Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen - Pudasjärvi 2010

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Toecutter
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Marras 28, 2008 2:22 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Toecutter »

Ja rauhan aikana suomesssa on ammuttu paljon ihmisiä lataamattomilla aseilla..
"ei siinä ollut panosta"
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Ja noita vahinkoja sattuu paljon, mutta aina vaan ei ole jyvä kohdallaan... Ei edes huippuharrastajilla.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Belker »

Vetokilpailuisi arvioin tapahtuneen. Ihan sopivaa pikkutreeniä, jos tehdään huolellisesti. Nyt taisi nuorelta poliisilta luiskahtaa "tauon" jälkeen (kun kisa aloitettiin uudelleen) lippaasta päälimmäinen ammus pesään, ja kun ei tikkua ollut, niin luoti lähti.

Suuntaus tulee kisan ideasta, eli vedetään ja vähän osoitetaan. Kehittäähän tuo nopeutta, vaikkei poliisi yleensä tarvitse ampumista uransa aikana.

Paatero änkytti "harjoituksesta" ja "aseen esilleotosta". Olisi voinut sanoa selvästi, mistä oli kyse. Ei tässä rikolliset ole pakenemassa tai todisteet katoamassa. Sentään juttu sattunut poliisiasemalla poliisien ja vartijan kesken.

Lähikuvia uhrista ei janoa kukaan, joten sen perusteella on turha salata asioita. On vain poliisin tapa vaieta usein asioista, joista voimme lukea itsestäänselvyyksinä ulkomailta.
FissaritTuplana

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja FissaritTuplana »

buracee kirjoitti:
Damien kirjoitti: Eli mielestäsi: jos tekee jotakin tiettyä asiaa paljon ja ihan rutiiniksi asti, vahinkoa ei voi tapahtua?
Täh.

Kyllä mä voin väittää, että reilun puolen miljoonan pistoolilla ammutun laukauksen jälkeen mun ase ei vahingossa osoita ketään kohti..
Hyvä että itseluottamusta löytyy ja pidä tämä piippukuri mielessäsi jos saat esim kisoissa sairaskohtauksen. :wink:
seitan666
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2008 12:55 am

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja seitan666 »

Eilen uutisissa polliisipäällikkö sanoi että yksityiskohdat eivät ampumisesta ole vielä tiedossa??? Siis ammuskeltiin yöllä ja haastattelu oli iltapäivällä. Mitä nämä kytät sielä sitten tekee. Tällaisiinko poliisimiehiin on luottaminen? Että kun melkein virkaveli ammutaan omissa harjoituksissa niin yksityiskohdat ovat vielä 12 tunnin jälkeen hakusessa?
Olisiko tuo Luoto sukua ehkä tällä Luodolle?

Sunnuntai, tammikuu 17. 2010
Huumepoliisi veljeilee kokaiiniporukoiden kanssa mutta ratsailee hampuuseja
Tampereen huumepoliisin päällikkö Jari Luoto koki hankalaksi ystäviensä Ville Niemisen ja kokaiinia kauppaavan ovimiehen huumetutkinnan mutta on hanakasti aloittanut kasvatuslaitteita myyvän puutarhaliikkeen asiakkaiden ratsauksen

Poliisijohto: Kiekkotähden huumetutkinta selvitettävä

Huumepoliisin päällikkö molempien hyvä ystävä
"Tampereen huumepoliisin päällikölle Jari Luodolle juttu oli alusta asti hankala. Sekä ovimies että Nieminen ovat hänen hyviä ystäviään. Jutulle otettiin sen takia ulkopuolinen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi. Tutkinta on kuitenkin täynnä erikoisia yksityiskohtia.Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että ovimies vapautettiin tutkintavankeudesta huhtikuun lopussa ennen kuin Niemistä oli vielä kuultu syylliseksi epäiltynä. Ovimies lähti heti vapauduttuaan Yhdysvaltoihin. Ville Nieminen pelasi silloin San Jose Sharksissa."

Ja sitten tämän vuoden alussa:

Puutarhakaupan asiakkaiden kotoa löytyi huomattavasti marihuanaa
"Poliisi on ottanut yrityksen keskeiset henkilöt kiinni ja tehnyt runsaasti kotietsintöjä. Poliisi on tutkinut myös myymälöiden asiakkaiden asuntoja.
"Olemme löytäneet kotietsinnöissä huomattavan määrän marihuanaa", kertoo rikoskomisario Jari Luoto Tampereen poliisista."

Yhteinen tekijä on Tampereen huumepoliisin päällikkö Jari Luoto
Antsah
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ti Syys 22, 2009 8:33 am

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Antsah »

Täysi Purenta kirjoitti:Minä en usko vahinkoon. Tuo on sensorttinen vahinko joita vain ei satu, jos aseenkäsittelijällä on yhtään hippua rutiinia touhuihinsa. Tiedän etteivät poliisit käyttele aseitaan useinkaan töissä, mutta on heillä luultavasti vähintään samantasoinen pohjakoulutus kuin tavallisella urheiluampujallakin.
Ennemmin minä uskon siihen että poliisikin on vain ihminen ja "tapaturman" taustalla on vaikka läheinen tuttavuus vainajan ja ampujan vaimon välillä. Toinen vaihtoehto on tietysti överiksi mennyt hevosenleikki johon poliisiylijohtajan lausunto mielestäni selvästi viittaa.
Itse kun tunnen/tiedän kuolleen vartijan ja ampujan niin pakko sanoa, että kyse ei ainakaan ollut mistään vaimon kanssa vehtaamisesta. Sen verran iso ikäero on ampujan ja vartijan välillä. Ihan puhdas vahinko minun mielestäni.
buracee
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 9:47 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja buracee »

FissaritTuplana kirjoitti:
Hyvä että itseluottamusta löytyy ja pidä tämä piippukuri mielessäsi jos saat esim kisoissa sairaskohtauksen. :wink:
Njooh, vähän meni kierroksilla näköjään eilen.. Mut toki sairaskohtaus tjsp on ennalta-arvaamaton asia, mutta nuo herrat jotka moisen työkalun saa valtion puolesta, tarttis kai niillä olla asia melko lailla selkäytimessä kuitenkin. Ei tollanen "vahinko" vaan ole ymmärrettävä.
silentservice
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: La Touko 26, 2007 12:19 am

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja silentservice »

Kylläpä täällä spekuloidaan paljon. Muutamaan juttuun on ihan pakko kommentoida.

Missään ei ole kerrottu, millä tavalla vahingonlaukaus tapahtui. Moni kuvittelee, että harjoituksissa on vaikkapa osoiteltu toisiaan. Ase on voinut laueta missä asennossa tahansa ja uhri on kuollut kimmokkeesta tms. vaihtoehtoja on paljon.

Se, että tässä olisi dekkarileffan aineksia tarkoituksellisen vahingon muodossa, on kyllä villiä arvaua. Ehkä yksi epätoivoisimmista kuvioista toteuttaa murha. Jouko silminnäkijöitä ympärillä jne.

Kolmanneksi. Kun minfo on kuitenkin jonkin sortin "alan harrastajien" foorumi, voitaisiin pyrkiä puhumaan oikeilla termeillä. Ruutiaseissa on patruuna, jonka etuosassa on luoti, joka singahtaa liikkeelle patruunan hylsyssä tapahtuvan ruudin räjähtäessä. Aseeseen tai sen vierelle jä sitten tämä hylsy ja tuo luoti kiitää kohteeseensa jne. Ilma-aseissa puhutaan luodista, kun niihin ladataan vain luoti, ei kokonaista patruunaa. Niuhotusta, mutta pyritään pois lehdistön suosimasta sekavasta ja asiantuntemattomasta uutisoinnista.

Lopuksi täytyy vielä buraceelle sanoisin, että vahinko voi sattua vaikka olisit kuinka kokenut. Muutenhan ei esim vanhat ammattiautoilijat kolaroisi koskaan... Ja puoli miljoonaa laukausta käsiaseella on kyllä helvetin paljon. Toisaalta, jos olet harrastanut toiminnallisia lajeja reilut 20 vuotta viikoittain, niin tuleehan se 5000 000 hylsyä tyhjennettyä jos ampuu 25000 vuodessa. Reenit kahdesti JOKA viikko ja aina 250 laukausta /treeni... Kyllä siinä rutiinia syntyy...

Huolimattomuus ja ajattelemattomuus ovat aina tällaisten asioiden taustalla. Asrrn kanssa on oltava aina ajatus mukana. Surullinen tapaus...
MTee
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Marras 04, 2009 12:17 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja MTee »

Mediasta seuranneena , tuntuu selittelyltä noi skoudejen kommentit. Ja kukaan toimittaja ei uskalla kysyä "liian kiperiä " kysymyksiä... aina sama homma , kun skoudet mokailee :roll:
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Damien »

MTee kirjoitti:Mediasta seuranneena , tuntuu selittelyltä noi skoudejen kommentit. Ja kukaan toimittaja ei uskalla kysyä "liian kiperiä " kysymyksiä... aina sama homma , kun skoudet mokailee :roll:
Olisit nyt toki kertonut: mikä selitys sinusta erityisesti tuntui kiertelyltä ja minkä kysymyksen
olisit itse halunnut esittää?Ja puhutko nyt siis Paateron, Männikön, Luodon vai
Heikkisen kommentoinnista?
buracee kirjoitti:mutta nuo herrat jotka moisen työkalun saa valtion puolesta, tarttis kai niillä olla asia melko lailla selkäytimessä kuitenkin. Ei tollanen "vahinko" vaan ole ymmärrettävä.
Niinhän sitä sanotaan että harjoitus tekee mestarin mutta kun se kasvaa liikaa sinne selkärankaan
kiinni ja aletaan toimia ihan kokemuksen tuoman varmuuden pohjalta, niitä vahinkoja sattuu.
Tiedä sitten vaikuttiko tähän tapaukseen huolimattomuus, väsymys, kiire vai mikä mutta
inhimillinen virhe voi sattua kenelle tahansa.

Eikä sitä tarvitsekaan ymmärtää.Poliisin ammatti on muutenkin suhteellisen vaarallinen ja
tämän tietää kyllä jokainen sinivuokko/omainen eikä varmasti kukaan meistäkään niin ylijumala
ole että uskaltaisi väittää ettei juuri omalle kohdalle virheitä satu.

Medioissahan muuten mainittiin että kyseessä oli ohjattu harjoittelu eli joku oli ilmeisesti valvomassa?
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

MTee kirjoitti:Mediasta seuranneena , tuntuu selittelyltä noi skoudejen kommentit. Ja kukaan toimittaja ei uskalla kysyä "liian kiperiä " kysymyksiä... aina sama homma , kun skoudet mokailee :roll:
No joka tapauksessa tässä on tulossa syytteet kuolemantuottamuksesta ja virkavirheestä, oli media mitä mieltä tahansa. Sakot ja vahingonkorvaukset ovat varmasti tuntuvat, ehdollinen vankeuskin on mahdollista. Todennäköisesti tämän nuoren vanhemman konstaapeli työura on nyt myös ohi. Sanoivatpa skoudet ja toimittajat mitä tahansa, niin helpolla ei tämä tuleva ex-poliisi pääse.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

hannu hanhi kirjoitti:helpolla ei tämä tuleva ex-poliisi pääse.
Ei panna viralta tämmöisen takia. Toki voi olla että poliisimies tekee itse lähtöpäätöksen.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Jack the Ripper kirjoitti:
hannu hanhi kirjoitti:helpolla ei tämä tuleva ex-poliisi pääse.
Ei panna viralta tämmöisen takia. Toki voi olla että poliisimies tekee itse lähtöpäätöksen.
Tietysti toimistohommia voi löytyä, mutta normipoliisin tapaan tuskin ase vyöllä päästetään ihmisten ilmoille. Toinen juttu on ilman muuta, että kestääkö ampujan polla jatkaa ylipäätään mitään työtä.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Kuole ... 77796.html


Julkaistu: 03.01.2011 14:12
Kommentteja ()

Poliisi on antanut lisätietoa Pudasjärven poliisiaseman vartijan kuolemaan, joka sattui joulukuun puolivälissä.
Poliisin mukaan asiassa on suoritettu paikalla olleiden henkilöiden kuulustelut sekä tehty yhteistyötä syyteharkinnan aikanaan suorittavan Oulun syyttäjänviraston syyttäjän, kihlakunnansyyttäjä Katri Junnikkala-Heikkisen kanssa.

Poliisi kertoo nyt, miten traagisen aseenkäsittelyonnettomuuden vaiheet etenivät.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että rikoksesta epäilty poliisimies oli osallistunut aseenkäsittelyharjoitukseen siten, että ase oli ollut tyhjä ja varustettuna latauksenestopuikolla.

Hän oli harjoituksen päätyttyä siirtynyt muiden harjoitukseen osallistuneiden kanssa poliisiaseman kahvioon. Tässä yhteydessä hän oli saattanut aseensa jälleen toimintakuntoiseksi. Toiset paikalla olleet kolme henkilöä eli kaksi poliisimiestä ja yksi vartija olivat jatkaneet aseen käsittelyharjoitusta kahviossa edelleen tyhjillä, toimintakunnottomilla aseilla. Rikoksesta epäilty poliisimies oli päättänyt uudelleen liittyä harjoitteluun mukaan, jolloin hän oli vetänyt aseen kotelosta, ja hänen aseensa oli lauennut kohtalokkain seurauksin.

Poliisin mukaan epäiltynä olevan poliisimiehen on tässä vaiheessa syytä epäillä menetelleen törkeän huolimattomasti.

On myös syytä epäillä hänen aiheuttaneen menettelyllään vakavan hengen tai terveyden vaaran samassa tilassa olleille kahdelle poliisimiehelle.

Näillä perusteilla tekoa tutkitaan nyt törkeänä kuolemantuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena. Koska asiassa ei kuitenkaan ole syytä epäillä poliisimiehen tahallaan rikkoneen aseen käsittelystä annettuja varomääräyksiä, menettelyä tutkitaan tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

Epäilty ei ole kuulusteltaessa vielä ottanut kantaa siihen, onko hän syyllistynyt asiassa rikokseen.

Seuraavan kerran tutkinnasta tiedotetaan esitutkinnan valmistuttua.

IS
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Vahinkolaukaus: Poliisi ampui toisen

Viesti Kirjoittaja Waja »

Tapahtuma on ollut suuri murhe asianomaisille.

Väitän kuitenkin että tilannetapahtuma on selvinnyt tutkijoille jo ensimmäisen tunnin sisällä.Miksi siis pitkittää tiedonantoa julkisuuteen selkokielellä,miten se kuvio meni.

Tiedotuslinja lakiteksteihin perustuvine yleistyksineen ei tee tapahtunutta tapahtumattomaksi.
Jotain leikkiäkö siinä on ollut kun ihmistä kohtaan aseella on osoitettu...
Vastaa Viestiin