Vaarallinen takaa-ajo Helsingissä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
blackwidow

Vaarallinen takaa-ajo Helsingissä

Viesti Kirjoittaja blackwidow »

Kaikki alkoi tiistain aamupäivällä Helsingin Konalantieltä, kun miehen ja naisen auto oli kaahannut kärkikolmion takaa muita ajoneuvoja väistämättä. Poliisit hälytettiin tavoittelemaan kaahariautoa. Alkoi hurja takaa-ajo, joka ulottui välillä Espooseen asti. Pakoauto ajoi usein päin punaisia ja monet ihmiset olivat vaarassa. Lopulta poliisi sai auton pysäytetyksi Lapinlahden sillan alkupäähän.

KATSO VIDEO

http://www.iltasanomat.fi/videot/?id=1435939&ap=1


- Monet ihmiset joutuivat viime hetkellä hyppäämään kadun reunalta turvaan, kun eilinen takaa-ajettu kaahaaja oli ajaa heidän päällensä, kertoo rikosylikomisario Heikki Seppä Helsingin liikennepoliisista.

- Oli vain satumaista onnea, ettei kukaan sivullinen kuollut tai loukkaantunut.

Länsiväylän selkkauksessa oli välillisesti toisaalla mukana myös elokuvaohjaaja, kansanedustaja Tanja Saarelan (kesk.) mies Olli Saarela. Länsiväylän ruuhkauduttua poliisin takaa-ajon vuoksi Saarelan perään ajoi auto, ja ohjaaja jouduttiin viemään sairaalaan.

Saarela loukkasi kolarissa niskansa, mutta sen vakavammin hän ei loukkaantunut.

Poliisi tuomitsee erittäin jyrkästi liikennetilanteet, joissa rikkeen tehnyt säntää ajoneuvollaan karkuun. Pako päättyy ennemmin tai myöhemmin viranomaisten voittoon, mutta vaarassa ovat niin pakenijat kuin sivulliset.

Ratissa olleella miehellä ei ollut promilleja veressä, mutta häntä epäillään huumeiden käytöstä ja niiden vaikutuksena ajosta. Toinen rikosnimike on ajoneuvon käyttövarkaus. Kolmas rikos liittyy törkeään liikenteen vaarantamiseen.

ILTASANOMAT
SecretService
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 10:16 pm

Viesti Kirjoittaja SecretService »

Videota katsoessa tulee mieleen, eikö takaa-ajamisesta luopuminen todellakaan tule mieleen seuraavalle poliisille! Meno on järjetöntä ja joku on todellisessa vaarassa kuolla useita kertoja! Loppuvaiheella näyttää olevan kiistaa "piikkipaikasta", kun uusi Mondeo tulee vielä takaa ohi ja kilkkaa takaa-ajettavaa.

Takaa-ajajat ovat varmasti nähneet, että autossa on matkustaja. Miten hänen turvallisuudestaan voidaan huolehtia, jos vaikka sattuisi olemaan kyydissä vastentahtoisesti? Tutkitaanko poliisin toiminta kiilaamisessa? Sivullisiahan loukkaantui tässä yhteydessä.

Mitä on pohjalla rikoksina? Kärkikolmion takaa kaahaaminen ja auton varastaminen! Oli miten oli, mutta useampi uusi maastopyörä maksaa nyt kohteena ollutta autoa enemmän. Pyörävarkauksien tutkintaan ei tuonlaisia voimia kohdisteta missään tilanteissa. Sensijaan järjestetään hirveä ralli yleisessä liikenteessä. Poliisin luopuessa seuraamisesta jossain vaiheessa takaa-ajettava varmasti lopettaa kaahaamisensa, eikä aja niin kauan järjettömästi, että kone leikkaa kiinni.

Irstaintahan tässä on se, että median myötävaikutuksella jostain Olli Saarelasta tehdään suurin kärsijä tapauksessa!
Avatar
Zodiac
Agentti Scully
Viestit: 674
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac »

Minusta poliiseille pitäisi jakaa rynnäkkökiväärit. Semmoisella sarja pakenijan selkään loppuisi hurjastelu kerralla...
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

SecretService kirjoitti:Videota katsoessa tulee mieleen, eikö takaa-ajamisesta luopuminen todellakaan tule mieleen seuraavalle poliisille!
Aivan varmasti oli kaynyt mielessa.
SecretService kirjoitti: Takaa-ajajat ovat varmasti nähneet, että autossa on matkustaja. Miten hänen turvallisuudestaan voidaan huolehtia, jos vaikka sattuisi olemaan kyydissä vastentahtoisesti? Tutkitaanko poliisin toiminta kiilaamisessa? Sivullisiahan loukkaantui tässä yhteydessä.
Jos matkustaja on vastentahtoisesti kyydissa niin miten hanen turvallisuudestaan huolehditaan antamalla kaappaajan vieda hanet mukanaan?
SecretService kirjoitti:Mitä on pohjalla rikoksina? Kärkikolmion takaa kaahaaminen ja auton varastaminen! Oli miten oli, mutta useampi uusi maastopyörä maksaa nyt kohteena ollutta autoa enemmän. Pyörävarkauksien tutkintaan ei tuonlaisia voimia kohdisteta missään tilanteissa. Sensijaan järjestetään hirveä ralli yleisessä liikenteessä. Poliisin luopuessa seuraamisesta jossain vaiheessa takaa-ajettava varmasti lopettaa kaahaamisensa, eikä aja niin kauan järjettömästi, että kone leikkaa kiinni.
Joku lahtee sata lasissa poliisia karkuun pikku rikkeen takia - looginen johtopaatos on etta kaverilla on muutakin kontollaan.
Jos auto on varastettu ja luovutaan takaa-ajosta niin miten syyllinen otetaan kiinni?
Eli sinun mielestasi poliisi ei saisi seurata tai pysayttaa ketaan autolla liikkuvaa jos tama vain alkaa kaahaamaan?
SecretService kirjoitti:Irstaintahan tässä on se, että median myötävaikutuksella jostain Olli Saarelasta tehdään suurin kärsijä tapauksessa!
Tasta ei voi olla kuin samaa mielta..
Vastaa Viestiin