Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Norsula
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Norsula »

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kai ... at_uutiset
HS kirjoitti: Kaikki Silja Festivalin miesmatkustajat kuvattiin raiskausepäilyn jälkeen

30.8.2010 12:56
STT


Tukholma. Ruotsissa kaikki Silja Festival -aluksen miesmatkustajat kuvattiin sunnuntaina laivasta poistuessa. Poliisi päätyi toimenpiteeseen nuoren naisen tehtyä ilmoituksen laivalla tapahtuneesta raiskauksesta. Kuvausten avulla poliisi haluaa helpottaa tapauksen tutkintaa.

Riiasta Tukholmaan palanneen aluksen matkustajat jaettiin kahteen jonoon sukupuolen mukaan, ja miehet käskettiin kävelemään kuvattavaksi lasiseinän ohi.

Suurin osa aluksen 1 600 matkustajasta oli nuoria. Aftonbladet-lehden haastattelemien matkustajien mukaan monet olivat hämillään, eikä matkustajille kerrottu kuvauksen syytä.

Ruotsissa pohditaan nyt, oliko poliisin toimenpide laillinen. Lehden haastattelema kriminologian professori Jerzy Sarnecki ei usko, että lainsäädäntö varsinaisesti kieltää kuvauksen. Hän pitää kuitenkin menettelyä kyseenalaisena, ja on sitä mieltä, että matkustajille olisi ainakin pitänyt kertoa kuvausten syistä.
Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Retku »

Näin äkkiä ajatellen, jos tekijä tai tekijät saadaan kuvauksen ansiosta kiinni. Se on voi voi, jos joku veti herneet nokkaan kuvaamisesta. Sen verran vakavan rikoksen äärellä ollaan, että tälläinen pikku kuvaaminen ei luulis kellekkän olevan kynnyskysymys. Toivottavasti kovin montaa syytöntä ei "listitä" siinä sivussa.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

kerrankin nopeaa ja neuvokasta toimintaa poliisilta, eikä sellaista saamarin ihmettelyä ja epäröintiä kuten valitettavan usein tuntuu olevan.eiköhän syyllinen/syylliset jää pian kiinni,luulisi ainakin raiskatun muistavan sen verran tekijän/tekijöiden kasvoja kun kuvista näkee.niin ainakin toivon,ja sitten kunnon rangaistus kehiin(sitä kyllä tohdin epäillä :evil: )
pienikin hetki on arvokas
Norsula
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: To Loka 16, 2008 5:52 pm

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Norsula »

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lai ... 5260550775
Laivamatkustajien kuvaaminen ei selvittänyt raiskausta Ruotsissa

1.10.2010 9:24
STT–TT


Tukholma. Miesmatkustajien kuvaaminen ei auttanut poliisia selvittämään Silja Festival -aluksella ilmoitettua raiskaustapausta, kertoi Ruotsin poliisi perjantaina.

Riiasta Tukholmaan palanneen aluksen kaikki miesmatkustajat kuvattiin matkan päätteeksi elokuun lopussa, koska nuori nainen oli tehnyt ilmoituksen laivalla tapahtuneesta raiskauksesta.

Poliisin mukaan esitutkinnat on päätetty lopettaa, koska rikosta ei voida todistaa tapahtuneeksi.

Poliisin toimet herättivät Ruotsissa keskustelua siitä, oliko poliisin toimenpide laillinen. Matkustajien keskuudessa järjestely aiheutti hämmennystä, sillä heille ei kerrottu kuvauksen syytä.
Pikku Myy
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 11:51 pm

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Pikku Myy »

Unohtivat kuvata henkilökunnan.. :roll:
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Retkulle ja tyyppi85:lle voisi nyt kuittailla, koska ette tienneet näiden tapausien olevan isolla prosentilla keksittyjä. Kaikkien kannattaa pitää mielessä, että raiskausilmoituksista kolmannes on perättömiä. Lisäksi tällaisissa julkisilla paikoilla tapahtuvissa raiskausväitteissä lukema on vielä reilusti isompi.
Magenta
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 7:40 pm

Re: Miesmatkustajat epäiltyinä Silja Festivalilla

Viesti Kirjoittaja Magenta »

Niin no,mistäs sen tietää onko nyt ihan kaikki miesmatkustajat löydetty kuvattaviksi,laivalla luultavasti pystyy kyllä piilottelemaan,jos ei jotain järjestelmällistä etsintää ole tehty joka hytissä ja sopessa onko siellä miehiä,ja näin ei luultavasti ole koska siitä matkustajat varmaan olisivat kertoneet ja tietäneet miksi heitä kuvataan.
Jos tietää syyllistyneensä raiskaukseen,ja aamulla ruvetaan kuuluttelemaan/tiedottamaan että miesmatkustajat yhteen jonoon ja mars tuonne,niin ehkä senkin raiskarin pienessä päässä on sen verran älyä että ymmärtää mitä miesmatkustajista haetaan ja pysyy piilossa.
OT se moninkertainen määrä raiskauksia,joita ei ilmoiteta poliisille taitaa olla yhtä suuri ongelma kuin ne perättömät ilmoitukset.
Vastaa Viestiin