Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Isä kirjoittaa FB_ryhmässä
Poliisi ilmoitti tekstiviestillä, että heiltä puuttuu enää 30min liittyen katoamishetkeen.
Eli 02.30 asti tuon mukaan on tiedossa K:n kulku, se kai ei ole uutta? Ehkäpä isää ei ole pidetty luupissa, ei varmaankaan asu samassa taloudessa (anteeksi jo etukäteen spekulaationi, se ei varmasti helpota isän tuskaa). Samoin sisko kertoo olevansa jenkeissä eikä pysyt auttamaan paikan päällä, pyytää apuja.

a) sisko on vaan vuoden tai pari vanhempi, heillä on ainakin osittain sama kaveriporukka/ystäväpiiri ja varmasti on soittanut heti poliisille kun on kuullut K:n kavereilta että tämä lähti aamuyöstä kotiin. Ehkäpä yritti soittaa bileissä olleille muttei kukaan enää vastannut (eivt kuulleet, nukkuivat, olivat muutenkaan juhlatuulella).

b) Enkä usko että K oli sen enempää humalassa, toski pari siideriä vaikuttaa tyttöön, mutta voihan olla, että joi ne illalan aika, monen tunnin kuluessa. Ehkäpä siksi lähti niin myöhään, tai halusi ajaa ei niin vilkasta liikennettä silmällä pitäen.

c) tyttö oli liikunnallinen, olisiko hän lähtenyt skootterin kaaduttua juoksemaan pururataa pelätessään?, juossut esim. laskettelurinnettä kohden (Mustavuori), puhelin tippunut ja sieltä ottanut jollain ihmeellä yhteyden Tottijärven mastoon? Tyttö itse olisi sieltä päätynyt joko itse kadoksiin tai toisen seurauksena.
Tämä selittäisi senkin, miksi ei ole soittanut, koska 99% teinitytöistä varmasti EKANA soittaisi apua jos joutuisi tuollaiseen tilanteseen. SItten paniikissa juostessa (ehkä ihan turha paniikin syy), puhein on tippunut, eikä sitä enää löytänyt pimeässä? MInkälainen auto jakajalla oli, henkilö- vai paketti? Olisiko voinut luulla jakajaa poliisiksi kun on ajanut tytön takana tai kääntynyt samaan suuntaan?


Onko Mustavuori-laskettelurinne koluttu? Jos puhelin on valkea, se on suht helppo nähdä.

Entäs se sorakuoppa, oliko se käytössä, olisko siellä su-aamuna autoja/rekkoja, käytettiinkö sitä Likolammen puoleista aluetta?
Viimeksi muokannut Rezah, Su Elo 07, 2011 12:20 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
There are no crimes behind enemy lines
häirikkö
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 8:56 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja häirikkö »

Siihen en ainakaan usko että skootteria missään peittelytarkoituksessa olisi noin lähelle asutusta kuitenkaan viety.
Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 910
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

irc-gallerian blogista:

"5. Pahimmat pelkosi ? - pimeys"

Likolammenkadulla oli varmaan aika pimeää, eli tyttö valmiiksi peloissaan ja säikähtää jotain pikkuasiaa. Miksi sitten olisi juossut metsäpolulle, jossa on taatusti vielä pimeämpää. :?
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Oliko jossain mainittu, että lehdenjakaja oli liikkeellä nimenomaan autolla? Meidän varhaisjakaja liikkuu ainakin kesäaikaan polkupyörällä.
Jos jakaja näki, että skopa oli nurin, aita rikki ja vilkut päällä, niin miksei yrittänyt vähän kuulostella tarkemmin tai katsoa ympäristöä olisiko joku avuntarpeessa. Ei kai kukaan nyt isovanhempiaan tule aamuyöllä raamit kaulassa katsomaan!
Voi toki olla, että onkin tsekkaillut jonkun aikaa paikkoja mutta päättänyt kuitenkin jatkaa kierrostaan.

Onko noista mopoilijoista ollut enemmänkin riesaa tuolla kadunpätkällä?
Googlemapissa näytti olevan ketju viritettynä kadun lopulla mistä alkoi kävelyreitit metsään. Ilmeisesti se on kuitenkin poistettu myöhemmin niin, että Karoliinakin olisi voinut ajaa suoraan metsäpoluille halutessaan.

Irc- sivulta/blogista poimittu pieni yksityikohta:
-Pahimmat pelkosi ? - pimeys

Jos pelkää pimeää oikein pahasti, niin miksi lähtee yksin yöhön?
Humalassa toki voi pelotkin karista....
Oliko syy siinä, että halusi päästä kotiin koiran takia. Aamusta heti viemään koiraa kuselle?
Miksei vastannut äidin puheluihin jos kerran oli muita soittoja illalla? Oliko niin humalassa, ettei halunnut äidin kuulevan. Miksei edes tekstarilla kuitannut äidin yhteydenottoa?
Totuus
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

^katsoin saman. En vaan voinut enää urkkia ja kopsata lisää, tuntuu jotenkin niin ahdistavalta tämä keissi nyt. :? Tyttö oli varmasti tieni-iästä ja ihanasta kesäfiiliksestä (ehkä ihastus?) huolimatta vastuuntuntoinen ja sitä koiraakin piti mennä viemään pissalle. Mitä tapahtui että pelosta huolimatta piti lähteä paikan päältä kun skootteri kaatui?

Ja tosiaan, en itse usko että tyttö oli pahemmin humalassa. Jos illan aikana on nautittu alkoholia, siideriä tms, se ei välttämättä enää yöllä 02 vaikuta.
Voimia perheelle ja ystäville, vaikka tämä pahalta kuulostaa, niin toivon että K olisi hengissä ja joku vaan pitäisi häntä vastentahtoaan.
There are no crimes behind enemy lines
Philip Marlowe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: La Loka 17, 2009 10:32 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Philip Marlowe »

mama70 kirjoitti: Mielestäni se, ettei K ole ottanut laukkuaan eikä soittanut kenellekään kertoo paniikista tai sitten hänen ei ole yksinkertaisesti annettu!
KOLMAS (JA TODENNÄKÖISEMPI) VAIHTOEHTO:
Tavaroiden jättäminen kertoo siitä, että K. Kesti oli tolkuttoman sekaisin. (Sen puolestahan puhuu myös skootterilla törmäily!)

MITÄ TAPAHTUI: Kesti oli sekä kännissä että paniikissa että dramaattisessa teinikännipaniikissa törmättyään uudella skootterillaan humalaisena aitaan. Mielessä vielä vanhempien ehdottomat kiellot, että viinaa ei sitten juoda - eikä ainakaan skootterilla ajeta, jos mitään on kulauksenkin ottanut. Mahdollisesti vielä postinkantajan auto lähestyi kadun päässä ja Kesti lähti suin päin juoksemaan "poliisia" pakoon. Hän voi olla yllättävänkin kaukana - ja aivan satunnaisessa suunnassa. Lisäksi hän on kenties mennyt itse nimenomaan PIILOON "poliisia".

JATKOSKENAARIO:
A) Pakoon sännätessään kolauttanut päänsä kiveen tms. loukkaantuminen ja/tai tukehtunut omaan oksennukseen. B) Sama kuin edellä, mutta viinapullo takin taskussa tms. jonka hörpännyt - ja tukehtunut omaan oksennukseen C) Sama kuin edellä, mutta loukkaantunut jo kolarissa yllättävän pahasti D) Itsetuhoiset ajatukset, koska on laskuhumalassa ja "kaikki on pilalla" ja "poliisit perässä". Kenties hukuttautunut, mutta ennen sitä nakannut kännykkänsä johonkin pusikkoon. E) Lähtenyt itse piileskelemään - erittäin epätodennäköistä, koska näin pitkä aika on jo kulunut, eikä edes rahaa mukana.

TAPAUS TOTTIJÄRVI:
Joku jo kirjoittikin tässä ketjussa testanneensa puhelimella, että tuolta katoamispaikan seudulta kännykkä yhdistyi välillä Tottijärven mastoon, joten se siitä johtolangasta. Sitäpaitsi, jos Kesti (tai Kestin puhelin) olisi päätynyt Tottijärvelle, sehän olisi matkan varrella yhdistynyt vaikka kuinka moneen muuhun mastoon!

MIKSI TEKOON EI OLE SEKAANTUNUT ULKOPUOLISIA:
A) Satunnainen aikuinen vaanija ei vaani omakotitaloalueella (Villilässä) ja lähde skootterin perään. Satunnainen vaanija ei vaani myöskään päättyvän tien päässä rauhallisella rivitaloalueella, jonne Kesti päätyi kurvaamaan mitä ilmeisimmin täysin sattumalta. Satunnainen vaanija löytää paljon helpomman uhrin.

B) Jos kyseessä oleva ulkopuolinen tekijä olisi bileissä paikalla ollut / bilepaikan pihalla odottanut ikätoveri, jolla pahat mielessä, hänet poliisin olisi yhteyksien perusteella helppo löytää. Lisäksi ikätoverilla ei olisi autoa, tuskin suunnitelmallisuuttakaan, joka ruumiin hävittämiseen väistämättä tarvittaisiin. Bileissä olleiden teinien salaliitto on kaikista skenaarioista epätodennäköisin.

C) Paikka: Ulkopuolinen tekijä tuskin kävisi kenenkään kimppuun asutulla alueella - tai jos kävisi, väkivalta olisi silmitöntä ja uhri jäisi siihen paikkaan. Häntä ei siirrettäisi minnekään. Joten Kesti on poistunut paikalta omin jaloin.

D) Todennäköisyys: On paljon, paljon todennäköisempää, että rauhallisella omakotialueella pidettyjen teinibileiden jälkeen kadonnut, skootterilla rivitaloalueelle eksynyt, aitaan törmännyt 15-vuotias on tukkihumalassa, pakenee ja tukehtuu / loukkaa itsensä kuin että tekoon sekaantuu joku ulkopuolinen.

E) Todennäköisyys sille, että Kesti sekä törmää skootterilla aitaan, pakenee omin jaloin paikalta JA sen jälkeen joku ulkopuolinen autoilija sattuu sieppaaman, murhaamaan ja piilottamaan hänet on yksinkertaisesti häviävän pieni.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Itse en voi uskoa, että tyttö oli kaatokännissä. Törmätä voi muutenkin, ajopeli oli ollut hänellä vasta kuukauden.
There are no crimes behind enemy lines
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Ja jos suosikkiohjelma on big brother, voisiko vielä nousta toive että on tajunnut pääsevänsä otsikoihin tällä? Ja löytyis tosiaan vaikka jostain kaverin mökiltä?

"Ei ollu puhelinta tai nettiä, eikä tv:tä. Ruokaa valmiina kaapissa ja en tienny että etsitään...."

Ajatuksena vaan, toiveen omaisena sellaisena. Voisiko se olla sittenkin niinkin?
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Olen samaa mieltä. Eikä olisi edes sillä ajokokemuksella uskaltanut lähteä kännipäissään ajamaan.

Ajankohta ja tieto sitä, että koiraa piti mennä ulkoiluttamaan, viittaisi siihen, että on odottanut selviävänsä. Ja jotenkin tuo melkein ovesta sisään ajo ei sovi tuohon kuvioon.
Nuotio & Äreät Tiput
Kampamaneetti
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 9:11 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kampamaneetti »

Kurkkumaa kirjoitti:Ja jos suosikkiohjelma on big brother, voisiko vielä nousta toive että on tajunnut pääsevänsä otsikoihin tällä? Ja löytyis tosiaan vaikka jostain kaverin mökiltä?

"Ei ollu puhelinta tai nettiä, eikä tv:tä. Ruokaa valmiina kaapissa ja en tienny että etsitään...."

Ajatuksena vaan, toiveen omaisena sellaisena. Voisiko se olla sittenkin niinkin?
Ainahan näinkin voisi olla, yhtä hyvä teoria kuin muutkin kunnes toisin todistetaan. Toivotaan että olisi oikea, mut pahaa pelkään...
Jag har talat :)
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Jospa Karoliina kohelsi jo matkalla? Kolautti jonkun autoon tai vain ajoi risteyksessä eteen tms. Olikin joku kuumakalle kyseessä. Mopoilijoista tarpeekseen saanut ja alkoi ajaa takaa. Pakoon ajaessa korvista ulos umpikujassa. Kypärä pois ja... Kaikenlaisia vaihtiehtoja tulee mieleen, kun näin vaillinaisen tiedon valossa asioita mietiskelee.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
kukkuu
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1372
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:25 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja kukkuu »

Mat-Lock kirjoitti:irc-gallerian blogista:

"5. Pahimmat pelkosi ? - pimeys"

Likolammenkadulla oli varmaan aika pimeää, eli tyttö valmiiksi peloissaan ja säikähtää jotain pikkuasiaa. Miksi sitten olisi juossut metsäpolulle, jossa on taatusti vielä pimeämpää. :?
Tuohon aikaan on aika pimeää, tosin tuo kävelytie on valaistu. Olisiko KK sitten pimeänpelkoisena uskaltanut poiketa polulta. En usko.
Sitä lampea ei muuten näy polulle edes päivällä.
kukkuu
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1372
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:25 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja kukkuu »

Rezah kirjoitti:... niin toivon että K olisi hengissä ja joku vaan pitäisi häntä vastentahtoaan.
Tämä lienee turha toive. Jos joku häntä pitäisi vankina niin ensimmäiseksi olisi sammuttanut puhelimen.
neitix
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: La Elo 11, 2007 11:53 pm
Paikkakunta: =)

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja neitix »

Mun oli ihan pakko irc-galleriassa ilmottaa ylläpidolle ainakin yhdestä R.I.P Karoliina Kesti-yhteisöstä ja siitä kuinka törkeetä kielenkäyttöä siellä on ja muutenkin asiaton ryhmä toisaalta, kun henkilö on vasta kadonnut eikä kuolleeksi ilmoitettu. =( Hetken kävi mielessä, että ilmotanko nettipoliisi -fobba-llekin, joka galtsussa on, mutta en mä tiedä sitten kuuluuko sen toimenkuvaan, koska tuolla omat ylläpitäjät kuitenkin on.
Kanelitanko
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2008 3:57 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kanelitanko »

kukkuu kirjoitti:
Rezah kirjoitti:... niin toivon että K olisi hengissä ja joku vaan pitäisi häntä vastentahtoaan.
Tämä lienee turha toive. Jos joku häntä pitäisi vankina niin ensimmäiseksi olisi sammuttanut puhelimen.
Hyvä pointti. Paitsi, jos se puhelin ei jostain syystä ole ollut K:n mukana.
Kala on sushi toiselle kalalle.
Lukittu