Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4110
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja ABC »

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nett ... 5261069935
Nettiherjaaja Seppo Lehdon syyte nurin käräjillä

21.10.2010 14:51 | Kommentit 1

STT

Nettiherjauksista vankilaan tuomitun Seppo Lehdon tuorein rikossyyte kaatui torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaati Lehdolle rangaistusta kirjoituksista, joita on julkaistu internetin blogspot-sivustolla. Teksteissä nimiteltiin ja halvennettiin nimeltä mainittua miestä.

Lehto kiisti laatineensa tekstit. Syyte kunnianloukkauksesta hylättiin, koska kirjoittajasta ei ole tietoa. Oikeusjuttu koski vuonna 2008 laadittua kirjoitusta.

Tamperelainen Lehto ja hänen rikoskumppaninsa saivat jo aiemmin vankeutta lukuisista nettiherjauksista. He halvensivat tummaihoisia, venäläisiä, islaminuskoisia sekä useita nimeltä mainittuja henkilöitä kuten presidentti Tarja Halosta.

Tampereen käräjäoikeus määräsi vuonna 2008 suljettavaksi 40 juttuun liittyvää herjaussivustoa. Osalle niistä pääsee yhä, koska niiden palvelin on Amerikassa, jossa sananvapaus on laveampaa.
HS kiertelee: USA:ssa on "laveampi" sananvapaus. Todellisuudessahan asia on niin, että siellä on sananvapaus, Suomessa ei.

Lehto on törkyturpa, joka ansaitsi kyllä rangaistuksen nimeltä mainittujen henkilöiden herjaamisesta. Mutta sellaisia tuomioita on jaeltu Suomessa maailman sivu, ja rangaistukset ovat olleet sakkoja ja korvauksia. Raiskaustuomioita ankarampi vankeustuomio tulikin "rasismista" eli sellaisten aatteiden arvostelemisesta, jotka ovat valtiovallan erityisessä suojeluksessa niin, ettei edes sananvapaus koske näiden aatteiden vastustajia.

Miksi Lehto sai tuomion rasismista, mutta ei Tatu Vanhanen, jonka "tutkimus" esimerkiksi mustien ja kantasuomalaisten älykkyyden alhaisemmasta tasosta skandinaaveihin ja japanilaisiin verrattuna on ollut paljon laajemmin tapetilla ja saanut enemmän palstatilaa? Vanhasen ja kumppaninsa rasistinen pamfletti älykkyydestä on suoraan verrattavissa esimerkiksi Etelä-Afrikan tutkijoiden apartheidin aikana tuottamiin "tutkimuksiin" tai USA:n rotuerottelun aikaisiin "tutkimuksiin" rotujen älykkyydestä. Eihän asialla vain ole mitään tekemistä sen kanssa, että Tatu Vanhasen isä sattui olemaan Suomen pääministeri?

Kumpi on vaarallisempaa: tieteen kaapuun puettu rasismi, jota suurin osa ihmisistä ei tajua rasismiksi, koska peruskansalaisella ei ole koulutusta arvioida tieteellistä metodia; vai rasismi, jossa sekopää huutaa kadulla "neekerit takaisin Afrikkaan"?

Sana neekeri (< negro eli musta) muuten oli vielä 80-luvulla monen ihmisen arkikäytössä ilman mitään rasistisia merkityksiä, sillä suomen neekeri tarkoitti yksinkertaisesti mustaa. Merkitys muuttui, kun sana alettiin kääntää samankuuloisuuden perusteella amerikanenglannin halventavaksi haukkumasanaksi neekeri sen sijaan, että olisi korostettu sen alkuperäistä yhteyttä latinalaisperäiseen sanastoon. Samanlainen merkityksen tarkoitushakuinen muuttaminen on nyt käynnissä sanan mustalainen suhteen:
Oulussa tuli tuomio mustalainen-sanan käytöstä.
Tuomio on erikoinen, koska suuri osa ihmisistä sekoittaa edelleen lahjakkaasti sanat romani ja romaani, joten sanan romani käyttöä on voitu siksi välttää. Itse olen viime aikoihin käyttänyt tuomittavaa sanaa aivan arkikäytössä siinä missä romaniakin ilman mitään sivumerkityksiä. Vastaavasti katson myös itse olevani valkolainen.

Eikö käräjäoikeudesta olisi vaikka voitu soittaa Kielitoimistoon, joka taas voisi tehdä virallisen linjauksen asiasta romanien päämiesten kanssa, ennen kuin aletaan tuomita ihmisiä oikeudessa jonkun yleisesti käytössä olevan sanan käyttämisestä?

Alan kohta epäillä, että ainakin suomalaisten päättäjien älykkyyden suhteen Tatu Vanhanen oli sittenkin oikeassa.
Every ship must sail a world.

MEG
Vic Mackey
Viestit: 1918
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja MEG »

Tatu Vanhanen ei tietääkseni ole vaatinut rotusyrjintää tai harjoittanut kiihotusta rotu tai etnistä ryhmää vastaan. Näin ollen hänen tutkimustensa arvostelu kuuluu tiedeyhteisölle, johon toki muutkin voivat osallistua.
En usko että ketään tuomitaan pelkästä "neekeri" tai "mustalainen" nimitysten käytöstä. Vaan kuten tuossa esimerkkitapauksessa, kyse on laajemmasta herjaustulkinnasta.

markja
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja markja »

Hienosti toimittajat "unohtavat" mainita, että Seppo Lehto istuu parhaillaan Kylmäkosken vankilassa 2v 4kk tuomiotaan sananvapautensa käyttämisestä (teki pila- ja valeblogeja johtavista poliitikoista ja byrokraateista). Että se siitä "sananvapaudesta" Suomessa. Varsinkin kun ottaa huomioon, että laissa NIMENOMAAN määritellään, että poliitikot ja julkisissa viroissa olevat ovat "kunnianloukkaus" pykälän suhteen miltei täysin vapaata riistaa.

Lisäinfoa ja tukea esim.
http://oikeuttaseppolehdolle.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=128564713842437
http://markusjansson.blogspot.com/2008/ ... eutta.html

Kannattaa muuten aina muistaa, että Suomi on sananvapauden ja ihmisoikeuksien kehitysmaa, Suomi saa mm. Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelta väkimäärään suhteutettuna 6-kertaisen määrä langettavia päätöksiä esim. Venäjään verrattuna. Ks. vaikkapa:
http://markusjansson.blogspot.com/2009/ ... rroin.html

Ja ihan vaan vertailun vuoksi:
Kuva
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4110
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja ABC »

MEG kirjoitti:Tatu Vanhanen ei tietääkseni ole vaatinut rotusyrjintää tai harjoittanut kiihotusta rotu tai etnistä ryhmää vastaan. Näin ollen hänen tutkimustensa arvostelu kuuluu tiedeyhteisölle, johon toki muutkin voivat osallistua.
En usko että ketään tuomitaan pelkästä "neekeri" tai "mustalainen" nimitysten käytöstä. Vaan kuten tuossa esimerkkitapauksessa, kyse on laajemmasta herjaustulkinnasta.
Kysy itseltäsi, millä tavalla "taviksen" nettisivuillaan esittämä väittämä mustien alhaisemmasta älykkyydestä eroaa sellaisen "tutkijan" esittämistä väitteistä, jonka metodit ja aineistot ovat epäkelpoja?

Mikä täsmälleen ottaen on tämä "laajempi herjaustulkinta", johon viittaat? Onko oikeudenmukaista, että tuomioistuimissa aletaan tuomita ihmisiä herjauksesta käytetyn äänensävyn perusteella? Miten tämä äänensävy määritellään? Eikö tuomioiden perusteiden tulisi olla yksiselitteisiä ja helposti määriteltäviä?
Every ship must sail a world.

MEG
Vic Mackey
Viestit: 1918
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja MEG »

Mitä tulee syihin, eri ihmisryhmien ja alueiden kehityseroihin maailmassa, niin mielestäni paras selvitys jonka olen lukenut ,on Jared Diamondin teoksessa :"Tykit, taudit ja teräs". Vanhasen käsityksiä olen lukenut lehdistä. Hän mainitsee kehitykseen ja menestykseen vaikuttavan muitakin tekijöitä kuin väittämänsä älykkyyserot.
En voi kuvitella millään sensuurilla saavutettavan muuta kuin vahinkoa,tässäkään yhteydessä.

Herjaus ja kunnianloukkaus määrittelyt ovat tietenkin aina hyvin monisyisiä ja epämääräisiä.

Mooses
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Kesä 10, 2010 7:16 pm
Paikkakunta: Neljäs valtakunta / Invisible empire

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Mooses »

Sananvapaudesta. Ja mediasta.

”Suomalaistettua kirjoitusasua neekeri alettiin käyttää 1800-luvun loppupuolella. Suomeen sana on lainattu ruotsin kielestä. Ruotsin neger pohjautuu puolestaan muinaisranskan sanaan negre ja edelleen espanjan tai portugalin sanaan negro.”-Wikipedia tiesi kertoa...

Olisikohan tuo kiellettyPAHA-sana ollut meillä väärinymmärretty ja suomennettuna ISOPAHAhaukkumasana oikeasti on ”nekru” eli amerikanenglannin ”nigger”. Kansallissosialismista kansallismasokismiin! Kielletään myös mustan kahvin juominen rasistisena tekona.

Jos afroamerikkalainen kutsuu toista afroamerikkalaista sanalla ”nigger”, niin on asia ok kaikille, myös suvaitsevaisuuskiihkoilijoille (!!!). Mutta jos kuka tahansa muu käyttää sanaa, niin silloin olet rasisti ja vähintäänkin laivannut puolet afrikkalaisista aikanaan orjiksi Amerikkaan.

Tasapäistäminen ihmisyksilön kohdalla eli yleisesti kaikkien jopa selkeästikin todettavien erojen kieltäminen kaikissa mahdollisissa yhteyksissä valtamedioitten toimesta palvelee vain ja ainoastaan kapitalistista markkinataloutta.

Yksilö kasvatetaan ( pakotetaan ) ajattelemaan niin että hän on täysin samanlainen viimeistä piirtoa myöten kuin kaikki muutkin maailman ihmiset. Tämän illuusion jälkeen hänelle tarjotaan kaupallisen median toimesta mahdollisuutta ostettuun yksilöllisyyteen; osta ja ilmaise itseäsi pukeutuen, meikaten, autoillen... lista on loputon. Jokaisella ostoksen myötä olet aina enemmän yksilö, oma erityinen ja ainutlaatuinen ”minä itse”.

Median ei kannata ikinä myöntää esim. rodullisia eroja. Ja mikäli joku edes yrittää todistaa näitä eroja perustellusti ja tieteellisesti, niin sensuroidaan tekstiä rasistisena ja teilataan kyseinen todistelija umpimieliseksi kiihkeäksi natsiksi koko mediakentän toimesta.

Tällä hetkellä suurin kerskamarkkinatalouden vastustaja, äärivasemmisto pidetään kiireisenä usuttamalla sitä äärioikeiston kimppuun. Äärioikeistoa pidetään kiireisenä koko ajan kieltämällä KAIKKI yksilötasojenkin väliset erot, sekä rajoittamalla toimintaa median suunnalta tulevalla räikeällä sensuurilla, mustamaalaamisella sekä harhalla jota sananvapaudeksi kutsutaan.

Ulkopuolelle jäävä massiivinen poliittinen kenttä pyrkii vain ja ainoastaan pitämään yllä unenomaista kulutusjuhlaa peittämällä kaikki tärkeät asiat mm. pelottavilla mielikuvilla sekä haalimaan itselleen mahdollisimman paljon rahaa ja valtaa. Tästä suuresta poliittisesta kentästä on luonnollisesti poisluettava tietysti muutamia pienryhmiä jotka omalta osaltaan ”pitävät tulta yllä” hämmentäen suvaitsevaisuussoppaa homo-, kettutyttö-, tai hamppulausunnoillaan.

Näin siis ovat vahvimmat kapitalisminvastustajat ( jotka ovat lähinnä totuutta! ) pelattu pois tieltä; SOSIALISTIT ja kansallis-SOSIALISTIT.

Muistaako ketään sitä lehdistölle tietyn sensuuri-sananvapaustahon antamaa suositusta siitä, että sosialisteja on kutsuttava äärivasureiksi ja kansallis-sosialisteja natseiksi, jotteivät kielikuvat ole liian lähellä toisiaan???

t. omosse ( painovirhupaholainen )

Ps. ABC, oliko Tatu Vanhasen isä pääministeri ( en muista politiikkaa/hallituksia noin kauas )? Vai Tatu Vanhanen entisen pääministerin Matti Vanhasen isä?
"Terroristi-Risto huutaa ei saa lyödä naista!, kun Ryydman iskee vanhan tuolin Riston rumaan naamaan. Batman huutaa iske Ryydman vielä toisen kerran, se vie vain meiltä pienen hetken verran!"

Belker
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Belker »

Vertailun vuoksi ABC:lle:Mitä olisi tapahtunut Wikileaksille Suomessa?


Assange on perustellut PRQ-palvelinten käyttöä Ruotsissa:
WikiLeaks is hosted by PRQ, a Sweden-based company providing "highly secure, no-questions-asked hosting services". PRQ is said to have "almost no information about its clientele and maintains few if any of its own logs".[59] The servers are spread around the world with the central server located in Sweden.[60] Julian Assange has said that the servers are located in Sweden (and the other countries) "specifically because those nations offer legal protection to the disclosures made on the site". He talks about the Swedish constitution, which gives the information providers total legal protection.[60] It is forbidden according to Swedish law for any administrative authority to make inquiries about the sources of any type of newspaper. - by Wikipedia -

Miten olisi käynyt Kalle Tappisen Suomessa, jos hän olisi aloittanut samanlaisen projektin kuin mitä Wikileaks on tehnyt?

- kansainvälisten suhteiden vaarantamista (suomettumissuhtautuminen: tehdään kuten suurvallat toivovat)
- kunnianloukkaksia (diktaattoreita yms. vastaan? - Wleakshan on saanut aika hyvin ihmisoikeuspalkintojakin, muttei olisi voinut saada Suomesta "hetken" toimittuaan.)
- linnaa ja laitteet valtiolle, sivut kiinni.


Suomen sananvapauden rajat on helppo selvittää, kun vertaamme niitä Ruotsiin. Alisteisena ketjuna Ruotsi >>> USA >>>>>>>>>>Suomi>>>>>>>>>>>>>diktaattorimaat

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6491
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Aamulehti kirjoitti:http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanm ... sta/201112

Seppo Lehdolle kunnianloukkaussyyte nettikirjoittelusta

15.12.2010 - 14:58 (11:54)

Loukkaavista nettikirjoituksista tuomitulle tamperelaiselle Seppo Lehdolle luettiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa uusi kunnianloukkaussyyte.

Syytteen mukaan Lehto on esittänyt helsinkiläisestä toimittajasta valheellisia tietoja ja halventanut häntä internetissä julkaistuissa kirjoituksissa. Teot tapahtuivat vuoden 2005 jälkeen.

Lehto tuomittiin vuonna 2008 käräjäoikeudessa kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen loukkaavasta verkkokirjoittelusta. Hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Parin vuoden takaisessa jutussa kirjoitusten kohteina oli useita poliitikkoja ja muita julkisuuden henkilöitä. Loukkaavia tekstejä oli kymmenillä sivustoilla. Nyt esillä oleva syyte on samaa sarjaa.

Viimeksi Lehtoa vastaan nostettu syyte kaatui Helsingin käräjäoikeudessa 21. lokakuuta. Syyttäjä vaati Lehdolle rangaistusta kirjoituksista, joita on julkaistu internetin blogspot-sivustolla. Teksteissä nimiteltiin ja halvennettiin nimeltä mainittua miestä.

Lehto kiisti laatineensa tekstit. Syyte kunnianloukkauksesta hylättiin, koska kirjoittajasta ei ole tietoa. Oikeusjuttu koski vuonna 2008 laadittua kirjoitusta.

Aamulehti, STT

Crombie
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Crombie »

Seppo Lehdon kuulumisia voi seurata täälä:

http://oikeuttaseppolehdolle.blogspot.com/

Toi on ilmeisesti jonkun Seppo Lehdon ystävän tekemä blogi johon se päivittää tuoreimmat uutiset seposta..
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6491
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011010 ... 0_uu.shtml

Ylen pakkoruotsipakinassa ei syyllistytty rikokseen

Tiistai 4.1.2011 klo 11.20

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan Yle Radio 1:n toimittaja ei syyllistynyt ohjelmassaan sananvapausrikokseen.

Tutkinnanpyynnön poliisille oli tehnyt Finlandssvensk samling rf -niminen yhdistys ohjelmasarjasta Kirsi Virtanen. Yhdistyksen mielestä toimittaja Kirsi Niemi-Virtanen olisi kahdessa ohjelmassaan solvannut suomenruotsalaisia. Hän oli käyttänyt muun muassa pakkoruotsia käsitelleessä ohjelmassaan sanaa "svedupetturi".

Niemi-Virtanen itse perusteli, että hänen ohjelmansa ovat pakinatyylisiä ja siihen kuuluu tietynlainen kärjistäminen ja liioittelu. Niemi-Virtasen mielestä kuuntelijoiden on täytynyt ymmärtää alusta lähtien ohjelman tyylilaji.

Syyttämättäjättämispäätöksen tehnyt apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen Christer Lundström katsoi Niemi-Virtasen pysyneen sallitun liioittelun ja provokaation rajoissa.

STT
Ilmeisesti kyse oli tästä:
Osa 1
Osa 2
Osa 3
Osa 4
Osa 5

Judge Dredd
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd »

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/V ... at_uutiset
Vähemmistövaltuutettu haluaa uuden lain vihapuhetta varten

Vähemmistövaltuutettu haluaisi nykyistä selvästi järeämpiä konsteja vihapuheen vähentämiseksi. Eduskunnassa valmistellaan parhaillaan Euroopan neuvoston tietoverkkorikollisuutta koskevan yleissopimuksen lisäpöytäkirjan hyväksymistä ja sen seurauksena rikoslain muuttamista.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet katsoo, että tähän mennessä esitetyt muutosehdotukset eivät ole riittäviä, jotta nettirasismiin voitaisiin puuttua.

Hän esittää lainsäädännön uudistamista, koska katsoo nykyisen lain purevan vain kaikista törkeimpiin tekoihin.

Biaudetin mielestä sananvapaus ja mahdollisuus puuttua muukalaisvihamieliseen toimintaan eivät ole tasapainossa. Hän sanoo, ettei tarkoituksena ole rajoittaa maahanmuutosta käytävää julkista keskustelua.

Hän muistuttaa samalla, ettei sananvapaus oikeuta vihapuheeseen.
http://www.vahemmistovaltuutettu.fi/int ... 190111.pdf

Yllä olevasta linkistä löytyy vähemmistövaltuutetun lausunto.

"Vähemmistövaltuutettu katsoo, että syrjintää kannattaviin tai edistäviin lausumiin tulisi voida puuttua, vaikka kyseiset lausumat eivät täyttäisikään ehdotettujen kiihottamisrikossäännösten tunnusmerkistöjä ja vaikka niihin ei sisältyisikään vihan tai väkivallan puolustamista."
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6491
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Meillä Jussi Halla-aho sai rangaistuksen uskonrauhan rikkomisesta. Samaan aikaan Hollannissa:
Helsingin Sanomat kirjoitti:http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kii ... 5267175435

Kiistelty oikeistopopulisti vapautui kiihotussyytteistä Hollannissa

23.6.2011 10:46 | Päivitetty: 23.6.2011 16:00

Mikko Välimaa

Hollantilainen tuomioistuin on vapauttanut kiistellyn poliitikon Geert Wildersin syytteistä, jotka koskivat tämän islaminvastaisia lausuntoja.

Wildersiä syytettiin muun muassa kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kaikkiaan syytekohtia oli viisi.

Syytteet perustuivat Wildersin lehtilausuntoihin sekä mielipide- ja internetkirjoitukseen. Tuomarit kävivät läpi myös Wildersin kritisoidun Fitna-dokumenttielokuvan, jossa laitaoikeistolaista vapauspuolue PVV:tä johtava Wilders muun muassa vertaa islamia natsismiin ja Koraania Adolf Hitlerin Mein Kampf -teokseen.

Oikeus katsoi, että Wildersin lausunnot ovat loukkaavia ja sokeeraavia ja koettelevat lain rajoja. Oikeuden mukaan lausunnot pitää kuitenkin hyväksyä osana meneillään olevaa poliittista keskustelua monikulttuurisesta yhteiskunnasta.

Oikeus katsoi myös, että Fitna-elokuva saattaa johtaa vihan lisääntymiseen muslimeita kohtaan, mutta tekijää itseään ei voida pitää vastuullisena tästä.

Oikeuden ratkaisua on ehditty pitää jo merkittävänä ennakkotapauksena.

Oikeustieteen professori Theo de Roos sanoi uutistoimisto ANP:lle, että tuomiokynnys kiihotusrikoksissa on jatkossa erittäin korkea, mikäli tuomio pysyy voimassa.

"Ratkaisu osoittaa, että lausunnoissa voidaan mennä hyvin pitkälle ennen kuin syyllisyys täyttyy. Oikeastaan vain suorien uhkausten voi tulkita johtavan juridiseen vastuuseen", de Roos sanoi dutchnews.nl-sivuston mukaan.

Wilders itse sanoi, että päätös on voitto sananvapaudelle. Hän kertoi käyttäneensä kovaa kieltä tarkoituksella.

Syytteitä ajanut Gerard Spong sanoi, että oikeuden ratkaisu ei tyydytä häntä kaikilta osin. Spongin mukaan osa Wildersin lausunnoista oli niin rajuja, ettei niille olisi pitänyt suoda sananvapauden suojaa.

Spongin mukaan oikeus ei myöskään eritellyt riittävän tarkasti, millaisesta keskustelusta oikeastaan puhutaan, kun lausuntojen katsotaan olevan laillisia "laajassa poliittisen keskustelun kontekstissa".

Oikeuden päätöksestä on mahdollista korkeimpaan oikeusasteeseen seuraavien kahden viikon aikana.

Hollantilaisviestinten mukaan rasisminvastaiset järjestöt harkitsevat myös valittamista Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

JiiiiPeeee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Marras 01, 2009 5:47 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja JiiiiPeeee »

Sananvapaus... on harhaan johtava sana, sillä eräät tahot mitä ilmeisemmin käsittävät sen tarkoittavan että saat laukoa turvastasi mitä ikinä sylki suuhun tuo. Näinhän se ei ole.

Sananvapaus tarkoittaa sitä, että voit ilmaista vapaasti mielipiteesi asiasta kun asiasta sikäli kun sanomisesi ei riko muita lakeja. Näitä ovat muunmuassa Herjaus, Kiihotus kansanryhmää vastaan..jne. Kussakin tapauksessa Oikeus selvittää erikseen onko sanavapautta käytetty sen tarkoittamalla tavalla vai onko rikottu jotain muuta lakia.
Esimerkiksi, jos kirjoitat.. ja tämä on siis vain esimerkki.. "Tulkaa huomenna steissille niin hakataan kaikki neekerit" Tässä lauseessa rikot jo kolmea lakia:

1. Rikokseen yllyttäminen
2. Kiihoitus kansanryhmää vastaan
3. Herjaus (sana neekeri asiayhteydessä jossa se ei voi olla muuta kuin herjaava)

Kyseinen lause siis ei kuulu millään tavalla sananvapauden piiriin, vaan on yksi selitteisesti rikoslain piirissä ja näin sitä on myös aika turha selitellä sananvapauden kautta.

Tatu Vanhasen (Matti Vanhasen isa 'inf*) tuomiotta jättäminen taasen tuskin kuuluu millään tavalla siihen että poikansa oli pääministeri. Sen sijaan se kuuluu siihen, että vaikka tutkimus oli monella tavalla virheellinen lähtökohdiltaan, niin se silti oli tieteelliseksi tutkimukseksi tarkoitettu, eikä siis rasistiseksi tai muunlaiseksi kannanotoksi ihonväriä kohtaan. Muistaakseni Rasistisen leiman ja sitä myötä myös tutkintapyyntöön johti Iltalehden lööppijulkisuus. Hyvä että tutkivat kumminkin.

Seppo Lehto sen sijaan on puhtaasti rikollisella puolella kirjoituksineen, Samoin Halla-aho kulkee aivan rajalla koko ajan.
-Aatu ja Goeppels? Ei, Timo ja Jussi vaan-

Mooses
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Kesä 10, 2010 7:16 pm
Paikkakunta: Neljäs valtakunta / Invisible empire

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Mooses »

Tuosta n-sanasta.

On se hienoa, että n**keri voi sanoa toista n**keriä n**keriksi, ilman että eikiihottuneilta housut kastuu. Mutta jos valkoinen ihminen sanoo että "N**KERI", niin heti jo ollaan barrikadeilla.

Siinä osa sananvapautta.

t. mosse
"Terroristi-Risto huutaa ei saa lyödä naista!, kun Ryydman iskee vanhan tuolin Riston rumaan naamaan. Batman huutaa iske Ryydman vielä toisen kerran, se vie vain meiltä pienen hetken verran!"

JiiiiPeeee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Marras 01, 2009 5:47 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja JiiiiPeeee »

Mooses kirjoitti:Tuosta n-sanasta.

On se hienoa, että n**keri voi sanoa toista n**keriä n**keriksi, ilman että eikiihottuneilta housut kastuu. Mutta jos valkoinen ihminen sanoo että "N**KERI", niin heti jo ollaan barrikadeilla.

Siinä osa sananvapautta.

t. mosse
Joopa. Ja siinä on myös osa yksisilmäisyyttä. Nimittäin tuossa katsantokannassa.

Voisiko olla niin, että kun neekeri (kyllä, käytän tätä kiellettyä pahaa sanaa) sanoo toista neekeriä neekeriksi, se on kahden tasavertaisen sanailua. Mutta jos Valkoinen sanoo neekeriä neekeriksi, se VOI olla asianhaaroista riippuen halventavaa. Koska monestikaan tuota sanaa ei valkoihonen suustaan päästä muuten kuin halveksivassa yhteydessä, ja samalla nostaen oman "rotunsa" korkeampaan asemaan puheessaan.
Aivan samoin heillä on varmasti ihan vastaavia sanoja meistä, me vaan kun emme osaa heidän kieltään, emme osaa myöskään nostaa meteliä asiasta.
-Aatu ja Goeppels? Ei, Timo ja Jussi vaan-

Vastaa Viestiin