaan muita sivun kuvia jos ei halua nähdä verta ja suolia tms. muuta oksettavaa.
Vastaa Viestiin