Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Mopoterroristi
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi »

Eli ihmistä kohti agressiivisesti ja uhkaavasti käyttäytyviä koiria kohtaan täytyy soveltaa samaa juttu,kuin ihmisten pihoille tunketutuvia karhuja ja susia kohtaan, jotka ovat tottuneet liiaksi ihmisiin, poistaa ne kannasta. Tällöin sinne jäävät ihmisarat karhut ja sudet, jotka jatkavat sukua ja opettavat sitten jälkeläisilleenkin asian. Ihan sama koirien kanssa.

Ihan simppeli ja järkevä juttu, mutta joidenkin mielestä tälläisen koiran pitää vielä raadella joku, ennen kuin voidaan toimia ja sitä ei sittenkään saisi poistaa kannasta :roll:
Syntyneet räyhäämään
RebelSoul
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Syys 10, 2011 8:27 pm
Paikkakunta: HELLsinki

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja RebelSoul »

Kyllä mä nyt tunnen itseni pahaksi ihmiseksi, kun mulla köllöttelee tossa kainalossa tällainen kauhee vihainen Kanarialainen "taistelukoira", joka pitäis äkkiä kieltää lailla... :roll:... :mrgreen: No joo, sarkasmia.

Hei haloo! Eikös se ole jokaisen oma asia millaisen koiran haluaa? Jos joku idiootti ei tiedä mihin ryhtyy ja hankkii itselleen sopimattoman rodun, niin tuleeko meidän muiden ko. rodun omistajien maksaa siitä?

Itsellä tosiaan on ulkomailta tuotu Canario uros. Toivoin jo alun alkaen, ettei tämä rotu saisi liiallista jalansijaa täällä Suomessa ja ne, jotka rotuun päätyy hankkisivat sellaisen ulkomailta. Tuskin nyt kukaan aivoton hörhö viitsii nähdä niin paljon vaivaa, että lähtisi ihan heppoisin perustein hankkimaan koiraa ulkomailta. Siinä on kuitenkin aina oma hommansa. Nyt kuitenkin näitä kasvattajia ja "kasvattajia" on alkanut pöllähtelemään vähän joka tuutista ja pentuja on suht' helposti saatavana "kotinurkilta"...

Päädyin Canarioon, koska rodusta löytyy ne ominaisuudet mistä itse pidän koirassa (vahva vahtivietti, epäluuloisuus vieraita kohtaan, omapäisyys, kovuus, rauhallisuus, vaatimattomuus, suht' terve rotu yms.). Koiria ollut koko elämän ja pikkulikasta lähtien kouluttanut tapausta jos toista. PK-rotua en enää halunnut, koska mulla ei ole tarpeeksi aikaa eikä varsinkaan halua juosta joka kissanristiäisissä töiden jälkeen.

Asun kaupungissa (Helsingissä, en tosin ihan keskustassa kuitenkaan), koiraa ei missään nimessä ulkoiluta muut kuin allekirjoittanut, ulkona ollaan aina hihnassa (paitsi, jos käydään tyhjässä koirapuistossa, aidatulla alueella tms.) ja vastaan tulijoihin pidetään sellainen etäisyys ohittaessa, ettei koira halutessaankaan pääse vahingossakaan keneenkään kiinni. Vastapäisen naapurin kanssa on sovittu, ettei mennä samaan aikaan rappuun vaan odotetaan, että toinen on mennyt ensin. Ja tämä systeemi on toiminut hyvin.

Kyllä se vika usein miten on siellä hihnan toisessa päässä eli omistajassa. Epäluuloinen koira voi olla vieraille hyvinkin vaarallinen ja provosoitua pienimmistäkin jutuista. Vastuu on kuitenkin aina omistajalla. Kaikkeen pitää varautua etukäteen. Jälkeenpäin on turha väittää, ettei arvannut koiran käyttäytyvän tietyllä tavalla. Tällaisen rodun omistajan pitää tietää, ei arvailla. Jossei siihen ole halua tai kykene, kannattaa tyytyä muuhun rotuun tai mielummin ottaa vaikka kissa.

Just my 2 cents.
The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion
Mopoterroristi
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi »

Edellä oleva kirjoitti täyttä asiaa!!!!Nimenomaan noin olen valmistautunut koiran kanssa toimimaan kuin Rebel Soul mainitsi ja samoista syistä olen päätynyt myös kyseisen rodun hankkimaan kuin hän. Ainoa mitä olen sitten miettinyt, kun noilla esiintyy kuulemma paljon lonkka-ja nivelvaivoja? Ja sitten olen lueskellut, että rotu olisi aika lyhytikäinen?

Tulevaisuutta ei voi ennustaa ja kukaan ei tiedä koska kuolee jne. Mutta olisi aika ikävää jos joutuisi luopumaan kaverista jo viiden vuoden kuluttua jne? On niissä aina oma surutyönsä, tuossa viime kesänä kuoppasin uskollisen ja hyvän ystäväni 7-vuotiaan marsun ja kovemmille sen kuolema otti kuin yhdenkään ystäväni poismeno, vaikka asiaan oli jo viimeiset 2-3 vuotta valmistautunut ja pitkään jannu sinnitteli hyvässä kuosissa, kunnes meni sitten aika nopeasti tuossa kesän alussa. Jäljelle jäi vielä pari tyttömarsua ja koiran hankinta on vasta niiden poistuttua edessä.
Syntyneet räyhäämään
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Tällä kertaa Dogo Canarion sukulainen Dogo Argentino piinaa ihmisiä Nousiaisissa.

Kuva
Dogo Argentino
Avasi itse oven ja raateli koirat

Maanantai 19.12.2011 klo 14.13 (päivitetty klo 17.59)

Luonnehäiriöinen, iso koira tulee itse talojen sisään raatelemaan sisällä olevia.

Dogo argentino-rotuinen koira terrorisoi omakotitaloaluetta Nousiaisissa.

Neljä koiraa omistava nainen kertoo Iltalehdelle, että hänen koiransa ovat joutuneet kaksi kertaa hyökkäyksen uhreiksi.

Ensimmäinen hyökkäys tapahtui noin neljä viikkoa sitten lenkillä. Nainen ulkoilutti kerralla kaikki neljää koiraansa. Koira juoksi monen sadan metrin päästä naisen ja koirien luokse ja kävi suoraan yhden koiran kimppuun.

- Se hyppäsi selkään ja puri sitä niskaan ja päähän. Nehän ovat villisian metsästykseen jalostettuja, koiratappeluihin käytettäviä koiria.

Nainen kiskoi dogo argentinon pois koiransa kimpusta.

- Jaksoin juuri ja juuri vetää sen niin, että makasin ojassa alimmaisena ja dogo argentino päällä.

Lopulta omistajat tulivat paikalle ja nainen pääsi ojasta pois. Hyökkäyksen uhriksi joutunut koira sai puremahaavan niskaan ja repeämän korvaansa.

- Olen koirankouluttaja ja käyttänyt sitä työkoirana. En voi käyttää enää, koska se pelkää toisia koiria.

Ovesta sisään

Toinen hyökkäys neljä viikkoa myöhemmin oli ensimmäistäkin dramaattisempi. Nainen ja koirat olivat kotonaan, kun ulko-ovi yhtäkkiä avautui. Sama koira ryntäsi sisään. Seuraavaksi uhriksi valikoitui dreeveri, jota dogo argentino puri selkään ja päähän.

Nainen ryntäsi väliin ja sai rytäkässä dogo argentinon pureman käteensä. Hän sai koiran irti vetämällä sitä jälleen pannasta, kunnes omistajat ilmestyivät paikalle.

- Vaikka sillä oli etutassut ylhäällä, se jatkoi puremista.

Dreeveriltä halkesi huuli ja se sai puremia ympäri vartaloaan.

Tapaus herättää naisessa ihmetystä. Kuinka koira osasi tulla juuri heidän kotiinsa satojen metrien päästä naapurista? Nainen myös ihmettelee, kuinka koiran omistajat osasivat tulla hakemaan sitä juuri heidän kotoaan.

Nainen asuu omakotitalossa, jonka ikkunat ovat matalalla.

- Pelottaa, että ensi kerralla se tulee ikkunasta. Lenkilläkin on yhtä helvettiä käydä.

Lapsen kimppuun?

Raision poliisi tutkii tapausta, mutta naisen mukaan vain siksi, että dogo argentino oli kytkemättä taajama-alueella.

- Toisten koirien kimppuun saa ilmeisesti hyökkäillä. Saa tappaakin, kunhan hinta korvataan, koska nämähän ovat vain tavaroita.

Nainen pelkää, että koira saadaan aisoihin vasta, kun se tappaa esimerkiksi lapsen.

- Minä pystyn toimimaan paniikkitilanteessakin, mutta jos koira menee asuntoon, jossa on lapsia ja koiria, tai hyökkää lenkillä lasten ja koirien kimppuun, ne eivät pysty toimimaan.

- Omistajan mukaan se on rotuominaisuus. Onko järkeä, että rotuominaisuus on, että tappavat kaiken liikkuvan?

Nainen haluaa kertoa koirasta varoituksena.

- Että ihmiset tietäisivät varoa ja lukita ovensa.

Raision poliisi ei halunnut kommentoida asiaa.

KOVA Dogo argentino on aikoinaan jalostettu pääasiassa koiratappeluihin ja metsästykseen. Nousiaistenkin ongelmakoira hyökkää uhriensa kimppuun suoraan ja ääneti.

Voimakas ja omapäinen rotu

Myös rotuharrastajien yhdistys Dogo Argentino Club ry kertoo nettisivuillaan, että dogo argentino on haastava rotu.

Ennen kaikkea dogo vaatii omistajaltaan määrätietoisuutta, kärsivällisyyttä ja kykyä omaksua uutta, yhdistyksen sivuilla sanotaan.

Ulkona remmissä Dogo kuitenkin menee vaikka kaivinkonetta vastaan, jos se kokee sen uhkaavan elämänsä keskipistettä: omistajaa.

Suurin mahdollisesti esiin tuleva ongelma dogo argentinon kanssa on inho vieraita koiria ja eläimiä kohtaan.

Rotu on voimakas ja omapäinen, joten se on pennusta lähtien opetettava tietämään paikkansa omassa laumassaan ja samalla tässä ihmisten yhteiskunnassa.

Lähde: http://www.dogoclub.fi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121 ... 2_uu.shtml
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Kuva

Jälleen on ollut väärä rotu väärällä omistajalla :|
Miksi dogoille on oma ketjunsa eikä koirista vääntä -keskustelu riitä?
Nanika ga tooku matteiru to
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja murjaani »

Jos tosiaan pitää paikkansa tuo, että raadelleen koiran omistaja väittää tapahtuneen olevan vain rotuominaisuuksien mukaisesta käyttäytymisestä johtuvaa, niin minusta olisi eläintenpitokiellon paikka.

Käsittämätöntä, jos oikeasti joku ottaa koiran sillä ajatuksella, että sen "kuuluu" vahingoittaa muita koiria - miten lie ihmisiä?

Mutta tässä nyt voi olla tulkintaa ja roskalehtilisää suuntaan jos toiseen...
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Clyde kirjoitti:Miksi dogoille on oma ketjunsa eikä koirista vääntä -keskustelu riitä?
Kenties koska tässä ketjussa on aihetta koskevia uutisia tapauksista, joissa koiran omistajia epäillään rikoksesta tai rikkomuksesta.
murjaani kirjoitti:Jos tosiaan pitää paikkansa tuo, että raadelleen koiran omistaja väittää tapahtuneen olevan vain rotuominaisuuksien mukaisesta käyttäytymisestä johtuvaa, niin minusta olisi eläintenpitokiellon paikka.
Omistaja ei tuossa jutussa kommentoi asiaa millään tavalla. Siinä oli vain yleistietoa rodusta.

Sekä Dogo Canario että Dogo Argentino ovat rotuja, jotka ovat hyökänneet ihmisten ja muiden koirien kimppuun lukuisia kertoja ulkomailla, ja moni maa on kieltänyt niiden maahantuonnin.
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja murjaani »

^ Siru: minä tulkitsin se jutun niin, että raadeltujen koirien omistajan mukaan raatelijakoira toteuttaa lajiominaisuuksia. Tulkitsin seuraavan kohdan omistajalla siis tarkoitettavan juuri tätä raatelijakoiran omistajaa. Mutta luulopohjalla siis olen:

"- Omistajan mukaan se on rotuominaisuus. Onko järkeä, että rotuominaisuus on, että tappavat kaiken liikkuvan? "
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Vaarallinen Dogo Canario-rotu raateli miestä Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Siru83 kirjoitti:
Clyde kirjoitti:Miksi dogoille on oma ketjunsa eikä koirista vääntä -keskustelu riitä?
Kenties koska tässä ketjussa on aihetta koskevia uutisia tapauksista, joissa koiran omistajia epäillään rikoksesta tai rikkomuksesta.
No onhan niitä tuossa koirien omassakin ketjussa, siksi en tätä ymmärräkkään. Kohta saa olla useampi ketju, jokaiselle "vaaralliselle" rodulle ja niiden raatelutapauksille..
Nanika ga tooku matteiru to
Vastaa Viestiin