Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

Vähän samoja juttuja pohtinut, kun tj_eme..

Ensiksi nämä välikohtaukset Pakistanilaisten kanssa: Ne voivat olla tottakin, toisaalta ottaen huomioon, mihin tämä henkilö on kykenevä, ei hänelle varmaan ole mikään moraalinen ongelma sepitellä tarinoita, jotka sopivat hänen omiin tarkoitusperiinsä.
Muutenkin noi kuvaukset kavereiden kanssa hengailusta, juhlimisesta ja Budapestin reissusta ym. kuulostavat niin normaalilta nuoruudelta, että missä vaiheessa asiat alkoivat mennä pieleen? Vai ovatko nuokin kuvaukset jotain fantasiaa.. oliko todellisuus ihan toinen?

Mietin myös sitä kohtaa, jossa hän kertoi tehneensä tietoisen valinnan ja ottanut etäisyyttä ystäviinsä parikymppisenä. Oliko todella näin, vai huomasivatko kaverit iän karttuessa, että tämä jätkähän on ihan itsekeskeinen kusipää?! Oliko niitä kavereita edes ikinä..?

Norjan poliisin taholta tätä tyyppiä kuvattiin muistaakseni hyvin vaativaksi, kaikesta päätellen hän yrittää nyt hallita tilannetta parhaansa mukaan ja manipuloida ihmisiä.

Jotenkin tulee vaikutelma, että hänen asianajajakin on "hiukan helisemässä" tämän tyypin kanssa.
Jos tämä henkilö on hyvin manipuloiva, kuinka paljon sitä manipulointia löytyy tästä "manifestista" ? Onko esiin tullut nyt todellinen ABB vai onko tämän manifestin tarkoitus vaan hämmentää lisää ja saada erilaisia ryhmiä kääntymään toisiaan vastaan? Ja hän itse pysyy jatkuvan mielenkiinnon kohteena..
Mooses
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Kesä 10, 2010 7:16 pm
Paikkakunta: Neljäs valtakunta / Invisible empire

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Mooses »

NiskaLenkki kirjoitti:...onko tämän manifestin tarkoitus vaan hämmentää lisää ja saada erilaisia ryhmiä kääntymään toisiaan vastaan? Ja hän itse pysyy jatkuvan mielenkiinnon kohteena..
Niinpä. Ja tässä todellista Breivikin "vapaamuurariäärioikeistolaisuutta". Alleviivaukset minun.

Tutkijat: Breivikin ajatusmaailma kumpuaa vasta-jihad-liikkeestä
26.7.2011 17:48


STT
Helsinki/Oslo. Anders Behring Breivikin aatemaailma ei sovi perinteiseen äärioikeistolaisuuteen, vaan sen juuret ovat islaminvastaisessa niin sanotussa vasta-jihad-liikkeessä, arvelevat tutkijat.
"Kuten hänen kirjoituksensa osoittavat, Breivik on selvästi tämän netissä toimivan muslimi- ja maahanmuuttovastaisen sekä valtiovallalle kriittisen blogisti- ja aktivistiyhteisön tuote", kirjoittaa kansainvälisen politiikan tutkija Toby Archer Foreign Policy -lehdessä.
Syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen noussut liike poikkeaa selvästi esimerkiksi uusnatseista, koska se ei ole juutalaisvastainen vaan päinvastoin ylistää Israelia. Antisemitismin on korvannut kiivas islamin pelko.
Vasta-jihad-liikkeen (counter-jihad) ideologialle keskeistä on Archerin mukaan Eurabia-teoria. Se katsoo, että islam on ottamassa Eurooppaa valtaansa muslimien maahanmuuton avulla, ja poliittinen ja kulttuurinen eliitti - mukaanlukien valtiojohto, intellektuellit ja media - joko haluaa sitä tai on liian naiivi tajutakseen vaaraa.
Myös brittitutkija Matthew James Goodwin katsoo, että Breivikin tapaus kertoo äärioikeiston suunnanmuutoksesta: islamia vastustetaan vetoamalla kulttuurisiin piirteisiin, ei ihmisten biologisiin ominaisuuksiin. Se tekee ideologiasta soveliaamman laajoille kansanryhmille ja sillä voidaan torjua syytökset rasismista.
Archerin mukaan vasta-jihadin kaikuja on kuultavissa etenkin Hollannin vapauspuolueen johtajan Geert Wildersin puheissa, mutta vaikutteita näkyy Pohjoismaissakin:
"Muslimien siirtolaisuuden pysäyttämisestä ja muslimien kritisoinnista on tullut menestyksekäs poliittinen teema Norjan edistyspuolueelle, Tanskan kansanpuolueelle, ruotsidemokraateille ja perussuomalaisille", hän kirjoittaa.
Norjalaisprofessori Thomas Hylland Eriksen on niin ikään huomannut, etteivät netin ääriliikkeet sovi vanhaan kuvaan uusnatseista.
"Näemme selkeästi puhuvia, älykkäitä ihmisiä, jotka vihaavat intensiivisesti valtiota, koska se päästää muslimit liian helpolla. He käyttävät enemmänkin energiaansa instituutioiden, poliitikkojen ja toimittajien vihaamiseen kuin muslimien", Eriksen arvioi TT:lle.
Tutkijoiden mielestä vasta-jihad-liike ei voi väistää vastuutaan Norjan tapahtumista. Toby Archerin mukaan liikkeen aktiivit eivät kenties ole vaatineet suoraa väkivaltaa, mutta ovat luoneet kuvaa maailmasta, jossa konflikti sekä siirtolaisten että oletetun monikulttuurisen eliitin kanssa on väistämätön.
"He ovat raivanneet sitä tietä, jonka Breivik valitsi."
Samoilla linjoilla on amerikkalainen terrorismiasiantuntija Marc Sageman. Hän huomauttaa, että aivan samoin kuin vasta-jihadistit ovat väittäneet fundamentalistisen islamin olevan kehys, josta al-Qaida kumpusi, he kirjoituksineen ovat kehys, josta Breivikin teko kumpusi.
"Tällaisella retoriikalla on hintansa", Sageman pohtii New York Timesissa.
Ääriliikkeiden väkivaltaa tutkineet Jamie Bartlett ja Jonathan Birdwell varoittavatkin, että Norjan iskuja ei kannata sivuuttaa yksittäistapauksena.
"Vaikka hän onkin saattanut toimia yksin, on varmuudella enemmän hänenkaltaisiaan, jotka jakavat hänen huolensa, ideologiansa ja uskomuksensa siitä, että ilman välittömiä ja rajuja toimia läntinen sivilisaatio katoaa. Maailmalla ei ole varaa jättää tätä kasvavaa uhkaa huomiotta", he sanovat Foreign Policyssä.

Lähteet: Foreign Policy, TT, NTB, New York Times, Toby Archer: Learning to love the Jews - the impact of the War on Terror and the counter-jihad blogosphere on European far right parties

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tut ... isboksi_p5

t. old skoooooool mosse alias valkoinen hirvenperse
"Terroristi-Risto huutaa ei saa lyödä naista!, kun Ryydman iskee vanhan tuolin Riston rumaan naamaan. Batman huutaa iske Ryydman vielä toisen kerran, se vie vain meiltä pienen hetken verran!"
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja MEG »

Mariacka kirjoitti:^Erittäin hyvä kirjoitus. Sen verran Suomessakin on edistytty, että varttihullutuomioista on käytännössä kokonaan luovuttu. Aiemmin oltiin tilanteessa, jossa yhteiskunnalle kaikkein vaarallisimmat yksilöt pääsivät kaikkein vähimmällä. Varmasti maamme lukuisissa psykiatrisissa sairaaloissa asustaa tälläkin hetkellä tapauksia, jotka on vankeustuomion jälkeen katsottu psykiatrista hoitoa tarvitseviksi, muitakin kuin Siltavuori, mutta se ei ole ongelman ratkaisu. Esittämäsi pohdinta ansaitsisi oman ketjun..
Noista aiheista on keskusteltu Politiikka osion "KRIMINAALIpolitiikka" ketjussa.

En usko tuollaisista murhaajista kahdenvuosikymmenen jälkeen vaaraa olevan. Ymmärrän että yleinen oikeustaju vaatii muista rikoksista erottuvaa rangaistusta.
Susanna
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 7:37 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Susanna »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/laps ... 26903.html
Norjan joukkomurha
Lapsuudenystävä: ”Breivik nautti muurahaisten tappamisesta”
Julkaistu: 26.07.2011 18:55

- Hän oli kylmä. Ei hän koskaan vaikuttanut hullulta, mutta hän oli vähän vaikea, muistelee Lina Engelsrud lapsuudenystäväänsä Anders Behring Breivikiä.
Lina Engelsrudia haastatteli Aura Avis -lehti, jota VG-lehti siteeraa.

Engelsrud ja Breivik asuivat samassa talossa. He leikkivät yhdessä ja liikkuivat samassa kaveripiirissä noin 3-vuotiaista 14-vuotiaiksi asti. Engelsrudin mukaan Breivikillä ei ollut koskaan tyttöystävää eikä oikeastaan ketään läheistä vierellään.

- Mielestäni häntä ei kiusattu. Hän halusi olla yksin. Vaikka hän oli paikalla, hän oli poissaolevan oloinen.

- Hän nautti erikoisista asioista. Niitä olivat syljeskeleminen kellarissa, naapurin vajaan pissaaminen ja muurahaisten tappaminen.

Engelsrud kertoo, että toiset vanhemmat olivat huolissaan Breivikin perheestä. Perhe vaikutti ulospäin hyvältä, mutta jokin tuntui olevan vinossa.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Noniin nyt aletaan kaiveleen perhettä. Tosin kun katsoo tuota hääkuvaa niin....ei kauheen hyvät fibat siitä tule. En tiedä miksi.
There are no crimes behind enemy lines
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Ehkä hieman köyhä ajatus, mutta en oikein usko Reivikin olleen niin analyyttisen poliittinen kun antaa ymmärtää. "Maailman parantaminen" hamaan tulevaisuuteen tappamalla oman maan nuorisoa ei voi olla pitkäjänteistä ajattelua.Eli mikään nero kuitenkaan. "Politiikka" on voinut olla tarttumapintana omalle vihalle ja variaatioitahan riittää ja esikuvia. Nautintohan voi syntyä juuri siitä minkälaisena hänet juuri nyt nähdään: terroristina joka älysi muuttaa maailmaa, kun muut vasta polkevat nelikulmapyörillään perässä.

Itse mieltäisin Breivikin olleen vihan vallassa jo silloin kun on pitäytynyt kavereiden seurasta. Liittymällä ääripoliittisiin piireihin ei välttämättä takaa tai tarvitse poliittista ajattelua, syynä voi olla yhteisöllisyyden hakua vain sen yhteisön vuoksi, voiman ja vihankin nostamiseksi ja sen olemassa olon takaamiseksi.

Vihassa voi tapahtua lumipalloefekti ja asiat ovat edenneet niin kuin nähtäväksi tuli.

En voi käsittää näiden nuorien teloitusta minkään tulevaisuuden visioiden -kristillisestä puhtaudesta aatteena- terroristisen lahtauksen nimissä tapahtuneen. Tuskin kukaan, mutta niin vain keskustelu on herännyt asiantuntijoiden ja tutkijoiden kesken ja netissä kaikkien luettavissa. :roll:
Kiiski Vastaranta
Olivia Benson
Viestit: 710
Liittynyt: Pe Helmi 19, 2010 12:50 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Kiiski Vastaranta »

Jätitkö loput viestistä lukematta? Ylipäätään lainasit tuossa viestissäsi toisiinsa liittymättömiä asioita irti asiayhteyksistään. Muistista en ole mitään sanonut, joten mikä ihme avautuminen minua kohtaan tuo oikein oli? Näin kirjoitin, alleviivaukset lisättyjä:
No ei se ollutkaan sulle henk.koht tarkoitettu ja jos et ymmärtänyt viestiä niin sit et, mutta onneksi se naurettava yhden asian vaan voi muistaa jankkaus loppu

" Oslon ulkopuolella sijaitseva maailman edistyksellisimpiin kuuluva Haldenin vankila.


Vankilassa ………….ja jopa äänitysstudio. Perheen tullessa käymään vangit voivat yöpyä heidän kanssaan erillisessä huoneistossa.

- Norjalaisessa vankilajärjestelmässä keskitytään ihmisoikeuksiin ja kunnioitukseen, maaherra Are Hoidal sanoi vankilan avajaisissa viime huhtikuussa.

- Haluamme kasvattaa vankeja, ja kehittää heidän itseluottamustaan työn ja opiskelun avulla, ja toivomme, että he lähtisivät parempina ihmisinä.

……….norjalaisten lähestymistapa näyttää toimivan. Vain 20 prosenttia vangeista joutuu vankilaan uudelleen kahden vuoden sisällä vapautumisestaan. Iso-Britanniassa nopean paluun tekee joka toinen vanki. "

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/ande ... 57416.html

Mikä oikeus meillä on tuomita Norjalaisia tsydeemejä, sillä ABB:stä tulee Norjan tsydeemeillä vielä mallikansalainen.
Naiset ja tytöt lähettelee pian rakkauden tunnustuksia ABB:lle jolleivät jo ole lähetelleet, ja hän menee mahdollisesti naimisiin jonkun salamarakastujan kanssa jonka jälkeen ABB pöllyttelee lakanoita yöt läpeensä morsmaikkunsa kanssa luxusvankilan yksityissviitissä.
ABB:stä voi tulla vaikka rokkitähti, ei tiedä koskaan vaikka lurittaisi jonkun sydäntäsärkevän rakkauslaulun vankilan studiossa, jonkin niin sydänjuuria repivän mikä sulattaisi viimeisimmät vihassaan rypevät kostajat sellaiseen tunnekuohuun että hekin purskahtaa itkuun heittäytyvä maahan ja julistavat anteeksi antoa. Koskaan ei tiedä. Maailma on ihmeellinen paikka ja siellä ihmeellisiä kulkijoita ja kuljettajaa?
Norjassa halutaan kunnioittaa ihmisoikeuksia ja pitää huoli siitä että vankiloista ei pääse ulos hulttioita.
Mikä oikeus meilla on puuttua ja arvostella Norjan vankilakäytäntöjä?

" Koulutoverit: Breivik oli hauska - toisaalta kova ja sinnikäs
Tiistai 26.7.2011 klo 12.52

Kuva

Entisten koulutoveriensa mukaan Norjan surmaaja oli tavallinen hauska poika, kunnes teini-iässä tapahtui käänne.

Anders Behring Breivikin koulutoverit ovat julkisuudessa muistelleet kokemuksiaan tulevan joukkosurmaajan kanssa. Breivikiä kuvaillaan normaaliksi, tunnolliseksi nuoreksi, joka oli paitsi lojaali ystävilleen, myös hauska ja peräti vitsaileva.

"Hän ei ollut hullu"

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n toimittaja Peter Svaar oli Breivikin kanssa samalla luokalla yläasteella. Svaar muistelee luokkatoveriaan tunteikkaassa kirjoituksessa NRK:n sivustolla. Hän piti luokkatoveriaan kurinalaisena ja sinnikkäänä, mutta "ei hulluna".
- Eniten minua pitää öisin hereillä öisin se, että hän ei ole mikään hirviö. Hän on tavallinen norjalainen kundi, kirjoittaa Svaar.
Svaar pohtii Breivikin tavoitteellisuutta ja sitkeyttä teini-iän muistojen valossa. Breivikillä oli tapana tinkimättömästi käydä joka aamu kello 6 kuntosalilla.
- Ehkä sellaista sinnikkyyttä vaaditaan, jotta jaksaa perustaa maatalousyrityksen kaksi vuotta etukäteen, vain voidakseen suunnitella terroritekoja ja kerätä räjähdysaineita.

"Tanssahteli ja sanoi hassuja juttuja"

Toinen koulutoveri, Marit Andersen, muistelee nimenomaan Breivikin hauskuutta.
- Ei hän ollut yksinäistä tyyppiä, ei sellainen, jolla ei olisi ystäviä, Andersen kommentoi uutiskanava CNN:lle.
Andersen muistaa Breivikin pikemminkin viihdyttäjänä, eikä siksikään voi uskoa, että hänestä tuli tappaja.
- Hän tanssahteli ja sanoi hassuja juttuja, joita ei välttämättä odottaisi hänen näköiseltään kaverilta. Hän nauroi siis myös itselleen.

Marit Andersen kertoo olleensa Breivikin kanssa yhteyksissä myös myöhemmin, kun hän alkoi ilmaista islaminvastaisuuttaan.
- Häneltä alkoi tulla melko rankkoja kannanottoja.
Andersen kertoo yrittäneensä olla sovitteleva.
- Kun näin niitä mielipiteitä, niin huomautin, ettei noin voi sanoa.

Teini-iän paras ystävä pakistanilainen

Breivikin internetissä julkaisemassa, 1500-sivuisessa manifestissa käsitellään myös hänen kouluaikojaan.
Kirjoituksen mukaan Breivikin paras nuoruudenystävä oli pakistanilaissyntyinen siirtolaispoika, joka halveksi norjalaisia.
Tekstinsä mukaan Breivik liikkui pakistanilaisten porukoissa, mutta jouduttuaan heidän pahoinpitelemäkseen välit ystävään menivät poikki.
Hän kirjoittaa tajunneensa myöhemmin, että maahanmuutto tuhoaa Norjan. "

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201107 ... 5_ul.shtml

" Kuva

He says he hung out with Pakistani gangs but claimed to have been beaten up by them eight times, once suffering a broken nose.
At 16, he says, he broke with his friend and decided to concentrate on school. Later, he clearly felt immigration was ruining his country. "
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... sacre.html

Kertoo et pakistanilaiset murjovat hänen nenänsä paskaksi ja seuraavassa kaveri kertoo et olis käynyt nenää, leukaa ja otsaansa korjauttamassa leikkauksessa, eikä siltikään hänellä nähnyt naista,
Ja sitten paras kaveri jeesas et ABB pääsee vapaamuurariksi ja että ABB ei olisi hylännyt tämän ja liittynyt johonkin The Viking neo-natsi poppooseen?
Vapaamuurari hän kyllä oli varmuudella sillä siitä on kuvia ja jäsenluettelokin ollut netissä ja muurariveljet kertoneet erottavansa ABB:n tapahtuman johdosta.

" It emerged last night that vain Breivik had plastic surgery on his nose, chin and forehead in his early 20s.
A former friend said: "He was very satisfied with the results and said it would help him get a girl - but I never saw him with one."
Another friend recalled proposing the diplomat's son for membership of his local Masonic lodge.
But Breivik decided to join a more sinister organisation - a neo-Nazi group called The Vikings. "
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... drugs.html

ABB on ollut hip-hop jengissä ja sitä kautta ollut yhteyksiä pakistanilaistaustaisiin A- ja B-jengeihin joista toinen on politisoitunut ja Pervez Musharrafin vieraillessa Oslossa jengiläisiä oli jopa kutsuttuna samoissa juhlissa tämän Pakistanin presidentin kanssa.

" Gjenger og tagging
I tenårene tilhørte Breivik et hiphop-miljø, og i et par år var han angivelig den mest aktive taggeren i Oslo. Han skal ha hatt kontakt både med A- og B-gjengen, og Breiviks beste venn var en pakistansk muslim.

Etter hvert ble han likevel skeptisk til det han opplevde som for stor toleranse i samfunnet overfor innvandrere og muslimer. Han ramser opp en rekke anledninger hvor han angivelig ble forsøkt overfalt og ranet av muslimske ungdommer.

Som 16-åring forlot han hiphop-miljøet og bestemte seg for å satse mer på skolen. Han fikk angivelig toppkarakterer i flere fag på Oslo Handelsgymnasium. "
http://www.dagsavisen.no/innenriks/article518585.ece

" Gjenger og tagging
I tenårene tilhørte Breivik et hiphop-miljø, og i et par år var han angivelig den mest aktive taggeren i Oslo. Han skal ha hatt kontakt både med A- og B-gjengen, og Breiviks beste venn var en pakistansk muslim.
Etter hvert ble han likevel skeptisk til det han opplevde som for stor toleranse i samfunnet overfor innvandrere og muslimer. Han ramser opp en rekke anledninger hvor han angivelig ble forsøkt overfalt og ranet av muslimske ungdommer.
Som 16-åring forlot han hiphop-miljøet og bestemte seg for å satse mer på skolen. Han fikk angivelig toppkarakterer i flere fag på Oslo Handelsgymnasium. "
http://m.aftenbladet.no/terror/--Hadde- ... 40853.html

B-gjengen
http://no.wikipedia.org/wiki/B-gjengen_(Oslo)

A-gjengen
" Politiske kontakter
Da den pakistanske presidenten Pervez Musharraf besøkte Oslo i januar 2006 ble en rekke personer fra A-gjengen blant de spesielt inviterte til festmøtet på Oslo Plaza, blant annet Mudsir Ali som politiet lenge har ansett for å være en av A-gjengens ledere. "
http://no.wikipedia.org/wiki/A-gjengen

Kuva
Tiedelehti 27.05.2010 19:00
-Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä
Mickey
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:56 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Mickey »

Tätäkö se sitten haki? Nyt pelkää muslimit Amerikassa, että heihin kohdistuu iskuja.
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7727894
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Meinasinkin sanoa jo aiemmin, että kuvissa näyttää jotenkin leikellyltä, tai naama siis ei ole mielestäni luonnollinen, tuollainen "kivinen", vai että muovikirurgiaa. Ketäköhän lahtaaja halusi tällä miellyttää? Itseään?
Indeed, so vain was blond, blue-eyed Breivik that in his manifesto he even described how commanders of his Knights Templar terror group prepare themselves for after capture by deleting 'unfortunate photos from the past' in case the police leak the 'retarded looking' ones.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1TFmdyofv

Lisäys:
..he also had tanning sessions and applied make-up before embarking on his killing spree.
....
During the 90-minute shooting spree, he was listening to Lord of the Rings music Lux Aeterna, by Clint Mansell, at maximum volume to 'suppress fear'.
:?

ja tulihan se kiusattukin sieltä:
As a kid, Breivik encountered typical schoolyard troubles. “At the end of sixth grade, I noticed that he began to become a bit of an outsider. He was getting a bit bullied,” the friend noted. Unable to deal with rejection from those around him, Breivik reportedly turned to the gym, lifting weights and taking steroids to bulk up in an attempt to mitigate his inferiority complex.
He also allegedly attempted to improve his appearance with the help of a plastic surgeon. The friend alluded to the fact that Breivik went under the knife a few years ago in the U.S.: “He was very pleased. He had had surgery on his forehead, nose and chin.” The pictures of Breivik that have circulated in recent days, culled from Facebook and other online sources, seemingly portray a put-together man. .................

He has never had a girlfriend, as far as I know,” the friend told Dagbladet, and Breivik may have never even been with a woman. He denied being gay, despite a photo of him dancing at the 2004 gay pride parade in Oslo.


http://newsfeed.time.com/2011/07/26/bul ... z1TFpyNXlb
There are no crimes behind enemy lines
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Vähän ihmetyttää mikä Breivikin kehityksessä on mennyt pieleen. Hänen ei ole kuvailtu olleen lapsena tai nuorena mikään juonitteleva kusipää vaan luotettava kaveri. Onkohan Breivikille käynyt sama kuin monilla sarjamurhaajilla: isku päähän ja kaikki ei ole enää entisellään?
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Veikkaisin, että huomio on saatu lähinnä (ylisuojeluvasti ja hössöttäen) äidiltä, ja ehkä siskolta. Isä jättänyt, isäpuoli pettänyt? Ego-kolaus.

Hieman syrjäytynyt, vedonnut temppelinritari- tai muuhun pelitoimintaan suojellakseen egoaan, kolaus.

Mahtaako ne muut solutkin (2 kpl)olla vain omapäässä kehitellyt pelisolut, joita työstänyt mielessään hieman liikaa. Osakekaupat eivät ole meneet as planned, kolaus - eikä sitä myöten myöskään maineen ja kunnian hankinta kirjan luojana, iso ego-kolaus.

Rusketusta, merkkivaatteita, hulluja ryyppyjuhlia, rahaa, melkein yliopistotutkintoja - eikä siltikään vakavaa suhdetta, kolaus. Selitti sen (taas kerran) cover-story jupinalla, mutta entä ennen vuotta 2000?

Samaan hengenvetoon kertoo äitinsä ja siskonsa sukupuolitaudeista ja siitä, kuinka ostaa horoja rahalla, mutta paheksuu toisessa paikassa yleisesti ristiinnaintia ja löyhää sukupuolielämää. Erittäin katkera pakistanilaismiehille, kolaus. Tykkää euroviisuista, auts. (ei kovin heteroa). VITSI!

Petetty (jätetty), eristäytynyt, yksinäinen susi (ei saisi loukata susia).
Halusi jäädä ihmisten mieliin hinnalla millä hyvällä, neljännes miljoona, pikkuraha. Ideologiasta viis, Norjan oikeustoimista kymppi, ei saanut lahtaaja 20 minuuttiaan valokeilassa.

Oikeesti, onko näin pimeitä ihmisiä olemassa, mistä näin vääristynyt minäkuva lähtee?
There are no crimes behind enemy lines
Omega
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: To Maalis 26, 2009 12:13 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Omega »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201107 ... 3_ul.shtml

Breivik uskoi ettei elä oikeudenkäyntiin asti

Verilöylyn tunnustanutta Anders Behring Breivikiä pidetään toistaiseksi vangittuna ja eristyksissä paikassa, jonka sijaintia poliisi ei kerro.

Breivikin asianajajan mukaan Breivik ei uskonut selviävänsä hengissä näin pitkälle.

- Hän luuli, että hänet tapettaisiin jo pommituksen ja saaren verilöylyn jälkeen. Hän uskoi myös tulevansa surmatuksi oikeudenkäynnin aikana, Utöyan joukkomurhista epäillyn asianajaja Geir Lippestad kertoi tiistaina tiedotusvälineille.

Lippestadin mukaan Breivik vaikuttikin yllättyneen suunnitelmiensa onnistumisesta.

Hän kertoi surmaajan ottaneen iskujen aikana piristäviä aineita pysyäkseen mahdollisimman toimintakykyisenä.


Tässä menee taas moni mielenvikaisuus ja psykopaattiteoria romukoppaan. Tämän mukaan motiivina on aate/uskomus. Itse tositilanteessa pää on vedetty täyteen mömmöjä tukahduttamaan empatia sun muut tunteet. Tämän mukaan ampuja siis ei ollut tunteeton ja tiesi tekevänsä väärin. Tähän viittaa myös se miten hän kuunteli musiikkia täysillä.
Omega
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: To Maalis 26, 2009 12:13 pm

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Omega »

Takoitus oli lukea vihdoin sitä manifestia ja goolesta tuli eteen tämä video. Onko tämä nyt siis Anders Behring Breivikin vai jonkun muun tekemä?

http://www.liveleak.com/view?i=89a_1311444384
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Nyt puuttuu vielä että toimittaja haastattelee Pentti Linkolaa joka toteaa: "ei tappanut tarpeeksi jotta se minua tyydyttäisi." Ja tästä revitään kohuotsikoita. Ihan kuin ei jo ennestään tiedettäisi että Linkola on tuota mieltä kaikista kouluampujista ja sikainfluenssoista.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

Mooses kirjoitti: Niinpä. Ja tässä todellista Breivikin "vapaamuurariäärioikeistolaisuutta". Alleviivaukset minun.

Tutkijat: Breivikin ajatusmaailma kumpuaa vasta-jihad-liikkeestä
26.7.2011 17:48

STT
Helsinki/Oslo. Anders Behring Breivikin aatemaailma ei sovi perinteiseen äärioikeistolaisuuteen, vaan sen juuret ovat islaminvastaisessa niin sanotussa vasta-jihad-liikkeessä, arvelevat tutkijat.
"Kuten hänen kirjoituksensa osoittavat, Breivik on selvästi tämän netissä toimivan muslimi- ja maahanmuuttovastaisen sekä valtiovallalle kriittisen blogisti- ja aktivistiyhteisön tuote", kirjoittaa kansainvälisen politiikan tutkija Toby Archer Foreign Policy -lehdessä.
Syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen noussut liike poikkeaa selvästi esimerkiksi uusnatseista, koska se ei ole juutalaisvastainen vaan päinvastoin ylistää Israelia. Antisemitismin on korvannut kiivas islamin pelko.
Vasta-jihad-liikkeen (counter-jihad) ideologialle keskeistä on Archerin mukaan Eurabia-teoria. Se katsoo, että islam on ottamassa Eurooppaa valtaansa muslimien maahanmuuton avulla, ja poliittinen ja kulttuurinen eliitti - mukaanlukien valtiojohto, intellektuellit ja media - joko haluaa sitä tai on liian naiivi tajutakseen vaaraa.
Myös brittitutkija Matthew James Goodwin katsoo, että Breivikin tapaus kertoo äärioikeiston suunnanmuutoksesta: islamia vastustetaan vetoamalla kulttuurisiin piirteisiin, ei ihmisten biologisiin ominaisuuksiin. Se tekee ideologiasta soveliaamman laajoille kansanryhmille ja sillä voidaan torjua syytökset rasismista.
Archerin mukaan vasta-jihadin kaikuja on kuultavissa etenkin Hollannin vapauspuolueen johtajan Geert Wildersin puheissa, mutta vaikutteita näkyy Pohjoismaissakin:
"Muslimien siirtolaisuuden pysäyttämisestä ja muslimien kritisoinnista on tullut menestyksekäs poliittinen teema Norjan edistyspuolueelle, Tanskan kansanpuolueelle, ruotsidemokraateille ja perussuomalaisille", hän kirjoittaa.
Norjalaisprofessori Thomas Hylland Eriksen on niin ikään huomannut, etteivät netin ääriliikkeet sovi vanhaan kuvaan uusnatseista.
"Näemme selkeästi puhuvia, älykkäitä ihmisiä, jotka vihaavat intensiivisesti valtiota, koska se päästää muslimit liian helpolla. He käyttävät enemmänkin energiaansa instituutioiden, poliitikkojen ja toimittajien vihaamiseen kuin muslimien", Eriksen arvioi TT:lle.
Tutkijoiden mielestä vasta-jihad-liike ei voi väistää vastuutaan Norjan tapahtumista. Toby Archerin mukaan liikkeen aktiivit eivät kenties ole vaatineet suoraa väkivaltaa, mutta ovat luoneet kuvaa maailmasta, jossa konflikti sekä siirtolaisten että oletetun monikulttuurisen eliitin kanssa on väistämätön.
"He ovat raivanneet sitä tietä, jonka Breivik valitsi."
Samoilla linjoilla on amerikkalainen terrorismiasiantuntija Marc Sageman. Hän huomauttaa, että aivan samoin kuin vasta-jihadistit ovat väittäneet fundamentalistisen islamin olevan kehys, josta al-Qaida kumpusi, he kirjoituksineen ovat kehys, josta Breivikin teko kumpusi.
"Tällaisella retoriikalla on hintansa", Sageman pohtii New York Timesissa.
Ääriliikkeiden väkivaltaa tutkineet Jamie Bartlett ja Jonathan Birdwell varoittavatkin, että Norjan iskuja ei kannata sivuuttaa yksittäistapauksena.
"Vaikka hän onkin saattanut toimia yksin, on varmuudella enemmän hänenkaltaisiaan, jotka jakavat hänen huolensa, ideologiansa ja uskomuksensa siitä, että ilman välittömiä ja rajuja toimia läntinen sivilisaatio katoaa. Maailmalla ei ole varaa jättää tätä kasvavaa uhkaa huomiotta", he sanovat Foreign Policyssä.

Lähteet: Foreign Policy, TT, NTB, New York Times, Toby Archer: Learning to love the Jews - the impact of the War on Terror and the counter-jihad blogosphere on European far right parties
Ja mikæhæn tuossa yllæolevassa on sitten sitæ vapaamuurariutta...?? :mrgreen:
Lukittu