Johanna Hautamäki, 26 v. katosi Porissa 14.5.2010

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Tää tapaus on kyllä saanut mun mielestä ihan turhan vähän huomiota. Luulis, että iltapäivälehdet kirjottaisivat tästä lähes päivittäin. :O Kuitenkin pienen lapsen äiti ollut kateisssa jo pitkään!

muoks. Ymmärrän siis, jos ei kirjoteta lehdissä sen takia kun ei kuulu mitään uutta. Mutta luulisi silti, että juttu pidettäisiin mediassa esillä ja uusia havaintoja ym. pyydettäisiin jatkuvasti!
nonexistent
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 2:01 am

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja nonexistent »

Ymmärrän siis, jos ei kirjoteta lehdissä sen takia kun ei kuulu mitään uutta. Mutta luulisi silti, että juttu pidettäisiin mediassa esillä ja uusia havaintoja ym. pyydettäisiin jatkuvasti!
Jep, ja jos ei muuta hyötyä niin jos lähipiiri tosiaan jotain tietää muttei puhu, jatkuva mediahuomio saattais alkaa ahdistaa sen verran että joku vois sen sanaisen arkkunsa aukaista.
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

No nimenomaan, tälläinen outo hiljaisuus saa koko jutun tuntumaan siltä, että se on ratkennut omassa hiljaisuudessaan :|
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

LAWoman kirjoitti:No nimenomaan, tälläinen outo hiljaisuus saa koko jutun tuntumaan siltä, että se on ratkennut omassa hiljaisuudessaan :|
En usko. Kyllä tätä edes vähän mediassa huhuiltiin niin olis varmaa edes jossakin ollut pienikin otsake:
pienen lapsen äiti löytyi kuolleena/elossa. :?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

Veikkaan itsemurhaa. Ohessa perustelut, jotka voisivat puoltaa veikkausta, vaikka mutuunkin se osin perustuu:
miss nosey kirjoitti:Johanna oli ilmeisesti laittanut ystävälleen "mä pelkään että nämä täällä tekevät mulle jotain" eikä että mulle tapahtuu pian jotain...
Spekulaatio: Viesti ystävälle oli viimeinen "avunhuuto" itsemurhaa suunnittelevalta ihmiseltä? Ehkä JH toivoi, että ystävä reagoisi välittömästi viestiin. Kun vastausta ei kuulunut, lähti JH talosta toivoen, että joku juoksee perään. Noh, kukaan ei reagoinut tähänkään... Ja kun kerran kukaan ei kaivannut (=välittänyt), niin JH toteutti suunnitelmansa. Meikkipussissa oli todennäköisesti itsemurha-aseet (lääkkeet, terä tms.).

Lapsen ja koirien jättäminen miesystävälle voisi hyvinkin viitata suunniteltuun katoamiseen ja itsemurhaan. Olisiko auto, mikäli sellainen oli, ollut lainassa joltain sukulaiselta tai ystävältä, jonka kanssa JH sopi jo etukäteen, että sen voi käydä hakemassa lauantaina Kunnaksentieltä.

Ei täysin aukotonta ole tämäkään speku, mutta ei kai täysin mahdotontakaan.

Jos JH:lla olisi ollut syytä pelätä itsensä puolesta talossa ollessaan, luulisi että hän olisi lähtenyt lämpsimään ja ottanut puhelimen mukaan ja ulkoa soittanut apua/kyytiä. Hei oikeesti, kuka näpyttelee kaverilleen tekstiviestin, jos on oikeasti peloissaan? Ja hetkeä myöhemmin poistuu paikalta muina miehinä, ilman puhelinta (olettaen että silminnäkijähavainnot pitävä paikkansa).

Muita ajatuksia: JH laittoi siis viestin ystävälleen oletettavasti perjantaina ennen klo 20. Ystävä kuitenkin luki viestin vasta seuraavana päivänä? Ystävä yritti varmaankin välittömästi viestin lukemisen jälkeen tavoittaa Johannaa, soittamalla, tekstaamalla, savumerkeillä? Viestin luonteesta johtuen olettaisin, että JH:ta olisi yritetty tavoittaa keinolla millä hyvänsä. Kuitenkin katoamisilmoitus tehtiin vasta maanantaina. :roll:

Olisiko tämä viestin saanut ystävä ollut sitten puheissa tämän miesystävän kanssa, ja olisiko heillä ollut kenties jokin ajatus siitä, että JH olisi mennyt jonkun tietyn ihmisen luokse ja siksi ei kaipailtu aikaisemmin, oletettiin/toivottiin että kaikki on kunnossa? Katoamisilmoituksen tekemisen hitaus kyllä todellakin ihmetyttää, kun ilmeisesti melkein kaikki mukana kulkeva omaisuus kuitenkin jäi Kunnaksentien talolle... Tai sitten asiaan on niinkin yksinkertainen selitys, että JH:lle ei ollut ollenkaan harvinaista käyttäytyä noin ja lähteä pariksi päiväksi vaikka kaverin nurkkiin ilman puhelinta, lompakkoa yms.

Jos noita silminnäkijähavaintoja ei olisi, sanoisin näillä tiedoilla, että henkirikos on kyseessä. Mutta nuo nyt vähän sekoittavat pakkaa.
Repsu
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: To Touko 13, 2010 6:55 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Repsu »

^ Oikein maukasta ja mutusteltavaa spekulaatiota. Kuitenkin, vetoan ihmisen luonteeseen ja siihen mitä siitä luulen tietäväni. Mikäli ihminen lähettää tällaisen "avunhuuto-viestin" ja juoksee dramaattisesti vielä pois paikalta, jättäen omaisuutensa huomionhakuisena eleenä, en usko, että ajatuksena on silloin itsemurha. Ajatuksena on silloin saada apua, huomiota ja saada "se joku" tajuamaan, kuinka yksilö häntä kaipaa.

Voisiko tässä tapauksessa olla kyseessä vanha suola, eli Johanna olisi ollut pyytelemässä ex-miestä takaisin? Ken tietää, Barbie ei. (huono vitsi vakavaan aiheeseen, ei tarvi haukkua, ku tiedostan itekki!)


Itse olen edelleen henkirikoksen kannalla, perusteluina tosiaan mm. se, ettei itsemurhalla itseään saa kyllä lopullisesti kadoksiin ainakaan helposti (ainoa vaihtoehto vesistöt). Loput perustelut löytyy täältä
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

Repsu kirjoitti:Itse olen edelleen henkirikoksen kannalla, perusteluina tosiaan mm. se, ettei itsemurhalla itseään saa kyllä lopullisesti kadoksiin ainakaan helposti (ainoa vaihtoehto vesistöt).
Tottahan tuokin, mutta olettaisin, että näitäkin tapauksia on, ja Johanna voisi hyvinkin olla yksi niistä.
Kun tuota asumatonta ja syrjäistä lääniäkin on vaikka muille jakaa, vesistöistä puhumattakaan. Eikä kai vielä voida sanoa, että ruumis olisi lopullisesti kadoksissa, kun katoamisesta ei ole vuottakaan.

On ihan mahdollista, että talossa on kuitenkin tapahtunut jotain, mistä ei ole puhuttu.
miss nosey
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 31, 2010 2:07 am
Paikkakunta: Gryffindor

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja miss nosey »

Mä en vaan jaksa uskoa itsemurhaan tässä tapauksessa. Liian hämärää ja outoa tässä jutussa...
Jos Johanna olisi hautonut itsemurhaa eiköhän hän olisi jättänyt jotain muuta viestiä kuin pelonsekaisen tekstiviestin ystävälle "paikallaolijat tekee jotain mulle" jonka jälkeen lähtenyt juoksemaan metikköön... Ja jos kyse olisi huomionhausta, ruumis olisi varmasti löydetty. Avunhuuto se viesti varmasti oli, mutta en usko että itsemurhaa hautovalta ihmiseltä. Johanna selkeästi pelkäsi exän+paikallaolijoiden tekevän hänelle jotain. Siellä on tapahtunut aivan varmasti enemmän kuin kertovat. Ja silminnäkijä oli nähnyt Johannan perjantaina ja ilmoitus tehty maanantaina, niin Johanna on voitu piilottaa vaikka hitto Norjaan saakka :(
elisa_day
Jack Bauer
Viestit: 923
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 3:11 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja elisa_day »

miss nosey kirjoitti:Johanna selkeästi pelkäsi exän+paikallaolijoiden tekevän hänelle jotain. Siellä on tapahtunut aivan varmasti enemmän kuin kertovat.
Juuri tuo onkin se kummallisin kohta.

Jos ihminen oikeasti pelkää itsensä puolesta, siis ihan oikeasti pelkää ja pelkoon on todellista aihetta, niin silloin ei laiteta tekstiviestiä kaverille, joka asuu toisella paikkakunnalla. Silloin lähdetään ihan hiton nopeasti menemään ja otetaan puhelin mukaan tai juostaan lähimmälle naapurille, eikä jäädä odottelemaan, että jotain oikeasti tapahtuu.

En jaksa uskoa, että talossa on varsinaista hengenvaaraa JH:ta kohtaan ollut, koska hän on kuitenkin päässyt talolta lähtemään viestin lähettämisen jälkeen, eikä ole sitä puhelintakaan ottanut mukaan. Hän ei myöskään ole pyrkinyt naapurille sisään tai koittanut pysäyttää ohiajavia saadakseen apua (olettaen siis, että talolla olisi tilanne käynyt uhkaavaksi ja hän olisi sieltä päässyt karkuun). Satunnaiseen ohikulkijaan, joka olisi JH:n kohtaloksi koitunut, en usko.
miss nosey kirjoitti:Jos Johanna olisi hautonut itsemurhaa eiköhän hän olisi jättänyt jotain muuta viestiä kuin pelonsekaisen tekstiviestin ystävälle "paikallaolijat tekee jotain mulle" jonka jälkeen lähtenyt juoksemaan metikköön...
En usko itsekään, että JH olisi pitkään ja hartaasti hautonut itsemurhaa. Mikäli hän on itsemurhan tehnyt, on hän todennäköisesti tehnyt sen enemmän tai vähemmän pikaistuksissaan. Talolla tosiaan on saattanut tapahtua jotakin sellaista, mikä hänet on tähän ajanut. Niin kuin Repsu tuossa aikaisemmin spekuloikin, ehkä JH:ta on vanha suola janottanut ja mies onkin tehnyt selväksi, ettei ole enää kiinnostunut. Lopullinen päätös olisi tehty tässä vaiheessa.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Itse kun mietin niin pidän mahdollisena että jossain "lievästi uhkaavassa" tai epämiellyttävässä tilanteessa voisin laittaa kaverille viestiä sen sijaan että soittaisin.. Viestin voi laittaa ilman että muut tietää mitä kirjoitit kun taas puhelun he mahdollisesti kuulisivat. Näin ei tietenkään toimita silloin jos tilanne on selkeästi uhkaava mutta esim jos olisi ollut riitaa ja tunnelma paikalla olis kireä ja epämukava niin hyvinkin saattaisin viestillä kertoa kavereille tilanteesta toivoen kyytiä tms.

Yksittäinen viesti kertoo valitettavan vähän tilanteesta.

Ihmetyttää myös miten jotkut katoamiset taai muut rikokset saavat niin paljon huomiota mediassa ja toiset jäävät tällä tavalla miltei unohduksiin :?
Alice Cullen
Roger Murtaugh
Viestit: 884
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 5:40 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Alice Cullen »

elisa_day kirjoitti:
Jos ihminen oikeasti pelkää itsensä puolesta, siis ihan oikeasti pelkää ja pelkoon on todellista aihetta, niin silloin ei laiteta tekstiviestiä kaverille, joka asuu toisella paikkakunnalla. Silloin lähdetään ihan hiton nopeasti menemään ja otetaan puhelin mukaan tai juostaan lähimmälle naapurille, eikä jäädä odottelemaan, että jotain oikeasti tapahtuu.
Jos ihminen oikeasti pelkää itsensä puolesta, hän saattaa toimia jopa hyvinkin rauhallisesti jos vaara on suurin.
Tulee mieleen montakin tilannetta milloin lähettää ennemmin viesti kun soittaa.
Kuviteltu tilanne missä Johanna tajuaa että nyt ei ole kaikki hyvin, päättää esittää mukana, hieman kenties ontuen, mutta tietäen että jos hän ei pian keksi jotain niin huonosti käy.
Hän näpyttelee viestin istuen sohvalla, pitäen puhelinta piilossa jalan vieressä/ hän käy vessassa josta ei voi soittaa jotta kukaan ei kuule mutta viestin voi lähettää.
Ym ym.
Jos ihminen pelkää itsensä puolesta ja tietää rajansa, esim. Juokseminen karkuun ei kannata, koska siihen hän ei pystyisi/ei jaksaisi/jalka on kipeä, hän tekee kaikkensa toisin tavoin pelastaakseen itsensä ja vaan toivoo kenties että viestin saaja ottaa viestin tosissaan ja lähettää apua paikalle.
Spekua tosin kaikki tämäkin, mutta ei ihmisellä ole sitä yhtä kaavaa jolla toimitaan tuossa tilanteessa.
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Kyllä nämä asiat joita uudelleen ja uudelleen mietitään niin tukevat kovasti sitä, että jotain oli talossa tapahtumassa, Johanna tiesi sen mutta halusi esittää että kaikki oli ok ja laittoi salaa kaverilleen viestin. Miksi ihmeessä talossa olleita ei olla painostettu enempää poliisin puolelta? Vai onko, tietääkö kukaan? Luulisi, että pienellä painostuksella saisi tietoja ulos.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Juanita
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 7:21 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Juanita »

Voisiko olla Johanna?

Poliisi tutkii ruumislöytöä Porissa

Perjantai 21.1.2011 klo 14.48

Satakunnan poliisi vahvistaa, että poliisin partiot ovat paraikaa tutkimassa ruumislöytöä.

- Siellä on tutkinta niin alkuvaiheessa, ettei edes poliisi vielä tiedä tarkalleen, mitä siellä on, rikoskomisario Maria Kiiski Satakunnan poliisista kertoi Iltalehdelle kello 14.30.

Poliisilla ei ole vielä tietoa siitä, onko kyseessä miehen vai naisen ruumis ja milloin vainaja on kuollut.

- Tutkimukset ovat ihan alkuvaiheessa, Kiisti toteaa.

Poliisi lupasi tiedottaa asiasta lisää iltapäivän kuluessa.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja Helmie »

"Poliisi vahvisti myöhemmin, ettei tapaukseen epäillä liittyvän rikosta" (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012 ... 5_uu.shtml)

Mahtaisiko tosiaan olla Johanna? Mistä lie ruumis löydetty, sitä kun ei uutisessa tarkemmin sanottu.
Siis metsästä tms?
pikku-my
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 3:54 pm

Re: Johanna Hautamäki

Viesti Kirjoittaja pikku-my »

tuo suomi24 keskustelu kertoi että pormestarinluodosta. tarkemmin ei ainakaan siinä vaiheessa kun luin.
Vastaa Viestiin