Avovankila ja Jarno Elg

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jamtä?
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 6:58 pm
Paikkakunta: Lahen roku

Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja jamtä? »

Kyllä olis kansanedustajille pohdittavaa rangaistuskäytäntöjen lainsäädännössä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011082 ... 3_uu.shtml


Lomalla ollut elinkautisvanki Jarno Sebastian Elg suuttui helsinkiläisessä ravintolassa ja iski kaksi muuta asiakasta maahan perjantai-iltana Helsingissä. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Elg iski maahan myös paikalle hälytetyn järjestyksenvalvojan. Tämän jälkeen 35-vuotias vanki poistui paikalta. Poliisi sai hänet kiinni muutaman sadan metrin päästä Runeberginkatu 5:n kohdalta. Hänet pidätettiin ja vietiin Helsingin vankilan suljetulle osastolle.

"Kasvatuksellista"

Ilta-Sanomien mukaan Elg oli normaalilla "kasvatuksellisella lomareissulla" ennen tulevaa vapautumistaan. Rikosseuraamuslaitoksen asiakirjoihin tulee nyt merkintä, että hän palasi ajoissa lomaretkeltään: poliisit luovuttivat hänet samana päivänä kuin loma loppui eli lauantaina. Hän ei siis saa palaamatta jääneelle yleisesti annettava lisärangaistusta, mutta pahoinpitelyistä voi seurata lisärangaistuksia.

Jarno Elg oli päätekijä Hyvinkäällä vuonna 1998 tapahtuneessa raa'assa paloittelumurhassa. Hänen rikostoverinsa oli Terhi Tervashonka, joka myös pakeni Hämeenlinnan Vanajan avovankilasta heinäkuussa. Hänet saatiin kiinni reilun kahden viikon karkumatkan jälkeen.

Myös Elg oli lomalla Vanajan vankilan avo-osastolta.


Seurauksia voi tulla, pitää tulla, hyvänen aika sentään!
ei se mitn.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2767
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja aga »

Tästä on jo Henkirikokset kotimaa -alueella.
BMC
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: To Tammi 21, 2010 8:15 am

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja BMC »

jarno on ollut ihan asiallisesti ojoisilla. ja taitaa olla ihan hyvissä väleissä muidenkin vankien kanssa. eka loma kun vähän kämmäs niin iltalehdissä hirveet jutut... :(
jamtä?
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 6:58 pm
Paikkakunta: Lahen roku

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja jamtä? »

Sori, noviisilla hakusessa, mikä on ajankohtaista ja mikä ei.

Näitä kun on rankkojen rikosten tekijöillä kaikenmoisia kännissä ajokortitta ajeluita sun muita ja oikein mitään vaikutusta ei hölmöilyillä tunnu olevan vapautumiseen.
ei se mitn.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Juu, kyllä Jarnon pitäisi saada toinen mahdollisuus näyttää kykynsä. Onhan se nyt väärin, jos hakkaa pari tai kolme (ei kai järjestyksenvalvojaa lasketa) tyyppiä, niin ei sitten muka olisi valmis vapauteen.
On tämä yhteiskunta mätä, jos tästä jotain sanktioita tulee. :roll:
örkki
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja örkki »

Tuommonen ei todellakaan ole valmis vapauteen, onko edes milloinkaan.
Ymmärrys hoi, äly älä jätä.
Bruno
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 3:32 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Bruno »

Kyllä suomessa pitäisi olla Jarno Elgin tapaisille rikollisille mahdollisuus istahtaa tuomionsa sähkötuolissa. Yhteiskunta on niiiiin munaton ja vetelä, että ainoa mitä se kunnolla paapoo, on nämä kriminaalit harrastuksineen, ravintolatasoisine sapuskoineen jne.. Yksi toivottava parannus olisi että heille tapahtuu "katoaminen" heti siviilissä. Nappi ottaan ja sillee... pääsee siten lähemmäs sitä palvomaansa saatanaa
Isäni oli juristi ja tuomari - minä vain turisti ja juomari
reiska2
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Marras 26, 2008 10:32 pm

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja reiska2 »

Älkääs nyt ylireagoiko. Aika monelle suomalaiselle miehellä käy tuollaisia ylilyöntejä eikä ko. henkilö ole enään suuremmin saatanaa palvonut vuosiin. Jossain ylen dokumentissakin haastateltiin aiheesta muutamia vuosia sitten.

Rangasituksen hän saa varmasti, aivan samaan tapaan kuin kuka tahansa joka ravintolassa tuollaista tekee. Mutta ei yleisön pelkotilojen takia vangille nyt mitään erityisrangaistuksia tarvinne langettaa? Tuomittakoon samanarvoisessa asemassa kuin tavallinen baarihakkaaja, ellei raskauttavia tekijöitä ilmene.
Zukuluku
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Zukuluku »

reiska2 kirjoitti:Tuomittakoon samanarvoisessa asemassa kuin tavallinen baarihakkaaja, ellei raskauttavia tekijöitä ilmene.
Väärin. Tavalliseen tallaajaan verrattuna Elg suorittaa parhaillaan elinkautista vankeustuomiota. Hänellä ei ole siis lähellekään normaalin ihmisen oikeuksia.

Tapauksesta tekee järjettömän se, että Elgiä ei ole vielä armahdettu. Hänen rangaistuksensa voi siis teoriassa jatkua vielä kymmeniä vuosia. Millä oikeudella vankilaviranomaiset ovat siis päästäneet hänet lomille? Jos vangilla on määräaikainen rangaistus ja siis vapautumispäivä tiedossa, on järkevää, että häntä aletaan hieman aiemmin totuttaa siviilielämään. Mutta elinkautista lusivia ei missään nimessä pitäisi päästää vapaalle, kunnes heidät on armahdettu.

Armahduskin pitäisi olla ehdollinen. Jos siviiliin totuttautumisessa tulee ongelmia (kuten Valjakkalalla / Fouganthinella), armahdus perutaan ja tuomio jatkuu taas entiseen malliin. Näin vähennetään rikosten uusimisten riskiä.
Varma Kylmälehto
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Su Kesä 26, 2011 6:15 pm

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Varma Kylmälehto »

Käsittääkseni vankilomilla myös alkoholin nauttiminen on kiellettyä, joten siitä voi kurinpidollisia seuraamuksia Elgille tulla.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Varma Kylmälehto kirjoitti:Käsittääkseni vankilomilla myös alkoholin nauttiminen on kiellettyä, joten siitä voi kurinpidollisia seuraamuksia Elgille tulla.
On sitouduttava päihteettömyyteen
http://mallivankila.net16.net/loma.htm
Antarktis
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Su Marras 18, 2007 8:01 am
Paikkakunta: Nordbotten

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja Antarktis »

No ni, nyt vaan vartotaan et Tervashonka ja Elg pääsee molemmat siviiliin ja kiskaseen sen kunniaksi oikein kunnon rälläysputken yhdessä, kattotaan sitte ketä ettitään kaatopaikalta kilon paloina.

Ja niinkun tuossa jo aiemmin joku sanoinkin niin ei todella ole J. Elgillä samoja oikeuksia kuin tavallisella tallaajalla. Tuossa tilanteessa, että on jo jonkun surmannut, -eikä siinä vielä kaikki vaan vielä kiduttamalla ja paloitellut lopuksi-, pitäis mun mielestä antaa tuntuvat sanktiot pienimmästäkin ryssimisestä.

Enkä muuten pidä kauhean suotavana keltään puhtaan rikosrekisterinkään omaavalta baaririehumista. Sit voi pitää korkin kiinni jos ei osaa käyttäytyä.
JiiiiPeeee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Marras 01, 2009 5:47 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Avovankila ja Jarno Elg

Viesti Kirjoittaja JiiiiPeeee »

jamtä? kirjoitti:Ilta-Sanomien mukaan Elg oli normaalilla "kasvatuksellisella lomareissulla" ennen tulevaa vapautumistaan. Rikosseuraamuslaitoksen asiakirjoihin tulee nyt merkintä, että hän palasi ajoissa lomaretkeltään: poliisit luovuttivat hänet samana päivänä kuin loma loppui eli lauantaina. Hän ei siis saa palaamatta jääneelle yleisesti annettava lisärangaistusta, mutta pahoinpitelyistä voi seurata lisärangaistuksia....
.........Seurauksia voi tulla, pitää tulla, hyvänen aika sentään!

No niin, Seurauksiahan tulee: Ensinnäkin lakiin kirjoitetut, Tuomio pahoinpitelystä x3+järkkäri, Järjestystä valvovan henkilön väkivaltainen vastustaminen x1. Tuolla taustalla tekee muutaman kuukauden kakkua, noin oletusarvoisesti.

Sitten "talon" sisäiset kurinpitotoimet. Lomaoikeus nyt tietysti menee (miten se on edes saatu, on kummallista), Avolaitoksesta takaisin kivitaloon (iso rangaistus sinänsä talossa oleville), Lomarikos tuo oman kenties eristysselli-rangaistuksen.. ellei siitä nyt sitten ole luovuttu viime vuosina (tietojani ei ole päivitetty muutamaan suveen, kun ei ole enää tiedonantajaa siellä..). Lisäksi vaikka Elg vietiin ns. ajoissa takaisin, niin aina kun vanki palautetaan lomalta viranomaisten toimesta, niin se tietää lisäsanktioita talossa.
-Aatu ja Goeppels? Ei, Timo ja Jussi vaan-
Vastaa Viestiin