Katri Helenan parjaaja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Danny-boy
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:45 am

Katri Helenan parjaaja

Viesti Kirjoittaja Danny-boy »

Laitetaanpa tänne osastolle yksi viihdemaailmaan liittyvä rikoskynnyksen ylittänyt juttu. Tämä juttu sai alkunsa syksyllä 1980 ja sen kohteena oli koko kansan Katri Helena Kalaoja. Katri Helenahan on pitänyt aina julkisuuskuvansa hyvin puhtaana ja mikäli se hänestä olisi ollut kiinni, ei etenkään tämänlaista häneen liittyvää juttua olisi koskaan tullutkaan julkisuuteen. Julkisuudella on kuitenkin varjopuolensa ja taiteilijan suuren suosion vuoksi löytyy aina myös kateellisia panettelijoita, jotka ovat valmiita vetämään kansansuosikin viemäristä alas.

Syksyllä 1980 joka tapauksessa käynnistyi Jyvässeudulla Katri Helenaan kohdistunut parjauskampanja, joka meni niin pitkälle että Katri Helena teki asiasta rikosilmoituksen. Aluksi taiteilija kohtasi ihmisten häneen kohdistavia kummeksuvia katseita, kuten tavallista. Jyväskylän vuosinaan Katrilla oli aina tapana asioida Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa ruokakauppa Pylkkäsessä. Eräässä vaiheessa kun Katri asioi kaupassa tuttuun tapaan, tulivat kauppiaan hyvän päivän toivotukset hieman nikotellen ja kalpeasta naamasta päätellen Katri kysyi mikä oikein on hätänä. Kauppias kertoi kuulleensa, että Katri oli kuulemma pieksänyt tyttärensä sairaalakuntoon, koska tämä oli rikkonut yhden hänen kultalevyistään. Puhuttiin jo yleisesti siitä, kuinka Katri Helena pahoinpitelee lapsiaan. Asia levisi myös lehdistöön. Katrin suuhun pantiin sanoja, joita hän ei ollut koskaan lausunut, kuten sellainen että "Katri Helena kiistää pahoinpidelleensä lapsiaan".

Tosiasiassa Katrin kultalevyt olivat kaikki edelleen ehyitä eikä ylimääräisiä sairaalareissujakaan ollut tarvinnut tehdä. Jyväskylän rikospoliisille Katri Helenan jättämän rikosilmoituksen vuoksi poliisi julkaisi asian rauhoittamiseksi paikallisessa sanomelehdessä vastineen, jossa kertoi asiasta tehdyn rikosilmoituksen ja useita ihmisiä kuulustellun. Tämä poliisin kirjelmä ilmeisesti säikäytti juorun alullepanijan, sillä asia rahoittui melkoisesti. Syylliselle Katri Helena ei pystynyt antamaan anteeksi. Jyväskylä on sen verran pieni paikka, että eräässä vaiheessa Katri joutui suoranaisen "kivisateen kohteeksi".

Näihin aikoihin syyllistä ei tavoitettu, mutta myöhemmin Katri on kertonut olevansa kyllä tietoinen perättömien huhujen levittäjästä.
"Jos tahtoo jotain sydämestään, sen voi saavuttaa"
kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1002
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Tätä juttua en ollut koskaan kuullutkaan, tosin en tuohon aikaan vielä ollut syntynyt. Todella ikäviä tällaiset, leviää kulovalkean tavoin ja asianomaisella voi olla vaikeuksia enää todistaa vääriksi tällaiset huhut. Onko Katri Helena koskaan enemmän kertonut tuosta epäilemästään syyllisestä? Millainen henkilö? Fani vai joku lähipiiristä?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Mä muistan myös tämän huhujutun jossain hamassa lapsuudessa.
Taisi olla jotain juttua hymyssä tai nykypostissa tästä asiasta.
Uskoin tietysti, kun lehdessä luki.
Vasta myöhemmin sitten selvisi, että perätöntä torinaa.

Kateus saa aikaan ihmeellisiä asioita :?
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minäkin muistan tämän kultalevyepisodin. Joku viihdetaiteilija vai oliko levy-yhtiön edustaja, sitten kertoi julkisuuteen, että kultalevyn rikkoutuminen ei olisi mikään peruuttamaton tapaus vaan sellaisesta voi saada uuden kappaleen.
Danny-boy
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:45 am

Viesti Kirjoittaja Danny-boy »

kahvitar kirjoitti:Tätä juttua en ollut koskaan kuullutkaan, tosin en tuohon aikaan vielä ollut syntynyt. Todella ikäviä tällaiset, leviää kulovalkean tavoin ja asianomaisella voi olla vaikeuksia enää todistaa vääriksi tällaiset huhut. Onko Katri Helena koskaan enemmän kertonut tuosta epäilemästään syyllisestä? Millainen henkilö? Fani vai joku lähipiiristä?
Muistaakseni asialla oli joku tuttu perhe, ei siis ihan lähipiiristä, mutta kuitenkin tuttu. Säikähtivät sitten todella tuota kun meni poliisitutkintaan asti.
"Jos tahtoo jotain sydämestään, sen voi saavuttaa"
Vastaa Viestiin