Presidenttipeli 2012

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

maija turjukka kirjoitti:Tässähän voisi käydä vaikka niinkin, että perussuomalaisten kannattaisi jo ensimmäisellä kierroksella luopua Soinista ja äänestää keskustan ehdokasta, ettei vaan Lipponen sittenkin pääsisi Niinistön kanssa toiselle kierrokselle... :mrgreen:
Tai päinvastoin... 8) Toisaalta ehkä yksi herkullisimpia joskin epätodennäköisimpiä vaihtoehtoja olisi sellainen, jossa toisella kierroksella olisivat vastakkain Väyrynen ja Soini. Siinä voisi mennä niin "etelän metian" kuin aika monen äänestäjänkin pasmat hiukan sekaisin... :mrgreen:
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Jos Jorma Ollilasta tulisi Presidentti niin varmaan aika nopealla aikataululla Suomi yhtiöitettäisiin ja listattaisiin pörssiin nimellä Finland Ltd. Kaksi osakesarjaa A ja B joista ensimmäisellä on 10 ääntä jälkimmäisen yhtä vastaan. A-sarjan osakkkeen saisi jokainen syntyperäinen Suomen kansalainen ja tietysti syntyvätkin. Niitä ei voisi myydä vapaasti vaan lunastuspykälän mukaan sen voisi myydä vain jo ennestään A-sarjan osaketta omistavalle. B-sarjaa kaupattaisiin vapaasti maailmalla ja rahapulan iskiessä tehtäisiin vain osakeanti.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Peräkylän Maigret kirjoitti:Jos Jorma Ollilasta tulisi Presidentti niin varmaan aika nopealla aikataululla Suomi yhtiöitettäisiin ja listattaisiin pörssiin nimellä Finland Ltd. Kaksi osakesarjaa A ja B joista ensimmäisellä on 10 ääntä jälkimmäisen yhtä vastaan. A-sarjan osakkkeen saisi jokainen syntyperäinen Suomen kansalainen ja tietysti syntyvätkin. Niitä ei voisi myydä vapaasti vaan lunastuspykälän mukaan sen voisi myydä vain jo ennestään A-sarjan osaketta omistavalle. B-sarjaa kaupattaisiin vapaasti maailmalla ja rahapulan iskiessä tehtäisiin vain osakeanti.
Eräs oikeistodemariksi haukuttu entinen pääministeri saattaisi hyvinkin innostua tuollaisesta ehdotuksesta.
Valdovas
Axel Foley
Viestit: 2433
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 12:25 pm
Paikkakunta: Paikallinen ryhmä, Orionin haara 4 B 13

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Valdovas »

hannu hanhi kirjoitti: Eräs oikeistodemariksi haukuttu entinen pääministeri saattaisi hyvinkin innostua tuollaisesta ehdotuksesta.
Niinpä... :wink:

Kannattaa muutenkin olla vaaleissa tarkkana, sillä eihän sitä koskaan tiedä, mitä sitä lopulta saa. Taannoin yhdestäkin Saulista tuli Damaskoksen tiellä yhtäkkiä Paavo... 8)
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17153
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuihtuvan keskustan osalta alkaa näyttää pahalta - ja että mie tykkään kun niillä menee huonosti... Ei lähde Jorma Ollila, ei Olli Rehn, ei Sirkka-Liisa Anttila, ei Mari Kiviniemi, ei Mauri Pakkarinen, ei Matti Vanhanen... Paavo Väyrynen kiertää kenttää, ehdokasasettelu dead line lähestyy...

Ehkäpä Anneli Jäätteenmäki asettuu ehdolle. Hänestä muutes sanottiin jossain kolumnissa, että "Anneli saa aina jääkylmän siiderin. Asettaa sen kainaloonsa ja minuutin kuluttua jääkylmä siideri on valmis nautittavaksi" Puheenhoitaja Kiviniemi pääsee lähes yhtä helpolla.

Vaalitaiston mielenkiinnon kannalta olisi metkaa mikäli sekä Väyrynen omalta listaltaan ja Jäätteenmäki kuihtuvan keskustan listalta olisi Lipposen, Niinistön, Soinin ja mahd. muiden ehdokkaiden kanssa mukana.

Lipposta ja Halosta yhdistää se, että he kumpikin ovat 1960-luvun vasemmistoradikalismin tuotteita. Lipponen erkaantui 1980-luvulla Euroopan suuntaan. Saas havaita joko demareiden presidenttiputki katkeaa kun putki-Paavo on tosissaan mukana.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Waja »

Olisi mielenkiintoista tietää onko Keskustan väki udellut Björn Wahlroosin kiinnostusta pressan pestistä.

Nallen taustat ainakin täyttäisi hyvin pressalta vaadittavan karisman. On jo valmiiksi kuninkaallisia kavereitakin, maatalousasiat hyvin hanskassa jne. Kelpaisi ehdokkaaksi varmaan kokoomuksellekkin ellei meillä olisi jo Niinistöä.

Sitä paitsi, olisi hienoa sanoa tuntevansa presidentin vaimon.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Tämä menisi kyllä aivan yhtä hyvin "Päivän Naurut" osioon:
IL: Eva Biaudet on RKP:n presidenttiehdokas
Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on RKP:n ehdokas seuraavaksi presidentiksi. Hänet valitaan virallisesti ehdokkaaksi lokakuussa.

Elisabeth Rehn piti tiedotustilaisuudessa puheenvuoron, jossa hän esitteli Eva Biaudet'n.

Myös RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin puhui tilaisuudessa.

Eva Biaudet kertoi lähtevänsä presidenttiehdokkaaksi hyvillä mielin.

- Tulen kampanjoimaan presidentintehtävään erittäin mielelläni.

Biaudet'n mukaan hän ajaa kampanjassaan oikeudenmukaisuutta, avoimuutta ja suvaitsevaisuutta.

- Minut on kasvatettu niin, että jokaisella on velvollisuus auttaa heikommassa asemassa olevaa. Minun Suomessani ei ketään jätetä heitteille, Biaudet lupasi tiedotustilaisuudessa.

Eva Biaudet on toiminut Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajana vuosina 1991 - 2006.

Vähemmistövaltuutettuna toimiva 50-vuotias Biaudet kohosi eduskuntaurallaan peruspalveluministeriksi.

Hän on opiskellut oikeustieteitä.

Biaudet'lla on neljä lasta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011083 ... 0_uu.shtml
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1885
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Biaudetia en äänestä huolimatta siitä, että yleensä pyrin suosimaan naisehdokkaita. Hän on liian asiantuntematon, päätökset perustuvat tunteisiin, eivät järkiargumentteihin - mikä tietysti on punaviherliikkeessä varsin yleinen vika. Biaudet ei voi edustaa kansaa, jonka normaalielämästä hänellä ei ole mitään käsitystä, aina turvallisessa suomenruotsalaisessa huolehtivaisuuspumpulissa eläneenä.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
Merciful Samaritan
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 11:04 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Merciful Samaritan »

Ihmetyttää tuo Niinistöhypetys. Jäbä ei pysty edes palloliittoa johtamaan. Syvää myötähäpeää tunnen aina kun on antamassa "lausuntoa" palloliiton asioista.
Kyllä surkeita ja epäkarismaattisia ehdokkaita on nyt. Jos Biaudet pikkuisenkin osoittaisi arvostavansa tavallista suomalaista joka pyörittää tätä maata, äänestäisin häntä. Vaihtoehtojen puutteessa ehkä sitten kuitenkin.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Jaahas, kolme kuukautta aikaa vaaleihin, tämäköhän mahtaisi olla oikea ketju presidenttigallupeille?

Hesari julkaisi TNS-gallupin, jonka mukaan Niinistön kannatus on viisikymmentä prossaa, kakkosena Soini kahdeksalla prosentilla ja kolmantena Lipponen seitsemällä prosentilla. Eivätkä kaukana kakkostilasta ole Väyrynen ja Haavistokaan, kummallakin kuuden prosentin kannatus.

Nämä siis ensimmäisen äänestyskierroksen spekulaatioita, mikäli toiselle kierrokselle päästään/joudutaan, Niinistön ylivoima olisi tämän gallupin mukaan murskaava kolmeneljäsosaa äänistä.
Mahdolliselle toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan asetettiin HS-gallupissa Lipponen, Soini ja Väyrynen. Yhdelläkään heistä ei olisi tällä haavaa mahdollisuuksia uhata Niinistöä, joka saisi noin kolme neljännestä äänistä riippumatta siitä, kuka hänellä olisi vastassaan.

Murskaava tulos selittyy osittain sillä, että Sdp:n, perussuomalaisten ja keskustan kannattajista lähes joka toinen äänestäisi Niinistöä toisella kierroksella, eikä oman puolueensa asettamaa ehdokasta.
http://www.hs.fi/politiikka/HS-gallup+N ... 5547405672
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Kieltämättä outoa, että sitä Niinistön kannatuksen putoamista ja jonkun muun nousua 20 % pintaan ei ole vieläkään tullut. Aina on menty toiselle kierrokselle, vaikka esimerkiksi 1988 ja 2006 gallupit lupasivat istuville presidenteille suoran valinnan ensimmäisellä kierroksella melko pitkään. Koskaan suorassa kansanvaalissa ei ole selvitty yhdellä kierroksella. Aika historiallista vaalia näyttävät gallupit sitkeästi lupaavan, vaikka Niinistön valinta joka tapauksessa onkin varmaa.
Kampamaneetti
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 9:11 am

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Kampamaneetti »

En ole ikinä noihin gallupeihin luottanut. Hyvä esimerkki oli eduskuntavaalit jossa persut ennen vaaleja gallupeissa lytättiin oikeen urakalla...

No mutta tähän presidenttipeliin, uskon että Niinistöstä se pressa tulee. Toisaalta olisihan se ihan kiva saada Pekka Haavistosta pressa. Olisi ilo katsoa linnanjuhlia itsenäisyyspäivänä kun selostaja esittelisi presidenttiparin: Tässä presidentti Pekka Haavisto ja hänen puoliso Nexar Antonio Flores. :D
Jag har talat :)
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Kampamaneetti kirjoitti:En ole ikinä noihin gallupeihin luottanut. Hyvä esimerkki oli eduskuntavaalit jossa persut ennen vaaleja gallupeissa lytättiin oikeen urakalla...
Jos kaivat viime eduskuntavaaleja vanhemmat gallupit, niin ne ovat pitäneet käsittämättömän hyvin paikkansa (lähinnä siis juuri ennen vaaleja tehdyt). Aikaisemmilla vaaleilla ja ihmisten käyttäytymisellä vaaleissa on ollut suuri paino galluppeja tehtäessä.

Viime vaaleja ennen tilastotieteilijät galluppien tekijöitä myöten korostivat, että nyt riski virheisiin on suurempi kuin koskaan ennen. Nimittäin gallupeissa ei vanhan kokemuksen perusteella pystytty ottamaan huomioon perussuomalaisten rakettimaista nousua. Sen verran historiallinen tuo vaalitulos oli.

Tietysti vaalikeskustelut ovat tärkeä asia, niitähän ei ole vielä nähty. Pressavaaleissa niillä tunnetusti on merkitystä. Eiköhän Soini nouse jonnekin 15 % paikkeille ja Niinistö tipu 45 % tuntumaan.

Paavot taitavat Pekkoineen jäädä nyt jälkeen. Odotan kuitenkin innolla erityisesti Paavojen keskustelua. Mikä onkaan herkullisempaa kuin kaksi Paavoa, jotka ovat kaikesta eri mieltä, mutta kumpikaan ei ole koskaan ollut väärässä. Tähän kun lisää molempien ongelmat median kanssa, niin herkkua on tulossa.
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

hannu hanhi kirjoitti:Kieltämättä outoa, että sitä Niinistön kannatuksen putoamista ja jonkun muun nousua 20 % pintaan ei ole vieläkään tullut. Aina on menty toiselle kierrokselle, vaikka esimerkiksi 1988 ja 2006 gallupit lupasivat istuville presidenteille suoran valinnan ensimmäisellä kierroksella melko pitkään. Koskaan suorassa kansanvaalissa ei ole selvitty yhdellä kierroksella. Aika historiallista vaalia näyttävät gallupit sitkeästi lupaavan, vaikka Niinistön valinta joka tapauksessa onkin varmaa.
Älä ole huolestunut koska kuvaamasi asiat tulevat tapahtumaan taatusti. Vastahan tässä juuri selvinnyt ketkä kaikki aikovat vaaleihin osallistumaan.

Niinistö joutuu taatusti toiselle kierrokselle ja sielläkin tiukoille ja voipi hyvinkin käydä niin että Paasikivelle ei löydy seuraajaa vieläkään.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Presidenttipeli 2012

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

hannu hanhi kirjoitti: Paavot taitavat Pekkoineen jäädä nyt jälkeen. Odotan kuitenkin innolla erityisesti Paavojen keskustelua. Mikä onkaan herkullisempaa kuin kaksi Paavoa, jotka ovat kaikesta eri mieltä, mutta kumpikaan ei ole koskaan ollut väärässä. Tähän kun lisää molempien ongelmat median kanssa, niin herkkua on tulossa.
Äläs muuta sano, jännää siis luvassa koko rahan edestä. Ja tähän Paavo vs. Paavo -keskusteluun kun lisätään vielä "Saanko minäkin nyt sanoa jotakin"- Soini plus "kansanliike"-Biaudet, niin loput ehdokkaathan keräävät pisteet vain olemalla korrektisti hiljaa 8)

Joops, tulevalla viikolla saattaisi olla mahdollista, että itsekin käväisisin väyrys-Paavon vaalitilaisuudessa... niin että laittakaas muutama ASIALLINEN kysymys, niin suulaana savolaisena voisin ehkä kysyä Paavolta selvät vastaukset.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Vastaa Viestiin