Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Madame*Fate
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Tammi 05, 2011 1:06 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Madame*Fate »

Ok, kiitos Donkameni selvennyksestä!
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Aika mielenkiintoinen ja sekava tapaus tosiaan.

Itse en usko, että kukaan olisi kärrännyt Karoliinan skootteria tuonne tienvarteen. Vähän kaukaa haetulta kuulostaa. Ja siis mitä siellä bileissä sitten olisi voinut tapahtua? Puumalan tapauksessahan epäiltiin poikien välistä tappelua, jossa Teemu olisi loukkaantunut (tytöt harvemmin kai tappelevat ainakaan ihan verissäpäin) tai huumeita. Jos joku nyt olisi pippaloissa Karoliinan hengiltä ottanut, niin vaikea kuvitella, että niin paljon yhteishenkeä nuorisolla löytyisi, että yksissä tuumin oltaisiin hys hys ja skootteri heivattaisiin hämäykseksi jonnekin.

Sitkeä, hyväuskoinen optimisti minussa haluaa uskoa, että tyttö vain peloissaan ja nolona piilottelee jossain ja löytyy vielä kunnossa. Ehkä ajattelee, että kun tarpeeksi kauan on hukassa, niin ehtii vanhemmilla kiukku lauhtua, eikä tule enää sanomista..

Ikävämpi skenaario, joka mielestäni mahdollinen, olisi, että tienpäässä tosiaan olisi ollut joku paha mies ja Karoliina olisi ehkä siitä syystä ajanut aitaan/pysäyttänyt. Mutta silloinkin olisi mielestäni outoa, että kypärä olisi jäänyt tienvarteen. Ja toisekseen en kallistu siihenkään, että joku harhaileva raiskaaja vaivautuisi piilottamaan ruumista ainakaan kovinkaan huolellisesti. Niin pahasti loukkantumiseen en usko, että tyttö olisi harhaillut ja menettänyt tajunsa metsässä tms..

Ja vielä siitä puhelimen paikantumisesta. Poliisilla saattaa olla syynsä sanoa/uskoa siihen, että puhelin paikantuu maaston muotojen vuoksi tms. Tällä hetkellä poliisien tutkintalinja on yksinkertaisesti se, että keskitytään skootterin löytöpaikan läheisyyteen. Se on Karoliinan sijainniksi todennäköisin faktojen perusteella. Muutenkin poliisin suhtautuminen teletietoihin ja puhelimien paikantamiseen on mielestäni aina hyvin ympäripyöreää, joten tutkinnassa jää sivuseikaksi yleensä nämä asiat. :?

Näin OT, todella kaunis tämä kadonnut tyttö mielestäni.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja delila »

Jos ystävä miettii, miksi on lähtenyt bileistä kotiin, vaikka yöksikin saa jäädä + skootteri löytynyt ilmeisesti ei-tavallisen reitin varresta, tulee vain mieleen, että jokin on tytön mieltä järkyttänyt. Se jokin voi olla aikuisen mittakaavassa tosi pienikin asia, mutta muistan kyllä, että itsellä esimerkiksi oli teininä eräs kivi ison metsän laidassa, missä kävin miettimässä asioita. Jos olisin sinne kupsahtanut, niin ei saakeli minua olisi kukaan löytänyt.

Eikä se kivi nyt ainut paikka ollut, mihin pakenin, kun teinin "suuret" ongelmat vaivasivat päätä.

Lisäksi toinen seikka: jos bileisiin on saanut jäädä yöksi, mistä sisko on tiennyt odottaa Karoliinaa kotiin? Onko siis laittanut esim. tekstarin asiasta? Onko tekstarista selvinnyt, koska Karoliina on lähtenyt? Vai kenties, koska aikoo lähteä (esim. "olen kolmeksi kotona")?
Donkameni
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2010 10:29 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Donkameni »

delila kirjoitti:Jos ystävä miettii, miksi on lähtenyt bileistä kotiin, vaikka yöksikin saa jäädä + skootteri löytynyt ilmeisesti ei-tavallisen reitin varresta, tulee vain mieleen, että jokin on tytön mieltä järkyttänyt. Se jokin voi olla aikuisen mittakaavassa tosi pienikin asia, mutta muistan kyllä, että itsellä esimerkiksi oli teininä eräs kivi ison metsän laidassa, missä kävin miettimässä asioita. Jos olisin sinne kupsahtanut, niin ei saakeli minua olisi kukaan löytänyt.
Tuo on kyllä totta että yleensä kun nuo teinit päättää vähänkin ottaa niin dramatiikkaa ei puutu. En muista kyllä omassa nuoruudessani nähneeni sellaisia teinibileitä missä ei olisi ollut vähintään kissatappelua tai itkemistä mitättömästä aiheesta (yleensä jotain poikiin liittyvää).

Voihan se olla että on lähtenyt paikalta mieli maassa, jonka johdosta on halunnu pysähtyä johonkin miettimään illan kulkua ja ihmeellistä elämäänsä. Päättänyt sitten elämänsä oman käden kautta tai kostanut muille katoamistempulla. Tätä teoriaa ei tosin tue se mistä kohtaa tietä skootteri löydettiin. Jos olisi halunnut vain mennä tuonne metsässä olevalle penkille istumaan joka oli lähellä tuota likolammintietä niin luulis että olis ajanut skootterilla tien päähän saakka ellei sitten kyseessä ollut oikeasti järjellisesti tehty lavastus omasta katoamisesta, joka on nähtävästi onnistunut tähän mennessä enemmän kuin hyvin.
delila kirjoitti:Lisäksi toinen seikka: jos bileisiin on saanut jäädä yöksi, mistä sisko on tiennyt odottaa Karoliinaa kotiin? Onko siis laittanut esim. tekstarin asiasta? Onko tekstarista selvinnyt, koska Karoliina on lähtenyt? Vai kenties, koska aikoo lähteä (esim. "olen kolmeksi kotona")?
mm. Äiti oli kertonut ettei tytär ollut koskaan jättänyt kertomatta minne menee ja kuulemma aina ilmoitti jos oli myöhään tai aikeissa jäädä kaverille yöksi. Eiköhän se sisko ollut aamulla huolissaan kun ei karoliinaa näkynyt ja kyselly sitten tämän kavereilta missä mahtaa olla ja paniikki iskenyt sitten kun kukaan ei tiedä muuta kuin että on lähtenyt klo 2:30 kohti kotia.
Kari77
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Su Helmi 13, 2011 4:29 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kari77 »

Olisi kiva tietää oliko Karoliinalla kun lähti ajamaan kypärä päässä vai roikkuko vaan tangossa. Jos oli päässä kun lähti ajamaan, niin hän on sen itse ottanut pois päästä kaatumisen jälkeen, joka pois sulkis sen että siellä tien päässä olis joku ollu kyttäämässä sillä jos olis ollut, niin ei siinä tilanteessa ruveta mitään kypäriä pois päästä ottamaan, en minä ainakaan, enkä usko että mahdollinen murhaaja joka olis ollu tien päässä sekään olisi ottanut kypärää pois päästä. Jos taas Karoliinalla ei ollu kypärää päässä ajaessaan, niin sitten aika moni teoria mitä on tapahtunut jää auki.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Luupää »

.

Turun Sanomat julkaisi eilen lakonisen lyhyen tiivistelmän tuntomerkeistä:
Karoliina Kesti

Turun Sanomat 4.8 2011 18:55:40

– 15-vuotias.

– Noin 165 cm pitkä ja hoikka.

– Punertavanoranssit hiukset.

– Runsaasti pisamia.

– Katoamisyönä yllä mustat legginsit, keltaiset kangaskengät sekä musta tai ruskea nahkatakki.

Nämä ovat olleet esilllä pitkin matkaa tässä, mutta nyt vasta taitaa ilmetä että kyseessä on punatukkainen pisamanaamainen tyttö ("runsaasti pisamia"). Maininta "punertavanoranssista" hiusten väristä viittaa siihen että tukka on punainen luonnostaan eikä siis näitä tummempia purkkivärejä. Nämähän ovat hyviä tuntomerkkejä eikä julkaistuista kuvista ei oikein näy kumpikaan piirre.

Ja keltaiset kangaskengät. Näkyvät ja erottuvat. Liekö niistäkään ollut mainintaa missään?.

Eikä se nahkatakkikaan tämän perusteella ole varmuudella musta.

.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Kari77
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Su Helmi 13, 2011 4:29 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kari77 »

Jostain kyllä muistelisin lukeneeni noista keltaisista kangaskengistä ja pisamista. Olisko ollu ihan täältä viestiketjusta, mut en jaksa ruveta selailemaan lävite.
A.Hastings
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Heinä 01, 2011 3:23 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja A.Hastings »

Onko missään kerrottu tarkemmin mitä tarkoitetaan "ulosjatella skootterilla"? Onko skoottorissa pahojakin vaurioita? Selkeitä merkkejä onnettomuudesta? Olisiko Karoliina voinut loukata itsensä?

Entä jos Karoliina meni sovittuun tapaamiseen? Joku syyhän täytyy olla ajella kotimatkasta poikkeavaa reittiä. Ehkä vanhempi ihastus tai muuten kaveri kenellä on auto. Jos tarkoitus oli mennä istumaan kaverin autoon, jää kaikki muut paitsi taskuissa olevat tavarat skoottorin luokse.

Tai sitten Karoliina eksyi ehkä niiden "muutaman siiderin" voimalla kotimatkalla, kolautti skootterin kaiteeseen huomatessaan olevansa eksyksissä. Jätti pyörän ja lähti harhailemaan. Löytyy maastosta.
neitix
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: La Elo 11, 2007 11:53 pm
Paikkakunta: =)

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja neitix »

Kauhee, ku tää tunkee uniinkin. Yöllä pyörin sängyssä ja kävin vessassa, kun oli niin kuuma. Sit aloin vähän saada unenpäästä kiinni, niin näin silmissäni lehtiotsikon "Kadonnut Karoliina löytyi - Kuolleena" ja sit taas rävähti silmät auki ja sai hetken hakea unta. =/
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

A.Hastings kirjoitti:Onko missään kerrottu tarkemmin mitä tarkoitetaan "ulosjatella skootterilla"? Onko skoottorissa pahojakin vaurioita? Selkeitä merkkejä onnettomuudesta? Olisiko Karoliina voinut loukata itsensä?

Entä jos Karoliina meni sovittuun tapaamiseen? Joku syyhän täytyy olla ajella kotimatkasta poikkeavaa reittiä. Ehkä vanhempi ihastus tai muuten kaveri kenellä on auto. Jos tarkoitus oli mennä istumaan kaverin autoon, jää kaikki muut paitsi taskuissa olevat tavarat skoottorin luokse.
Skootterin kunnosta on ollut hieman rsitiriitaista tietoa pitkin matkaa mutta ilmeisesti siinä ei kovin pahoja vaurioita ole kuitenkaan. Käsittääkseni skootterissa tai paikalla ei ole selviä merkkejä ulosajosta. Varmaan kypärä on myös tutkailtu ja olisi siinä naarmua jos Karoliina olisi vaikka hitaassakin vauhdissa kaatunut ja kolhinut päänsä. Paikalla voisi myös olettaa olevan verta jos Karoliina olisi itseään pahemmin loukannut.

Itsekin aloin nyt aamulla miettimään tuota tapaamisen mahdollisuutta.. Se selittäisi oudohkon reittivalinnan (vaikka itse pidän ihan mahdollisena myös sitä että halusi vain ajaa sivuteitä mahdollisen humalan vuoksi) ja sen miksi lähti kotiin vaikka yöpaikkakin olisi ollut.

Toisaalta taas olen lähes aina katoamistapauksissa taipuvainen uskomaan epäonnisten sattumien summaankin. Humala+yksin liikkeellä+yöaika on sellainen yhtälö joka koituu niin monen kohtaloksi.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

Mietin eilen juttua pitkään ja tuli reittivalinnalle yksi luonteva selitys myös: Lyhin reittihän on vilkkaampien teiden ja useiden valoristeysten läpi. Ehkä tyttö valitsi tälläisen reitin, joka on hiljaisempi. Kotibileissä lienee juotu ja aikuiset rattijuopot tekee samaa, kun ajelevat hiljaisia teitä kotiin kiinnijäämisen pelossa. Sitten taas ulosajo on tapahtunut kummallisessa paikassa ja se tiehän muuttuu siitä kävelytieksi. Edessä on puomit. Ehkä reitti meni mönkään ja muiden teinien tapaan ei harrastanut kävelyteillä ajelua. Nähdessään esteen, teki ns. upit ja siinä raapaisi aitaa. Mitä sitten tapahtui? Ehkä jossain asunnossa oli valot yöllä päällä ja kuvitteli jäävänsä kiinni humala-ajeluista. Mopo jäi siihen ja lähti juoksemaan karkuun. Tämä teoria johtaa siihen ajatukseen, että piilottelee vain jossain. Ainoa kysymys on kännykkä. Veikkaan sen löytyvän jostain katoamispaikan läheltä puskasta.

Mutta kuka piilottelee teiniä?
Kankkulan kaivo
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Loka 01, 2009 5:10 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kankkulan kaivo »

Muutamassa lehtijutuissa on mainittu ( http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... aatumiseen ), että skootteri löytyi jyrkästi alamäkeen viettävästä mutkasta. Kumpaankohan suuntaan hän on oli menossa, oliko kenties jo ajamassa takaisin Nokiantielle päin ja siinä alamäessä menetti skootterin hallinnan ja ajautui aitaa päin? Oliko kenties pimeässä vähän eksyksissä? Kuinkahan tuttu seutua tuo Villilä oli Karoliinalle, olikohan kenties ennen käynyt siellä skootterilla ajelemassa? Voisin kuvitella, että pimeässä (vaikkei olisi yhtään alkoo ottanutkaan), ensimmäistä kertaa itse siellä päin ajelemassa, helposti ajaisi vähän vikaan. Ja ok, tiedän, että tuo Likolammenkadun risteys ei ole mistään suurimmasta päästä, mutta ei se nyt niin outoa olisi yöllä vahingossa siitä kääntyä :P

Tai sitten jos seutu oli tuttua ja oli yleensä tottunut ajamaan tuota metsätietä pitkin, mutta nyt huomasikin, että on liian pimeää ja kääntyi sen vuoksi takaisinpäin.
Viimeksi muokannut Kankkulan kaivo, Pe Elo 05, 2011 9:19 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Petrus
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 10:45 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Petrus »

matti_l kirjoitti:Miksiköhän lehtijutuissa puhutaan alamäki mutkasta? Sillä jos Likolammenkatua ajaa kohti kääntöpaikkaa ei alamäkeä ole koko matkalla, pelkkää ylämäkeä vain.

Tuo "pururata" muuten on ihan autollakin ajettavaa kovapohjaista hiekkatietä. Tuosta kääntöpaikalta n.150m on nuorison kokoontumispaikka missä iltaisin viettävät aikaansa ja siitä n. 100m on polkupyörien hyppyrata. Ja helposti pääsee tuota "pururataa" pitkin tesomalle päin. Joten itse voisin jopa pitää ihan loogisena tienä ajaa lentsuun villilästä tuon kautta, jos hiukan rauhallisempaa tietä tahtoo ajella.

Ja kyseisessä metsässähän on selvittämätön raiskausyritys sekä selvittämätön raiskaus tapahtunut n. 1,5v aikana.
Oma epäilys on, että on voinut tutustua johonkin "kokoontumispaikalla" hengaavaan skootteripoikaan..
TAI että bileissä sattui jotain mistä ei kerrota? Joku lähti KK:a seuraamaan? TAI että KK:lle tuntematon auto lähti häntä seuraamaan. Luultavimmin kuitenkin käy niin että löytyy läheltä katoamispaikkaansa :(
Diizei
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 10:18 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Diizei »

Aloitteleva salapoliisi täällä. Olen tätä sivustoa seurannut Nora Bhatian tapauksesta lähtien, mutta vasta nyt sain rekattua itseni palstalle :)

Suoraan asiaan;
~10 sivua taaksepäin ihmeteltiin missä sitä kännykkää pidetään jos jaloissa pelkät leggarit. Joku epäili ettei fooni siellä nahkarotsin taskussa pysy, mutta kyllä se siellä pysyy. (Nuoret tytsyt tunkevat puhelimensa nykyään myös paidan sisään rintsikoihin, tosin tätä säilytystapaa suositaan enemmänkin sisätiloissa.)

Kaatumisesta sen verran että jos Karoliina ajoi kohti puomilla suljettua pururataa kohti, hän olisi tajunnut (vaikka sitä kuppia olisikin otettua) hidastaa vauhtia. Jos heität leviäksi skotulla keskimääräistä hitaammissa vauhdeissa, et loukkaannu pahasti. Toinen jalka voi saada runtua, mutta kyllä sillä kävelemään pystyy.

Kypärä löytöpaikalla. Jos siellä tienpäässä tosiaan joku olisi ollut vastassa, hän ei sitä kypärää tytön päästä (oletetaan että kypärä oli tarkoituksenmukaisessa käytössä) ihan noin vain saanut pois otettua
-> tyttö huutaa, naapurit varmasti kuulivat jotain.

Haluaisin tietää oliko skotun avaimet kotiavainten kanssa samassa nipussa. Itse pari vuotta sitten skootterin omistaessani pidin mopon avaimet erillään muista avaimista.

Vaikka bailupaikalle olisi yöksi saanut jäädä, ei se tarkoita että sinne sitten jäädään. Monet (yleistän ja käytän esimerkkinä itseäni ja kavereitani) tahtovat rilluttelureissujen jälkeen omaan sänkyyn nukkumaan, se vaan on mukavampi herätä aamulla tutusta ja turvallisesta paikasta.
Pienissä sitä on ennekin mopolla ja autolla kotiin ajettu nukkumaan vaikka pippaloiden järjestäjän luokse olisikin voinut jäädä nukkumaan sidukkakänniä pois.
Everything in this world is relative, my dear Watson.
Petrus
Harjunpää
Viestit: 340
Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 10:45 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Petrus »

[quote="matti_l"]Miksiköhän lehtijutuissa puhutaan alamäki mutkasta? Sillä jos Likolammenkatua ajaa kohti kääntöpaikkaa ei alamäkeä ole koko matkalla, pelkkää ylämäkeä vain.

Siis hetkinen... Onko KK tullut poispäin tuolta tieltä, jos suistunut alamäessä tieltä aitaa päin? Tehnyt siis u-käännöksen jossain vaiheessa?
Lukittu