Eläinsuojelurikoksia

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Ilmoita eläinsuojeluvalvojalle vaikka sähköpostilla. Valvoja sitten selvittää onko aihetta toimiin.

http://www.sey.fi/lahin_valvoja
Frank Columbo
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Touko 29, 2010 8:39 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Frank Columbo »

Rikollista tämä on!!!!
SEY ja Animalia: Suomen on kiellettävä tainnuttamatta teurastaminen eläinsuojelulaissa

Vuonna 2013 EU-alueella tulee voimaan asetus eläinten suojelusta lopetuksen yhteydessä. Asetus sallii eläinten teurastamisen ilman sitä edeltävää tainnutusta uskonnollisista syistä eli ns. rituaaliteurastuksen. Tämä on vastoin usean EU-maan nykylinjaa. Jäsenvaltiot voivat kuitenkin halutessaan kieltää tainnuttamatta teurastuksen kansallisessa lainsäädännössään. Asia tulee Suomen eduskunnan käsittelyyn tällä vaalikaudella. SEY ja Animalia vaativat, että Suomen eläinsuojelulaissa kielletään tainnuttamatta tapahtuva teurastaminen.
http://www.sey.fi/sey_toimii/vetoomuksi ... astaminen/
Vielä yksi asia??
Avatar
Geissimummo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1392
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Eläinsuojelurikoksia.

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

Räikeä eläinsuojelurikos:

Nainen näännytti kaksi koiraa

Kaksi koiraa hoidossaan liki kuoliaaksi näännyttänyt 37-vuotias joensuulainen nainen tuomittiin 10 vuoden eläintenpitokieltoon eilen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Kuva
Koirien olosuhteet hoitopaikassa olivat todella huonot.

Lisäksi oikeus mätkäisi naiselle 70 päiväsakkoa eli hänen minimituloillaan yhteensä 420 euroa sakkoa eläinsuojelurikoksesta.

Koirien omistajalle nainen tuomittiin maksamaan 1000 euroa koirien arvona.

Nainen oli hoitanut koiria vuosia, mutta jostain syystä viime vuoden syksyllä laiminlyönyt koirien hoidon niin, että ne nälkiintyivät, menettivät ison osan lihasmassastaan ja niiden yleiskunto romahti.

Kun koirien omistaja huomasi mihin kuntoon hänen koiransa olivat joutuneet, hän haki ne pois Suomen Kennelliiton kasvattajarekisteriin kuuluneen naisen luota ja vei koiransa eläinlääkäriin.

Toinen koirista oli lääkärin mukaan niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin heti lopettamaan.

Toinen eli vielä 2 viikkoa, mutta kuoli sitten itsestään.

37-vuotias nainen tunnusti rikoksensa oikeudessa.

Iltalehti
Ystävä ei ole mitään muuta, kuin tuttu vihollinen.
A friend is nothing, but an known enemy.
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

Lahtelaistalon asukkaat hälyttivät marraskuussa poliisin paikalle, kun epäilivät pahan hajun perusteella yhdessä asunnossa olleen kuolleen henkilön.
Kun poliisi tuli paikalle, paljastui, että asunnossa oli viisi koiraa ilman ruokaa ja vettä.
Naaraskoira oli ilmeisesti syönyt kuollutta uroskoiraa. Näin se oli pysynyt hengissä ja pystynyt imettämään neljää pentua. Vettä se oli juonut vessanpöntöstä. Pöntöstä oli vesi loppunut.
Naaras oli niin heikossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan. Pennut voivat hyvin ja ovat nyt uusissa kodeissa.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi teon aikaan Lahdessa asuneen 20-vuotiaan naisen eläinsuojelurikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja kahden vuoden eläintenpitokieltoon.
Yleensä tämäntyyppisistä jutuissa tuomitaan sakkoa. Tuomari piti tätä tapausta kuitenkin niin vakavana, että päätyi ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon vaikutti hoidotta jätettyjen eläinten suuri määrä.
Nainen myönsi teon.
Epäselväksi jäi, kuinka kauan koirat olivat olleet hoidotta. Eläinlääkäri arvioi, että vähintään viikon.
Amerikanbulldoggi painaa aikuisena 27-55 kiloa.


Kuva
Poliisin ottamassa kuvassa paljastuu asunnon kunto ja koirien nälkiintyneisyys. Etummainen koira syö kuvassa lajitoveriaan.


http://www.ess.fi/?article=324208

Järkyttävää nähdä, kuinka ihmiset ottaa huvikseen koiran ja päättävät lopettaa koiran rakastamisen sormia napsauttamalla. Jotkut ihmiset tosin tekevät tätä myös lapsille, mutta se on asia erikseen.
Mitä sitte?
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

Teinityttö myrkytti koiransa - opiskelee eläintenhoitajaksi

Eläintenhoitajaksi opiskeleva 17-vuotias tyttö myrkytti koiransa syövyttävällä aineella. Kovista tuskista kärsinyt sileäkarvainen noutaja jouduttiin lopettamaan useita päiviä jatkuneiden kärsimysten jälkeen.
Kokkolan käräjäoikeus tuomitsi naisen 40 päiväsakkoon nuorena henkilönä tehdystä eläintensuojelurikoksesta. Hänet määrättiin myös viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon.
Naisella oli ollut kaksi sileäkarvaista noutajaa. Hän oli saanut ne 12-vuotiaana. Molemmat lemmikit saivat suuhunsa myrkyllistä ainetta ja ne jouduttiin lopettamaan vuoden välein.
Tyttö: Koira söi
myrkytettyä makkaraa
Ensimmäinen koira kuoli syyskuussa 2007 tytön ollessa 15-vuotias. Hän asui silloin Lappeenrannassa.
Tyttö toimitti koiransa eläinlääkärille ja kertoi tämän syöneen puistossa myrkytettyä makkaraa. Hoidosta huolimatta koiran tila heikkeni. Yhdeksän päivän kuluttua koira jouduttiin lopettamaan. Koiran nielu oli syöpynyt ja sillä todettiin sisäisiä verenvuotoja.
Tyttö toimitti eläinlääkärille rakeita, joita kertoi löytäneensä puistosta pensaan juurelta. Eläinlääkärin mukaan rakeet olivat vahvasti emäksisiä ja niin pahanmakuisia, ettei koira voisi syödä niitä muuten kuin esimerkiksi makkaraan piilotettuna. Hän toimitti rakeet edelleen poliisille.
Eläinlääkäri epäili, ettei tyttö voinut löytää rakeita pensaan juurelta, sillä ne olivat puhtaita ja kuivia.
Samalle koiralle oli sattunut outoja vahinkoja aiemminkin. Myrkytystä edeltäneenä päivänä koira oli sukeltanut kesämökkilaiturilta veteen ja ollut vähällä hukkua. Kertomansa mukaan tyttö oli pelastanut lemmikkinsä veden alta ja saanut sen virkoamaan.
Myös toinen koira
sai myrkytysoireita
Epäilykset nuorta koiranomistajaa kohtaan heräsivät, kun myös hänen toinen koiransa sai vakavia myrkytysoireita. Siinä vaiheessa tyttö oli muuttanut Kannukseen ja aloittanut opintonsa eläintenhoitajan koulutusohjelmassa.
Hän väitti, että koira oli yksin ollessaan päässyt asunnon keittiöön, jossa se oli repinyt yläkaapista esiin kahvia, purukumia ja suklaata. Kertomansa mukaan tyttö oksennutti lemmikkiään ja huomasi, että sen suusta tulee myös vaaleansinistä nestettä.
Hän vei koiran eläinlääkärille sekä edelleen Jyväskylään eläinklinikalle, jossa lemmikin todettiin sokeutuneen.
Seuraavalla viikolla koiran oireet pahenivat niin, että se jouduttiin lopettamaan.
Tutkimuksissa selvisi, että koira oli saanut suuhunsa suuren määrän syövyttävää ainetta. Sen ruokatorvi, nielu, suuontelo ja kielen limakalvo olivat kuolioituneet, irronneet ja tulehtuneet. Asiantuntijoiden arvion mukaan koira ei ole voinut nauttia ainetta omatoimisesti.
Oikeus katsoi, ettei tyttöä voida tuomita ensimmäisen koiran kuolemasta, sillä syytteen tueksi ei esitetty riittävää näyttöä. Oikeuden mukaan tyttö ei välttämättä ollut ainoa koiran ruokinnasta vastannut henkilö vuonna 2007.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/teini ... keli_likea

Tyttö varmaan nauttii eläinrääkkäyksestä. Voisivat laittaa mielentilatukimuksiin saman tien.
- Hänet määrättiin myös viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon.
Niin että, sen jälkeen voi jatkaa eläinten tappamista haluamallaan tavalla (?) OK.
Mitä sitte?
Hairahtelija
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: Ti Maalis 22, 2011 8:00 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Hairahtelija »

^Oikeastaan jo vaikka saman tien, ei eläintenpitokiellon saaneita henkilöitä valvota mitenkään.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Huonokuntoinen hevonen paljasti eläinsuojelurikoksen


Sunnuntai 25.9.2011 klo 19.41

Nivalalaiselta eläintilalta löytyi sunnuntaina pilttuuseensa kuollut hevonen. Tilalta löydettiin myös muita huonokuntoisia eläimiä, joista osa jouduttiin lopettamaan.

Poliisi ja eläinlääkäri tarkastivat sunnuntaina eläintilan Nivalassa. Tilan aitauksessa makaavasta huonokuntoisesta hevosesta oli tullut ilmoitus eläinlääkintäviranomaisille.

Hevonen oli maannut jo kauan paikallaan ja oli kuolemaisillaan. Hevonen jouduttiin lopettamaan.

Tilan lukittuna olleesta navettarakennuksesta löytyi toinen hevonen kuolleena pilttuustaan. Navetasta löytyi myös heikossa kunnossa ollut lammas, joka jouduttiin lopettamaan.

Hevosen ja lampaan lisäksi navetasta löytyi kaksi kania, koira-aitauksesta kaksi koiraa ja asuinrakennuksesta kaksi kissaa. Eläimet olivat olleet hoidotta pidemmän aikaa, mutta ne olivat muita paremmassa kunnossa. Eläimet toimitettiin eläinhoitolaan.

Eläintilaa pitävä nainen ei ollut kotona. Poliisin tietojen mukaan hän oli muuttanut paikkakunnalle äskettäin. Poliisi epäilee naista eläinsuojelurikoksesta.
Samantha Bones
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 11:12 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Samantha Bones »

^tuostakin naisesta on tehty monta valitusta, keväällä kuoli shetlanninponi jne. On ollut kyllä viranomaisten tiedossa vaan mitään ei ole tehty. Paikallisetkin on hevosia ruokkinu. Onneksi nimi ja kaikki on tiedossa niin mahtaa saada hyvän vastaanoton kyllällä.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Viranomaiset on kyllä oudon välinpitämättömiä näitä rikoksia kohtaan. Tiedän täälläkin päin yhden tapauksen, jossa yksi tila oli tarkkailussa huonon eläintenkohtelun takia, mutta koska eläinlääkäri kävi niin harvoin tarkastamassa tilannetta, niin lehmät sitten ehti kuolla tarkastusten välissä ennen kuin mitään tehtiin...Ja mitä tehtiin?
No 5 vuotta eläintenpitokieltoa ja vähän sakkoa. Siinä kaikki.
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

VAROITUSTA : Kolkkala, koivula,turvala, hovila, kalliokoski, kierikkala alueella liikkuville koiruuksille. Tienposkeen on pudoteltu lihapullia joihin on pistetty partahöylänterän palasia. Voipi olla muuallakin.

- Poiminta FBstä.
Näitä on ihan sairaan paljon liikkeellä nykyään. Melkein joka päivä tulee tällanen postaus seinälle eripuolin suomea.
Mitä sitte?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Tiina »

INES 7 kirjoitti:Mustasukkainen nainen hakkasi koiraa kirveellä


Villakoira joutui mustasukkaisuusriidan uhriksi toissa viikon lauantaina Leppävirralla.

Avoparin välille oli syntynyt riitaa, minkä seurauksena leppävirtalainen nainen halusi kostaa puolisolleen ja otti ensimmäiseksi uhrikseen tämän koiran.

Nainen löi villakoiraa useita kertoja kirveen hamarapuolella päähän ja otsaan. Hän ei kuitenkaan lopettanut kituvaa eläintä, vaan sulki sen peiton sisään, laittoi auton takakonttiin ja lähti ajelulle.

Nainen palasi jonkin ajan päästä takaisin kotipihaan, jossa hän sytytti tuleen puolisonsa vanhan jenkkiauton. Tämän jälkeen nainen ajoi Sorsakoskelle, jossa hän tunkeutui puolisonsa vuokra-asuntoon ja rikkoi tämän omaisuutta.

Poliisi tavoitti naisen, kun tämä oli palaamassa kotiinsa.

- Takakontista löytyi pieni kituva koira, jonka poliisi joutui lopettamaan keskusteltuaan asiasta eläinlääkärin kanssa, rikosylikonstaapeli Hannu Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan koira ehti kitua muutamia tunteja.

Hän pitää tapausta harvinaisena.

- Melko poikkeuksellista, että koira otetaan mukaan mustasukkaisuusriitaan ja että tekijänä on nainen.

Naista epäillään ainakin eläinsuojelurikoksesta ja vahingonteosta.

Hän oli rikosten tapahtumahetkellä selvinpäin.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... %A4/661551

Tuskin kuitenkaan kovin selväpäinen on hän. Kamalan surullista jotenkin.

Tuomio tässä:

Ehdollista vankeutta


Keskiviikko 28.9.2011 klo 16.31

Leppävirtalainen nainen tuomittiin runsaan neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen naisystävänsä koiran pahoinpitelystä kirveellä.


TAUSTA

IL 6.4.2011: Raju mustasukkaisuusriita - villakoiraa hakattiin kirveellä päähän.


Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen törkeään eläinsuojelurikokseen.

Nainen oli hakannut koiraa kirveen hamarapuolella useita kertoja ja sitten sullonut vielä elossa olevan eläimen auton takakonttiin. Poliisi joutui lopulta lopettamaan koiran.

Oikeuden puheenjohtajan mukaan viime maaliskuussa tapahtuneiden tekojen takana on parisuhdekriisi.

Mitätön tuomio, niin kuin arvata saattoi... :evil:
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Tiina »

...ja älyttömät "tuomiot" sen kuin jatkuu. Näitä voi edes tuomioiksi sanoa, stna... :evil:

Nastolalaiselle vankeutta eläinten huonosta kohtelusta

12:35 - 12. lokakuuta 2011 - Jari Taari

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan nastolalaisnaisen 60 päiväksi vankeuteen eläinsuojelurikoksesta. Vankeus muutettiin 60 tunniksi yhdyskuntapalvelua.
Nainen joutuu maksamaan kerrostalohuoneiston omistajalle noin 6 400 euroa erilaisia korvauksia. Summa sisältää 5 000 euron korvauksen asunto-osakkeen arvon alentumisesta. Loput 1 400 euroa ovat erilaisia siivous- ja korjauskuluja.
Nainen jätti viime vuoden lopulla noin neljän kuukauden aikana kaksi koiraa ja kaksi kissaa asuntoonsa useita kertoja ilman hoitoa, ruokaa, juomaa ja ulkoilua. Hän poistui kotoaan useiksi päiviksi.
Joulukuun lopulla naapuri teki ilmoituksen. Asunnosta olohuoneen lattialta löytyi kuollut, laiha, osittain syöty koira. Molemmat kissat olivat erittäin laihoja, lihaksistoltaan heikkoja ja erittäin kuivuneita. Toinen kissa oli niin heikossa kunnossa, että eläinlääkäri joutui lopettamaan sen.
Suomenlapinkoira oli likainen. Sen kynnet olivat pitkät ja leikkamatta.
Asunnossa oli runsaasti ulosteita joka puolella.
Naisille määrättiin viiden vuoden mittainen eläintenpitokielto. Se astui heti voimaan.
Avatar
Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

Nainen piti talossaan koiratehdasta

Helsinkiläinen nainen kasvatti mäyräkoiranpentuja myyntiin, mutta jätti kirjanpidon ja verot maksamatta.

Enimmillään naisen omakotitalossa oli koiria 50-60 kappaletta. Kun sähköyhtiö katkaisi talosta sähköt, pääsivät tilat todella epäsiistiin kuntoon. Koirissa vilisi syöpäläisiä ja virta sekä ulosteet haisivat. Paikalla käynyt eläinlääkäri määräsi 26 eläintä heti huostaanotettaviksi.

Eläinlääkäri kävi Vuosaaressa sijaitsevassa vanhassa omakotitalossa useaan otteeseen syksyllä 2009.

52-vuotias nainen kuitenkin jatkoi pentutehtailua. Suomen Kennelliiton jäsen hän ei ollut eikä sellaiseksi päässyt. Nainen kuitenkin käytti bulvaaninimiä, joiden avulla myi pentuja puhdaspaperisina rotukoirina.

Rikostutkinta asiasta syntyi, kun espoolaisnainen osti keväällä 2010 pennun 52-vuotiaalta naiselta, mutta ei saanut luvattua rekisteröimistodistusta. Espoolainen tosin uskoi ostaneensa pennun toisennimiseltä henkilöltä.

Samaan aikaan pyörivät myös verottajan myllyt, sillä verottajan tietoon oli tullut, että 52-vuotias oli harjoittanut pentukauppaa jo 90-luvun alkupuolelta. Verottaja katsoi toiminnan ammattimaiseksi vuoden 2003 alusta lähtien ja ryhtyi perimään naiselta runsaan viiden tuhannen euron verovelkaa.

Eläintenpitokielto

52-vuotias sai tänä syksynä Helsingin käräjäoikeudessa vastattavakseen syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta, veropetoksesta, eläinsuojelurikoksesta ja kahdesta petoksesta.

Tuoreella päätöksellään käräjäoikeus katsoi, ettei kirjanpitorikos kokonaisuutena ole törkeä, koska liiketapahtumien arvo ei ole kovin korkea.

Rikoksia oli kuitenkin siksi paljon ja toiminta piittaamatonta, että oikeus tuomitsi naisen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin kahdeksan vuoden eläintenpitokieltoon.

"Eivät ne nälässä ole"

Talousrikokset 52-vuotias kiisti, koska oli mieltänyt koirien myynnistä saamansa tulot niin pieniksi, ettei niitä tarvinnut ilmoittaa verottajalle.

Verottajan voittolaskelmat nainen katsoi liian korkeiksi, koska verottaja ei hänen mielestään ollut ottanut kaikkia kuluja huomioon ja arvioi myyntihinnat liian korkeiksi.

Niin ikään 52-vuotias kiisti syytteen eläinsuojelurikoksesta.

- Eivät ne nälässä ole, nainen totesi eläimistään poliisikuulusteluissa.

- Osa on jopa tukevia. Vettä ne saavat aina, kun pääsevät ulos.

Edelleen naisen mukaan kaikki koirat on rokotettu.

- Minulla on Kirkkonummella tuttu eläinlääkäri, joka on hoitanut asian.

Nainen myöntää, että hänellä oli pahoja ongelmia vuonna 2008, kun sähköt katkaistiin talosta ja tilat jäivät siivoamatta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111 ... 0_uu.shtml
Mitä sitte?
aga
Adrian Monk
Viestit: 2767
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja aga »

Tänään klo 21 @ TV1:

A-studio

Eläinaktivistien uusia kuvia suomalaisilta sikatiloilta. Harakan kolumni.
Avatar
vivy
Martin Beck
Viestit: 826
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2008 1:11 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja vivy »

Vastaa Viestiin