Valelääkäri Mika Jokinen toimi mm. Karkkilassa ja Karjaalla

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Tämän päivän teksti-tv:stä luettua:
Valelääkäri ei tehnyt hoitovirheitä.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 09/1187420

Syyttäjä vaatii valelääkärille ehdotonta vankeutta
Julkaistu 15.09.2010 14:50 (päivitetty 15:03)

Kuva

Syyttäjä Ahti Hirvonen vaatii ensisijaisesti ehdotonta vankeutta valelääkärinä toimineelle Mika Jokiselle. Syyttäjän mukaan rangaistus voisi olla myös yhdyskuntapalvelu, jos vankeuden pituus jää alle kahdeksan kuukauden.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on puitu tänään tapausta, jossa espoolaismies toimi lääkärinä ilman alan koulutusta. Hän työskenteli terveyskeskuksissa Karkkilassa ja Karjaalla lähes vuoden ajan viime ja toissa vuonna.

(MTV3 - STT)
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 09/1187363

Valelääkäri: Asiat lähtivät liikkeelle hetken mielijohteesta
Julkaistu 15.09.2010 13:21 (päivitetty 13:22)

Kuva

Karkkilassa ja Karjaalla valelääkärinä toiminut mies kertoo, että asiat lähtivät liikkeelle hetken mielijohteesta ja tilanne johti toiseen.

24-vuotias Mika Jokinen kertoi, että hän oli ollut vuonna 2008 aika pitkään työttömänä ja että lääketiede kiinnosti. Hetken mielijohteesta hän etsi internetin hakukoneen Googlen kautta toisen ihmisen opintosuoritusotteen ja muutti siihen oman nimen ja henkilötunnuksen.

- Se kävi helposti, Jokinen kertoi.

Tämän jälkeen hän haki terveyskeskuslääkärin paikkaa Karkkilasta ja pääsikin sinne. Karkkilan jälkeen hän työskenteli myös Karjaalla terveyskeskuksessa.

Jokisen mukaan työhaastattelussa ei kysytty oikeastaan mitään lääketieteeseen liittyvää. Hän koki, että käytännössä paikka oli saatu, kun meni haastatteluun paikalle.

Lääkärin työstä hän sai kertomansa mukaan hyvää palautetta. Apua työn hoitamiseen hän sai kokeneemmilta lääkäreiltä, netistä sekä alan kirjoista.

(MTV3 - STT)
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 09/1187368

Valelääkäriltä vaaditaan yli 100 000 euron korvauksia
Julkaistu 15.09.2010 13:33 (päivitetty 15:04)

Entiset työnantajat vaativat valelääkäriltä käräjillä yli 100 000 euron korvauksia. Laskut kertyvät muun muassa palkoista, joita maksettiin Karkkilassa ja Karjaalla valelääkärinä toimineelle miehelle. Summaa kasvattavat myös mittavat asian selvittelykulut.

Espoolaismies kiistää osan hänelle Lohjan käräjäoikeudessa luetuista syytteistä. Syyttäjä vaatii miehelle ensisijaisesti ehdotonta vankeutta. Syyttäjän mukaan rangaistus voisi olla myös yhdyskuntapalvelu, jos vankeuden pituus jää alle kahdeksan kuukauden.

(MTV3 - STT)
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Karkkilassa Jokinen työskenteli kokeneen lääkärin alaisuudessa vuodeosastolla eli hänellä oli koko ajan mahdollisuus kysyä senioriltaan neuvoa. Tämä todennäköisesti esti hoitovirheiden syntymisen. Karjaalla ilmeisesti oli jo tullut rutiinia sen verran, että homma hoitui jotenkin, tosin apteekki oli kiinnittänyt siellä huomiota Jokisen tavanomaisesta poikkeavaan tapaan kirjoittaa reseptejä.

Lääkäreiden kokouksissa Jokinen oli aina hiljaa eli osasi peittää tietämättömyytensä tukkimalla suunsa. Muulle henkilökunnalle huhun mukaan Jokinen oli valehdellut, että hänen vaimonsa odottaa lasta. Vanhat hoitajatädit olivat tästä innoissaan kutoneet vauvalle sukkia, kunnes lopulta selvisi, että tämäkin oli huijausta. Kuulemma oli sukkia kutoneilla mummoilla petetty olo. On myös olemassa tietoja siitä, että Jokinen ei hoitanut hommiaan ihan niin erinomaisesti ja rehellisesti kuin julkisuudessa on kirjoitettu. En kuitenkaan viitsi kertoa asioista, joita ei ole ollut julkisuudessa.

Jokin lehti kaivoi Jokisen lukion päästötoikkarin, jossa keskiarvo oli 9.5 tasoa. Kyse oli siis älykkäästä (ja samaan aikaan tyhmästä) kaverista, jolla olisi oikeasti ollut mahdollisuuksia päästä lääkikseen.
nevermind
Nikke Knakkertton
Viestit: 172
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2007 12:03 am
Paikkakunta: JKL

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja nevermind »

Pikkuvirheitä sattuu nuorille lääkäreille että se on nyt ihan normaalia, ei tietenkään hyväksyttävää :?
Toivoisin että Jokinen saisi vielä jatkaa lääkärin tointaan, tällä kertaa oikeilla papereilla :wink:
hellämustapääfinnilä
Martin Beck
Viestit: 834
Liittynyt: Su Helmi 14, 2010 8:52 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja hellämustapääfinnilä »

Valelääkäri korotti palkkaansa puolitoista tonnia
16.09.2010 07:59

Valelääkäri onnistui "työuransa" aikana korottamaan palkkaansa peräti puolitoista tonnia.

Kun mies aloitti työt terveyskeskuksessa Karkkilassa, hänen palkkansa oli ensimmäisen kuukauden ajan 4000 euroa, sen jälkeen kuukausipalkka kohosi 4400 euroon.

Karjaan Carema Oy:n kanssa syyskuussa 2009 tehdystä työsopimuksesta käy ilmi, että työsuhteen alkaessa palkka oli entisiä ansioita parempi, 5500 euroa kuukaudessa. Ulosottomies tosin vei palkasta ison siivun.

- Käteen jäi 1900 euroa kuussa, syytetty kertoi oikeudessa.

Tiliotteet vahvistavat tiedon.

Huijauksen taustalla on talousvaikeuksia, jotka alkoivat viimeistään vuonna 2007. Tuolloin syytetty otti asuntolainan ja osti kerrostalokaksion Espoosta.

Pankkilaina jäi kokonaan maksamatta. Rästiin on jäänyt myös lukuisia kulutusluottoja, pikavippejä, opintolainoja ja monia pienempiä laskuja.

Kolmasti hänet häädettiin vuokra-asunnosta. Ulosottovelka oli kasvanut jo 200 000 euroon.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... &pos=no-tu

Kyllähän mies oli palkkansa ansainnut; on aika haasteellista tehdä lääkärin työtä vailla minkäänlaista alan koulutusta. Vaativasta työstä on tietysti maksettava kunnon palkka ;).
Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Juu, onpa ollut todella "fiksu" kaveri tämä Jokisen Mika.
Nyt kun hänelle vielä rapsahtavat tästä huijauskeissistä tuntuvat korvaukset maksettavaksi, niin äijällä on loppuelämäkseen melkoinen velkahelvetti, itse asiassa aivan älytön velkahelvetti.
Joutuu ehket pikkuisen töitä paiskimaan...
sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Arvailua tämäkin, mutta lieneekö kyseinen henkilö ollut ilmeisen älykkyytensä takia jonkunlaisen suuruuskuvitelman vallassa? Siis oikeasti ajatellut, että kyllähän hän nyt niin fiksu on, fiksumpi kuin monet lääkärit, että osaa moisen homman hoitaa. Mahdollisesti myös katkeruutta siitä, ettei aikanaan päässyt lääkikseen. Sinnehän ei minkään älykkyystestin kautta pääse, vaan pääsykoekirjat pitää päntätä todella hyvin läpi eli työvoitto lienee monelle. Hieman ihmettelen tuota työttömyyttäkin: luulisi ilmeisen koulussapärjääjätyypin menneen sitten opiskelemaan jotain muuta (tulevaisuudessa mahdollisesti hyvinkin tuottavaa) ammattia sen sijaan että on työttömänä...

Tämä nyt tuli mieleen siksi, että olen joskus tavannut ihmisiä, jotka ovat älykkäitä ja kuvittelevat sen takia olevansa oikeutettuja ihan mihin tahansa. Älykkäitä ihmisiä on kuitenkin varsin paljon, ja pärjääminen edellyttää lisäksi muita oikeanlaisia taitoja ja työntekoa.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Ihan aluksi sanon etten ole ketjua lukenut enkä ihan heti varmaan jaksa lukeakkaan. Vaikka kuinka on etsitty niin ei ole selvinnyt että tämä lääkäri olisi työssään tehnyt minkäänlaista hoitovirhettä, vaan hänen asiallisuuttaan lääkärinä on kehuttu jopa potilaiden puolelta. Lisäksi ei nämä tutkinnon suorittaneetkaan lääkärit kummoisia tunnu olevan, vaativammista sairauksista ei tiedetä mitään ja potilas vain ohjataan erikoislääkärin puolelle, kuten käsitin tämänkin puoskarin tehneen. En sitten tiedä miten olisi selvinnyt tämä lääkäri jos olisi vaikkapa luomi pitänyt paikallispuudutuksessa poistaa (tällaisen toimenpiteen itselleni on lääkärikokelas suorittanut).
Ja virheistä puheenollen, tulee mieleeni useampikin tapaus ihan lähipiiristäkin missä valmistunut ja kokenut lääkäri on laiminlyönyt potilaan hoidon niin että potilas on menehtynyt tai sitten lähettänyt potilaan kotiin kuolemaan vaikka kaikki otetut tutkimustulokset olisivat puoltaneet että potilas olisi tullut ottaa sairaalaan hoitoon.
Niin kauan kuin ei tämän lääkärin kokemattomuuden ja koulutuksen puutteella ilmene mitään hoitovirhettä, pidän hänen toimintaansa lääkärinä "vain" kyseenalaisena
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010091 ... 2_uu.shtml

Viikoittainen testi: Valelääkäri päihitti kollegat

Torstai 16.9.2010 klo 17.22

Valelääkärin taitoja testattiin viikoittain, mutta hän selvisi tilanteista käryämättä.

Valelääkärinä toimineella Mika Jokisella oli tiistaisin tiukka paikka, kun sisätautien erikoislääkäri ja lääketieteen opiskelijat pitivät palaveria Nummelan terveysasemalla.

- Meille annettiin potilastehtäviä, mihin piti osata antaa oikea vastaus. Meidän piti vuorotellen vastata mitä tekisi siinä tilanteessa.

Jokinen selvisi tilanteista kuitenkin käryämättä.

- Pärjäsin vähintään yhtä hyvin kuin ne, jotka oikeasti opiskelivat lääketiedettä, hän totesi.

Huijasi myös avovaimoaan

Valelääkäri pystyi huijaamaan paitsi oikeita lääkäreitä, hoitajia ja kaveripiiriään myös avovaimoaan. Tämä oletti miehensä työskentelevän jossain konttorihommissa.

Työpäivät kuluivat jo rutiinilla.

- Tarkistin, että sairaalasta tulleet potilaat kuntoutuivat ja pääsivät kotiin tai sitten lähetin heidät takaisin sairaalaan... Maanantaisin vastaava lääkäri kävi kanssani potilaat läpi, torstaisin sisätautien erikoislääkäri, Jokinen muisteli poliisille.

RISTO KUNNAS
[email protected]
Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Näköjään niistä lääkikseen pääsemiseksi päntätyistä opuksista on Jokiselle jotain jäänyt päähän. Ehkä enemmän kuin jollakin vähemmän motivoituneella lääkäriopiskelijalla. Ja varmaan psyykkiset ominaisuudet sopisivat hyvin kyseisen ammatin harjoittamiseen. Kyllä mies nyt pitäisi päästää erikoisluvalla oikeasti lääkärioppiin. :wink: Nehän terveyskeskukset kilpailisivat, kuka saa julkkiskandin omaan yksikköönsä.
Nothing is quite what it seems
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Maybrick kirjoitti:Näköjään niistä lääkikseen pääsemiseksi päntätyistä opuksista on Jokiselle jotain jäänyt päähän.
Peruukki nyt ainakin :mrgreen:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2251653
Totuus
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Taitaapi olla niin että peikkomaisen lookin omaksunut katuva valelääkäri saa usean naisen hoivavietin heräämään kuten kävi K-P Kyrölle aikoinaan. Siitä sitten vaan vaikkapa eduskuntavaaliehdokkaaksi, luulisi esimerkiksi kykypuolueen haluavan näin lahjakkaan nuorukaisen riveihinsä. Poliitikon tärkein taito eli valehtelu ja manipulointi miehellähän on jo nyt hallussa. :D

Aamun Hesarista: Mies esiintyi poliisina asuntoa vuokratessaan. Tosiasiassa hän toimi vartijana vartointiliikkeessä kyseisenä aikana. Syytteet hylättiin koska oikeus katsoi että mies olisi vallan hyvin voinut saada saman vuokra-asunnon jos olisi kertonut olevansa vartija. :roll:

Pakko ainakin hieman nostaa hattua tämän kaverin yritteliäisyydelle. Puutteet kassanhallinnassa viittaavat jonkinsortin bipolaariin tai jatkuvampaan megalomaanisuuteen. Tulee mieleen tuo takavuosikymmenten huijari joka vuoroin esitti olevansa lentäjä ja vuoroin lääkäri. Leonardo DiCarprio puolestaan esitti häntä elokuvassa Ota kiinni jos saat. Frank Abargale or something...
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Elpukka
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 4:39 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Elpukka »

Tää tapaus hymyilyttää... (asia saattais olla toinen jos olisin kyseisen tohtorin luona käynyt vaikka kohdunsuuni tutkituttamassa :lol: )

Voipi olla, et kyseisen herran potilaat on saanut extra tarkkaa hoitoa, kun tuolla tohtorilla ei virheisiin ole varaa.

Mihinhän hommaan sitä ittensä väärentäis, et tuommosille palkoille pääsis :D
Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei.
Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

^ Ja varsinkin paikkaan, jossa heti puolen vuoden kuluttua palkkakin nousisi kuin valelääkärillä, melkein puolitonnia kuussa! TK:n palkkalistoilla on oikeesti sellaisia lääkäreitä, joita ei oikeiksi uskoisi, kun ei ole minkäänlaista kykyä tulla toimeen asiakkaiden kanssa. Menisin itse mieluummin valelääkärin luo :)
Nothing is quite what it seems
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: 23v-mies esiintyi lääkärinä vuoden karkkilassa

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Eräs huomionarvoinen asia on, että Jokisen työskentely järjestettiin siten, että hänellä oli kokenut lääkäri päällepäsmärinä. Esimerkiksi päivystyspoliklinikalla hän ei työskennellyt kummassakaan paikassa. Juuri päivystystyö on se, missä tehdään herkimmin virhearviot eli ei havaita sitä, että potilas tarvitseekin kiirellistä hoitoa. Osa epävarmoista lääkäreistä tosin hoitaa tilanteen lähettämällä suunnilleen jokaisen potilaan eteenpäin.

Jokinen oli oikeudessa kerskunut pärjänneensä hyvin työpaikkansa nuorille lääkäreille suunnatuissa koulutuksissa. Omalta sisäpiirilähteeltäni olen kuullut, että juuri tällaisissa lääkäreiden kokoontumisissa Jokinen istui tuppisuuna. Muut tulkitsivat asian niin, että kyseessä on luonteeltaan hiljainen kaveri eivätkä miettineet asiaa sen pitemmälle. Todellisuudessa Jokinen vaikenemalla piti huolta siitä, ettei käry käy.

Olen myös saanut tietoa siitä, että todellisuudessa asiat eivät menneet niin hyvin putkeen kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Hoitovirheiltä vältyttiin, mutta siitä saa kiittää Jokista vahtineita. Toisaalta kuuluu kuvaan, että kandit voivat tehdä virheitä ja ovat siksi vahdittavia.

Kyse on pesunkestävästä huijarista, jolta en ostaisi käytettyä autoa.
Vastaa Viestiin